Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"Mali sme pochovať svojich padlých, ale namiesto toho ich vykopávame a ženieme do ďalších bojov."

Miloš MajkoDátum11. 05. 2019 21:20:02TémaAktuálne témy

Slovami ruského spisovateľa: "Američania koniec druhej svetovej vojny neoslavujú. Neoslavujú ho ani Nemci či Angličania. Zažili ju a prežili, uzavreli mier. To len našu krajinu zabudli v zákopoch. Len my stále dokola pozeráme a budeme pozerať na Stierlitza, stále dokola točíme hrdinské gýče... Len my mávame georgijevskou stužkou pred americkým Bielym domom. Mali sme pochovať svojich padlých, ale namiesto toho ich vykopávame a ženieme do ďalších bojov. A oni, nemí, idú - na Berlín, na Kyjev, na Washington. Nesmrteľný pluk ide pešo po Červenom námestí do útoku hneď za tou najmodernejšou vojenskou technikou. Pochodujú tí, ktorým nedovoľujeme v pokoji odpočívať po smrti, za tými, ktorí ešte žijú. Počúvame, ako nám skvelí umelci celý máj, a každý máj, spievajú piesne z predných línií. A všetko sú to piesne o smrti, o pripravenosti zomrieť mladý, o tom, aká je smrť strašná a ako je nutné naučiť sa umierať. Clivé, silné, rituálne piesne, ktoré nás nútia zabúdať sami na seba. Piesne, vďaka ktorým sami nastupujeme do šíkov a hľadáme vodcu, za ktorého by bolo možné statočne zomrieť. A vlastne sa uspokojíme s každým vodcom, aby sme za neho mohli zomrieť. V máji to tak cítime."

DMITRIJ GLUCHOVSKIJ: Zabudnutí v zákopoch

Zdroj: FB

Fotka Juraja Smatanu.
Fotka Juraja Smatanu.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Pre Seredan | 19-05-2019 14:07:00
Samozrejme,to bol u mňa preklep,keď stalo v texte :
"Holandské a nie Golanske a každý to zrejme pochopil,len Vy z toho robíte vedú,lebo ste nenapravitelny,poviem to opatrne idi...t,ktorí by sa mal zabalsamovat a počkať na nový zrod komunizmu.
Baba Vanga | 18-05-2019 23:35:45
Pre Miloš Majko | 18-05-2019 00:59:21
Takže ak by bol môj príspevok vyznel akokoľvek, odpoveď už bola dávno pripravená ,,JA SOM TAM BOL“ a ja hovorím NO A ČO.
To ako keby som ja napísal napríklad: Bol som pod pyramídami čo vy už môžete vedieť o stavaní pyramíd, koľko otrokov... Ja som držal múmiu za ...e, ale to nič to bol len bonus. Alebo Ja som stál na akropole, a pozeral som sa na Athény z vrchu, takže viem o gréckej kultúre viac, to je môj bonus. Čo by ste si o mne pomysleli. Myslím si že asi toto: je to truhlík všade bol všetko videl všetko pozná, však áno ferdo (mravec). Vyznievalo by to detinsky. Nechodím si sem mastiť vlastné ego. Nechcem sa zúčastňovať osobných útokov a invektív na žiadneho z diskutujúcich (poznám svoju povahu pretože som veľmi uštipačný), preto sa snažím prispievať vecne, argumentačne, bez emócií, s podloženými odkazmi alebo skopírovanými textami, ale nie vždy tam môžem uviesť zdroj. No proste liberálna demokracia.
Takže vediem diskusiu takouto formou a myslím si že niekedy stačí dať odkaz na článok alebo video ktoré má výpovednejšiu hodnotu ako samotná diskusia a je to obohacujúcejšie ako vzájomné napádanie.
Napríklad ak chcem poukázať na zhubnosť ideológií aj takých, ako komunistickú, nacionalistickú, kresťanskú, fašistickú, neoliberálnofašistickú, sionistickú, islamistickú, alebo na akúkoľvek si spomeniete sem dám odkaz na video
Podobenství: Svoboda slova pro křečky

https://www.youtube.com/watch?v=8OECNuSdGfQ&t=7s
Toto video je vtipné obsažné a ja nemusím vysvetľovať čo je ideológia, ako sa prejavuje v praxi a nemusím tu písať dlhé traktáty. A každý si skôr zapamätá odkaz ideu.
S pozdravom Hanto.
Realita | 18-05-2019 22:03:21
Téma ZSSR už klesá a čoskoro to bude na úrovni Napoleona, Atillu a inej historickej doby.
Ešte samozrejme sa nájdu ľudia ktorí budú mať snahu rozdúchavanie obdobie pred 89 ale to len preto že nemajú čo nové ponúknuť a snažia sa viesť na tej vlne.
30 ročných ľudí nezaujíma ZSSR ale zaujíma ich súčasný svet.
Aj západ to už pochopil tak momentálne je v kurze Irán a Čina. A prednedávnom to bola severná Kórea.
Momentálne každý so zdravím rozumom vie že najväčšie nebezpečenstvo je USA. A nie nieje to Trump ale 47% voličov ktorí ho podporujú.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-05-2019 08:39:29
Obyvatel | 18-05-2019 07:48:30 | - to povazujem za bonus a nic viac dnes uz nedosiahnes. Nastastie. Teda aspon zatial.
Obyvatel | 18-05-2019 07:48:30
Milos je fajn ze cestujes ale to ze si navstivil Stalinove miesta ci si sa drzal jeho ktesla neznamena ze si hned pochopil danu dobu a zivot v tej dobe. Treba si uvedomit ze kazda doba ma svoje utrpenie a osobnosti ktore boli na vrchole. A obzvlast tazke obdobia vojen je asi tazke len tak pochopit navstevou daneho miesta ale v sucastnom blahobyte
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-05-2019 00:59:21
ridať komentár | Editovať komentár
Baba Vanga | 17-05-2019 22:38:26 | - dakujem, okrem nastudovania (v ramci moznosti, kedze nie som historik) som spolu s 11 rocnym synom stal v rodnom dome J.V.Stalina, drzal som sa jeho kozenneho kresla v pracovni, podrobne som si presiel pancierovy vozen v ktorom bol Stalin prepravovany a znovu spolu so synom som stal na jeho hrobe pod Kremelskym murom v Moskve.
Bol som dokonca v jednom z gulagov - tiez osobne aj so synom.

Nastastie v danej dobe som nezil, no viac pre pochopenie zverstiev ktore napachal na vlastnom narode prakticky nie je mozne urobit.

Teda je, navsteva Gulagov za Polarnym kruhom. Ale aj tam su pripravy v plnom prude o par dni bude publikovana vyzva na expediciu do Vorkuty.

A to uz bude fakt vrchol moznosti sucasnej doby.

Ale kludne mozeme este chvilu pisat.

Uz ale len v pripade, ze prestanete kopirovat prebrane veci, ale zacnete pisat OSOBNE zazite skusenosti, ziskane dojmy a pocity a nie texty stiahnute z netu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-05-2019 00:50:08
tony | 17-05-2019 21:58:09 | - necitim potrebu komunikovat s nikym, kto je schopny tvrdit veci, o ktorych jednoducho nemoze mat prehlad.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-05-2019 00:47:56
seredan | 17-05-2019 20:05:28 | - odomna len stucne:

- do zajtrajsej polnoci prosim napiste, kde som tu co prekrucal alebo schvaloval.

Dakujem.
Baba Vanga | 17-05-2019 22:38:26
Pre Miloš Majko | 14-05-2019 23:53:15
Ak máte úprimnú snahu dozvedieť sa o Stalinovi niečo viac, tak by som odporúčal začať s touto knihou:
Ford a Stalin: O tom jak žít lidsky
Dá sa stiahnuť tu:
http://leva-net.webnode.cz/products/ford-a-stalin-o-tom-jak-zit-lidsky/
malý úryvok zo str. 68
„Vzpomínám si na případ na Sibiři, kde jsem byl jeden čas v deportaci. Stalo se to na jaře, během povodní. Třicet lidí odešlo na řeku lovit dřevo, nesené vodou. Večer se vrátili do vesnice, ale bez jednoho člověka. Na otázku, kde je třicátý, lhostejně odpověděli, že třicátý „zůstal tam“. Na moji otázku „Jak jako, „zůstal“? Oni stejně lhostejně odpověděli „utopil se, stává se“. A najednou jeden z nich začal někam spěchat, prohlašuje, že „je třeba napojit kobylu“. Na moji výtku že koně šetří víc než lidi jeden z nich za všeobecného pokyvování odpověděl: „Co bysme šetřili lidi? Lidi můžem vždycky nadělat, a kobylu... zkus udělat kobylu“ (zvýrazněno při citování: tato mravně-etická pozice, široce rozšířená mezi lidmi, obnažuje zdroj zla po roce 1917). Zdálo by se že jde o maličkost, ale velmi charakteristickou. Zdá se mi, že lhostejný vztah některých našich vedoucích k lidem, ke kádrům, a neschopnost ocenit lidi je přežitkem tohoto podivného (a přesněji – strašného) vztahu lidí k lidem, který se projevil v dané epizodě z daleké Sibiře.
JE TŘEBA KONEČNĚ POCHOPIT, ŽE ZE VŠECH CENNÝCH KAPITÁLŮ, KTERÉ NA SVĚTĚ JSOU, JSOU NEJCENNĚJŠÍM A ROZHODUJÍCÍM KAPITÁLEM LIDÉ, KÁDRY. JE TŘEBA POCHOPIT, ŽE V NAŠICH SOUČASNÝCH PODMÍNKÁCH „KÁDRY ŘEŠÍ VŠE...“ (zvýrazněno při citování. Z vystoupení J.V.Stalina 4.5.1934 před absolventy vojenských akademií.)

Pre hanto | 15-05-2019 14:23:02
Tu ste udreli kliniec po hlavičke. A aké osôbky vládli NKVD ? A aké boli ich zámery aktivity? A ako boli dosadzované? Nie som odborníkom v tejto oblasti, snáď by ste mohli vniesť viac svetla do tejto oblasti.
S pozdravom Hanto.
tony | 17-05-2019 21:58:09
urcite p.majko nebol v narazovej zone,clovek ktory ma rozum a ma rodinu urcite nebude chodit do takych oblasti,takze sa nemohol rozpravat z vojakmi priamo na bojisku,mohol sa rozpravat z vojakmi akurat co strazia ambasadu,alebo nejaky sklad.mozno o tom len sniva p.majko,len ta odvaha stale chyba.
seredan | 17-05-2019 20:05:28
pan Majko teraz sa zasmejem a naplno :D :D :D. Toto je veta s VASHO predosleho prispevku " zapas o obyvatelne teritoria na Zemi je od jej vzniku a bude uz len tvrdsi a pre beznych ludi narocnejsi." Vy napisete takyto blud, kde priznavate ze Izrael okupuje uzemia a podla vas je to v poriadku lebo sak je to Izrael. Ty mozu vsetko. Nemate sa ako s tejto vasej kraviny vykrutit tak pisete ze konspirujem. Kde konspirujem, ved je to vasa veta :D. Pretacate fakty, ste jednostranny, neznesiete krityku. Taky ste vy novinar. A kto s vami nesuhlasi, alebo poukaze na vase mylne tvrdenia hnet je konspirator a neviem co. A v com je rozdiel medzi vami a mnou, no v tom ze ja pisem fakty, nezavadzam, nevymyslam si. Vy popierate ze Izraelsky vojaci strielali do civilistov? Defacto hovorite ze agentury ako CNN, Reuters, Sputnik.... vsetci klamu a nikdy sa nic takeho nestalo? Toto tu chcete povedat, takyto nezmysel? Nestalo sa to lebo ste pri tom nebol :D. Fakt OBJEKTIVNE TVRDENIE. Neviem kde sa vo vas berie ta odvaha vsetkych novinarov oznacit za klamarov, lebo to ste urobil. A k vasej navsteve Izraela, do Izraela chodi kopa ludi na dovolenky, ale pochybujem ze ste bol v naraznikovej zone. Neurazte sa ale na to aby ste do takej oblasti zasiel podla mna nemate gulky :). Ine je byt tam na dovolenke, alebo dakde v bezpecnej vzdialenosti a ine je byt na frontovej linii. A ked idete z izraelskej strany urcite sa nebudu chvalit ako strielaju do civilistov. Takze pan Majko chceli ste zomna spravit konspiratora tak teraz povedzte kde som konspiroval. Ak napisete ze izraelci nikdy nestrielali neozbrojenych civilistov tak potom sem dam niekolko linkov a z roznych medii kde sa o tom pisalo. A som zvedavy potom aku konspiraciu vymyslite. Pan Majko fakty sa nedaju prekrutit aj ked sa o to pokusalo uz viacero novinarom :). Pravda je len jedna.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-05-2019 17:37:50
seredan | 16-05-2019 16:38:35 | - netusim kde beriete odvahu na tvrdenie, ze ja svojim konstatovanim faktov nieco schvalujem. Ak ste schopny konspirovat v tejto veci, standardne by som povedal, ze obdobne budete konat vo vsetkych.

Co sa tyka dobyjania mojho tritoria - za ohradou neodporucam.

- - -

A teraz ako Vam, tak ostatnym diskutujucim jasne a zrozumitelne ukazem, v com je rozdiel medzi diskutujucimi ako Vy a mnou.

Nepredpokladam, ze ste na Golanoch (pripadne aspon v Izraeli a Palestine)bol - ak ano, nemyslim si, ze ste videli strelbu Izralelskych vojakov do neozbrojenych civilistov.

Napriek tomu ste nevahal a napisal ste: "Do dnesnych dni izraelsky vojaci strielaju do neozbrojenych civilistov, co nemaju s vojnou nic spolocne a chcu len pokojne zit."

Na rozdiel od Vas, ja som napisal toto:
"Mol som osobne niekolko krat v Izraeli, v Palestine, no na Golanskych vysinach som este nebol. Dva tyzdne dozadu sme v klube hodnotili priority pre nasledujuci rok a tato cast sveta tam je.

Ked uvidim osobne, budem (aspon verim) vediet viac."

- - -

Snad este otazka: Bol ste vobec na Blizkom vychode ci v inej oblasti kde zuri vojnovy konflikt a hovoril ste s vojakmi ci civilistami o realnom zivote?

Lebo ja ano a nie raz...
vetrieska | 17-05-2019 16:34:03
YT:- mýty a fakty o Izraeli;
-Palestinci“ a jejich nároky na území „státu Palestina“;
-vznik „Palestinského státu“, partneři pro mírová jednání;
-Civilisté v Gaze, Postavení „Palestinců“ v Izraeli a okolních zemích
osloboditelia z Ruska | 17-05-2019 10:24:19
https://www.youtube.com/watch?v=7g1AsrqN0LA&list=PLb5MwWC9YMapFw2Vmv2J2atTbTFTh20gz
seredan | 17-05-2019 10:03:30
odpoved pre Pre Seredan 16-05-2019 18:41:16. Skor ako reagujes na daky prispevok tak si ho najskor precitaj :). Taka mala rada do zivota. Nepisal som o ziadnych Holandskych vysinach. Neviem kde to je ani co to je. Nikdy som o nich nepocul. Ked uz ides daco komentovat tak aspon si rozmysli co komentujes. A k si mal nahodou na mysli Golanske vysiny, tak tie nepatrili Izraelu :). A do dnesneho dna ani nepatria, su nim okupovane. Tolko k tvojmu komentaru. Fakty nepustia :).
Pre Seredan | 16-05-2019 18:41:16
Deformujes dejiny,ako Ti pasuje.Preco obsadili Holandské výšiny?Kto vždy prvý posle rakety na Izraelské územie,kto vždy začal vojnu? A po každej vojne Izraeli neustúpil,Izrael tam je existuje,myslené bolo aj Palestina,aj Izrael,Arabi nechcú žiaden kompromis
seredan | 16-05-2019 16:38:35
a teraz pan Majko k vasmu komentaru. Pisete " zapas o obyvatelne teritoria na Zemi je od jej vzniku a bude uz len tvrdsi a pre beznych ludi narocnejsi." Tymto vyrokom ospravedlnujete vpad cudzich vojsk a armad na ktorekolvek uzemie na Zemi. Staci byt silnejsi ako sused a zaberiem mu co len chcem. Takto som to pochopil. Ak to pritiahnem za vlasi, vlastne ak by som prisiel k Vam domov, vyhodil Vas z vlastneho domu a zabral si ho tak je to v poriadku? Vlastne je to len boj o teritorium? To len troska fikcie na odlahcenie :). A teraz prejdime teda k faktom Izraelska armada VOJENSKY obsadila Golanske vysiny. Toto uzemie nepatrilo Izraelu, ale patrilo Syrii. Golany s ich strategickeho hladiska komentovat nebudem, kto chce nech si najde v com je ich vyhoda. Do dnesnych dni izraelsky vojaci strielaju do neozbrojenych civilistov, co nemaju s vojnou nic spolocne a chcu len pokojne zit. Mojim prvym komentarom som chcel povedt to, ze nie len Stalin a Rusko su ty zly. Stalin vyvrazdil miliony nevynnych ludi, nijako ho neobhajujem. Ale to iste robili aj nemci pocas vojny, to iste spravili aj americania s indianmi, to iste sa dialo v Kambodzi..... a takto by som mohol menovat. Svet nie je cierny a biely, nie su dobry a zly. Amerika, Izrael, Rusko vsetkci sleduju svoje zaujmy. Netreba pchat hlavu do piseku a tvarit sa ze zapad je svaty a vychod je zlo. Taky svet naozaj nie je.
seredan | 16-05-2019 16:06:23
najprv reakcia na Vlada. Povodom palestinsky terorista a komunista bol tvoj dedo a tvoj tatko. Takto sa mozes bavit s rovnakymi ozralcami ako si ty v senku a nie somnou. A pravy seredsky sedlak si ty nakolko nevies normalne ani diskutovat. Ak nemas co zmysluplne napisat k mojmu komentaru tak nekomentuj. Ja diskutujem len s jedincami, co maju zdravy rozum a vedia viest normalnu diskusiu. Nie som dedlak ako ty a neodbavujem sa tu na nikoho komentaroch. Tolko k tebe a uz nemarni moj cas.
Vlado | 16-05-2019 14:32:32
Seredan je povodom paleistinsky terorista a komunista, chce pocut same negativa na Izrael, ako pravy seredsky sedlak.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-05-2019 11:15:35
Pre Seredan | 16-05-2019 10:03:23 | - prosim napiste konkretne, co mate na mysli.
Pre Seredan | 16-05-2019 10:03:23
Prečo sa trošku neoboznamite a to realistický a NEUTTRALNE kompaktné o celej situácii,ktorá je veľmi komplikovana a vôbec nie tak,ako sa ju snažíte zase čiernobiele podať.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-05-2019 21:35:51
seredan | 15-05-2019 14:45:40 | - zapas o obyvatelne teritoria na Zemi je od jej vzniku a bude uz len tvrdsi a pre beznych ludi narocnejsi.

Mol som osobne niekolko krat v Izraeli, v Palestine, no na Golanskych vysinach som este nebol. Dva tyzdne dozadu sme v klube hodnotili priority pre nasledujuci rok a tato cast sveta tam je.

Ked uvidim osobne, budem (aspon verim) vediet viac.
seredan | 15-05-2019 14:45:40
pan Majko aky mate nazor na konanie Izraelu, na obsadenie golanskych vysin a na utlacanie a vyvrazdovanie Palestincanov?
hanto | 15-05-2019 14:23:02
Komunisticke bestialne vrazdenie vo vychonej europe,vela historikov nenazyva ako obete 2.sv, vojny ale obete komunistickeho vrazdenia ,ktore robilo NKVD a podobne oslobotitelske zoskupenia.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-05-2019 23:53:15
Baba Vanga | 14-05-2019 23:45:28 | - aky mate nazor na konanie a osobu J.V. Stalina?
Baba Vanga | 14-05-2019 23:45:28
Pre anonym | 14-05-2019 18:08:43
Spomínate tu 7422 československých občanov odvlečených do gulagov, v rokoch 1945 -1953.
Väčšinou sa to dialo na základe vykonštruovaných politických objednávok, alebo nenávisti suseda (dnes by som to nazval benčíkovskými udaniami), v každej dobe sa dejú krivdy, ale len pre zrovnanie niekoľko štatistík. Sú to čísla, z ktorých mrazí.
OBETE DRUHEJ SVETOVEJ VOJNY:
a) VÝCHOD
27 miliónov obyvateľov ZSSR, z toho 14 miliónov Rusov, 7 miliónov Ukrajincov a takmer 2,5 milióna Bielorusov)
6 miliónov obyvateľov Poľska (z toho 3 milióny Židov)
1,7 milióna obyvateľov Juhoslávie
500 tisíc obyvateľov Rumunska
355 tisíc obyvateľov Československa
20 tisíc obyvateľov Bulharska
Celkovo: VYŠE 32 MILIÓNOV SLOVANOV
b) FAŠISTICKÝ ZÁPAD
5,7 miliónov obyvateľov Nemecka
500 tisíc obyvateľov Talianska
Celkovo: PRIBLIŽNE 6,2 MILIÓNOV AGRESOROV
c) DEMOKRATICKÝ ZÁPAD
600 tisíc obyvateľov Francúzska
450 tisíc obyvateľov Spojeného kráľovstva
420 tisíc obyvateľov USA
210 tisíc obyvateľov Holandska
88 tisíc obyvateľov Belgicka
2 tisíc obyvateľov Švédska
Celkovo: NECELÉ 2 MILIÓNY OBYVATEĽOV ZÁPADU ZO ŠTÁTOV, KTORÉ NESPÔSOBILI VOJNU
d) ETNICKÉ MENŠINY
6 miliónov Židov (drvivá väčšina z východných štátov)
300 tisíc Rómov (drvivá väčšina z východných štátov)
POROVNANIE:
Celkový počet slovanských obetí: približne 32 miliónov.
Celkový počet obetí na západe (bez menšín): približne 8 miliónov.
Celkový počet menšinových obetí: približne 6,3 milióna
NAJVIAC OBETÍ PODĽA NÁRODNOSTÍ:
1) Rusi (14 miliónov)
2) Ukrajinci (7 miliónov)
3) Židia (6 miliónov)
4) Nemci (5,7 milióna)
5) Poliaci (3 milióny)
6) Bielorusi (2,5 milióna)
ZÁVERY:
Vo vojne najviac trpeli Rusi.
Oslobodila nás Červená armáda, v ktorej bojovalo najviac Rusov.
Slovanov zomrelo 4-násobne viac ako obyvateľov Západu, vrátane Nemcov a Talianov, ktorí vojnu spôsobili.
Slovanov zomrelo 4-násobne viac ako Židov.
Počty Slovanov, ktorých nacisti vyhubili na základe svojej rasovej politiky (holokaust), sa odhadujú na vyše 14 miliónov, čo je ďaleko najviac rasových vrážd.
Prepáčte, ale nech sa na to pozerám zľava, sprava, zhora, zdola, tak najviac si v druhej svetovej vojne vytrpel Východ. Najviac obetí bolo slovanského pôvodu. A najviac rasových vrážd sa vykonalo voči Slovanom.
Ale jasne, poďme predstierať, že 14 miliónov Rusov je to isté ako 420 tisíc Američanov. A poďme sa tváriť, že nás vlastne oslobodil Západ. A že genocída sa nepáchala na Slovanoch, iba na iných etnikách.
TAKŽE TAKTO:
1. Druhá svetová vojna bola peklo na zemi, ktoré sa už nikdy nesmie vrátiť. Česť pamiatke všetkých obetí.
2. Fašizmus je zlo. Prišlo zo západu a bolo porazené na východe.
3. Najviac si vytrpeli Rusi a celkovo Slovania. Je mi nesmierne ľúto všetkých obetí, ale toto sa nesmie zamlčiavať.
4. Oslobodila nás Červená armáda. Ďakujeme!
Trošku sa zamyslite nad svojimi súdmi.
S pozdravom Hanto.
anonym | 14-05-2019 18:08:43
Ústav pamäti národa vydal v roku 2006 v spolupráci s českým nakladateľstvom Libri a Ústavom soudobých dějin AV ČR monografiu Milady Polišenskej Čechoslováci v Gulagu a československá diplomacie 1945 – 1953. Autorka zároveň poskytla ústavu zoznam 7 422 odvlečených československých občanov, pričom najväčšiu časť z nich tvorili Slováci, a početnejšie zastúpenie mali aj príslušníci ruskej, rusínskej a ukrajinskej národnosti.

Deportácie civilistov z obsadených území boli schválené na najvyšších sovietskych miestach v septembri 1944 a mali slúžiť predovšetkým ako prostriedok na získanie nových pracovných síl.Je..ba...ť aj celé ruské oslobodenieˇco sa rovná teroru.
nevidí žiaden rozdiel | 14-05-2019 14:09:35
ak oslobodenie na východe viedlo k ďalším vraždám a aký potom rozdiel je v dnešnej dobe s tou povojnovou? Dnes po 89 tu neprichádza k vraždám? Nevybuchujú tu bomby keď mafiáni chcú odstrániť nepohodlných.Dnes tu vládne spravodlivosť, keď slušní ľudia prichádzajú o svoj domov, len preto že nemôžu splácať pôžičky, je to spravodlivé ak títo ľudia aby prežili musia vyberať kontajnery ....teraz aj v dnešnej dobe po takzvanej nežnej revolúcie je tu veľa negatív a predsa si to niektorí chvália dnešný zbohatlíci a niekdajší komunisti majú veľa spoločného a predsa si ich niektorí chvália
anonym | 14-05-2019 12:23:12
re:Baba Vanga 14-05-2019 09:15:51.....je rozdiel oslobodenie na zapade, tam maju co uctievat a oslavovat a akoze oslobodenie na vychode, ktore viedlo k dalsim vrazdam a neslobode.
Baba Vanga | 13-05-2019 000919 | 14-05-2019 09:15:51
Dobre, tak to sem dávam ako môj názor pre diskusiu bez podpory linkov ktoré dokazujú pravdivosť!!! To znamená nerobím reklamu, ale prezentujem názory!!! Prezentujem tu názory tak ako to robí smatana na svojom facebooku kde prezentuje názor spisovateľa, akože ruského spisovateľa Glukhovskeho, ktorého tu prezentujete. NIE REKLAMA, ALE PRAVDA JE CIEĽ. Nie platená reklama, ale pravdivé videá a svedectvá ľudí,. overiteľné fakty a ODKAZY! NIE Sľuby ale ČINY. Odkazujte zdieľajte... zatiaľ nám doba praje.
SAPIENTI SAT
TEXT ( rozumej samatanov výstrižok z diela od Glukhovskeho), má ešte ďaleho od kvalitného trileru. Miestami sa javí, že si štýly dokonca zamieňa. Dej sa príliš odohráva v hlave hlavného protagonistu Iľju, ktorý sa vydáva za iného človeka, ktorému na pár dní ukradol identitu. Fantazmagórie, do ktorých autor zaťahuje čitateľa prostredníctvom Iľjovho vyčíňania, sú miestami až príliš pritiahnuté za vlasy a vyznievajú priam nereálne. Napätie, ktoré sa snaží Dmitry Glukhovsky navodiť, je len slabým odvarom a inklinuje skôr ku averzii.( koho že mi to pripomína, no neviem neviem, snáď to niekomu napadne...)
Dávam to v češtine, aby každý pochopil:
Opět bych rád připomenul na proroctví Vangy, která na otázku: „kdy nastane světový mír?“, odpověděla: „Až mrtví se postaví vedle živých“.
Tehdy to nikdo nechápal. Dnes její proroctví nabývá čím dál, tím víc hmatatelnějších rozměrů. Třeba to Aleppo. Tam byli nejen hrdinové Velké vlastenecké války, ale i novější války, spolu s obětmi terorismu. Pevně věřím, že v příštích letech se do akce zapojí všichni, kdo ztratil blízké ve válečných konfliktech, ať je to v Rusku, Vietnamu, či Iráku nebo jiných zemích. A obyčejní lidé ukáží svým a cizím elitám, takovým, které agresí mají, jako legální způsob řešení svých problémů, že nehodlají umírat za cizí zájmy. Aby v budoucnu ty elity ani nenapadlo štvát jeden národ proti druhému, protože jen zmínka o válce může vyvolat celosvětovou vlnu pochodů živých s mrtvými, kterých bude stovky milionů.
P.S. Ten nápad vznikl, jako liberální provokace proti oslavám Dne vítězství. A jen díky umění Putina využit síly soupeře k jeho porážce vznikla akce tak hodnotná a silná, která dostala úplně jiný rozměr, než byl původně zamýšlen… Jednou to parazitům zlomí váz.



Akcia „Nesmrteľný pluk“ sa konala v takmer 20 amerických mestách. Zúčastnilo sa ho viac ako 4 tisíc ľudí. Konali sa vo všetkých veľkých mestách : 4. mája sa pochod konal v New Yorku, 6. mája v Los Angeles, Chicagu, San Franciscu, Seattli, Miami, Denveri, San Diegu, Washingtone, Bostone, Philadelphii. Vo Washingtone sa pred Bielym domom zhromaždilo asi 200 ľudí, aj napriek daždivému počasiu. Medzi nimi v tomto boli potomkovia amerických vojakov, ktorí sa zúčastnili druhej svetovej vojny. Igor Kochan, člen Koordinačnej rady Organizácie ruských krajanov v Spojených štátoch uviedol, že v tomto roku sa na akcii zúčastnilo približne dvadsať miest v porovnaní so siedmimi v minulom roku.

V Londýne sa uskutočnil sprievod Nesmrteľného pluku: sprievod sa začal z Trafalgarského námestia, prešiel centrom Londýna okolo Downing Street, budov parlamentu a Westminsterského opátstva.

Akcia Nesmrteľný pluk v hlavnom meste Grécka tento rok opäť zhromaždila rekordný počet ľudí – viac ako 4,5 tisíc ľudí .

Akcia Nesmrteľný pluk v hlavnom meste Grécka tento rok opäť zhromaždila rekordný počet ľudí – viac ako 4,5 tisíc ľudí

Hlavným mestom Fínska prešiel pochod Nesmrteľného pluku, po prvý krát bolo centrum fínskeho hlavného mesta pre túto akciu uzatvorené.

Akcia Nesmrteľný pluk bola v Biškeku – hlavnom meste Kirgizska – najpočetnejšia v celej svojej histórii. V rámci prvého pochodu v roku 2014 sa ho zúčastnilo asi tisíc ľudí, v tomto roku už ich bolo viac ako 50 tisíc.

Nesmrteľný pluk prešiel ulicami Aleppa. Obyčajní ľudia vychádzali do ulíc s fotografiami svojich príbuzných, ako aj ruských vojakov, ktorí zomreli v bitkách s medzinárodným terorizmom – napriek zložitej situácii bolo účastníkov približne 800.
Osobitná Ukrajina:
Pri príležitosti Dňa víťazstva na Ukrajine sa na akciách zúčastnilo približne 700 tisíc ľudí. Celkovo sa na Ukrajine uskutočnilo viac ako 1400 hromadných podujatí, najrozsiahlejšie – v Kyjeve, Dnepropetrovsku, Odese a Záporoží. O.i. v súvislosti s tým bolo zaregistrovaných 33 incidentov súvisiacich s používaním symbolov zakázaných na Ukrajine – 3 z nich bolo na používanie georgijevskej stuhy

V Kyjeve polícia zadržala organizátorku akcie „Nikto nie je zabudnutý, nič nie je zabudnuté“ (analogicky s ruským Nesmrteľným plukom) Elena Berežnaja. Aktivistka bol zastavená pri stanici metra, keď smerovala na miesto pochodu. Dôvodom zadržania bola farba georgijevskej stuhy na tričku Berežnoj. V zákonnej lehote do troch hodín bol vypracovaný administratívny protokol – oznámila polícia v Kyjeve a po tom bola Berežnaja prepustená. Celkovo sa podľa šéfa Kyjevskej polície „za používanie zakázaných totalitných symbolov“ vypracovali administratívne protokoly pre troch ľudí.

Iná obraz na Donbase:
Na Dni víťazstva v Donecku sa zúčastnili desaťtisíce obyvateľov Donecka a hostia z Európy a Ameriky. O.i. si ľudia pri pamätníku Lenina pripomenuli aj J.V.Stalina,
o 9. hod začala vojenská prehliadka a okolo 10 hodiny sa začal pochod Nesmrteľný pluk – tisíce ľudí niesli portréty padlých vojakov Veľkej vlasteneckej vojny a kvety.
Vojenská prehliadka víťazstva v Donecku (video)

Vojenská prehliadka víťazstva a pochod Nesmrteľného pluku sa uskutočnili 9. mája aj v Lugansku.
S pozdravom Hanto.
nuž niektorí ľudia sú nenapraviteľní rojkovia | 14-05-2019 08:58:13
zrejme anjel Smatana ani neverí, že tu nejaká prvá či druhá svetová vojna bola a tí čo v tej dobe nežili nie sú ochotní veriť, že niečo také brutálne sa tu vôbec dialo tak potom,sa nemôžeme diviť že niektorí ľudia sú ochotní uveriť všetko čo im ich idoly povedia a neveriť tomu čo sa tu skutočne dialo, tak sa potom ani nemôžeme diviť, že takýto naivní ľudia sú ochotní voliť za prezidenta, či do parlamentu takých ľudí, ktorých pred niekoľkými mesiacmi ani len nepoznali, stačí im ak ich média či niektorí politici vychvália či pred voľbami nasľubujú hory - doly a potom po voľbách behajú po uliciach behajú a kričia toho alebo onoho treba odstrániť z ministerského kresla
anonym | 13-05-2019 13:55:19
Juro Smatana je frajer a robi zasluznu pracu. Ma len chybu ze je moc slusny a neobklopuje sa fasistami ,komunistami a smer mafianmi,tak si kazdy prorusky primitiv donho kopne aj tu na SOL.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-05-2019 13:00:59
zaujímavé | 13-05-2019 11:47:42 | - ak po upozorneni o koho nazor sa jedna a napisani samostatneho clanku na tuto temu niekto hovori o nazoroch Smatanu - nuz, tu je akakylvek pokus o dalsiu diskusiu uplne zbytocny.

Chudiatka nase deti...
pre pre zaujímavé | 13-05-2019 12:59:48
a podľa vás v roku 1945 kto nás tak oslobodil hádam mi nechcete povedať,že keď Hitler so svojou armádou prišiel k Slovenským hraniciam od strachu sa mu roztriasli kolená a otočil sa a so strachom v očiach utiekol domov?
pre zaujimave | 13-05-2019 12:45:02
aky osloboditelia? okupanti a vrahovia su to
zaujímavé | 13-05-2019 11:47:42
uctiť si pamiatku padlých vojakov, ktorí padli v boji keď bránili našu vlasť položili svoje životy aby vydobyli pre nás mier je podľa p. Smatanu gýčové a nepotrebné, že vraj týmto spôsobom vykopávame ich z hrobov a ženieme ich do ďalších bojov a takže podľa jeho mienky by to mali zakázať a tak sa potom pýtam keď máme zabudnúť a ignorovať toto obdobie tak potom prečo sa tu otvorilo múzeum Holokaustu hoci tu žiaden koncentračný tábor nebol kde by posielali niekoho do plynovej komory? Bol tu iba pracovný tábor pre Židov, kde museli pracovať tak sa pýtam prečo na našich osloboditeľov máme zabudnúť, ale na obete Holokaustu sa zabudnúť nesmie aký je v tom rozdiel? Alebo znova máme dva metre na to isté obdobie?...len sa tak pýtam
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-05-2019 00:53:48
Baba Vanga | 13-05-2019 00:09:19 | - ak mate zaujem robit reklamu v 12 linkoch na materialy ineho zahranicneho media, objednajte si priestor tomu zodpovedajuci.

Svoje nazory bez reklamnych textov publikovat v diskusii mozete.
Baba Vanga | 13-05-2019 00:09:19
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
cubirka | 12-05-2019 16:31:50
S prepacenim ale *****y zostanu *****ami /Majko a spol./
seredan | 12-05-2019 15:07:39
SOL a aj Majko sa jasne vyprofiloval. Jeho obdiv k Smatanovi, Budajovi a podobnim stroskotancom ho zbytocne diskredituje v ociach verejnosti, ktora vie pouzivat rozum. Uz mi to tak pripada, ze p. Majko sa dal na cestu liberala,konspiratora a protiruskeho demagoga. No co uz skoda ho chalana, bol to dakedy dobry novinar. Cest jeho novinarskej pamiatke.
Obyvatel | 12-05-2019 12:56:02
To uz naozaj Milos nieje nic zaujimavejsie ako sem stale davat nejake zvratky usaonuce Smatanu? Na druhej strane dufam ze mu aspon posles link na reakcie citatelov aby vedel ako reaguju na tie jeho zvratky
tony | 12-05-2019 12:44:33
smatana zabudnuty na psychiatrii.a stale dookola tocime hrdinske gyce o zidoch v pracovnych taboroch.
Slušný obcan | 12-05-2019 12:18:13
Je len dobre že ľudia ktorí nesledujú týchto treťotriednych pomýlených konšpirátorov môžu vidieť kto je zač ten Smatana ktorý pracuje spolu s Budajom. Budaj stráca už aj posledné desatinne percenta a Smatana to len urýchľuje 😁
Vojna | 12-05-2019 11:38:48
Citime,,ze treba pripominat aby sa uz nikdy nic podobne neopakovalo
A ako nahle sa rodi vodca,ktory zenie narod do zahuby treba
ho umlcat
Arogancia,vojny nikdy nic nevyriesia
prosím Vás | 12-05-2019 11:19:34
ten Smatana je tá persóna, čo veľmi, veľmi dávno chpodil s účesom Ježiša Krista v krpciach a podobných chujovinách? A vzbudzoval dojem ušlého z Pezinka ? Ak sa jedná o identnú osobu všetko jasné.
havran | 12-05-2019 11:11:17
Dúfam,že tá 1% Smatana napíše podobný článok,keď francúzski vojaci budú pochodovať pri príležitosti ich štátneho sviatku a SOL ho uverejní.
Anonym | 12-05-2019 11:01:36
Ako keby sme sa teraz mali pozastavovat na tym, preco Americania oslavuju Den nezavislosti. Nech si kazdy oslavuje co chce. Zbytocny clanok.
smatana@slniečko.ps | 12-05-2019 10:21:19
No, liberálny extrémista a slniečkár Smatana nesklamal. Aj tento facebook-ový status len dokazuje čo je zač. Odporúčam, pozrieť video https://www.youtube.com/watch?v=-ORs4wiS3tQ a tiež https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=Vh9RHxHCY80 (tu stačí prvých päť min. aby ste pochopili prečo majú oslavy konca vojny svoje opodstatnenie)
Slušný obcan | 11-05-2019 23:24:18
Smatana a tie jeho ruské statusy 😂
Na pobavenie občanov dobreee. SMATANA zas nesklamal.😂😂
Dr. Chocholušok prosím dostavtr sa za pacientom

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign