Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Názor čitateľa: "STAV NÚDZE !.. Pohotovosť (zdravotníctvo) sa rozpadla aj v TT, NR atď ! "

Miloš MajkoDátum26. 08. 2012 23:18:47TémaZdravotníctvo
200

Zdravotníctvo a jeho úroveň je pre každého z nás stále životne dôležitou témou. V našom povedzme že spádovom meste v minulosti bola poliklinika, ktorú navštevovali tisíce pacientov. Nakoľko ideálne nie je nič, ani o poliklinike nebolo možné hovoriť ako o ideálnej. Ale lekári i väčšina vyšetrení boli pre pacientov pokope.

Poslanci  mestského zastupiteľstva rozhodli inak. Nehovorím či lepšie alebo horšie. Jednoducho, dnes je všetko inak.

Z diskusie pod jedným z článkov nás zaujal jeden postreh pacienta:

 

STAV NÚDZE !.. Pohotovosť (zdravotníctvo) sa rozpadla aj v TT, NR atď ! | 23-08-2012 19:45:34 |

Len na uvedenie do podstatne tvrdšej reality - mnohí sa tu odvolávajú na pohotovosť na okolí, takže vlastná skúsenosť:
V sobotu (cca 3 týždne dozadu) v neskorých večerných hodinách som bol nútený vyhľadať zdravotnú starostlivosť - do oka sa mi dostalo pri upratovaní niečo ostré, nešlo vypláchnuť ani zažmúriť - zavrieť oko, kt. už opuchalo a bolo krvavé.

Takže vlastné auto - a s manželkou na pohotovosť (predsa snáď len krajské mesto a nemocnica).
To nás, ale už od dverí odprevadili, že čo sa týka očnej pohotovosti, bola práve zrušená..!.
Návrh: Skúste Nitru..
Nuž sme sa už v noci vrátili domov - oko neprestávalo bolieť,
skúsim teda linka 112..
Službukonajúca bola ochotná prístup trpezlivý,
po otázkach okolo zdravotného problému navrhla Trnavu - po objasnení stavu sa teda podujala dovolať do NR.
Výsledok - s mojim problémom sa nedá ísť ani do NR, tiež patričná pohotovosť ZRUŠENÁ !.
Podotýkam, že už boli asi 2 hod. nad ránom.
Jej posledný návrh a zistenie znel - choďte do Bratislavy, Petržalka Antolská, tam by vám mohli pomôcť..
Pekne som poďakoval, že sa teda zariadime. Takže opäť pokusy svojpomocne vypláchnuť oko (nepomohlo), napokon sa manželke podarilo (pokusy - aj keď na to dobre nevidela)
nejako posunúť neznámu čiastočku a ja som mohol zažmúriť oko a zvyšok noci nejako dospať.
Na očné vyšetrenie som sa dostavil napokon až v pondelok ráno v pracovnom čase.
TAKÁTO JE REALITA!

Moja otázka - ak je už zdravotníctvo v takom stave, tak napr. očnú pohotosť na Slovensku pokrýva už len Bratislava ? a snáď na východe Košice ?
Čo ak aj tí obyvatelia Bratislavy sú na dovolenke v Tatrách, na Orave atď, ak sa vyskytne obdobný problém, čo potom ???
Mal som šťastie - bolo to "len" rezanie ostrého predmetu v oku,
čo ak sa ale horší úraz stane niekomu inému, dieťaťu, úraz oka keď pôjde o čas ?
To už rovno "vytečie" oko ?

Je to len jedna oblasť zdravotníctva, ale takto to už je na celom Slovensku, nepochybujem o iných oboroch zdravotníctva.
Tu už ide o (možno nenávratné) ohrozenie zdravotného stavu obyvateľstva.

A teraz tu máme ďalšie návrhy na zvýšenie hranice zdravotných odvodov, lekárom sa už platy dvíhajú (resp. si vybojovali),
a kde je občan ?
to že úroveň pohotovosti, rozsahu a kvality služieb sa pritom znižuje asi k tomu patrí..

Prajem príjemné prebudenie..

 

Znovu, nebudeme komentovať, ide o názor. Či podobný zdieľajú aj iní občania, uvidíme v diskusii.

Pravidelne sú občanom zvyšované poplatky za ošetrenie, príplatky na lieky, no na druhej strane aj odvody do zdravotnej poisťovne. A nie málo!  Ústava  SR občanom garantuje bezplatnú zdravotnú starostlivosť. Je tomu tak aj v reálnom živote?

Určite si všetci spomíname na povestné dvadsať korunáčky. Boli zrušené a to napriek tomu, že boli významným príjmom zdravotníckych zariadení. Dnes tu máme 7 až 10 Eurové poplatky, ktoré podľa slov mnohých diskutujúcich sú priamo či nepriamo od pacientov vyžadované už takmer v každej ambulancii.  Nie  2O korunové, ale takmer  300!  Nevyvíja sa situácia tak trošku mimo možnosti dnes už veľkého počtu občanov? Čo navyše dostanú pacienti pravidelne platiaci zdravotné odvody od tých, ktorí do systému za celý živod nevložili ani korunu?  Dokedy budú vládať tí poctiví a makajúci skláňať hlavu, ohýbať chrbát a platiť svoje peniaze do systému, z ktorého dostávajú späť stále menej a menej?

Nie je v tom príliš veľa nezodpovedaných otázok?


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
bezpatná starostlivosť | 01-09-2012 12:37:51
POPLATKY za prednostné vyšetrenie by sa mali z r u š i ť !
Vyberať poplatky by mal lekár za nadšdandard - tj. ak ošetrí pacienta mimo ord. hodín, víkend a pod. Prevažne ide o poplatky vo výške 10 eur - v tom prípade matematika vyzerá pri 7 pacientoch, 20 dňoch - 1400 eur -tj. skoro 2x priemerný plat. A treba povedať, že mnohokrát nezdanených ! Okrem toho má plat.
pre hranaty komunisticky pes | 01-09-2012 11:44:47
ked si chceš dopisovať s ficom ,tak napíš jemu
hranaty komunisticky pes | 01-09-2012 10:54:43
najvacsi podiel priamych platieb ma Slovensko z krajin v4 viac ako cesi, poliaci a madari. Fico uz si tam piaty rok!To je ten jeho a vas socializmus s istotami.
anonym | 01-09-2012 09:52:28
Poplatky za prednostné vybavenie sú blbosť. Ak sa pacienti objednajú napr. v polhodinových intervaloch v rámci ordinačných hodín a v inej ambulancii budú brať v polhodinových intervaloch pacientov v tom poradí ako prišli bez prednostného vybavenia, vybavovanie pacientov bude rovnaké, ale ten prvý lekár zarobí navyše pekné peniaze za prednostné vybavenie. Výsledok rovnaký, len z akéhosi neznámeho dôvodu si ten prvý oveľa lepšie zarobil. Nechápem ten systém.
pre re anonym | 01-09-2012 09:21:06
Za to že príde do práce berie plat. Toto sú peniaze navyše.
re anonym | 31-08-2012 21:35:43
ako zadara ? to má za to, že príde do práce -:)
anonym | 31-08-2012 20:31:59
A to sú prachy v podstate celkom zadara...
gulak | 31-08-2012 15:52:52
Pozrime sa na to vecne-lekár berie za prednostné vyšetrenie 7 eur-ak ich je denne 7-tak za den má 49eur-to pri 22 pracovných dní je-1078eur-aká paráda
debilek to je letak smeru | 30-08-2012 21:24:47
cr 9zdravotnych poistovni vecsia efektivita
momentálne je celé slovenské zdravotníctvo o zisku a o peniazoch... | 30-08-2012 19:54:22
Pohrebníctvo zdravotníctva
Je zdravotníctvo dôležité?

Slovenské zdravotníctvo sa prepadlo do krízy. Základom fungujúceho zdravotníctva je jeho financovanie. Stav slovenského zdravotníctva je obrazom súčasného spôsobu jeho financovania. Občania poctivo platia a súkromné zdravotné poisťovne odoberajú zo systému zisk...Tieto peniaze potom chýbajú pri liečení pacientov. Za mnohé úmrtia a poškodenia zdravia pacientov zodpovedá umelý nedostatok financií. Čím horšie výsledky zdravotnej starostlivosti, tým väčší zisk zdravotných poisťovní. Ale antagonizmus medzi ziskom poisťovní a zdravím pacientov generuje energiu potrebnú na zmeny systému.

Prvým krokom zmeny financovania je prevedenie poistencov od súkromných poisťovní do jednej štátnej poisťovne. Okrem 3 spôsobov, ktoré identifikoval premiér R. Fico existuje aj štvrtá možnosť riešenia tohto problému. Asi menej chrániaca záujmy poisťovní.

Dnešná základná funkcia poisťovní je uhrádzať náklady zdravotnej starostlivosti z verejných zdrojov. Žiadnymi inými zdrojmi zdravotné poisťovne (ani súkromné) dnes nedisponujú. Svojou vlastnou činnosťou žiadne ďalšie zdroje nevytvárajú. Verejné zdroje vznikajú výberom tzv. poistného, v skutočnosti odvodov, v zákonom stanovenej, teda povinnej, výške od ekonomicky aktívnych poistencov a za neaktívnych prispieva v určenej výške štát. Ročná výška odvodov by mala byť logicky, a pre platcov aj transparentne, nastavovaná tak, aby pokrývala všetky jednoročné zdravotné potreby občanov štátu + prevádzkové náklady zdravotných poisťovní v danom roku. Súčasný zákon stanovuje rozsah hradenej zdravotnej starostlivosti ako jednotný štandard, na ktorý má nárok každý poistenec rovnako. Po desaťročia nebola politická vôľa definovať nadštandard, to znamená že neexistuje ani podnikateľská aktivita zdravotných poisťovní, ktorá sa označuje ako pripoistenie na nadštandard. Všetko sa hradí zo zdrojov verejného zdravotného poistenia za podmienok určených zákonom a ten definuje všetko iba ako štandard.

Súkromné poisťovne sú súkromné akciové spoločnosti, ktoré majú ako podnikateľské subjekty právo tvoriť zisk na trhu, ale zákon v súčasnosti nevymedzuje žiadny trh v zdravotníctve, kde by ho mohli reálne tvoriť. Je pochopiteľné, že zisk sa legálne nedá tvoriť z verejných zdrojov určených na poskytovanie zdravotnej starostlivosti v zákonom definovanom štandardnom rozsahu, keďže zákon nedefinuje činnosť zdravotných poisťovní ani ako poskytovanie zdravotnej starostlivosti, ale ani ako poisťovanie za účelom úhrady nákladov poskytovania štandardného rozsahu zdravotnej starostlivosti. Ich činnosť definuje iba ako správu fondov verejného zdravotného poistenia. Logicky preto, ani pri stanovení výšky odvodov sa nekalkuluje so započítaním zisku zdravotných poisťovní do výšky povinných odvodov.

Opakujem, že súkromné zdravotné poisťovne neponúkajú v SR zdravotné poistenie na trhu. Takýto trh u nás ešte nebol vytvorený. Neexistuje. Nad vznikom trhu v zdravotníctve, v oblasti pripoistenia na nadštandardnú zdravotnú starostlivosť, sa stále iba uvažuje aj preto, že ani samotné súkromné zdravotné poisťovne neprejavili po celé roky o tento typ podnikania záujem. Je pre nich výhodnejšie vyberať tzv. istý zisk zo zákona, t.j. bez podnikania a preto aj bez rizika. Ale v skutočnosti, ak poisťovne už teraz tvoria zisk spôsobom, že si privlastňujú časť od poistencov vyzbieraných povinných zdravotných odvodov, ktorú poistenci v dobrej viere, vo výške stanovenej zákonom, odvádzajú na pokrytie poskytovania štandardnej zdravotnej starostlivosti, potom je to nelegálne a možné iba na úkor rozsahu poskytovanej zdravotnej starostlivosti. Ak takto na svojich účtoch poisťovne tvoria zisk, potom sa poistencom môže poskytnúť iba menej ako je definovaný štandardný rozsah zdravotnej starostlivosti. Iba menej ako by potrebovali. Menej o časť odpovedajúcu výške zisku zdravotných poisťovní.

Tvorba zisku sa dnes stala „absurdným umením" ako poskytnúť pacientom čo možno najmenšiu časť z tzv. štandardného rozsahu zdravotnej starostlivosti definovaného zákonom a ako zaplatiť poskytovateľom čo najmenej za poskytnutú zdravotnú starostlivosť. Som toho názoru, že za mnohé úmrtia a poškodenia zdravia pacientov zodpovedajú nedostatky vo financovaní poskytovania tzv. štandardnej zdravotnej starostlivosti zdravotnými poisťovňami. Umelé nedostatky financovania sú motivované získaním čo najvyššieho zisku. Brať si zisk z peňazí vyzbieraných od pacientov na ich liečenie nie je možné inak ako na úkor ich zdravia.

Nezabudnime, že akcionári súkromných zdravotných poisťovní sa dostávajú k peniazom poistencov aj cez rôzne účtovné operácie, napríklad v oblasti svojich prevádzkových nákladov, alebo trikmi s navyšovaním imania. Ďalšia široko využívaná možnosť, ako získať peniaze poistencov, je pranie verejných zdrojov (tzv. dojenie - oficiálny termín z prostredia poisťovne Dôvera) medzi súkromnou zdravotnou poisťovňou a ňou vlastnenými zdravotníckymi zariadeniami, alebo inak spriaznenými súkromnými poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti. A pripomeňme aj privatizáciu...

V dôsledku nepoužitia veľkej časti vyzbieraných odvodov na zdravotnú starostlivosť o pacientov, vidíme dnes v zdravotníctve, po viac ako 20-tich rokoch reformného úsilia, katastrofálny stav infraštruktúry, technického vybavenia a ľudských zdrojov.

Podľa môjho odhadu, akcionári zdravotnej poisťovne Dôvera, iba od spustenia reformného úsilia ministra Zajaca v roku 2004, si prilepšili minimálne o 1 mld. EUR, ktoré pôvodne vyzbierali v povinných odvodoch od svojich poistencov. Nie je tajomstvom, že schválenie reformných zdravotníckych zákonov v roku 2004 bolo zabezpečené sumou 2 mil. Sk, určenou pre každého váhajúceho poslanca Národnej rady Slovenskej republiky. Hovoria o tom depeše americkej ambasády zverejnené WikiLeaks v roku 2011. Za zákony hlasovalo 81 poslancov. Z toho bolo 13 nezávislých. Ak by sme pripustili, že práve títo váhali, tak jednorazová investícia 26 mil. Sk priniesla zainteresovaným po 8-mich rokoch účinnosti reformných „Zajacových" zákonov rozprávkový zisk minimálne 1 mld. EUR. Tak takéto úspešné súkromné podnikanie bolo zmyslom reformy zdravotníctva v SR v tomto období samostatnej demokratickej štátnosti dobre ukrytej pod dáždnikom modrej koalície.

Niekto si tu zobral minimálne 1mld EUR zo zdrojov verejného zdravotného poistenia. Nastal už čas aby to poisťovňa Dôvera vysvetlila? Jednak by to mala vysvetliť svojim poistencom a potom aj orgánom štátu.
Kroky vyplývajúce zo zodpovednosti, ktorú by mala niesť poisťovňa Dôvera za financovanie svojho zisku zo zdrojov verejného zdravotného poistenia je ponúkajúca sa štvrtá možnosť riešenia. A Penta group a.s. by mala minimálne tú 1 mld. EUR poistencov Dôvery vrátiť.
lubo | 30-08-2012 17:47:57
toto iste sme absolvovali so zubom, ani v tt, ani v NR, jedine Bratislava a vsetci seredsky zubari na dovolenkach :D
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-08-2012 21:44:08
Zaujimave je najma vyhlasenie primatora Krupiny.

http://spravy.pravda.sk/krupincania-bez-pohotovosti-nezostanu-fcn-/sk_regiony.asp?c=A120828_105718_sk_regiony_p58
Nitra | 29-08-2012 13:56:53
Ležala som na ortopédii, tá je na spoločnej chodbe s očným a celú noc tam vybavovali pohotovosť (očnú), takže mali ste to asi skúsiť osobne.
re:Nitra - bohuzial nie.. | 29-08-2012 12:52:59
K titulku: Ide v prvom rade o Skusenost a Fakty, az potom nazor citatela (resp. len posledne odstavce).
Aj v Trnave sme si mysleli, ze je - pokial sme tam neboli osobne - zrusena bola totiz len 2 tyzdne pred tym.
(Minuly rok sme tam boli s dievcatkom - este fungovala)

K tej Nitre - bohuzial ani tam..
Totiz sme nechceli pokracovat nadarmo do NR, preto som volal pohotovost. Ta mila pani sa snazila - po tej skusenosti preto do NR aj volala - odpoved, bola ze bohuzial NIE!
Je sice este fajn, ze ocna poliklinika tam (zatial) funguje (to asi aj v TT), ale vo vecernych, nocnych hodinach sa uz na to nespoliehajte.
Alebo pracuju v takom utajeni, ze uz ani na c.112 o tom nevedia..
sered | 28-08-2012 23:52:17
super len tak dalej vsade sa rusia potovosti takze len dufat mozeme ze vydrzime do rana aby sme mohli ist k lekarke ak vas chytia nejake tazkosti v piatok sa mozeme len modlit aby sme vydrzali do pondelku kam to Slovensko speje?
elena | 28-08-2012 16:12:45
na krcnu pohotovost sa tiez chodi na Kramare - deti alebo Ruzinov - dospeli
Darcy | 27-08-2012 00:06:34
podstatné je, že sa pôjde stavať nová nemocnica pre vojakov a policajtov... nie aby zachránili to čo už existuje a ledva prežíva, naši páni si postavia niečo nechutne drahé, čo bude zasa využívať iba hŕstka protekčných... fuj!
Nitra | 26-08-2012 23:45:22
V Nitre očná pohotovosť je. V nemocnici na štvrtom poschodí ako je lôžková časť očného vykonávajú aj pohotovosť.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign