Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Na ZŠ J. Fándlyho síce do školy od zajtra idú, no učitelia na požiadavkách trvajú

Miloš MajkoDátum03. 02. 2016 21:54:21TémaAktuálne témy
200

Štrajk učiteľov  už viac ako týždeň zapĺňa stránky aj našich médií. V Seredi sa do celoslovenského protestu zapojili desiatky učiteľov - zo základných škôl zostala zatvorená  ZŠ J. Fándlyho.

Počúvame rôzne ohlasy týkajúce sa dôvodov učiteľského štrajku, vyskytujú sa názory aj záporné. Prečo sa do štrajku zapojili učitelia zo  ZŠ J. Fándlyho, sme sa v krátkom rozhovore  spýtali učiteľky  Evy Hanusovej.

Prečo sa  vaša škola zapojila do štrajku?

Na našej základnej škole bolo do štrajku zapojených dovedna 35 pedagogických pracovníkov. Do štrajku sme sa zapojili, nakoľko sa stotožňujeme s požiadavkami štrajkového výboru a myslíme si že naše odbory zlyhali, čo sa týka kolektívneho vyjednávania. Samozrejme nešlo a ani nám nejde len o zvýšenie našich platov. Ide nám o systémové zmeny a preto sme sa zúčastnili sme sa i demonštrácie v Bratislave i živej reťaze v Trnave. Aj takto sme chceli sme vzbudiť záujem širokej verejnosti o problematiku školstva, ktoré bohužiaľ na Slovensku nie je prioritou.

Prečo ste štrajk ukončili práve dnes?

Dosiaľ sme mali dve zasadnutia, ktoré sa týkali toho ako v štrajku pokračovať. Vymieňali sme si názory a diskutovali sme. Minulý piatok sme sa zhodli na tom, že treba vydržať. Čakali sme na výsledky zasadnutia školského výboru, ktorý sa uskutočnil včera. Ľady sa nepohli a verte, či nie ale človeku, ktorý je učiteľom telom i dušou tá škola jednoducho chýba, a chce pre svojich žiakov len to najlepšie. A v momentálnej situácii sme usúdili, že najlepšie bude ak sa vrátime späť do práce.

Myslíte si, že bola vhodná doba na štrajk? Predsa len 6 týždňov pred voľbami...

Na štrajk je vždy správna doba, pokiaľ to tak ľudia cítia. Reči o tom, že štrajk bol spolitizovaný nejakou politickou stranou podľa mňa nie sú na mieste. I keď samozrejme politický podtón má každý štrajk učiteľov. Financie do školstva prideľuje štát, štát riadia politici. Takže na koho iného sa máme obrátiť s našimi požiadavkami ak nie na nich? Sľuby, ktoré sme dostali neboli splnené a pokiaľ nebudú splnené ani po voľbách verím tomu, že pôjdeme do ulíc znovu. Školstvo už nemôže ostať v ústraní.

Čo je podľa Vás najväčším problémom v školstve?

Podľa mňa je to zlá komunikácia medzi učiteľmi a ministerstvom a financie. Reformy sa robia o nás bez nás, bez ohľadu na to, čo žiaci reálne potrebujú. Čo minister to nová prevratná vízia, ale nič celistvé, kontinuálne. My učitelia sme zahltení množstvom papierovačiek, ktoré sú často krát nezmyselné. Učíme z učebníc, ktoré boli šité horúcou ihlou. Metodické centrá neplnia svoju funkciu najmä čo sa týka metodickej podpory učiteľov. Chŕlia množstvo materiálov, ale metodiky k učebniciam nie sú žiadne. Isto by pomohli najmä začínajúcim učiteľom. No a čo sa týka peňazí... Prečo si žiaci musia do školy nosiť toaletný papier? Prečo si musia kupovať pracovné zošity? Prečo sú zadarmo len školy v prírode a lyžiarske výcviky? Čo taká exkurzia? Často krát idú na exkurziu len žiaci rodičov, ktorí na to majú peniaze. Čo tí ostatní? Nemajú rovnaké právo na vzdelanie? Veď je lepšie raz vidieť ako stokrát počuť. Financie, ktoré v školstve sú, sú nesprávne investované. Aj na našej škole je predražený sifón, či splachovač. Ostatné pomôcky za závratné sumy ani nebudem spomínať. Dostali sme ich z národného projektu. Veľa pomôcok sme však získali najmä vďaka Združeniu rodičov a vďaka mestu. Bez nich by naša škola nebola takou akou je.

Ako to bude s dobiehaním učiva?

Hovorí sa, že pomaly ďalej zájdeš. Všetci máme svoje limity a nie je možné odučiť  a ani sa naučiť všetko zameškané za jednu hodinu. Do konca roka, to isto zvládneme i my i žiaci.

Viac ako 7000 učiteľov ešte štrajkuje. Čo by ste im odkázala?

Odkázala by som im, že majú našu morálnu podporu. Všetci sa budeme snažiť i naďalej poukazovať na problémy, ktoré v školstve sú, aby sme i takto zvýšili povedomie ľudí z nášho okolia. Radi by sme štrajkovali až do konca spolu s nimi, ale každý má niekde svoj koniec. A ten náš štrajkový nastal práve dnes. To však neznamená, že sme sa vzdali....

Ďakujeme za rozhovor.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
rodic | 07-02-2016 20:36:53
Veru Peter,uz sa tesim ako bude maly frflat z kazdeho uciva uloha na pat stran,lebo sa nic nestiha,popripade nejaky super mudry projekt ktory budeme robit mi rodicia,ako sme sucho konstatovali na rodicovskom.vivat zelena skola fandlyho.
pre Petra | 07-02-2016 20:24:09
Si jasným dôkazom toho, že naše školstvo nie je v poriadku.
Peter | 07-02-2016 17:55:53
re pre primitíva..Je jasne deklarované,že každý začínajúci absolvent na Slovensku začína od minima.A ešte chcú od neho minimálne desaťročnú prax.Už vidím tú pani učiteľku s dvadsaťročnou praxou ako ide štrajkovať preto lebo niekto čo vyšiel zo školy chce mať taký istý plat ako má ona a ju to serie že nemá.Fíííha.Na tomto všetkom je stopercentne isté len jedno,a to že som mal pravdu na začiatku a splnilo sa to do písmenka ruka v ruke aj so sestričkami.Akurát ste si poštvali mladých rodičov proti sebe,ktorí musia pracovať aj za to minimum a spoliehali sa na vás pri profesionálnej starostlivosti o deti vám zverené.No nič šup do školy a nahulákať tým lajdákom písomky za posledný mesiac učiva aby sa niečo dohnalo nie?
pre primitiva | 07-02-2016 17:09:59
Si uplne mimo, ved je jasne deklarovane, ze mladi ucitelia maju minimalne platy a dlhodobejsi strajk si nemozu dovolit, lebo by ohrozili svoju existenciu. Ale taky primitiv ako ty to aj tak nepochopi...
Peter | 07-02-2016 16:52:45
Fándlyho škola nech sa už nikdy do nijakého štrajku,ani keby išlo naozaj o dobro žiakov nezapája,lebo stačí počkať týždeň a vrátia sa do práce aj sami a bez splnenia akejkoľvek podmienky ich zamestnávateľa.Lebo im to učenie v tých hnusných nedôstojných podmienkach a zadarmo chýba.Božéééé.Amal som pravdu.
Klara86 | 07-02-2016 11:26:57
V Banskej Bystrici robili min. tyzden prieskum koho budu ludia volit. A ukazalo sa ze ludia budu volit SNS alebo smer. Zaujimavostou toho vsetkeho je ze ludia ani nie tak idu volit tieto strany ze si myslia ze je to spravne ale ide im o nenavist k osobe Igora Matovica.
Podobne rozmyslanie sa prejavuje aj v cechach kde dednnik idnes pisal ze ludia ktory demonstruju za podporu imigrantov ani nie tak podporuju utecencov ako skor bojuju proti ludom ktori podla nich siria nenavist. Ked sa pytali nahodnych ludi na podporu utecencov tak ich slova boli vacsinou ze: Hadam nedame za pravdu nacistom a rasistom. A na otazku ci suhlasia s tym ze utecenec bude mat v cesku moznost zakupit jedlo Halal tak zhrozene krutili ze nie a tiez odsudili mnohomanzelstva.
Takze ono je to tak. Je vela ludi ktori maju politiku u prdele ale je vela ludi z nich ktori si nasli v nej svojho nenavideneho cloveka a tu Matovic jednoznacne vedie.
OTOM | 06-02-2016 22:39:18
Smejko sa objavuje v každom článku tohto nestranného a nezávislého média. Kde sú príspevky o Matovičových podvodoch.
No nikde, veď nezapadajú do politickej orientácie SO.
ale ale | 06-02-2016 22:11:42
To ze IM predal SVOJ podnik a zdanené peniaze previedol na SVOJ účet je tunelovanie? Asi ich mal radšej previesť na anonymný účet na Belize, ako to robí ficino :-D
Sasa | 06-02-2016 20:02:38
Ta fotka Budaja je dobra ironia na stranu kde sefuje tunelar Matovic. Vrana k vrane sada .........
Budaj pokial je v strane ktoru ovlada psychos a danovy podvodnik tak si musia asi velmi dobre rozumiet. Hanba
Emana | 06-02-2016 19:54:49
...pre Jánošíka
Toto zasa čo má byť, to si robíte prdel zo Slovákov? To snád ani nie je možné, akí ste niektorí múdri / alebo sprostí/.
Toto nemohol písať Slovák na to množstvo chýb, ani keby býval v zahraničí aj 10 rokov.
Dejú sa tu vážne udalosti a ja držím palce všetkým učiteľom aj sestričkám, aby štrajkom dosiahli to čo požadujú a ukázali nám nespokojným, ako sa to robí !Bojujte za svoje práva!
pre ovce | 06-02-2016 16:09:45
https://www.youtube.com/watch?v=wG8fzKC6m2g
gulak | 06-02-2016 15:37:59
Niektorí diskutujuci tu píšu,že štrajk,je fraška,je to politická objednávka a pod...možno majú pravdu..ale najväčšiu frašku..tu už 4 roky rozohráva Smer...teraz ludia dostavajú ..vratky za plyn..nie od plynárov,ale od vlády..pred voľbami..to je podľa mňa čistý úplatok,dôchodcom,čo majú odrobené a hlavne zaplatené dane a odvody vyše 30 rokov..tak tým pridal necele 2 eurá..čistý výsmech..čiže fraška na voličov ide z vlady a nie z uciteľov,či sestričiek..
pre re pre Milo | 06-02-2016 13:38:07
Celá moja rodina má najmenej maturitu,dcéra učiteľka,no to mi nebráni mať svoj názor na určité veci.Vám by som odporučil viacej kľudu vo vyjadrovaní voči tým,čo majú trocha iný názor ako Vy,s penou na ústach sa nemá diskutovať,to nemá úroveň ani kuľtúru,ako pred časom povedal p.Ľupták,zvaný keľna.
pre Kociana | 06-02-2016 13:31:56
Nesledujes prieskumy? Volby (bohozial) vyhra smer. Zostavi vladu s SNS - a hadaj, kto dostane skolstvo. Odpoved je jasna - SNS. Potom smer vyhlasi, ze oni sice chceli to skolstvo pozdvihnut, ale SNS im zabranila. Jedno mi nie je jasne, koho sa to vlastne ten fici boji zaviazat, trepe, ze buducu vladu. Takze tym mysli seba. Ostatne opozicne strany suhlasia s poziadavkami ucitelov, tak tie sa bokji zaviazat? A pritom ucitelia nechcu nic viac, len to co im slubil Caplovic - ministe ficinovej vlady. Ucty sa skladaju na konci obdobia - preto je strajk nacasovany absolutne presne. Medzi ucitelmi su bohuzial aj tlchuby, ktore len lamentuju, ale NIKDY sa k nicomu neodhodlaju. Cakaju, ze niekto ich boj vybojuje za nich. To je to najsmutnejsie...
majo | 06-02-2016 13:06:47
nikdy clovek nepochopí, prečo deti v materskych škôlkach a školach jedia za peniaze rodicov , zatial co imigranti a zlocinci za peniaze štatu,,,,
Kocian | 06-02-2016 12:56:51
Ja ako ucitel na zakladnej skole som sa nezapojil do strajku z dovodu ze nesuhlasim s pristupom mesiac pred volbami. Ale hned ako bude nova vlada tak idem/e na to. Ked vyhra Siet a jeho skupina stran tak budeme ziadat aby splnili sluby ktore naslubovali. A ked nie tak potom to tu uz vazne roztocime ze slovenske skolstvo a dufam ze aj sestricky budu pekne spolu strajkovat.
anonym | 06-02-2016 11:09:44
He he, typicky priklad videnia rodica, ze skola mu ma vychovat dieta. Dobra ukazka alibizmu. Dieta sa formuje od narodenia v rodine a do skoly musi ist so zakladmi, ktore sa v skole \"iba\" dalej rozvijaju. V prvom rade je rodic, potom skola a to aj napriek tomu, ze dieta travi viac casu v skole s pedagogmi ako doma s rodicmi, ktori prichadzaju predvecerom z prace. Najjednoduchsie je nechat vychovu na inych.
pre Tiež rodič | 06-02-2016 09:51:58
Ano skola ma vzdelávať ale vy ako rodič mate skole pomáhať a nie škôl a vychovávať vase dieťa. Skola ho vedie k správnemu ,ale aj doma treba na to nadviazať. Je to ťažké, keď je clovek do večera v robote, ale deti sú vaše, vy ich musite viesť .
re pre Peter | 06-02-2016 08:41:52
Nikto nebude rušiť Univerzitu a ani fakultu ako celok ,ale zníži sa počet miest kde sa vyučuje,a že ich je hlavne kvôli finančným garanciám.
pre Peter | 05-02-2016 21:36:09
Vidim, ze si skutocny znalec :-) Zavriet Matfyz :-D Davno som sa tak nepobavil :-D
Peter | 05-02-2016 20:53:57
Janko Mišut a koľko je takých fakúlt na Slovensku?Kolko vyprodukovali učiteľov ročne?Koľko nových škôl sa otvorilo každý rok aby sa mali títo absolventi kde zamestnať?Skôr sa zatvorilo a bude sa zatvárať aj dalej,tak aj tých osem ročne na každej fakulte je veľa,lebo poctivý učiteľ odučí celý svoj život,tam sa nependluje ako vo fabrikách.Tak z akého dôvodu by mal byť sprostý volič?Akurát sa bojíte že zatvoria aj tú vašu fakultu o nič iné asi ani nejde.
re pre Milo | 05-02-2016 20:03:06
Prečo tu trepeš kraviny.Ty si nechodil na Slovensku do školy?Tvoje deti nechodili alebo nechodia do školy na Slovensku a máš pocit že sú tupé ako stádo oviec?Táto fraška nemá so vzdelaním a vzdelávaním vôbec nič spoločné!Všetci čo sa tu rozdrapujete a búchate do prs ako Vám záleží na školstve nemáte vychodenú ani základku?Asi máte a aj vysokú a myslíte si o sebe že ste stádo oviec?Ja si to o sebe a ani o svojich deťoch nemyslím a študovali sme na Slovensku.
Ing.Mgr, Judr. Pan Janošík | 05-02-2016 20:01:29
Zijeme s rodinou vo svajciarsku uz 5 rokov ale mame vybavenu moznost volby. Vsetci budeme volit smer alebo sns a hadam tym pijavickam co sa volaju ucitelia daju volake tie drobne.:)
Ale bola by sranda keby KDH vyhralo to by kazdemu zoakovy rovno dali za statne krizik na krok zo zlata a jeden bytik :D
Alebo ze by MOST ? Ten by vybavil povinne skolenie pre kazdeho ucitela madarsky jayk v mene velkeho uhorska.
Komentar Jana Pisuta | 05-02-2016 19:34:29
Na našej Fakulte matematiky, fyziky a informatiky UK sa v období tesne po novembri 1989 na štúdium učiteľstva matematiky a fyziky prihlasovalo ročne okolo 80 mladých ľudí. Dnes je to len desatina, teda 8!

Čítajte viac: http://komentare.sme.sk/c/20086859/ucitelia-potrebuju-solidaritu-vysokych-skol.html#ixzz3zJssKiJA

Stále nevidíte, v čom je problém? O povolanie učiteľa medzi mladými nie je žiaden záujem, do budúcna to bude veľká tragédia pre celý vzdelanostný systém. Ale to politikom vyhovuje, načo by im boli vzdelaní voliči?
Pre Milo | 05-02-2016 19:34:19
Pokial niekto nechape dolezitost vzdelania, tak potom je tato vlada v tomto state to prave orechove. Najlepsie sa manipuluje stado hlupych oviec. Treba sa poucit z historie, ak o nej mame aspon trochu paru.
Milo | 05-02-2016 17:59:19
Videli ste včera večer a dnes reprízu na TA 3 Tému dňa a tam názory čelného predtaviteľa K 500 p.Sotáka ?Myslím,že každý učiteľ by to mal mať ako povinné čítanie.Pre onanyma :ale áno,čítal som sa.Vy si myslíte,že mne sa dobre pozerá toľké roky na tie isté tváre,nezáleží že za akú stranu ide.Oni sa jednoducho dajú na popredné miesta na kandidátkach a nezmení to ani krúžkovanie,česť výnimkám.Pre p.Kurbela :to doučovanie si zaplaťte aj Vy,slovenčina sa píše s malým s.
Volič | 05-02-2016 13:40:34
ani môj a žiadny člen mojej rodiny sa nechystá im dať hlas. Pridajte sa k nám.
úvaha | 05-02-2016 11:54:10
Táto vláda si neváži prácu učiteľov, na práci ktorých sme boli všetci odkázaní a odkázané sú aj naše deti. Táto vláda si neváži ťažkej práce zdravotných sestier, ktorú všetci potrebujeme. Takže vlastne táto vláda si neváži NIKOHO, z nás nie vyvolených občanov! Potrebujú nás, len aby sme im dali pri voľbách svoj hlas.... Môj teda zaručene mať nebudú.
Tiež rodič | 05-02-2016 10:48:34
V škole trávia deti minimálne celé dopoludnie a keď prídu domov, rodič je ešte v práci. Príde domov o štvrtej- väčšinou neskôr. Koľko času – popri ostatných domácich povinnostiach mu zostáva, aby mohol byť intenzívne so svojimi deťmi, aj keď sa naozaj snaží ? Preto sa spolieha na školu, na to, že tam stoja pred jeho deťmi osobnosti, od ktorých sa dá učiť aj bez zbytočných slov, že škola jeho dieťaťu sprostredkuje nielen suché fakty, ale naučí ho triediť ich, myslieť, že mu škola bude vštepovať morálne zásady, že ho bude učiť sebareflexii, že ho bude učiť tešiť sa z víťazstiev a prijímať prehry, že ho bude učiť spolupracovať s inými a vedieť oceniť aj úspechy iných, že...že... Rodič to všetko chce a robí tiež, ale potrebuje , aby ho škola v jeho snahe podporila . Dieťa v nej trávi veľa, veľa času. Preto si vážme prácu učiteľov a dajme im primerané postavenie a ohodnotenie. A potom máme právo čakať od nich maximum.
Učiteľ | 05-02-2016 10:41:15
NAJHORŠIA JE APATIA. AK NÁM ŽIACI UVERIA, ŽE SVET SA MENIŤ NEDÁ, ŽE VZDELANIE (UČITEĽA) NIE JE HODNOTOU, ŠKOLY STRATIA ZMYSEL. BYŤ TICHO ZNAMENÁ MLČKY ODSÚHLASIŤ ZBYTOČNOSŤ UČITEĽA.
demokracia | 05-02-2016 09:24:37
pre nasrana | 04-02-2016 13:44:10
...tak toto je uz vrchol demokracie, ked takyto nazor mozes verejne propagovat! - je to velmi smutne
Teba by mali zatvorit do ohrady, do zamrezovanej klietky, zamrezovanej postele, jest ti davat iba tolko co sa zmesti medzi mriezku,...za velky ostnaty plot, do zariadenia pre psychopatov, aby si dalej neskodila spolocnosti, ktora je i tak uz celkom zdegenerovana, prave preto, ze svetu vladnu taki ludia, ako si prave ty!
Fuj ty odpad spolocnosti!
Roman Pekarík | 05-02-2016 09:19:29
pre nasrana | 04-02-2016 13:44:10
Triedna učiteľka vašej dcéry sa zrejme rozplakala preto, že zistila aká ste vysoko primitívna osoba , ktorej výšku intelektu môže prirovnať k húpaciemu koníku (ten by v porovnaní s vami vyhral). Pani učiteľka sa utvrdila v tom, že vzdelávať vašu dcéru bude oveľa náročnejšie ako vzdelávať deti normálnych a inteligentnejších rodičov.
Keď ste už taká \"hrdinka\" tak sa aspoň nebojte pod váš príspevok podpísať a nie sa zbabelo anonymne skrývať.

Pre Monika | 05-02-2016 07:43:55
Nemyslim si, ze robotnik za pasom vyrobi lepsi vyrobok, ak namiesto 370e dostane 500e. Takze vlastne vsetci makajme za 370e. Ved tu pracu, ktoru robime, nespravime lepsie, ak na stupnu platy.
monika | 04-02-2016 21:37:16
Nemyslím si, že moja staršia dcéra bude vedieť lepšie matematiku, ak učitelia dostanú viac o 140€, no je na zamyslenie, že na škole je ako pomôcka pravdepodobne pozlátený sifón a veľa iných blbostí a učitelia volia ako lepšiu pomôcku učebnice, z ktorých som sa učila ešte ja /mám 38/. Veľmi ma potešila triedna učiteľka mladšej dcérky, ktorá im dala za úlohu vymyslieť básničku a tak sa jej páčili, že im ich zviazala a vyrobila akúsi zbierku básni. Je toho oveľa viac, kde vidím, že učitelia robia viac, ako kážu osnovy. Som z Vinohradov, naša škola sa do štrajku nezapojila, ale ak tak spravia, držím palce.
onanym | 04-02-2016 20:19:37
Milo - vy ste sa aj citali? Vy nevidite, ze furt su tu tie iste tvare vyse 20 rokov? Stale ti isti si menia funkcie, ale republika ide od 10 k 5tim? Mne je u zadku, ci je hore Fico, ci Dzurinda... Ja sa chcem mat proste dobre... Nastastie neucim, lebo keby som to aj robil, tak by som s tym davno sekol...
onanym | 04-02-2016 20:07:18
Len krutim hlavou nad tym stadom nadavajucich ludi. Tie jednoduchsie duse asi radi platia za knihy pre deti, platia za vsetko mozne, asi kazdemu vyhovuje ze si musi aj toaletny papier do nemocnice nosit, asi kazdemu vyhovuje neustale rozkradanie kasy, podvody, pochybne tendre, predrazene nezmysly (sifon 271 Ecok je jasny a najjednoduchsi priklad)...ale pindat sa tu bude stale na zdravot.sestry, ucitelov... Toto je ta mentalita naroda. Nieze by podporili ludia aspon zakladnu zmenu, ale miesto toho budu len pindat...
Milo | 04-02-2016 20:04:38
Ako by na to zareagovali učitelia,keby sa na tých školách,kde sa štrajkuje,by sa k štrajku pridali aj mzdové účtovníčky,ktoré určite nemajú vyššie platy ako učitelia.Asi by bolo hneď po štrajkových chúťkách.Alebo keby bola pri moci vaša vysnívaná pravica na čele s vašim vtedajším idolom Dzurindom,za dva dni by bolo po štrajku.Dal by ho zrušiť okresnému súdu,ako to pred pár rokmi urobila demokratická pravicová vláda celoštátnemu štrajku železničiarov.A tí štrajkovali proti rušeniu regionálnych tratí na celom Slovensku a nie za svoje benefity.Len tak ďalej,hor sa k pravicovej vláde !
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-02-2016 17:50:56
Naozaj nikdy nepochopim ludi, ktori sa boja/hanbia podpisat pod svoj nazor - nech je akykolvek...
Obcan | 04-02-2016 17:19:35
Mozno sa rozplakala ta ucitelka preto, lebo zistila, ze jej predchodkyne ta malo vzdelavali, ked z teba vyrastlo to,co vyrastlo.
gulak | 04-02-2016 16:54:04
Bojovať o zmenu sa malo v novembri 89..taká šanca už tak ľahko nebude..ľudia vtedy uverili,že dobro zvítazí samo..miesto toho..do veľkej,či malej politiky sa dostali..obracači kabátov..zo dňa na deň už neboli komunisti..a v Seredi ich je požehnane...
Registrovaný Michal  Hanus Michal Hanus | 04-02-2016 16:40:25
Páni učitelia, hlboko sa pred vami skláňam. Vyjadrujem vám môj obdiv za vašu trpezlivosť, odhodlanosť a za vami vykonanú prácu. Budúcnosť národa je vo vzdelaní a v našej malej republike sa dlhodobo na to zabúda, alebo sa to úmyselne prehliada. Bojujte a vytrvajte. Viem, aké to máte ťažké. Aj ja som bol žiak, študent. Kto ma pozná vie, aký dobrotník v škole som bol. O to viac si teraz vážim vašu prácu, najmä však to, za akú mzdu a v akých podmienkach ju vykonávate. Držím vám palce a ak nieto tvrdí, že štrajkujúci učitelia sú hanbou nášho mesta, štátu, tak potom je niečo zle a treba bojovať a vybojovať zmenu.
onanym | 04-02-2016 15:17:54
Jozef | 04-02-2016 13:58:04 - tu kavu si dajte aj za mna.
onanym | 04-02-2016 15:17:08
nasrana | 04-02-2016 13:44:10 - primitivne tela. Ak bude tvoje dieta take teľa ako si ty, tak Boh ochranuj tuto republiku..
Jozef | 04-02-2016 14:43:03
Asi nechám svoje dieťa protestne budúci týždeň doma.

To by som nerobil. Bolsevik je schopny ist po takychto rodococh. Aby si neprisiel o rodinne...
Pre nasrana | 04-02-2016 14:35:36
Predpokladám, že máte tolerantného šéfa, keď môžete počas pracovnej doby čítať SeredOnline a pridávať príspevky. Podľa obsahu Vášho príspevku a množstva chýb vykonávate určite dôležitú prácu. Ja si učiteľov vážim a mrzí ma, že to vzdali.Asi nechám svoje dieťa protestne budúci týždeň doma.
lubo | 04-02-2016 14:31:59
nasrata - dajte sa vysetrit
treba pokracovat v strajku aj ucitelia aj setstry je cas tento stat uz potrebuje zmenu
Jozef | 04-02-2016 13:58:04
najhorsie na tom je to, ze henta nasrata vychova decko na svoj obraz a vyrastie z neho take iste nasrate tupelo jak mater.
A teraz si skocim na kavicku. A just
Zdenka | 04-02-2016 13:46:58
Toľko inteligencie v jednom príspevku, to sa len tak nevidí!!!
nasrana | 04-02-2016 13:44:10
Ja som dnes bola osobne s malou v skole a hned som si vyhladala jej triednu aby som jej do oci povedala co si o nej myslim. Po mojej 5 minutovej prednaske sa tam rozplakala ako kabela. Ona si bude kavickovat v bratislave namiesto toho aby ucila a ja som mohla chodit do prace aby ona mala co zrat s prepacenim. Co si myslela ze moj sef bude tolerovat ze ja nebudem chodit do prace lebo nemam kam dat dieta lebo tie puce si chodia kavickovat do BA a volaju to ze strajk ? Ked my rodicia prideme o pracu tak kto ich bude zivit ? si asi myslia ze stat ich bude zivit do konca zivota. Ja som jej rovno povedala ze este raz moje dieta nebude mat moznost ist do prace a zostane doma a ja s nou tak jej pridem rovno domov a dam jej jednu medzi 0či
Učitel | 04-02-2016 13:42:11
To,ze sa mame zle,nie je vina ucitelov. To,ze platy pracujucich Slovakov su nizke,nie je chyba zdravotnych sestier ... jednoducho ti, ktori rozhoduju o nasich peniazoch si ich privlastnuju. Beru si zo spolocnej pokladnicky takym nehoraznym sposobom, pre seba , pre svojich znamych , pre svojich posluhovacov , ze pre nas co platime dane a davame do tej spolocnej pokladnicky zostavaju uz len centy.

Vsetkym frustrovanym robotnikom, vsetkym zahorknutym pracujucim, ktori pisu ze ucitelia si nezasluzia viac ako oni odkazujem, nemate pravdu. Aj vy aj ucitelia si zasluzite ovela ovela viac.
onanym | 04-02-2016 13:06:23
Vazne, ako pise pan Kurbel, tolko nenavistnych prejavov voci ucitelom som este nikdy nezazil. Tolko nenavisti a zavisti \"jednoduchsich\" ludi som dlho nevidel. Tento narod si fakt zasluzi leda tak \"montovne\" a makat pri pase za 400 Ecok..
onanym | 04-02-2016 13:04:29
Majolka | 04-02-2016 09:42:34 - tym nenazrancom budte vdacna, ze viete citat, pisat...
Jozef | 04-02-2016 12:35:20
no vidis, a este sa tapa cuduje, ze s tym, co ma v tej bubline na krku musi dokladat v Kaufe rozky za 2 ečka na hod.
demokracia | 04-02-2016 12:24:06
pre Anita | 04-02-2016 11:35:37
...ty si teda dobra p...a!
A kto ta naucil pisat, citat a chapat veci okolo seba?!
Ako ty vypatlana osoba mozes posudzovat ucitelov, ci su, alebo nie su dobri?!
Ano, kazdy ma slodny vyber svojho povolania. Ano, ucitelstvo bolo, je a molo by ostat poslanim, pokial ho nebudu taketio individua znehodnocovat!
Nezabudaj, ze spolocnost je vtedy uspesna, ked je vzdelana. A toto prave zalezi tak od ucitelov, tak aj od vybavenia skol a motivacie.
Pavol Kurbel | 04-02-2016 11:58:05
Toľko zloby voči učiteľom na jednom mieste. Až neuveriteľné.
Štrajk je spravidla o tom, že zamestnanci prestanú chodiť do roboty. To že sa to dotkne školákov je predsa samozrejmé. Čo keby ste poradili učiteľom, aby sa dohodli s Jednotou dôchodcov, aby začali miesto nich štrajkovať. Takto by deti mohli chodiť do školy a neboli by tými rukojemníkmi. Na oplátku by učitelia mohli niektorých dôchodcov doučovať matematiku či Slovenčinu.
Anita | 04-02-2016 11:35:37
Ucitelia slište slište !! Mame tu demokraciu a kazdy mame moznost zmenit povolanie podla nasho vyberu. Tak ako keby pracovnik Kauflandu zacal strajkovat ze chce lepsi plat a ked nie tak nepride do prace.
A povolanie byt ucitelom by malo byt poslanie. To uz rovno moze zacat demonstrovat cerveny kriz v Ugande ze maju male platy a preto nebudu osetrovat a pomahat zomierajucim ludom. Ludia im tam budu zomierat pred budovou a oni budu strajkovat.
To iste robia aj ucitelia a ako rukojemnikov si zobrali male deti. Deti ktore mali sediet v skole a ich rodicia mali byt v praci aby mali deti co jest tak teraz rodicia su nestastni ze musia byt s detmi doma a nemozu zarabat.
Tzv. Ucitelia ktori tam sedia uz 30 rokov na jednej stolicke ako klieste a ich ucebny pristup k detom je na urovni bodu mrazu teraz zacitili pach prachov tak si idu za svojim. Je dost mladych ludi ktorí skoncili VS skolu a aj by chceli ist pracovat ako ucitelia a aj by zobrali ucitelky plat ale nemozu lebo niesu volne miesta ktore si drzia tie stare kreatury pricucnute na statny rozpocet ktore nikdy manualne nepracovali.
pre Majolka | 04-02-2016 10:03:25
Do tých 580,-E doplatíš? Asi by si sa zbadal, čo za hlúposť si napísal! Veríš všetkému, čo sa píše? Musíš mať hlavu jak írske gajdy, ale aj tak plnú vzduchom!
pre Majolka | 04-02-2016 09:56:59
Buď ste mali zlých učiteľov, ktorí Vás nenaučili čítať alebo ste Vy zlý a neinformovaný človek.
Majolka | 04-02-2016 09:42:34
Máš čistú pravdu. Ráno na ôsmu do roboty,o dvanástej doma,tri mesiace voľna, a keď ide do dôchodku tak má 580€ dôchodok.Môže to mať s toho 400€ platu? Sú to obyčajný nenažranci, čo by chceli zbohatnúť zo dňa na deň. Ja by som ich poslal len na pol roka manuálne pracovať, aby si tých 800-1000 € čo zarobia viac vážili.
onanym | 04-02-2016 09:23:30
Soták je mudry jak radio. A jemu podobni. No nech si otvori skolu aku chce. Ak ma prachy, v klude. MOze si zaobstarat kvalitu. Ak bude ucitel motivovany AJ financne, vysledky sa dostavia. Ono sa vam mudruje o lenivosti a nekompetentnosti /no takych je v skolstve az az/, ked ste si to neskusili ucit..
..... | 04-02-2016 09:08:33
si berú deti ako rukojemníkov
Učiteľka | 04-02-2016 08:35:09
Asi ste to nespravne pochopili: \"JA\" nechcem viac penazí, ja chcem len kvalitnejsie skolstvo (aj pre Vase dieťa,ak máte)
pre: Učiteľka | 04-02-2016 08:20:28 | 04-02-2016 08:29:03
a vy chcete viac penazi po precitani tohto slohu ktory je na urovni nicoho ? To kde sme sa uz dostali pane boze
Učiteľka | 04-02-2016 08:20:28
Vcera, po zhliadnuti videa zo skolskeho vyboru NR som zacala pisat list..jednemu konkretnemu politikovi. Este som ho nedopisala, ale strucne ho tu uvediem.... \"Ked, pane, idete sam, nocou, tmou po cerstvom vzduchu, ked ste sam so svojimi myslienkami, ked ste sam so svojim svedomim, bez blesku kamier a bez dohladu a kontroly toho, ci plnite nariadenia, ked teda idete tak uplne sam domov, povedzte - necitite niekde tam vnutri, ze ti ucitelia predsa maju pravdu? Ze ti, co volaju po KVALITE skolstva, ktore sa da dosiahnut len tym, ze nan dame viac financii,ze mu venujeme viac pozornosti, ze mu dame pomoc tych najlepsich ludi, institucii a zbavime sa balastu, ze ti obycajni ucitelia z ulice maju naozaj pravdu?\" Viete, neverim, ze toto neciti kazdy jeden politik. Su to predsa vzdelani ludia. Len mi je luto, ze nechcu - nemozu - nevedia dat za pravdu situacii, ktora na Slovensku nastala. Vidime to vsetci a ani politik nie je z ineho sveta a nie je slepy. Ide len o to, ci raz budem moct ku koncu zivota, ked uz nebude pri mne nik zo stranickej skupiny, lebo nakoniec budeme vsetci len sami so sebou, ci vtedy budem moct povedat - Bojoval som dobry boj, ktory mal zmysel, lebo som pomohol alebo sa snazil pomoct tym, ktori boli na mna odkazani. Vlast totiz - to nie je fascikel v mojej kancelarii, to nie je programove vyhlasenie, vlast - to su ludia so svojimi osudmi, ludia, ktori utekaju z nasej krajiny, deti v skolach, ktore nemaju moznost sa dobre vzdelat, ktore nedostavaju asistentov, aj ked ich surne potrebuju, ucitelia, ktori nevidia casto svoje deti, lebo makaju v dvoch zamestnaniach, ktori nevidia svoje deti, lebo tie odisli daleko od nich za pracou a o svojich rodicov dochodcov sa nebudu moct starat. To je nasa vlast. Aj ja aj kazdy z nas sa musi pricinit, aby bolo dobre v nej zit. Kazdy svojou ulohou a svojou mierou. Aby sme si raz mohli povedat..... Bojoval som dobry boj..
OTOM | 04-02-2016 07:38:47
pozrite si na TA3 v archíve z 25.1. Tému dňa. Urobte si názor na Sotákove vyhlásenie. Podľa mňa je tvrdé, no vo veľa veciach má pravdu......
Ak chce mať dobrých odborníkov vo svojej firme, musel si založiť svoju školu.
V roku 1989 700000 žiakov - v roku 2015 400000 a ten istý počet učiteľov a žiaci na hanebnej úrovni vedomostí!
Najprv treba urobiť poriadok v školstve, vytriediť nepotrebné školy, vylúčiť slabých a zlých učiteľov zo systému / 30% /. Ušetrené peniaze nerozkradnúť, ale dať ich späť do škôl na platy a vybavenie.
maco | 04-02-2016 07:17:21
V školstve vládne komunizmus.Viac učiteľov ako žiakov to kde žijeme.Každý štátny zamestnanec by mal ísť na rok robiť súkromníkovi,aby zistil čo je to robota.
seredan | 04-02-2016 00:15:10
zajtra v skole to dam ucitelom pocitit aky su slabuckiii. Voli nim teraz musime chodit do skoly :(
onanym | 03-02-2016 23:12:54
geco - vzdali nevzdali... tie odvody si musia platit sami a nie kazdy ma dost penazi, aby si to mohol dovolit. Bohuzial, aj strajk cosi stoji..
geco | 03-02-2016 22:22:19
ale ano, znamena to, ze ste sa vzdali...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign