Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Na ucet vlozene Eurocenty mozu banky vlastne povazovat za dar

Miloš MajkoDátum29. 01. 2009 18:31:29TémaEkonomika
 Jeden z podnikov v Seredi za tyzden od zakaznikov "nazbieral"  1,5 kg Eurocentovych minci. Podla slov majitela firmy, s uz odovzdanymi do banky,  to od zaciatku roka cini cez 5 kg.
Na novu menu Euro sme si uz takmer vsetci zvykli. Problemy vsak stale sposobuje velke mnozstvo drobnych minci, hlavne jedno, dvoj a pat centoviek. Plne vrecka u zakaznikov a plne kasy u obchodnikov. A u nich dalsie problemy s naslednym vlozenim trzby na ucet. Dnes uz je verejne zname, ze banky pozaduju poplatok za vlozenie kazdej jednocentovky - jeden cent. Inak povedane, ak chce podnikatel vlozit cast dennej trzby v centovych minciach, vlastne ich banke daruje. Novu menu sme si nevymysleli. Je dana. A je smutne, ze banky zneuzivaju svoju silu voci podnikatelom aj tymto sposobom. Nikde v Europe postup nasich bank nema obdobu. Zpoplatnenie vkladu trzby podnikatela na ucet banky je mimo ine aj nelogicke. Preto intervencia zo strany statu v tejto oblasti je vyslovene nutna.

Fotogaléria k článku:

 Jeden ci dva Eurocenty su v prepocte na Slovenske koruny bagatel. Ak vsak mate trafiku, potraviny ci restauraciu, tak hovorite o stovkach Euro mesacne. A to uz stoji za zamyslenie.

Pred niekolkymi rokmi sme prestali pouzivat  10 a 20  halierove mince. Pre ich neefektivnost a vysoke naklady ako s razbou, tak ich obehom.  Jeden Eurocent ma podobnu  hodnotu ako u nas pred rokmi zrusene  20 halierniky.  Doba pokrocila dopredu.  Kam sme sa teda vratili dnes my?
Popis: Jeden ci dva Eurocenty su v prepocte na Slovenske koruny bagatel. Ak vsak mate trafiku, potraviny ci restauraciu, tak hovorite o stovkach Euro mesacne. A to uz stoji za zamyslenie. Pred niekolkymi rokmi sme prestali pouzivat 10 a 20 halierove mince. Pre ich neefektivnost a vysoke naklady ako s razbou, tak ich obehom. Jeden Eurocent ma podobnu hodnotu ako u nas pred rokmi zrusene 20 halierniky. Doba pokrocila dopredu. Kam sme sa teda vratili dnes my?

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Ľubomír Veselický | 30-01-2009 17:20:04
Banky majú možnosť rozhodnúť sami o zrušení poplatku za vklad jednocentových mincí. Ak tak neurobia, v pondelom bude predložený poslanecký návrh zákona, na prerokovanie v skrátenom legislatívnom konaní, ktorý to bankám prikáže. K tomu iba malá poznámka. Vláda vládne a v tomto prípade reagovala na absurdný prístup bánk rýchlo.
Igi | 03-02-2009 02:04:04
Pavol!. Naozaj si myslíš, že tých 15 min. práce by inak nemala zamestnankyňa banky naozaj zaplatené?? Veď je to smiešne tvrdenie. Sme ako jedna z mála krajín (ak nie jediná), kde si banky účtujú takéto ale aj ďalšie nezmyselné resp. absurdné poplatky. Niekde som dokonca čítal, že na týchot "poplatkoch" majú banky dokonca najväčšie zisky, ešte vyššie ako z našich peňazí, ktoré "točia" a investujú!
anonym | 29-01-2009 20:02:04
Je to nonsens, ktorý nemá obdobu... Ale veď žijeme na Slovensku... Je to výpalníctvo zo strany nenažraných bánk, ktoré sa robí s tichým súhlasom štátu.
pavol pavol | 03-02-2009 21:15:53
Igi v takom prípade môžeš začať banky ignorovať resp. pokús sa ponúkať služby rovnaké za menšie alebo možno nulové poplatky. Banky sú predsa bytostne závislé na sporiteľoch, občanoch, takže ak s ich konaním niekto nesúhlasí mal by to prejaviť trebárs tým že svoje úspory si ponechá doma aby sa na nich nemohli tieto inštitúcie priživiť. No a logicky zasa keď si bude chcieť občan požičať mal by postupovať rovnako a požiadať o pomoc iných občanov s väčšou doma uloženou hotovosťou alebo si požičať od nebankového subjektu. Tí slaboduchejší tak aj konajú, kupodivu už za to nemôžeme dnes viniť ani univerzálneho vinníka Dzurindu. Takže zhrnuté, ak nesúhlasíte musíte vyjadriť svoj postoj nielen slovne ale aj skutkami. A ako vidno, riešení sa veľa neponúka a banky zatiaľ nemajú inú alternatívu. Preto ich konanie aj keď ako nelogické je prísne účelné a neurobíte s tým nič. Ba práve naopak, dnes som postrehol niekoľko vyjadrení o používaní mincí min. 5 centov takže tento "boj" priniesol možno výsledok ale s prínocom pre poskytovateľov služieb a predajcov a nie pre bežného občana. Stálo to za to ?
pavol pavol | 02-02-2009 13:00:11
Má to však aj druhú stránku, úplne odlišnú. Nehľaďme na tento problém z pohľadu, že jedinou snahou všetkých bezcharakterných kapitalistov v našich bankách je "podkopať, zlikvidovať,..." sociálny prístup tejto koalície k problému. Zaoberajme sa aj príčinami a to: 1. boli to banky kto rozhodli o prijatí Eura ako platidla od 1.1.2009 v SR? Nie, neboli. 2. Sú banky tým kto tvorí ceny tovarov a služieb v SR? Nie, nie sú. 3. Sú banky tým subjektom ktorý ovplyvnil kurz SK-Euro ? Nie, nie sú. Dôsledok: prevažná väčšina tovaru a služieb sa rozhodnutím štátu prijať novú menu dostala do pásma cien, ktoré sa hradia mincami. Sami postupne prichádzame k poznaniu, že zatiaľ je pre nás výhodnejšie (a bezpečnejšie) mať pri sebe mince a jednu dve bankovky "smiešnej" hhodnoty aby sme dokázali realizovať bežný denný nákup. Obrovské množstvo mincí v hotovostnom platobnom styku je faktom a nočnou morou obchodníkov. Nie banky ale nová mena boli príčinou vzniku tej absurdnosti s poplatkom cent za cent. A aby sme neodsudzovali iba banky, ja osobne som uplynulý týždeň čakal na výber v pobočke SLSP a mal som to "šťastie" že predomnou bol majiteľ Tria ktorý priniesol plný sakel mincí. Neviem akých ani ma to nezaujímalo ale faktom je že cca 15 minút sa mu venovala pracovníčka za sústavného vypisovania mincoviek, prisýpania mincí do počítačky a nakoniec aj jej hrmotu pri triedení a počítaní. Naozaj som nebol sám čo som bol nervózny. Pýtam sa teda dosť nesociálne prečo by tá dotyčná zamestnankyňa banky z rozhodnutia vlády nemala mať logicky za svoj cca 15 minútový výkon mať zaplatené. Niekto z vás ako majiteľ firmy by si dovolil zahltiť svojich zamestnancov takouto piplavou neplodnou prácou bez náhrady? Úprimne, asi nie. Ja teda určite nie. K čomu dospejeme? No pri všetkých trápnych "bojoch" proti zdražovaniu to aj tak do jesene dopadne tak, že tovary a služby sa cenovo "zaokrúhlia" a boj s jedno, dvoj a možno aj päťcentovkami bude "vybojovaný". Len to už musí byť zabudnutý nemilosrdný protizdražovací postoj. A voliči (hlavne koaliční) majú štandardne slabšiu krátkodobú pamäť :-)))
Kamil | 30-01-2009 15:44:34
Dnes som v správach zachytil dobrú správu, že vláda pritlačila na banky, aby od občanov nevyberala poplatky za mince. Toto je veľmi dobré a správne riešenie problému, za ktorý občania ani obchodníci nemožu. Je nespravodlivé, aby občan trpel za to, čo si vobec nevymyslel a toto asi kompetentný rýchlo pochopili.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign