Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Nahrávka podobná hlasu Roberta Fica

Igor LehockyDátum15. 12. 2010 12:50:08TémaBlogy

Už niekoľko týždňov je verejne známa nahrávka hlasu, ktorá navodzuje dojem, že jej autorom, podľa počutia tónu a farby hlasu, má byť Robert Fico. Obsah tejto nahrávky je tiež verejne známy a hlas v nej rozpráva o tom, ako jeho autor mal získať na financovanie politickej strany sumy 35 a 40 ( čím malo byť myslené zrejme 35 mil. a 40 mil.). Nahrávku je určite možné si vypočuť na niektorej stránke internetu. Ak vznikne podozrenie o tom, že bol spáchaný trestný čin, prečin alebo zločin a dozvie sa o tom orgán činný v trestnom konaní ( vyšetrovateľ alebo prokurátor), orgán činný v trestnom konaní je povinný v takejto veci konať v súlade so zásadou uvedenou v § 2 ods.6 Trestného poriadku ( Základné zásady trestného konania ). V otázke predmetnej nahrávky podľa jej povahy je vecne príslušný konať vyšetrovateľ Úradu boja proti korupcii, pretože je tu podozrenie o nezákonnom financovaní politickej strany SMER a preto prichádza do úvahy vyšetrovanie o niektorom z trestných činov uvedených v treťom oddiely ôsmej hlavy Tr. poriadku o trestnom čine korupcie. Dohľad nad takýmto trestným konaním vykonáva prokurátor Špeciálnej prokuratúry SR. Je tu teda samotná nahrávka, jej obsah, žiadny iný dôkaz a vyšetrovateľ môže požiadať o vysvetlenie zainteresované osoby. Začať trestné stíhanie vydaním uznesenia o začatí trestného stíhania pre trestný čin korupcie nie je možné, lebo s prihliadnutím na zásadu voľného hodnotenia dôkazov je nutné skúmať, či predmetná nahrávka bola získaná v súlade so zákonom, pretože v trestnom konaní je možné prihliadať iba na dôkazy, ktoré boli získané v súlade so zákonom! V predmetnej veci je možné dôvodne sa domnievať, že nahrávka nebola takto získaná, pretože by bolo nelogické pripustiť, že by ktokoľvek pri priznaní sa k trestnému činu korupcie takto konal verejne a dal súhlas na zhotovenie nahrávky svojho priznania, alebo ju sám zhotovil a rozšíril. Z tohto pohľadu potom akékoľvek skúmanie nahrávky hlasu na Kriminalistickom a expertíznom ústave Policajného zboru na zistenie, či na nahrávke je hlas Roberta Fica alebo nie, neprichádza do úvahy. Orgán činný v trestnom konaní môže konať iba tak, ako mu to prikazuje Trestný zákon a Trestný poriadok a nad rámec zákona konať nie je prípustné. Ak vyšetrovateľ napriek už uvedenému začne trestné stíhanie vydaním uznesenia o začatí trestného stíhania, opomína tým zásadu, že skúmať a hodnotiť je možné iba dôkazy získané v súlade so zákonom a prokurátor takéto uznesenie je povinný potom ako nezákonné zrušiť a toto sa zatiaľ udialo. Začať trestné stíhanie je možné iba vtedy, ak neprichádza do úvahy postup podľa § 197 ods.1 ods.2 Tr. poriadku, ktorým je odmietnutie, odloženie alebo odovzdanie veci inému orgánu a ak zistené skutočnosti (podľa dôkazov) nasvedčujú tomu, že bol spáchaný trestný čin.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
zvedavý | 18-12-2010 13:05:14
pre p. Kloknera-veľmi z môjho srdca hovoriaci článok, plne sa zaň podpisujem,súhlasím s každým slovom takého štváča ako je Fico sme tu už mali, vyliezol z brloha vždy až lízať smotanu
anonym | 17-12-2010 16:14:23
geco,aky si čestny!
Jaj | 16-12-2010 22:15:03
Pre Igora 100 bodov a sto *yes* Pán Klokner zase trápny a tisíc *loony* Nevedel som že je p.Klokner hluchonemý.
Hulayz | 16-12-2010 19:14:43
Presne tak,nie pravica,ľavica, Peter Klokner má pravdu,ved aj hluchonemý povie že na tej nahrávke je Hranol.
anonym | 16-12-2010 08:28:07
Veľmi rád čítam príspevky p. Kloknera. Sú super, málokto by to vedel tak napísať. Ja sa s ním stotožňujem, je to realita nášho denného života, nie je to jednostranný pohľad.
Pre I.Lehocký | 16-12-2010 06:08:56
*yes* *yes* *yes*
Igor Lehocky | 15-12-2010 22:49:37
V podstate ma podnietili k napísaniu tohto článku posledné vyjadrenia niektorých politikov, ktorí šmahom ruky verejne prejavujú neúctu k zákonu a prikrývajú ju "úprimnou snahou" o spravodlivosť. To je hotová katastrofa. Výklad trestného práva je v tomto prípade na mieste, aby mali ľudia jasno aspoň v tom zásadnom. Snažím sa nepoužívať veľa právnickej terminológie, aby to čo píšem bolo zrozumiteľné aj pre bežných ľudí, ktorí nemali možnosť a dôvod sa oboznamovať s určitými zákonitosťami trestného konania. Bezbrehé kriminalizovanie protivníka v politike rozdeľuje občanov štátu na nepriateľské tábory. Odhaľovať skutočné kriminálne skutky a demagogické kriminalizovanie politického protivníka s cieľom ho znemožniť je veľký rozdiel. Už som to napísal viac krát a som o tom presvedčený, že národ sa správa presne tak isto, ako jeho čelní politickí predstavitelia. USA hodnotí Slovensko ako národ tunelárov a podvodníkov, bolo to zverejnené nedávno a dnes som počul v TV názor zahraničia, že Slovensko je rajom pre mafiánov. Slovensko sa osamostatnilo v roku 1993 a za 17 rokov práce našich poslancov NR SR a jednotlivých vlád sme sa dopracovali k súčasnosti. Máme bohatých politikov, poslancov a chudobný národ. To sme chceli? A ani náznaku o tom, že by bolo vhodné dať dohromady schopných a slušných bez smiešneho rozdeľovania na ľavých a pravých. Peter, kladieš niektoré oprávnené otázky a vidíš, ako na teba reagujú niektorí anonymní prispievatelia. Ty sa radíš svojimi názormi neskrývane do prava a niektorí z ľava by sa s tebou hádam aj pobili. Dobré nie? A pritom mnohé veci vidíš rovnako ako napr. ja, alebo aj tí z ľava. Súhlasím s tým, že je nutné nemlčať, keď má navrch bezprávie, nespravodlivosť, neúcta k zákonom a demagógia a rozhodne sa odmietam mlčky prizerať na toleranciu k morálnemu hnoju, ako si to nazval. Aj preto som napísal tento článok. Niekoho osloví, niekoho nie, ale ak niekomu pomôže pochopiť súčasnú tzv. kauzu trestnoprávneho charakteru, potom má svoj zmysel, lebo je dôležité nežiť v omyle.
Peter Klokner | 15-12-2010 21:02:59
Igor tak ale potom naozaj nechápem, na čo si vlastne chcel článkom poukázať. Neverím tomu, že si sa (ty jeden beťár) snažil iba podnietiť diskusiu o výklade trestného zákona :-) Naozaj ma tu správne upozornili na jednostrannosť názoru, nuž ale je to názor a hlavne je môj vlastný. Nemienim sa pokrytecky pokyvkávať podľa aktuálnych v tomto prípade politických trendov. Okrem toho, Igor, ak by naši politici mali morálnu silu a hlavne úctu k svojim občanom, nemali by nám vlastne niektorí za celý rok ani čo povedať. Držiac sa tvojho výkladu teda smutne konštatujem, že doktor Fico nás tento rok zaťažoval iba nezmyselnými a nepodloženými konšpiráciami a vyprovokoval Dzurindu hrať jeho hru a kontrovať mu rovnakými nezmyslami. A v tejto veselej atmosfére sa plebs rozhodol poslať niekoho "do hája". Tragikomické ale pre mňa potešujúce. Igor, lenže ak to takto funguje, nerozumiem prečo nie sme rovnako tolerantný k morálnmemu hnoju, ktorý nás bezprostredne obklopuje. Tá petícia ku kriminalite bola potom k čomu ? Aby sme pochopili do dôsledku, že iba narkoman s ihlou v žile je narkomanom, že iba slečna prichytená priamo počas výkonu povolania je prostitútka alebo že iba spoluobčan prichytený s mojou peňaženkou v jeho rukách je zlodej ? Viem že to nebolo myslené zle, rovnako ako ty viem aj to, že chyba je v zákonoch a rovnako ako spústa ostatných vieme obaja aj to, že zmena sa zrodí iba z tvrdého atakovania nezmyslov ktoré takýto bordel priam privodzujú. Alebo možnosť druhá, tolerujme svinstvá naďalej. A hlavne správajme sa voči hajzlom slušne a pred nahraním ich sviňačín ich pekne poučme, že sa tak chystáme urobiť. Verím že ešte len potom sa to tu protikorupčne rozfofruje. Ak sa mi niečo nepáči, je predsa doba na to, aby sme to hlasno aj povbedali, nie je demokracia práve o tom ?
anonym | 15-12-2010 18:02:20
Pán Klokner, celkom by stačilo napísať prvý odsek. Menej je niekedy viac. Vaše politické presvedčenie je tu už každému známe, ale akosi ste pri tej rozprave tuším pozabudli o čom je vlastne článok... P. S. Nie som voličom SMER-u, ale snažím sa na veci pozerať objektívnejšie ako vy. Pekný večer.
Igor Lehocky | 15-12-2010 17:03:40
Jozef, niečo mi to hovorí, ale neviem presne, v akom štádiu je táto vec, ale ak nebol k dispozícii originál zmluvy, nie je čo skúmať. Kópie sa napr. grafologicky neskúmajú a ak nie sú iné relevantné dôkazy, iba tvrdenie proti tvrdeniu, nemôže byť naplnený účel trestného konania.
Igor Lehocky | 15-12-2010 16:52:04
V trestnom konaní je to proste tak. Nechcel som riešiť osobu R.Fica, ani M.Dzurindu, alebo politickú stranu, to neprislúcha ani polícii a ani prokuratúre a ja o slovenských politikoch mám úplne jasno. Ako je to v skutočnosti nech si každý odpovie sám. Každý jeden dôkaz, ktorý nebol zadovážený pre účely trestného konania v súlade so zákonom, nemôže byť použitý ako usvedčujúci dôkaz a na taký dôkaz nie je možné prihliadať.
pre Petra Kloknera | 15-12-2010 16:49:35
Veľmi, veľmi jednostranné.
shelley | 15-12-2010 16:20:34
Peter, presne ste to vystihol. Neviem , či by som to lepšie napísala :-D
Peter Klokner | 15-12-2010 15:08:38
Z uvedeného teda jasne vyplýva, že v otázke inej nahrávky, dokazujúcej korupciu inej strany, bude musieť Fico prehltnúť trpkú pilulku, nakoľko aj tam je zrejmé, že nahrávka asi nebola získaná legálne. Fakt ale je, že Fico chrlí svoje žlčové argumenty spravidla do auditória, ktoré nie je zaťažené potrebou vyhodnocovať fakty a argumenty. Ich pravosť je predsa už vopred daná posvätnosťou úst, ktoré ich vypustia. Až sa žiada pouvažovať. Čím sme si to my nehodní zaslúžili, že k nám zostúpila tak morálne a ľudsky čistá a národ všeobjímajúca autorita, tieniaca svojou láskavosťou i samotnú Matku Terezu. Je naozaj spravodlivé, aby svoju energiu tak nezištne a láskavo vlieval nám nehodným bez akejkoľvek potreby (okrem výšky preferencií jeho sekte). Nie je to od histórie nespravodlivé, že ozajstný rozmer dokonalosti a hĺbky lásky k sociálnej spravodlivosti potrebným je preukázateľne merateľný spravidla s generačným odstupom a tak i určitou krivdou ? Nebolo by to naozaj krásne mať vedľa Svätopluka - symbolu to otca všetkých slovanov popri ňom na zrekonštruovanom podhradí aj sochu doktora Fica ako etalónu filantropie, spravodlivosti, pravdy a lásky medzi ľuďmi a národmi ? S5 k realite, nechajme doktorka trepotať svoje nezmysly, kto chce nech mu verí, kto nechce tomu nech láskavo nekazí vianočný čas svojimi drístami. Že zázračne ožil, spolu s jeho tlačovkami ku každému s prepáčením ho-vnu čo sa niekde šustlo, až po zrušení konania vo veci jeho dema je nepopierateľný fakt. Doteraz čušal ako voška a dokonca našiel gule ísť s Dzurindom do jednej ! spoločnej diskusie. A tam úplne stratil svoju tvár ako oponent. Štváč, to je presná kategória. Konštruktívna opozícia je totiž o argumentoch a riešeniach, nie o katastrofických víziách na tlačovkách. Ak chce vyvolať občiansku nespokojnosť či revoltu, môže sa stať že to dopadne nedobre. Tak skutočne neviem, či si to vôbec uvedomujú, ako frustrujú svojich voličov pred pokojnými sviatkami.
na Slovensku je to tak | 15-12-2010 14:47:14
Psi brechaju a karavána tiahne dial.Alebo že by sme sa konečne dočkali Chorvátskych vyšetrovatelov?Padni komu padni?
Jozef | 15-12-2010 14:23:17
Igor a co udajna zmluva medzi Blaškom a Flašíkom, ktoru priniesol na Urad boja proti korupcii minister Lipsic? Tu stacilo Kovacikovi na zastavenie stihania len prehlasenie Fica a Flasika, ze je to podvrh. Je tu vela otazok, na ktore su ludia zvedavi. Ale sa nikdy nic nedozvedia, lebo koniec. Aj ked obaja, F a F podali na noviny trestne oznamenie. Co si myslite, potom budu moct organy skumat pravost tejto zmluvy?
anonym | 15-12-2010 13:25:02
Každými formami je potrebné získavať dôkazy o tak gigantických podvodoch, ktoré sa v tomto štáte konajú. Je jedno ktorá je to politická strana, aký a ktorý je to podnikateľ, ktoré je to ministerstvo a pod. VeĎ občan sa denne borí so svojou existenciou a veľké finančné podvody zostávajú nepotrestané.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign