Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Miro Motyčák o územnom pláne. Občania, zaujímajte sa o veci verejné, aby ste neskôr neboli prekvapení...

Miloš MajkoDátum20. 04. 2014 20:13:41TémaAktuálne témy
24

Aj podľa diskusie na  SOL a aj na základe viacerých otázok čitateľov usudzujem, že momentálne riešený územný plán mesta, jeho príprava a dosah na obyvateľov na dlhé roky až desaťročia, stále nie je medzi obyvateľov mesta prezentovaný dostatočne.

Akoby sa ľudí netýkalo to, ktorým smerom sa bude mesto rozrastať, kadiaľ povedie doprava, ktoré pozemky budú namiesto ornej pôdy stavebnými (komu patria a kto na úprave plánu môže vyťažiť) , kde v meste budú zóny obytné a kde priemyselné.

Chápem, že ľudia majú svojich starostí dosť, no keď im pred domami začnú hučať kamióny alebo terénne úpravy robiť ťažké mechanizmy - bude neskoro. Vtedy sa kompetentní odvolajú na legálnosť a práce v súlade s legislatívou a územným plánom. Netvrdím, že to bude hneď. Raz k tomu však dôjde určite...

Vedenie mesta na spropagovanie a jednoduché vysvetlenie funkcie územného plánu bežným občanom vykonalo stále strašne málo. Tak málo, až sa natíska otázka, či to nie je účelom a či stav nevedomosti väčšiny niekomu náramne nevyhovuje.

Rozhodli sme sa osloviť  architekta  Mira Motyčáka, aby ľudskou formou občanom vysvetlil, na čo slúži územný plán a prečo by sa o neho mali zaujímať obyvatelia mesta oveľa intenzívnejšie.

Pýtame sa, prečo vedenie mesta nevyužilo všetky dostupné komunikačné prostriedky, ktoré zo svojich daní platia všetci občania na ich oboznámenie s faktami, ktoré sa ich môžu bytostne dotýkať ?

- - -

Materiál bol vyhotovený a uverejnený bez akejkoľvek finančnej dotácie mesta Sereď a použitia verejných zdrojov na jeho tvorbu. Bol vyhotovený  tvorcami  SOL na ich vlastné náklady, bez akejkoľvek odmeny  a z dôvodu  lepšieho  informovania verejnosti o problematike územného plánu a jeho dopadu na život občanov. Vedenie mesta si v tak závažnej veci akou územný plán nepochybne je, nedostatočne plní  povinnosť informovať občanov všetkýmni dostupnými a overenými komunikačnými prostriedkami.


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
shelley | 22-04-2014 16:52:34
Miro Motyčák je študovaný človek a jeho príspevky k vzhľadu mesta alebo činžiakov, alebo vôbec architektúry, sú dobré.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 22-04-2014 14:10:02
Ved ja to aj beriem z humorom a kto ma pozna, tak vie, ze nikto si nerobi zo mna viac srandu ako ja sam. Len som tym chcel poveat to, ze nie kazdy ma nejake urzaky od nejakeho anonyma tak na haku a prave to odradi vela ludi sa podpisat, len aby sa do nich niekto anonymny nenavazal. To je cele.
Opat to zle interpretujes. Nazor projekta a mna je proti nazoru obyvatelov? Ty poznas nazor obyvatelov? Nie, len opat vydavas svoj nazor za nazor vacsiny co je blbost. Stale mas nejaky pocit, ze ty sa vyjadrujes za tu vacsinu a vsetci ostatni co tvrdia opak su bud magori alebo zaplateni a robia vsetko na objednavku, aby ublizili otmu mestu a ty si tu ten zachranca v nablyskanej zbroji co hovori za vacsinu.
Ako som uz povedal davnejsie nemam nic proti ziadnej ankety, aj ked robit anketu o niecom o com ludia prilis netusia o co sa jedna je trochu mimo. A v podstate preto ma aj Milos oslovil, ci by som mu na kameru nemohol povedat co si o tom myslim, lebo sme sa zhodli na tom, ze vacsina obyvatelov ani netusi o co sa v UPN jedna, teda pokial vobec vedia, ze sa vobec nieco take prejednava.
A svoje teatralne reci o "dovolenke" si kludne nechaj pre inych. Mne je jedno co robis a co pises a kludne v tom pokracuj ak to je podla teba prospesne pre mesto, alebo pre SOL. Podla mna tym diskreditujes cele SOL. Myslim, ze hlavna myslienka zalozenia SOL bola, aby tu bolo co najviac ludi, ktori sa nehanbia povedat nahlas co si myslia bez toho aby sa museli skryvat.
Tak opat opakujem, rob si co chces, kludne sa zo mna vysmievaj, kludne ma urazaj, kludne znizuj odbornost mna ci uz niekoho ineho. Je mi to uplne jedno a nijak sa ma to nedotyka. Jedine co ta poprosim, netvrd ze tu nieco niekomu vnucujem a ze ja tu nieco presadzujem. Nic take nerobim, povedal som len svoj nazor co si myslim o danej veci a predlozil svoje argumnety aj ked nemam ziadny dosah na to ako to dopadne.
A na zaver mozno protiozazku na tvoju otazku, ako zistime, ze zelanie vacsiny v internetovej ankete je lepsia pre mesto, ako rozhodnutie odbornikov? Ci o veciach by mali rozhodovat ti, co si viackrat restartuju router? :D
Cely problem je v tom, ze tam vzdy pride 5 ludi a snazi sa presvedcit, ze oni piati maju vacsiu pravdu, ako ti piati co tam boli zvoleni. Pokial tam nepride 100 ludi a nebude sa o to realne zaujimat tak vzdy to bude len o tom frflani si doma, ktore nic nezmeni. Ale to uz je o niecom inom.
Robo Horvath :) | 22-04-2014 11:42:42
Mirko v podstate je podstata a fenomen dôlezitosti a na to davas dôraz aj v tvojom prispevku. Ked som ta pocuval bol to pre mna az rušivý moment a ber to s humorom a nic v zlom.
Ale na druhej strane ako zistime ze ci navrh odbornika a teda aj tvoja praca co tu obhajujes je az tak dobra a odborna?
Zatial tu ide o nazor 2 ludi. Projektanta co to navrhol,mozno na objednavku a samozrejme za peniaze obyvatelov a teba, proti nazoru obyvatelov. Ako zistime ci to co navrhol projektant a ty obhajujes je naozaj vyhovujuce a prospesne pre 17 000 obyvatelov mesta co to vlastne platia a maju znasat toto navrhnute riesenie nakladnej dopravnej situacie? Možno anketa by bola napomocna pri rozhodovani co by chceli obyvatelia a aku maju predstavu pri rieseni tohoto problemu. A ono to broblem je a bude coraz väcsi. Alebo maju vsetci obyvatelia držať hubu a iba platit to co navrhne projektant a s tvojou obhajobou ? Ty žijes v Košiciach projektant je tiez boh vie odkial ale vase rozhodnutie tu budu platit a znasat 17 000 obyvatelov tohoto mesta. Tento postup je proti mojim zasadam s cim nemôzem suhlasit.
Ale aby som neskodil tomuto mediu si beriem dovolenku aby si v Košiciach mohol kludne spavat ze tomuto mediu a mestu uz nebudem skodit a ak sa tak nahodou stalo tak sa samozrejme ospravedlnujem.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 22-04-2014 09:52:19
V podstate to je ukazka, ze nie kazdy vie vsetko (teda okrem teba Robko). Keby sa teba nieco Milos opytal na kameru, tak by si urcite nekoktal jak debilko, lebo ty si vo vsetkom super:) Nemusis byt odbornik a aj tak vies ako to ludia chcu a uz aj pred tou tvojou anketou, ktorou si zaukoloval Milosa uz vies co chcu ludia. Gratulujem ti, vazne by si mal byt na MsU, lebo spravny vsevedko patri tam. Asi by sme sa mali dohodnut na tom, ze mi das sukromnu lekciu medialneho treningu, aby som sa v podstate naucil nieco od teba aby si z toho ludia zobrali podstatu toho co som povedal a nepocitali ktore slovo som kolkokrat povedal. A hned potom, ako mi ho das, tak ja dam 100€ na vytlky v tej casti mesta, kde povies. Tesim sa uz na to, ako prijimes moju ponuku. :P

Ale ide o nieco ine a to, ze sa to snazis otocit na nieco ine len opat dokazuje, ze prave ty si jednym z tych ludi, ktori kazi povest SOL. Svojim chovanim, ked sa nejaka myticka postava seredskeho internetu navaza a uraza konkretnych ludi a je uzasne drsny len za klavesnicou a doslova odradza tych podpisanych ludi, aby sa tu vajadrovali, lebo ich "beztrestne" bude urazat nejaky miestny trol. Mne osobne to je a haku, vyrastal som uz v inej dobe a taketo kecy zakomplexovanych chudakov, co si musia svoje mindraky riesit osocovanim ludi na nete sa ma nejak nedotyka, ale chapem preco sa viacero ludi radsej nepodpise, ako byt pred ostatnymi zosmiesnovanymi odbornikmi na vsetko. Prave preto si myslim, ze si niekto z tych neprajnikov, ktori chcu poskodzovat SOL a robis to prave tymto sposobom, lebo slusny clovek, ktoremu by zalezalo na svojom meste by sa nechoval takto.
Podla mna to presne zapada do stylu internetovych marketingovych strategii, ked si napriklad firmy najimaju trolov a ti akoze utocia na ich znacku preto, aby sa o nich hovorilo a zaroven, aby ich ti ostatni ludia lutovali. Cize svojim jednanim neublizujes vedeniu mesta, ale prave SOL, ked sa tvoje prispevky mozu davat ako zamienka, preco je to SOL take zle a preco sa tam neda normalne diskutovat. Za jedneho z obcasnych prispievatelov na SOL ti teda "dakujem" za tvoju pracu na poskodzovani jej dobreho mena. :)
Robo Horvath | 21-04-2014 14:12:28
Miloš daj sem prosim ta anketu s mojim navrhom a mozno budeme prekvapeni vysledkom obyvatelstva lebo som si isty ze to co sa tu navrhlo a nanutilo obyvatelom nema nic spolocne s odbornostou ale je to len prehodenie problemu z jednej ulice na inu,coho vysledkom bude v buducnosti este väcsi problem. A mozno spuštačom boli prave poslanci co si pisal, Stareček kvôli jeho obchodu a parkovanie pred nim a Vydarená kvôli byvaniu na Šulekovskej. Nastal cas aby obyvatelia mali moznost vyjadrit svoju predstavu a to nielen do buducna o kvalite ich zivota a potom to porovnat s kupenou alebo zaplatenou odbornostou dokonca z ich daní.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-04-2014 12:56:04
Nemyslim si, ze to je o jednom slove, ci dokonca o jednej ulici.
Uz vobec nie o spore dvoch ludi. Vela zamerov presadzanych tak povedal by som razantne svoje pozadie odhali az vtedy, ked je uz neskoro.

Preto niet zaujmu o otvorenu diskusiu - niet zaujmu o vypocutie si nazorov vacsieho poctu ludi.
Robo Horvath :) | 21-04-2014 11:17:48
Pre: 8x slovo PODSTATA | 21-04-2014 00:58:36
:)) v PODSTATE som to tak napisal naschval ale asi vam to nedoslo lebo Mirko to slovo v PODSTATE dal v prispevku 50 krat :)) ale v podstate sranda musi byt aj ked sa kamiony z jednej ulice presunu na druhu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-04-2014 01:11:49
Robo Horvath:( | 20-04-2014 23:25:07 | - to chce komunikaciu s obcanmi.

Rozmyslam, preco je potrebne presmerovavat nakladnu dopravu na novu trasu?

Ze by napr. aj ten vyslovene nebezpecny zuzeny priestor pred obchodom pana poslanca, kde je parkovanie povolene napriek tomu, ze to je uplne nezmyselne a nebezpecne?

Asi niekto nechce cakat, kedy tam dojde k tragedii, ze? Ale mozno sa mylim...
8x slovo PODSTATA | 21-04-2014 00:58:36
kontrolujete si po sebe napísané? V podstate asi nie.....
Robo Horvath:( | 20-04-2014 23:25:07
Mirko v podstate si nepovedal nic podstatne a az tak prevratne ale v podstate mas pravdu.:} A v podstate je podstatne aj to ze ten odbornik co spracoval UPM je plateny z penazi obyvatelov a preto by mal navrhnut UPM tak aby obyvatelom nekomplikoval a nezhorsoval zivot. A to ze nakladnu dopravu namiesto odklonenia z mesta ju presmeruje z jednej ulice na druhu nepovazujem za nic odborne. A v podstate na to nemusim byt ani odbornik a viem ze to co je navrhnute je nahovn. a mozno niekedy staci len trosku pocuvat obyvatelov a v podstate v tom vidim tu podstatu.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign