Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Ľudovít Kaník dnes v štúdiu SOL

Miloš MajkoDátum20. 02. 2012 13:06:34TémaDISKUSNÉ RELÁCIE
200

Sereď    |   Dnes o  18.00 hodine, v štúdiu  SeredOnLine.sk  bude mať  verejnosť možnosť  diskutovať na tému sociálne veci - reformy v sociálnej oblasti   s  Ľudovítom Kaníkom, poslancom NR SR.

Ľudovít Kaník (* 1. september 1965, Hnúšťa, okres Rimavská Sobota) je poslanec Národnej rady Slovenskej republiky a bývalý minister práce, sociálnych vecí a rodiny. 17. októbra 2005 podal ako minister demisiu do rúk prezidenta republiky. Za poslanca NR SR bol zvolený vo voľbách do NR SR konaných 12. júna 2010.

Ľudovít Kaník je ženatý a má tri deti.

Do diskusnej relácie  s exministrom práce a sociálnych vecí  SR zasadne vedúca organizačného oddelenia  MsÚ Sereď   PhDr. Silvia Adamčíková  a ďalší hostia.

Otázky na  Ľudovíta Kaníka   týkajúce sa sociálnej oblasti, môžete  písať aj do tejto diskusie. Prípadne ich máte možnosť položiť osobne počas nahrávania diskusnej relácie priamo v štúdiu  SOL.

 


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Peter Klokner | 03-03-2012 23:38:21
Aj diskusia k tomuto článku jasne ukazuje ako kto zručne dokáže narábať s "materiálom" v lebke. Niekto ho využije tak ako predurčuje samotná príroda, niekto iný ho používa prednostne ako vyvažovaciu hmotu v súboji s gravitáciou.

Niekto ide na míting Smeru aby sa na vlastné oči presvedčil ako sa robí dokonalá demagógia a iný sa vzdá možnosti vytknúť osobne niekomu konkrétnemu svoje krivdy.
Taký človek tu potom narieka zbytočne presne ako uviedol pán Sklenár. Pre únavných omieľačov bludov, na stránke www.katasterportal.sk si prosím ešte pred zverejnením príspevku o tom komu ktorá obec SR patrí preverte či ste nenaleteli a nebudete za koreňa.

Bohužiaľ aj môj otec patrí k tým ktorí sú presvedčení že im pán Kaník vzal všetko čo sa dalo. Druhá vec ale je, že ním milovaný dobrodinec Fico mu nič z toho nevrátil.
Prísť logicky k záveru kto je v tom prípade lump je pomerne veľmi jednoduché.
Bojovať s nechápavosťou a naivitou je skutočne veľmi ťažké.
jano | 03-03-2012 19:52:48
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
anonym | 21-02-2012 09:07:40
p.Kaník vo funkcii ministra urobil veľa, napriek tomu, že to bol mladý človek. Nebál sa urobiť nepopulárne opatrenia, nebál sa kritiky na jeho hlavu, ale konal s razanciou, ktorá terajšiemu ministrovi práce, soc.vecí chýba. Je to človek, ktorý s funkciou vie správne naložiť.Taká sa mi javí aj p. Žitňanská. Mladí, nebojácni,plexibilní patria do vlády a nie starí pomalí šachisti.
j.f. | 21-02-2012 08:55:01
http://www.fair-play.sk/clanok.php?u=3&u1=6&u2=25&u3=161
Erich | 20-02-2012 21:14:16
Obcan - porovnanie s Nemeckom je vynikajúci príklad. Tento týždeň odstúpil nemecký prezident, pretože dostal pôžičku za výhodnejší úrok. Mal smolu, že sa nenarodil o 600 km východnejšie.

To, ako u nás prezident hlavy štátu (nezávislý s podporou Smeru) prišiel k domu v Limbachu je popísané tu:
http://korzar.sme.sk/c/4705361/ivan-gasparovic-stavia-milionovy-dom.html
Ako sa dostal k pozemku:
http://volby.sme.sk/c/4365954/prezident-opat-vysvetluje-minulost.html

Napriek tomu v aktuálnom prieskume dôveryhodnosti je Gašparovič 3. najdôveryhodnejší politik. O odstúpení samozrejme neuvažuje. Pán Kurbel má s Dzurindom absolútnu pravdu - bez neho by sme boli niečo medzi Ukrajinou a Bosnou.
Ivan Sklenár | 20-02-2012 20:56:52
Pred chvíľou som sa vrátil z natáčania tej diskusnej relácie. Tím dvom či trom kritikom by som chcel odkázať, či skôr opýtať sa: Kde ste páni boli? Mali ste jedinečnú príležitosť predostrieť vaše dojmy o reforme dôchodkového systému priamo jeho autorovi. A boli by ste sa dočkali aj odpovede a fundovanej. Žiadne vyhýbavé alebo protirečiace odpovede. Ono od PC-čka sa to dobre kritizuje. Mali ste možnosť tomu "vinníkovi" priamo povedať to, čo tu poniektorí vypisujete. Dajte emócie stranou a narábajte s faktami. A myslím, že Vám veľmi rýchlo dôjdu argumenty. Jednoducho škoda, že ste zostali doma a nasávali tú demagógiu z TV. p.Kaník, vďaka za účasť!
DusanT. | 20-02-2012 20:17:19
Kanik ako jediny porobil poriadok s ciganmi ! kazdy vam tu nieco slubuje, same populisticke reci pred volbami, ale Kanik aj konal ! aspon niekto ! hladajte takych, ktory to vedia vyriesit anie len dristat dookola. Kanik, mas moj hlas.
Gorilka.s.ro. | 20-02-2012 20:15:08
Inak, neviem, ci ste tu niekto vobec niekedy citali ten spis Gorila, ale ja nahodou hej, dokonca som jeden z organizatorov protestov v BA a Kanik v tomto spise vobec nefiguruje, absolutne sa nespomina. Takze to len aby som vyjasnil, ze Kanik v Gorile nie je. Su tam ine mena, do ktorych by sme sa mohli obuvat, ale Kanik nie.
DanielBS | 20-02-2012 20:13:34
Kaník v Štiavnici nič nevlastní, okrem vlastného domu, v ktorom žije s rodinou a hotela. Inak nič, neviem, čo tu trepete, som Štiavničan, tak asi viem. Naopak, vďaka nemu získalo mesto množstvo finančných prostriedkov na jeho obnovu, spýtajte sa miestnych, či by sme mali spoločný Úrad práce aj pre okolité obce a či by bola založená fakulta ekológie bez jeho pričinenia. Ďakujem, pán minister, držím palce, som rád, že ste Štiavničan.
Judr.Horny | 20-02-2012 20:10:49
Nikomu nič nepobral, sú to len samé mýty, ďalšie si môžte prečítať aj tu http://www.kanik.sk/myty-o-kanikovi/. Naopak, bol výborným ministrom, napravil zdeformovaný sociálny systém, ako jediný sa odvážil reálnymi a nie populisttickými krokmi riešiť rómsku problematiku, zreformoval dôchodkový systém, nezamestnanosť v roku 2002 bola cez 18 %, pamätám si to, keď odchádzal z rezortu r. 2005 tak bola okolo 11 %. Ten človek vie, čo hovorí a najmä nie len, že pomenúva problémy, ale vie, ako ich aj riešiť. Už to raz dokázal. Držím Vám palce p. Kaník. S pozdravom Judr.Horny
Pavol Kurbel | 20-02-2012 20:00:18
Nie som obdivovateľ pána Kaníka. Tiež viem, ako veľmi ho majú radi v Štiavnici. Otázka na jeho majetky je namieste. Ale je tiež pravdou, že za osem rokov vlády pravice, sa Slovensko dostalo z najhoršieho po stránke medzinárodnej aj ekonomickej. A Kaník bol súčasťou tej vlády. Že sa urobili aj chyby? A kto ich nerobí? Ak by sa však nič za tých osem rokov nerobilo, boli by sme tam, kde Gréci, alebo aspoň Maďari. Každý nadáva a vzdychá. Áno, mnohým sa žije ťažko, to uznávam, ale na druhej strane je napríklad pravdou, že keď som býval na činžiaku, tak tam bolo miesta na parkovanie viac ako dosť. Dnes tam býva syn, z ulice urobili jednosmerku, autá parkujú kolmo na sted cesty a večer nemáte kde zaparkovať. Za komunistov sa jedno parkovacie miesto plánovalo na 4,5 bytu. Dnes skoro v každom byte maju aspoň jedno auto. Rodinné baraky sa dnes bežne stavajú s dvomi garážami. Voľakedy sa ani tie nestavali. Sme národ, ktorý keby sa mal jak Švédi, či Švajčiari, aj tak by sme nadávali a vzdychali.
Obcan | 20-02-2012 19:39:33
Najlepsie na tom je ci tam bude ten,alebo ten,obycajny clovek sa bude mat stale horsie,ak nebude mysliet sam na seba.
Padol komunizmus pomaly PRED 23 ROKMI a kde sme ???
Aa vzdy vyhovorky na tych co tam boli a stale si treba utiahnut tie opasky...atd.
Nemci prehrali vojnu,museli platit a za stvrtstorocie boli na tom neporovnatelne ako my za stvrtstorocie od revolucie a to tu nebola rozbita republika.
Nechcem nikomu brat iluzie,ale musi vymriet este par generacii a az potom mozno nieco bude.
Ale to mi uz moze byt jedno.
Tibor | 20-02-2012 18:56:55
Pán Kaník by si už mal konečne uvedomiť,že na neho už nie sme zvedaví. Jeho výkon sme mali možnosť vidieť, keď pobral tým najdotknutelnejším a najbezbrannejším ľuďom Slovenska (invalidom) všetko, čo sa zobrať dalo. Kým sme boli zdraví a dreli sme, tak bolo dobre, ale ak sme došli o nohy, tak už nepotrebujeme ani žiť, že pán Kaník? a celá banda gorilia.
Boh nás opatruj, ak by sa tá banda zlodejská dostala znova k moci!!!!!
cepenan | 20-02-2012 18:38:04
to ste uz lepseho any nemohli zavolat...mali ste sa ho opitat z coho kupil polku banskej stiavnice!dalsia gorila!dzurindovci nemaju chrbtovu kost!!!ich reformy boli zotrocujuce k tomuto narodu!neny som ficovec!
dado | 20-02-2012 18:31:31
Pan Kanik by mohol vysvetlit ako to je naozaj z tymy socialnymi davkami pre ciganov ale popravde ako je mozne ze cigan dostava davky bez problemov a biely clovek ak ma zamestnanu zenu a ta zarobi viac ako 280 eur pri trojclennej rodine!!!! tak nema narok toto vyvetlite pan odbornik alebo ste dosli tlapat blbost za blbostou ako je mozen ze trojclenna ciganska rodina dostane vyse 500 eur a bielim musi stacit len tych spominanych 280????? ak mi na toto odpovie pan kanik pravdu a ma na to jak sa hovori gule tak dole klobuk ale pravdy sa nedockame pretoze to je tak ako to je nesmia povedat pravdu do hodiny by tu bola zahajena polovacka na ciganov respektive obcianska vojna
koko | 20-02-2012 18:18:28
kazdy sudny clovek ked sa realne zamysli nad tym ktora vlada najviac posunula slovensko dopredu do civilizovanej europy si musi priznat , ze to boli dzurindove vlady , kde bol aj tento clovek. nie meciar alebo fico....
samozrejme ked niekto robi, tak robi obcas aj chyby... alebo ich fico alebo meciar nespravili? myslim ze trikrat tolko co vlada modrych...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-02-2012 14:34:26
Spominam si na reformy, ktore Kanik zaviedol do praxe. Myslim si, z sa da hovorit o miliardach Sk usetrenych statu na nerozdanych peniazoch pri postovych priehradkach. Spominam si na dochodkovu reformu.

Ci bude alebo nebude v parlamente ja neriesim. To je na volicoch. Do diskusie je pozvany ako odbornik.
j.f. | 20-02-2012 14:24:27
Ak by to bol clovek, ktory v skutocnosti nieco pre ludi, ktori nevyzieraju socialny system urobil, suhlasil by som s vami. Avsak z ust pana Kanika si vypocujete len teoriu a predstavy, ktore nie je schopny ani zdaleka zrealizovat, a to aj z dovodu, ze ako clen pravicovej koalicie by bol len za jednu z napr.5 stran a ciganska otazka by nebola priechodna u vsetkych partnerov. To iste asi platit aj o lavicovej vlade, co je samozrejme velmi velka skoda. Rad by som sa ale mylil.
Robo Horvath | 20-02-2012 14:24:21
Ako diskusia ok a téma to dobrá,len obsadenie neviem,neviem.Po voľbách už asi pán Kaník kľučku v parlamente chytať nebude,tak nič v zlom ale čo od toho očakávate?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-02-2012 14:10:45
j.f. | 20-02-2012 13:23:39 | - ziaden predvolebny kolotoc. Ziadna politika!

Moja predstava je - podpora mladych rodin, podpora zamestnanosti najma mladych ludi, mladi a vzdelani ludia nevidia na Slovensku perspektivu, odchadzaju do zahranicia a ak sa uchytia, tam aj zostavaju. Preco poslednych 23 rokov idu miliony na podporu v podstate socialne neprisposobivych ludi a nie prave mladym ludom, ktori pre spolocnost tvoria hodnoty a netazia zo socialneho systemu?

Ak budu vsetci iba pocuvat, pytat sa nebude mat kto...
Erich | 20-02-2012 13:43:16
Moje otázky:
1. V Čechách je materská stanovená ako jedna suma (220.000 Kč), a matka rozhodne, v koľkých dávkach ju dostane (max. do 4 rokov). Uvažujete o podobnom systéme aj u nás?

2. Myslíte si, že je výška materskej, z ktorej žijú 2 ľudia dostatočná, keď je menšia ako dôchodok, z ktorého žije iba jeden človek?

3. Pomohlo by zrušenie minimálnej mzdy pre dlhodobo nezamestnaných? Myslím si, že cena práce je jediná konkurenčná výhoda, ktorú môžu ponúknuť trhu práce, aby získali pracovné skúsenosti.

4. Slovensko má 3 najvyššiu nezamestnanosť mladých ľudí (po Grécku a Španielsku), čo je aj dôvod, prečo hotoví vyštudovaní ľudia, ktorí stáli rozpočet veľa peňazí, odchádzajú do zahraničia. Čo sa dá urobiť pre to, aby našli uplatnenie doma?

5. Bol by vhodný model plateného vysokého školstva taký, aby študenti na konci štúdia podpísali zmenku vo výške celkovej ceny štúdia, pričom za každý odpracovaný mesiac v SR sa im malá časť dlžoby odráta? Pri odchode do zahraničia alebo pri nezamestnanosti by svoje štúdium museli uhradiť v plnej výške.

6. Je potrebné prehodnotiť zoznam diagnóz pre získanie preukazu ZŤP, pretože niektoré uzavreté menšinové komunity vytvárajú populáciu postihnutú nižšou inteligenciou, čím všetky ich deti majú bezstarostný nárok na peniaze bez práce?

7. SDKÚ má v programe podporu pre zamestnanie prvého zamestnanca pre živnostníkov. Zamestnať jedného zamestnanca je však veľmi administratívne náročné (stravné lístky, mesačné výkazy na poisťovne, niekoľko čísiel účtov pre niekoľko fondov), navyše na zamestnávateľa je prenesená administratíva a vyplácanie PN - prečo sa tento proces proste nezjednoduší alebo časť z neho neprenesie na zamestnanca?
j.f. | 20-02-2012 13:23:39
Myslim si, ze otazky na pana Kanika su uplne zbytocne. Predvolebny kolotoc a sluby, ze urobi poriadky v socialnej politike s ciganmi. Nakoniec to vsak odesu len bezní ludia zdrazovanim. Rozhovor si vypocujem, ale len v ramci spestrenia dna.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign