Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 20. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Lúpežné prepadnutie banky v Seredi - výzva Policajného zboru

Miloš MajkoDátum30. 12. 2010 18:02:37TémaPolícia
 foto: PZ SR
Sereď | Okresné riaditeľstvo PZ v Galante sa na občanov obracia so žiadosťou o stotožnenie osoby, ktorá sa včera (streda) o 15.57 hodine mala dopustiť lúpežného prepadnutia v banke. Ide o muža, ktorý pod hrozbou použitia strelnej zbrane od pracovníčky banky žiadal vydanie finančnej hotovosti. K tomuto nedošlo a muž na fotografiách a videozázname z bezpečnostnej kamery asi po minúte banku opustil. Akékoľvek informácie o osobe prípadne osobách podozrivo sa správajúcich v danom čase v okolí banky, môžu občania aj anonymne nahlásiť na tel. číslo 158 alebo PZ. Polícia občanom ďakuje za spoluprácu pri objasňovaní mimoriadne závažného trestného činu. - - - KR PZ Trnava | Tlačová správa | Ak by ste spoznali muža na záberoch, oznámte to polícii. Polícia vyšetruje zločin lúpeže, ku ktorému došlo včera pred 16.00 hod. Maskovaný páchateľ vošiel do pobočky banky v Seredi na Námestí slobody a pod hrozbou použitia zbrane žiadal od pracovníčky peniaze. Po chvíli však znervóznel a z miesta bez lupu odišiel. Polícia okamžite zahájila pátranie po páchateľovi. Ide o muža vo veku asi 20 až 25 rokov, nižšej, stredne silnej postavy okolo 160 až 165 cm. Má okrúhlu hladkú tvár a výrazne sivo modré oči. Oblečenú mal čiernu bundu, ktorej kapucňu mal na hlave, tmavomodré rifle a bledé topánky. Okolo krku mal čiernu šatku s bielymi motívmi, ktorou si počas prepadu snažil zakryť tvár. Polícia po páchateľovi naďalej pátra a o spoluprácu prosí aj občanov.

Fotogaléria k článku:

 foto:  PZ SR
Popis: foto: PZ SR

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Pre: Robo Horváth | 06-01-2011 09:03:41
Chod si klikať smajlíkov do lampárne a nie tu.
Robo Horvath | 05-01-2011 12:56:17
Jozef a čo by som im okrem najvyššej kriminality ponúkol? Ostatné majú všade inde. Ale škoda premrhaného času nad diskusiou.Lepšie sa čítajú príspevky *yes* *yes* *yes* *no* *no* *no* *no* *yes* *no* *no* *no* *yes* *no* *yes* *no* *no* *yes* *yes* *no* to bude super *yes*
Jozef | 05-01-2011 09:18:48
pan Kurbel, kedze mate chripku (ako pisu j.f.) zelam skore uzdravenie. Pre j.f. : dnes idem do Serede, takze dufam, ze ti Tvoji "na pokraji" este ziju, aby som presiel cez mesto. pre R.H. - mam taky dojem, ze KDH je v parlamente. Ci uz raz vo vlade, alebo druhy krat v opozicii, ale je. Takze toto Ti nevyslo. (nie som ich volic a ani som nebol) Ozaj, investorov si uz do Serede pritiahol?
anonym | 05-01-2011 09:13:56
Pan Kurbel ja nie som obdivovatelom smeru ani inej politickej strany aj ked pred par rokmi naspat som pomahal aj p.Hrusovskemu, Brockovi a inym z KDH. :)....viete toto je typicky politicky alibizmus. Musime zdrazovat pretoze predosla vlada rozhadzovala. Je jasne, ze vypasení ludia nebudu protestovat a daju vam za pravdu. Maslym, ze vas nahlad na robenie politiky je odlisny od mojho. Ja som proti inkvizicnej politike ako takej a myslim si, ze takyto sposob zdrazovania a ozobracovania ludi nie je v sulade s ustavou SR a ani v sulade s moralkou ako takou. Takze ak si myslite, ze zdrazovanie a zvysovanie vsetkeho co sa da je jedina cesta k prosperite slovenska, tak vas uprimne lutujem Praje pekny den.
Miloš Majko | 05-01-2011 03:38:56
Niektore prispevky voci konkretnym osobam by som vedel akceptovat za predpokladu, ze by boli podpisane ich autormi. Ak su anonymne, znovu ide iba o zbytocne osocovanie a polarizovanie diskutujucej verejnosti. Kedy sa naucite povedat cloveku do oci co si o nom myslite, pripadne kde podla Vas robi chyby? Skutocne si myslite, ze anonymne dokazete cokolvek v spolocnosti zmenit? Podla platnej legislativy, uz nie je povinnostou riesit ani anonymne staznosti. Na FB su ludia schopni verejnosti ukazat aj vlastnu prdel, no v normalnej komunikacii by si niektori vlastnu hlavu najradsej do nej strcili, aby ich nik nepoznal. Je to normalne?
j.f. | 04-01-2011 12:58:52
Pán Kurbel vy cucajte vase pastilky proti kaslu a chripke a modlite sa, aby sprevadzaci mrtvol z vladnej koalicie stihali doprevadzat ludi, ktorí ziju na pokraji prezitia na poslednu cestu k vykladom najlacnejsich potravin.
coffeeman | 04-01-2011 20:42:17
Je mi normalne až zle aka je nevraživost medzi ludmi. a to som čítal asi každý piaty príspevok. Hmm
j.f. | 04-01-2011 14:47:55
Jozko ubohe, ale pravdive.
martaeva | 03-01-2011 16:12:49
Zaujímavé alebo podivuhodné je správnejší výraz, ale smiešne je zas len obrazne napísané ( akože na odľahčenie diskusie ). Len ešte jednu poznámočku p.Kurbel tie hrubé chyby v pravopise robíte naschvál, alebo ako na facebooku.sk sa to patrí písať s chybami. Ako poslanec Mz by ste mohli písať s menším počtom chýb. Bez urážky, prepáčte, ak som sa Vás dotkla.
Pavol Kurbel | 03-01-2011 15:44:35
Pre martaeva Celé to bolo len na odľahčenie diskusie. Nie na doťahovanie sa. Samozrejme, že sa to tak bežne hovorí. Len som chcel poukázať na to, že niekedy hovoríme aj skutočné nezmysli, aj keď ich tak nechápeme. Myslím si, že pán Majko to tiež tak pochopil. A aj vás zaujala tá skutočnosť z Číny. Takže až také smiešne to asi nebolo.
martaeva | 03-01-2011 12:09:44
Je smiešne, ako sa poslední dvaja prispievajúci chytajú za slovo a vymieňajú si názory v takom veľkom rozsahu, žeby ste si zatelefonovali? Veta:" Nemusí sa vrátiť domov živý" sa používa bežne, každý jej rozumie, netreba zaísť až do Číny(hoci zaujímavé to tam musí byť s prevádzačmi mŕtvych domov a po vlastných :-O )P.Majko u mňa máte *yes*
Miloš Majko | 03-01-2011 10:29:14
Pan Kurbel, u mna mate *yes*
Antónia. | 05-01-2011 09:12:45
Pán Majko. *yes* *yes* *yes* *yes*
Robo Horvath | 04-01-2011 19:13:37
Ešte že to je vždy na koho hodiť.Len si kladiem otázku,prečo ten čo hádže špinu na druhého tam nie je stále keď on je lepší poctivejší a nekradne? Pán Kurbel prečo tam KDH nie je stále?
Pavol Kurbel | 03-01-2011 09:45:06
Pán Majko. Ja som len chcel poukázať na paradoxne znejúcu poslednú vetu a hlavne jej koniec. Nemusí sa vrátiť domov živý. Som síce veriaci človek, ale neverím, že by sa ktokoľvek dokázal vrátiť domov mrtvý. Že ho domov donesú nohami dopredu to je možné. Ale mrtvý sa sám domov nikdy nevráti. I keď musím pripustiť, že v Číne je veľké množstvo ľudí, ktorí tvrdia že videli a dokonca zažili, ako sa mřtvy vracali domov. Existuje tam totiž "povolanie" sprevádzač mřtvol. Týto sprevádzači vraj vedia dosiahnuť, že človek ktorý zomrel na jednom konci Číny sa po vlastných dostavý domov. Je to preto, lebo chudobní ľudia v Číne nemajú peniaze na prevoz mřtveho domov. Preto požiadaju týchto prevádzačov, aby ich doviedli domov. A oni vraj naozaj chodia a peši prejdu aj niekoľko sto kilometrov. Toto je skutočnosť s ktorou som sa pri svojich cestách po Čine už stretol.Ale u nás teda zatiaľ nie. Asi sme bohatší. Všetko dobré
Jozef | 04-01-2011 13:43:19
pre j.f. tak to bolo dost ubohe. *no*
anonym | 03-01-2011 08:48:14
"Človek chráni cudzie peniaze vlastným telom celú pracovnú dobu". Máš nejaký návrh, aby sa to zmenilo? Navrhujem vyložiť peniaze tak, aby boli voľne dostupné pre prípadných lupičov. Lupič príde, zoberie si koľko uzná za vhodné a nikto tie peniaze nemusí chrániť počas pracovnej doby vlastným telom. Pracovníci nemusia byť vyrušovaní pri svojej práci a riziko usmrtenia sa rapídne zníži. Môže byť?
dado | 03-01-2011 08:30:44
uplne by stacilo keby bol v banke lepsi kamerovy system a nie obycajna priemyselna kamera stacilo by ju nastavit tak ze ked vojde clovek do banky a neda sa mu nasnimat cela tvar automaticky by sa spustil poplasny system bolo by to vybavene nejaky ochrankar tam nepomoze pretoze clovek nikdy nemoze vediet ako sa zachova pachatel ale pokial viem pracovnicka sa zachovala sice hrdinsky ale nie podla predpisu ohrozila tak priamo vsetkych pracovnikov nikto predsa nemoze vediet ci mu tomu pachatelovi neprepne a nezacne strielat tych par eur co tam je na prepazkach nestoji za ludsky zivot legislativa je zle nastavena clovek chrani cudzie peniaze vlastnym telom celu pracovnu dobu
Miloš Majko | 03-01-2011 00:01:38
Pan Kurbel, zial je to realita. Vo vseobecnosti nie je dobra bezpecnostna situacia a da sa predpokladat, ze bude horsie. Praca policajta - ak ju vykonava poctivo - je narocna a nebezpecna. Sucasny stav (samopal) v kazdej hliadke som predpovedal uz pred cca 7-8 rokmi. Tak ako zmenu legislativy vo vztahu k ochrane zdravia, zivota a majetku na vlastnom pozemku - v obydli so zbranou. Vtedy som u vacsiny aj policajtov zostal nepochopeny. Vyvoj sa vsak zastavit neda a my jednoducho ideme cestou, ktoru zapad a USA uz davno presli. Hovoril som o samopaloch v nocnych sluzbach. Doba doniesla potrebu nosenia tohto druhu zbrane non stop. Asi kazdy policajt vie, ze Samopal vzor 58 nie je vzhladom na svoje rozmery a vlastnosti idealny do standardnej sluzby (je to viac menej pechotna vojenska zbran so smrtiacim ucinkom po celej drahe letu projektilu az nad 2 km, co napr. v zastavanej vasti mesta moze znamenat vazny problem), prezite su vsak aj kratke zbrane, ktore bezne hliadky pouzivaju - uvidime, co prinesie planovane prezbrojenie PZ. Skutocne je nevyhnutne uvedomit si, ze bezpecie pre vsetkych obcanov je nevyhnutnostou, nie luxusom. A na to mame PZ. Vystroj a vyzbroj kazdeho policajta sa musi prisposobovat aktualnemu vyvoju a podmienkam, v ktorych policajt posobi. A nasledne to je o samotnych ludoch. Dolezite je aj to, aby vyvoju stacilo prisposobovanie legislativy, pravomoci PZ a aby zakonodarcovia velmi operativne reagovali na potreby podla vzniknutych situacii. Prirodzene ze nie populistickymi, ale vysoko odbornymi opatreniami, ktore nebudu za zlocinom meskat roky, ale maximalne tyzdne az mesiace. Uznavam, poslednu vetu som mohol formulovat aj inak, no myslim si, ze to pochopi kazdy citatel.
Pavol Kurbel | 05-01-2011 08:54:55
Pán Majko. Schuti som sa zasmial. Ešte som od vás nič trefnejšie nečítal *yes* *yes* *yes*
Pavol Kurbel | 04-01-2011 19:01:38
Pre j.f. Asi ste veľkým obdivovateľom Smeru, keď trepete tie nezmysly. Hlupákov je všade dosť. Mám pocit, že aj tu sa nejakí nájdu. Ešte ste asi nevidel skutočnú biedu. Keby tí vaši súkmeňovci, za posledné 4 roky takým tempom nerozkrádali túto republiku, že aj samotný veľký Mufty Mečiar sa musí od závisti s otvorenými ústami červeňať, tak by tí vaši chudobní pri tých výkladoch neboli pred nimi, ale za nimi. A s plnými nákupnými košíkmi.
Igor Lehocky | 02-01-2011 23:07:16
Problematika nutnej obrany, alebo oprávneného použitia zbrane je veľmi široká a každý jeden prípad má svoje osobitosti, preto je veľmi ťažké paušálne povedať mohol, alebo nemohol použiť zbraň (strelnú zbraň), pretože každé jedno použitie zbrane (aj v rozrušení) je skúmané z mnohých aspektov. Vždy ostane priorita č.1 a tou je ľudský život, aj život útočníka alebo páchateľa bankovej lúpeže, aj ich právo na život je chránené zákonom a súdna prax v týchto otázkach je v SR značne konzervatívna, aj keď už existujú aj prvé lastovičky. Viete ako je to, iba príklady zo života so smrteľným následkom pre poškodených časom vždy zlomia kvalifikovanie použitia zbrane proti útočníkom so zbraňou.
Miloš Majko | 02-01-2011 22:06:31
Napriek tomu, ze prava a povinnosti vyplyvajuce drzitelovi ZP platnou legislativou mam nastudovane, dufam, ze zbran nebudem musiet pouzit nikdy. Pouzitie zbrane je totiz vzdy a za kazdych okolnosti pruser a za kazdu cenu sa mu treba vyhnut. Ak sa teda ovsem da...
Miloš Majko | 02-01-2011 21:41:21
Faktom vsak je, ze utocnik mal moznost zvolit si cas utoku, sposob jeho vykonania, zbran a taktiku. Obet si utok neobjednala a ani nevynutila a musi reagovat v zlomku sekundy a na tento fakt musi byt prihliadane. Intenzita obrany musi prevysovat intenzitu utoku, pretoze inak by asi nemohla byt obrana uspesna. Je to hodne na advokatoch, prokuratoroch a sudcoch. V praxi by vsak mala byt vo vyhodnejsom postaveni pred zakonom jednoznacne obet.
Miloš Majko | 02-01-2011 21:11:58
V pripade pouzitia zbrane na uteku pachatela, by sa mohol skutok posudzovat uz nie ako Nutna obrana, ale ako "pomsta". Hranice Nutnej obrany a Krajnej nudze sa musi clovek nosiaci zbran naucit vnimat co najpresnejsie. Legislativa nastastie uz hodne pokrocila v prospech obete a v neprospech pachatela. A to najma pri Farmarskom zakone a pri ochrane sukromneho pozemku a obydlia. Konecne. Este je potrebne, aby sa aj v praxi zacalo dodrziavanie zakonov presadzovat raznejsie a aby organy cinne v trestnom konani maximum pripadov riesili dorazne a nesnazili sa vec zlahcovat. Potom pachatelia naberaju na odvahe a utvrdzuju sa v presvedceni, ze im sa nemoze nic stat...
pre p. Veselického | 02-01-2011 20:26:02
Ešte sa pozastavím nad možnosťou, kedy nebudeme brať do úvahy peniaze ako záujem chránený TZ alebo život alebo zdravie. Osloví Vás chlapík na ulici a ste ozbrojený. Vydáte mu svoje peniaze, on sa otočí a chce utiecť. A v tomto momente ste zaváhal. Zákon Vám predsa umožnil v danej chvíli namiesto peňazí vytiahnuť zbraň. Prečo ste vydal peniaze, ak ste mohol konať v nutnej obrane? Útok predsa trval. Zhruba pred 9 rokmi som sa v Bratislave ocitol v podobnej situácii. Vybehol na mňa chlapík tmavšej pleti, ktorý žiadal peniaze. Krásne naplnil skutkovú podstatu lúpeže, pretože použil k tomu ešte aj hrozbu násilia. Ja som miesto peňazí vytiahol pištol. Skúste hádať ako to skončilo? K jej použitiu ani nemuselo prísť. Je to všetko vec momentu, vedomia, kedy ešte môžem konať v nutnej obrane a kedy už nie.
anonym | 02-01-2011 20:04:49
Pán Lehocký, povedzte mi, kde ste sa dočítal v príspevku 02-01-2011 16:50 o zastrelení páchateľa? Zámerne som sa vyhol tomu, aby som napísal, že je možné zastreliť lupiča v banke a vy mi to napriek tomu vložíte do úst. Jednoznačne som napísal, že pri posudzovaní oprávnenosti nutnej obrany je dôležité aký následok sa pri nej spôsobí (nepíšem o usmrtení), ale vy ma aj tak musíte poučovať, že pri jeho zastrelení by som mal smolu. Nepísal som to náhodou už ja? Čo je tam podľa vás hlúposť? To zastrelenie, ktoré som nespomenul? Pán Veselický, idete na to dobre, ale skúsme si o tom viac popolemizovať. O nutnú obranu ide vtedy, ak je napadnutý záujem chránený Trestným zákonom. Tým záujmom sa rozumie nielen život a zdravie, ale aj majetok. Tzn., že v nutnej obrane možno konať už vtedy, ak je ohrozený záujem chránený Trestným zákonom, v tomto prípade peniaze banky. Netreba čakať na útok na život alebo zdravie. V tomto kontexte treba aj inak vnímať to, že lúpežník Vám zoberie peniaze, otočí sa a odchádza. Útok na záujem chránený TZ ešte stále trvá (má Vaše peniaze vo svojej moci), preto sa v nutnej obrane ešte konať môže. Otázka voľby obrany a jej následkov sú témou na inú debatu. ;-)
Igor Lehocky | 02-01-2011 19:28:37
Ktosi "náramne skúsený" kedysi krátko po roku 1989 zavelil, že banky budú otvorenou inštitúciou voči klientom v súlade so slobodou, ktorú nežná revolúcia so sebou a demokraciou priniesla a že v pomere k bankovým lúpežníkom na prvom mieste bude ochrana zamestnancov banky, teda žiadny vážny odpor voči lúpežníkom, aby nedošlo ku strate na životoch. Zvláštna logika bánk a ostatných finančných inštitúcií najmä vo vzťahu ku svojim zamestnancom, ktorí môžu "pokojne" denno denne počítať s tým, že tam jedného dňa vkročí ozbrojený a mierumilovný zúfalec, ktorý nikoho nezastrelí, iba si zoberie peniaze. O pár mesiacov znovu a potom znovu a možno o pár rokov už zamestnanci takéto návštevy budú čakať s úsmevom a so stoickým pokojom im odovzdajú už pripravené bankovky s pribaleným ospravedlnením, že kvôli výnosom viac pripraviť nemohli. A keď náhodou ten dotyčný niekoho zastrelí, štatistika všetko napraví, lebo k celkovému počtu bankových lúpeží je smrť osoby iba zanedbateľným zlomkom a nestojí to za reč. No iba do momentu, keď tou zastrelenou je manželka, dcéra, otec alebo syn. Zatiaľ je to však tak, ako to je, poisťovne takýto stav tolerujú a ozbrojené lúpeže majú zelenú. Objasnenosť sa pohybuje okolo 30%, záleží len na šikovnosti, rýchlosti a zahalenosti lúpežníka, žiaľ, na ničom inom. A riešenie je tak prosté, že je až ťažké pochopiť, komu súčasný stav vyhovuje. Anonym 16:50, z právneho hľadiska ste napísal hlúposť, lebo zastrelenie lúpežníka nemá nič spoločné s nutnou obranou, pretože páchateľ si prichádza do banky pre peniaze. Ak by ste ho zastrelil, mal by ste smolu, lebo ľudský život je v dosť zjavnom nepomere ku škode na odcudzenej hotovosti. Škodu, teda následok lúpeže má banka poriešený poisťovňou a ľudský život ako protihodnota neobstojí pre konanie v nutnej obrane.
anonym | 02-01-2011 16:50:14
Pán Horváth, z právneho hľadiska môže ktokoľvek konať v nutnej obrane. Keby ste v tej chvíli bol v banke, zákon Vám umožňuje konať. Samozrejme len tak, aby boli splnené podmienky nutnej obrany. V podstate je jedno akú zbraň použijete, ale nie je jedno aký následok ňou spôsobíte. Vybočenie z nutnej obrany by bol veľký prúser. Všetko záleží od samotnej situácie. V opačnom prípade by ste trestnému stíhaniu čelil vy. ;-)
Robo Horvath | 02-01-2011 16:04:05
:-) len nech sa zákon ďalej pozerá ako drancujú a ohrozujú životy nevínnych ludí.
MTS | 01-01-2011 15:53:41
..pan Majko a pan Veselicky za tieto vase clanky mate u mna velke *yes* *yes* *yes* *yes* *yes* .. "kopnut" si do policajtov v dnesnej dobe je hit, ale vidiet ze nie kazdy to chce robit a su aj ludia co obcas chcu aj pomoct policii.. preto este raz *yes* *yes* *yes*
Miloš Majko | 01-01-2011 13:06:16
Z bezpecnostneho hladiska ina subor a kombinacia ucinnych a vzdy individualne volenych opatreni mozu eliminovat (nie uplne odstranit) riziko prepadu banky. Samotny jeden ochrankar situaciu neriesi. Prakticky v kazdej krajine ktoru som navstivil, som bol aj v banke. Ci uz v Japonsku, Brazilii, Thajsku, Hong Kongu alebo USA, Rusku, Africkych ci dalsich Azijskych krajinach, boli opatrenia rozdielne. Navonok viditelne vsak boli vzdy viacere. Na Sicilii v roku 1995 pred kazdou bankou stali dvaja karabinieri v tazkych nepriestrelnych vestach a helmach so samopalmi v rukach namierenymi na chodnik pred bankou. Do banky sa vchadzalo dverami medzi nimi a to cez sklenenny valcovy turniket pre jednu osobu, v ktotom bol clovek v pasci a bez elektorickeho potvrdenia pracovnikom banky, turniket nebolo mozne opustit. Nemusim snad zdoraznovat, ze sklo bolo nepriestrelne a niekolko kamier instalovanych v nom zosnimalo klienta asi zo vsetkych stran. A nemusim asi ani tvorit specialne teorie, ze klient odety v kukle, v kapucni a sale s vyrcajucim sotva nosom, pripadne v karnevalovej maske, by toto jednoduche zariadenie neopustil asi hodne dlho. ;-) Podobne systemy boli ci uz v sirsom alebo okliestenejsom vyhotoveni vo vacsine bank svetoveho mena. Policia vzdy a za kadych okolnosti v pripadoch ako je tento musi spolupracovat so sirokou verejnostou. Cim uzsia bude spolupraca ludi s PZ, tym budu uspechy ako pri prevencii, tak pri odhalovani samotnej trestnej cinnosti vacsie. POZOR! Nemylte si spolupracu s PZ so spolupracou s STB! Nejde o donasanie na ludi, kto ake knihy cita, ake radio pocuva, ci chodi do kostola a pod. Ide o spolupracu tam, kde je zlocinom ohrozeny bezny clovek. Raz mozno i Vy, Vasa manzelka ci dieta, niekto blizky a pod. Uspesnost pachatelov a vyska ulupenej financnej hotovosti sa v tychto pripadoch vyrazne znizuju. Napriek riziku okamziteho zastrelenia pachatela policajtami a napriek sanci ziskat maximalne niekolko tisic EUR, sa pachatelia k tymto krokom stale odhodlavaju. Preto sa treba pripravit na zvysene riziko ozbrojenych prepadov obchodov, trafik, benzinovych pump, autoservisov a vsetkych tych prevadzok, kde je zabezpecenie financnej hotovosti v mnohych pripadoch este stale minimalne a vyska drzanej hotovosti realne moze podstatne prevysovat vysku mozneho lupu v banke. A to sa uz tyka naozaj kazdeho z nas.
pre PAN JAN | 02-01-2011 09:33:26
Ak nie je podľa Vás problém identifikovať toho človeka s poodhalenou tvárou, tak napíšte vy jeho meno. Alebo ste rovnako neschopný ako, podľa Vás, naša polícia? Kto tu teda píše somariny? Nie ste to náhodou vy? *loony* Neviem či sa mám z Vás smiať alebo plakať.
kamionista | 01-01-2011 12:37:05
ako v tej reklame:"Najlepši idu za nami" TATRA BANKA.Netreba šetrit a postavit si za dvere ochrankara,možno sa to nemuselo vobec stat.
Ľubomír Veselický | 01-01-2011 12:00:19
re PAN JAN z 01-01-2011 11:32 ! Napíšte prosím, na ktorom mieste tejto diskusie som sa doteraz vyjadroval k nemožnosti identifikácie páchateľa lúpeže políciou. Odporúčate mi, aby som sa zobudil, ale Váš vlastný príspevok pri porovnaní obsahov a kontextov s dotknutými príspevkami Vás usvedčuje z toho, že nie celkom prebudený ste boli pri písaní svojho príspevku skôr Vy. Išli ste dokonca tak ďaleko, že ste prípad uzatvorili slovami "...nevedia ho identifikovať je to neschopnosť nasej polície..." Ste naozaj presvedčený, že polícia v tomto prípade povedala svoje posledné slovo?
Ľubomír Veselický | 01-01-2011 11:48:40
re ac z 31-12-2010 18:59! Máte pootočený spôsob uvažovania a tým aj komunikácie. Či zámerne alebo omylom ignorujete fakty. Pred rokom 1989 nebol na našom území internet. Možnosti sledovania osôb boli obmedzenejšie. Ak si pozorne prečítate moju odpoveď zistíte, že hovorím o súčasnosti. S charakterom predchádzajúceho spoločenského zriadenia to nemá nič spoločné. Iba ak by sme hovorili o úlohe štátu, jeho záujmoch a formách ochrany. V tejto oblasti sa nič, ale úplne nič nezmenilo. Rovnako ako v minulosti ovládajú silové zložky víťazné politické strany a rovnako ako v minulosti KSČ a potom KSS využívajú svoje pozície na Ministerstve vnútra, obrany i spravodlivosti na splnenie svojich záujmov. To nemá nič spoločné s nejakým Veselickým. Je to ďaleko od jeho vôle. Nespájajte preto moje meno s komunistami. Váš zúžený pohľad na svet Vás posúva do pozície večného kritika, žiaľ bez najmenšej stopy posudzovania problémov z nadhľadu. A ak toto moje vyjadrenie bolo pre Vás trochu nepochopiteľné, tak to poviem tak, aby ste to pochopili aj Vy. Trepete nezmysly!
Miloš Majko | 01-01-2011 11:45:31
PAN JAN 01-01-2011 11:32 - aku metodu by ste k identifikacii pouzili Vy, keby ste boli na mieste vysetrovatela prepadnutia?
PAN JAN | 01-01-2011 11:32:19
anonym,pan veselicky,sklamo zobudte sa ved ten clovek ma poodhalenu pomaly celu tvar a nevedia ho identifikovat je to neschopnost nasej policie.Malo spravila nasa policia hanby a dokonca sa uz ukazuju aj medzinarodnej scene je to neschopnost.Takze nepiste sem somariny.
sklamo | 01-01-2011 10:17:29
pre AC: suhlasim s p. Veselickym. Ak nevies pomoct tak si radsej odpusti taketo komentare... Nie je v silach ani tych najlepsich policajtov, aby poznali vsetkych ludi na Slovensku a identifikovali ich podla zaberov z priem. kamery.
anonym | 02-01-2011 21:43:43
Absolútny súhlas!
ac | 31-12-2010 18:59:24
anonym-bez komentara *loony* *no* pan Veselicky vas komunizmus este nepresiel *no*
anonym | 31-12-2010 17:41:58
Pre "ac". Neviem či si spadol z neba alebo si momentálne v predsilvestrovskej nálade, ale tvoj názor je z kategórie vymytých mozgov. Kde si sa dočítal, že policajti celé pátranie ponechávajú na niekoho, kto im privedie páchateľa? Nepochopil si za tých pár rokov, po ktoré znečisťuješ vzduch vo svojom okolí, že dôležité pri práci polície je spolupráca s občanmi? Alebo to tvoj úbohý mozoček ani nie je schopný chápať? Pre "cajko". Typický prípad zakomplexovaného chudáčika, ktorý dostal oprávnenú pokutu a nevie sa s tým zmieriť. Tebe podobní jedinci majú problém priznať porušenie zákona a preto poukazujú na všetko možné miesto toho, aby si priznali chybu. Uvedom si, že ak si telefonoval počas jazdy v aute, policajti si len plnili povinnosť. Ale chápem tvoju zakomplexovanosť a nevýslovný žiaľ nad tým, že ťa to stálo nejaké euráčiky. Čo si to len tí policajti dovolili voči bezúhonnému človeku. :-P
Ľubomír Veselický | 31-12-2010 16:59:24
Verte tomu, že ak by policajti mali zákonné dôvody na vyhľadanie IP adresy, takého "ac" tak by ho mali do niekoľkých hodín identifikovaného. Lenže to by už hulákali "ortodoxní" ochrancovia ľudských práv. Pravdaže s pozabudnutím, že aj policajt, ktorý nikdy nevie, či sa zo služby vráti, je aj človek.
anonym | 31-12-2010 16:38:27
To je pravda,hlavne ked sme napichnuty:
Ľubomír Veselický | 31-12-2010 16:33:06
Hmm! Anonymne označiť policajtov ako neschopnú bandu lenivcov, na to treba "naozaj" kus odvahy.
cajko | 31-12-2010 15:37:23
som myslel ze v Seredi klesla kriminalita,ked mi dali pokutu za telefonovanie v aute....a ako sa po mne rozbehli...ale vysledok do statistiky je *loony*
ac | 31-12-2010 14:07:37
pani policajti hladajte si sami a nie sediet na zadkoch a cakat az vam ho niekto privedie(neschopna banda lenivcov)jedine co viete postavit sa na cestu vyberat pokuty nato nepotrebujete ziadnu pomoc :-P
tt | 31-12-2010 14:02:36
bagita to neni toho by som spoznal aj po slepacky ale asi dlho nebude trvat a pride sa na to kto to je
anonym | 31-12-2010 12:17:42
ten vipada jako bagita, prezivka bago či ako
+++ | 31-12-2010 10:56:01
mišo
+++ | 31-12-2010 10:31:24
jaro
+++ | 31-12-2010 10:30:06
vola sa juro
anonym | 31-12-2010 10:07:55
Čistý zúfalec. Len primitív ide na lúpež s odkrytým ksichtom vytrčiť sa pred kameru. Zakryté uši kapucňou mu moc nepomôžu. *headbang*
+++ | 31-12-2010 00:24:45
tusim to je jeden chalan zo soporne.
seredan | 30-12-2010 21:34:45
dufam ze sa podari zistit kto to je. Zaber z kamery je docela dobry. A akeho marcela myslis?
anonym | 30-12-2010 19:34:10
Na reklamy maju a na ochranku nie?
ja... | 30-12-2010 18:47:36
Neni to marcel nahodu??
pre PAN JAN | 01-01-2011 18:05:08
Ešte čosi - ak si myslíte, že policajti by mali poznať všetkých cca 5,5 milióna obyvateľov SVK a bez zaváhania by mali opoznať hocikoho z hocijakej fotografie, tak Vás nechám žiť v tom sladkom omyle. Taký detektívny talent ako vy sa nerodí často. K tomu iba toľko - chvála bohu... :-*
anonym | 02-01-2011 21:27:58
Áno, vždy je tam riziko, že to súd posúdi ako exces. Treba zvažovať v konkrétnom prípade, či útok na záujem chránený Trestným zákonom ešte trvá. Ale ak Vám niekto uteká s ulúpenými peniazmi, ten útok na záujem chránený TZ stále trvá a vy máte právo ten záujem chránený TZ(peniaze) chrániť. Útok sa ešte neskončil. Dôležité je akú formu obrany zvoliť, aby nutná obrana nebola zjavne neprimeraná útoku.
anonym | 02-01-2011 20:10:38
Pán Lehocký, OK. Ale zdôrazňujem ešte raz, že nie je dôležité akú zbraň použijete (pištol, nôž, palicu), ale aký následok ňou spôsobíte. Tiež by som si dvakrát rozmyslel či niekoho v takom prípade rovno pošlem na druhý svet. Podmienka spôsobeného následku je veľmi dôležitá.
Ľubomír Veselický | 02-01-2011 19:27:03
Pri podrobnejšej analýze možností tzv.nutnej obrany túto voči páchateľovi lúpeže ani nie je možné použiť, ak platí že: Nutnú obranu možno použiť len na odvrátenie priamo hroziaceho alebo trvajúceho útoku. Obranca teda nemusí čakať, až keď útočník dá „prvú ranu“ (napr. vystrelí), ale proti útočníkovi môže zakročiť už keď sa zdá, že útočník chce zaútočiť. Nestačí teda, ak potencionálny útočník prejaví úmysel, že niekedy zaútočí (napr. v hneve povie, že niekoho zabije, avšak nepodnikne k tomu žiadne ďalšie kroky). Rozmeňme na drobné. Útočník povie pracovníčke banky: Vydajte mi všetky peniaze, ktoré máte, inak Vás zastrelím. Zopakujme si: Nestačí, ak potencionálny útočník prejaví úmysel, že niekedy zaútočí! O čom je teda tento inštitút? Poďme ďalej. Osloví Vás takto na ulici a ste ozbrojený. Vydáte mu svoje peniaze, on sa otočí a chce utiecť. Útok už netrvá. Zbraň nesmiete použiť. Načo Vám je?! Napriek tomu ju vytiahnete a mierite na nohy. Netrafíte. On sa otočí, zamieri a pošle Vám guľku rovno do čela. A teraz mi prosím Vás vysvetlite, na čo je takýto inštitút nutnej obrany dobrý. Na rozdiel od popisovaného spôsobu ochrany napríklad bánk v Taliansku, naše banky zrušili SBS a odstránili aj tie mizerné bariéry ako napríklad sklo medzi klientom a pokladňou. Toto je výsmech ochrany ich hotovostí, a doslovná ponuka pre lupiča: Poď a ber!
Ľubomír Veselický | 02-01-2011 16:46:59
Páni, všetko je otázka vývoja! Aj ja sa dosť často zamýšľam nad nelogickým humanistickým pojatím boja proti nezákonnosti prostredníctvom zákona. Zločin pravidlá pozná, ale nerešpektuje. Štátna moc vie, že zločin pravidlá nerešpektuje a nikdy ich rešpektovať nebude, ale nakoľko chce za každú zachovať obraz kultúrnej spoločnosti, v prípadných prestrelkách zomierajú častejšie nevinní, ochrancovia zákona a iba občas zločinci, ktorí incident naplánovali a realizovali.
Igor Lehocky | 02-01-2011 14:24:57
Pán Horvath, pri všetkej úcte, Váš názor ste predpokladám myslel s poriadnou dávkou humoru. Násilie plodí len ďalšie násilie a Váš návrh by priniesol asi len divoké prestrelky po vzore Mexika. Nikto nemá právo vymedzovať si dôvod na usmrtenie človeka nad rámec zákona.
Robo Horvath | 02-01-2011 13:55:08
No možno by nebolo na škodu keby každá banka mala za prepážkou ako zamestnanca alebo zamestnankyňu zo špeciálnym výcvikom, zareagovať a zastreliť takéhoto hajzla.Dokedy budeme toto trpieť. Opakujem zastreliť nie postreliť.Postreleným by to štát teda nás daňových poplatníkov stálo len vela peňazí a teda výdavkov v podobe dlhodobej liečby a možnými doživotnými následkami invalidity a výdavky na kriminál atd. Dvaja,traja zastrelení a chlapci by si možno uvedomili že tadiaľto cesta nevedie,že za pár eur ohrozovať život iným a pritom prísť o svoj sa už neplatí.
pre PAN JAN | 01-01-2011 22:09:40
suhlasim s "pre PAN JAN 01-01-2011 18:00" ukazme mu nejaku fotografiu a ak nebude vediet opoznat toho dotycneho cloveka na fotografii, tak by si mal dat peknych par po hube aby konecne dostal aspon trochu rozumu. Vzdy ked si myslim, ze ludia uz trochu zmudreli, tak sa najde takyto hlupak a trepe tu taketo sprostosti.
pre PAN JAN | 01-01-2011 18:00:10
Svojim príspevkom ste prejavil skutočný talent v odhaľovaní ľudí s neskrytou tvárovou časťou hlavy. Takže skúsim niečo na rozcvičku - ukážem Vám fotografiu cudzieho človeka, ktorý nebude mať zahalenú tvár, poskytnem aj fotky z profilu, prípadne fotografie s inými telesnými zvláštnosťami ako tetovanie, jazvy a pod. Dokážete so 100%-nou istotou bez rozmýšľania určiť totožnosť takého človeka? Ak áno, máte u mňa bezhraničnú úctu. V opačnom prípade dokazujete ako plytko dokáže jedinec rozmýšľať. Za ďalšie, ako tu už bolo spomenuté, nadobudli ste snáď dojem, že už je všetko stratené a je po všetkom? Dočítali ste sa niekde, že polícia je v koncoch a už nebude možné ho nikdy identifikovať? Pretože mne sa zdá, že pátranie ešte pokračuje. P. S. Mám pocit, že ešte oslavujete Nový rok. Občas to býva náročné.
Pavol Kurbel | 02-01-2011 23:45:48
Pán Majko. Vaša veta: Raz bude ostrý a to sa už ani policajt nemusí vrátiť domov zdravý či dokonca živý... JE NAOZAJ PERFEKTNÁ. NAJME TEN KONIEC. To sa Vám naozaj podarilo. Gratulujem. (v dobrom)
lubo | 03-01-2011 08:18:36
ja som v banke robil vzdy sme boli skoleny aby sme v prvom rade vyhoveli pachatelovi, v prvom rade nam bolo vstepovane ochranit svoje zdravie a zdravie klientov, na peniazoch v tomto pripade absolutne nezalezi.
Igor Lehocky | 02-01-2011 19:52:46
Anonym 16:50, beriem späť svoje vyjadrenie na Vašu adresu, napísal ste to dosť šalamúnsky, ale v podstate Vás právo v prípade použitia zbrane voči lúpežníkovi nechráni. Žiaľ. ;-)
anonym | 02-01-2011 20:28:32
Oprava: "...nebudeme brať do úvahy peniaze, ako záujem chránený TZ, ale život alebo zdravie.". ;-)
Miloš Majko | 02-01-2011 18:39:25
Robo, v zaujme bezpecnosti klientov banky a personalu, su rozumne iba preventivne opatrenia. Teda take, ktore odradia pachatela od ozbrojenej lupeze. Ak k nej dojde, rizkovanie zivotov pripadnych klientov alebo personalu pre poistene peniaze je nepripustne a neeticke. A v pripade na strelbu odhodlaneho pachatela, je obrana prakticky tazko mozna. Skus sa pobavit napr. s manzelkou, ci by s namierenou pistolou bna jej hlavu bola schopna (nie ochotna-to az v dalsom slede Vasej debaty) pripadnu zbran ulozenu pod pultom vytahovat a pouzit ju. A myslim si, ze je uplne jedno, aky vycvik by absolvovala. Preto si dovolim povedat, ze su veci, o ktorych sa lahsie pise a hovori v kaviarni pri kave ci pri pive, ako ich realizovat v praxi. Inak povedane, v pripade lupezneho prepadnutia banky je ucelnejsie a rozumnejsie vydat urcitu hotovost s opatreniami, ktore i tak znemoznia pachatelovi ulupene peniaze uzit si. Samozrejme je dolezite, aby nezlyhal system ticheho poplachu a aby bol vcas niektorou osobou z personalu banky aktivovany. Nasledne je nevyhnutne nechat na profesionalov a to je uz o riadeni PZ, vycviku policajtov a ich priprave na rozne situacie (Harmanova strelba na civilistov, unos, ci uz spomenuty prepad banky a pod.) Vcasna a efektivna reakcia ozbrojenych zloziek je mimoriadne dolezita a ako som uz spomenul skorej, nasledne okamzite zapojenie verejnosti, ktora svojimi informaciami moze vyznamne prispiet k urceniu pohybu a totoznosti pachatela. V suvislosti s bankami skorej vsadzam na ovela dokonalejsie zabezpecenie bank, ktore same osebe bude posobit ako prevencia. Nasledne vsak nastupi preorientovanie sa na prepady obchodov,m trafik, firiem a pod. A nasleduje zabezpecenie tychto prevadzok, profesionalnejsie zabezpecenie rodinnych domov a bytov. Vsimanie si podozriveho pohybu nielen u seba, pred svojimi dverami, ale aj na ulici pred susedmi a pod. Okamzite informovanie policie, ktora vec preveri ukaze pachatelom, ze ludia nie su lahostajni a ze kradnutie bude problematicke. Zial este stale zije vela neopatrnych hlavne starych ludi, ktori do svojho domu ci bytu vpustia kohokolvek, kto sa tam pyta a nasledne sa vsetci cuduju, ze si z bytu bez dovolenia nieco aj odnesie... To su tie schodnejsie cesty ako sa dostat k peniazom ci sperkom. Preto po vzore napr. USA - obozretnost a vsimavost ludi vo svojom okoli, informovanie policie a nasledne nepodcenovanie kazdej zo vzniknutych situacii samotnymi policajtami. Nie vzdy sa totiz pritrafi plany poplach. Raz bude ostry a to sa uz ani policajt nemusi domov vratit zdravy ci dokonca zivy...

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign