Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Mladistvého jazda na vozidle

Peter SokolDátum24. 03. 2009 11:32:35TémaMestská polícia
Dňa 24.3.2009 v čase 08.50 hod. oznámil na MsP anonym, že na parkovisko Kauflandu prišlo vozidlo VW Passat zelenej farby , ktorého vodičom bol maloletý chlapec. Vozidlo bolo spozorované na kamerovom systéme, pričom vo vozidle a ani pri ňom sa nenachádzali žiadne osoby. Hliadka sa následne presunula za čerpaciu stanicu G&G, kde čakala na príchod vodiča. Vodič sa k vozidlu dostavil v čase 09.07 hod. Evidentne sa jednalo o maloletého chlapca, ktorý si následne sadol na miesto vodiča ,s vozidlom vycúval a odišiel . Hliadka MsP vozidlo zablokovala pri výjazde z parkoviska, kde bolo zistené , že sa jedná o 13-ročného Jozefa L. z Cukrovarskej ul. Na miesto bola privolaná hliadka OOPZ, ktorá vec prevzala.

Fotogaléria k článku:



Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
lukino | 26-06-2009 14:04:13
a co chlapec aspom vie soferuvat .... nekho zrazil ? nee tak co .......... (Z prispevku boli vymazane vulgarizmy.)
Michal | 06-04-2009 21:37:24
Pekný večer, reagujem oneskorene ale takú mám skúsenosť zo sereďských ulíc. Neviem odkiaľ boli tí páni policajti, ktorí si všimli na 300 metrov o deviatej večer že som nemal zapnutý pás (to ešte nemali terajšiu výbavu). Okoloidúci hnilý žigulák s asi 14-ročným cigánčaťom za volantom a revúcim motorom ale nevideli. Po mojom upozornení, či je takéto niečo v poriadku od pokuty upustili a vrátili mi doklady. Nič im ale nebránilo aby ďalej zastavovali ďalších vodičov a inkasovali od nich za stupídne priestupky. To je jeden z dôvodov prečo mám zo sebou vždy kameru a kontaktné čísla na inšpekčnú službu policajného zboru. Podotýkam ale že sa to stalo asi pred 4 rokmi. Mám ale aj niečo z minulého roka, z leta. Iste si všetci bývajúci v blízkosti všetkých parkovísk pamätajú nočné vzvádzanie "dementov" z ich "strojmi" ktroé spočívalo v pískaní pneumatík, nezrozumiteľného revu hudby dopĺňaného revom motora. Deň sa pre mňa vtedy končil neskoro. Okolo jednej hodiny po polnoci som sa vracal zo služobnej cesty. Na moste zo Šintavy ma zastavila hliadka, slušne poprosila o doklady a cca 10 minút som sedel a čakal kým mi ich vrátia. Celý čas sa od Lídlu ozývalo zavíjanie pneumatík. Ich však viac zaujímalo odkiaľ a prečo ide slušne oblečený človek tak neskoro v noci... Takže poruchy vnímania zákonnosti konania majú nielen cigáni. A keď ich už spomínam. Neide mi do hlavy ako je možné že v tejto dokonalej demokracií (aj v predošlých režimoch) "biely" na invalidný dôchodok nemá nárok aj keď je bez nohy a cigánovi ho nechajú... Stačí. TO by sme mali čo rozoberať na roky. *headbang* *headbang* *headbang* *headbang*
anonym | 26-03-2009 20:49:29
Veď to je presne tá chyba tejto fantastickej, humánnej a demokratickej spoločnosti... Je to hnus
anonym | 26-03-2009 20:36:00
a keď sa náhodou nejaký cigán potrestá tak hneď vykrikujú že sme všetci rasisiti a oni sú tu utláčaný.
anonym | 26-03-2009 20:25:45
Pán Majko, kiežby ste mali pravdu... Rovnosť pred zákonom je garantovaná ústavou... Tam začína a tam aj končí... Rovnejší pred zákonom sú napr. poslanci NR SR, ktorí majú priestupkovú imunitu. Nechápem prečo... Ak spáchajú trestný čin, o umožnení ich trestného stíhania rozhoduje parlament... Tiež nechápem prečo... Prečo parlament nahrádza orgány činné v trestnom konaní..? Prečo "gadžovia" majú práva aj povinnosti a cigáni iba práva..? To je rovnosť pred zákonom..? Je to falošná humánnosť. Ústava ako najvyšší zákon štátu je v niektorých článkoch čisto formálna, veľa vecí, ktoré garantuje, nefunguje. Ale podstatné je, že odráža demokratické princípy... To vravia všetci chrapúni, ktorí si potrebujú ospravedlniť svoje postavenie medzi rovnými a rovnejšími.
Miloš Majko | 26-03-2009 16:23:18
Zakon musi platit pre kazdeho rovnako. Mame rovnake prava aj povinnosti. Ked ma niekto pocit, ze jedna zo skupin ci uz podla rasy alebo vieroviznania alebo konkretna osoba je hodnotena inym metrom, je potrebne razne sa domahat napravy a potrestania tych, ktori nedodrziavaju vo vztahu k obcanom princip rovnosti pred zakonom.
anonym | 26-03-2009 15:04:40
Súhlasím.
Kamil | 26-03-2009 14:35:24
to máš pravdu že pre vek cigána to odložia, ale ako písala "zodpovednosť" riešený pokutou má byť majiteľ vozidla teda jeho rodič ak však majú na seba napísané auto.
pre Kamila | 26-03-2009 12:38:50
No policajti tomu 13 - ročnému hajzlíkovi naozaj nič neurobia, lebo ani nemajú inú zákonnú možnosť. Vec sa akurát zadokumentuje a potom sa vzhľadom na vek páchateľa odloží. Tam končia právomoci policajtov. Nenarážal som na prácu polície, ale na úbohé zákony v tejto poondenej demokracii. A cigáni sa môžu ďalej vyškierať, lebo na nich neplatí žiadny zákon. To je tá falošná humánna spoločnosť, náhodou by z toho bol rasový problém... Asi tak to bolo myslené.
Kamil | 26-03-2009 10:03:52
pre anonyma: tvoj príspevok tak vyznel, že 13 ročnému nič neurobia a čo policajti a pod.
zodpovednosť | 26-03-2009 09:55:48
je pravdou, že za priestupok nie je zodpovedný ten, kto v čase jeho spáchania nedovŕšil pätnásty rok svojho veku a v súvislosti s trestnou činnosťou štrnásty rok svojho veku, (okrem §201TZ) avšak čo sa týka zodpovednosti možno sa na vec pozrieť aj inak. Podľa zákona o cestnej premávke nesmie prevádzkovateľ vozidla, t.j. vlastník vozidla alebo ním určený držiteľ osvedčenia o evidencii zapísaný v tomto osvedčení alebo i vlastníkom určený držiteľ technického osvedčenia, ktorý je oprávnený rozhodovať o používaní vozidla, zveriť vedenie vozidla (okrem iného)tomu, kto nespĺňa podmienky na jeho vedenie, teda nemá "vodičák". A ak tak urobí, poruší všeobecne záväzný právny predpis o bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, čím sa dopustí priestupku, za ktorý mu môže byť uložená pokuta do 100€ a v blokovom konaní do 60€. V danom prípade teda mohol (a asi aj mal) byť potrestaný prevádzkovateľ vozidla, ktorým s najväčšou pravdepodobnosťou bol asi samotný rodič maloletého "nevodiča".
Peter Klokner | 26-03-2009 09:49:06
Ja by som však navrhoval pozrieť sa na problém aj z iného aspektu. Ak si pozorne prečítate zákon o rodine, budete milo prekvapení a prečítaním niektorých odsekov dokonca nadobudnete dojem že vonku ešte stále zúri socializmus s ľudskou tvárou. Aj s ohľadom na iniciatívy pani poslankyne Muškovej a Tóthovej s ich zákonom na zákaz požívania alkoholu mladistvými. Ak by sme mali byť dôslední, po vzore názoru SNS ako vládnej strany na novelu školského zákona by sa ani tento nemal rešpektovať do rozhodnutia ústavného súdu, lebo je tiež v podstate nevykonateľný. Prečo nejdeme cestou novely zákona o rodine, kde skutočnosť že rodina je základným prvkom spoločnosti nedotiahneme myšlienkovo do konca. Štát využíva mnoho inštitútov na podporu rodiny, zároveň by však mal rodinu ako základný prvok spoločnosti zaťažiť aj určitými povinnosťami. Z bežného života vidíme že rodiny zlyhávajú vo výchove, v návykoch k základným hodnotám a celkovo. Spoločnosť je v stave keď rodičia sú iba ploditeľmi detí a nikto ich nemá chuť brať dôsledne na zodpovednosť za páchanie priestupkov či trestných činov ich deťmi. Pred dvoma dňami názorná reportáž o fetujúcom mládežníkovi a neschopnej matke. Pánovi Veselickému asi nemusím dávať žiadny príklad, on ho má priamo vo svojom paneláku. Stav keď 71 rodín doslova terorizuje jeden nevychovaný spratok a spústa jeho kamarátov je neúnosný.Rovnako neúnosný ako totálna apatia rodiča resp. matky, vehementne brániacej svojho spratka. Takto sa zrejme ďaleko nedostaneme a naozaj je zrelý čas na zmenu zákona jednak znížením vekovej hranice trestnej zodpovednosti a tiež pritvrdením v zodpovednosti rodičov za svoje neplnoleté deti.
anonym | 26-03-2009 08:17:42
Ďakujem p. Veseleický za podporu. Som rád, že sa na to pozeráte rovnako ako ja, na rozdiel od Kamila, ktorý si myslí, že sa teším z tej anarchie, ktorú si vďaka zákonom dovolia maloletí.
Ľubomír Veselický | 26-03-2009 05:50:08
Anonym z 24.3.2009 v príspevku o 17.21 hod. určil diagnózu. Cesta vedie znížením veku trestnej zodpovednosti v zákone. V Anglicku je to 12 rokov. V Anglicku pochopili, že rýchlosť dospievania mládeže ako každý nový jav v spoločnosti musí nájsť odraz v legislatíve. V Anglicku pochopili. Osvietený parlament na Slovensku nepochopil.
pre Kamila | 24-03-2009 19:40:10
Z môjho príspevku nevyplýva, že by som podporoval 13-ročných vo vraždách a kradnutí. Tiež som uvítal fakt, že toho zasrana chytili policajti. Neviem o čo ti ide... Na čo narážaš..? Ja som len pripomenul to čo je dané Trestným zákonom a priestupkovým zákonom - 13-roční nie sú za svoje protiprávne konanie zodpovední. Čiste teoreticky - takí zasrani mohli už desiatky rokov vraždiť a kradnúť bez možnosti ich postihnutia za také činy. Platí to už roky a vždy to tak bolo, neviem prečo sa práve dnes nad tým pozastavuješ... Ja som to len pripomenul, ale určite si takých hajzlíkov nezastávam, pretože sám som z toho znechutený čo sa tu deje. Už to chápeš..?
Kamil | 24-03-2009 17:36:21
anonymovi: máš pravdu že 13 ročný nie je zodpovedný, takže my chceš povedať že teraz môžu 13 ročný kradnúť, vraždiť? však čo , ved nie sú zodpovedný!!! Ja si myslím, že polícia dobre urobila, že takéhoto odjebk- chytila.
anonym | 24-03-2009 17:21:06
Čo urobia policajti? Nič... Celkom nič... Ale prečo..? Pretože 13 - ročný chlapec nie je trestne zodpovedný, rovnako ako nie je zodpovedný za spáchanie priestupku. Takže nič.
Lukas V. | 24-03-2009 16:49:22
pán ,,Lunik IX´´ neviem na čo narážate svojim komentom keď spomínate pána Kaliňáka a pána prezidenta Gašparoviča. Oni 2 sa majú postaviť na seredské cesty a sledovať pohyb cestnej premávky ? Zákony sú nastavené dobre, to neznamená že ked niekto niečo schváli tak je on navine. Oni to predsa nemajú na starosti čo sa deje v mestách.
ja | 24-03-2009 15:13:58
je to smutné, ale je to tak...polícia a "lakatošovci" sú jedna ruka...čo urobí taký 13r. chlapec???sadne si do toho auto aj nabudúce...čo urobia policajti???nič...cekom nič....
anonym | 24-03-2009 13:55:21
Niekedy žasnem nad tým, že po meste behajú autá bez evidenčných čísiel a nikomu to nevadí... podľa nového zákona o cestnej premávke je takéto vozidlo nespôsobilé na cestnú premávku... napriek tomu si niektorí ľudia bez chrbtovej kosti nad tým nelámu hlavu, keďže to vlastne nezaujíma ani samotných policajtov...
Lunik IX | 24-03-2009 13:50:11
ten sopliak mal auto so značkou DS, takmer všetky cigánske papľuhy robia bordel na autách s českými značkami. Mňa skôr zaujíma fakt, či tie autá s českými značkami sú aj poistené. Ak spôsobia škodu či nebodaj niekoho zabijú, zrejme zostanú postihnutým iba oči pre plač a možno chuť najať si dobrého právnika, ktorý dokáže zainteresovať ako vinníka i štátne a samosprávne orgány, ktoré tomuto konaniu nechcú a nevedia zabrániť a iba ho mlčky tolerujú. A o móde jazdiť po seredi s jednou značkou a druhú používať na inom aute na páchanie kriminality tiež už vedia aj malé deti okrem kompetentných. Ale pohoda, veď sa nič nedeje a Gašparko aj Kaliňák si tu užívajú popularitu za ten bordel.... :-(
Denisa Némethyová | 24-03-2009 13:33:07
nič v zlom, ale nebol to nejaký Lakatoš??? lebo keď si všimnete po našom meste jazdí dosť takých čo nemajú ani 18 rokov a bývajú na cukrovarskej!!!
Miloš | 24-03-2009 11:35:44
Hmmm ... keď som mal ja 13 rokov som vedel jazdiť len na bicykli. nes budem mať päťdesiat a na WW som si ešte ani nenašetril. Sú to dnes šikovné deti.
anonym | 24-03-2009 11:53:17
chalanisko má talent...

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign