Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Na ZŠ J.A.Komenského máme „Protidrogových šerifov“

zsjakom Dátum15. 03. 2013 12:51:08TémaZŠ J.A. Komenského
134

 

Mesto Sereď je v tomto roku Mestom prevencie. V rámci protidrogovej prevencie sa dňa 15.3.2013 na ZŠ Jana Amosa Komenského uskutočnili prednášky cez projekt „Pravda o drogách“ pre žiakov 5. až 8. ročníka. Zaujímavé a veľmi poučné prednášky viedol pán Peter Remper z Občianskeho združenia  - Slovensko bez drog. Cieľom prednášok bolo podporiť  rozhodnutie každého mladého človeka, aby sa vedel vyhnúť nástrahám v podobe návykových látok.

Žiakom sa prednášky veľmi páčili a aktívne sa zapájali do diskusie. Na konci zložili sľub „Protidrogového šerifa“ , ku ktorému dostali aj doklad a tiež brožúrku, v ktorej nájdu veľa zaujímavostí k danej problematike.

Ďakujeme pánovi viceprimátorovi Ľubomírovi Veselickému za zorganizovanie týchto prednášok a tiež pánovi Remperovi za veľmi nápadité, pútavé a aj vtipné podanie témy.


Fotogaléria k článku:

134
Autor: zsjakom
134
Autor: zsjakom
134
Autor: zsjakom

Zobraziť všetky fotografie
134
Autor: zsjakom
134
Autor: zsjakom
134
Autor: zsjakom

134
Autor: zsjakom
134
Autor: zsjakom
134
Autor: zsjakom

134
Autor: zsjakom
134
Autor: zsjakom
134
Autor: zsjakom

134
Autor: zsjakom
134
Autor: zsjakom
134
Autor: zsjakom


Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
anonym | 22-03-2013 19:22:10
V tom prípade si to určite nevšimli ani deti. Predpokladám, že tiež na to neboli pripravené.
pre prebehlo to na viac ako 100 školách | 21-03-2013 21:52:06 | 22-03-2013 10:05:47
Ak si trochu viac prečítate skoršie prspevky, resp. niečo o scientológii tak možno prídete na to, že pani učiteľky si nemuseli nič všimnúť pokiaľ na to neboli pripravené.
pre prebehlo to na viac ako 100 školách | 21-03-2013 21:52:06
Ja poznam uplne inu sektu, ktora je infiltrovana uplne vsade, podporujeme ju povinne z nasich dani, je znama pedofilnymi duchovnymi, je zodpovedna za miliony mrtvych a takzvanu dobu temna v stredoveku... s tymito problem nemate ? a neviem o tom, ze by nieco niekedy tito spravili s drogami v Seredi. Nemyslite, ze ucitelky tam pritomne by si vsimli agitaciu scientologie ?
rodič | 21-03-2013 21:02:47
Občianske združenie Slovensko bez drog funguje od roku 2010 a jeho predsedom je Juraj Šembera. Rovnaké meno sa vyskytuje tiež na webstránke Scientologickej cirkvi - http://www.truthaboutscientology.com/stats/by-name/j/juraj-sembera.html, čo zrejme nie je náhoda. Združenie spolupracuje s americkou nadáciou Foundation for Drug Free World a práve skrze ňu má pravdepodobne prepojenie na Scientologickú cirkev. Počas dvoch rokov prednášky realizovalo na 205 základných a 89 stredných školách.

Ministerstvo školstva nevydalo žiadne oficiálne stanovisko k programom, za ktorými stojí Scientologická cirkev. V pedagogicko-organizačných pokynoch pre tento školský rok ale odporúča využívať výhradne vopred overené a odborne garantované preventívne programy s využitím služieb Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie, aby sa predišlo pôsobeniu zhubných kultov a siekt na žiakov. Avšak oficiálne sa vyjadril Výskumný ústav detskej psychológie a patopsychológie, ktorý prevenčný program občianskeho združenia Slovensko bez drog vzhľadom na jeho prepojenie so scientológiou neodporúča. Podľa
našich informácií sa navyše tento program realizuje výhradne jednorazovo, často hromadne počas jedinej vyučovacej hodiny a bez odborného vysokoškolského vzdelania lektora, čo odporuje základným princípom efektívnej a účinnej prevencie.
prebehlo to na viac ako 100 školách | 21-03-2013 20:54:35
http://www.sekty.sk/sk/articles/print/1090

P.S.p.Veselický,nezľahčoval by som túto tému,infiltráciou scientológie sa zaoberala viackrát vo svojej správe aj SIS:...správa o činnosti Slovenskej informačnej služby (SIS) v rokoch 2000 a 2001, ktoré v NR SR vlani i tento rok v máji predniesol riaditeľ SIS Vladimír Mitro. Informoval aj o činnosti náboženských siekt. Osobitnú pozornosť venoval Scientologickej cirkvi (SC), ktorá preniká do významných firiem, organizujúcich vzdelávacie kurzy a zaoberajúcich sa informačnými technológiami. Podľa správy SIS má táto cirkev spojenie aj s bližšie nešpecifikovanými predstaviteľmi štátnych orgánov.
Rodič | 21-03-2013 20:39:58
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=9&cad=rja&sqi=2&ved=0CG0QFjAI&url=http%3A%2F%2Fforum.rodinka.sk%2Fviewtopic.php%3Fp%3D2333863&ei=KmFLUYH0BcO1PPLMgKgJ&usg=AFQjCNFngx3mA4lP5tWYW4fK2PnT1t_tHw&sig2=rUAlhhLPc3nFCPeh3ljUhw&bvm=bv.44158598,d.ZWU
Registrovaný Ľubomír Veselický Ľubomír Veselický | 21-03-2013 20:20:52
Bol som na dvoch prednáškach pána Petra Rempera, Ďalší pracovník MsÚ na ostatných. Pani učiteľka Klemberová mi telefonicky potvrdila slová riaditeľky ZŠ J.A.Komenského z mailu adresovaného pani Vaškovej, ktorý citujem:
Váž.pani riaditeľka,
prednášky sme robili na podnet p.viceprimátora Veselického z Mesta Sereď , v rámci projektu Sereď - mesto prevencie 2013. Zúčastnila sa ich p. zástupkyňa Klembarová a boli podľa nej v poriadku, deťom sa páčili.
Zdravím Kramárová
Traja menovaní sa prednášok zúčastnili. Nevideli a nepočuli žiadnu scientologickú agitáciu. Tí, ktorí tam neboli,hovoria tu o nejakom ohrození detí.
Rasti nová bublina. Môj záver. Pán Remper sa venoval lenproblematike závislostí. Ničomu inému. Kto poznáte lepšieho prednášateľa, rád sa s ním kontaktujem. Len prosím nerobte paniku, lebo o chvíľu nám sem niekto naordinuje exorcistov a zajtra napochoduje do úradu pán Roman Ruttkay z TV Markíza a z úst šarmantnej Zlatice Puškárovej zaznejú zlaté gagy, ktoré so skutočnosťou nebudú mať nič spoločné.
rodič | 21-03-2013 18:51:44
áno pán Veselický - "ĎAKUJEME!"
pre Aha ho | 21-03-2013 14:26:02
Ďakujeme p. Vašková, lebo obyčajný človek nemá ani potuchy s akými ľuďmi je v kontakte a hlavne jeho deti.
Aha ho | 21-03-2013 13:41:46
Pôsobenie scientológov v oblasti vzdelávania vo firmách a v školách:
--- Dianetické centrá ponúkajú Oxfordský test osobnosti, kurz na sebazlepšenie a tzv. auditing-terapiu (ktorú robia ľudia bez psychologického vzdelania).
--- Vzdelávacie programy HCA – Hubbard College of Administration ponúkajú 24 kurzov organizačných technológií, z ktorých viaceré majú akreditáciu MŠ SR.
--- Nezisková organizácia Študijné centrum BASIC – Aplikovaná scholastika vydáva občasník Basicoviny,
v ktorom sa prezentujú ako súkromní učitelia detí s dyslexiou a dysgrafiou (bez špeciálno-pedagogického vzdelania).
--- Firma Business Success školí podnikateľov (do roku 2000 vyškolila 15 000 ľudí z 2 000 firiem).
--- LITE Anglická škola používa Hubbardove učebné technológie s akreditáciou MŠ.
--- Firma IP Servis z Bratislavy ponúka v školách prezentáciu knihy
Učenie ako sa učiť, pričom autora knihy L. R. Hubbarda v ponukovom liste neuvádzajú.
--- Cesta ku šťastiu je Hubbardov „nenáboženský morálny kódex a rozumný sprievodca pre lepší život“. Školám je ponúkaný bezplatne pracovný zošit, metodická príručka, DVD a brožúrka pre rodičov.
--- Občianske združenia napojené na SC realizujú počas vyučovania zdarma prevenčné protidrogové programy Narconon a Slovensko bez drog.
--- YHRI – medzinárodná organizácia mládeže pre ľudské práva, ktorá úzko spolupracuje so SC, vydala videoklip UNITED a brožúrku na výchovu mladých k ľudským právam.
Aha ho | 21-03-2013 13:40:16
Este sem prikladam linky, ktore dokazuju, ze organizacia Slovensko bez drog patri pod scientologov - mozno to niekomu pomoze. LEbo Plus 7 zvycajne nie je povazovany za doveryhodny zdroj.

Slovensko bez drog na svojej stranke (http://www.slovenskobezdrog.sk/) uvadza, ze spolupracuje s organizaciou Foundation for a Drug Free World, od ktorej ma profi letaky.

Scientologicke hnutie ju na svojich strankach priamo uvadza ako vlastnu aktivitu na boj proti drogam.
http://www.scientology.org/faq/scientol ... world.html

Tu su ich dalsie kampane
http://www.scientology.org/faq/scientol ... -good.html
rodič | 21-03-2013 13:12:15
Ano chcem sa veľmi pekne poďakovať za ťahanie sektárov do škôl medzi deti.
Aha ho | 21-03-2013 12:13:06
Vážená pani riaditeľka, pán riaditeľ,

chceme vás upozorniť na aktivity, ktoré vám môžu byť ponúkané ako
prednášky v prevencii pod názvom "Slovensko bez drog" Odporúčame
vám, aby ste na školách tieto aktivity nerealizovali. Nie sú v súlade
s vedeckými poznatkami. Ich prednášajúci je Peter Remper (po zadaní
jeho mena do google je predstaviteľ scientológie)
Odporúčame, aby ste si pri ponúkaných aktivitách overili zdroje, kto
je realizátorom a skonzultovali.

S úctou

PhDr.Miroslava Vašková riaditeľka CPPPaP

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign