Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Nápad hodný(?) nasledovania

Ivan SklenárDátum15. 05. 2010 22:31:39TémaDoprava

Značenie našich miest a obcí má, povedal by som, isté slovenské špecifikum. To tkvie v tom že dopravné značenia „začiatok“ resp. „koniec“ obce sú takmer všade neprimerane a prevažne aj neodôvodnene ďaleko od poslednej obývanej či inak navštevovanej budovy, patriacej do intravilánu tej ktorej obce. O tom by vedel rozprávať asi každý, kto sadá za volant auta. Po príklady netreba chodiť ďaleko. Koniec obce Šintava a začiatok Serede sú na jednom stĺpiku. Alebo takmer 1km dlhý úsek cesty medzi miestnou časťou Valtov Šúr a Varov Šúr, (obe patria do obce Šúrovce) z oboch strán cesty lemujú len polia a občas nejaký splašený zajac. Ale podľa dopravného značenia je to uzatvorená obec a teda predpísaná 50-tka. Inak tomu nie je ani pri výjazde zo Serede na Šúrovce alebo z Dol. Stredy do Váhoviec. Keďže som si na tieto anomálie, alebo ak chcete, na nedostatok logiky zodpovedných za takéto vnímanie dopravného značenia zvykol, bol som, mierne povedané prekvapený, keď počas jazdy zo Serede smerom na Sládkovičovo som uvidel bielu tabuľu s preškrtnutým nápisom SEREĎ, už pár metrov za odbočkou na bývalý mäsopriemysel. Čo sa stalo? Že by dopravní inžinieri z DI hľadali cestu ku motoristom a začali upravovať spomínané nezmyselné značenia začiatku resp. konca obce? Ale ostatné tabule na vjazde alebo výjazde sa z miesta nepohli ani o mm. Dôvod bude asi inde. Tento úsek št. cesty 62 / E571 je povestne známy tým, že tu majú obľúbené miesto na „prechádzky“ dámy praktizujúce najstaršie ženské remeslo. V názore, že pohľad na ne je skôr odpudzujúci ako príťažlivý, sa asi zhodnem s viacerými. Rovnako tak aj v tom, že tieto „dámy “ Seredi dobré meno nerobia. Pardon, ale Sereď už s tým podľa nového dopravného značenia nemá nič spoločné. Magistrát mesta to vymyslel skutočne Šalamúnsky. Slečny zostali na svojich pôvodných stanovištiach, šomrajúci motoristi na nezmyselné dopravné značenia už dôvod nemajú, ibaže sa teritórium pôsobenia MP trochu zmenilo.. Ako jednoducho sa dajú veci riešiť!! Vie niekto odhadnúť, ako dlho by trvalo premiestniť dopravné značenie koniec obce , keby dal niekto návrh na presunutie rovnakého dopravného značenia napr. hneď za koľajnice žel. vlečky pretínajúce št. cestu vedúcu okolo ZIPP-ky smerom na Šúrovce? Tam, navyše, je cesta lemovaná z oboch strán chodníkom. Je rovnako široká a prehľadná ako tá, smerujúca na Sládkovičovo.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
pre p. Kloknera | 17-05-2010 17:03:41
V čom má pravdu p. Sklenár? V nelogickom umiestnení tabúľ možno, ale určite nie v tom, že sa tabule posunuli kvôli tomu, aby MsP nemuseli kontrolovať k.u.r.v.y *headbang*
ja | 17-05-2010 09:50:10
To o tych prostitutkach a mestkej policii snad nemyslite vazne ? Ta znacka plati len pre motoristov paneboze, mestska policia funguje v celom katastri obce. Okrem toho ako novinku nejake mame aj na fandlyho pekne za zakladnou skolou, takze cela tato teoria je opat blbost niekoho kto si zase nic nezistil a len robi zavery. Co sa tyka obchodu v cepeni svojho casu sa hovorilo myslim o tescu, ale nepochybne aj vdaka znizeniu kupyschopnosti obyvatelstva sa neda caka ze by v tejto dobe taketo plany pokracovali.
Miloš Majko | 16-05-2010 21:33:00
JA - napisali ste: "osobne sa tu prechádzal pán primátor a tvrdil že aj u nás bude nejaký veľký obchod. kde sú splnené sľuby?" - pytali ste sa pana primatora na dodrzanie slubu? Ak ano, mozete nas prosim informovat ako odpovedal?
Robo | 16-05-2010 21:26:23
Je to len parkrat za rok pri tej kaplnke,asi z toho netreba robit tragediu.
Peter Klokner | 16-05-2010 21:12:20
Pán Sklenár má pravdu. Logika umiestňovania dopravného značenia je naozaj niekedy fascinujúca. Aj ja osobne som už spomenul napríklad nezmysel medzi Varašúrom a Valtašúrom. Kravina ale nikto nedá podnet iba frfle. Takmer denne totiž úsekom od Serede na Leopoldov prechádzam. Napríklad aj spomenutý úsek pri SSC a kaplnke je dosť "brutálny". Ak má človek tú smolu a prechádza tadiaľ počas obradu tak sa nevdojak musí modliť aj ako ateista. Hlavná komunikácia zaprataná na pol kiklometri, obísť sa s autobusom či kamiónom takmer nepredstaviteľné a idiotov ktorí vám s absolútnym kľudom vystupujú z áut priamo do komunikácie prípadne vykladajú kočík priamo do jazdného pruhu..... no na zaplakanie. To si naozaj treba iba gratulovať, že sa tam doteraz nič nestalo.
Ľubomír Veselický | 16-05-2010 20:14:26
re:JA! Ak Vám primátor sľúbil veľký obchod, tak si naň postavte betónovú čakáreň. Možno sa dočkáte. Asi by som neprotestoval, keby platil Váš výrok o mojej nabalenosti. Nie je to tak. Čo sa týka Vášho hladu po umení, rád Vám pomôžem. Napíšte mi o čo konkrétne máte záujem.
JA | 16-05-2010 19:26:49
pán veselický, to čo ste napísali je trápne až smiešne. prosím vás, osobne sa tu prechádzal pán primátor a tvrdil že aj u nás bude nejaký veľký obchod. kde sú splnené sľuby? pozrite sa napr. kde je tesco v trnave. a vy ma tu posielate za kultúrou do bratislavy. tak potom ten čo chce mať správne umiestnené značky nech ide tiež do bratislavy, tam sú umiestnené správne *headbang* *headbang* *headbang* *headbang* *headbang* má toto logiku? len veľmi obmedzený človek to môže tvrdiť. každý predsa vie že v seredi skapal pes a okrem šenkov tu mládež nemá kde tráviť čas. choďte sa pýtať po slovensku čím je známa sereď. na prvom mieste budú drogy. potom budú nasledovať také položky ako hubert, sedita, možno niklovka a zipp. ale veľmi pochybujem, že niekto uvedie niečo čo by aspoň vzdialene pripomínalo kultúru, umenie. toto je realita. jasné vy ako poslanec (alebo čo ste, nepoznám vás) ste nabalený a môžete si dovoliť chodiť za kultúrou do BA, ale nezdá sa vám že aj u nás by mohlo byť nejaké vyžitie? *headbang*
anonym | 16-05-2010 19:25:52
Určite nebol dôvod na posun tabúľ ten, že v obci postávajú defky. To môže napadnúť iba toho kto sa nudí.
anonym | 16-05-2010 17:00:07
ked islo mestu len o tie radodajky tak sa poriadne ojeb.li lebo je to tak jak hovori obcan
Robo | 16-05-2010 14:52:08
A platia tie devy dane? :-D Ja ked budem na trznici predavat jadierka tiez musim zaplatit poplatok.Ved ona tiez predava aj ked iny tovar,ale tiez je to predaj nie? Ved to nerobia zadara. :-D
občan | 16-05-2010 13:40:41
len pre upresnenie: pokiaľ dobre viem, tak mestská polícia má svoju pôsobnosť v katastrálnom území obce, takže nezáleží kde sú umiestnené značky začiatku a konca obce! mestská polícia teda môže zasahovať až pri máčadských vŕškoch.
anonym | 16-05-2010 13:11:29
Ak bol jediný dôvod na premiestnenie tabúľ vyšachovať z mesta radodajky, tak potom by ste mali oceniť aj vedľajší efekt, ktorý sa tým vyriešil - môžete skôr pridať pri výjazde z mesta. Alebo by vám vyhovovalo naďalej dodržiavať 50-tku takmer až po výjazd na diaľnicu, len aby mohli MsP kontrolovať devy? To by ste zas kritizoval slovenské špecifikum týkajúce sa neprimeranej vzdialenosti tabúľ od obydlí. Tak či onak, vždy si treba nájsť dôvod na kritiku. *headbang* Len sa Vám tie argumenty nejako začínajú zamotávať. Teraz bojujte za obnovenie pôvodného stavu a potom zas môžete písať o nelogickom umiestnení tabúľ ďaleko od domov. A tak dokola. Držím Vám palce!
Ivan Sklenár | 16-05-2010 12:39:26
Zdá sa, že podstatu celého článku pochopil len digi. Pre bezpečnosť cyklistov alebo chodcov, smerujúcich 1x týždenne do kaplnky (v Ne) v pohode vystačia aj tie chodníky, čo sú z oboch strán cesty. Väčšina tam aj tak chodí autom. Ak by sa slečny premiestnili na spomínanú výpadovku smer Šúrovce, asi by sme boli svedkami ďalšieho premiestnenia tabule.
Ľubomír Veselický | 16-05-2010 12:13:14
Re: JA! Vážený diskutujúci!. Časy, kedy národný výbor rozhodoval o umiestnení potravinovej predajne v lokalite so zástavbou rodinných domov, skončili pred dvadsiatimi rokmi. Vo Vašom okolí bola predajňa. Dnes sa tam predáva stavebný materiál. Zriadiť predajňu nie je problém. Živnostenský zákon to umožňuje a možnosť má každý, kto plní podmienky zákona. Ak sa Vám nepáči ponuka divadelných predstavení v Seredi, tak 60 km odtiaľto je v Bratislave kopec divadiel. Verím, že ich ponuku nebudete považovať za nedostatočnú. Za cca 25 Eur na osobu budete mať aj kultúru a ostane Vám niečo aj na občerstvenie alebo skromnú večeru. V Seredi ponúka záhrada pri mestskom múzeu počas celého leta špičkových umelcov. V dňoch 18. a 20.mája vystúpia v obradnej sieni MsÚ o 17.00 hod. absolventi umeleckej školy. Kto chce, ten si vyberie. Kto nechce , ten iba vrčí na nete. :-)
anonym | 16-05-2010 12:07:31
Nevidím nič zvláštne na tom, že koniec obce Šintava a začiatok Serede je vyznačený tabuľami na jednom stĺpiku... To akože medzi dvoma koncami mosta mala byť povolená 90-ka? Myslíte, že to by bolo lepšie riešenie? Veď už teraz niektorí debili vletia od Šintavy do Serede 80-kou a keby sa oficiálne dalo ísť po moste 90 km/h, potom by ešte okolo Lidla išli 120-kou. Myslím, že tam je to opodstatnené. Namiesto toho, aby ste privítali zmenu značenia na Bratislavskej ceste, radšej to kritizujete. Teraz nechápem čo vám vlastne vadí. Keď boli tabule ohraničujúce obec ďaleko, tak to bolo zle. Keď sa skrátil úsek, po ktorom treba ísť 50 km/h, ešte aj to nie je dobre. Čo by ste vlastne chceli..? Alebo je jediným problémom to, že MsP sa zmenšila teritoriálna pôsobnosť? To je fakt tragédia. Unikla mi pointa príspevku. S pozdravom Jozef Nechápavý.
anonym | 16-05-2010 11:21:23
Pridávam sa,múzeum v Seredi je slušné a predovšetkým záhrada a akcie-len treba skúsiť a zaujímať sa o to,nielen kritizovať.Kde sme skončili od tých tabúľ na začiatku a konci mesta? :D
Človek pre JA | 16-05-2010 10:05:01
Keď niekto povie, že múzeum v Seredi je slabé, tak by si nezaslúžil iné, len mávnuť rukou. Ale keďže nikdy nehádžem flintu do žita skúsim pre JA napísať môj názor: Keď chcem mať pocit, že Sereď patrí do vyspelej Európy, tak zájdem na jeden z letných koncertov v muzeálnej záhrade a viem, že toto je cesta pre Sereď. Krásne múzeum, dôstojné prostredie muzeálnej záhrady, dramaturgicky zaujímavý a hodnotný program. A musím spomenúť, že toto všetko tu máme vďaka obetavým ľuďom okolo pána Matisa. Kto toto nevidí, musí byť absolútny ignorant, alebo nevie o čom píše. Čo sa týka ostatných vecí v Seredi, súhlasím s JA. :-)
milan cehlárik ml. | 16-05-2010 09:39:48
Ak to pomôže v bezpečnosti, tak nech sú radšej ďalej. Niektorí vodiči už teraz majú s 50kou problém, resp. "rozbalujú" to už veselo pred označením konca obce. Na druhej strane budme radi, že máme aspoň takéto označenie. Pred dvoma mesiacmi som bol vo Poľsku a tam som bol fakt zúfalý, lebo asi nikto nevie kde sa tam obec začína a kde nie. Rýchlosť každý znížil len pred fotoradarom *headbang*
digi | 16-05-2010 09:13:00
vidim ze tu nikto nepochopil o co tu ide :-D ide o to ze teraz si moze starosta povedat ze v meste su uz slapky neni , ze uz su za mestom, a ze mestky policajti sa na ne uz mozu vykaslat... *no*
JA | 16-05-2010 08:59:31
Sereď má oveľa vážnejšie problémy ako sú tabule. Napr. bývame pri zippke, ľudia čo žijú v tejto oblasti nemajú po ruke žiaden obchod. v seredi sú všetky obchody natlačené v centre mesta. ukážte mi jedno mesto kde to tak je. v seredi nie je žiadne kultúrne vyžitie. je tu akurát tak kino, v ktorom idú všetky filmy dva mesiace po tom ako na zvyšnom slovensku. divadlo nestojí za nič, zábavy pre osamelých tam nikoho neprilákajú. múzeum je veľmi slabé. kaštieľ - o tom sa netrea vyjadrovať. pošta. amfiteáter. niklovka. drogy. mám pokračovať? oproti tomu je umiestnenie tabúľ smiešny problém *headbang*
Ľubomír Veselický | 16-05-2010 07:59:23
Pán Sklenár! V zásade by som súhlasil, pretože smerom na Šúrovce nejazdím ani na bicykli. Je tu ale jedna skutočnosť, ktoré môže hovoriť proti tomumo rozhodnutiu. Kaplnka a ľudia, ktorí tam chodia na bohoslužby. (Teraz sem môže nejaký chytrák capnúť vetu, že Veselický zasa vysvetlil, prečo sa to nedá. :-)
Ľubomír Veselický | 16-05-2010 07:55:01
Miloš! Jeho asi netrápi vôbec nič. Stačí mu iba dostatok článkov na konkrétnu tému, aby sa vyjadril, že ho to netrápi. Fajn. Aspoň teraz všetci vieme, že JA problém s tabuľami nemá. Ak nemá problém vôbec s ničím, tak mu trochu závidím. Ále tu pohodičku mu doprajem! Šťastný to človek!
Miloš Majko | 15-05-2010 23:58:40
JA - myslite si, ze by ste sa vedeli s citatelmi novin podelit o to, co trapi Vas? ;-)
anonym | 15-05-2010 23:42:32
vyjazd z Trnavy smer Sered R1... pozrite sa, kde je tabula oznacujuca koniec TT.
JA | 15-05-2010 23:19:59
no teda, tak keď už niekoho trápi kde je umiestnená tabuľa tak to nepotrebuje komentár ;-)
Iveta Tóthová | 15-05-2010 23:01:38
Pán Sklenár, pred pár dňami , vo vox populi , na preloženie tabule začiatku a konca Serede smerom na Milex poukázala D. Némethyová. Denno denne tade cestuje do zamestnania, preto si to všimla. Pýtala sa, či sa náhodou nejedná o žart. Z tohto dôvodu sme sa na to informovali a zisťovali sme, prečo došlo k posunutiu označenia začiatku a konca obce. Odpoveď znela a Deniske sme aj odpovedali: k uvedenému posunutiu došlo cca v apríli 2010. Vzhľadom k dopravno- bezpečnostnej situácii v tomto priestore sa zhodnotilo a kompetentné úrady odsúhlasili posunutie tabúľ bližšie k mestu. Takže všetko prebehlo podľa platných predpisov a nejedná sa o žiadny žart. Myslím si, že z pohľadu motoristov je toto celkom dobré riešenie. Takže za tabuľami môžete rýchlosť zvýšiť, samozrejme na maximálne povolenú. A slečny poskytujúce sex. prvú pomoc ? No aspoň kto chce, prefrčí okolo nich rýchlejšie... :-D

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign