Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Námestie včera - vrátia sa vodníci do mesta, tentokrát do novej fontány?

200

Za posledný týždeň nás kontaktovalo viac občanov ohľadom  Námestia Slobody. Niektorí si všímajú cigaretové ohorky pri lavičkách či burinu v tráve. Najviac podnetov však bolo na fontánu a vodu v nej.

Včera popoludní sme sa na námestie pozreli s fotoaparátom a treba povedať, že čitatelia majú pravdu. Ľudia sú schopní ohorky z cigariet odhodiť pod, za lavičku a to aj vtedy, keď smetiak priamo prispôsobený na ohorky je iba niekoľko metrov od lavičky, či dokonca pri nej. Trávnik bol včera pokosený.

Horšie až úplne zlé to však bolo práve s vodou vo fontáne. Voda nielen že bola výrazne tmavozelenej farby, ale na bokoch fontány sa nachádzal hrubý povlak rias čo svedčí o tom, že tento stav je vo fontáne dlhodobejší. Voda tiež zapáchala. Prakticky denne sa pri fontánke hrajú aj malé detičky - ťažko sa dá zabrániť tomu, aby došli s vodou do styku. O jej účinkoch v stave v akom je  na pokožku detí polemizovať nebudeme. Takáto voda však môže byť pozitívom - obľúbení vodníci z campingu sa majú možnosť usídliť na lukratívnej adrese v centre  mesta.

Na námestí posedávali hlavne mamičky so svojimi ratolesťami. Je potešiteľné tieto pozitívne javy vidieť. Vidieť však zároveň aj to, že vyhľadávané sú najmä sedenia, ktoré sú aspoň ako tak v tieni a tých je na našom novom námesti žiaľ minimálne množstvo. Na mieste je teda pripomenutie, že tie veľké stromy ktorých porezané zostatky sú uložené niekde v kasárňach  mali a aj dnes by boli mali zmysel.

Námestie skutočne ožilo. To je pozitívne. Dnes už jednoznačne vidíme, že ožiť mohlo viac. To, čo  ovplyvnia samotní občania  je poriadok. Ľudia, nebuďme prasce ! Keď už medzi piktogramami na tabuľkách pri vstupe na námestie chýba ten, ktorý by zakazoval fajčenie na námestí, aspoň svojim arogantným správaním nedávajte nefajčiarom zámienku na iniciovanie takéhoto zákazu.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko


Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Jozef | 21-09-2012 08:36:34
ja si myslim, ze za tie prachy co mesto plati mesacne za udrzbu "vodnych prvkov" - 391 Eur, by ta nasa fontana mohla spievat.
Ivan Sklenár | 10-09-2012 21:51:11
Plný súhlas Miro, len to by príslušný projektant musel poznať, ako svet vyzerá aj za humnami svojho bydliska.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 10-09-2012 20:55:39
Prave pre toto sa taketo fontany dnes navrhuju, asi len u nas. Lebo sa o ne treba starat a maju narocnejsiu udrzbu a navyse v zime vznika problem, ze nam na namesti vznikne prazdna betonova jama.

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/616214_481521621876009_1016850772_o.jpg

Takto nejak vyzera moderna fontana. Osviezi vzduch, vytvara zaujimavy prvok a ked prave nefunguje, tak nevytvara ziadne bariery v podobe prazdnych betonovych bazenov. A je aj lacnejsia, ako ten nas rybnik.

Co sa tyka tych spakov a bordelu, tak to je len vizitka urovne niektorych nasich spoluobcanov. Mozme mat kontajnery aj kazdy meter a vzdy sa najde niekto, komu je to pridaleko a tak vsetko hadze na zem. Osobne by som dovolil fajcit len v urcitej vyhradenej zone namestia, kde by na to boli urcene popolniky a bolo by to dalej od deti a nefajciarov. Ked sa niekto nevie vzad svojho zlozvyku, tak nech si ide fajcit mimo ludi, ktorym to prekaza a zaroven im ot moze aj skodit. Tak ako sa robia vencoviska pre vencenie psov, tak by mali byt aj priestory na fajcenie a verim tomu, ze to k nam postupne pride.
Zlatica | 09-09-2012 12:58:46
som fajčiarka a tiež chodím do parku s deťmi a aj si tam zapálim ale nehádžem špaky na zem. Nehádžte všetkých do jedného vreca. Ani mne sa to nepáči že sa to tam vála po zemi lebo každé malé dieťa sa zohne a chce to dať do pusy. Možno pomôžu popolníky pri každej lavičke a hádam sa uvedomia tí čo to robia.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-09-2012 11:41:40
Je - malo by byt uplne normalne upozornit toho, kto robi bordel. Ze su arogantni ludia (aj mladez) , ktori zareaguju agresivne? Pytam sa, ak nebudu upozornovani dnes preto, lebo sa kontaktu s nimi chce sluzny clovek vyhnut, ako sa budu spravat ked budu dospeli? Snad kazdy kto sa na nich spatno pozrie, dostane po papuli?
Nie! Chce to iba uvedomenie si toho, ze tych slusnych je este stale viac. A spolupatricnost. Ak vidim, ze niekto pri vedlajsej lavicke upozorni ineho na odhodeny papier (na poste ci u lekara na predbiehanie) a dodtycny zareaguje agresivne, ostatni ludia nesmu otocit hlavy, ze ich sa to netyka. Tyka sa to nas vsetkych, len su tu ludia, ktori chcu, aby vsetko za nich vyriesil niekto iny. Ak sa to podari - fajn. Ak nie, tak to schyta iny a nie ja, ze? Takto ale v tych srackach popri lavickach budeme sedavat este dlho...
anonym | 09-09-2012 11:27:42
strašný neporiadok je aj v parku na D.Štura, vedľa progresu. Keby ste tam išli dnes ráno, na vracanie. Všade fľaše, plechovky, igelitky a okolo lavičiek toľko ohorkov, že po členky. Hanba tím, čo pod rúškom tmy tam sedia a robia bordel. A tento park nejako tí čo zbierajú smeti obchádzajú. Fakt neskutočný neporiadok okolo lavičiek.
micka | 09-09-2012 11:18:18
pre sawubona: Jasne, ze si vypocujem to, co opisujete. Mam sa starat o seba.... pejorativy radsej vynecham. Ved sa aj staram. Zijem v tomto meste a staram sa. Dokonca v parku zdviham odhodene plechovky, saciky. Spaky nie. Viem, ze si to ti hlupucki nevychovani a lenivi magori a cice-mice, ktore si myslia, ze su mamickami, nevazia a tukaju si po cele, ked ma vidia. Snad im to raz doklepne a vyjasni sa im... Ja sa ale hlavne tesim, ze v Seredi to ozilo a ako tak kulturne to tam vyzera :)
anonym | 09-09-2012 11:07:50
Kde sú nezamestnaní, myslím že na sereďskom úrade práce je ich dosť a týždenne by si mali na verejnoprospešných prácach odpracovať aspoň pár hodím. Určite by to mesto vyzeralo inak. A ešte kamery, nič mestská polícia nevidí, kde sú otočené?
fajciari... | 09-09-2012 10:00:22
..su a boli vzdy bezohladni a hadzali ohorky vsade. Doma vyhadzovali z balkona, ci okna - v cinziakoch - a na zastavkach, staniciach to bola vzdy hroza. A riesenia je jednoduche - existuju male boxy-a staci mala plechova krabicka-ako mobilny popolnik. Ked sa budu davat 25 € - ove pokuty, tak sa fajciari snad spamätaju. Doma si mozu potom zasliapavat spacky na koberci, ci v kupelni, ale nie obtazovat ich spinou ludi na ulici. Najsmutnejsie je ale, ked mamicky s detmi na ihrisku robia to iste. Treba dat aspon na ihriskach zakaz fajcenia. Na kupaliskach pri detskych bazenoch to uz funguje a plavcici to ustrazia. Kamery na namesti funguju tiez.
sawubona | 09-09-2012 09:36:49
re: micka Problém pohádzaných obalov z čokolád a tyčiniek nie je len na námestí, ale všade. Kde čo komu od ruky odpadne, tam to nechá. Ja som z tej trochu staršej generácie a neskutočne ma to vytáča. Zopárkrát som urobila to, čo radí micka a dostalo sa mi: čo chceš, ty stará p... staraj sa o seba. Myslíte, že mám chuť ešte niekedy niekoho napomenúť?
micka | 09-09-2012 00:00:46
Magorov co hadzu odpadky ci ohorky na zem treba upozornit. Ja to uz praktizujem, lebo ak budem ticho, nebudu vediet, ze mi to vadi. "Najlepsia" bola taka 18tka cica-mica-majsterka sveta, ked si len tak z machroviny smarila prazdnu krabicku z cigariet do travy. Jedy do mna, hned som jej povedala svoje....
Takze, ludia, trochu guraze, podme na nich, prasce tu chovat nebudeme...
jahodka42 | 08-09-2012 23:22:14
sveta pravda
anonym | 08-09-2012 08:39:50
Tie kamene rozhadzujú malé deti. Im by som to až tak za zlé nemal, lebo im nemá kto povedať, že sa to nesmie. Už neraz som totiž videl ako dieťa rozhadzovalo kamienky a matka klebetila s kamarátkami a ani ju nenapadlo dieťaťu vysvetliť, že sa to nepatrí.
shelley | 08-09-2012 02:43:31
Ja som išla minule cez toto naše nové námestie a bola som tiež nemilo prekvapená ( okrem neporiadku z ohorkov ) drobnými kameňmi, ktoré boli pôvodne uložené ku stromom alebo aj na iné určené miesta. Dnes sa kamene nachádzajú rozhádzané kade-tade po celom námestí. Kto sa má starať o čistotu a poriadok, nech prikáže kamene pozametať alebo pozbierať a dať na svoje miesto. Zase sme si raz dokázali, že Slováci sú národ bordelársky a nevieme si udržať poriadok. A to je to, v čom sa, bohužiaľ, líšime od iných kultúrnejších národov. A aj záhony s kvetmi, no...určite ich už bolo pár ukradnutých ....skrátka: celkový umelecký dojem z nového námestia sa blíži k nule. A je tu namieste otázka: zaslúžia si Sereďania niečo pekné a nové?
Karol | 07-09-2012 23:24:23
p.Majko a nemohli by ste urobiť nejakú anketu alebo nechať hlasovať ľudí na tejto Vašej stránke , kto je za to aby sa nefačilo, na tom námestí a ak to potvrdia ľudia tak by to mohlo mesto urobiť, a zakázať fajčiť , či ni , čo poviete p. Majko ?
anonym | 07-09-2012 20:56:59
Niektorí ľudia sú ako svine, neohľaduplní, arogantní. Treba volať MsP a vybaviť ich takýmto spôsobom.
jedna z mamičiek | 07-09-2012 20:20:39
to, že sú ohorky z cigariet pohádzané kade tade pod lavičkami, medzi kameňmi pri stromoch, na tráve...hoci smetných nádob s popolníkmi je na námestí viac ako dosť je jedna vec...čo mi ale nejde do hlavy sú ohorky na detskom ihrisku a čo ma vytáča do nepríčetnosti je ľahostajnosť dospelých fajčiť priamo na detskom ihrisku :( s hrôzou sa pozerám na tých "rodičov - starých rodičov", ktorí aj takýmto spôsobom "vychovávajú" svoje deti :(((( a znepríjemňujú pobyt na detskom ihrisku aj nám, nefajčiarom...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-09-2012 18:32:39
Pan Pachnik, v poriadku. Info ste mi dali telefonicky a dohodli sme sa. ze to preverite v legislative. Vysledok sme si precitali, takze vyborne - poslanci MsZ maju navod, ako spravit nieco ovela lepsie, ako poslanci NR SR celorepublikovo. Staci chciet vyjst obcanom v ustrety. Na namesti je vela deticiek, mamicky s kojencami a pod. Niet dovodu, aby namestie nebolo nefajciarske. Mozno urobime anketu, aby sme sa orientacne dozvedeli, co si o tom myslia obcania mesta. Mozno bude nazor vacsiny proti zakazu. Ochrana deti a nefajciarov by vsak mala byt dolezitejsou prioritou.
anonym | 07-09-2012 17:49:30
... Ďakujeme ... za ... informáciu ... :-)
Pavol Pachník | 07-09-2012 16:29:01
377/2004 - Zákon taxatívne stanovuje :

(1) Zakazuje sa fajčiť
a) na verejných letiskách, 2a) v dráhových vozidlách vnútroštátnej verejnej osobnej dopravy na železničných dráhach, električkových, trolejbusových, lanových a špeciálnych dráhach, v priestoroch železničných staníc a zastávok, v prostriedkoch autobusovej vnútroštátnej hromadnej osobnej dopravy, v čakárňach a v prístreškoch na zastávkach vnútroštátnej pravidelnej osobnej dopravy, na krytých nástupištiach a v uzavretých verejných priestoroch súvisiacich s touto dopravou určených pre cestujúcich, na otvorených nástupištiach do vzdialenosti štyri metre od vymedzenej plochy nástupíšť,
b) v areáloch zdravotníckych zariadení okrem fajčiarní alebo fajčiarskeho priestoru, ktorý je vyhradený na psychiatrických oddeleniach,
c) v základných školách, v stredných školách a v školských zariadeniach, v predškolských zariadeniach a v priestoroch detských ihrísk,
d) vo vysokých školách a v študentských domovoch,
e) v zariadeniach sociálnych služieb okrem fajčiarní vyhradených pre zamestnancov,
f) v kultúrnych zariadeniach a v uzavretých športových zariadeniach,
g) v úradných budovách, v uzavretých verejne prístupných priestoroch všetkých typov predajní, v divadlách, v kinách, na výstaviskách, v múzeách a galériách,
h) v zariadeniach spoločného stravovania, okrem zariadení, ktoré majú pre nefajčiarov vyhradených minimálne 50 % z plochy, ktorá je stavebne oddelená od časti pre fajčiarov, pričom priestor pre nefajčiarov musí byť umiestnený pri vstupe do zariadenia,
i) v zariadeniach starostlivosti o ľudské telo, 2b)
j) v priestoroch, v ktorých sú mladiství vo väzbe alebo v ktorých vykonávajú trest odňatia slobody.

(2) Zákaz fajčenia na pracoviskách ustanovuje osobitný predpis.3)

Zmocňovacie ustanovenie pre OBEC : !!!!!! čo je jedno mimoriadne zasadnutie obecného zastupiteľstva s jedným bodom programu ... cca 40 minút aj s pripomienkami ... a obec vychádza v ústrety občanom ... toto je riešenie a nie pozeranie sa ...

§ 7 (3) Obec môže všeobecne záväzným nariadením obmedziť alebo zakázať fajčenie aj na iných verejne prístupných miestach.


Obec môže svojím VZN ako podzákonnou normou zakázať aj na iných verejne prístupných miestach .. avšak takéto miesta verejne prístupne musí taxatívne vymedziť vo VZN ... takže ak je taxatívne vymedzené .. ako verejne prístupné miesto na námestí ... zákon stanovuje .. obec musí vymedziť vo VZN ak chce zakázať .... tak verejne prístupné miesto - námestie - podlieha zákazu podľa zákona ... nie podľa VZN ... trestať ako priestupok môže obec na základe porušenia zákona .. ktorý zmocnil obec ... ku vydaniu zákazu .. aj na iných verejne prístupných miestach ...


(4) V priestoroch, kde je podľa § 7 zákaz fajčenia, musí byť na viditeľnom mieste umiestnený oznam s informáciou, kde a na ktorých kontrolných orgánoch, ktoré sú podľa § 9 povinné vykonávať kontrolu dodržiavania tohto zákona, je možné podať oznámenie o porušovaní tohto zákona.


Nebudem sem vkladať celý zákon ,, každý vie čítať ... ale jednoduché riešenie ... OBEC už mohla prijať riešenie – označiť – vyznačiť – a sankcionovať .. aký problém ???


Takýto článok by tu vôbec nemusel byť ... vrátia sa vodníci do mesta, tentokrát do novej fontány? ..


FAJKY ZHASLI .... ospravedlňujem sa p. Majkovi za zle podanú informáciu ....
obcan | 07-09-2012 16:27:59
dat par pokut!ved su tam kamery!
tttt | 07-09-2012 12:42:19
a co tak tam dat zakaz fajcit?
geco | 07-09-2012 10:48:46
fajciari su najvacsie prasata, vidiet fajciara ako odhazuje zahaseny spak do smetiaka je skoro ako stretnut martana

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign