Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Nehodnoťme ľudí podľa národnosti, ale podľa toho, akí sú - ľudia...

200

Sereď   |    Pamätáte sa na zhromaždenie občanov (nie obyvateľov mesta, ako hovorí zákon) zorganizované v súvislosti s odporom občanov voči pripravovaným ubytovniam? Bolo pred komunálnymi voľbami a primátor mesta  Tomčányi na základe  tlaku občanov prítomných v sále zrazu zmenil názor na ubytovne v areáli bývalej  Niklovky. Z propagandy ťažil ďalšie mesiace až do volieb.

Argumentami ktoré padali v sále proti cudzincom bola vysoká kriminalita, obavy chodiť večer po uliciach mesta, obavy sedieť v podnikoch či z krádeží práve zamestnancami z tretích krajín (prevažne Balkán a Ukrajina) pôsobiacimi v meste. A všetko je inak. O tom neskôr, teraz len na pripomenutie...

- - -

V článku publikovanom pod titulom  "Konflikt medzi Srbmi a Slovákmi skončil tromi zranenými osobami."  sme veľmi opatrne a zdržanlivo informovali o incidente medzi Srbmi a Slovákmi pred barom Biliard. Výsledkom konfliktu boli tri zranené osoby a v meste bol incident okamžite prezentovaný v zmysle, že  "Srbi napadli a dobodali Slovákov". Pod článkom preloženým aj do srbského jazyka sa objavili aj takéto komentáre:

Spinave srbske kurvy!!! | 28-01-2019 11:21:07 |
Kurvy spinave srbske vyjebane... Nic dobreho z nich neni a ani nebude... Dopice do Srbska naspat to vyhostit... A presne koli takymto smradom sa treba vediet branit... Keby na mna vytahli noz... Ani nerozmyslam... Hned by som zo vsetkych spravil invalidov do konca zivota...

a tiež takýto:

Seredanka | 28-01-2019 00:24:26 |
Mňa Tiež prepadli 2 srbi z nožom v ruke , mala som to stastie že sa mi podarilo im utiecť , nedobehli ma.TREBA S TYM UZ KONECNE NIECO ROBIT NIE LEN PÍSAŤ STÁLE O ÚTOKOCH SRBSKYCH OBČANOV.

Našli sa však aj čitatelia, ktorí si článok prečítali s porozumením, možno si ho len prečítali a neuspokojili sa teda s nadpisom doplneným o domienky:

Debili | 28-01-2019 12:18:37 |
Vy negramotni debili si precitajte poriadne clanok nikde neni pisane ze pichali srbi...je svedok ktory to vsetko videl a chlapci slovaci nemali co robit a cakali vonku kedy pojdu srbi a napadli ich a pichali oni tak sa zobudte a pozrite sa na nas slovensky narod aky sme sprosti a nikdy sa nevyrovname slovanom pretoze zavidite jeden druhemu

Celý článok nájdete tu: http://www.seredonline.sk/clanky/konflikt-medzi-srbmi-a-slovakmi-skoncil-tromi-zranenymi-osobami/

O niekoľko dní vyšetrovanie postúpilo, my sme navštívili dopichaného Slováka v nemocnici a natočili sme s ním rozhovor. Pravdu. Koľko ľudí ale skutočná pravda zaujíma?

Druhý článok sme uverejnili po prijatí správy z vyšetrovania pod titulom: "Výsledok vyšetrovania incidentu medzi Srbmi a Slovákmi: obvinení sú traja Slováci, z ktorých jeden mal zraniť oboch Srbov a bodnúť kamaráta."

Celý článok si máte možnosť prečítať tu: http://www.seredonline.sk/clanky/vysledok-vysetrovania-incidentu-medzi-srbmi-a-slovakmi-obvineni-su-traja-slovaci-z-ktorych-jeden-mal-zranit-oboch-srbov-a-bodnut-kamarata/

Z vyšetrovania vyplynulo, že nie Srbi napadli Slovákov ale opačne. Nožmi neútočili Srbi, ale Slováci. A Slovák nielenže dorezal Srbov, ale do brucha pichol aj svojho kamaráta - Slováka. V diskusii sa našťastie objavil príspevok:

a teraz? | 31-01-2019 08:04:53 |
A teraz kde je ste všetci....vyhnať ich...ničia nám život...oni napadli určite slovákov.... 2 strana mince...syn/dcéra bratranec otec atd..robia v zahraničí....zarabaju velke peniaze a sú super ...na to ste hrdí....ale tu by ste ich lynčovali lebo niečo sa stalo a nič o tom nikto ....a ide len s davom ako tupé ovce....Kto z Vás sa teraz ospravedlní?

Presne tak - kto sa ospravedlnil neoprávnene osočeným Srbom, ktorých na Slovensku - u nás v Seredi  dopichali nožom?

- - -

Včera sme sa dozvedeli ďalšiu príjemnú správu. V pobočke Uni Credit Bank v Seredi si klientka  menila  50 Eur na České koruny. Z banky si mala odniesť  1200 CZK, no keď si zamenené peniaze vonku pred bankou vkladala do peňaženky zbadala, že v ruke drží   3000 CZK. Pracovníčka banky si 100 korunové bankovky zmýlila s tisíckami a tak klientke vyplatila  o 1800 CZK (asi 70 Eur viac, ako menila)  vyššiu finančnú hotovosť. Klientka si uvedomila k čomu došlo a okamžite sa vrátila do banky s tým, že pracovníčku na situáciu upozornila a navyše vyplatené peniaze jej odovzdala.

"Nemohla som inak, ide o veľa peňazí a ona by to určite musela zaplatiť zo svojho. Nedokázala by som si tie peniaze v Čechách užiť" - povedala nám čestná klientka banky.

Priatelia, poctivou klientkou je  Milica Stojanovič, občianka Srbskej republiky, ktorá už dva roky pracuje na Slovensku. V práci pomaličky postupuje, čo svedčí o spokojnosti zamestnávateľa s jej pracovnými výsledkami a výkonom. Milica sa  dobre naučila slovensky a tlmočením pomáha ostatným Srbom, ktorí k nám prichádzajú. Milica cestuje po Slovensku, váži si nás a mrzí ju, že mnohí z nás sa na cudzincov aj pri bežných nákupoch pozeráme akosi "z vrchu".

O stanovisko sme požiadali vedenie Uni Credit Bank:

Dobrý deň, p. Majko,
Banka nekomentuje záležitosti  klientskeho biznisu.
Z praxe  však vieme povedať, že sa nám stávajú príjemné príhody s pozornými klientmi, ktorí poctivo nahlásia nájdenú hotovosť  v bankomate,  prinesú  nájdenú bankomatovú kartu alebo v rámci transakcie omylom prijatú platbu vrátia čestne odosielateľovi.   Patrí to medzi tie pekné momenty. 
 
Zuzana Ďuďáková
Hovorkyňa/ Press Spokesperson
Identity & Communication
 
UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia a.s., pobočka zahraničnej banky
UniCredit Leasing Slovakia, a.s.
 
- - -
 
Čo napísať na záver?
Priatelia, zabudnite na  predsudky.  Nehodnoťte ľudí podľa národnosti,  vierovyznania či štátnej príslušnosti. Neposudzujte podľa farby kože. Pozerajte sa na to, aký je kto človek. Nielen v prípade pomoci , ale aj v tých vyššie spomenutých situáciách totižto predsudky, propaganda,  ľudská obmedzenosť  a malosť  boli skutočne veľmi, veľmi zlým radcom v tvorení si názorov na iných ľudí.
 
Vážim si možnosť pravdu a slušnosť iných prezentovať verejne. A som rád, že moje skúsenosti dnes už nielen z cestovania aj po Balkáne sú pozitívne. 
 

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-07-2019 00:25:39
že srbi... | 02-07-2019 23:38:48 | - akukolvek nezakonnu aktivitu nielen pracovnikov z tretich krajin ohlaste policii.

A mala poznamka - vsetkych cudzincov z neznalosti faktov oznacujete za Srbov. NESPRAVNE !

V Seredi su zamestnani Srbi, Macedoncania, Ukrajinci, obcania Ciernej Hory, Bosny a Hercegoviny, Moldavska a s najvacsou pravdepodobnostou aj ini.

Verim, ze 90% SLovakov o menovanych krajinach nikdy nepoculo a tak "Srbi" sa im hovori lahsie. Mam zato, ze ani Vam by sa nepacilo, keby Vas v zahranici nepravom priradili k inej narodnosti a automaticky by Vas spajali s trestnou cinnostou.

Z vlastnej skusenosti si dovolim ubezpecit Vas, ze aj vo vztahu k tymto ludom plati - ako sa do hory vola, tak sa z nej ozyva. Povedane inak - ako sa k nim spravame my, tak sa spravaju oni k nam.
Ja tento problem a konflikty po pol roku nepoznam.
že srbi... | 02-07-2019 23:38:48
.. sa chcú kamarátit. Ked ich tu bolo pár, tak možno vtedy ale teraz sa furt okoloidúcich pri ubytovniach vypytujú či nemajú nejaké drogy, poprípade provokujú v baroch, aby bola bitka. Až na niektoré výnimky, ktoré tu sú dlhšie a chcú normálne žiť a pracovať je to tu samá háveď...
Vlasto | 01-07-2019 18:54:38
To je sice pekne ale pokial nie su v tej "nenavidenej" EU nemaju tu co robit, beru slovakom pracu a znizuju im mzdy.
palec hore | 01-07-2019 06:11:23
pekny trefny clanok, veru treba sa vzdy pozriet aj do zrkadla..

co sa tyka odpovede banky, hanba im za takuto unifikovanu odpoved..
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-06-2019 23:04:20
ako by to bolo, keby | 30-06-2019 19:30:11 | - to, ze sem chodia pracovat za minimalku viete, alebo si to len myslite a napriek tomu to prezentujete ako hotovu vec?

Sice nieje to k teme, no pred clankom presne na tuto temu mozeme par riadkov prehodit.
ako by to bolo, keby | 30-06-2019 19:30:11
napriklad pan M.M isiel pracovat za minimalku do Srbska?
Ako by ho, alebo ineho, privitali?

Kazdy narod si chrani vlastny dvor. Ci nie? Slovakovi je to jedno? My sme tu doma!
pán Majko | 30-06-2019 13:12:11
nerobme tu zasa zo Slovákov tých zlých čo nenávidia ľudí ktorí sú inej národnosti ako sú oni.Áno je pravda, že sa tu pobili Slováci so Srbmi no nezabúdajme že túto bitku vyvolal vo veľkej miere požitý alkohol. Ja osobne a verím že väčšina Slovákov proti cudzincom nič nemáme ale povedzme si otvorene, ak by sem prišli ako turisti nikto v tom nevidí problém , ale problémom je to, že títo cudzinci sem prichádzajú a sú ochotní pracovať za minimálnu mzdu a to aj za predpokladu že tu pracujú na čierno. A toto je ten pravý dôvod, prečo sa Slovákom nepáči, že vďaka tejto lacnej pracovnej sile nemajú šancu donútiť svojich zamestnávateľov, aby im zvýšili ich mzdy na úroveň mzdy v iných štátov EU pretože tým, že sem prijímame tieto lacné pracovné sily naším ľudom odopierame šancu na zvýšenie lepšej životnej úrovne aká je tu dnes. Takýmto spôsobom keď pomáhame zahraničným podnikateľom aby nemuseli zvyšovať platy,Slovákom nepomáhame a preto Slováci pracujúci v zahraničí nemajú dôvod sa vrátiť domov a preto je zbytočné plakať, že nemáme na , zdravotníctvo, na školy, na dôchodky a tak sa vás pán Majko pýtam, kto tu má na tie dôchodky pracovať, keď polovica Slovákov pracuje v zahraničí a nie tu na Slovensku tento prílev cudzincov na našom území nepomáha Slovákom, iba zahraničným podnikateľom a ľudom ktorí týchto cudzincov tu ubytúvajú
marek | 30-06-2019 12:49:36
Srbi sa chcú kamarátiť, byť družnejší. My Slováci si držíme odstup aj od seba navzájom.
Halo | 30-06-2019 09:36:39
Bravo pán Majko,to je po dlhej dobe ozaj dobrý článok

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign