Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Na teroristický útok v Nice nebolo treba výbušniny a žiadne veľké plány. Stačila jedna tupá hlava imigranta.

Miloš MajkoDátum15. 07. 2016 14:59:50TémaTak to vidím ja...
200

Imigrácii (tej dlhodobej i súčasnej) a istým problémom, ktoré z nej môžu vyplývať, som sa v minulosti venoval už niekoľko krát v samostatných materiáloch. Upozornil som v nich na fakt, že kultúra, náboženstvo a zvyky ľudí dlhodobo (nejedná sa totiž o problém poslených dvoch rokov)  migrujúcich do Európy sú tak odlišné od našich, až sú vo svojej  podstate až neschopné dlhodobého bezproblémového existovania v jednej spoločnosti bezprostredne pri sebe.Nejde iba o niekoľko modlení sa denne, či pohyb zahalených žien na verejnosti, ale hlavne o to, čo majú vo svojom vnútri. Je to jednoducho úplne iný pohľad na svet, jeho fungovanie, na priority spoločnosti, na hodnoty, na postavenie ženy v spoločnosti a dokonca aj na zomieranie.

V Nice, priamo na Francúzskej riviere došlo k činu počtom obetí sa rovnajúcemu menšiemu vojenskému konfliktu medzi krajinami žijúcimi v regulérnom vojnovom stave. A pritom nevybuchla bomba, nik sa neopásaval trhavinou, či neprerábal "budíka" na odpalovacie zariadenie, ktorým následne po ulici rozmetá desiatky nevinných ľudí. Na spáchanie teroristického činu žial stačilo miesto s výskytom tisícov obyvateľov naraz, nákladné auto a tupá hlava imigranta s pobytom vo Francúzsku, no  pôvodom z Tunisu. Nech to znie akokoľvek strašne, nič viac...

Civilizovaná Európa sa mení na Blízky východ, kde človek nepozná ani miesta, ani hodiny a dnes už dokonca ani spôsobu svojej smrti. Nie náhodnej, cielenej. Európa sa však mení  nepochopením situácie politikmi, nie obyčajnými občanmi. A paradoxne, politici situáciu stále podceňujúci súčasný stav znovu využijú na sprísnenie legislatívy voči občanom nechápajúc, že teroristov sa to znovu nedotkne úplne nijako, no vlastným občanom ešte viac skomplikujú život. Paradoxne to znovu zaplatí občan, tupí politici si nadelia odmeny za ďalšie "geniálne" nápady a terorista si vymyslí iný, vychádzajúc zo štatistík a histórie  znovu lacnejší, menej nápadný a oveľa účinnejší prostriedok na útok voči našej civilizácii inde a znovu v čase, kedy bude pre každého prekvapením.

Preto znovu opakujem - nie som proti imigrácii, no musí byť riadená, musí sa riadiť neobíditeľnými pravidlami a politici, ktorí zlyhali musia skončiť v base. Iba tak sa spoločnosť dokáže posunúť vo vývoji ďalej, nie o niekoľko desaťročí dozadu...


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
anonym | 16-07-2016 20:10:01
Doteraz nechapem naco tam isiel vladny special. Chapem sice rozhodnutie s politickej stranky, ved treba zbierat politicke body. A mozno aj menej ludi pride pred Bonaparte. Inak ziadny vyznam to nemalo. Od chvile ako zastrelili kamionistu bola situacia stabilizovana, funguju letiska, lietaju lietadla ale my ubohych turistov musime doviest vladnym specialom. Popritom sa tam pripletu aj nahodni turisti, ktori s udalostami v Nice nemaju nic spolocne, ale aspon usetrili na letenke. Ved blbi slovensky narod to zatiahne. A nezabudneme za to velebit strapateho bradaca.
Peter | 16-07-2016 13:39:33
Kiska neni dávno spomínal akýsi štít a ochranu pred nebezpečenstvom a stabilitu ohľadom Turecka.Ukrajina,najstráženejšia hranica v únii,načo prečo ak ich chcú do EU?Turecko vojna prevraty ,puč,demokracia na míle daleko je nám treba v EU?Dobré akurát na výlet aj to už len bolo.Briti urobili to najlepšie čo mohli a včas.My si to ale nemôžeme dovoliť.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-07-2016 13:20:31
TOMÁŠ VOLTEMAR | 16-07-2016 07:45:13 | - priemerne inteligentny citatel / diskutujuci najsko cita, nasledne rozmysla a az potom pise.

Rubrika mne dolezita... ;-)

Ale asi nie pre kazdeho. Su citatelia / diskutujuci, ktori najskor pisu, ptom citaju, nerozmyslaju a ak dostanu navod a zistia ze sa mylia, su ticho.

Aj o tom je demokracia... Sice divna, taka akoze \"nasa\", no pan Boh zaplat aspon za nu... ;-)
EU je EU a nie bojisko! Nato mame NATO | 16-07-2016 09:57:29
Dristate na Majka... ale on len podal info v svojom zneni co ma inac pravdu toto je dost vazna vec! Vychadzal pravdepodobne zo zahranicnich zdrojov. A neutekal tam robit reportaz s tym zmrzlinarom.
Riesite uplne slovicka a skutek utek...
TOMÁŠ VOLTEMAR | 16-07-2016 07:45:13
Skutoční novinári píšu objektívne.
Napr.:
http://svet.sme.sk/c/7997215/38-otazok-a-odpovedi-vsetko-co-potrebujete-vediet-o-utecencoch.html
Tiezimigrant :) | 16-07-2016 00:35:37
Tomuto sa hovorí novinarcina na úrovni :D Ani hlavu,ani pätu,ale hlavne,ze clanok je,nevadí,ze je o ničom.:))
Ozaj,co to vlastne majú ti imigranti vo vnútri? Neobjasni nám to niekto? Žeby sme začali slovom imigrant?:)
seredan | 16-07-2016 00:00:04
Kiskov kamarat je v nebezpecenstve :) Kiska zalezeny pod duchnou uz vola do USA po instrukcie
nika | 15-07-2016 22:50:05
v turecku nastal statny prevratvojska obsadili letisko aj mosty vsade je pocut strelbu
pravda 15:23:33 | 15-07-2016 22:07:53
V televízii aj v rozhlase tvrdili, že sa narodil v Tunise a do Francúzska sa prisťahoval, ale Vy máte asi lepšie informácie, tak Vám musím veriť. Ste z SIS?
sused | 15-07-2016 22:02:21
Pán Majko to ste velmi dobre napísali \\\"ine starosti\\\".
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-07-2016 19:00:36
Vela krat staci iba rozmyslat, nezit v idealnom svete a vyhodnocovat aj osobne skusenosti z cestovania po celom svete...

Najnovsie spravy uverejnene iba necelu hodinu dozadu:
18:09 Francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda a hlavného predstaviteľa regiónu Provensalsko-Alpy-Azúrové pobrežie Christiana Estrosiho dnes vypískal zhromaždený dav ľudí, keď sa konvoj oboch politikov pohyboval po meste Nice. Hollande predtým predniesol prejav odvysielaný v televízii, pripomenula v správe tlačová agentúra AP.

Obyvateľka Christelle Hespelová povedala, že je zhnusená oboma mužmi - podľa nej zlyhali pri ochrane jej mesta. \"Pán Estrosi je z pravice. Pán Hollande z ľavice. Tvrdím, a tvrdím to nahlas, že tí dvaja sú vrahovia,\" dodala 38-ročná žena.

Hollandova vláda, ktorej popularita klesla na historické minimá, len nedávno zápasila s obvineniami, že francúzske tajné služby si nedokázali poradiť s hrozbou džihádistov, ktorej je Francúzsko vystavené.

Čítajte viac: http://svet.sme.sk/c/20216029/minuta-po-minute-svet-reaguje-na-terorizmus-v-nice.html#ixzz4EUu4suZM


Jednoducho tak to je. Zlyhavaju politici, ktori maju \"ine starosti\" ako ochrana krajiny a riesenie problemov obcanov. Vo Francuzsku, Nemecku, na Slovensku - proste vsade...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-07-2016 18:31:51
pan Majko | 15-07-2016 15:59:43 | - pan Rigo, ja mam z Vas normalne chaos. Este nedavno ste napisali, ze sa za svoje meno nehanbite a znovu ste ho hrdo napisal. Neviem teda, ci sa zase hanbite, ci chcete byt oslovovany menom, alebo mam Vas nazyvat pan: pravda, pan Majko ci ako - kedze do kolonky \"meno\" si davate aj to moje. Neviem, ale asi bude treba prehodnotit navod na pouzitie.;-)

Ale k veci - kedze si systematicky do Vasej huby beriete Vy moje meno, ukrajujem si z kolaca demokracie svoj diel a beriem si aj ja Vase.

Ci v Nemecku plati ina delba demokracie?
sused | 15-07-2016 18:26:25
Je treba riešit prečo to ludia robia a nie až dôsledky.
pre multi kulty | 15-07-2016 18:06:12
Nikto nepodceňuje hrozbu radikálneho islamizmus,kazdy človek čo ja poznám,by bol spokojnejší,keby zostali tam odkiaľ prišli.Vsetci vieme,ze ľudia sú k voli tomu nespokojní,a to právom,ale aj za takýchto okolností,by sa mali veci opisovať realne,a nie si vymýšľať,z akych dovodov,to je jedno.Momentalne nikto nepozná riešenie,a budeme mať ešte väčšie problémy.Jednoduche riešenie neexistuje.
multikulti | 15-07-2016 17:49:05
Neviem co sa navazate do tych ubohych imigrantov,
ved to zas bol len jedinec s imigraciou a ich nabozenstvom to nema nic spolocne.
Treba si vsimat tych nasich fasistov co sa dostali do parlamentu, protidemokratickych obcanov co si dovolia navazat sa na socialnych sietach do pana prezidenta,
nezabudnime na rusku hrozbu!
Tam treba ist k ruskym hraniciam to je prvotna hrozba!
Ved je taky krasny slnieckarsky den,
a budu aj krajsie
to len tie ruske akonsporacne media
vidia vsetkp cierne..
pan Majko | 15-07-2016 15:59:43
Aku máte kvalifikáciu v oblasti genetiky,aby ste mohol rozvíjať takéto teórie,?Kazdy,a to určite každý,ostro odsúdi takýto hnusný teroristický čin,ale prosím Vás,uz sa toľko neprecenujte.A čo sa mňa týka,uz som Vám pár razy napísal,abyste moje meno do Vašej huby nebral.Ake jednoduché by bolo bývalo napísať,ano ušlo mi to ,táto skutočnosť,ze tento hnusný terorista nie je imigranti,nie Vy začnete rozvíjať teoriu,do ktorej sa vôbec nerozumiete.No bohužiaľ ,nema cenu sa S Vami zaoberat.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-07-2016 15:30:27
pravda | 15-07-2016 15:23:33 | - pan Rigo, neprotestujem a aj to je v clanku napisane. No kazdy z nas si v sebe po cely zivot nesie geneticky zakodovane predpoklady od rodicov a dalsich predkov. Nasledny zivot moze usmernit myslenie a konanie, no vsetci vo svojej podstate zostaneme tym, cim sme sa narodili. Ani dlhorocnym zivotom v Nemecku sa nestanete Nemcom. Lebo proste Nemcom ste nikdy neboli...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-07-2016 15:25:16
Pre to, co mate v hlave nie je dolezite kde sa narodite - porodnica, doma, lietadlo, sanitka, ta ci ona krajina momentalneho pobytu matky, ale geneticky dane predpoklady, povod predkov ktori (ako a k comu) Vas vychovavaju a to, ci su stotozneni s tym, kde su.

Som si isty, ze obetiam a ich blizkym je cele vysetrovanie motivu uplne u prdele a nech bol akykolvek, takto masovou vrazdou sa nic v civilizovanej spolocnosti riesit nesmie.

To, ze v zapadnej Europe su uz dve ci tri generacie povodom imigrantov z velkej casti uplne nestotoznene s tym kde a ako ziju, je tragediou. Nie vsak ich, ale spolocnosti, ktora im to umoznila.
Neriesene problemy sa stavaju problemami neriesitelnymi...
pravda | 15-07-2016 15:23:33
Terorista,nie je vôbec imigrant jeden z rodičov francuz,druhy z tunisu.On sám zije vo Francúzku od narodenia.
seredan | 15-07-2016 15:12:47
imigrant narodeny vo FR ! To potom je kazdy American imigrant a len indiani su povodne obyvatelstvo.
Vo FR je velka vacsina ludi pochazdajucich z vychodnej EU, Balkanu a severnej afriky ktori sa tam narodili.
Treba pockat na vysetrovanie.



UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign