Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

MFK Skalica - ŠKF Sereď 2:1 (1:1)

Igor LehockýDátum02. 09. 2017 12:05:38TémaFutbal
63

2. futbalová liga pokračuje 6. kolom a ŠKF Sereď na štátny sviatok prijatia Ústavy SR 1.9.2017 vycestovala na horúcu pôdu do Skalice kde od 16.00 hod. bol naplánovaný začiatok majstrovského zápasu. Skaličania v 5.kole síce so žilinským béčkom u šošónov prehrali ale inak na začiatku sezóny kráčajú súťažou veľmi úspešne lebo ostatné 4 zápasy doma i vonku zvládli naplno a s 12. bodmi sa hýbu na špici priebežnej tabuľky. Sereďania posledné 2 kolá rovnako zvládli veľmi presvedčivo, rozdielom dvoch tried prešli súperov na ktorých si gólovo zgustli a preto bolo zaujímavé očakávať či dobrý výkon potvrdia aj u papierového favorita v Kráľovskom meste na Záhorí.

Od 15.10 hod. sa začali v Skalici „čerti ženiť“, spustil sa hustý lejak a mraky nedávali nádej na skoré utlmenie prívalu vody. Asi 15.minút pred začiatkom zápasu rozhodcovská trojica dážď nedážď vybehla do prírodnej sprchy a dlhší čas kontrolovali regulérnosť hracej plochy, lopty medzi šestnástkami putovali po tráve bez problémov, horšie to bolo na oboch stranách vo veľkom vápne kde voda na viacerých miestach stála a tesne pred hranicami šestnástok kde rovnako stály kaluže ktoré loptu zastavovali, ale nakoniec padlo rozhodnutie a zápas od 16.00 hod. mohol začať.

Prvé minuty sa niesli skôr v duchu opatrnosti na oboch stranách, o niečo aktívnejší sa javili skôr hostia zo Serede ktorí po krídlach vedeli zabehnúť v náznaku šance až ku šestnástke domácich. V 10.minute sereďania rozvinuli rýchlu akciu po ľavom krídle, Morong na hranici šestnástky preniesol z ľavej strany hru centrom do prava na neobsadeného Lauru vo vnútri šestnástky, zabrzdená lopta v kaluži pred päťkou možno zmenila jeho úmysel na zakončenie ale zareagoval s prehľadom, na hranici šestnástky za sebou vyzval k zakončeniu Loduhu a jeho krížna strela presne zapadla k pravej žrdi – 0:1. Domáci po inkasovanom góle zvýšili aktivitu a vysoké lopty na obrannú líniu hostí putovali vzduchom jedna za druhou, obrana ŠKF bola v permanencii ale v zásade domácich do ničoho nepúšťala. V 19.minute do brejku utiekli hostia cez Moronga ale zakončenie Pankaričana domáci zblokovali. V 20.minute po rohovom kope Mečiara z ľavej strany sa lopta dostala k Ventúrovi vpravo pred päťkou, delovka z 9m tečovaná lízala ľavú žrď aj sito z vonkajšej strany, šťastie stálo pri domácich. V 21.minute Michalík po jednom zo vzdušných súbojov videl ako prvý žltú kartu, žiaľ v zápase u dosť nepresného hlavného rozhodcu stačilo zakričať, padnúť a všetko bol v takom prípade faul, čo skaličania asi už roky ovládajú celkom zdatne najmä na domácom ihrisku. V 23.minute žltú za faul odzadu na Milunovića videl aj domáci kapitán Hlavatovič v čase, kedy už domáci začínali mať hernú prevahu a tlačili sa neustále ku šestnástke hostí. Sereďania sa stiahli do hlbokej defenzívy, zachytávali finálne lopty smerujúce za zadnú líniu obrany ale iba loptu odkopávali neadresne k poliacej čiare, odkiaľ ju domáci aj po kombináciách dostávali opäť ku šestnástke hostí a strelecké pokusy domácich úspešne blokovali. V 36.minute po rohovom kope domácich na päťke pred Ružinským v bráne ŠKF to horelo ak sa to tak dá povedať, v skrumáži tiel lopta vo vode mýlila hráčov, tri pokusy o strelu domácich končili na nohách hostí, voda špliechala na všetky strany a posledný pokus letel nad brvno. O minútu neskôr to už domácim vyšlo, z ľavej strany vysoký center za obranu hostí pred ľavou žrďou dobehol Šebesta ktorý v sklze loptu trafil presne a zo 7m ju poslal krížom k pravej žrdi – 1:1. V 40. minute žltú za filmovanie faulu v šestnástke domácich na ľavom krídle videl Laura, o pár minút to isté od Šebestu na hranici šestnástky hostí rozhodca nechal bez povšimnutia, no dalo by sa povedať – celé zle! Do konca polčasu sa už neudialo nič podstatné, v ňom hostia začali veľmi dobre, najmä po krídlach sa dostávali ku šestnástke domácich, asi od 20.minuty začali byť aktívnejší domáci ale do šancí sa nedokázali prepracovať a ustal aj dážď.

Začiatok druhého polčasu hostia zaspali, domáci sa do obrany hostí pustili stredom pola, po pár presných narážačkách na jeden dotyk veľmi ľahko vystavili do pozície štatistov hráčov ŠKF v defenzíve, poslednú loptu za obranu do vnútra šestnástky na pravej strane dostal Hruška a z 10m to trafil po zemi presne krížom k pravej žrdi – 2:1 v čase keď ešte neprešla prvá minúta druhého polčasu. Zlý úvod bol podnetom na zvýšenie aktivity hostí a minutu za minutou sereďania začali byť aktívnejší, častejšie sa hralo na polovici domácich. V 50.minute po faule od kapitána hostí Mečiara z kategórie veľmi netaktických priamy kop domácich z 18m z kopačky Mizeráka musel Ružinský boxovať a po následnom rohu hlavičku Hašu Ružinský vytlačil spod brvna na ďalší roh. V 62.minute nevýrazného Bilasa striedal v ŠKF Richnák a žltú za faul na Opielu videl z hostí Pankarićan v 65.minute. Nečistou hrou si hostia komplikovali hru a domácim tým ponúkali šance, v 67.minute po faule z 18m priamy kop Mizerák otrel o ľavú šibenicu, inak domáci celkom zreteľne veľmi poctivo v defenzíve bránili nájazdy hostí a ojedinelé výpady z ich strany boli nebezpečné, najmä keď mal loptu na nohe asi najlepší muž zápasu, domáci Šebesta ktorý vynikal v práci s loptou, svojim prehľadom a presnými prihrávkami získaval pre domácich náznaky šancí. V 68.minute po odpískanom ofsajde domácich si Djiby Ba neodpustil fyzický kontakt na domáceho Hašu a mohol byť rád že videl iba žltú. V 74.minute sereďania v rýchlom protiútoku veľmi dobre vyrazili ku bráne MFK, loptu za obranu dostal do vnútra šestnástky Laura na pravej strane ale namiesto zakončenia z 13m ešte prihrávkou cez dvoch obrancov na ľavej strane hľadal nabiehajúceho Milunovića, lopta sa ale k nemu už nedostala, jeden z obrancov ju vypichol na roh a bolo po šanci. V 77., 80. a 81.minute prebehli striedania domácich aj hostí, Lauru a Ventúru v ŠKF vymenili Mészáros a Vesić, v MFK za pomalého striedania vymenil Čtvrtníčeka Jakubek. V 86.minute Morong do prava za obranu presne poslal Mészárosa do vnútra šestnástky ale Mészárosovú prudkú loptu z uhla pri ľavej žrdi Pavličko v bráne MFK dokázal vyraziť na roh. O pár minút na to Michalík ktorý sa presunul na hrot zastavil prudkú prihrávku z pravej strany v strede pola, škoda že nevidel za sebou úplne voľného Moronga ktorý cez otvorenú ľavú stranu mohol ísť až do brány, stane sa, Michalík volil postupnú rozohrávku späť na pravé krídlo. Hostia ešte pár krát vysokými loptami do šestnástky domácich skúšali šťastie ale ôsmi skaličania v defenzíve dokázali odvracať lopty a hostí už do šance nepustili. V 91.minute ešte v MFK Hrušku pomaly striedal Ulrich a zbytok v nastavených 2.minutách si už skaličania v pohode odkontrolovali.

V úvode zápasu som sa pozeral po tribúnach na množstvo divákov ktorí v hustom daždi merali cestu na štadión a vyzeralo to tak že si stretnutie pozrie asi stovka „zmoknutých“, nakoniec po ústupe dažďa pred koncom zápasu bolo ohlásených 346 divákov, z ktorých bola v Skalici aj malá hŕstka sereďanov v počte asi 12. Hostia začali zápas veľmi dobre, po strelenom góle ale prenechali 25 minút prvého polčasu pre domácich ktorí pasivitu hostí využili a dokázali zrovnať polčasový výsledok aj keď v podstate z ničoho. Úvod druhého polčasu vyšiel domácim, išli do vedenia a Ružinský v bráne ŠKF 2-3 krát po strelách zo strednej vzdialenosti podržal mužstvo vynikajúcimi zákrokmi, hostia platonickú územnú prevahu v druhom polčase a šance nedokázali zúžitkovať, strelecky veľmi zaostávali za domácimi, 2 strely do priestoru medzi tri žrde je veľmi málo na bodový zisk. Asi najväčší rozdiel v hre bol na strane domácich, ktorí si pýtali prihrávky pohybom, jednoduchými presnými loptami získavali priestorovú výhodu, hostia v hre smerom dopredu sa hľadali ťažkopádne hlavne v druhom polčase, na obrannej línii domácich sa hráči nedokázali odpútať od protihráča a takto sa ponúkať pre loptu, Michalík, Djiby Ba i Mečiar často iba bezradne hľadali voľného hráča pri zakladaní útoku. Domáci z minima využili maximum a sústredenou a poctivou defenzívou dokázali herne zvládať súpera, naopak, niektoré strelecké pokusy zo strednej vzdialenosti iba tesne míňali svoj cieľ a záver zápasu si skaličania v pohode ustrážili. Trojica rozhodcov žiaľ príliš neprispela svojimi výkonmi zápasu, nervozitu, množstvo faulov bolo možné u hráčov badať v podstate počas celého zápasu a 40 odpískaných nedovolených zákrokov kazilo futbal, lebo prerušenie plynulosti hry v podstate každú druhú minútu pre faul je herný ukazateľ skôr pre piatu okresnú, ale v Skalici to ŠKF žiaľ takto pozná už roky.

V 7.kole ŠKF Sereď dňa 10.9.2017, v nedeľu, o 16.30 hod. na domácej pôde privíta hostí zo Šamorína.

Zostavy -  domáci: J.Č.Pavličko -  L.Švrček, P.Lipták, D.Šebesta, L.Hlavatovič (K), J.Mizerák, R.Haša, P.Jánošík, O.Čtvrtníček(80.M.Jakubek), L.Hruška(91.Ľ.Ulrich), L.Opiela

               - hostia: M.Ružinský -  M.Mečiar (K), R.Bilas(62.R.Richnák), Ľ.Laura(77.Á.Mészáros), F.Pankarićan, A.Morong, Ľ.Michalík, D.Ventúra(81.U.Vesić), T.D.Ba

Góly: 37. D.Šebesta, 46.L.Hruška – 10.M.Loduha

ŽK: 23.L.Hlavatovič – 21.Ľ.Michalík, 40.Ľ.Laura, 65.F.Pankarićan, 68.T.D.Ba

Strely – 15 – 10

Na bránu – 6 – 2

Mimo bránu – 5 – 5

Zblokované – 4 – 3

Rohy – 7 – 6

Fauly – 18 – 22

Ofsajdy – 3 – 1

Rozhodoval: Tomáš Marsal 


Fotogaléria k článku:

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

Zobraziť všetky fotografie
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign