Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 20. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Nebolo už toho dosť??? Dokedy ešte?

Prinášam Vám krátky článok,žiaľ zasa len o tom, ako sa poškodzuje to ,čo sa pre naše deti budovalo roky a na čo dnes už žiaľ nie sú financie- ani na údržbu a nie to ešte na nové zariadenia, ktoré majú deťom spestrovať pobyt v predškolskom zariadení.. Myslím ,že mesto by sa malo konečne spamätať, a nekrátiť rozpočet pre predškolské a školské zariadenia,nakoľko nie sme výrobná sféra, a majetok, ktorý momentálne máme je žiaľ neustrážiteľný a veľmi zastaralý . No i tak si nesmierne vážime to čo máme,hoci vďaka vandalom je toho čím ďalej -tým menej. Veď len MŠ na ul. Komenského od júna min.roka navštívil neznámy páchateľ celkovo 4x. Ako sa však zdá,nestačilo to...Dnes ráno ostali kolegyne z ET na ul.Podzámskej nemilo prekvapené hneď ako vstúpili do areálu tried MŠ na ul.Podzámskej.Poškodený exteriér MŠ-zlomený kolotoč,rozbité dvere na domčeku-vytrhnutý zámok,sedáky na hojdačkách,bazén-poškodené zábradlie (ktoré je celkovo najlepšie zhodiť a zasypať),v domčeku povytŕhané laty z vnútra zo strechy-strecha padá, čím je nebezpečná pre tých, ktorých máme najradšej a sú pre nás všetkým.....Ja sa len pýtam, dokedy ešte?? Nebolo toho už dosť???

Fotogaléria k článku:





Zobraziť všetky fotografie













Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
niko | 18-04-2010 19:57:17
m.olsa: nezabil ,v tieni je len malo zivota, vatsinou len zivorenie... ;-) ( ale hovorme uz k veci ,co ked nas vymazu...) :-O :-P
niko | 17-04-2010 09:19:55
SUVISLOSTI: Vcera som bol v jednom obchodnom stredisku a co som videl ma sokovalo,ale aj iny mali podobny ,,zazitok,,: jeden pan v rokoch,medzi stojanmi s potravinami,po odkaslani, vychrstol svoj obsah ustnej dutiny na zem a s pokojom englismena,odkracal ako by sa nic nestalo... Mozno si polozite otazku,preco to pisem sem a ako to suvisi? Toto a X dalsich ,,chutoviek,, mam moznost kazdy den vidiet... Ked tito ludia vychovavaju v Seredi a na okoli svoje deti, rozmyslam,ci sa moze Sered a okolie niekedy zmenit... ( bohuzial aj okolite obce sa beru ,,nasich,, ) :-O *loony* *headbang* *headbang* *headbang*
Marek Olša | 17-04-2010 14:02:59
Samotné okolie tieňu je tmavšie ako jeho stred...
Ľubomír Veselický | 14-04-2010 19:01:32
re: 13-04-2010 13:44 Je skvelé byť aspoň online v spoločnosti premýšľavých ľudí. Žičím Vašej "škodoradosti". Bežte predo mnou. Aspoň mi budete rozrážať vietor nechápajúcich. (Toto už zo mňa hovorila lenivosť. Nechajte si to, prosím, iba pre seba. :-)
niko | 17-04-2010 14:23:39
marek olsa: v tieni tazko hladas stred... :-(
Adriana Bašová | 16-04-2010 19:43:31
Pre all: Je to areál materskej školy Komenského ul.,elokované triedy na Podzámskej ul. /po starom- MŠ na ul.Podzámskej, neďaleko štadióna/
niko | 13-04-2010 14:32:37
pre mareka o. : *yes* *yes* *yes*
pre Mareka O. | 13-04-2010 13:44:17
chlapče ani sa ti nedivím. Rešpekt je správna a cenná vec. Byť bez rešpektu z pohľadu tvojho okolia znamená pozitívne prijať fakt že nemáš pud sebazáchovy a negatívne že si arogantný hulvát. Subjektívny pocit však býva práve opačný. Absurdita tvojho príspevku spočíva v tom, že rozhodujúcim pre zaujatie tvojho postoja k faktom či názorom je identita autora. Nuž má to istú logiku ale ak to doženiem do extrému, aj v porážke fašizmu u nás zohrali neodškriepiteľnú úlohu desiatky tisíc anonymných hrdinov, a napriek tomu dokážeme rešpektovať fakt, že svoj život stratili pre rovnako anonymných občanov. Pre mňa osobne je rozhodujúce, či má niečo v prvom rade hodnotu. Ak áno, nemám bytostnú potrebu podmieňovať to identifikáciou autora. Doposiaľ som nepocítil potrebu tento postoj meniť. Byť múdrym je práveže veľmi ťažké. Múdrosť sa nedá naučiť, múdrosti sa dá iba dožiť, ak sa zároveň aj snažíme. Múdrosť je o schopnosti chápať súvislosti, porozumieť vzťahu príčin a následkov a mať skúsenosť a zároveň šťastie v predvídaní dôsledkov. A práve toto sa na internete nájsť nedá. Aj preto sa mladá generácia naivne domnieva, že svižné brodenie sa vo Windows či Ofiice sú základom pre úspech. Pán Veselický ďakujem za povzbudivé referencie a zároveň sa "škodoradostne" usmievam že som vás tým príspevkom predbehol. V svojich názoroch sme často dosť podobní a je len otázkou v akej okamžitej forme svoj názor hodíme do placu. Tentoraz som to bol ja, nabudúce zasa vy. V každom prípade stav spoločnosti mi personifikuje toho hrdinu "kráľa Šumavy" z jedného dielu 30 prípadov mjr.Zemana. Aj ten sa nakoniec pomaly utopil v rašelinisku. Nám už naozaj trčí iba to najnutnejšie.
niko | 13-04-2010 11:06:26
marek: byt mudrym musis byt,to sa neda naucit-ou jeee!
all | 16-04-2010 16:21:40
možem sa spýtat kde toto je ? v živote som tam nebol dakujem
Marek Olša | 12-04-2010 21:50:52
...rešpektujem len registrovaných uživatelov... byť múdrym je velice ľahké, pokiaľ máme všetko po ruke-na internete
Ľubomír Veselický | 12-04-2010 18:15:01
Na blogu.sme.sk možno za hodnotu príspevku udeľovať karmu. Aj keď to nie je na seredonline možné, rád by som najmenej trikrát podpísal slová uvedené pod nickom "vo všetkom" 12.4.2010 o 16:59, a aspoň touto cestou mu poďakoval. V niekoľkých vetách totiž presne diagnostikoval náš dnešný spôsob života.
vo všetkom | 12-04-2010 16:59:47
čo vidíte okolo seba sa dá nájsť úzka súvislosť s politikou. Pán Veselický to tu už spomenul a iba dodám, že ak máme poslancov ktorí chlastajú, prečo by sa mal cítiť previnilo alkoholik, ak poslanci opití šoférujú či havarujú, morálka vodičov je v kýbli, ak parlamentné strany organizovane pripravujú rozpočet o nemalé čiastky, zlodeji sa cítia povzbudení a ak p.Paška povie, že korupcia je v politike prirodzenou (viz 11.4. TA3), morálka bežného občana v tichosti v kútiku bytového jadra musí páchať harakiri. Aká to teda má byť sila, ktorá v situácii permanentne ohrozenej existenčnej istoty udrží v človeku na uzde toho povestného Dr.Jekyla. Kto má pomôcť potlačiť rastúcu frustráciu z morálneho bahna, do ktorého sa s požehnaním "vodcov" tohoto štátiku dostávame? Nie je náhodou najvyšší čas uvažovať opačne ? Čo tak položiť si otázku, dokedy aj tí najskalnejší vydržia tlak okolností a zachovajú si posledné zvyšky slušnosti ? Skúste si okamžite spomenúť na jednu jedinú autoritu, ktorá je dnes v médiách či trebárs len tak v povedomí prezentovaná ako etalón morálnej či osobnostnej kvality. Nenamáhajte sa, a nemusíte sa ani hanbiť že sa vám to nepodarilo. Slovo CELEBRITA či OSOBNOSŤ je dnes už iba skvostnou kamuflážou pre šlapky, úchylákov, parazitov, zbohatlíkov, sponzorov, atď, atď, atď..... Dnes sa jednoducho slušnosť nenosí a tu je výsledok. Dôležitejšie sú Mórovej nohavičky, Verešovej československá hatmatilka či zhovadilé spoločenské výstrelky od zlatých chlapcov z JA&TY. Pani Bašová teda bude musieť naďalej žiť so správnym pocitom, že naši prckovia začnú zaujímať kompetentných až vtedy, keď dospejú k hranici voličského veku. Preto sa dnes rozplývame nad reinkarnovanými oslavami MDŽ, pre voličské percentá namiesto spravodlivých valorizácií vyslovene kšeftujeme s "vianočnými dôchodkami" a s rovnako bohorovným kľudom tých prckov na rozheganých kolotočoch zadlžujeme tak, že sa zrejme lepšej budúcnosti asi ani nedožijú. Patetické, ironické ale hlavne vysoko realistické. Správať sa v takejto situácii zodpovedne vyžaduje nie silu, ale odvahu. A možno aj istú stratu pudu sebazáchovy.
Igor Lehocky | 09-04-2010 16:31:53
Možno sa to nebude páčiť čo teraz uvediem a je to aj trochu proti môjmu vnútornému presvedčeniu, ale v podstate možno tým, že sa zničia tieto staršie a neudržiavané prostriedky, urýchli sa snáď konanie o zabezpečenie nových detských kolotočov a preliezačiek. Všetko zlé je možno na niečo dobré. Samozrejme tým v žiadnom prípade neschvaľujem počínanie výrastkov, ktorí nedokážu krotiť svoju pubertu.
Miloš Majko | 09-04-2010 12:59:41
niko - neverim! Zmenia ju samotni obyvatelia. Nesnazte sa znechutiť ludi, ktori pre zmenu robia zasadne kroky. Rokmi zauzivane a dlhodobo tolerovane postupy su len zvykom a pohodlnostou a ak su nefunkcne, je potrebne ich menit. Vsetko je mozne. Apatia, nezaujem a tolerancia netolerovatelneho je to najhorsie, co ako pre seba, tak pre svoje deti mozete urobit.
niko | 08-04-2010 23:05:28
p.majko: viete o com hovorite,len to dalej nebudeme preberat,nech sprosti zostanu sprostimi a vy uz chodte radsej spat,Sered sa neda zmenit-verte mi... ;-)
Miloš Majko | 08-04-2010 23:02:58
Kamera sama o sebe v pripade jej online nesledovania operatorom poskytne vo vacsine pripadov vyludne dokumentaciu, ze sa vec stala. A to je zrejme aj z obhliadky miesta poskodenym. Kamera by bola riesenim, no ta v hodnote 200 Euro by bola skutocne dokumentacna a jej vystup by mal vypovednu hodnotu vo vacsine pripadov sa rovnajucu nule. Este je potrebne riesit zaznamove zariadenie, resp. cely projekt - ide o objekt velky a jedna kamera by to neurobila. Je to na dlhsiu diskusiu, no iba kombinacia viacerych vhodne umiestnenych a sledovanych bezpecnostnych prvkov podobne problemy eliminuje. V prvom rade je riesenie, resp. eliminacia vandalizmu na rodicoch. Uz viaceri diskutujuci sa zhodli, ze problemy robia vyrastkovia a vacsinou napity. Pytam sa, nechybaju doma pri ratani topanok napr. o pol noci? A nevadi rodicom ked pridu zrychtovani pod obraz bozi rano? A nezaujima rodicov kde, s kym boli a co robili? ;-)
Robo | 08-04-2010 22:58:45
Mate pravdu ja som len navrhol najlacnejsiu opravu :-)
Ľubomír Veselický | 08-04-2010 22:54:47
Pri všetkej úcte, pani Bašová, nie je všetko iba o peniazoch. Slušnosť nekúpite. A slušný človek neničí ani svoj ani cudzí majetok.
Adriana Bašová | 08-04-2010 22:52:15
Robo, netvrdím že to zariadenie nie je zastaralé,to by som musela byť slepá keby som toto tvrdila.Tvrdím len, že je to naozaj všetko o peniazoch... :-(
ac | 08-04-2010 22:49:36
Ani kamera nevyrieši všetko. Neraz sa stalo, že vandali zničili, prípadne ukradli aj kameru.
Robo | 08-04-2010 22:46:40
p.Basova na tom kolotoci som sa tocil asi pred 40 rokmi ked som tam chodil.Treba ho uz dat do kovosrotu kvoli bezpecnosti deti.Tie poskodene dvere, skuste na zbernom dvore ak dostanu take nech vam odlozia a aj nejake tie dosky.Maju ich tam obcas.Treba uz len nejakeho ochotneho otecka na opravu. Da sa opravit aj za malo penazi.Ide o to aby to ti smradi znovu nerozbili
Marek Olša | 18-04-2010 13:38:44
zabil si ma
niko | 08-04-2010 22:28:55
p. basova: treba zapracovat natom,aby ste pritiahli ,,lukrativnych,,ludi ako napr. na Komenskeho,potom budete mat aj na kamery,aj na plastove okna... :-P
pre občana | 08-04-2010 22:16:06
Občan ty vieš viac o stave majetku ako učiteľky, čo tam učia ? a zvyšných 200 EUR škôlka určite nemá, veď žijú "z ruky do úst ".
Adriana Bašová | 08-04-2010 22:15:18
pre niko: v pohode.aspoň iniciálky mám s nou spoločné, :-D
Martin K. | 08-04-2010 22:12:09
To áno kamera by to vyriešila (len tu nejde len o kameru k tomu treba ešte x veci aby to všetko fungovalo tak ako ma takže by to nevyšlo len 200€ ale o niečo dosť viac ) k tomu článku Marek to vystihol presne ,len najprv by museli tie deti použivať to vzduchoprázdno čo nosia na krku .Avšak je škoda že zničia aj to málo čo máme tu si nikto nič neváži a už vôbec nie ta opitá mládež
niko | 08-04-2010 22:11:19
pardon-basova... :-(
niko | 08-04-2010 22:10:35
p.banasova: stav vasej skolky odraza svetlo nasej doby... :-( a este som si vsimol,ze rada pouzivate slovko ,,zial,,... ;-)
Adriana Bašová | 08-04-2010 22:07:57
Pre občana: údržba-to je vec peňazí, ktoré nám veľmi chýbajú...žiaľ.No i tak si myslím, že sa to behom jednej noci nepokazilo samé,ale že tomu musel nieto s radosťou pomôcť..
niko | 08-04-2010 22:07:41
marek: nedajboze vlastne skusenosti? :-D
občan | 08-04-2010 21:51:31
to všetko je výsledok niekoľko ročného pôsobenia na pokazené veci. zariadenie určite nebolo poškodené za jeden večer alebo víkend. z fotiek je vidno prehrdzavená konštrukcia, čo pripisujem, že niekto sa o veci nestaral, nezabezpečoval ich údržbu. podľa mna by stačilo, keby si škôlka namontovala kameru do areálu a je vyriešené. kamera stojí do 200 €.
anonym | 08-04-2010 21:22:59
*yes* *yes* to si vystihol
Marek Olša | 08-04-2010 21:19:35
toto spravil niekto naschval.. takto to chodí keď mladí parchanti do seba nalejú flašu a robia sa najväčšími. A tím mladím myslím tích malých hajzlov (13-15).A keď sa mýlim tak nech ma obesia. Oni si myslia, že kde koho poznajú a že sú skoro spriaznení s mafiánmi ale zato sú to ubožiaci ktorý nevedia čo so sebou. Nuž nudia sa, ale to by si mohli svoje komplexi riešiť inakším spôsobom, napr. prispieť ruku k dielu sobotnajším zberom odpadkov :D Ono ten život ich naučí svoje.. raz dojdu na to, že aha toto sa nerobí a keď im to nedojde tak sú to čo? čistý kkti *no* Môj názor je taký, že sem chodia aj taký čo vyvedú nejakú blbosť a potom si myslia. "ó jaký som dobrý, som v seredi online" no aspoň moje dielo.. dmncia
tiež rodič | 11-04-2010 18:50:24
Kauza trávnik a Kauza proc.-org. audit plus štúdia nadstavby Úradu a ostatné plytvanie peniazmi. Prečítajte si kam a kto vyhadzuje roky peniaze. To tú nové lavičky, hračky a zariadenie našich škôlok
rodič | 11-04-2010 17:54:50
Je to zaujímavý názor ale v našom meste to tak nefunguje. Financovanie škôl je vec verejná, napíšte si žiadosť o zverejnenie financovania škôlok na MU a zistíte : 1, údržba školských dvorov :len kosenie 2, zariadenia do exteriéru 0€ za posledných 10 rokov 2,nové hračky 0€ za posledných 10 rokov 3,nábytok 0€ za posledných 10 rokov a tak ďalej ......., na všetko pýtajú od nás - RODIČOV - podľa zákona to má financovať mesto ako zriaďovateľ škôlok.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign