Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Mesto Sereď bude vďaka hlasovaniu poslancov MsZ financovať športový klub miliónom Eur. Poslancov ani primátora možné prepojenie klubu na kriminálne podsvetie nezaujímalo.

200

Na rokovaní Mestského zastupiteľstva občan verejne informoval poslancov MsZ a primátora mesta  Martina Tomčányiho o možnom prepojení klubu cez člena dozornej rady a firmu sponzora klubu na kriminálne prostredie. Primátora ani poslancov nezaujímalo vysvetlenie vedenia klubu a zámer / dotáciu z verejných finančných zdrojov vo výške  770 000 Eur bez otázok odsúhlasili.

K čomu teda došlo?

Iba dva dni uplynuli od článku publikovaného na SOL pod titulom "Zastávam názor, že poslanci a primátor s mandátom od občanov na 4 roky, nemajú právo zaväzovať k plneniu záväzkov deti našich pra pra vnukov." V ňom už podľa rubriky, do ktorej bol vložený bolo jasné, že sa jedná o osobný pohľad autora na nakladanie volených zástupcov s verejnými finančnými zdrojmi.

Pod článkom bolo v krátkej dobe možné nájsť veľa príspevkov čitateľov a to aj napr. tento:

pan majko, | 19-06-2019 07:42:52 |
Vas nazor ,ze poslanci maju zadlzovat mesto na 4 roky ma rozosmial. To si naozaj myslite,alebo len vo vas buble stale nenavist a zavist? To kam by sme dosli,ak by vas nazor bol spravny?nazad do jaskyne?fakt nechapem tuto vasu retoriku v poslednom case. ..

alebo tento:

havran | 19-06-2019 08:36:00 |
Je to vysoko tendenčný článok človeka,ktorý ako sám povedal,futbal neobľubuje.Aby sme nezadlžovali pra pra vnukov,tak nerobme nič,nič nestavajme,nič neobnovujme,aby zbytočné kurbelovské Stavivá skrachovali.Najlepšie bude iba sedieť v reštaurácii a písať príspevky o zbytočnosti investícií do všetkého,aby sme nedajbože nezadĺžili budúce generácie,ako keby to tí ďalší nevyužívali.

- - -

V momente písania článku som skutočne predpokladal, že problémom je nie samotná rekonštrukcia štadióna (tá je asi fakt nutná rovnako ako všade tam, kde nebolo investované dlho alebo bolo investované málo) a športový klub, ale spôsob samotnej investície. Teda ručenie, riziká spojené s prípadnou pôžičkou mestskej firmy klubu, budúcnosť klubu a pod. Rokovanie MsZ a vystúpenie občana Saba ale ukázalo, že podstatne dôležitejšia je , resp. by mala byť minulosť a súčasné väzby športového klubu žiadajúceho vysokú dotáciu.

V bode programu týkajúceho sa zámeru rekonštruovať štadión a poskytnutia dotácie Mestom Sereď bola skutočne bohatá diskusia. Poslanci hľadali kompromisy a osobne som mal pocit, že za dotáciu zahlasuje aj poslanec  Pavol Kurbel.

O slovo požiadal občan  Peter Sabo, ktorý poslancov MsZ upozornil na niekoľko podstatných skutočností, ktoré by pred hlasovaním mali poznať

Peter Sabo verejne povedal toto:

21. februára bol František Dora mladší spolu so svojím otcom zadržaný elitným komandom NAKA a vzatý do väzby z dôvodu závažných podozrení. “Závažné obvinenia sa vzniesli aj na hlavu starostovho syna (Františka Doru, ml.). Ten je stíhaný ako objednávateľ obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy muža s iniciálmi P. N. (1988), ktorá sa mala stať v roku 2012.
Jeho telo objavili 10. decembra 2018 pri obci Ohrady. Dôvodom jeho likvidácie bol podvod so škodou veľkého rozsahu, z ktorého sú obvinení obaja Dorovci.
Okrem toho Františka Doru mladšieho obvinili z objednávky úkladnej vraždy K. M. (1980), ktorého páchatelia zabili v roku 2013. Vražde predchádzala daňová trestná činnosť, ktorú vyšetrujú v susednej Českej republike. Okrem iných ľudí je v nej obžalovaný aj Dora mladší,” citácia investigatívneho článku z online média aktuality.sk.

Prečo o tom hovorím?
František Dora mladší je aktuálnym členom dozornej rady ŠKF Sereď, teda orgánu, ktorý dozerá na to, či spoločnosť riadne funguje.

Ak aj pripustíme, že najbližší spolupracovníci z ŠKF nevedeli o minulosti pána Doru, mohli však vedieť z verejných zdrojov o iných podozreniach okolo Doru. Za zmienku stojí jedna z viacerých indícií a to že bývalá Dorova firma, dnes prepísaná na maďarského občana, dlží na daniach viac ako 3 milióny eur.

František Dora mladší je podľa webovej stránky klubu aj aktuálnym sponzorom ŠKF Sereď cez firmu svojej manželky FNF s.r.o.

 

Okrem osoby Františka Doru sa však okolo mestského štadióna v Seredi pohybovali aj ďalšie pochybné osoby. Rozhodnutie súdu z 31. mája tohto roku hovorí o vzatí do väzby drogovej skupiny, ktorá pôsobila v Seredi minimálne od roku 2007. Práve areál štadiónu mal byť miestom, kde skupina preberala tabletky, z ktorých neskôr vyrábala pervitín.

Pri rozhodovaní o verejných peniazoch je dôležité prihliadať nielen na fakty, ale aj na morálnu kvalitu partnerov. Verím, že rozhodnete dôstojne pre dobro občanov mesta Sereď a dôkladne zvážite navrhovanú spoluprácu. Podporovať šport je potrebné, takisto je však dôležité viesť ľudí k fair-play a morálnemu správaniu. Zváženie faktov, ukážka morálky a očistenie mestského futbalu je aktuálne vo Vašich rukách."

- - -

Počas verejného vystúpenia  Petra Saba, mali poslanci hlavy dole a nepovedali ani slovo. A pri hlasovaní poslanci občanom ukázali, že ukážka morálky je skutočne v ich rukách.

Po oboznámení sa s takto závažnými informáciami by slušný človek predpokladal, že predkladateľ žiadosti svoj návrh z rokovania stiahne. Ak sa nestalo, mal konať primátor  a štatutár mesta Ing. Martin Tomčányi, ktorý je za chod mesta zodpovedný. Nekonal.

Po vystúpení primátor mesta Martin Tomčányi vyhlásil desať minútovú prestávku. Bez komentára, akejkoľvek reakcie na verejne predložené mimoriadne závažné informácie. Správanie volených zástupcov, akoby občan Sabo prítomných oboznámil s faktom, že večer bude pravdepodobne pršať...

Počas prestávky som sa prezidenta ŠKF a poslanca MsZ Róberta Starečka  idúceho okolo mňa ironicky spýtal, či v partii medzi sebou nemajú aj Al Caponeho. Otázku pochopil a povedal mi, že Dora je už dávno z registra vymazaný. Toto mal povedať aj poslancom MsZ.

Problémom je, že  poslanec MsZ a prezident ŠKF verejne klamal.

Dôkaz je tu:

Výpis z registra bol vyhotovený po rokovaní MsZ a schválení zámeru / finančnej dotácie z verejných finančných zdrojov do klubu. Prečo klamal prezident klubu a poslanec MsZ v tak závažnej veci, akou je členstvo osoby z kriminálneho prostredia v predstavenstve klubu?

- - -

Žiaľ pre nás občanov, ani po prestávke sa žiaden z poslancov MsZ nedožadoval ďalšej diskusie,  nemal otázky ohľadom zverejnených informácií a NIK z poslancov ani primátor mesta nepožiadal vedenie športového klubu o zaujatie stanoviska, či aspoň o vysvetlenie možných pochybných prepojení klubu na kriminálne podsvetie.

Primátor mesta Ing. Tomčányi ako predsedajúci, okamžite dal prečítať návrh na uznesenie a poslanci hlasovali.

15 poslancov bez akýchkoľvek otázok hlasovalo ZA ZÁMER poskytnúť   770 000 Eur z verejných finančných zdrojov klubu (spolu minimálne MILIÓN EUR). Dvaja poslanci boli PROTI a jedna poslankyňa sa ZDRŽALA.

V sále zaznel na základe  výsledku hlasovania potlesk.

Návrh a požiadavka futbalistov  prešiel. Poslanci MsZ teda  nemajú problém ísť do spolupráce a spolufinancovania (pravdepodobne miliónmi Eur z verejných finančných zdrojov)  s klubom, kde na hospodárenie dozerá človek t.č. vo väzbe pre obvidenie z objednávky vraždy.

Poslanci mesta nemajú problém spolufinancovať klub spolu s ďalším sponzorom / partnerom, firmou prepísanou ďalšou osobou obvinenou z prípravy vrážd  na rodinného príslušníka (konateľ) obvinených.

A poslanci MsZ nemajú problém ani s informáciami o ďalšej kauze  v spojitosti so štadiónom,  a bez akýchkoľvek otázok chcú milióny Eur z verejných zdrojov vložiť  do štadióna, na ktorom podľa vyšetrovateľa mali byť roky preberané dodávky narkotík dovážaných do mesta.

Kde to pre Pána Boha žijeme? To už fakt väčšina poslancov  MsZ  nevie o čom je reč, alebo sú snáď motivovaní nevidieť realitu?

- - -

Videozáznam z vystúpenia Petra Saba a hlasovania poslancov MsZ nájdete tu:  https://www.youtube.com/watch?v=eIVuNYYjynU&fbclid=IwAR3Z_dPtSE4ayazFoiKs-93m59vxWP4FBOPKve4sekWS8TedfsK8fpWPDfc

Toľko fakty.

Ostatné nechávame na rozmýšľanie občanom, ktorí sa na toto celé poskladali, resp. v prípade dokonania skutku a realizácie zámeru poskladajú.
Pripomíname, že volení zástupcovia aj v použití verejných finančných zdrojov majú povinnosť konať vo verejnom záujme.

 

Poznámka: pre slaboduchých obhajovateľov neobhájiteľného pripomíname, že celý článok vychádza výlučne z faktov, už publikovaných či verejne vypovedaných informácií a z aktuálnych údajov autorít a to rokovania  Mestského zastupiteľstva v Seredi, OR SR a oficiálnej stránky futbalového klubu  ŠKF Sereď.

V článku nie je nič vymyslené a aj samotný autor by bol radšej, keby sa obdobné scenáre diali maximálne vo filmoch, možno ešte v krajinách tretieho sveta a nie v meste, kde žije a platí dane samospráve.

- - -

Poznámka pred uverejnením spracovaného článku:  Stav v OR SR, ako aj na oficiálnej stránke ŠKF je k dnešnému dňu, teda  21.06.2019  14:50 hod. nezmenený a F.Dora ako aj firma FNF v klube figurujú.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
ryba smrdi | 28-06-2019 17:11:46
od hlavy akeho primatora ste si zvolili tak vam treba teraz si to vychutnajte
pre amonym | 28-06-2019 16:25:57
Súhlasím s Vami, ale....., ale sme v Seredi, a tu vedenie funguje bohužiaľ inak. Ty mne , ja tebe. Preto stále profitujú tí istý. Všetko je za niečo, každý kšeft mesta min . 20%provizia. Kto nie je s nimi, či v názoroch alebo ..,, ste nepohodlný, proste ste na čiernej listine. Do kedy tak samospráva bude urgovať? Kým občania povedia “ stačilo ! Mesto má byť pre ludí, nie pre jednotlivcov či skupiny vyvolených.
amonym | 28-06-2019 13:20:59
Neviem ake su podmienky na referendum, ale o otazke tak velkej dotacie tretotriednym lumpom by malo prebehnut referendum,ked sa vie primator Bratislavy postavit prvotriednym lumpom tak preco nie v Seredi....Vallo koncom mája pre TASR uviedol, že ak HC Slovan Bratislava nezaplatí hlavnému mestu svoj dlh za prenájom zimného štadióna, 1. júla s ním mesto vypovie zmluvu. Ako podotkol, samospráva nebude ustupovať!no v prípade mládeže Slovana si vie predstaviť istú dohodu.
Páni poslanci! | 28-06-2019 07:19:28
Petíciu žiadajú občiana, aby peniaze neboli zverené do rúk terajšieho vedenia futbalu!!! Kto z Vás má na to guráž? Či len zohrievate teplé stoličky do dôchodku?
názor | 26-06-2019 23:46:41
Len sa denne utvrdzujeme v tom, v akom právnom štáte to žijeme. Máš nádej dovolať sa práva? Svetlým príkladom je Ústavný súd, ktorý zamietol sťažnosť KDH v súvislosti s májovými voľbami do Europarlamentu. Ide tam ten, čo mal menej hlasov. Rozum sa zastavuje. Tak čo máme čakať tu dole.
Pre obcana | 26-06-2019 15:19:00
770 000 a 230 000 uz mali schvalenych. Teda rovny melonik. A to este nie je koniec.
Lolo | 26-06-2019 15:14:13
Aby bolo na futbalistov, tak mesto zdvíha poplatky minimálne za školskú družinu v budúcom školskom roku.
štadion | 26-06-2019 13:32:18
občania serede treba ist dnes na futbal aby tam nebolo len 22 hračov pekne športove popoludnie
občan | 26-06-2019 13:25:56
Vážení občania, je to strašné svinstvo od všetkých funkcionárov mesta včetne poslancov, ktorí odsúhlasili 770.000 € na úpravu štadióna, kde sa bude premávať 22 ľudí v sobotu resp. nedeľu a inak to bude ležať ladom.

TOTO JE HRUBÁ AROGANCIA POSLANCOV NA ČELE S TOMČÁNYIN VOČI VŠETKÝM OBČANOM MESTA SEREĎ A TÝM AJ DAŇOVÝCH POPLATNÍKOV.

V meste je neustále pranierované, že tečie z vodovodu hnoj a nie voda. Nebolo by lepšie keby tieto finančné prostriedky sa použili na výmenu rozvodnej siete a tým by sa zabezpečila použiteľná voda, z čoho by mali prospech všetci občania čo je cca 16.000 a nie 22 hráčov.

Je namieste spísať petíciu aby bol odvolaný primátor, nakoľko je evidentné, že všetko robí v neprospech voličov a za finančné prostriedky daňových poplastníkov.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-06-2019 23:26:39
Pre overena ip | 25-06-2019 22:12:48 | - potvrdzujem vyjadrenie anonyma - SOL disponuje archivom, v ktorom je nezakonne jednanie nielen spomenutej uradnicky a odboru, ale aj inych ludi z MsU zadokumentovane.
Pre overena ip | 25-06-2019 22:12:48
Myslim ze je toho vela kedy postupuje a postupovala zle. Ona nema co postupovat nestandartne ona ma postupovat a konat len zakonne. Napr. Cierna skladka panelov pri hrádzi je uz asi 30 rokov. A napriek viacero upozorneniam ci uz primatora alebo Halabrinovu nekonaju. Preco? No preto lebo je majitel z okruhu ich priatelov. Myslim ze Majko ma aj nejake nahravky na tuto a podobnu temu. Aj nekonanie uradnikov je porusovanie zakona.
podnet | 25-06-2019 21:42:57
v. Vyhláška Mlynarskej - trhovisko, ani nepodpísala starostka Šintavy !
Jáj preco asi. Grófka a mesto obstaráva sama sebe cez obecný úrad Šintava. Divím sa starostke Šintavy, že sa toho hneď nevzdala. Mala grofku
hneď porúčať do TT.!
gulak | 25-06-2019 18:34:27
Rozhodujú bývalé boľševické noky,či ich nástupcovia..bývalí SZM-áci..
Overena ip | 25-06-2019 17:50:45
Pisete tu ze vela ludi ze malo problem frofkou. Viete napisat aj aky? Pripravujem spis nech sa na to pozrie naozaj odbornik aby vedel posudit ci postupovala len nestandardne alebo to naplnilo ndjaku skutkovu podstatu.
Pre TM33 | 25-06-2019 16:11:25
Ved uz je po volbach. Kakat na vol(ov)icov.
Pre TM33 | 25-06-2019 16:08:43
TM33 vo svojom príspevku z 25-06-2019 14:12:31 píšeš o svojich právach a tiež o korupcii na stavebnom úrade. Prosím využi svoje právo a napíš konkrétne o korupcii na stavebnom úrade. Verím, že v tej sekunde budeš príkladom aj pre iných občanov, ktorí sa s korupciou v meste stretli ak skutočne taká existuje. V opačnom prípade je to iba mlátenie prázdnej slamy. Som si úplne istý, že ak korupcia v meste existuje a ľudia ju zverejnia tak obratom bude konať aj polícia a veci sa zjavne pohnú dopredu.
TM33 | 25-06-2019 14:12:31
Bolo by na čase! Je nehoráznosť ako postupuje “ grófka” pri rozhodovaní. Konflikt záujmov jej nič nehovorí. O korupcii na stavebnom úrade sa nebudem ani vyjadrovať. Každý máte nejakú tu skúsenosť. Od obyčajného človeka ktorý si chce v cepeni postaviť maly dom, vyžaduje urbanistickú štúdiu jasné že obstarávať musí “ grófka”. A tam kde chce “ developer oje..ťl ľudí súhlasí so zmenou uzemného plánu vid. OV 10Občania zobuďte sa! Dokedy sa chceme tváriť že sa nič nedeje! Máme svoje práva a tie treba využiť. V tomto meste nefunguje demokracia vid. zastupiteľstvá.
Zajtra bude 7 dní čo bolo zastupiteľstvo. Žiadna zápisnica, žiadne výsledky hlasovania!
Nestíhajú kosiť, nestíhajú udržiavať poriadok, tó bolo sľubov pred voľbami
Overena ip | 25-06-2019 13:19:34
Buduce zastupitestvo bude zaujimave. Trosku tam grofku vyzvrtam.
Nemali by sme ustupovať. | 25-06-2019 10:03:40
Už keď pozatvárali konečne posličkov narkobaronov tak by mali odstúpiť aj primator a spol. Nechceme žiadnu pozemkovú mafiu. Nechceme futbal s vedenim ľúdí, ktorí majú kriminálnu minulosť!! Apropo tie domy v Hornom čepeni sú tak hrozné, že si pomýlia s koncentračným táborom. Kto už toto povolil sa musel riadne nabaliť. Ak sem príde zase Kristína K. tá rozprúdi hladiny.
Ach menej inteligentný | 25-06-2019 06:53:24
Si pozrite, že už mesto ustupuje aj Širokému.........
Široky | 24-06-2019 18:48:52
Primator Vallo ma uplnu pravdu.Megabohac Široky
nemoze predsa len vyrabat musi si plnit aj zavazky voci mestu a obcanom
to je primator | 24-06-2019 18:41:48
Inteligentneši voliči v Trnave a v Bratislave,sú zárukou iteligentnejšichch poslancov a primatorov.Znamená to aj minimalizovanie vplyvu zločineckych skupin z okolia zločneckej organizacie smer.....Primator Vallo hrozí Širokému, že hokejový Slovan vypovie zo štadióna pre miliónový dlh.Zaplaťte, alebo si viac nezahráte.
poriadok v mastali | 24-06-2019 15:02:48
este aj v registry ORSK je chyba - bydlisko Dora - ma byt Cierny Brod nie Balog
Kamarat | 24-06-2019 14:06:18
Dr.Irsak by mal ako pravnik stat vzdy na strane pravdy
Mal by byt za kazdych okolnosti PROFESIONAL
Nie kamarat
obyvateľ | 24-06-2019 13:56:51
Najviac ma asi sklamal dr. Irsák. Ako keby pred primátorom obhajoval svoje konanie a svoje názory. Bojí sa ho. Prečo si nestojí za svojim?
Smeraci | 24-06-2019 12:43:13
Vsetko je to smeracka banda - jedna krvna skupina
Apel | 24-06-2019 12:36:06
Obcania treba byt naozaj obozretni.Aby nase deti vnuci neplatili za nieco
co bolo bez rozmysku odsuhlasene...
Ak sa do rekonstrukcie stadiona 1000 000 eur
treba zriadit clenov dozornej rady ktory budu kontrolovat kde prostriedky
z inevsticii odchadzaju zaco sa vlastne plati
A pamatajte Mudr Bucha nepojde do investicie ktora je pre neho
stratova...Musi na nej vyrobit - tako vyraba v zubnej ambulancii,
na parkovnom pre pacientov pred nemocnicou vRuzinove v iClinik
a v inych projektoch Stale mu je malo
Nie je to o zavisti ale o serioznom podnikani..Je schopny uplatit ludi
od hora az nadol aby VYRABAL..Preto kontrolujte inesticie ktore idu do futbalu a na rekonstrukciu stadiona
Pomôže iba petícia! | 24-06-2019 11:39:08
Ak seredania dajú petíciu tak nebude investícia. Nebudeme dávať peniaze ľudom, ktorí neplatia dane, majú na sebe biľag vraždy. Ak futbal preberú ľudia bez kriminálnej a podozrivej činnosti tak mesto nech peniaze dá. Už nebudeme tolerovať takéto veci.
futbalista | 24-06-2019 10:49:14
bude v seredi štadion a hotovo komu sa to nepači nech ide do kina nova pa pa
obyvateľ | 24-06-2019 10:48:07
Citát z uznesenia o vzatí do väzby M & M. "V druhej polovici roku 2015 oslovil obv. xxxxxxxx obv. xxxxxxxx o spoluprácu pri
zadovážení tabliet obsahujúcich efedrín slúžiacich na výrobu metamfetamínu, s čím obv.
xxxxxxx súhlasil a od mesiaca september 2015 až do mesiaca august 2016 obv. xxxxxxxx
takto odpredal 20 dávok (v celkovej sume min. 190 000,-€ a hmotnosti 106 kg) vyčistených
tabliet Cirrus 120 mg s obsahom efedrínu vhodných na výrobu metamfetamínu, čo
zodpovedá 14-tim kartónových krabíc tých istých tabliet, ale v nevyčistenej forme, pričom
cena jednej dávky tabliet o hmotnosti 5,3 kg sa pohybovala od 9.500,-€ - do 10.500,-€
a bolo možné vyrobiť z nej 1,1 kg pervitínu, pričom obv. xxxxxx zakúpil uvedené tablety
od obv. xxxxxxxx, ktorý mu ho doručil na dohodnuté miesto v meste Sereď kuriér obv.
xxxxxxxx, pričom s priamou požiadavkou na kúpu tabliet sa na obv. xxxxxx obrátili buď
obv. xxxxxxxx, obv. xxxxxxxx, obv. xxxxxxxxx, alebo obv. xxxxxxxx, pričom prevzatím
tabliet od obv. xxxxxx boli poverení obv. xxxxxxxx alebo obv. xxxxxxx, ku ktorému
dochádzalo prevažne v areáli futbalového štadióna v Seredi, ktorí tablety použili na
výrobu metamfetamínu. (za toto obdobie bolo vyrobeného cca 22 kg metamfetamínu
v hodnote podľa NPDJ za najmenej 770.000,-€)"
pre demokracia | 24-06-2019 09:49:32
Chápem.
dora | 24-06-2019 09:31:17
má dlhy a nedoplatky najmenej od roku 2014.Každý vedel, kto tento pán je! Ak nevie plniť svoje daňové záväzky /odhliadnúť od toho, že ho odviedli kukláči/ tak ide dať do krachu sereď a čerpať peniaze pre svoj osoh????
demokracia | 24-06-2019 09:23:18
chcel som naznacit na to poukazovanie prstom, kedy jeden poukazuje na druheho, ze s akym kriminalnikom spolupracuje a pritom v minulosti to robil podobne - a to je jedna minca -)
Zle je jedno aj druhe.
Podstatne je si to priznat a ist dalej, vyriesit to tak, aby sa to viac-krat neopakovalo.
Iby to som chcel povedat.
pre demokracia | 24-06-2019 08:48:12
Ja to vidím tak, že si pozrel stranu jednej mince a potom druhú stranu, ale už nie tej istej mince. Ani zďaleka sa mi to nepodobá. Ale dobre. Je to tvoj názor.
demokracia | 24-06-2019 08:40:59
...a opat: kazda minca ma dve strany, dva uhly pohladu
pamatam si, ked na plote stadiona vysela reklama vtedy jedneho z aktualnych sponzorov - Poker Klub. Vsetci vieme, kto tento klub vlastnil a prevadzkoval.
Taktiez si pamatam, ked areal Campingu zobral do prenajmu a zacal prevadzkovat ten isty majitel a reklamu som nevidel na plote stadiona, ale na stranke SOL!
Upozornenie | 24-06-2019 08:37:09
Záznam z MZ nie je úplný!! Chýba kde sa prerokovávali zmeny územného plánu!
pre vedenie mesta | 24-06-2019 08:06:54
obycajna spinava banda bez chrbtovej, chce sa mi..
pre občanov mesta | 24-06-2019 07:37:59
Ľudia pozrite, čo sa deje. Sú veci, ktoré vám v meste chýbajú, veci, ktoré treba zmeniť, opraviť, postarať sa o ne. A niekto si tu vytiahne, povedzme že len zámer, prihrať milión eur z rozpočtu na opravu štadióna a na 20 rokov zadĺžiť mesto a zobrať úver ďalších milión eur na jeho opravu. A pre koho? Snáď si nemyslíte, že tam budú hrávať vaše deti. Nech sa štadión spraví. Ale takýto? A kto vie presne povedať, koľko bude štadión stáť? Naozaj už môžu všetko? Včera som čítal o dopravnej nehode, pri ktorej zahynuli dvaja ľudia a jeden sa ťažko zranil. Skutok sa stal, nediskutovalo sa, či to vodič chcel alebo nechcel. Stal sa. Tak, ako aj s určovaním platu zástupcu primátora. Je úplne jedno, či to bol úmysel, alebo nevedomosť. Keď raz porušíte zákon a toho, kto vás za to môže potrestať nebude absolútne zaujímať, či ste vedeli alebo nie. Neznalosť zákona neospravedlňuje. Jednoducho mal vedieť. Koľko vecí sme sa za 9 rokov dozvedeli, čo sa udialo. A koľko vecí je pred nami skrytých? Koľko ešte? Pokiaľ až bude siahať naša trpezlivosť? Pán primátor a aj pán zástupca primátora. Na zastupiteľstve vás poslanec vyzval, aby ste voči sebe vyvodili zodpovednosť. Tak konajte, pretože k porušeniu zákona prišlo. Aj k finančnej škode, minimálne v roku 2018 k nej prišlo. A niekoľkotisícovej. Pán zástupca primátora. Aké zákony ste porušili? Otázka znie, prečo ste ich porušeniu nezabránili? Roky ste bol kontrolórom mesta, keď sa vašim predchodcom schvaľoval plat, boli ste pri tom, a teda vedeli ste, resp. mali ste vedieť. Keď si, ako to tvrdil primátor, vypisovali dovolenkové lístky. Kde ste boli vtedy? Čo a koho ste kontrolovali? Pán zástupca. Je čas vyvodiť zodpovednosť a odísť do politického dôchodku. Už aj tak je neskoro. A pán primátor, stalo sa to, čo sa stalo. Vy ste to dopustili, vy ste podpísali rozhodnutia. Aj o mesačnom zvýšení platu na 2600eur, aj o odmene po dlhodobej PN, kedy mal Váš zástupca pracovať z domu. Ale odmeny poslancom a Váš zástupca je v prvom rade poslancom, schvaľuje zastupiteľstvo. Aj toto bola zlá interpretácia zákona? Ale no. Kto by nezahlasoval za plat pána zástupcu primátora? Jasné že každý. Ale akú máte istotu, že v takej výške? Máte čarovnú guľu? Pokora, sebareflexia a zodpovednosť. To by mal mať dobrý komunálny politik. Keď by ste tieto mali, tak by ste pri hlasovaní poslancov o znížení Vášho platu týchto sám vyzvali, aby za toto zahlasovali. V provom rade je to na vašich pleciach. V neposlednom rade ubytovne. Pred voľbami ste ubytovňu na Majeri nepodpísali. Teraz ju poslanci zasa schválili. Aj teraz to nepodpíšete? Už je po voľbách a teraz sa ukáže, či to bol len predvolebný ťah. Rukavicu máte hodenú. Čo s ňou?
dotaz | 23-06-2019 21:02:37
Nikomu už nehovorí "kult osobnosti"? Keď sa niekto dostane do riadiacej pozície, sa cíti ako boh na Olympe. Ja, ja, ja... Žiaľ, tzv. zákony to umožňujú. Ty plať dane a drž hubu!
pavol kurbel | 23-06-2019 20:08:23
a co tak opravit a zateplit skolky? kastiel nam o dva tri roky padne na hlavu a potom uz pomozu len bagre a tatrovky na odvoz sutin my sme doslova kulturni barbari chod sa pozriet len do sudednycj Ciech ako sa tam staraju o kulturne pamiatky skoda reci s ludmi ktori nevidia nic ine len futbal
Pre kritika je dobra vec | 23-06-2019 19:32:00
Vies kolko tu mame majetku, do ktoreho treba investovat? Tak obrovske mnozstvo penazi naliat len do stadionu je chore.
Kritika je dobrá vec, ale | 23-06-2019 19:11:07
K rekonštrukcii štadiona. Je štadion majetkom mesta? Je. Má mesto povinnosť sa o tento majetok starať? Má. Podľa mňa to čo bolo schválené smeruje k tomu. Navyše bol schválený iba z á m e r. Uvidí sa, čo sa vyrokuje s SFZ. Celé to bude musieť isť znovu pred poslancov. Až potom kritici kritizujte čo vlastne z rozpočtu mesta schválili. Čo to bude, ako to bude, bude stáť.
Kritika na Irsáka M.. Ak ste dobre sledovali zastupiteĺstvo, tak kto navrhol do programu aj odvolanie právničky mesta z komisie lebo je tam a nemala by tam byť?Kto kritizoval primátora za to že za Polikliniku už tri roky nikto nereferoval ako je to so zdravotníctvom v meste? Kto žiadal vysvetlenie, že prečo už primátor nie je v orgánoch vodární a kanalizácii? Kto navrhol, aby bolo prijaté uznesenie, že primátor musí zabezpečiť vrátenie prostriedkov, ktoré dostal p. Veselický neoprávnene, na základe ním navrhnutej kontroly späť do rozpočtu? Kto navrhol poslancom odvolať z právnej komisie Krajčovičovho koňa. Ak to neviete tak si to pozrite znova.
K pánu Sabovi. Áno aj podľa mňa na vystúpenie p. Saba mali poslanci reagovať.Bolo tom však nekvalitne prenášané.Najmä mali reagovať p. Bucha, alebo p.Stareček!
Ale,ako ja viem, je ŠKF ako futbalové združenie, ale je a ŠKFclinic ako akciovka pre I. ligu. Možno sa mýlim. Treba asi rozmeniť na drobné ako to je. Kto má v nájme štadion? Komu vlastne mesto prispieva na šport? To by mohla zistiť aj kontrolórka. Len potom bude jasné či ide mesto do niečoho s kriminálnikmi, alebo nie.
Kritika je dobrá vec, vraj posúva veci vopred, avšak kritizovať len tak hala bala. Jóóóóój.
Obyvatel | 23-06-2019 18:53:06
No od toho necakajte uz nic dobreho maximálne tak kulehu poza chrbát tak ako vždy
Obcan | 23-06-2019 17:51:26
Ved primator moze vetovat uznesenie, lebo je to pre mesto ekonomicky nevyhodne. Urobi to?
K Zubar | 23-06-2019 17:33:58
MAJ MIERU
Ty a tvoja rodina ju nema.Si bez moralnych zasad ..

Ako mohli mestski poslanci odsuhlasit tak velku dotaciu
do futbalu.Ved je to skutočne bezodna diera na investicie
Ako ste to mohli ostatni dopustit!! Hanbite sa..
Zubar | 23-06-2019 17:25:39
Pre pre zubara: ty dement nepoučuj, podľa Tvojej logiky pretože je to aj inde tak je to legálne. Asi patríš k ním.
pre zubara | 23-06-2019 17:22:43
Neda mi reagovat na tvoj prispevok pretoze si zrejme nepostrehol ako sa veci maju a to nielen v Seredi ale v celej republike. Pozri sa poriadne kto sefuje ostatnym klubom a potom sa nejako vyjadri.V kazdom klube je hlava niekam napojena ci je to Nitra Trnava Dac alebo Slovan.Alebo si myslite ze keby to zakony nedovolovali aby spinave peniaze prali prave cez futbal ze by tam tito ludi boli?Jedno je iste peniaze spravily z futbalu frasku vidiet to aj na zaujme ludi o futbal
nika | 23-06-2019 17:20:35
opravujem nie na vaclavskom ale na letnej
nika | 23-06-2019 17:18:19
prave teraz na vaclavskom namesti 250 000 ludi zacina nova revolucia ktora by mala zacat aj na slovensku proti takym arogantnym ludom ktory si nevidia ani na kraj nosa a hrabu len pre seba
Obcan | 23-06-2019 17:15:32
A to si nikto nevsimol, ze Starecek sa zucastnil hlasovania? A konflikt zaujmov nikomu nic nehovori?
názor | 23-06-2019 17:00:08
Tu niečo nie je v poriadku. Ako je to možné, že takmer všetci poslanci zahlasovali za takýto balík peňazí z rozpočtu pre pár ľudí? A čo ostatní? Tie peniaze sú prebytkom z rozpočtu, že nevieme čo s nimi? Všetko je tu v poriadku, len futbalisti potrebujú? Štadión u nás je jedna diera bez dna, do ktorej sa bude do nekonečna lievať a nikdy nebude dosť. Kam sa tie peniaze prepadajú? Asi naši poslanci sú niečim zaviazaní, alebo majú z niečoho strach? Je to na zamyslenie.
Zubár | 23-06-2019 16:58:22
To čo bolo doposiaľ zverejnené a za čo boli obvinení otec so synom uväznení je len špička ľadovca, čo sa im podarilo ako tak preukázať. Ich celoživotná činnosť si zaslúži iba opovrhovanie, nakoľko bola postavená nielen na páchaní násilnej, ale aj rozsiahlej ekonomickej trestnej činnosti, ktorá im umožňovala žiť skutočne nadštandarde. Je otázne či títo ľudia vo svojom živote skutočne niečo poctivé a zmysluplné spravili. Ich prepojenie na zločineckú skupinu šátorovcov a iné zločinecké skupiny je nespochybniteľné. Práve moc peňazí im umožňovala korumpovať štátnych úradníkov, policajtov a pod. Nimi organizované honosné poľovačky boli pravidelne navštevované rôznymi aj v súčasnej dobe aktívnymi policajnými funkcionármi a ďalšími pracovníkmi orgánov činných v trestnom konaní.Práve táto skutočnosť im umožňovala žiť tak ako žili. O týchto skutočnostiach sa dlhodobo verejne vedelo a tieto fakty sa tolerovali. Ak niekto bude tvrdiť, že o tomto mestský a futbalový funkcionári nevedeli je nemožné. Dnes ich mená pre tunajší futbal sú už nepodstatné.
Podstatná je však otázka kto konkrétne, za akým účelom a s akým cieľom takúto osobnosť do tunajšieho futbalu dotiahol, nakoľko tento človek je rovnako nebezpečný ako samotný obvinený.
Je na hanbu celého slovenského futbalu, že v štruktúrach prvoligového klubu pôsobia takéto osobnosti. Na túto skutočnosť je potrebné upriamiť pozornosť celoslovenských médií inak sa opäť veci nikam nepohnú.
Pre dostal | 23-06-2019 15:40:01
Tak ako ty?
Dostal | 23-06-2019 15:38:07
Aj dobre zaplatené?
Pavol Kurbel | 23-06-2019 13:14:03
Po vystúpení pána Saba som išiel za ním a poďakoval sa mu za to čo povedal. Ale chcel by som sa mu touto cestou aj verejne poďakovať. Viem, že na to aby ukázal prstom na niekoho treba hodne odvahy. A tento mladý chlapec ju v sebe našiel, aj keď mal z toho riadne obavy. Myslím, že týmto činom nastavil zrkadlo všetkým sereďanom a všetkých nás zahanbil. A hlavne poslancov. Tých, ktorí pre to aby si neublížili, aby napríklad dostávali dotácie, či z iných " neznámych" dôvodov hlasujú tak, ako hlasujú. Ďakujem Vám pán Sabo a dávajte si na seba pozor. Pichol ste do niečoho, čo hrozne smrdí a je veľmi nebezpečné.
Pre najvacsia hanba | 23-06-2019 11:36:19
Este som zabudol dodat, ze kontrolorka dala podnet na prokuraturu pre podozrenie zo spachania trestnych cinov. Zneuzivanie pravomoci, porusenie povinnosti pri sprave cudzieho majetku, neopravnene obohatenie. A to je trestne pravo, kde prezumpcia plati.
Pre najvacsia hanba | 23-06-2019 11:30:17
Sak Miso na zastupitelstve vyzval aj Veselickehi aj Tomcanyiho, aby voci sebe za toto vyvodili zodpovednost.
s.i.n. | 23-06-2019 11:23:06
to: Obcan | 23-06-2019 08:04:27
Ale našiel, bol to práve predkladateľ návrhu na vykonanie kontroly v tejto veci. Počestný JUDr. M. Irsák, ktorý pred hlasovaním o návrhu P. Kurbela na zníženie platu primátora na základnú tabuľkovú hodnotu sa vo svojom záverečnom vyjadrení ku tomuto bodu vyjadril asi v takom zmysle že: "sorry p. primátor, ja som to tak nemyslel, ako to nakoniec dopadlo". A tak Kurbelov návrh neprešiel, ale zato sa vytvoril priestor, aby sa inžinier, ktorý nemá absolútne žiadne morálne zábrany, vyvŕšil na P. Kurbelovi.
najväčšia hanba | 23-06-2019 10:00:43
je to, že tí tzv. poslanci povedal by som že posrani sa nedokážu lebo nemajú gule postaviť a nasypať si popol na hlavu zato, že vo svojich futbalových radoch mali vraha. Ano vraha. Lebo Dóra a jeho zločinecký ocinko sú vrahovia. Seredania aspoň vidíte, čo za háveď Ste si volili do mestského parlamentu. Aby bolo jasné, myslím tým poslancov, ktorý Dóru nepoznali. Každý v galantskom okrese vedel, že sú to zločinci. len Vy nie. Tak keď Ste takí ne informovaní už Ste sa mali dávno vzdať svojich poslaneckých stoličiek Vám k riti prilepených. Ignorovali Ste Váško kolegu, ktorý z Vás jediný skutočne rozumie právu. Hanba kam Ste Vašou ignoráciou pravdy Sereď doviedli.Ignorovali Ste Kurbela. A toto sú Vaše výsledky. Zločinec, mafián a vrah v dozornej rade Váško futbalu.A Vy si ešte na tú Vašu zábavku zoberiete verejné peniaze. V normálnom len susednom Rakúsku by Ste už sedeli za katrom aj s tým Vašim podareným vedením. Ste ukážkou ignorancie, duševnej a hodnotovej impotencie. Pán PhDr Hanus. Ja nepotrebujem od Vás bláboly o prezumcii neviny. A tá Fízel akadémia ??? Rektor a úplatkár. Už predbehla aj slávne Plzeňské práva a určite sa rýchlosťou M 1 doťahuje na Slovenský Oxford . Áno uhádol Ste. Myslel som tým Sládkovičovo. Keby Ste právo aspoň trošilinku ovládal, že táto sa týka len a LEN trestných vecí.
Obcan | 23-06-2019 08:04:27
Velmi smutne. Velmi. Cele to divadlo. Mam este otazku. To s urcovanim platu Veselickemu ako dopadlo? To sa nenasiel nikto, ani jeden, co by povedal bakalarovi a inzinierovi, aby uz konecne za toto niesli zodpovednost?
Obyvatel | 22-06-2019 22:35:03
Kto kolvek kto si pozrie toto video tak hneď pochopi ze toto mesto a jeho vedenie je totalna stoka a zumpa. Vobec nemaju problem tolerovat vraždy a drogy spojene s majetkom mesta. Je to tu hnus a grc.
pre respect | 22-06-2019 21:26:20
hlas sa mu vobec netrase to ta kvalita zvuku mal si tam ist osobne si to vypocut ked hovoril vsetci hlavy dole ako keby tam ani neboli asi vedeli o com je rec
Respekt | 22-06-2019 20:45:03
Temu mladému sa síce trase hlas ale má vačšé gule jak šeci ti paprdovci čo tam sedza jak 5 penazi.
Sponzor | 22-06-2019 18:18:24
Zavreli Vam sponzorov tak sa zlozia obycajni ludia co makaju v robote? Nedaju svojim detom a rodinam ale daju vam. Ked začnete padat tak sa zastavite az v okresnom prebore. Uz to nebude dlho trvat
ŠKF klub s koncepciou | 22-06-2019 18:06:59
ŠKF Sereď, futbalovy klub ktory si nikdy nevažil svojich odchovancov a domacich hráčov, jedine co bolo dolezite je co najviac zobrat za hostovačky hračov a predaj aby mohli doniest a platit legionarov. Zaujimali sa vždy len o tipovanie na zapasy a silne reči a mastenie si ega pri pive a kartach co dokazali. Na sustredenie sa chlapci skladali zo svojho, na kopačky ani nehovorim. To už dnes je aj na dedine v okrese zabezpečene. Komedia je vidiet fanusikov a srdciarov klubu ked su v prvej lige ale ked sa hrali nizsie sutaze tak nevedeli kde je stadion. Treba sa zlozit na stadion aby sa mohli Matuska, Bucha, Irsak zabavat a mali na vyplaty pre Baeza a Michalika aby tu mohli futbalovo dozit.
cubirka | 22-06-2019 17:06:22
Na Slovensku je to tak aj tak na večné časy bude, radšej 10 kostolov než futbalový stánok.
AMEN.
fanusik | 22-06-2019 17:01:30
pre fanúšik fanusik | 22-06-2019 131448 | 22-06-2019 14:16:21
Tvoj koment začína hneď urazkou, klobúk dole...áno je to tak ako píšeš, neviem kde si v mojom príspevku videl že by som to vyvracal. Áno, domovnik je na Slovensku funkcia, čo ma za úlohu sledovať a vyšetrovať predaj tabletiek.
Anonym | 22-06-2019 14:51:48
Akym majetkom vlastne disponuje ŠKF? Co im patri?
pavol kurbel | 22-06-2019 14:26:42
na hlavnom ihrisku mozu hrat len prvoligisti nie deti a to si myslite ze na travnik pustia detske kolotoce ci ine neziskovky ktore dnes robia svoje akcie napriklad v parku tomu ani sam neverite
pre fanúšik fanusik | 22-06-2019 131448 | 22-06-2019 14:16:21
fanusik | 22-06-2019 13:14:48: si ty len pekný troll! Štadión je majetkom mesta ale v užívaní a v správe (za neuveriteľne výhodných podmienok, energie zdarma, nájom= 0,0 €, údržba z mestskej kasy) ho má ŠKF! Skús nájsť odpoveď (nie som si istý či sa ti to podarí) kto by mal vedieť a zodpovedať za to, čo sa tam na štadióne deje? Domovník?
Miso | 22-06-2019 13:28:34
Stadion nesplna kriteria na mladeznicku ligu?
Tiež fanúšik | 22-06-2019 13:23:00
Dora je v base od februára a stále ho nedostali z registra. A takáto banda ide stavať štadión? Ako to asi dopadne?
fanusik | 22-06-2019 13:14:48
p. Dóra je ešte stále členom dozornej rady podľa orsr ale trosku sa zamyslite aký má asi dosah na klub z basy, odkiaľ možno už nikdy nevyjde.
Na stránke klubu je medzi sponzormi uvedená jeho firma. Prečo by tam nemala byť keď pred sezónou poskytol financie na chod klubu? Ešte raz, pred sezónou! Kedy bol aj zapísaný do orsr. Obvinený bol o niekoľko mesiacov neskôr, predpokladám, že nikto z vedenia nie je jasnovidec.
Píšete tu o tom že na mestskom štadióne sa preberali zásielky tabletiek. Môže byť, neviem ale čo to má spoločné s futbalovým klubom? Chlapci obvinení už sedia ale nevidím na orsr ani jedného uvedeného v klube. Nechápem teda co to ma s klubom spoločné?!
Ďalej som sa tu dočítal že primátor je zodpovedný za to ze sa tu drogy predávajú, to ako fakt? On je zodpovedný za to ze Sereď je drogové mesto od 80tich rokov?
Klobúk dole 😂
Kľudne všetko zrušme, nestavajme, nerobme nič. Stačí oplotit a dožiť jak v cernobyle. Nestavajme štadión lebo ja tam nechodím, neopravujme škôlky lebo ja nemám deti, načo je nám cyklotrasa ved ja nemám bicykel...
pavol kurbel | 22-06-2019 13:13:14
naozaj si myslite ze na to aby na stadione mohli hrat mladeznicke muzstva musi mat stadion 3500 sedaciek a dalsich 800 miest na sedenie umele osvetlenie a vyhrievany travnik ? naozaj si to myslite?
Anonym | 22-06-2019 12:18:43
Obavam sa, ze z toho miliona sa nieco uleje do spravnych vreciek. Ved sme na Slovensku. Kto doteraz kontroloval vyuzitie financii, ktore mesto poskytovalo na futbal? A mimochodom, kym sa stadion zrekonstruuje, pravdepodobne bude uz po najvyssej sutazi.
Pre Pavol Kurbel | 22-06-2019 11:10:32
Pan Kurbel, nie tuto ale od ďalšej sezóny nebudú môcť hrať svoje súťaže ani mládežnícke mužstva nakoľko stadion nespĺňa kritéria. Takze rekonštrukcia nie je nutná len pre mužov a ten stadion sa stavia nie na rok ale na 30-40 rokov takze koľko deti sa tam za ten čas premeliea a to je chybaaa? Po ďalšie prečo by nemohli byvat na danom stadione akcie organizovane Seredou kde sa zmestí viac ľudí ako do amfiku... prečo sa za každým hľadajú len a len negatíva????
Miso | 22-06-2019 10:24:11
Je to majetok mesta a treba ho zveladovat ako kazdy iny. To je jasna vec. Ale aby sme sli do niecoho nejasneho, ako je toto, tak to je chore. Nevieme co vsetko to bude obnasat, kolko to bude stat, kde vziat financie, zadlzit sa. A preco SMS? Preco nie mesto? Ked sa minie milionovy uver, milion od mesta a mozno milion od SFZ, tak co dalej? 5000mesacne da SKF co je 60000 rocne a poziadaju mesto o dotaciu 150000. Este budu v pluse a zaplatime im energie ako doteraz.
Sereďan | 22-06-2019 10:16:51
verte, že ani obyčajným sereďanom to nie je jedno, že futbal vedie spoločnosť s mafianskym pozadím snáď okrem jednej výmimky. Škf za rok 2018 majú zadlženosť 88%.Sereďan sa hanbí fadiť futbalu hoci je fanúšik.A dokonca sa hanbí, že je zo Serede z mafiánskeho a drogového mesta, ktoré do takého rázu nechal narásť primátor mesta. Keby sa Slovensko nepohlo od minulého roka tak to tu máme stále.Tabletky sa predávajú všade len nie v lekárni. Za túto situáciu by mal niesť zodpovednosť primátor mesta.Nepovie mi, že o tom nevedel. Vieme svoje.
Pre občan | 22-06-2019 10:12:09
Nestačím sa čudovať . Sereď ide naliať takyto balík peňazí do SKF . Sereď je velka diera ,pre obyčajných ľudí tu nic nie je. Samozrejme okrem cyklotrasy. Nizsie menovaný ludia maju dostatok financií na to ,aby si investovali do svojho klubu. Sme len sprostý národ. Toto je typické pre nas. Hanbil by som sa prezentovať , ze to je moj klub a pýtal by som takymto sposobom peniaze od mesta. Treba pripomenúť , ze urcite bude robit rekonstrukciu p. Sipka . Pan prednosta opat ukázal , ze zarobiť dokaze . Mesto nema oddychovú zónu ,nemáte sa kde ist ochladiť v tychto teplotách . O štadión sa bude treba starať , aj toto bude riešiť mesto. Jedine ako pánov poslancov zorientovať , aby hajili záujmy vacsiny ľudí je ,ze ak hlasoval za takýto jednostranný akt , tak kazdy volič by mu mal dat na ulici facku ,aby vedel ,ze neplní to co sľuboval.
s.i.n. | 22-06-2019 09:12:43
"Pre pána Kurbel | 21-06-2019 22:59:41"
I.D.C. či HUBERT sú slušné firmy a preto od ŠKF s evidentne mafiánskym pozadím bočia a nechcú s nimi mať nič spoločné. Komu môže vadiť to, že tam niektorí futbaloví mafiáni lejú svoje peniaze? Mne určite nie a som presvedčený že ani väčšine Sereďanov je to jedno. Môžu predať aj celý svoj majetok + starú kolobežku, čo im zostala a všetko obetovať do projektu štadióna ak im to vyhladí ich bezočivé ego!
TM33 | 21-06-2019 23:53:00
Sklamanie je slabé slovo. Hnus, je to banda jedna. česť výnimkám.
Veľmi ma sklamal JUDr. M.I., sledujem zastupiteľstvá a nerozumiem ako a prečo sa začal takto správať. Veď on mení svoje názory na každom zastupiteľstve.

Poslanci čo schvaľujete, pýtate sa ľudí v obvode ktorý zastupujete na názor a problémy obyvateľov!?!
Na základe čoho vlastne hlasujete? Svedomie nemáte!
Verejný záujem? vlastne viete čo to známená!
No hnus!!
Lutujem p. Fačkovcovú, Kurbelovcov, a Hanusa
Pavol Kurbel | 21-06-2019 23:15:36
Ak tomu celému vôbec nerozumiem, rád sa nechám poučiť. Môžete ma tu prosím verejne poučiť, aby aj iní čo zmýšľajú podobne sa mohli poučiť?
A mne osobne veľmi vadí tá perfektná reklama na ktorú poukázal pán Sabo. Lepšiu reklamu si mesto ani nemôže želať. Vôbec nám nestačí, že sme vyhláseným mestom drog, potrebujeme aby nás ešte spájali aj s vraždami, že?
pre pán JUDr Irsák | 21-06-2019 23:08:47
Podrobne sledujem všetky zastupiteľstvá, mám totiž fúru času. Takže viem, že ste sa kajal už druhý krát. Prvý krát ste odvážne povedal primátorovi a prednostovi ako sa správajú. Že každého kto má iný názor hneď považujú za nepriateľa.....A na ďalšom sedení ste sa už kajal a ospravedlňoval. A teraz ste sa kajal druhý krát, lebo ste inicioval kontrolu. Pán JUDr Irsák nepovedal ste na zastupiteľstve na začiatku tohoto volebného obdobia, že chcete veci pomenovávať pravými menami? Akosi sa Vám nedarí.
Snažte sa trochu viac.
Pre pána Kurbel | 21-06-2019 22:59:41
Pan Kurbel vôbec očividne tomu celému nerozumiete a po pravde aj prezentácia o rekonštrukcii celého štadióna bola zle podaná..... ale je smutne že mesto neskúsi pre takú reklamu ako je prvá liga prilákať sponzorov ako I.D.C., Hubert a podobne. To že tam dotyčný lejú svoje peniaze zrazu nikomu nevadi že?????
Pre s.i.n. | 21-06-2019 22:49:45
Irsak sa pchal. Zlakol sa. Nevedno koho, coho. Zlakol. Ma svoje zuajmy a tie su nad mesto. Nikto o plate Veselickeho ani nemukol. Len Irsak sa kajal. Chudak.
s.i.n. | 21-06-2019 22:29:32
Obyvatel | 21-06-2019 22:14:29
Nie ste sám. Vystúpenie p. Dr.Irsáka bolo a je sklamaním aj pre mňa. V dopoludňajšej rozprave ku kontrole vykonanej p. Mgr. Horváthovou jeho vystúpenie vyznelo skôr v zmysle "prepáčte p. primátor, tak som to nemyslel" On bol totiž iniciátorom vykonania kontroly vyplácania miezd a odmien pre Veselického.
Celkovo, aj napriek niekoľkým excesom poslancov z minulosti som mal o nich lepší dojem, než aký mi zostal z ich postoja v stredu 19.6. podvečer.
Obyvatel | 21-06-2019 22:14:29
Vazim si poslancov co aj ked verbalne hned neprotestovali proti tomuto marazmu ale aspon pouzili zdravý rozum ked zahlasovali proti tomuto choremu a zvratenemu zameru s pozadim totalneho marazmu vrážd a drog. To ako to tlacil primátor a spol. mi už nestoji ani za vyjadrenie sa na tuto bezcharakternu bandu ale to ze nazareagoval napr. pan JUDr. Irsak je pre mna vážné a veľké sklamanie.
Pavol Kurbel | 21-06-2019 21:45:16
Pre Pedro
Máte pravdu, ak by ich nerozdeľovali na štadióne, tak niekde inde. Ale ak by ich rozdeľovali vo vašej obývačke, dnes by ste mal z toho riadne problémy.

Z diskusie a aj zo zastupiteľstva mám dojem, že väčšine ľudí nevadí aké peniaze tečú do futbalu. Hlavne že tečú. To považujem za najväčšiu tragédiu. Vedenie futbalu zrejme dávno vedelo akých ľudí má medzi sebou. Myslím si to preto, lebo keď pán Sabo povedal to čo povedal, vedľa mňa sediacemu prezidentovi futbalového klubu Robovi Starečkovi som povedal, že mi je z toho na vracanie. Robo mi na to odvetil, že pán Dóra už dávno nie je členom dozornej rady, že ho dávno vymazali. Ale zrejme to povedal aj viacerým kolegom, lebo cez prestávku prišiel za Robom Mišo Hanus a na počítači ná obom ukazoval, že ešte stále je v dozornej rade. Ak by už dávno nevedeli ako je to s pánom Dórom, prečo by Robo tvdil, že ho dávno vymazali. Ktorý klub by vymazával svojho sponzora?
Počas diskusie prednosta v podstate na adresu pani Fačkovcovej povedal, že je klamárka, lebo ide čiste iba o zámer. Myslím si že práve toto bolo klamstvo zo strany prednostu. Takže nie pani Fačkovcová klamala, ale klamal Krajčovič. Môj syn Ondrej navrhol vypustiť z pripraveného uznesenia tri body, ktoré jasne dokazovali ze nejde čisto len o zámer, ale aj o prvé realizačné kroky. O zámere sa dá len vtedy hovoriť, kým sa nezačne zámer aj realizovať a nepodniknú sa prevé kroky súvisiace so zámerom. Poviem to na príklade. Ak sa rozhodnem postaviť na Váhu ďaľšiu priehradu, a nepodniknem žiadne kroky na jej realizáciu je to zatiaľ naozaj len zámer. Ale ak bágre zapichnú svoju lyžicu do zeme a začnú kopať jamu, už to nie je len zámer. Už je to realizácia zámeru.
Po odsúhlasení vypustenia realizačných krokov z uznesenia, ktoré vôbec neboli potrebné na to aby zástupcovia mesta a ŠKF mohli ísť na rokovanie so SFZ som bol rozhodnutý, že podporím tento zatiaľ len zámer. Veď to nie je zatiaľ nič záväzné. Ale po vystúpení pána Saba som samozrejme hlasoval proti.
Nehorazne | 21-06-2019 21:01:14
Toto uz je ozaj cez ciaru.
MUDr.Bucha,Fr.Dora velmi zle mena na seriozne podnikanie.
Tu nejde ani o futbal,ani o mladez.Otvorte si poslanci a obcania Serede
oči
Tu ide len a len o PENIAZE O vyhodne kšefty,biznis Z našich penazi
Obyvatel | 21-06-2019 20:54:50
Hrozne kam to toto vedenie dotiahlo. Takze idete idu nalievat milióny eur od nas obyvatelov na rekostrukciu štadióna v rukach sukromneho klubu ktory kontroluju ludia co maju na krku obvinenia z vrazd a dokonca sa prave na tomto stadione robil pravidelny kšeft s drogami. Takze prave tam kde sportuju deti a mládež. Tak toto je brutálny gól do vlastnej brány. To akoze po tomto vážnom a takomto dôležitom informačnom vystúpení sa nenasiel ani jeden poslanec co by povedal nahlas tak dosť a do vysetrenia pozadia celeho tohoto kriminalneho marazmu to zastavme? Poslanci to uz vam nacisto skornatel mozog alebo vam uz nacisto prekocilo v hlavach?
takže | 21-06-2019 19:51:38
Dóra je už právoplatne odsúdený:)))Čo sa tu ešte nedozviem v tomto bulvárnom plátku.Ešte sem napíš kolko vyfasoval ty idiot.
orsr | 21-06-2019 18:50:59
tam ma preklep.. 🧐
Pre no ale | 21-06-2019 18:45:23
Pointu si kde nechal????👏👏👏
a čo ten šurovan | 21-06-2019 18:23:09
aj ten ma zaujímavu genézu firmy na finstate. A tie tabletky podsúvajú tiež zaujímavé myšlienky. Treba preveriť na finstate či dôveryhodnosť týchto ľudí nie je nulová keď majú podporu mesta.
Názor | 21-06-2019 18:10:02
Pár rokov dozadu sa tu písalo aka je chyba že tu staviame pri Seredi rôzne logistické parky. Že to bude opustené a len zaberieme úrodnú pôdu ( kontaminovanu niklom )
Dnes keď Sered je úspešná vďaka vtedajším rozhodnutiam tak ľuďom ktorí sa vôbec nepricinili o ten úspech vadí aj to že si teraz dovolia investovat peniaze do Futbalového klubu.
Pokiaľ majú neodvratný dôkaz o prepojení na kriminalnikov tak majú pravo to ohlásiť . Inak je to len výkrik do tmy
Anonym | 21-06-2019 18:08:47
Ďalšia vec je ako budú tieto peniaze použité.
Pre seredan | 21-06-2019 17:04:32
Kkt bol tvoj tatko, ze to radsej neutrel do zaclony.
No ale! | 21-06-2019 16:57:40
to: Pedro | 21-06-2019 16:02:30
"...kde mali podľa vyšetrovateľa byť roky rozdelované dodávky narkotík.."
A teda podľa koho zistení by sa o tom prokuratúra a orgány činné v trestnom konaní mali dozvedieť? Snáď nie od štamgastov schádzajúcich sa v Športklube alebo u Holicu? Alebo nedajbože od Starečka?!
A čo ti hovoria mená Miloš Ruta, MUDr. Bucha alebo právoplatne odsúdený Fr. Dora? Ten sa na aktuálnom výpise z OR SR medzi prominentmi ŠKF ocitol úplne náhodou alebo omylom?
Už radšej držte zobáky aj s "Pre Majka | 21-06-2019 16:24:31" lebo nakoniec môžete vašu nerozvážnosť ešte oľutovať
Pre seredan | 21-06-2019 16:54:11
Tvoj tato sa asi viac venoval futbalu, ked ta nenaucil gramatiku.
seredan | 21-06-2019 16:30:29
ktorí dvaja ko...y boli proti?
Pre Majka | 21-06-2019 16:24:31
Pan Majko už je to naozaj úbohé len kydať kydať kydať.......podľa vás nič nie je dobre pre mesto len VY👏👏👏
Pedro | 21-06-2019 16:02:30
..kde mali podľa vyšetrovateľa byť roky rozdelované dodávky narkotík dovážaných do mesta :)
Ak by to aj bola pravda, čo to má s tým spoločné? Ak by to nerobili tam tak niekde inde
tak toto | 21-06-2019 15:57:45
je naozaj sila. Je mi z toho špatne a neviem či nepôjdem blivať

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign