Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

MŠK Žilina "B" - ŠKF Sereď 3:1 (1:0)

Igor LehockýDátum12. 09. 2016 15:48:47TémaFutbal
63

Cez víkend sa futbalová II.liga posunula o ďalšie odohrané kolo v poradí 8. a na sereďanov tento krát v nedeľu 11.9.2016 od 10.30 hod. čakalo žilinské béčko. Mužstvo ŠKF Sereď si v sobotu doma ešte ľahšie zatrénovalo na umelej tráve na ktorej bežal tréningový proces celý týždeň pred zápasom v Žiline, lebo u šošónov ich čakalo na hlavnom štadióne pod Dubňom veľmi podobné ihrisko s umelou trávou preto tréner ŠKF logicky podriadil prípravu na tento zápas aj v tréningu. Žilinčania pred včerajším zápasom boli v tabuľke o skóre pred Sereďou s rovnakým počtom získaných bodov takže v nedeľňajšom zápase to bolo kto z koho. Po tréningu v sobotu sereďania zbalili kufre a na svojich vozidlách sa spoločne presunuli do Žiliny kde prenocovali, pretože zápas v nedeľu so začiatkom od 10.30 hod. kedy podľa regule súper má byť na štadióne domáceho mužstva dve hodiny pred začiatkom zápasu, je do nebies volajúcou „parádou“ z dielne funkcionárov SFZ a ďalšie úvahy v tomto smere sú podobné ako poriadok u bláznov na povale.

V teplom a slnečnom počasí začali hostia aktívne a v prvých minútach som do poznámok zaznačil strelecký pokus mimo bránu domácich a jednu zblokovanú strelu z 18m. Z domácich prvý strelecký pokus vypustil z kopačky vo 4.minute kapitán MŠK Haskič z 18m tiež mimo. V 6.minute po pravom krídle ušiel domácim Laura až ku šestnástke ale akcia nebola dotiahnutá a Laura v šestnástke dovolene atakovaný išiel k zemi. O minutu neskôr už bolo zle, lebo v 7.minute sa domáci Mandiangu uvoľnil na ľavom krídle, jeho center na hranicu päťky našiel neobsadeného Mbaha a ten hlavou poslal loptu presne k ľavej žrdi – 1:0. Gól z kategórie neuveriteľne veľmi ľahkých, skoro až nepochopiteľných z viacerých dôvodov. V 10.minute to už ale mohlo byť zrovnané, lebo v ľavo od šestnástky domácich hostia vhadzovali aut, Mikinič vynikajúco preniesol hru do prava a centrom našiel voľného nabiehajúceho Jackuliaka ktorý sám proti Holecovi v bráne MŠK z 8m vystrelil po zemi vedľa jeho pravej žrde a prvá tutovka zmarená. Aby to tréner ŠKF nemal s nervami také ľahké, v 14.minute Jackuliak vystihol rozohrávku domácich ešte na ich polovici, vynikajúco do uličky poslal loptu nezištne pre Moronga za obranu domácich, ale ten sám proti vybiehajúcemu Holecovi zo 14m iba nastrelil brankára v druhej tutovke a o loptu prišiel. Bežala 21.minuta, do šprintu po pravom krídle si to naštartoval Laura ale Minárik ho iba likvidačne zoťal bez úmyslu zasiahnuť loptu a za takýto zákrok videl iba žltú kartu! Domáci typicky po žilinsky si loptu dávali na mnoho prihrávok, najviac sa im darilo prenikať po ľavom krídle ale zakončenie už nebolo ich silnou stránkou a tak v 23.minute Klec nebezpečne strieľal zo 14m v pravo z vnútra šestnástky, Šalka pokus vyrazil na roh a v ďalších minútach sa hra odvíjala medzi šestnástkami vyrovnaného duelu. V 36.minute pri ľavej autovej čiare unikajúceho Moronga opäť likvidačne zastavoval domáci Michlík, ktorý za tento zákrok nevidel ani len žltú napriek tomu že Morong so zranením nedokázal zostať v hre a po dlhom ošetrovaní v 42.minute musel z hry odstúpiť, kapitánsku pásku si zobral Loduha a Moronga nahradil Medgyes. Darmo je, Manfréd K. mal asi rozvetvenú rodinu a hlavný rozhodca Ľuboš Kačenga sa svojim výkonom dnes iba zosmiešnil. Bežala 45.minuta, Medgyes nabral rýchlosť s loptou stredom pola, doprava vysunul nabiehajúceho Lauru ktorý v pravo od šestnástky domácich dával loptu ku stredu šestnástky, lopta sa na dva krát po zblokovanej strele dostala na Medgyesa v ďalšej gólovke ale z 9m pri snahe vystreliť ku ľavej žrdi nastrelil chrbát spoluhráča Steinhübela, proste na porazenie, inak by lopta smerovala do siete. Čo dodať k prvému polčasu, domáci z jednej podarenej akcie išli pohodlne do vedenia a hostia dve tutovky a jednu veľkú šancu trestuhodne nedokázali premeniť.

V 46.minute hostia stratili loptu pred svojou šestnástkou a domáci Mandiangu nebezpečne po prekľučkovaní do šestnástky zakončoval z ľavej strany zo 14m, Šalka loptu vyrazil na roh. V 48.minute v šestnástke hostí vznikol závar a špičkou kopačky zo 7m Klec trafil Šalku, to bolo šťastie. V 52.minute v ľavo pred šestnástkou hostia faulovali a loptu z 22m si domáci postavili k priamemu kopu. Múr hostí kryl pravú časť Šalkovej brány a brankár hostí sa logicky postavil ku svojej ľavej žrdi, lenže Klec vystrelil neškodnú loptu ktorá sa kotúľala po zemi ale asi na prekvapenie každého na štadióne okolo múru skončila práve pri ľavej žrdi brankára hostí...neskutočné, ale 2:0. V 60.minute hostia striedali, Jackuliaka a Steinhübela vymenili nová tvár v ŠKF Jakub Krč a Kosorín. V 63.minute vynikajúcu loptu za obranu domácich dostal Laura na ľavom krídle, jeho strelu z 9m vybiehajúci brankár MŠK najskôr stlmil, Laura si ju zobral a rozumne s prehľadom ju prihral na opačnú stranu v šestnástke pre Loduhu ktorý zmätkujúcich obrancov na päťke prepálil z 9m k ľavej žrdi – 1:2 a akoby svitla nádej pre hostí ale valná hromada radosti sa moc nekonala pretože hráči cítia že príliš veľa tutoviek zahadzujú a ich územná prevaha vychádza navnivoč. V 67.minute domáci Michlíka striedali za Majštinika a v 68.minute sa dostali do šance, keď po pravom krídle Vallo vnikol až do päťky, z ostrého uhla sa snažil prestreliť Šalku zo 4m pri pravej žrdi ale Šalka v páde loptu zaštupľoval pod sebou. Až v 71.minute „Manfréd“ konečne videl faul rukami, ktoré domáci Herrera používal v každom jednom súboji s Cherednychenkom počas celého zápasu, v prvom polčase ten istý Manfréd odtláčanie rukami voči Cherednychenkovi toho istého hráča domácich ixkrát nevidel, v druhom polčase už ano a Herrera videl žltú kartu! V 73.minute Mandiangu v MŠK striedal Puček a hostia sa ku koncu zápasu presadzovali už čoraz menej, za zmienku stojí iba strelecký pokus Kosorína z 15m ktorý obstreľoval brániaceho Václavíka ale pravú šibenicu vysoko minul, Kosorín ešte jeden krát v päťke nedokázal vydolovať a usmerniť loptu na bránu v súboji s domácimi obrancami a tak prišla 81.minuta, center domácich v pravo z hranice šestnástky doletel do päťky, kde z 3m vzrastom nízky Mbah hlavou zvyšoval na 3:1 a Šalka na bránkovej čiare iba rozpažoval! Domáci mohli ešte navýšiť skóre v 85.minute keď Klec po vniknutí do šestnástky z 10m tesne míňal ľavú žrď a ešte v nastavenom čase v 91.minute žltú za bežný faul na Kosorína tesne pred hranicou šestnástky domácich videl Václavík, ale priamy kop hostia z dobrej pozície z 19m zahodili nad bránu.

Zápas malo sledovať chudobných 157 divákov, z toho asi 10 bolo zo Serede, asi taký je záujem Žilinčanov o II.ligu, v ktorej rok od roku sa MŠK pechorí o popredné tabuľkové miesta často krát tak, že nasadia do zápasov hráčov „A“ mužstva a skresľujú tak schopnosti „B“ mužstva. V ŠKF dnes pozitívne prekvapil Mikinič na poste ľavého obrancu namiesto Mečiara ktorý dostal stopku za 5 žltých kariet, Jackuliak so Steinhübelom sa žiaľ postupne z ihriska vytrácali a dnes je nutné už konštatovať, že pri všetkej úcte ku schopnostiam Šalku v bráne ŠKF ktorý sa v minulosti prezentoval mnohými skvelými zákrokmi, dnes najmenej dva góly z troch inkasovaných padajú na jeho hlavu, pretože nechať si dávať góly hlavou z vnútra päťky alebo po mizerne kopnutom priamom kope sa nevidieť nedá a brankár ktorý neovláda vo vzduchu svoje malé vápno je žiaľ polovičný a dopláca na to celé mužstvo! Keby sa k tomu premieňali aspoň tutovky v podaní hráčov ŠKF...a môžeme pitvať a rozoberať do zajtra, ale keby neplatí. Strelecká impotencia hráčov je vždy iba záležitosť dočasná, raz ten impulz, istota na kopačku sa vráti, zvýši sa radosť z hry a pohodu hráčsku na place vystrieda spokojnosť a potlesk fanúšikov na štadióne. Aj byť trpezlivý je niekedy nutné sa učiť, oplatí sa to! Výkon hlavného rozhodcu vo včerajšom zápase celkom poctivo vystihuje meno ale najmä priezvisko bývalého nemeckého atletického šprintéra, lebo na Pohroní za jediný likvidačný zákrok na Lauru podľa tých istých futbalových pravidiel dostal domáci hráč okamžite červenú, v Žiline za dva také zákroky bola podľa tých istých pravidiel jedna žltá karta, ale s tým nech sa vysporiada niekto kompetentný, kto je schopný posúdiť či niektorí rozhodcovia úmyselne alebo z nedbanlivosi ničia fair play vo futbale a na rovnaké fauly na hranici úmyselného ublíženia na zdraví majú nejednotné pravidlá.

Zostavy -  domáci: D.Holec - J.S.J.Herrera, J.Minárik, R.Václavík, B.Šušolík, M.Klec, J.Michlík(67.A.Mjštinik), N.Haskič(K), CH.M.Mandiangu(73.P.Puček), CH.E.Mbah(86.V.Majdan), K.Vallo

               - hostia: M.Šalka - T.Mikinič, CH. Steinhübel(60.M.Kosorín), Ľ.Laura, I.Cherednychenko, M.Loduha, A.Kmeť, A.Morong(K)(42.S.Medgyes),D.Ventura, M.Jackuliak(60. J.Krč), T.D.Ba

ŽK: 21. J.Minárik, 71. J.S.J.Herrera, 91.R.Václavík  všetci MŠK

Góly: 7., 81.CH.E.Mbah, 52.M.Klec – 63.M.Loduha

Strely       na bránu – 7 – 4

          mimo bránu – 4 – 6

          zblokované – 1 – 3

Rohy – 5 – 3

Fauly – 16 – 12

Ofsajdy – 1 – 6

Rozhodoval: Ľuboš Kačenga


Fotogaléria k článku:

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

Zobraziť všetky fotografie
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign