Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Naozaj patríme ku generácii strachu? Áno!

Dnes som si prečítal veľmi zaujímavý článok s podtitulom, či sme generáciou strachu. Určite generáciou strachu sme. Zo všetkých strán sa na nás valia heslá o "istotách" sociálnych, zdravotných, rodinných a podobne. A naozaj veľmi veľa mladých aj starších ľudí verí tomu, že nejaké istoty existujú. Žiaľbohu neexistujú.

Už Benjamin Franklin (spoluzakladateľ veľkej americkej revolúcie) povedal, že "Na tomto svete nie je nič istého okrem smrti a daní". Všetci politici o tom dobre vedia a veľmi dobre to zneužívajú. Hrozí nám rozpad eurozóny (ale nikto nevie, čo sa NAOZAJ stane, ak sa rozpadne). Hrozí nám, že Grécko opustí eurozónu (a čo?), že skolabuje dôchodkový systém... A jedine oni majú ten zaručený recept, ako daný problém vyriešiť. Preto nám ponúkajú sociálne istoty v podobe otvorenia dôchodkového piliera, no na druhej strane nám zvýšia odvody zo mzdy a zdania "bohatých". Pritom "bohatý" má jedinú chybu oproti "chudobnému". A to, že mal chuť riskovať a skúsiť získať niečo viac, aby viac aj získal a neuspokojil sa s istotou teplého miestečka a pocitom "určite ma nevyhodia". Lebo ako ukazuje prax (kauza firmy Slotex fashion, kde firma dĺži MILIÓNY EUR štátu aj zamestnancom), štát práve v istotách, ktoré sľubuje zlyháva. Ľudia prichádzajú o istotu práce, istotu starobného dôchodku, istotu bývania, istotu bezplatnej zdravotnej starostlivosti (skúste si zistiť, kde je najbližšia zubná pohotovosť... Nebudem Vás trápiť v Bratislave, čiže 65 kilometrov od Serede).

Ako hovorí už stará múdrosť "kto zaváha nežere". Aj Ježiš Kristus povedal "človeče pomôž si sám, aj Boh Ti pomôže". Je len na každom z nás, či zariskujeme a skúsime sa postaviť sám za seba, alebo budeme stále očakávať, že naše problémy za nás vyrieši niekto iný (stále špinavá voda).

 

Odkaz na pôvodný článok.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Daniel Loffler Daniel Loffler | 10-09-2012 11:14:04
pre: gulak | 10-09-2012 09:32:30
ak s akymkolvek konanim nie su volici svojho poslanca spokojni, maju pri volbach jedinecnu moznost mu to spocitat = znovu ho nezvolit. Samozrejme chapem, ze odvratenou strankou veci je, ci existuje za daneho zastupcu adekvatna moralna nahrada, alebo nie...
gulak | 10-09-2012 09:32:30
Ten,kto žije v Seredi-tak dobre vie,že podnikateľ,ktorý bol členom,alebo voličom strán,ktoré vyhrali voľby-tak mal vždy výhodnejší kšeft,ako tí ostatní
Peter Klokner | 09-09-2012 22:37:38
Autor článku si zaslúži pochvalu, poteší zistenie že nie všetci si nechajú zatemniť mozog pseudoistotami.
Ono je to naozaj pre niekoho ťažké pochopiť,že realita je to čo je za našimi dverami a nie prepracované vymývanie mozgov adeptami štátostrany.

Obviňovať zubárov že sú súkromníci je choré. Ale jednoduché lebo kto by chcel premýšľať nad tým, ako sme sa idiotskými krokmi v zdravotníctve k takémuto stavu dopracovali. Ale LEN ON to predseda vylieči keď kúpi súkromné poisťovne všakže.

Pracovné agentúry sú priznajme si pekná sviňárna. Napriek tomu desiatky poslancov a kupodivu aj tých "sociálnych" neváha sa na tomto podľa niekoho otrokárskom systéme priživovať. Ešte tých pravicových by som aj chápal ale ľavica ???? Teda fujky...:-)
Lenže má to aj svoje nesporné výhody. Kto vás dnes ak ste niekde z Medzilaboriec či Sniny dokáže pichnúť v Blave do VW napríklad ??? A kto vám dnes zabezpečí ubytovňu alebo denne dopravu do práce keď systém verejnej dopravy ktorú nám štát ponúka je odtrhnutý od reality? Mňa osobne prekvapuje odvaha a bohorovnosť s akou dnes Smer dokáže prezentovať pripravované dodatočné zvýšenie registračných poplatkov aj zavedenie cirkulačnej dane. Stačí blbom podsunúť že je to bič na bohatých a je to. Takže namiesto riešenia sme sa dopracovali ku geniálnemu kolotoču kde donútime pracujúceho človeka kúpiť si auto, zaplatiť registráciu, zaplatiť obci parkovanie pred domom na ceste, kupovať drahé palivo, poistku, cirkulačný poplatok, sem tam policajtom za papuču a ešte si v diskusii prečítať že je hajzel lebo majú autá dve či tri....sila.

Ak dnes súkromný sektor klame štát tak potom jednou z podstatných istôt bude to, že vďaka posledným legislatívnym úpravám to bude ešte brutálnejšie. Ale tentoraz budú mať motiváciu hlavne zamestnanci. Lebo ak pôjde viac do ruky a na papier len minimálka, nebudú zamestnancovi hroziť také ISTOTY ako strata nároku na daňový bonus, vyššie daňové preddavky, strata nároku na rodinné, tiež bude menej ošklbaný o sumu sporenia v II.pilieri a môže si to dorovnať z toho cash. A ešte nikto netuší či sa náhodou na budúci rok nebude za bohatého považovať už aj ten čo má príjem 400 Euro.

Najviac je na všetkom ale skeptické, že Mečiar ktorý rozdal kompletné hospodárstvo a cez fotríkov dal základ finančným rybičkám je dnes ešte stále hrdinom a Dzurinda bez ktorého by sme sa z latríny nedostali je pre ľavicu "zlatá baňa" lebo predal zle SPP a SE a na to idú voliči ešte stále ako kura na sopel. Kto by sa dnes zaťažoval zmienkou o fakte, že sám Fico bol nominovaným členom komisie ktorá mohla chod vecí zvrátiť ? Kto by ale stál o to rozhádzať si to s predsedom keď okrem Markízy máme médiá v rukách správnych sponzorov. Ale v podstate predseda nenápadne poriešil aj problém s Markízou, veď pán Mila je novým riaditeľom RTVS a jeho vplyv je predsa na nezaplatenie, či nie ?Divné ale čistá a nefalšovaná
Čo je potom divné na tom, ak má človek dojem, že sme systematicky masírovaný tuposťami a primitívnou zábavou kde je ťahákom sledovanosti čo najnižšie IQ protagonistov alebo ich pikantný minulosť. Čert ber obsah, kto už dnes oň stojí keď sú dôležité hádky, konflikty, bitky, alkohol a hlavne nejaké pikantnosti. Stále nemáte dojem že to nejako súvisí a hlavný cieľ je vypatlaný divák s nulovou požiadavkou na kvalitu?

A pokiaľ ide o spomenuté dno Európy, možno tam raz budeme ale autor článku a jemu podobní dávajú nádej že by to tak byť nemuselo.

Nebáť sa povedať svoj názor a hlavne krok za krokom naberať odvahu vyjadriť nesúhlas aj s politikmi akokoľvek obľúbenými je tá správna cesta. Lebo aj keď sa to niekomu nebude páčiť, politikov tu nemáme aby sme ich obdivovali. Máme ich tu len a jedine na to, aby správne a na prospech všetkých riadili túto spoločnosť. Zdá sa ale, že oni sa vďaka naivite voličov adaptovali a pochopili že stačí sa iba páčiť a pritom robiť veľké H a parlamentné stoličky im vrastú do zadkov.
Obcan | 08-09-2012 18:31:52
Sloboda,demokracia a volny trh,....tymto ludom politici vymyvaju hlavy a pritom si ludia neuvedomuju,ze v tej slobode,demokracii a volnom trhu je vsetko na predaj,teda aj politici.Politika je biznis ako kazdy iny.Politici hrabu a myslia len na seba,jediny hlas ktory nieco znamena je hlas penazi.Nieco nefunhuje,je zhnyte a chore.Slovensko ako aj ine staty vychodnej europy su na samom dne.My nemame moznost dalsieho rozvoja.Vsetko co tu bolo tu neni a zo slovenska sa stala montazna hala a z ludi otroci ktory travia vsetok cas v praci aby prezili.Kazdy kto ma trosku prehlad uz pochopil ze toto co zijeme buducnost nema,nemoze to fungovat a ani to nefunguje.Politici strasia ludi tym,ze ak si otvoria hubu,pridu o pracu,o domov o vsetko a to len preto,aby na nich nadelej mohli parazitovat.Nastal cas ist do ulic a vyhnat tu bandu zlodejov,farizejov a chazarov!
gulak | 08-09-2012 18:30:19
Lenže zubári su súkromníci,ako im môže štát rozkázať,aby mali pohotovosť,dalej sa pozrime,kto najviac zamestnáva -súkromný sektor,prečo u nás profitujú zlodejské pracovné agentúry,preto lebo to vyhovuje zamestnávateľom,prečo súkromný sektor väčšinou dáva ľudom na papier minimálnu mzdu a zbytok na ruku-takto okráda nielen zamestnancov,ale aj oj....a na daniach,na odvodoch-a toto všetko bolo a je nielen za terajšej vlády,ale aj za predchádzajúcej modrej vlády
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-09-2012 23:08:51
Venujte sa teme v clanku. Dakujeme za pochopenie..
nemo | 07-09-2012 22:56:18
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign