Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

MFK Ružomberok - ŠKF iClinic Sereď 1:0 (1:0)

Igor LehockýDátum29. 04. 2019 13:16:59TémaFutbal
63

Už v piatok 26.4. sa rozohrala 6. kolom druhá polovica naplánovaných ligových zápasov o zotrvanie v lige a o miesta v EL, súboje o majstra Fortuna ligy už neexistujú, Slovan už nemôže nikto dobehnúť. Sereď v nedeľu, 28.4. čakal od 15.00 hod. domáci Ružomberok v sychravom, chladnom a upršanom počasí.

Zápas začal akoby opatrne, obidve mužstvá naberali tempo hry až postupne ale sereďania opäť raz ako cez kopirák robili to čo nefungovalo nikdy pred tým, po zisku lopty nasledovali dve tri prihrávky vzadu a dlhý pas na zadné rady súpera kde takmer nikdy loptu nezískali a takto vyzeral v podstate celý prvý polčas. Ružomberčania nie sú žiadny majstri v zdolávaní sústredenej obrany, iba postupne, krok za krokom po mnohých prihrávkach do šírky sa približovali ku šestnástke hostí ale finálne lopty do šancí sa rodili len veľmi ťažko a dobre pracujúca defenzíva ŠKF domácich nepúšťala do ničoho. V 16.minute na pravej strane obrany ŠKF Sus stratil loptu pri rozohrávke, tá sa dostala ku domácemu Qosemu ktorý okamžite z 22m poslal veľmi dobrú loptu na opustenú bránu hostí ale vracajúci sa Penksa istý gól stihol vytlačiť nad ľavú žrď za bránu. V 20.minute sa domácim podarila aj so šťastím akcia, keď hostia stratili loptu hneď za poliacou čiarou, Mustedanagić ju stredom na ľavú stranu poslal na šprintujúceho Kostadinova, kapitán hostí Michalík čistým zákrokom zasiahol loptu na nohe Kostadinova ale tá sa odrazila od domáceho hráča rovno do jeho šprintu a vo vnútri šestnástky vľavo z 12m Kostadinov prekonal Penksu presnou loptou k pravej žrdi – 1:0, smola na strane hostí, šťastie na strane domácich. To sa priklonilo aj ku sereďanom v 38.minute keď Bilas stratil loptu na svojej polovici, domáci vyrazili ku bráne hostí ale v šestnástke vľavo Qose v pozícii z ktorej mohol sám zakončovať ešte hľadal prihrávkou spoluhráča a lopty sa zmocnili sereďania. Viac poznámok z prvých 45 minút nemám, odohrával sa miestami až monotónny zápas, v ktorom sa domáci pokúšali tvoriť hru na polovici hostí postupnými prihrávkami ku šestnástke, takže Macík v bráne MFK sa počas väčšiny polčasu mohol bezstarostne prechádzať pred vlastnou šestnástkou. Vzhľadom k tomu že sereďania v dobre organizovanej defenzíve domácim veľa nedovolili, futbal pre domácich divákov mohol miestami byť bez šancí a vzruchu nezáživný.

Do druhého polčasu v ŠKF Pankarićana vystriedal Špehar, sereďania začali druhých 45 minút ako vymenení a do 52.minúty sa hralo v okolí šestnástky domácich a na bránu Macíka letelo niekoľko zblokovaných ale aj nepresných streleckých pokusov. Hostia vysunuli obranu, vysoko napádali už rozohrávku domácich na polovici súpera a bolo jasne vidieť že zaskočení ružomberčania s tým mali značný problém. V 60.minute za faul na Takáča videl žltú z ŠKF Adekuoroye a v 63.minute ojedinelá šanca domácich sa udiala po rohu z pravej strany keď Maslo poslal hlavou loptu tesne vedľa pravej žrde. V 65. minute po rohu z ľavej strany Iván nacentroval loptu k bližšej žrdi kde ju tečoval Michalík pred päťku ale Adekuoroye nikým neatakovaný ľavačkou na strede z 8m netrafil bránu a jeho minela išla asi 4m vedľa, škoda. Od 70. po 82.minútu nasledovalo niekoľko žltých a striedaní a z hostí v zakončení niekoľko krát neuspeli strelecké pokusy Bilasa a Ivána aj z dobrých pozícií. Z domácich Qose videl žltú, z hostí Lačný za rečnenie a Morong ktorý čisto spracovával loptu, neuhol nábehu Takáča ktorý išiel k zemi a za to hlavný rozhodca udelil žltú Morongovi! Striedali domáci aj hostia, Mustedanagića vymenil Jedinák a v ŠKF Ivána Kathon. Zlý výkon ako hlavného rozhodcu Dohál podčiarkol v 85.minute, keď hostia v tlaku mali aut, Sus technicky správne a regulárne si veľmi šikovne hodil loptu v pravo od šestnástky domácich na krátko do chrbta Bilasa aby mohol hneď centrovať do šestnástky MFK, vedľa Susa stál postranný ktorý normálne púšťal hru a hlavný rozhodca vzdialený od miesta asi 20m odpískal zlé vhadzovanie autu a loptu priznal pre domácich! Korunu zlého výkonu Dohál nasadil v neprospech ŠKF v 89.minute, kedy loptu v šestnástke vľavo dostal Kuzma ktorý striedal Lačného v 82.minúte, jasným faulom Qoseho Kuzma v šanci nemohol zakončiť lebo ho Qose poslal na zem ale Dohál nedovolený zákrok nevidel! Domáci striedaniami v 88.minute a v nastavených minútach už iba ťahali čas aby prerušili hernú prevahu hostí a ubránili chudobných 1:0.

Zápas malo sledovať 1020 divákov a dá sa iba ťažko hádať, prečo domáca MFK neláka počas víkendu viac divákov zvedavých na futbal a snahu Ružomberka bojovať o pozíciu hornej trojky a tým pádom o šancu hrať predkolá EL. Sereďania aj v Ružomberku ukázali dve tváre. Veľmi dobrú defenzívu počas celého zápasu ale dobrú a kvalitnú hru v ofenzíve iba druhých 45 minút a to je škoda. To klišé že sereďania postupom do elitnej hornej šestky už splnili svoj cieľ v lige, dosiahli historický úspech a tým pádom už nie je „o čo hrať“ je na škodu, možno až príliš sa to dostalo do hláv niektorých hráčov a ten veľmi dobrý dojem z herného prejavu ŠKF iClinic Sereď zo základnej časti ligy ostáva v nadstavbe iba v jeho šedom tieni, ale zaujímavé je aj to že často iba v prvých 45 minútach. Svoje urobia aj dlhodobé výpadky niektorých opôr zo základu zostavy a zranenia pre ktoré sa v kádri zohrávajú hráči z lavičky a to rovnako so sebou nesie určitý výpadok na kľúčových postoch.

Tréner ŠKF iClinic Sereď Karel Stromšík po zápase povedal:

„Gratulujem trénerovi k 3 bodom, čo sa týka nás tak v prvom polčase z našej strany to bolo veľmi špatné, veľmi špatné z toho že sme nechali hráčov Ružomberka plne voľne preberať loptu, neboli sme agresívni a za 45 minút sme si nevytvorili, alebo nevystrelili na bránu čo je pre mňa veľké sklamanie. No, ten druhý polčas už z našej strany bol trošku lepší lebo sme urobili, trošku aj zvýšili hlas v tej kabíne už to bolo trošičku lepšie, vytvorili sme si nejaké príležitosti jednu alebo dve ale aj tak to nestačilo pretože akonáhle ten prvý polčas takto premrháme tak  v tom druhom polčase to potom naháňať je veľmi ťažké.“

Tréner MFK Ružomberok David Holoubek povedal:

„Ja nebudem s trénerom úplne súhlasiť, ja si myslím že ten prvý polčas z ich strany z hľadiska tej taktiky ako bol veľmi dobrý, nám sa do toho obranného bloku čo mali strašne blbo hralo, my sme sa v tom nedokázali presadiť, dali sme po nejakej šanci za úplne, by som povedal, zaplať pán boh za ňu, Kostadinov z nej dával gól ale my sme sa do toho bloku veľmi ťažko dokázali presadiť takže skôr to bola taká ako obohrávaná,  ako hovorím do takto hlbokého obranného bloku a takto celkom kvalitne robeného tak do neho vie hrať asi iba Barcelona my určite nie, takže za ten prvý polčas byť opticky sme boli my na lopte ale ja si nespomínam že by sme mali úplne nejaké vyložené šance, mali sme nejaké štandardky ale neboli sme spokojní. Predpokladali sme že tréner urobí nejaké zmeny v zostave a že určite budú viac aktívni a aj keď sme to predpokladali tak nás to paradoxne stálo to že sme zrazu prestali úplne hrať, vypadli sme z role, súper začal získavať druhé lopty čo je veľmi vždy dôležité a myslím si že ten druhý polčas z našej strany nebol vôbec dobrý, umožnili sme súperovi 2-3 príležitosti gólové ale aj takéto zápasy sú, ja som veľmi rád za to že sme to zvládli trojbodovo, že to bol pre nás ťažký zápas. So Sereďou to máme vždy takto o gól, spomínam si na moje prvé stretnutie u nás doma so Sereďou sme hrali 0:0 a fakt ako, pre nás veľmi ťažký súper a som rád že sme to zvládli aj keď iba 1:0 a po nie úplne dobrom výkone, ale hrá sa na body a tie máme my v tejto chvíli.“ Na otázku či pre Ružomberok je stiahnutie náskoku Žiliny na jeden bod a možnosť hrať EL novým nábojom tréner povedal:“ Úprimne, my sa fakt sústredíme na náš tím, na náš tréningový proces, na naše zápasy, to čo z toho vzíde po tých ďalších štyroch kolách uvidíme ale fakt sa sústredíme iba na seba ja, v tomto sa mi úplne čokoľvek ťažko hovorí pretože si myslím že Žilina je veľmi kvalitný tím, hrá finále poháru takže my sa sústredíme fakt iba na seba, do kabíny toto nepúšťame a hlavne nie je na to ani dôvod pretože ako vidíte máme veľa nedostatkov v našej hre a musíme sa sústrediť vyložene na seba, na náš tím, na našich hráčov a potom uvidíme po tých štyroch kolách čo z toho vzíde.“

Zostavy -  domáci: M.Macík -  D.Kružliak(K), J.Maslo, K.Qose, P.G.Andrezly, D.Takáč, Š.Gerec(92.M.Kochan), M.Jonec, M.Čurma, T.Kostadinov(88.M.Kmeť), Z.Mustedanagić(76.V.Jedinák)

             -  hostia: P.Penksa -  T.Hučko, A.Iván(77.St.H.K.Khaton), Ľ.Michalík(K), R.Bilas, F.Pankarićan(46.D.Špehar), A.Morong, J.Menich, B.O.Adekuoroye, M.Sus, M.Lačný(82.M.Kuzma)

ŽK: 70. K.Qose – 60.B.O.Adekuoroye, 73.M.Lačný, 82.A.Morong, 90.Ľ.Michalík

Gól: 20. T.Kostadinov

Strely     celkom – 13 – 11

         na bránu – 4 – 0

         mimo bránu – 4 – 7

         zblokované – 5 – 4

Rohy – 10 – 3

Fauly – 11 – 13

Ofsajdy – 1 – 1

Rozhodoval: Martin Dohál  

    

 


Fotogaléria k článku:

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

Zobraziť všetky fotografie
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký


Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign