Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Malé zamyslenie nad budúcim mestským parlamentom

 Ľubomír Veselický
Volebné obdobie o niekoľko mesiacov končí. Na prvom riadnom rokovaní MsZ 23.2.2010 by sme mali rozhodnúť okrem iného aj o zmene počtu poslancov pre obdobie budúce. Dôvodom návrhu na zníženie počtu poslancov je najmä úspora výdavkov. S touto myšlienkou v zásade nemožno nesúhlasiť. Otázka je, či je to ten najefektívnejší spôsob šetrenia výdavkov na verejnú správu. Dôvodová správa k tomuto materiálu hovorí: „V zmysle zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších zmien a doplnkov podľa § 11 ods. 3 počet poslancov obecného zastupiteľstva na celé volebné obdobie u r č í pred voľbami obecné zastupiteľstvo podľa počtu obyvateľov obce. Mesto Sereď patrí podľa počtu obyvateľov do skupiny od 10 001 do 20 000 obyvateľov, kde počet poslancov je stanovený v rozpätí 13 až 19.“ Rozhodnúť teda zo zákona musíme. Dnes sme na maxime. Návrh hovorí o pätnástich, alebo sedemnástich poslancoch. V rozprave odznie určite aj iný argument a to množstvo obyvateľov na poslanca v obvode. Návrh predpokladá tri volebné obvody. Teraz ich je sedem. V praxi to znamená iba to, že budúci volebný obvod bude mať viac volebných okrskov. Dobrý výsledok rozhodnutia je podmienený zvážením relevantných argumentov pre a proti zmene. Počet volebných okrskov sa nezmení, teda každý občan s právom voľby bude mať k dispozícii tú istú volebnú miestnosť ako doteraz. K počtu navrhovaných poslancov. Môj názor. Je úplne jedno, či budúce mestské zastupiteľstvo bude mať zákonné minimum teda 13 poslancov, či 15, alebo 17, alebo nakoniec nezmenený počet dnešných 19 poslancov. Podstatná bude ich schopnosť počúvať názory svojich voličov, schopnosť argumentovať, prijímať argumenty iných, vedieť sa rozhodnúť, svoje rozhodnutie obhájiť, stáť za ním, a v prípade chyby dokázať si ju čestne priznať. V podstatnej miere bude kvalitu verejného života v Seredi v rokoch 2011 -2014 určovať aj to, kto bude na poste primátora. Jedno príslovie hovorí , že stádo zajacov na čele s levom je silnejšie ako stádo levov na čele so zajacom. Toto všetko má ale v rukách volič. V prípade nášho mesta iba každý tretí, pretože tí prví dvaja ostávajú v deň volieb hrdinsky doma, aby ukázali ako im na vlastnom meste nezáleží. A potom sa v priebehu tých štyroch rokov pozastavujú nad tým, že niektorých poslancov na rokovaní MsZ sotva počuť, že namiesto jasného za, alebo proti, je výsledok ich hlasovania štandardne neutrál – zdržal sa. Po doterajších skúsenostiach s volebnou účasťou Seredčanov na správe vlastných vecí ostávam pesimista. Mlčiaca väčšina pravdepodobne volebné miestnosti koncom roka opäť obíde. A moc zo zeme zdvihne možno náhodný okoloidúci.

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Ľubomír Veselický | 18-02-2010 15:17:21
Pán Klokner! Bez výhrad súhlasím s každou vetou Vášho príspevku. Je isté, že toto médium vďaka iniciatíve a investícii pána Miloša Majku znamená obrovský skok dopredu. Verím, že "Kaviareň" sa výrazným spôsobom podpíše na informovaní občanov a pozitívnom formovaní ich názoru na obecné voľby. Pomôžem si názvom istého veľmi starého diela. Dobrô slovo, Slovákom súcim na slovo. V prenesonom slova zmysle, by malo ísť o projekt, ktorý by poskytol čo najširšie spektrum informácií občanom, ktorí majú dosť guráže na to, aby boli občanmi, čo chcú meniť veci k lepšiemu. Ako sa vraví: "Všetko ide, iba malé deti treba nosiť."
Peter Klokner | 19-02-2010 22:37:04
Teší ma že ste to vzali ako tému na uvažovanie. Osobne som presvedčený, že nový vietor do kampane a hlavne poctivé "prevetranie sa" kandidátov trebárs aj tou formou ktorú som navrhol nájde u občanov odozvu a možno i dôvod uvažovať nad tým, že niekomu možno naozaj leží osud mesta v ktorom žijeme na srdci. Budem rád ak sa v tomto smere niečo zmení a rozhodne to prospeje veci.
anonym | 19-02-2010 22:39:10
len ten vietor by sa mal asi prehnat celym slovenskom v dnesnej dobe
Peter Klokner | 16-02-2010 19:11:43
Pán Veselický každá diskusia sa zvrhne v momente, keď sa vyčerpajú argumenty a to je úplne normálna vec. Treba sa s tým naučiť žiť a samozrejme treba to vedieť rešpektovať. Sú ľudia ktorých otrávi nízka úroveň príspevkov a sú i takí, ktorí uvažujú nad príčinami prečo je tomu tak. Súhlasím s názorom že ak odflákneme volebnú účasť, do značnej miery si môžeme za chod mesta sami. A v tomto momente by možno bolo načase postaviť sa k problému volebnej účasti zodpovedne a urobiť niečo v prospech veci. Možno sú poslanci ktorí sú v zastupiteľstve práve preto, že účasť je nízka. Volebný systém je práve v tomto nevyspytateľný. Zostáva teda na tých z vás, ktorým naozaj záleží na zlepšení katastrofálneho stavu chodu mesta, aby ste vyburcovali občanov k zodpovednosti. Ak tu bude atmosféra lážo-plážo a kampaň sa obmedzí na fotky kandidátov v schránkach, bude to bieda ako vždy. Ak sa nájdu prvé lastovičky a zaujmú občanov napríklad usporiadaním série diskusií na úvod trebárs fo forme "Kaviarne" ktorú rozbehol Miloš tak pochopíme viacerí, že je tu chuť niečo zmeniť. Nič vám v tom nebráni a myslím že by to bolo skvelé osvieženie predvolebnej nudy, ktorej sme pravidelne svedkami. Stačí sa obzrieť na bludy podsúvané pri voľbe do VÚC. Volebné proklamácie kandidátov s témami ako keby sa volilo do parlamentu svedčia o tom že voľby tohoto typu neodsabotujú iba skalní fanúšikovia a tí, ktorí si každé voľby mylne vysvetľujú ako večný triedny boj ľavice a pravice. Myslím si že v tomto smere by aj Miloš vyšiel v ústrety a kampaň by bola určite zaujímavejšia, vecná a hlavne by bola o myšlienkach a nie osvedčených a často už opotrebovaných tvárach. Čo vy na to ?
Ľubomír Veselický | 16-02-2010 14:46:12
Škoda, že diskusia na jasne definovanú tému - počet poslancov v budúcom volebnom období sa ako zvyčajne zvrhla na osobné výboje, kedy namiesto argumentov odznievajú urážky. Kladiem si otázky. Má vôbec zmysle nastoliť na tejto stránke nejaký problém? Je vôbec niekto okrem mála výnimiek schopný prihlásiť sa pod vlasným menom a diskutovať o veci?
Sklenár Ivan | 15-02-2010 18:00:48
Na to stretnutie poslancov s občanmi v marci 2007 si dosť dobre pamätám. Ale takmer v ničom sa nelíšilo od zasadnutí MsZ. Slovo mali stále len poslanci (akoby im nestačili zasadnutia MsZ), každý okamžite riešil nadnesenú otázku a na občanov sa pre pokročilý čas ušlo sotva niekoľko minút. Už tam som upozornil na neutešený technický stav mestského vodovodu, ktorý tu stále tiká ako časovaná bomba. Rád by som počul či čítal vyjadrenie osoby, ktorá má túto agendu v kompetencii, či a čo sa v tejto veci podniklo. To je jeden z vážnych problémov, kam by malo mesto investovať a nie do akýchsi pochybných projektov s pochybnými spoločnosťami a neistým výsledkom. Ale z takejto aktivity by kápli len ak starosti...
Iveta Tóthová | 15-02-2010 17:37:25
Súhlasím s názorom, že sa " zvolebnieva " a niektorí poslanci začnú byť aktívnejší ako inokedy. Ale ak to dopomôže k riešeniu problémov, tak prečo nie. Veď bude záležať len a len na nás, či potom tomu poslancovi svoj hlas dáme. A to stretnutie s občanmi? Dobrý nápad, lebo niekedy aj obyčajný občan môže prísť s návrhom alebo riešením , ktorý môže byť pre kompetentných zaujímavý. Otázka je, koľko občanov príde... Lebo pán Veselický už skúsenosť s takýmto stretnutím mal, kde prišlo len päť obyvateľov. Jedno " vtipné " riešenie by som mala : niekde v reštaurácii s kávou zdarma pre každého účastníka ;-) Možno by sa počet diskutérov zvýšil. Ovšem, kto by to zas financoval ? No hádam by sa nejaký sponzor našiel... :-D
Ľubomír Veselický | 15-02-2010 14:47:45
Mirovi! Plačete na nesprávnom hrobe! . Na stránke sered.sk má od počiatku volebného obdobia, cca od marca 2007 každý poslanec svoju schránku, do ktorej môže každý občan poslať akúkoľvek informáciu, či požiadavku.
Ľubomír Veselický | 15-02-2010 14:43:06
Anonymovi zo 14.2.2010 19:11! Tie pohnútky sú známe a vôbec sa netajím tým, že prichádzajúce voľby s nimi súvisia. Dnes ide o to, aby sme odpovedali na prípadné otázky súvisiace s rozvojom mesta, ale aj otázky typu : Prečo sa doteraz neudialo to, či ono? Osobne som očakával, že s touto iniciatívou príde primátor. V roku 2007 sme takéto stretnutie mali. So samotnou akciou totiž súvisia aj tie primitívne veci ako zaistenie miestnosti. Bez primátorovho vedomia a najmä pokynu totiž žiadna miestnosť v objekte mesta nemôže byť sprístupnená verejnej akcii. V prípade kina Nova ide pokyn cez riaditeľa DK. Takže asi takto. Našou snahou je dať možnosť rekapitulácie volebnéhéo obdobia ústami občanov. Ak pravdaže prídu.
Miloš Majko | 14-02-2010 22:23:04
Miro - napriek niekolkym perlickam si dovolim povedat, ze diskusia ako taka a vacsina diskuterov su normalni, slusni a inteligentni ludia, ktorym zalezi na buducnosti tohto mesta. Vacsina z nich vyjadruje svoje nazory kultivovane a v prispevkoch je mozne najst vela podnetov na riesenie a napadov, ktorych by sa mali kompetentni chytit. Ze tak nerobia je ich vinou, nie vinou obcanov - diskuterov. Z mnohych anonymnych diskuterov sa casom stali diskuteri identifikovani vlastnymi menami, ba dokonca spolutvorcovia novin, co nas samozrejme tesi. Trosku ma mrzi, ze obcania velakrat napadaju tyuch poslancov (a mne je jedno z akeho su tabora), ktori sa snazia veci riesit verejne, komunikuju s obcanmi a vlastne mena vystavuju v mediach. Zial pozivaju rovnake vyhody ako ti ostatni, ktori su niekde ucupeni v anonymite, tym ich nikto neotravuje a nekritizuje. Skuste sa zamysliet nad tym, co mnohi s tych utajenych hrdinov pre nas - obcanov vlastne za volebne obdobie (mnohi za niekolko obdobi) urobili. A skuste si zratat, co nas za tie roky stali...
anonym | 14-02-2010 19:11:14
Pán Veselický, nevytýkam poslancovi, že chce zorganizovať verejnú diskusiu na otvorené otázky. Nechcem ho ani zdiskreditovať, mne p. Kyselý nikdy neublížil, ani ho nepoznám. Iba je zvláštne, že práve v predvolebnom období sa z akýchsi neznámych pohnútok objaví takáto snaha. O tom je reč. Mám považovať za náhodu, že táto iniciatíva sa deje v tomto čase..?
Miro | 14-02-2010 19:00:07
Môj názor je, že mnohých poslancov diskreditovať, alebo sa o to pokúšať , už netreba.Dnes v elektronickej dobe zatiaľ žiadny z poslancov mesta, neoslovil voličov svojho obvodu svojou web. stránkou. Neotvárať tam otvorené diskusie , ale byť prístupný konkrétnym podnetom. A potom by možno veľa občanov vystúpilo z anonymity. Ja osobne by som vtedy napísal naprosto adresne. Momentálne nepotrebujem tento spôsob, pretože mnoho prispievateľov do diskusie seredonline, je jednoducho vulgárnych. Ešte k tej anonymite. Poslancov resp. kandidátov na poslancov tiež nezaujíma , po zvolení, ktorí občania ho zvolili. Alebo si tým zaoberajú ?
Ľubomír Veselický | 14-02-2010 14:51:56
Vidím, že partizáni stále nevymreli. Pokiaľ ide o mňa, tak na post primátora kandidovať nebudem. Vytýkať poslancovi,že chce zorganizovať verejnú diskusiu na otvorené otázky je dôkazom o snahu diskreditovať poslanca. Obdobne by som sa ja mohol pýtať, kedy "ja" ako občan urobil konkrétny krok na riešenie všeobecného problému. Osobne som inicioval stretnutie k problematike autobusových zastávok pri Lidli. Prišlo celkom 5 občanov. O sabotovaní konkurencie, ak má niekto na mysli kritické názory na konanie primátora, môže hovoriť iba ten, kto nemá ani základné informácie o problémoch, ktoré sú predmetom sporov. Anonymne nás vyzývate na odstúpenie. Máme dať šancu mladším. Odstúpim, keď to uznám sám za vhodné. A mladší? To by museli mať viac guráže a naviac museli by sa identifikovať. Pretože zákon pojem tieňový poslanec nepozná.
Ako ja | 14-02-2010 14:38:01
Je to tak ako píšete, keď niekto nevie dokázať svoje činz skutkami tak najlepšia výhovorka je útok a tak to bude aj pred voľbami. Pamätajte na moje slová.
ja | 14-02-2010 11:18:57
pre anonym 9:53 *yes* rozumiete tomu velmi dobre, organizuju to dvaja neuspesni kandidati na primatora (v predvolebnom roku), ktorych prispevky kedy len mozu obsahuju napadanie toho sucasneho, o nicom inom to nie je, ako poslanci pracuju hlavne na tom aby sabotovali konkurenciu nie niekam dostali toto mesto, pre nich je jediny ciel dobre platene miestecko primatora (pan boh nas opatruj)
anonym | 14-02-2010 09:53:21
Pán Kyselý, kto Vás tu uráža? Citujte jediný výrok alebo jediné slovo, ktoré vnímate ako urážku. Ja sa pýtam ešte raz - koľko takýchto stretnutí s občanmi ste zorganizovali za ostatné 3 roky? Prečo práve pred voľbami tu chcete niečo organizovať? Áno, je pravdou, že občania majú možnosť chodiť na verejné zasadnutia MsZ. Ale potom načo teda organizujete stretnutie s občanmi? Pretože je pred voľbami? A zase sme pri tých voľbách... Tak teda neorganizujte nič a odkážte ľuďom, že sa majú zúčastňovať zasadnutí zastupiteľstva. Ak chcete suplovať zasadnutia MsZ tým, že zorganizujete stretnutia s občanmi, prečo práve v tomto čase? Lebo je pred voľbami? Občania nikdy nechodili na zasadnutia MsZ, ale prečo práve teraz máte potrebu sa s nimi stretávať? Lebo je pred voľbami? Nerozumiem tomu.
anonym | 15-02-2010 21:59:25
Trápny. Nič iné. Gramatika je slabá stránka.Neviem o akom komunistickom riaditeľovi je reč.Volil som ,ale rozhodne po takomto vyjadrovaní, strácate voličov vy sám. Alebo ich odpudzujete? Ťažko povedať.
Lubomir Kysely | 15-02-2010 20:06:32
re anonym - vôbec to nie je o nadchádzajúcich voľbách, moja finančná situácia nie je závisla od toho , či budem poslanec alebo nie. Ja som od príjmov mesta nezávislí, na rozdiel od niektorích mojich kolegov. Mojím jediným cielom je, aby mesto Sereď malo schopného primátora, sereďana, ktorý toto mesto pozdvihne z tohoto marazmu v ktorom sa nachádza. Možno budete súhlasiť s mojim názorom, že mesto Sereď je trestané 20 rokov neschopními primátormi!!!!!!! V Seredi sú veľmi inteligentní a schopní manažeri, ktotrí by zajtra mohli byť primátormi. Zamyslimesa prečo nevolíme schopných ale tupcov?????????
Lubomir Kysely | 15-02-2010 21:54:33
anonym - ak ovládaš pravopis tak zistíš aké i alebo y sa kedy používa. Ja som na rozdiel od Teba komunistického riaditeľa nevolil. Česť eštébákom a konunistom, ktorých si volil!!!!
ja | 13-02-2010 20:16:28
Vidiet ze sa blizia volby....Som zvedavy kolko "iniciativnych" bude organizovat stretnutia s obcanmi.Pani poslanci a co predchadzajuce tri rok?? Preco ste nerobili stretnutia aj vtedy??? ...Dobrá taktika.......Len ci Vam na to obcania skocia...
seredan | 12-02-2010 20:25:59
presne tak, ty poslanci, ktory nicim neprispievaju su len darmozraci. Naco su nam taky. Treba ich zrusit. Alebo minimalne nahradit s takymi, ktory budu mat zaujem daco aj robit nie len potichu sediet na zastupitelstvach.
občan | 12-02-2010 19:18:16
pán Veselický, podľa môjho názoru, teraz máme 19 poslancov, ale napr pravidelne sa zapájajú do diskusie a diania na zastupiteľstve iba možno 13. Takí ako p.Koričanský, Tvrdík, Németiová, Bánovská, Kovarovič sú ticho. Tak načo 19? Stačilo by aj 15.
Pavol Kurbel | 12-02-2010 19:10:10
Zo zákona o obecnom zriadení, nemôže byť len jeden obvod. Musia byť minimálne dva.
ján | 12-02-2010 18:04:16
To bola konkrétna odpoveď. Ďakujem. Neviem, či jeden obvod, je to pravé orechové. Ale je to váš názor. Do tejto diskusie by sa malo zapojiť aj viac poslancov mesta, je to vlastne o našej budúcnosti a aj o ich predstavách a možno o ich ďalšej kandidatúre.
Ľubomír Veselický | 12-02-2010 17:26:21
Ján! Veľmi rád Vám odpoviem aj na ďalšie otázky. Ideálny stav, podľa mňa je jeden obvod a 15 poslancov. Nech je kandidátov 50. A nech si občania vyberú. Prvých 15 s najvyšším počtom hlasov budú poslancami. Vôbec nie je rozhodujúce, či poslanec býva na Železničnej, Šintavskej alebo Matičnej. Dobrý poslanec komunikuje s každým občanom bez ohľadu na to, či je to uličan, alebo z úplne opačného konca mesta. Osobne, telefonicky, mailom. Počet komisií? Na začiatku iba tie nevyhnutne potrebné. Legislatívnoprávnu ako prvú. Ostatné možno kedykoľvek zriadiť podľa aktuálnej potreby. Počet členov? Maximálne 5. Kritériá? Odborná zdatnosť, prípadne prax v danej oblasti. Žiadne laické krovie. Stačí?
ján | 12-02-2010 17:10:47
Môj príspevok však nie je len o polemike, či ísť voliť alebo nevoliť.Predovšetkým ma zaujíma názor na počet obvodov a komisii a ich obsadenie. P. Veselický, vybrali ste si odpoveď ,len tú najjednoduchejšiu. Rozoberáte vôľu občana, alebo nevôľu nevoliť. To nech si spytuje svedomie každý občan. A nielen nášho mesta.
Ľubomír Veselický | 12-02-2010 16:22:26
Ján! Hľadaniu relevantných dôvodov pre nechuť voliť, som skutočne venoval hromadu času. V zásade odmietam dôvod znechutenia z terajšieho stavu. Je to slepá ulička a obyčajná výhovorka. Nekonaním vo veci môžeme zlý stav iba akceptovať a do budúcna potvrdiť. Alebo rozhodnúť sa veci zmeniť a vybrať svojho zástupcu, ktorému dáme svoju dôveru. Že nikoho nepoznáme? A čia je to vina? Chceme poznať? Môžeme poznať? Je to v nás. A nik ma nikdy nepresvedčí o opaku. Ďakujem Vám za vyjadrenie názoru.
ján | 12-02-2010 16:11:08
Nevidím dôvod znižovať počet poslancov. Skúsme porozmýšľať nad inou variantou. Ponížme množstvo peňazí za ich činnosť a tiež za účastníctvo v jednotlivých komisiách. Keď sa poníži počet obvodov , zvýši sa tým anonymita poslancov voči občanom jednotlivých obvodov. Nechcem tvrdiť , že doteraz sa nejako moc zaujímali o svojich voličov( česť výnimkám), ale takto im dáme väčšie možnosti na výhovorky. Znížiť treba však počet komisii. Napr školská sa dá zlúčiť kultúrnou a športovou. Sociálna so zdravotnou apod. Nie, my ich máme trinásť a to v mnohých sú ľudia, ktorí sú tam politicky nominovaní. To je tiež zaujímavosťou ojedinelou, že napr v školskej nie sú riaditelia škôl, v športovej predsedovia jednotlivých klubov, v zdravotnej sú ľudia , ktorí vedia možno kde je poliklinika. Nebudem sa rozpisovať ďalej, väčšina z nás vie o čom píšem. Takže môj návrh menej komisii, platby členom symbolické, nie politické nominácie ale odborné a logické.Zároveň vylúčiť účasť jednotlivcov vo viacerých komisiách, aby sa mohol venovať naozaj každý člen komisie, tomu čo je jeho parketou a kde preukázal svoje vedomosti už predtým, resp. je funkcionárom príslušnej inštitúcie. Pán Veselický, kto bude tým levom, nechajme na občanov nášho mesta, aj keď na každého tretieho. Pouvažujme snáď nad tým , prečo občania majú takú " Chuť " nevoliť.
Ľubomír Veselický | 12-02-2010 15:31:41
Ak pôjdu voliť iba zajace, môže to dopadnúť aj tak.
k tým levom a zajacom | 12-02-2010 15:14:35
len aby z toho nebol ten najhorší variant:stádo zajacov na čele so zajacom...
Ľubomír Veselický | 12-02-2010 15:05:26
Zdravím Vás a konštatujem, že máte dobrú pamäť. Našťastie ten poľutovaniahodný prípad „zastúpenia“ nie je pre tento mestský parlament typický. Nová štruktúra obvodov – zníženie zo siedmich na tri rozširuje počet mandátov a tým aj možnosti väčšieho počtu voličov pri hlasovaní o kandidátoch. Po novom bude v tom najväčšom obvode 6, alebo až 7 mandátov.
anonym | 12-02-2010 14:28:30
jedno to nie je, predpoklad je ak by bolo 13 poslancov 6 ktori maju najnizsiu volicku podporu vypadne a usetria sa peniaze (skoro 1/3 nakladov na mestske zastupitelstvo!!!), neviem o tom ze by poslanci mali taku pracu co by si ich vyzadovala mat maximalny pocet (aj ked sa sem tam pri hlasovani zastupuju, ze ano:)
anonym | 15-02-2010 20:44:18
P. Kyselý v poslednej vete ste sa predstavoval? Prosím neurážajte. Nechajte voľby primátora na občanov mesta. Chvalabohu, vy máte len jeden hlas. A nemôžete komandovať nikoho , okrem seba. Česť práci. PS : Snažte sa ako zástupca ľudu písať slovensky a bez hrubiek
Lubomir Kysely | 13-02-2010 22:01:24
Ako spomenul v predchádzajúcom príspevku p. Veselický - poslanci navrhujú riešenie problémov a vedenie mesta by ich mali riešiť. Sú zamestnaní na plný úväzok a dobre platení. Poslanci svoju prácu robia popri zamestnaní. Všetci Tí, ktorí nás tu napádate - boli ste za posledné tri roky na aspoň jednom zastupiteľstve???????, viete čo sme za posledné roky riešili?????? Je jednoduché urážať pod rôznymi pseudonymami - vydiskutujte si to s nami z očí do očí!!!!!!!!! Zastupiteľstvá sú verejné!!!!!!!
ja | 13-02-2010 21:19:34
Stacilo, oditte a vo volbach dajte sancu najma mladsim..... ktori mozno nebudu taki hladni len za peniazmi (odmeny poslancov)
pre anonym | 13-02-2010 20:51:45
Presne tak a nielen s občanmi, keby sa stretol aspoň so svojimi voličmi, ale to nieje len u pána Kyselého, ale aj u niektorých ďalších poslancov, nebudem menovať oni to dobre vedia a určite sa ozvú.
anonym | 13-02-2010 20:45:29
Pán Kyselý, koľko takýchto stretnutí s občanmi ste zorganizovali za ostatné 3 roky? Tie témy, ktoré ste načrtli, občanov zaujímajú už dávno.
Lubomir Kysely | 13-02-2010 18:52:59
S pánom Veselickým sme sa dohodli, že zorganizujeme v krátkej dobe stretnutie s občanmi. Na tomto stretnutí predpokladám, že budeme rozoberať všetky témy ktoré Vás budú zaujímať- Priemyselný park Sereď, Libl trnavská, odmeňovanie poslancov a vedenia mesta, voľby a počet poslancov, kaštiel, zámocký park, amfiteáter, vstup investora do tepelného hospodárstva a vybudovanie geotermálneho vrtu, vybudovanie penziónu pre dôchodcov, neustály problém s poštou, dane, poplatky, cesty, chodníky, parkoviská severný objazd mesta, luženec, investori v meste, spolupráca mesta s podnikateľmi, šport, dom kultúry atď..... Ako vidíte problémov na riešenie je v meste neúrekom. Bolo by super keby ste na toto stretnutie prišli. Termín stretnutia budeme včas avizovať.
Iveta Tóthová | 13-02-2010 00:06:10
Podľa novely zákona sa od 1.apríla 2010 menia zásady odmeňovania poslancov. * Obecné zastupiteľstvo už nebude schvaľovať poriadok odmeňovania zamestnancov obce. Bude ho vydávať starosta, pretože je štatutárnym orgánom obce v pracovnoprávnych vzťahoch. * Cieľom je diferencovane odmeňovať poslancov za činnosť, ktorú vykonali pre obec; v súčasnosti si poslanci schvaľujú odmeny bez zákonných kritérií. Pri poskytovaní odmien sa bude prihliadať na to, aké úlohy poslanec plní a koľko času venuje výkonu svojej funkcie. Pokiaľ obec neprijme zásady odmeňovania, odmeny poslancom nebude môcť poskytovať. Pán Kurbeľ navrhne zastupiteľstvu zakúpiť kamerový systém, aby sme my občania mohli online sledovať rokovania zastupiteľstva. A tým aj prácu našich poslancov. Som jednoznačne za ! Bolo by to zaujímavé ....
pre ja | 13-02-2010 20:35:08
Plne súhlasím, páni poslanci zabudli, že na riešenie mali 3 roky, mali začať hneď a nie vypisovať so Seredských noviniek. Písať je ľahko, ale riešiť problémy to už.... Dúfam, že občania sa zobudia a vo voľbách sa poďakujú...
Sklenár Ivan | 13-02-2010 13:24:45
Na prvý pohľad dobrý nápad. Ale to si vyžiada aspoň dve alebo tri kamery, a tým aj réžiu. Teda troch či štyroch ľudí, ktorí sa tomu budú venovať. A myslíte, že to budú robiť zadarmo? Za rovnako účinné ak nie viac, považujem priamu účasť občanov na zasadnutiach MsZ. Tie sú predsa verejné. Doteraz sa robí a archívuje zo zasadnutí (až na to mimoriadne z 15.1. t.r.) vždy audiozáznam, ktorý je dostupný na webe sered.sk. Tam sa ale presvedčíte, že skoro nič sa z toho nedá rozumieť. Záver: samotné kamery nič nevyriešia.
anonym | 13-02-2010 20:20:36
Veru tak. Problémy treba riešiť priebežne a neodkladať ich. Potom ich nebude neúrekom.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign