Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Máme dôvod na oslavu štátneho sviatku ?

Igor LehockýDátum17. 11. 2011 19:13:20Téma17. november 1989

17. november 1989 bez najmenších pochybností je jedným z najvýznamnejších medzníkov v histórii slovákov a čechov, bývalého Československa a dá sa povedať, že pre tzv. východný blok štátov so socialistickým zriadením, ktorým diktoval svoju vôľu a určoval kvalitu života bývalý Sovietsky zväz, ako víťaz druhej svetovej vojny. V tento deň začal zánik komunistického vládnutia, keď štátne orgány Československej socialistickej republiky cez ministerstvo vnútra, verejnú bezpečnosť ( VB - terajšia polícia) a nechválne známu Štátnu bezpečnosť  (ŠtB), brutálnym spôsobom, za použitia najhrubšej fyzickej sily, potlačili pokojné študentské zhromaždenie v Prahe pri príležitosti osláv Medzinárodného dňa študenstva a teda 50. výročia nacistických razií na Pražských vysokoškolských internátoch, keď jej účastníci demonštrovali slovne aj  transparentmi proti komunizmu.

Dnes sa píše 17. november 2011, štátny sviatok Slovenskej republiky, demokratického štátu, slobodného a zvrchovaného národa, ktorý si svoje vlastné dejiny začal písať v podstate 1.1.1993, kedy sme sa pokojnou cestou oddelili zo spoločného štátu čechov a slovákov a vznikla Česká republika a Slovenská republika.

Máme dôvod na oslavu týchto udalostí?

Splnili sa očakávania občanov SR v novom demokratickom zriadení?

Je súčasné spoločenské a štátne zriadenie spravodlivejšie?

Sú obyvatelia SR spokojní so smerovaním svojho štátu v Európe?

Je prulalitný politický systém dobrý a spoľahlivý?

Sú obyvatelia tejto krajiny spokojní s ľuďmi, ktorí sa podieľali na vývoji hospodárstva, ekonomiky, spoločenského rozvoja a vyspelosti krajiny na pozíciách predsedov vlád, ministrov, poslancov NR SR a ostatných najvyšších ústavných činiteľov Slovenska?

Keby obyvatelia SR vedeli, čo nás čaká po r.1989, súhlasili by opätovne so zmenami štátneho a spoločenského zriadenia?

Komu demokracia priniesla spokojnosť, bohatstvo, vysoký životný štandard, komu nie a prečo je tomu tak?

 

A možno mnoho ďalších otázok by mohlo nasledovať na margo dnešného štátneho sviatku, ale podstata musí byť pre každého zrejmá. Slovensku sa podarilo vymaniť zo zaostalosti ekonomickej, sme súčasťou silného vojenského obranného paktu, sme slobodný a zvrchovaný národ, ktorému svieti jedna hviezdička na vlajke Európskej únie a na to sa nesmie nikdy zabudnúť.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Martin Blasko Martin Blasko | 14-07-2012 18:26:26
Mame dovod na oslavu statneho sviatku?,...tak sa volal ten clanok.Reagoval som len na ten koniec clanku co som je aj evidentne z odpovedi.Nenam nic proti vam ani vasmu nazoru,len sa mi ten zaver nezdal :) Kazda zmena ma byt zmana k lepsiemu,ale zial to tak neni.Sviatok by sa mal zrusit a viac si tu udalost,tu chybu nepripominat :-) Inak je to cool :-)
Igor Lehocký | 14-07-2012 18:06:27
Pán Blasko, rozmýšľam, na ktorý môj článok ste napísal svoj príspevok. Opakovanie je matka múdrosti ako sa hovorí, keď si ešte raz prečítate môj článok a odpoviete si správne na položené otázky v jeho texte, pochopíte, či je dôvod na ódy dneška. Ale inak v pohode.
Registrovaný Martin Blasko Martin Blasko | 14-07-2012 17:55:29
P.Lehotsky,....s akej ekonomickej zaostalosti sme sa vymanili?O akej zvrchovanosti a slobode nam tu pisete?Co je tu slibodne a zvrchovane?Ved slovensko po r.1989 vsetko rozpredalo,sme ekonomickymy vazalmy bank,nasi politici odklepnu vsetko,co pride s Bruselu,ved toto ani za socializmu nebolo!!!!!Rusi nam nediktovali ake maju byt zakrivene banany a ake rovne maju byt uharky!!!!!P.Lehotsky,pozrite sa kde zijete,ako ludia okolo vas ziju a kam sa to ubera a potom piste o oslavnych odach na november!!!!!Cela revolucia bola z inscenovana,Venco Lahev a jemu podobny boli dosadeny,bolo to cele len divadlo pre ludi nic viac.Pozeral som to video s Budajom co tu je a v jednej vete s nim uplne suhlasim,......"Sloboda stoji naozaj za to!!!!!"Ziadna sloboda tu vsak p.Lehotsky neni,......ludia su otrokmi.Vy to pisete asi len preto,ze sa to tak pisat patry,ale napiste svoj nazor na vec,svoj pohlad a skusenost.Nezastavam sa socializmu,ale nemienim vychvalovat tuto akoze demokraciu a slobodu ked to tak nevnimam.
nasiel som | 30-11-2011 10:08:01
nahodou som klikol na historiu a nasiel som to, co som necakal, ale musim k tomu nieco pridat, co, ako si myslim, nemoze ozaj nikto vyvratit, lebo je to tak.
Komunizmus, co sa tu chce ludom podavat ako ideal, za ktorym musime smutit? A kde prosim Vas na svete najdete tento system? Nas vzor CCCP? Aj ti sa ho vzdali. Ludovodemokraticka Cina? Ved tam zakazali rodinam mat deti. Iba jedno! Kuba? Kubanci su rozutekani po celom svete. A kde este? Porite sa globus a porovnajte rozmery. Ludia zlati, Slovensko je tam kde je, lebo z komunistov su podnikatelia a vladnu dalej a hrabu pre seba, ako to uz vzdy robili a manipuluju cele Slovensko. Ved poznate mena byvalych - su aj sucasni! Niekto Vas tu tiez chce len a len manipulovat a zahrava sa s Vasimi citmi - to je najrychlejsia cesta k ovladaniu.Keby nebolo Februara 1948 sme dnes tam kde Rakusania a bolo by nam aj tak dobre, Ten rok, co som tam robil, bol super. 14 platov za rok, dlha dovolenka, dobri lekari, vyborni penzion, kde som byval,..to bola radost pracovat. Aj my sme sa tak mohli mat.
Pre čitateľ | 20-11-2011 13:51:44
Veľmi úbohý príspevok.Asi Ty si fenomén na hodnotenie ľudí.
Igor Lehocký | 20-11-2011 10:55:56
"Čitateľ", asi máte silno zatiahnutú ručnú brzdu, čo svedčí o tom, že kašlete na to čo sa deje v Seredi, inak by ste vedel, že som sa uchádzal o post poslanca MsZ v posledných voľbách a nikde som na svoju počesť guláš nevidel ani nechutnal. Inak Váš príspevok je skutočne obohatením pre SOL aj pre "čitateľov".
Čitateľ | 20-11-2011 10:27:02
V Seredi máme nový fenomén menom Igor Lehocký. Tento pán rozumie snáď všetkému. Rád by som ho videl na kandidátke politickej strany alebo ako nezávislého do komunálnych volieb v Seredi. Obdivujem jeho prehľad, snáď by som sa len spýtal, či platil za toto jeho vzdelanie ? Ak bude kandidovať, uvarím mu 50 litrov gulášu ako sponzor. Ak sa všetci najedia, tak budeme klásť otázky z ktorých ten guláš vráti späť .... Ale bude sponzorský. Začínam šetriť.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-11-2011 23:46:30
Vzdy vsetko a vsade je o ludoch. O konkrtenych ludoch a ich konani. Cim skorej to pochopime, tym lepsie pre nas a nase deti...
Robo Horvath | 19-11-2011 23:29:34
Ale bude aj horšie. Radšej sa zasmejte na tomto videu.

http://www.mojevideo.sk/video/17/japonske_masazne_kreslo_po_lyzovacke.html
Robo Horvath | 19-11-2011 23:19:50
Ideálno nebude nikdy a obdivujem ľudí čo sa presadili a zbohatli pracovitosťou a šikovnosťou pri realizácií svojich nápadov, ale neznášam vychcaných smradov čo sa prisajú a vysávajú a napr. aj v našom meste na rozpočte. A pritom sme stále takí tupí, že vieme čo sa deje a presto všetko si volíme tých istých. A potom si len sťažujeme a sme nespokojní. A tak nám treba.


pre anonym 21,33 | 19-11-2011 22:18:43
No ved si precitajte, KTO su ti, co zo Slovenska robia stoku a nevazia si ludi - BYVALI KOMUNISTI ! Su vsade ako potkany - aj tie su neuveritelne "prisposobivi" a preto preziju vsetko.
nemtudom | 19-11-2011 22:14:01
ešte raz - Fico zostavil vládu, kde zo 16 členov bolo 13 komunistov a jeden eštébák! Aká zmena? Dnes má Fico 45% preferencie. Je toto normálne?
anonym | 19-11-2011 21:33:02
Pred r. 1989 sa robili svinstvá, dnes sa robia ešte horšie. Ale to všetko je akosi v poriadku. Tí, ktorí kritizujú komunistov majú pravdu, ale nech skúsia objektívne zhodnotiť aj dnešný systém. Lebo ak niekto vraví, že dnes je to v poriadku, tak je zrelý na zvieraciu kazajku. Nebolo dobre vtedy, nie je ani teraz. Jednoducho neexistuje systém, ktorý by si zaslúžil ružové rečičky.
pre p. Lehockeho | 19-11-2011 19:47:33
100 % pravda.
Igor Lehocký | 19-11-2011 18:25:04
Toto je jedna z vecí, ktorá má výpovednú hodnotu o morálke a vyspelosti jedného národa. Namiesto toho, aby tí, ktorí boli preukázateľne eštébáci a zničili mnohé ľudské osudy, namiesto toho aby sa s nimi republika vysporiadala jednoznačne tak, že zákonom budú postavení na okraj spoločnosti, zákonom im bude zakázané byť zárobkovo činný v štátnej sfére a ako podnikatelia musia nosiť do smrti nálepku zločinov komunizmu, namiesto toho sú veľkopodnikatelia a najvyšší štátny predstavitelia a politické strany sa im tlačia do análu a robia ich ešte bohatšími. To nie je výsmech demokracie po slovensky? A ľudia mlčia až na malé výnimky a stále a dokolečka odovzdávajú svoje hlasy tým, ktorí to robia.
skrvn sk | 19-11-2011 17:42:02
cely systém je na prd a neda sa zmeniť, na slovesku robotnik je mravec dopredu odkazany na platenie štatnych potrieb, už nezostáva na život a plány, demokracia je srať na vás a otvoríš si hubu? naserem ti aj tam, a myslim si že na buduci rok to začne
pre Adela | 19-11-2011 17:21:52
...preco su z tych "neskodnych" komunistov, ktori su vsade a vlastnia 2 tretiny republiky zratu take "zvierata" politici? Lebo aj vzdy boli, a kradli, a tichucko si to uzivali, len aby to ostatnym neklalo oci, hrali sa na robotnicku triedu. JRD, Pecivarne, Vinarske, Kavoviny, Porobetonka, Novoplast - to bol vsetko klan a vymenny obchod. A vsetci byvali z tychto podnikov boli rychlo bohati.
Pre hombre | 19-11-2011 15:28:15
Preto bol Kollár ticho,lebo sa nič neprivatizovalo a vonkoncom nešlo o privatizáciu nemocníc.Čo sa tých príspevkov po voľbách z našich daní by mali byť celkom zrušené. Nech si politické strany platia členské príspevky ako komunisti voľakedy a nech žijú z toho.Ak sa nezmení volebný systém u nás a nebudú sa voliť konkrétne osobnosti,tak tento stav sa bude donekonečna opakovať.Veď tie isté srany a ich členovia sú tam 22 rokov,len poradie sa mení.Ani blížiace voľby nič nezmenia.
Adela | 19-11-2011 14:20:29
ako bebo:nehnevaj sa,ale tak,ako teraz melu ustami a rečičkami,tak to ozaj nebolo.Neviem,kolko maš rokov,ked tu opisuješ,čo komunisti narobili,ale viem jedno,že čo najviac kritizuju su ti,čo koministov nezažili,su nato moc mladi.Ja som žila v tom obdobi,vychovali sme s manželom 4 deti,chodili sme do kostola,deti su pokrstene,pochodili sme celu Europu,sice na prisluby,ale nam to nevadilo.Pracovali sme,dobre sme žili a nikdo nam nebranil v ničom.Nijako sme neboli šikanovani a neboli sme ani v strane,ani sme neboli prislušnici štb.Predsa bez informačnej služby neexistuje žiadny štat,len sa to inak vola.Ten ,kdo žil riadne,sa nemusel ničoho bat.Takže,dovod na oslavu ja osobne nemam,pekny den
Jakub Šalmík | 19-11-2011 13:57:25
Hombre toto Ficovim volicom nevysvetlis ako napriklad nevysvetlis krestanovi ze boh jednoducho neexistuje. Ale zdiealm tvoj nazor.
Jakub Šalmík | 19-11-2011 13:57:24
Hombre toto Ficovim volicom nevysvetlis ako napriklad nevysvetlis krestanovi ze boh jednoducho neexistuje. Ale zdiealm tvoj nazor.
hombre | 19-11-2011 09:47:25
Diskutuje sa tu aký sme hlúpi a nechávame sa zdierať za smiešne mzdy. Oprávnene. Na čo sú u nás odbory? len na to , aby vždy dopomohli boľševickej svoloči k moci, keď ju na chvíľu pustí z rúk. Taký farizej, ako je Marian Kollár, odborársky predák medzi lekármi, sa ozýva vždy keď nie sú postkomunisti pri moci. V čaase keď vládol Fico, bol ticho a trávil dovolenky 2x ročne v Dominikánskej republike. Z to nízkeho platu? Prečo nikto nechce podporiť Matoviča na námestí SNP? Veď ten len chce,aby politickým stranám (VŠETKÝM!!)primerane skrátili príspevok za voľby od štátu na obdobie štyroch rokov, ktoré už dostali a po necelých dvoch rokoch znova chcú plnú dávku. A toto je Slovákom ľahostajné!! Prečo mu Ficov poslanec, ktorý je zároveň aj vedúcim kancelárie na magistráte hl.mesta BA nechce povoliť postaviť si stan na námestí SNP? Preto,lebo Matovič je neúnavným kritikom Fica? To je politická kultúra od popredného politika, akým Fico je, aby sa verejne vyjadril o poslancovi NR aby mu odobrali občanský preukaz? Slováci vzpamätajte sa!!
ako bebo | 19-11-2011 07:23:29
Bebo Vam vsetkym jasne ukazal, preco je to u nas tak ako je, lebo vsetci komunisti zostali a plnia si vrecka tak, ako to uz robili vzdy a su tam menovani ti velmi aktivni, lenze da sa dlho pokracovat. Nechapete, ze vsetko zostalo v rukach byvalych komunistov, a pretoze ti vedeli len trepat prazdnu slamu, doviedli krajinu sem?
je to na nas | 19-11-2011 07:13:51
M.Motycak - triezvo a pravduvo. Skoda, ze si to ludia neuvedomuju a doteraz volili byvalych komunistov a tak sme tam, kde sme.
Jakub Šalmík | 19-11-2011 00:35:06
Prave pre tie ucty by mali mat ludia zodpovednost sami za seba a nerobit za minmalnu zdieracsku mzdu. Vsetko sa da dosiahnut ak sa chce.
Samozrejme ucty treba platit ale praca v takychto ustavoch (nehovoril som len o Samsungu) ucty zaplati ale co vam ostane? Vsetko ma svoje pre a proti. Ale nech sa ludia potom nestazuju ze nemaju na dovolenku, auto alebo banany, ked sa nehaju zdierat.
Matej Fraňo | 19-11-2011 00:04:19
Jakub, keď nie je na výber.. a účty je treba z niečoho zaplatiť - ale to zistíte, až keď sa odsťahujete od mamy. Napriek tomu si stále myslím, že práca v Samsungu patrí medzi tie lepšie v tomto regióne.
Jakub Šalmík | 18-11-2011 23:58:36
Nemozu ale brat vsetko hned len preto ze to ponukaju tiez neni rozumne :) Ale to je na inu diskusiu a nechcem byt znova a znova obvineny za offtopic a svoje hrubo neodborne nazory :)
Matej Fraňo | 18-11-2011 23:50:36
Platy pri vysokej nezamestnanosti predsa rásť nemôžu. Ak je vysoká ponuka a nízky dopyt, cena klesá, nie?
Jakub Šalmík | 18-11-2011 23:44:58
Ja sa nevysmievam - to by som si v zivote nedovolil. Za pracu sa netreba hambit ale je to len nasa chyba (Slovakov) ze sa nehame vydierat.
Samozrejme zvysil zamestanost dal ludom pracu ale za aku cenu?
Matej Fraňo | 18-11-2011 23:15:49
Stále dúfam, že sa obhajoba a propagácia komunizmu či socializmu stane trestný čin tak isto, ako je trestný čin propagácia fašizmu. Len slepý nemôže vidieť, akí zaostalí sme boli do roku 1989, a kde sme teraz. Akurát to ide pomaly, ale ide to. Nemôžeme derivovať, keď sme sa ešte nenaučili násobilku.

Čo sa týka Samsungu - nevysmievajte sa ľuďom, ktorí tam pracujú. Bez Samsungu by boli na úrade práce. Aký efekt pre celý región priniesol Samsung je krásne vidieť na Galante.
Jakub Šalmík | 18-11-2011 22:47:30
anonym | 18-11-2011 18:23:21 Dakujem aspon niekto s normalnym nazorom :)

@Miro Mas pravdu pokial sa nezmenia ludia moze byt aj 100 rezimov.

Dobre socialne istoty ale za jaku cenu? Kolko by ekonomicky mohli este drzat tento stat po 89 komunisti? Rok-dva? Boli sme technologicky 50 rokov za statom ktory sme videli z hranic. To je podla vas normalne? Je podla vas uplne normalne davat kazdemu rovnakym dielom? Podla mna nie. Kazdy by mal dostat to co si sam zasluzi. To ze sa slovaci nehaju vydierat firmami ala Samsung, Don Jin a robia tam za 300E to je slovenska sprostost. Vsak ked davaju tak sa uspokojim a nerobim nic pre to aby som mal viac. Priznavam sam neviem ako dopadnem a kde budem robit, mam na to este asi rok cas pouvazovat ale urcite budem robit vsetko preto aby som nerobil za 300 eur za pasom a pajkoval monitory. To je slovenska choroba robit za minimum. A stale sa stazovat a nic s tym nerobit to tiez.

A klesajuca natalita je uplne prirodzena ako napriklad globalne oteplovanie. Je to iba cyklus. Som si stopercentne isty ze mne na dochodok nikto robit nebude tak si budem robit nanho sam. Ale nestazujem sa.

Ja absolutne neobhajujem demokraciu, ani menovu politiku europskej unie a ani slovensku vladu. Ale obhajovat chory zvrateny a neudrzatelny rezim tak to je silna kava.

Ak chcete dokonaly rezim tak ho nedajme riadit cloveku. Rezim riadeny clovekom nikdy nebude fungovat.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 18-11-2011 21:52:58
Myslim si, ze 17. november chcel slobodu, dat moznost obcanom si slobodne zvolit svojich zastupcov a to sa podarilo. Problem je, ze ti nasi zastupcovia casto bacuju inak, ako by sme si to mozno zelali. Ale je tazko vinit z toho udalosti 17. novembra. Je to na nas, koho si zvolime a ci im dovolime robit to co robia. Pokial si ludia budu donekonecna volit tych, co ich kazde styri roky obalamutia medovymi motuzmi a predvolebnymi gulasmi, tak sa situacia bude stale dokola opakovat. 17. november nam dal moznost zvolit si slobodne ludi, ktori by mali viest nasu krajinu, ale uz vybrat tych spravnyh je na nas.
anonym | 18-11-2011 20:29:28
Nie som zástanca ani jedného režimu. Každý má svoje pre a proti. Napriek tomu, že nikto v mojej rodine nebol pred rokom 1989 v KSČ, režim nám neublížil. V našej rodine nikto nemal v tom čase zlú skúsenosť s politickou mocou. Keď sa môj strýko v krčme napil a nadával na komunistov na pol dediny, nikto ho nenatrel. Zaujímavé... Asi preto, že s ním v tej chvíli všetci súhlasili :o) Že by v našej věsničke strediskovej neboli udavači? Netuším. Rok 1989 ma zastihol v maturitnom ročníku, ako rebel som nechcel vstúpiť do SZM. Triedny sa mi vyhrážal, že ma nepripustí k maturitám. Aj tak som tam nevstúpil. V našej rodine jednoducho straníckosť nebola v obľube. Napriek tomu mi pripadá smiešne rozprávať o tom aký to bol krutý režim. Osobne na to nemám dôvod. Dnes sa z toho všetkého smejem. Poďme k demokracii. Po 22 rokoch v "dostatku" sme sa dočkali toho, že bude len a len horšie. Z dostatku sa asi stane nedostatok. Ekonomické prognózy sa predbiehajú v tom, ktorá je pesimistickejšia. A až teraz si uvedomujem, že mám z toho všetkého blbý pocit. Je zaujímavé, že dnešný ospevovaný režim vo mne vyvoláva väčšie obavy ako nejaký zasratý socializmus. Na zážitku spred r. 1989 sa smejem. Len teraz mi akosi do smiechu nie je. Hm, ale môžeme cestovať. Nie je to super?
OMYL | 18-11-2011 18:33:33
pán anonym sa pomýlil.Pracuje sa ak vobec práca je kapitalisticky a plat je socialistický.A tých detí potom nepribuda a nepribuda.No ale ked je aspon tá sloboda prejavu tak to by nám mohlo stačiť či nie?
anonym | 18-11-2011 18:23:21
to Jakub: sú tu starí bardi prípadne vekom len polobardi, ktorí si osvojili poúčať všetkých a vo všetkom. Ideš na to celkom dobre a nenechaj sa znechutiť od takých čo by chceli pracovať po socialisticky a mzdu mať kapitalistickú. To čo sme za socíku nemali, teda slobodu, sa stala kategória akosi samozrejmá. A len čo by na ňu niekto siahol, boli by títo rozdávači rozumu medzi prvými kritikmi zmeny. Pochop, že ďalej nemá zmysel diskutovať s touto skupinou ľudí. Ale aj tak ti fandím.
??::?? | 18-11-2011 18:09:43
No su tu rozne názory.Obrovské nedostatky a krivdy boli aj za komunizmu. No oproti tomu čo prišlo po nom ludia nan nakoniec spomínaju v dobrom.Pravda len tí čo ho zažili a možu porovnať.Ono stačí fakt -že detí pribudalo lebo ludia mali istotu že ich uživia a budu mať prácu bývanie a buducnosť zaistenu.Toto teraz nemaju,deti ubuda a može sa stať že obdivovatelia banánov,cestovania a tzv.slobodného prejavu názorov sa poberu do dochodku ako 80 ročný ak sa toho dožiju.Ono hojnosť a dostupnosť všetkého nie je pre každého.Málo kto si to može totiž dovoliť.Horšie je že ubuda tých detí-buducnosti národa.No pevne verím že obdivovatelia sučasnosti ich budu mať požehnane ved je lepšie ako bolo tak prečo nie?Robte deti -ved maju zaistenu buducnosť,alebo sa mýlim?
Jakub Šalmík | 18-11-2011 17:41:10
Oki pani. Tak sa odstahujte do Severnej Korei ak vam to tak chyba :)

Tu sa aspon nemusim bat podpisat pod svoje nazory ;)
Pre J.Šalmíka | 18-11-2011 17:09:29
Na rozdiel od Teba,by som sa neodvážil písať,alebo kritizovať niečo, o čom viem len z počutia,alebo ešte horšie z "médií".Ale to Ti pán Lehocký patrične vysvetlil.Dám Ti radu,nabudúce píš o tom čo si na vlastné oči videl,alebo zažil!
Jakub Šalmík | 18-11-2011 17:00:03
Skoda reci vazne :) Za to ze mam o par rokov menej ako vy som hrubo neodborny a hormonalne nevybureny :) No a? Aspon sa svojou drzostou dostanem dalej ;)
sawubona | 18-11-2011 16:12:41
Nič nie je len biele alebo čierne. Dám otázku: čo je lepšie? Mať peniaze a nemať si za ne čo kúpiť /starý režim/ alebo vidieť plné obchody všetkého a nemať na to peniaze /teraz u veľkej časti ľudí/??
Igor Lehocký | 18-11-2011 14:42:46
Mladý muž menom Šalmík, obdivujem Vašu schopnosť dedukcie, ktorou vnímate v článku niečo, čo neexistuje. Ale vzhľadom k tomu, že som od Vás o niečo starší a ja svoj hormonálny boj mám už dávno za sebou, nech sú Vám odpustené Vaše "krvavé" oči.
Vzhľadom k tomu, že už aj v minulosti ste sa prezentoval v týchto novinách svojimi príspevkami, ktoré mali charakter hrubej neodbornosti, aj ja pokladám ďalšiu komunikáciu s Vami za stratu času. Dúfam, že v škole sa Vám bude dariť lepšie.
Jakub Šalmík | 18-11-2011 13:34:53
Aha takze vy obhajujete vlastne to co sa dialo resp. ste ochotny to ignorovat?
To ze som mladsi ako vy a nezazil som co sa tu za totality dialo neznamena ze o tom nic netusim. Aj clovek s podpriemernou inteligenciou si dokaze vyvodit urcite fakty, ktore mu napovedia ze taky rezim NIKDY v poriadku nebude. Ani po ekonomickej ani po socialnej stranke. Obhajujte si to kolko chcete.
Budem sa znova opakovat. Koli ludom ako vy, ktori obhajuju vehementne byvaly rezim sme tam kde sme, v uplnych .... Urazte sa mne to je jedno ale za svojim nazorom si stojim. Nie som genius ale dokazem sa na to pozret racionalne aj z inych stranok - je to mozno tym ze som to nezazil. To fakt vam ide len o to, ze mal kazdy robotu? Ze ste maly nejake "socialne" istoty? Ze ste mohli ist na povolenku (!!!) na tyzden do bulharska? A ked ste chceli banany pre deti co ste museli robit? Cakat cely den v rade. A to ze ste sa bali povedat nieco nahlas aby vas nezavreli? Ked kazdy druhy sused bol bonzak. To obhajujete?

A mozem vam zarucit ze mne pracu ziadny byvaly štbák nedava a ani nebude davat.
Igor Lehocký | 18-11-2011 12:57:33
Pán Šalmík, skúste písať o tom, čo ste prežili, to čo poznáte a čomu rozumiete, to by bolo rozumné. Ak sa pokúšate odpovedať na obyčajné rečnícke otázky menej či viac opodstatnené, znovu k tomu potrebujete iba jedno: skúsenosti s minulým režimom a keďže Vy ste bol v minulom režime iba v pláne Vašich rodičov, pozerajte filmy.
Možno je Vám známe ako sa točia filmy, ak nie, aj tu je potrebné mať skúsenosti. Inak to video je jedna temná stránka bývalého režimu, ktorá postihla mnohých jednotlivcov v bývalom Československu a tí, ktorí sú za to zodpovední sú v súčasnosti podnikatelia, ktorí možno aj Vám dajú prácu.
Jakub Šalmík | 18-11-2011 11:26:18
Ti co si tak obranujete ten chory, paranoidny a zvrateny system odporucam sa pozriet na tieto videa:
http://www.sme.sk/c/6144202/ako-by-sa-zilo-ak-by-nebolo-17-novembra.html

A povedzte mi ze vsetko co tam je je uplne normalne. Podla mna ten co obhajuje tento system ako aj autor clanku to maju vsetko trosku pomylene. Necakal som ze v roku 2011 bude mat niekto taky nazor. Ale co uz. A preto sme tam kde sme.
Bebo | 18-11-2011 10:42:52
Ale ale - od komunistov sa toho vela nezmenilo. Do funkcii sa dostali STBaci (zo Serede napr. Vilo Kubanyi - veduci odboru kultury na VUC Trnava alebo Tibor Plezel - byvaly poslanec mesta a dlhorocny riaditel nemocnice) vsetci su na stranke http://www.upn.gov.sk/regpro/
takto videl ekonomické záležitosti M.Jakeš | 18-11-2011 10:19:55
http://www.youtube.com/watch?v=kkVvPLXN2xo&feature=related
marian | 18-11-2011 10:02:27
za komunistov bolo pravo na pracu vsetci musely robit neboli bezdomovci, ty co cez den robia jak mule tak to im v noci vagabundy ukradnu alebo podpalia, za komunizmu sa robilo osem hodin a stacilo teraz robite dvadsat styri hodin a mate holu rit, boli odbory zavodne dovolenky teraz kto to ma ty co kradli aj vtedy aj teraz, volakedy nam diktovaly rusi ale ty od nas aj braly tovar a zily sme teraz nam diktuje amerika a zereme vselijaku hnusobu vtedy sme maly len dopmace vyrobky a stacilo nam, kto chody za hranice len ty co chodily, lebo ty co nechodia nemaju na to a ani vtedy nemaly vedel by som pisat 24 hodin ale to je zbytocne dakujem.
??::?? | 18-11-2011 09:49:18
Vnuk píše domácu ulohu.Dedko aký boli komunisti,červený alebo rudý? Zlatý vnučik zlatý.
??::?? | 18-11-2011 09:49:16
Vnuk píše domácu ulohu.Dedko aký boli komunisti,červený alebo rudý? Zlatý vnučik zlatý.
??::?? | 18-11-2011 09:49:15
Vnuk píše domácu ulohu.Dedko aký boli komunisti,červený alebo rudý? Zlatý vnučik zlatý.
cepenan | 18-11-2011 09:36:08
za komunistov sa malo 90%ludi dobre a 10%zle a za kapitalizmu sa ma 10%dobre a 90%ludi preziva hlavne mladych!pracuju tu za par supov ale hlavne ze maju robotu.tato krajina vymre lebo sa rodia len nasi tmavsi spoluopcania lebo mlady sa nemozu any osamostatnit nie este mat deti.takze co mame oslavovat???
Igor Lehocký | 18-11-2011 08:54:02
Darmo je, je to proste v nás, boli sme tak naučení počúvať desaťročia svojich "vyvolených" a čo oni povedali, bolo sväté,nemenné a jediné správne. Z demokracie ako takej si veľká väčšina celkom presne osvojila asi iba jedno: hľadať chybu v druhom a slobodne o tom písať, lebo za socializmu to nešlo.
co napisali | 18-11-2011 07:57:31
Vcera situaciu na Slovensku presne a pravdivo popisala p.Radicova. Ono je to tak a nie tak, ako sa to posuva tu. Staci si kliknut na Topky.
Taktika byvalych komunistov, ktori 20 rokov zasa a pod inym menom vladnu na Slovensku, ale taki boli aj v minulosti, len vtedy sa o korupcii a rodinkarstve a privilegiach nic nedostalo do medii a ludia boli za baranov.V 1989 ludia dufali, ze sa ich zbavia, ale to netusili, ako su komunisti prepleteni a ako ruka ruku umyva a vsetci byvali riaditelia statnych podnikov boli a su zrazu ich majitelia...Ludia zlati, pozrite si lepsie, kto sa skryva za menami bohacov-byvalych komunistov.Aj v Seredi ich je dost.
Pre p.Kusého | 18-11-2011 07:35:08
Asi klamete sám seba.
Michal Kusý | 17-11-2011 22:41:42
Nedá mi to, toto sem musím skopírovať (z diskusie na sme o tom, že Matovič protestuje nocľahom na námestí SNP v BA):

vrah v teple elektre,jeho sluhovia v prezidentskom palaci, na na a gp, a obyčajny človek spi v zime na namessti snp
22 rokov po
teda nie po
je stale rok nula
štbáci, kgbáci, komunisti ako fico a smer neodišli
chcu nas okradat stale ako pred 22 rokmi
tfuj
odpoved | 17-11-2011 21:52:00
Precitajte si prispevok "videa" pred troma hodinami k clanku "Kedy uz aj na Slovensku zvitazi..." tam je odpoved
janka | 17-11-2011 20:59:48
...vtedy nemal na napísanie takéhoto článku dôvod...
Michal Kusý | 17-11-2011 20:39:57
Pán Lehocký napriek tomu, že Váš článok obsahuje množstvo otázok, ja som v ňom našiel odpoveď:

Ak by sa skutočne nič nezmenilo, dnes po napísaní tohto článku by ste mali návštevu, ktorá by Vám prehľadala byt, Vaše deti by dostali vyhadzov z vysokej školy, manželka preradenie na nižšiu pozíciu a Vy by ste sa o takomto čase viezli vo Volge a sledovali krv tečúcu z rozbitého nosa alebo hlavy.
anonym | 17-11-2011 20:34:24
"Sľúúúbili sme si vydržať...". A držíme už 22 rokov. A som zvedavý dokedy.
kika | 17-11-2011 20:20:55
áno nezažila som príliš veľa z bývalého režimu, ale kladiem si rovnaké otázky aké boli dané v texte. Určite bývalý režim nebol v súlade s kostolným poriadkom, ale čoraz častejšie sa pýtam čo nám priniesla táto demokracia? cestovanie?lepšiu krajinu? rok čo rok si obyčajný človek musí utiahnuť opasok, všetko okrem platov ide hore, takže na to cestovanie do zahraničia peniaze nemá. zdravotníctvo? idete k lekárovi aj tak si za všetko musíte platiť, lepšie a kvalitnejšie vzdelanie? to je dostupné opäť len pre určitú skupinu ľudí, práca? možno pre niektorých, ale pozrime sa koľko je dnes nezamestnaných a aké pracovné návyky má dnešná mládež? spravodlivosť? vždy sa chytajú "len malé ryby" a o politickej scéne na Slovensku ani nehovorím. a takto by sa dalo pokračovať ďalej...snáď ešte zostala nádej, že sa naplnia ideály z revolúcie...
Amin | 17-11-2011 20:19:48
Ano ved mam meniny
anonym | 17-11-2011 20:11:07
Z prejavu Václava Havla, - december 1989

Dvacet let tvrdila oficiální propaganda, že jsem nepřítel socialismu, že chci obnovit kapitalismus, že jsem ve službách svetového imperialismu, od něhož prijímam tučné výslužky, že chci být majitelem různých podniků. Byly to všechno lži, protože brzy začnou vycházet knihy, z nichž bude zřejmé, kdo jsem a co si myslím. Slibuji vám, že funkci prezidenta vezmu na jedno volební období, ale pak bych se chtěl vénovat práci dramatika.

Také vám slibuji na svou čest, pokud se za mého volebního období nezlepší životní úroveň, sám odstoupím z funkce. Pro mně není rozhodující, s jakým slovem jsou sociálni jistoty spojovaný, ale to, jaké jsou. Já si představuji, že by měly byt daleko větší, než jaké poskytovalo to, co mnozí nazývají socialismus.

Za svůj třetí úkol považuj i podporu toho, co vede k lepšímu postavení detí, starých lidí, žen, téžce pracujících, příslušníkú národních menšin a vůbec všech občanů, kteří jsou na tom z jakýchkoli dúvodú húfe než ostatní. Žádné potraviny či nemocnice nesmí být výsadou mocných, ale nabízeny tém, kteří je nejvíc potřebují.

Připravujeme koncept důkladné ekonomické reformy, která nepřinese sociálni otřesy, nezaměstnanost, inflaci a jiné problémy, jak se néktefí z vás obávají. Všichni chceme republiku, která bude starostlivě pěčovat o to, aby zmizely všechny ponižující přehrady mezi různými společenskými vrstvami, republiku, v níž se nebudeme dělit na otroky a pány.

Toužím po takové republice víc než kdo jiný. Náš štát by už nikdy nemél být přívažkem či chudým příbuzným kohokoli jiného. Jsou lidé, kteří kalí vodu a panikaří, že se bude zdražovat.

Dávejte si na ně pozor! Ptáte se s údivem, jestli bude inflace, jestli bude zdražovaní? Mnohokráte a jasné tato vláda řekla ve svém programovém prohlášení, včetně dalších dokumentů a ministři na svých tiskových konferencích, že jejich úsilím je, aby přechod od neekonomiky k ekonomice byl pokojný, bez sociálních aspektů, bez návaznosti nezaměstnanosti, bez jakýchkoli sociálních krizí a podobne.

Žádné gigantické zdražovaní nebo dokonce nezaměstnanost, jak to panikáři systematicky šíří, nic takového nepřipravujeme.

Již nikdy do žádného paktu nepůjdeme. Podlé mého mínění nesmí náš štát šetřit na investicích do školství a kultúry. Také náš mnohokrát deklarovaný úmysl provést reformu tak, aby nevedla k velkým otřesúm, velké inflaci, nebo dokonce ke ztrátám základních sociálních jistot, musí naši ekonómové přijmout prosté jako úkol, který jim byl zadán. Zde neplatí žádné: NEJDE TO."


UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign