Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Mesto sa nedokáže postarať ani o vlastnú nehnuteľnosť. Ako sa stará o nás občanov, ktorí vysoko nadštandardne platíme jeho vedenie ako aj úradníkov ?

200

Sereď | Zhruba pred rokom v prípade sneženia, povinnosť odpratať sneh z mestských chodníkov bola zákonom uložená vlastníkom priľahlých súkromných (ale aj iných) nehnuteľností. Vedenie mesta Sereď tento po desaťročia minimálne po Nežnej revolúcii absurdný zákon "dotiahlo do dokonalosti" vyslovene svojským spôsobom a takpovediac "na hulváta".  Z povinnosti zimnej údržby vyňalo mestský chodník na Trnavskej ulici a povinnosť udržiavať ho nezákonne uvalilo na obyvateľov vlastniacich nehnuteľnosti na jednej strane ulice. Žiaľ nepomohli ani upozornenia, ani žiadosti v súlade s platnou legislatívou - vedenie mesta si za naše peniaze skutočne robilo čo chcelo.

Prakticky počas desiatich rokov sme systematicky verejne upozorňovali nielen na protiústavnosť príslušného zákona, ale aj jeho svojský výklad samosprávami. Nepomohlo. Aj prokuratúra sa na náš podnet vyhovorila na platný zákon a v podstate nás (občana) odkázala na ústavný súd. Celé zle.

Až v prvej polovici minulého roka zákonodarcovia absurdný zákon zmenili. Odstránili z neho zákonom udelenú povinnosť občanom, vykonávať bezodplatne nútené práce na nie ich vlastnom majetku. Takže v túto zimu si môžu samosprávy zistiť, čo za nezmysly aj cez VZN pod hrozbou nie malých sankcií prikazovali občanom.

Od dnešného rána sneží. Hlavne na sociálnych sieťach (čo je však platné asi ako mŕtvemu kabát) prebiehajú rozsiahle diskusie o upravenosti ciest a chodníkov v našich mestách, ako aj na hlavných tranzitných cestných ťahoch cez Slovenskú republiku. My prinášame aktuálnu fotografiu z dnešného dňa, konkrétne cca 12.30 hod. dokumentujúcu stav úpravy chodníka - mestského chodníka pred nehnuteľnosťou vlastnenej samotným mestom - Mestskými sociálnymi bytmi.

Aj tu je opätovne vidieť, že nami občanmi vysoko nadštandardne platení a odmeňovaní predstavitelia vedenia mesta a úradníci povinnosti iným radi udeľujú, no oni samotní sa s nimi k spokojnosti občanov nedokážu dostatočne vysporiadať ani v prípade, že sa jedná o nehnuteľnosť, za ktorú zodpovedali aj pred platnosťou novej zákonnej úpravy, teda aj v nedávnej, dávnej a veľmi dávnej minulosti.

O problematike tzv. nútených prác a absurdnosti predmetného zákona, ako aj o arogantnom prístupe k obyvateľom v tejto veci zo strany vedenia mesta Sereď a dobre platených úradníkov sme písali tu:

http://www.seredonline.sk/odpratavanie-snehu-nutene-prace/


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Colorman | 11-01-2019 12:14:02
Však mu tam aj niekto napísal ohľadne jeho demagogie a zavádzania
Veselicky | 11-01-2019 09:30:30
Pisal o nejakej ubohej ankete na Tomcanyiho stranke o tom, ze kto ma a kto nema problem si odpratat sneh pred domom. Ja si pred domom odpracem a bez problemu. Ale snad nebudem odhrnat aj cestu alebo chodniky na sidlisku. To uz je cez. Zasa raz fraska a snaha odputat pozornost od toho, ze to pos...i. Este budu chciet, aby sme si na auta dali radlice a odhrnali si cesty. Veselicky a jeho ovce bravurne vsetko otocili na zly zakon. Ale co cesty a chodniky, ktore mali cistit aj pred platnostou zakona a su plne snehu? Veselicky je len manuska na ruke primatora.
obcan | 10-01-2019 21:33:33
primator zobud sa a odmetaj vedlajsie cesty hlavne ze tu na mlynaeskej byva karmazin co to nevidi lebo je slepy vedlajsie cesty odmetat vy tupci
pre čitateľ | 10-01-2019 16:45:25
bez urážky ale ty si poriadny magor - prinajmenšom funkcionár mesta.
Keď tak chceš robiť na cudzom majetku , príď ku mne a môžeš rolovať záhradu celý rok a aj susedom - neboj občerstvenie kýbeľ vody ti dáme,

Tebe asi nič nehovorí "otrokárska spoločnosť " tam sa robilo tak ako hovoríš, musel si robiť na majetku iného.

Asi si nepostrehol že žijeme 21 storočí a otrokárstvo,práca na panskom bolo zrušené veľmi dávno.

Taktiež si nepostrehol že čistenie mesta od snehu, ľadu, odpadkov a pod. musí vykonávať mesto celoročne to mu ukladá zákon.

Asi nevieš aké platy majú na MsÚ a hlavne aké odmeny berú 65.000 € a pod. Tak nech si nedávajú odmeny nemajú začo a túto čiastku nech použijú na čistenie mesta.

aké štúdia chceš predkladať, veď prednosta je odborník Ty nezarobíš toľko koľko on berie odmien, a to len tupec potrebuje štúdiu.

Ak nevieš je množstvo organizácii, ktoré sú schopné tieto práce vykonávať a veľmi dobre.

A nakoniec načo platiť organizáciám, načo počítať s tým, že bude zima a môže napadnúť sneh veď debilov Seredi je dosť oni si to sami poodhrňajú.

Tento zákon pre mesta je v platnosti od mája 1998, tak aká príprava ??????

A ešte 12 cm snehu nie je kalamita, je to bežná vec. Ty žiješ asi sna Sahare, lebo trepeš hovädiny.

Ano Orava, východ kde napadlo 1,5m snehu tak to je kalamita a tam je pomoc občanov žiaducá a nikto by sa ani nebránil.

V Oravskej Lesnej je viac ako 1,5m snehu a nevyhlásili kalamitu zvládajú to bezpečne

Tak že ty mudrc rafnutý tebe treba zvýšiť poplatky, alebo sa vrátiť tam odkiaľ si vyšiel ešte aspoň na 5 mesiacov aby si dozrel.
čitatel | 10-01-2019 15:31:15
V NRSR bolo už prijatých množstvo protiústavných zákonov, zákonov s rozporom hospodárskej súťaže, v rozpore so zakladajúcimi zmluvami EHS, zákony na hlavu postavé, nevykonatelne, rozne bludy a voloviny. Niektoré platili iba chvílu, pár mesiacov na objednávku akciovky.

Presun povinností z občana na mestá a obce je nerealizovatelné. Zvlášť čo sa rýchlosti týka v období kalamity. Na dedinách ludia bežne odhrňajú obrovské polochy, v meste keby každý chvílu hodil lopatou...ale v dnešnej dobe je to smiešne, lepšie je od klávesnice močkovať.

Na druhej strane zákon treba ctiť, ak sa občan sťažuje, resp. si uplatňuje škody, malo by mu mesto vyhovieť. Na zastupitelstvo treba predložiť štúdiu realizovatelnosti odpratávania snehu zo všetkých chodníkov a plôch. K tomu treba napočítať techniku a zamestnancov a čas, ktorý je požadovaný na okamžitý zásah voči prírode. Lebo keď pred každým domom v meste v dobe sneženia každý odhadzoval, tak teraz bude treba buď stovky ľudí alebo vhodnú techniku. Na otázku financovania je ľahká odpoveď. Zostaviť rozpočet tak, aby to tam bolo, čiže zdvihnúť daň z nehnutelnosti, vypustiť dofinancovanie vývozu odpadu, obmedziť kultúru a šport, navýšiť všetky komunálne polatky tak, aby bez problémov to vyšlo v rozpočte. Podľa mňa keby mali 50 malotraktorov a k tomu 50 stálych zamestnancov, tak do 24h chodníky odpracú a ovčan je spokojný. A v lete by mohli nonstop každý deň kosiť trávničky a zbierať ihly, naprávať kontajnery a vymienať zlomené lavičky. A bolo by to jak v DDR. Kurňa jaké to je jednoduché.
minister Ersek | 10-01-2019 14:41:57
zverejnil, že ak mesto sa nestará a nečistí chodníky v celom meste, ak to niekto nahlási tak mesto dostane pokutu až 33.000 .- €
Lenže naši konšeli nato serú, asi majú peňazí dosť, alebo občanov ryťovlezov, ktorí by čistili aj starú blaškovu a zadarmo.
tu podomnou diskuter | 10-01-2019 14:36:38
Ty si asi z inej planéty čo má spoločné odhrabávanie snehu z mestského majetku s úctou k človeku a spolunažívaniu. Keď si chceš niekoho uctiť tak ho pozdrav, chovaj sa k nemu úslužne a priateľský, keď má nejaký problém tak mu pomôž, poraď a pod., toto platí aj pre občianske spolunažívanie.

Ale to čo píšeš môže povedať len trkvas, lebo ide o majetok iného ktorý má ho udržiavať v prospech občanov a to nie dobrovoľne ale na základe zákona.

Keď chceš tak vehementne konať dobro v prospech mesta , tak príď dáme ti porylovať záhrady , ostrihať stromy a budeme úctivý povieme ti pánboh zaplať.
Pre na zamyslenie | 10-01-2019 14:00:44
V každom európskom štáte,kde sa vyskytuje sneh,si obyvatelia čistia sami pred domom,je to úcta k ostatným ľuďom,ktorí prechádzajú okolo,a ja to robím tiež a nečakám na mesto.Aj keď existuje tento nanajvýš nerealisticky zákon,vlastná iniciatíva v dobrom slova zmysle je pákou spolunažívania v demokracii.Ale to je jednoduché,vždy zvaľovať vinu na iného.To čo Vy tu píšete je tak neuveriteľne demagogické,že to postráda vôbec nejaký komentár.
POZOR !!!!!!!!!!!!!! | 10-01-2019 13:10:06
ešte dodávam,
ak ste zamestnaný, tak počas tejto doby kto bude odhŕňať a oškrabávať ľad ?????????????????????????? Tak vzniká povinnosť si niekoho najať , zaplatiť aby sa staral o mestský majajetok.
POZOR !!!!!!!!!!!!! | 10-01-2019 13:06:43
Ak by Vás mesto zaviazalo odpratávať sneh, ľad na chodníku pred Vaším domom za úplatu, tak by potom nasledovalo toto :

v prípade, že by tam niekto spadol a zlámal nohu, ruku , alebo si inak ublížil vzniká pre Vás povinnosť mu vyplatiť : bolestné, stratu na zárobku, náklady na liečbu a ak by nastali aj následky a to je možné pri zlomení krčku, resp. poškodení panve tak aj sťaženie spoločenského uplatnenia.

Neviem prečo takéto sprostosti niekto vymýšľa, mesto by mu znížilo poplatok za psa asi o 10.-€ a pre Vás by vznikla povinnosť tak ako je vyššie uvedené uhradiť niekomu aj 3000.- € , resp. platiť doživotne pri trvalých následkoch.

Nie je jednoduchšie a v súlade so zákonom dbať nato a tlačiť všetkými možnými formami, aby ten komu to prikazuje zákon konal a plnil si zákonom stanovenú povinnosť.

Tento zákon je platný od mája 2018, tak že nejaké výhovorky nemohli sme sa pripraviť neobstoja !!!!!!!! , pripravu potrebuje len muž vo veku 80 rokov na súlož.
tony pre navrh pre zastupitelstvo | 10-01-2019 12:50:13
to je z dielne sns?tam maju hviezdne napady,akoze mi odrataju 8€ za psa a ked bude dlha zima tak budem dva mesiace odhrnat sneh? to je bomba to beriem.
na zamyslenie | 10-01-2019 12:22:35
Hrnko si to ty?
návrh pre zastupiteľstvo | 10-01-2019 11:33:08
v niektorom meste sa zamýšľajú nad takým riešením,že nedostatok kapacít na odpratávanie snehu by nahradili občanmi-dobrovoľníkmi,ktorých by dopredu zazmluvnili na určitý úsek chodníkov,napr.pred ich nehnuteľnosťou.Túto "službu mestu"by im následne mesto vykompenzovalo napr.odpustením,resp.znížením poplatku za parkovacie miesto,dane z nehnuteľnosti alebo za psa.
na zamyslenie | 10-01-2019 09:58:04
Prechádzal som sa po Seredi a hlavne pri rodinných domoch niektorí ľudia čistia chodník ako keby im zato platili i keď zákon hovorí niečo iné.

Pozor na tých to ľudí :
sú to nebezpeční ľudia, ktorí nectia zákon a možno od nich očakávať nebezpečný podraz.
Zákon jednoznačne stanovuje komu prináleží povinnosť čistiť chodníky v meste - čiže to je jeho výsostné právo. Takýto iniciatívni - nebezpeční ľudia zasahujú do práv iného jedným slovom obmedzujú ho na jeho právach a znemožňujú mu výkon jeho povinností.
Že funkcionári na čele s primátorom sú šlendriáni je známe, ale potom čo sú takýto ľudia ? - podvraťáci.
Je nad slnko jasné, že keď nemajú náklady na údržbu , tak čo s peniazmi ? no predsa si ich rozdelia vo forme odmien - tak potom niet im čo závidieť a vytýkať.

Takýto iniciatívne občania SPAMäTAJTE SA !!!!!!!!!!!!!
funkcionár | 10-01-2019 08:49:35
Nebláznite ľudia, keď dáme na zimnú údržbu nezostane nám na odmeny. A neviem prečo vám vadí trocha snehu ?
Viceprimátor | 10-01-2019 07:26:34
sa riadne zapotí, kým nájde výhovorku, prečo nie sú odhrabané chodníky na sídliskách a upravené cesty. Ale nakoniec to skomolí a je na nás, či mu to zožerieme, alebo nie.
Pre čitateľ | 10-01-2019 06:08:09
Svojim príspevkom si zvýšil ich počet.
Pre primatora | 10-01-2019 05:56:49
Na co setris aj s tebou dosadenym poskokom? Prednostovi na odmeny? Sa pozri na parkovisko pod billboardom AB Sered. 20cm snahu. A to je hlavny tah. 100m pred billboardom zastavka, tiez 20cm snah. Ako vojdeme do autobusu? Mame sa brodit? Sidliska. Neodhrabane chodniky, matky s kocarmi sa trapia. Chodnik pred MS D. Stura neodhrabany absolutne. Udupany sneh. Vsetko teraz rano. Vonku nikde niko. Ziadna technika. Bocne ulice neposypane. Preco kupovat sol? Ved sa to roztopi a ludia zabudnu a je usetrene. Ze ta hanba nefackuje. Vyzierate sa za mestske, dva dni z roka nasnezi, to uz nezvladnete. Treba pridat chudakovi Tiborkovi. Na co sa zas vyhovoris? Co sa pokazilo?
treba vidiet | 09-01-2019 23:44:20
https://www.facebook.com/zomriofficial/videos/743170122718781/?t=4
Pavol Kurbel | 09-01-2019 22:19:56
pre p. kurbela
Netrepte sprostosti. Nikdy som nekričal, že sa plytvá peniazmi na zazmluvnenie zimnej údržby. Dokonca na poslednom zastupiteľstve som upozornil, že došlo k zmene zákona a že mesto má po novom odpratávať sneh zo všetkých chodníkov a pýtal som sa prednostu, či máme vzhľadom na túto skutočnosť dosť peňazí na zimnú udržbu. Bol som ubezpečený že áno. Tak nekecajte hovadiny.
pre pani stefunkovu | 09-01-2019 21:04:20
mate sluzbu na odhranie snenu ale vy na to kaslete smutne mate doma troch chlapou
anonym | 09-01-2019 19:20:35
nech idu odpratavat bezdaci co byvaju zadarmo v dome kultury ved ani tam neni odpratane
obcan | 09-01-2019 18:33:16
zaujimava diskusia a mam jeden zaujimavy postreh. Kazdu zimu sme boli upozornovany mestom a mestskou policiou aby sme si odpratavali z chodnikov v centre mesta sneh. Vzdy ked bolo nasnezene nas chodili upozornovat, ze nemame odpratane. Teraz ked ma odpratavat mesto a neni odpratane kam to mame hlasit? Ved teda treba pouzivat rovnaky meter na vsetko. Mame volat mestsku policiu nech ide primatora upozornit ze halooooooo, sneh treba odpratat, nesedte na riti, treba robit.
občan Serede | 09-01-2019 16:52:00
Keď sa budú koncom januára platiť dane, tak si odpočítam 3 x 4 eurá (12) za odpratávanie snehu. S tým pôjdem aj za primátorom.
čitateľ | 09-01-2019 12:03:54
Prečítal som si diskusiu...a niekto tu písal, že sa tu stretla partička idiotov. A mal pravdu. Aj som chcel niečo napísať, ale kašlem na to, niet komu.
Registrovaný Michal  Hanus Michal Hanus | 09-01-2019 11:21:57
Naozaj nie je možné vyčistiť celé mesto ku spokojnosti všetkých a obratom. To jednoducho nejde a nezvládne to žiadne mesto. Ani Sereď. Je to limitované technikou a ľuďmi. Ale ako to tu už bolo spomenuté, za toto bol v minulosti kritizovaný aj p. Šulák, ktorý mal odpratávanie snehu v tom čase zazmluvnené a mám pocit, že vtedy to bolo určite zvládnuté lepšie. Isteže, viacej techniky a viacej ľudí to zvládne podstatne rýchlejšie. Momentálne je kritika na mieste. Ráno som prechádzal mestom a príliš lichotivé to nebolo. Máme šťastie, že nie je zima ako pred tridsiatimi rokmi. To by zrejme bola pohroma.
len tak na okraj | 09-01-2019 10:41:42
Že sa nejedná o srandu, tak uvádzam:

TČ všeobecne ohrozenie: § 285 TZ
Kto z nedbanlivosti spôsobí, alebo zvýši všeobecné nebezpečenstvo alebo sťaží jeho odvrátenie alebo zmiernenie, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok :

TČ Marenie úlohy verejným činiteľom : § 327
Verejný činiteľ ktorý pri výkone svojej právomoci z nedbanlivosti zmarí splnenie dôležitej úlohy potrestá sa odňatím slobody až na dva roky.

Tomčányi ako štatutárny zástupca mesta a Verejný činiteľ v celom rozsahu naplnil uvedené ustanovenia , nakoľko nekonal a flagrantne sa vykašlal na zákon, ktorý mu prikazuje konať, tak, že svojím nekonaním nesplnil dôležitú povinnosť ktorú mu ukladá zákon.

Ale pre Tomčányiho je to zrejme šuma-fuk, hlavne že berie plat od mesta, odpadovej spoločnosti a vodární.
Marek Sladký | 09-01-2019 09:35:56
tiež občan | 09-01-2019 07:36:56 - pred MsÚ makalo niekoľko ľudí plus technika už pred štvrtou hodinou rannou.
seredan | 09-01-2019 09:28:13
to sa tu zas stretla tlupa idiotov:)))
pre p. Majku | 09-01-2019 09:02:38
p. Majko máte výborné-kvalitné Foťáky odfotte jednotlivé chodníky a pošlite na prokuratúru s tým, že primátor ako štatutárny zástupca hrubo a zámerne porušuje zákon, ktorý hovorí , že mesto má čistiť chodníky.
Stačí len pripísať, že takýmto konaním t.j. porušením zákona vystavuje občanov Serede ako aj cezpoľných k ohrozeniu zdravia, nakoľko je veľký predpoklad pádu a tým si spôsobiť ublíženie na zdraví až ťažké ublíženie.
Nejaké vysvetlenie od primátora , že nemajú ľudí, peniaze to neobstojí nakoľko " ZÁKON JE ZÁKON " a musí ho dodržiavať každý človek v SR od prezidenta až po posledného bezdomovca.
širšie centrum mesta | 09-01-2019 08:16:12
nebolo ráno vôbec odhrnuté. Chápem že nie je možné všetko naraz. Ale toto bolo veľa. Ja si v pohode odhádžem sneh pred domom. Ale požadujem zľavu na mestských poplatkoch! Nech spravia dohodu. A uvoľnení odhŕňači, ktorí by nemuseli čistiť takto odhrnuté chodníky nech upratujú tam kde to ináč nejde. Lebo keď si predstavím ako takto z metských peňazí odíde veľké čiastky na zaplatenie odpratávacích firiem, najatých odpratávačov. Za tie prostriedky by sa dalo kúpiť veľa trvácnych užitočných vecí do škôl, škôlok, do múzea.
občan | 09-01-2019 08:11:50
je to všetko smutné ale čo? akú čvargu ste si zvoli takú máte. Nestačilo Vám poučenie z predchádzajúceho obdobia ?
Je namieste dať podnet na prokuratúru, nakoľko primátor ako štatutár hrubo ignoruje zákon a tým vystavuje ľudí všeobecnému ohrozeniu zdravia - pádom a takto ťažkému ublíženiu na zdraví , možno aj s trvalými následkami.
SEREĎAN | 09-01-2019 08:05:18
To už nikto s tými vagabundami na úrade nepohne? To je už druhý deň a neodhŕňajú sa chodníky! Do kedy budete ešte čakať? Skutočne dovtedy, kým sa niekto nedoláme? Mestský úrad ZOBUDTE SA UŽ KONEČNE! Už je deň a ešte k tomu pracovný!
pre Nemám slov.... | 09-01-2019 07:58:03
Ale zvládá. Keby ste videli koľko kávičiek už majú za sebou! Ako sa za dverami v teplúčku " riešia" naše potreby! A čo tam po obyvateľoch mesta. Keď už napríklad idú na polikliniku, prečo by sa nemohlo pár ľudí strepať a poprípade utrpieť zlomeninu? Veď aj tak idú na ústav, pri jednej ceste im aj zasádrujú nohu, či ruku. No nie?
Nemám slov.... | 09-01-2019 07:46:23
Ako Fándlyho sídlisko nepatrí Seredi? Veď tu sa vôbec neodhrnal sneh. To nevadí, že tu je aj škôlka, špeciálna škola? Všetko sa končí pri hlavnej ceste? Nedá sa tu ani s kočíkom prejsť a autom je to katastrofa. Napadlo po dlhej dobe trocha snehu a mesto to nezvláda.
tiež občan | 09-01-2019 07:36:56
Prajem všetkým dobré ráno. Prebehol som cesty a chodníky po Seredi. To by ste sa čudovali, ako krásne dočista majú naši hradný páni vyčistené chodníky! Pred mestským úradom by sa dalo aj v papučkách prejsť. Ale ostatné chodníky bez rozdielu sú aj s 20 a viac centimetrovým snehom. To čo má znamenať páni na úrade? Vy ste niečo viac, ako ostatný obyvatelia ?
občan | 09-01-2019 06:43:38
Krásny príklad toho, ako sa dá od zaslepených ľudí obhajovať očividné nezvládnutie situácie a ešte to aj otočiť proti tomu, kto na to poukáže. Ešte že nesneží dosť často a voľby nie sú v zime. Takto na to ľudia zabudnú.
Pre pre Milos Majko | 09-01-2019 05:48:11
Co sem pleties vysledky volieb? Volby vyhral Martin, to je jedna vec, volil som ho aj ja, ze dodr...i udrzbu ciest a chodnikov je vec druha. Otras. Nech zdvihne svoju velku rit aj s nezaplatitelnym prednostom a idu odhrnat. A vooobec to nie je len Trnavska a uz vobec nie je kalamita.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-01-2019 23:46:23
pre Miloš Majko | 08-01-2019 222412 | 08-01-2019 23:24:10 | - mylite sa, nie je to moja ulica. Je to ulica v meste Sered, ktoru obyvaju obyvatelia mesta platiaci mestu Sered dane.

Ano, tie dane, z ktorych je financovany chod mesta, mestskeho uradu, konfort uradnikov, ich platy, odmeny, plat pripatora Tomcvanyiho, ako aj odmeny poslancov a vseta rezia.

Vas nazor je skutocne pozoruhodny a jeho prezentaciou ukazujete, ako neskutocne obmedzene rozmyslate. Nemam vsak vyhrady - zostante pri tom.

Za nerovny pristup k obyvatelom si vedenie mesta moze vysluzit zalobu - myslim si, ze skor ci neskor k tomu pride, kedze podkladov je k dispozicii stale viac.

Co sa tyka vysledokov volieb - respektujem ich a to je vsetko. Faktom ale je, ze presne tie vysledky priniesli zvolenym funkcionarom nielen honor a postavenie, ale aj povinnosti a zodpovednost.

A som si isty, ze stale viac ludi si to uvedomuje a stale viac ludi bude za svoje peniaze vyzadovat aj adekvatny servis.
pre Miloš Majko | 08-01-2019 222412 | 08-01-2019 23:24:10
Myslím že 99% čitateľov práve po tomto prečítaní dúfa že vašu ulicu odhrnače obídu. Toľko ste museli čakať na pár cm snehu v Seredi aby ste tu vytvorili apokaliptistickú blizard situáciu :D Tie výsledky volieb vás musia strašne rozkladať :D
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-01-2019 22:24:12
Na Trnavskej DOTERAZ chodniky neodhrnute!!

Pan primator Tomcanyi, to snad obyvatelia tejto ulice su permanentne stvrtoradymi, alebo snad cakas, kym sa sneh roztopi?
Stav ciest | 08-01-2019 22:14:34
Kde v riti su odhrnace, aby odpratali sneh z ciest. KATASTROFA
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-01-2019 22:09:45
Dnes som mal rokovanie s panom, ktory prisiel z BB. Okamzite mi povedal, ze tak od snehu zasratym mestom dnes este neprechadzal. A to som bol treti v poradi.

Viete, ten, kto sedi doma na prdeli si skutocne moze mysleit, ze u nas je vsetko OK.

Staci ale vidiet trosku dalej od nosa a pochopite, ze priority vedenia mesta su uplne ine, ako sa vam snazili nahovorit pred volbami. Vlastne, oni nic verejne nehovorili. Oni sa len skryvali rovnako, ako po cele volebne obdobie - hlavne sa nedostat pred kameru, lebo otazky by neustali.

Mam obavy, ze situacia sa bude opakovat aj toto volebne obdobie. Dlhodobo hovorim, ze si dovolia len to, co im tolerujeme.
obcan sesede | 08-01-2019 21:38:19
prosim vas kde su odrhanace co spia lebo coooooooooooooooooo pan primator mate velke odmeny a na ludi nemislite
občan | 08-01-2019 21:20:31
komu sa chce tak nech čistí trebárs aj celé mesto. Darmo niektorí ľudia v Seredi žijú hlboko v otrokárskej spoločnosti a nechajú si aj srať na hlavu.
Prečo by som mal čistiť niečo čo nie je moje ????, ak nie je ľudí , tak nech idú funkcionári mesta a čistia ved ich je tam ako maku a za aký fajnový plat.
Konečne je na svete zákon ktorý chráni občana , ale darebným konšelom sa to neľúbi. Vedia len zvyšovať dane, poplatky za smeti, dane od psa atď.......
Mesto je zasraté celé od snehu i keď nejde o žiadnu kalamitu 10cm, kašlú nato a nečistia.
To baude kaca frca, keď niekto nedajbože spadne a zlomí ruku, nohu, alebo nejak inak ublíži, tak to potom mesto bude mať financie na jeho odškodnenie a to je : bolestné, sťaženie spoločenského uplatnenia, strata na zárobku, platba za lieky a pod., tak podľa dlžky práceneschopnosti sa to môže vyšplhať aj na cca 5.000 €
Pritom nehovorím o tom, že niekto trebárs spadne doma na schodoch a povie, že sa mu to stalo na chodníku pred mestským úradom, tak mesto bude cálovať...
pre Michal | 08-01-2019 21:00:03
Prepac som sa nechal uniest clankom http://www.seredonline.sk/clanky/kalamita-v-trnavskom-kraji/
pre P.Kurbela | 08-01-2019 20:49:03
Minca ma dve strany. Ak by sa zazmluvnilo viac techniky a nesnezilo by kricali by ste ako sa plytva peniazmi nas vsetkych. Ako chcete v jednom momente odpratat sneh z.celeho mesta? Zakon je postaveny na hlavu.
neviem, | 08-01-2019 20:39:38
Ci je horsie neodpratane chodniky,alebo neprejazdna biela hora..
Pavol Kurbel | 08-01-2019 19:28:09
Pred chvíľou som meral sneh na streche auta ktoré mám už mesiac odstavené vo dvore. 6iadnych 15 alelen 12 cm snehu. Tak to ozaj nie je kalamita.
Michal | 08-01-2019 19:15:15
Ja som pisal o peniazoch? Myslel som techniku. Prednosta za jeho odmeny by mal odhrnat ako motorova mys. Pre Rada. Ty kde vidis kalamitu? 15cm je kalamita? Neblazni. To je na smiech.
Rado | 08-01-2019 18:58:54
Ja som si pred domom odhrnul sneh sam a po p hodine znova. Snedy invalidi by to aj tak nespravili. Dnes je kalamitna situacia nie je v ludskych silach odpratavat to v celom.mestu ku spokojnosti vsetkych.
pre Michala | 08-01-2019 18:57:05
že mesto nemá peniaze, Ty asi sranduješ ?????????
kde nabrali 65.000 € na odmenu prednostovi ????????????
za uvedené peniaze by upratovali chodníky aj dva roky !!!!!
Pozrime sa aj na odmeny všetkých povaľačov na mestskom úrade tak by nebol problém aby mesto bolo čisté.
Keby funkcionári mesta nehabali pre seba a svojich roduverných tak by mohli vyhlásiť, že kto bude pred svojim domom odmetať sneh, tak ten bude mať úľavu na daniach z nehnuteľností npr. 10%
ale to je asi utópia.
V Seredi | 08-01-2019 17:34:06
Kde sú Mestky policajti, ty vedeli dobre buzerovať kto nemal odhrnuté! Aha? Oni si to teraz na chlebodarcu dovoliť nemôžu!Dnes chodníky pri poliklinike hrúza!!!
Trnava | 08-01-2019 17:20:55
V Trnave ani pred policajnou stanicou nemali do 14:00 odhrnuté....
Michal | 08-01-2019 14:05:03
Pozrite sa napr. pred školy. Katastrofa. Jasné, žiadne mesto na svete nemá dostatok prostriedkov, aby bolo všetko hneď odpratané. Ale v minulosti na zastupiteľstve pranierovali Šuláka, tuším to zas bol vicebreptal, a teraz je to ešte horšie a je podstatne menej snehu. Toto je celé smerovanie nášho mesta. Koľko z toho kvapne... Úlohy mesta nie sú o zárobkoch.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign