Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Lesk a bieda spolurozhodovania

V diskusiách k príspevkom uverejnených na stránkach SOL sa objavuje mnoho kritických poznámok na adresu rozhodnutí poslancov mestského zastupiteľstva. Inak tomu nebolo ani v diskusii o návrhu nového VZN, ktoré bude okrem iného upravovať podmienky prenájmu parkovacích miest na území Serede. Jedna vec je však kritizovať a písať len tak, akoby išlo o pokec, druhá je podať konkrétny návrh, ktorý by problém aspoň čiastočne riešil. Nie je to jednoduché. Chce to najmä guráž a schopnosť urobiť niečo konkrétne. Pretože iba tak tliachať a najmä kritizovať iných je lacné a najmä neefektívne. To je ten lesk plebiscitu. A aká je jeho skutočná bieda? Včera na stretnutí s médiami a občanmi to povedal prednosta MsÚ Ing. Tibor Krajčovič. Napriek zverejneniu návrhu VZN a výzve, aby občania navrhovali konkrétne riešenia v konkrénych lokalitách, existuje po niekoľkých týždňoch jediná a iba všeobecná pripomienka k úprave parkovania v meste. To znamená, že rozhodnutie bude opäť iba na poslancoch, A tí budú musieť hľadať kompromisné riešenia. Vidina prenájmu maximálneho počtu parkovacích miest je pekná a samozrejme aj ekonomicky zaujímavá. Takej podľahli poslanci jedného slovenského mesta, kým im život sám neukázal jeden vážny problém. Počet automobilov v ich meste poriadne prevyšuje počet pakovacích miest, ktoré boli prenajaté. Rozhodnutím o prenájme tak vytvorili vlastníkov automobilov, ktorí nemohli parkovať skoro nikde. Situácia s možnosťou parkovania čo najbližšie pri byte bude čoraz horšia. Ak bude parkovacia plocha rozširovaná na úkor nezastavanej zelenej, vzbudí to nevôľu priateľov prírody. A zasa sa budú hromadiť výroky o arogancii, hlúposti, neodbornosti a neschopnosti tých, ktorí rozhodujú. Najmä od ľudí, ktorí v tom bremene spolurozhodovania nie sú ochotní urobiť ani len najmenší krok. V diskusiách k článkom sa však k tomuto právu vehementne hlásia.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Registrovaný Igor Lehocký Igor Lehocký | 09-05-2012 18:32:35
Môj osobný názor na predmetnú problematiku spolupráce MsZ alebo obecne MÚ s občanmi mesta som už prezentoval pod niektorým z článkov týkajúcich sa myslím že osobných stretnutí občanov a zástupcov MsZ v štúdiu SOL. Termín určený a zverejnený, v dostatočnom predstihu, termín určený na víkend, v podvečer a výsledok - skapal pes, teda ani noha. Čo k tomu dodať. Žiaľ je to tak, že objektívna pravda sa musí hľadať niekde v strede medzi názormi zástupcov MsZ a občanom. Každému nevyhovie nikto a nikdy, to je jediná istota, takže argumenty proti aj z jednej aj z druhej strany budú mať vždy svoje opodstatnenie a to sa tiež nezmení. Vôľa zástupcov MsZ stretávať sa s občanmi mesta zrejme nikdy neprelomí pohodlnosť občanov, pre ktorých je najjednoduchšie, najrýchlejšie a najpohodlnejšie prezentovať svoje názory v príspevkoch tu v SOL a žiaľ, pokiaľ sú anonymné, tak takmer vždy ( česť výnimkám ) s podtónom osočovania a robenia hlupákov z konkrétnych a známych ľudí. To je jedno či v diskusii k veci, alebo úplne od veci, ale hlavne vždy využijú možnosť anonymne znevážiť konkrétneho a známeho človeka. Ja tomu hovorím zákernosť a zbabelosť, ktorú využívajú hlavne anonymovia a to je fakt a už niekoľko krát sa potvrdilo, že za účelom pošpinenia konkrétneho a podpísaného človeka zneužijú diskusiu tak, že pod viacerými nickmi znevažujú niekoľko násobne aby vyvolali dojem, že tak konajú viacerí anonymovia a teda že viacerí majú rovnaký názor. A toto sa už dá len ťažko ospravedlniť. Proste pre mnohých je anonymita ten "najprijateľnejší" spôsob, ako si do iného kopnúť a spôsobiť mu minimálne morálnu ujmu. Taký je môj názor. Ale žijeme na Slovensku a asi je nutné sa na takýchto primitívov pripraviť a vedieť sa povzniesť nad ich urážajúce príspevky, niet inej cesty, lebo je to obraz spoločnosti, v ktorej žijeme. S výnimkou tou, že by sa iba striktne dodržiavali nastavené pravidlá a príspevky, ktoré neprimerane poškodzujú iný príspevok alebo autora článku a v ktorom sa pisateľ nevyjadruje k článku, jednoducho zmazávať, to je celé. Urobilo sa tak možno 50 krát a nikomu a ničomu to nepoškodilo. Nemalo by sa stať, že poznanie, že bezbrehé ataky konkrétneho človeka sú dobré, lebo zvyšujú návštevnosť SOL, tadiaľ cesta nevedie a to je môj osobný názor. Všetko chce svoj čas, všetko je vo vývoji a tieto noviny ako jedny z mála v tomto štáte dokázali a dokazujú, že kultivovaná diskusia ktorá spája je viac ako anarchia a vulgárnosť anonymov, ktorých vekové zloženie sa len ťažko dá odsledovať.
Registrovaný Daniel Loffler Daniel Loffler | 09-05-2012 15:55:44
Prepacte p. Veselicky, ale ak sa nemylim, tak nazov clanku znie "Lesk a bieda spolurozhodovania" a nie "Lesk a bieda komunikacie obcanov s MsU", alebo "Lesk a bieda pri tvorbe VZN". Aj aj Vas prvy diskusny prispevok hovori stale o "spolurozhodovani" obcana. Takze pripomienky diskutujucich k „spolurozhodovaniu“ su myslim plne adekvatne.

V poslednom diskusnom prispevku kritizujete, ze k teme mestskeho rozhlasu sa v prieskume mohli vyjadrit len vlastnici PC. Tak sa Vas p. Veselicky pytam, kolko brigadnikov chodilo v Cepeni, na Trnavskej, na Fandlyho, 8. maja atd, a robilo verbalny prieskum u majitelov domov, pripadne dochodcov? Ste viceprimatorom druhy rok, takze cas na zorganizovanie tak jednoducheho prieskumu ste mali habakuk. Clovek ide od domu k domu s harkom papierom a opyta sa jednoduche otazky: Ako sa volate? Byvate v tomto dome? Pocuvate mestsky rozhlas? Su informacie z neho postacujuce? Boli by ste za jeho zrusenie? Par jednoduchych otazok. Vyvinuli ste v tomto smere nejaku iniciativu?

Hovorite ze k tomu VZN sa nevyjadril, okrem jedneho obcana, nik. Priznam sa, ze vobec netusim o akom VZN hovorite. Ako ste sa pokusili komunikovat s ludmi v dotknutej oblasti? Urobili ste v nej prieskum aspon vyveskami na dverach s oznamom o zamyslanom spoplatneni? Alebo kontaktoval MsU domovych dovernikov/zastupcov majitelov bytov? Na stranku www.sered.sk nechodim, lebo je podla mna zmatocna, chaoticka a neprehladna. Pokus v podobe novinky.sered.sk vnimam ako prijemne spestrenie dna. Stranka sa moze volat kludne oznamy.sered.sk, obsah je totiz identicky.

Pan Veselicky, ja si spominam na presne to iste, cim na Vas casto reaguje p. Majko. Pred volbami, aj pri osobnom stretnuti so mnou, ste stale kritizovali, ako je radnica uzavreta a treba ju otvorit komunikacii, diskusii. Podarilo sa Vam urobit urcite kroky vpred: pult prveho kontaktu (vyuzil som ocenujem, super vec), komunikacia vedenia MsU a pracovnikov MsU so seredonline (v porovnani s predchadzajucim vedenim sme sa dostali konecne do 21. storocia). Mestsky rozhlas mne osobne prekaza, ale urcite by som ho ponechal, lebo obcanmi mesta su aj dochodcovia a ini obcania, ktori travia vacsinu dna doma, alebo niekde v meste a rozhlas naozaj pocuvaju. Otazkou je vseobecne forma vysielania. „Pondelky s obcanmi“ nehodnotim nijak. Z velmi jednoducheho dovodu. S p. Majkom sme mali v plane natocit diskusnu relaciu na temu „Sered ako noclaharen“. Ja tak isto, ako vela mladych ludi okolo mna nepracujem v Seredi, ale je pre mna „noclaharen“. Rano odidem do BA za pracou a vratim sa az vecer. Ked vystupim z autobusu, pri navrate z prace, najskor o 16:55 na autobusovom nastupisti, tak viete, co je mi platne, ze je v zasadacke diskusia s vedenim mesta od 15:00 do 17:00. Skuste sa nad problemom zamysliet trochu inak a ist este hlbsie. V poslednom diskusnom prispevku pisete, ze ako nam vyhoviet? Ako som pisal vyssie. Ak mozu zasielky typu „poplatok za smeti“ a „dan z nehnutelnosti“ roznasat brigadnici, preco nemozu urobit jednoduchy prieskum? Alebo vylepit na dvere oznam „Vo vasej lokalite budu spoplatnene parkovacie miesta, viac na www.sered.sk/blabla“. Kontaktujte domovych dovernikov/zastupcov vlastnikov bytov a dajte im 2 tyzdne na pripomienky k danej problematike. Potom, ked poviete, ze sa nenasiel viac, ako 1 obcan, ktory reagoval/pripomienka k veci, tak Vam, za asistencie kamier pana Majku , na MsU osobne prinesiem flasu dobreho vina.

Len neviem, preco sa rozculujete, ze Vas nejaky anonym osocuje, alebo ohovara. Osocovanie a ohovaranie a nevecne kritizovanie su obycajne, aj ked zle, ludske vlastnosti. Ci uz to niekto robi online v diskusii, alebo Vam za chrbtom. Ludia budu osocovat, kritizova aj ked sa rozlozite na matice. Bez ohladu na to, ci o tom ohovarani, kritizovani a osocovani viete, alebo nie. Tak uz sa nad tieto skarede ludske vlastnosti povzneste, budete mat krajsi den.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-05-2012 14:56:21
Lubos - pan Veselicky!

Pozyvam Ta do studia na rozhovor. Prisposobime sa v case. Dodrzim svoj slub a neotvorim tuto diskusiu verejnosti.

Ale myslim si, ze by bol dobre uznat, ze podpisani autori sa vyjadrili jasne, zrozumitelne a uplne dobrovolne a - vysledok si cital. Ze ho neakceptujes, je to Tvoje pravo. Ale takto vznika stale hrubsia a hrubsia bariera. Mozno este nie je taka hruba, aby ju nebolo mozne preniknut. Do konca volebneho obdobia zostavaju este asi 2/3.

A pytas sa ako na komunikaciu? Tu mas vzor. Preco si clanok neuverejnil v SN? Asi preto, lebo tu vies, ze najdes citatelov. Nie ovce, ale obcanov mesta - volicov.

Nic nieje idealne, kto robi, ten sa dopusti aj chyb. Nie je to hanba. Vo Vasej prezentacii to zial vyzera idealnejsie ako v raji. A obcania v raji neziju. Vnimaju realitu kazdy den. A ta je nie dobra a bude este horsia...
Registrovaný Ľubomír Veselický Ľubomír Veselický | 09-05-2012 14:08:48
Páni diskutéri! Nerozumiem celkom Vašim reakciám. V článku som popisoval konkrétny problém. Výzvu mesta, aby sa občania vyjadrili k budúcemu obsahu VZN a spôsobu nakladania s parkovacími miestami považujem za úplne normálny krok. Samozrejme, že rozhodovať budú poslanci. Lenže kto iný ako človek obývajúci konkrétnu lokalitu a dokonale znalý okolia sa môže k zámeru prenajať parkovacie miesta vyjadriť kvalifikovanejšie. A opakujem, jeden jediný človek reagoval. Predpokladám, že čítate diskusné príspevky. Ťažko môžete poprieť, že kritikov je kopa, ale kvalifikovaných názorov skromne. A o to vo výzve k tejto veci a teda spolurozhodovaní o nej išlo.

Pán Drottner! Ja nepopieram povinnosť poslancov rozhodovať a spravovať majetok mesta. V priebehu volebného obdobia sú však veci, ktoré sú doslova chronické (napr. nekvalita vody z verejného vodovodu) a iné vyskočia ako úplne nové. Preto je normálne, že o riešení problémov možno diskutovať, pripomienkovať ich občanmi na rokovania MsZ, alebo priamo oznamovať príslušným odborom MsÚ. Výraz spolurozhodovanie možno nie je dokonalý alebo v plnej šírke úplný, ale vhodnejší som nenašiel.

Pán Loffler!
Účasť občana na riešení vecí obce nie je alibistická hlúposť. Pri návrhu VZN to bola výzva, žiaľ bez valnej odozvy. O nej som písal. Vážim si nové nápady M. Motyčáka. Tisíce ľudí majú denne množstvo dobrých nápadov. Na ich realizáciu ale potrebujeme peniaze. Musíte uznať, že pri dnešnej finančnej biede, ale ono to bola tak vždy, počet nápadov vysoko prevyšuje možnosti ich realizácie. Nápady sú fajn, financie sú limit. Nepoznám odpoveď na otázku, prečo ponuku na možnosť vyjadriť sa ku konkrétnej veci staviate ako vyslovenie povinnosti vyjadriť sa. Ak patríte k tej väčšine, ktorá sa vyjadriť nechce, je to vaša vôľa. Rešpektujem. Ak v blízkosti Vášho obydlia prenajme mesto všetky parkovacie miesta, čo vylúčiť úplne nie je možné, a Vy nebudete mať kde odstaviť svoje vozidlo, možno názor na túto vec zmeníte. Možnosť občanov spolupracovať a vyjadrovať sa k zámerom pri vyhlasovaní VZN vychádza zo zákona o obecnom zriadení. Teda žiadny výmysel ani moja hlúposť. Prečo chcem diskutovať iba s konkrétnymi občanmi? Prečo Vy vystupujete pod vlastným menom? Áno, máte na niektoré veci iný názor ako ja. Rád s Vami budem komunikovať, lebo si vážim Vašu otvorenosť. S anonymami z dôvodov, ktoré som na SOL niekoľkokrát uviedol to však nemá význam.

Pán Fraňo!
Nie ste sám. Podľa niekoľkých ohlasov je iste viac občanov, ktorí by vysielanie mestského rozhlasu oželeli. Drvivej väčšine vysielanie neprekáža, a veľká skupina vysielanie víta. Mestský rozhlas je najrýchlejší spôsob pre podávanie dôležitých informácií. Či medzi ne patria aj reklamy alebo informácie o kultúrnych, či športových udalostiach je na diskusiu. K otázke softvéru sa môže vyjadriť iba ten, ktorého ste oslovili, teda prednosta MsÚ. Prečo tak úzko spájate moje členstvo v dozornej rade MsBP s nesplnením povinnosti konateľa MsBP voči Vám, to viete iba Vy sám. Prečo ste sa po nesplnení Vašej žiadosti neobrátili priamo na pána primátora aj to viete iba Vy. No cez komunikáciu na SOL to asi nevyriešime. V poznámke o stavaní nového parkoviska ste trochu mimo. Nie to bolo predmetom, o ktorom som písal.

Pán Majko!

V tomto roku urobilo mesto dva ďalšie kroky smerom k občanom. Od apríla sú prvé pondelky v každom mesiaci venované kontaktu s občanmi. Teda nie jedno či dve stretnutia za celé štvorročné volebné obdobie, ako tomu bolo v minulosti. Na webovej stránke mesta si občan pripojený na internet môže kliknúť na banner označený seredskenovinky.sered.sk, kde sú uverejnené články o tom čo sa v meste chystá, alebo čo sa už stalo. Dva konkrétne činy, v priebehu prvých štyroch mesiacov roku 2012. O bránení sa interaktivite zo strany mesta asi ťažko hovoriť. Ponuka na vyjadrenie sa k VZN sa v priebehu niekoľkých dní stala pri označení spolurozhodovanie tŕňom v oku. Na interaktivitu ak má byť komunikácia efektívna treba dvoch. Tentoraz našlo mesto zo 14 tisícok voličov iba jedného záujemcu. Kto teda chce a kto nie? Argumentovať 88 % hlasujúcich proti mestskému rozhlasu (článok z 30.3.2012) je trochu zavádzajúce v tom, že k téme sa mohli vyjadriť iba vlastníci PC pripojení na internet. Spolu ich bolo 149. Tie ďalšie stovky občanov, najmä v rodinných domoch, ktorí sú na mestský rozhlas odkázaní, sa nemali možnosť vyjadriť.
Realita nášho mesta je takáto. Ak zastupiteľstvo rozhodne podľa miery vlastného poznania problému, vznesie sa vlna kritiky, že nikto nikomu nič neoznámil, aj keď to nie je pravda. Ak v súlade so zákonom je daná výzva, aby sa o novým ustanoveniam budúceho VZN občania vyjadrili, stačilo, aby som túto spoluprácu označil ako spolurozhodovanie a je tu vlna kritiky, že veď na to sme poslanci,aby sme rozhodovali. Dovoľte teda otázku. Ako Vám páni vyhovieť?
Ak hovoríme o komunikácii na úrovni vzájomnej výmeny informácií, tak by som bol rád, keby sme prísne oddelili jednosmerné podávanie informácií t .j. mestský rozhlas, regionálna televízia, SOL, Seredské novinky a čiastočne webová stránka mesta a plnohodnotnú vzájomnú výmenu informácií ako osobná účasť na rokovaní MsZ , osobná návšteva MsÚ a osobná účasť na verejnom stretnutí s občanmi. Anketa uverejnená 3.4.2012 toto odlíšenie nerešpektovala a preto jej výsledok nemôžem hodnotiť.
Registrovaný Jozef Drottner Jozef Drottner | 09-05-2012 09:38:53
p.Veselicky, chcel som Vam nieco napisat, ale ako pozeram D Loffler to uz urobil za mna. Suhlasim do bodky.
Snad len na propomenutie: Vase slova, ktorymi ste mi kedysi odpovedali na moju pripomienku o tom, ze poslanci maju byt na to, aby nam sluzili a spravovali nas(mestsky)majetok:

"Oproti Vašej predstave o postavení sluhov ľudu Vám otvorene poviem, že ľudia majú moc iba v deň volieb. Po voľbách ju delegujú na poslancov. Je iba múdrosťou alebo nemúdrosťou poslancov, že očakávania svojich voličov plniť chcú alebo nechcú."
takze tolko o spolurozhodovani.
(- hlas)
Registrovaný Daniel Loffler Daniel Loffler | 09-05-2012 09:09:05
p. Veselicky. Chcete od obcanov, aby "spolurozhodovali"? To je nejaky novy terminus technicus? Alebo je to alibisticka hlupost? Podla mna je to to druhe. Ak chcete od ludi napady, podnety a iniciativu napadov, ok. Davajte vyzvy, sutaze, ziadajte podnety a ohlasy obcanov. Jeden clovek, vid Miro Motycak, moze mat viac napadov za jeden tyzden, ako za to plateny clovek na MsU, zeby mestsky architekt?, za 4 roky...

Ale za co ste plateny, konkretne VY, ak chcete od obcanov, aby "spolurozhodovali" s Vami? Neviem ako tomu mam rozumiet. Skuste mi to vysvetlit. Mam tomu rozumiet tak, ze "obcania vyjadrite sa, ja to potom uz len podpisem" a potom, ked sa ovzu negativne hlasy (co sa urcite ozvu, lebo tomu je tak vzdy, a aj tomu vzdy bude), tak budete hovorit "Sami ste to tak chceli, ja som to len podpisal"? Negativne ohlasy vtdy boli, su a aj budu. Vsetkym nikdy nevyhoviete. Ak ste s tym nepocitali pred volbami a mysleli si, ze budu len pozitivne ohlasy, boli ste, myslim, velmi naivny.

V diskusii, ktora je neviem preco len pre registrovanych, hovorite p. Sklenarovi, ze aj on "spolurozhoduje". Ja by som skor povedal, ze opat robi pracu za niekoho, kto je za to plateny na MsU. Vyhlasit sutaz na drobne prvky architektury v meste ma obcan, nie MsU??? Iniciovat premiestnenie pamatnika ma obcan, nie MsU??? Co ste ocakavali obmedzenim diskusie len pre registrovanych?

Pan Veselicky, pri poslednych volbach som Vam dal hlas, aby ste VY rozhodovali za mna v prospech moj a nasho mesta. Aby ste nas informovali o diani v meste, tak aby sme o nom vedeli kedykolvek a kdekolvek. Aby som Vam mohol dat hlas aj pri dalsich volbach. Ale asi uz nebudem chciet, aby ste VY rozhodovali za mna v moj prospech, ak, podla Vas, to mam nakoniec aj tak robit sam a "spolurozhodovat"... Ja musim totiz chodit do prace, kde robim rozhodnutia a beriem za moje rozhodnutia aj zodpovednost.
Registrovaný Matej Fraňo Matej Fraňo | 08-05-2012 22:26:03
Pán Veselický, otvorene kritizujem vysielanie mestského rozhlasu - o čom som najskôr informoval pracovníčku mesta. V meste poznám veľa ľudí, ktorým rozhlas vyslovene vadí. Mne osobne rozhlas pravidelne zobudí polročného syna. Vítam to, že komunikujete, avšak rozhlas je veľmi zlý komunikačný kanál, pretože sa nedá vypnúť. Navyše častým vysielaním rozhlas znásilňujete, pretože v prípade mimoriadnej situácie ho už nikto vnímať nebude.

Rovnako som najskôr informoval pána Krajčoviča, že nové stránky SMS a DK sú nekvalitné (uznajte sám - logo SMS http://sms.sered.sk/sered.png má cez 3 MB a zobrazuje sa z neho iba malá časť) a sú zrejme tvorené nelegálnym softvérom (má mesto Sereď zakúpený program Adobe Fireworks CS5 11.0.0.484 Windows ?). K náprave dodnes nedošlo.

Požiadal som Mestský bytový podnik o zverejnenie zmluvy o dielo na výrobu webových stránok. Zmluva mi nebola sprístupnená. Nie ste tam v dozornej rade?

Dal som Vám niekoľko nápadov, ktoré mesto aj zrealizovalo. Nič som z toho nemal. Pán Veselický, načo ste tam, keď ja Vám mám ešte aj ukázať, kde a ako máte postaviť parkovisko? Veď to je náplň Vašej práce, za ktorú dostávate peniaze, tak nám ukážte, že si ich zaslúžite.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-05-2012 19:38:10
Lubos, napis uprimne - co mesto spravilo v komunikacii pri tak zavaznej problematike s obcanmi? Ako si myslis, ze dopadne cela vec? Dalsou kritikou obcanov.

Ako napisal Ivan Sklenar - necakajte navrhy od obcanov! Vy ste plateni za navrhovanie - obcanom vec odprezentujte tak, ako chcu oni. Neblokujte diskusiu pod clankami tykajucimi sa Vasej prace a ich buducnosti a komunikujte !!

Nebrante sa interaktivite ale vyuzivajte ju !!

Pri vcerajsom stretnuti s obcanmi bola rec aj o mestskom rozhlase. Preboha! - 88% respondentov - dobrovolne hlasujucich sa vyjadrilo uplne jasne. Co este chcete? Neurobite si este dalsie dva komunikacne kanaly, ktore zostanu zial iba kanalmi, lebo nimi nutite ludom tie informacie, ktore chcete iba Vy a sposobom, ktory vyhovuje vylucne Vam?

Lubos, bol si pri vzniku SOL a nase predstavy - spolocne predstavy - boli jasne! Vybudovali sme nieco, co chceli, usmernovali a budovali ludia. My, bezni obcania co im na meste zalezi. SOL je jedinym nezavislym, hodnovernym a ludmi respektovanym komunikacnym kanalom nielen jednym smerom, ale obojsmerne.

Nikdy si si nepolozil otazku, preco tomu tak je?

Nuz preto, lebo do ovplyvnovania obsahu SOL nezasahujem nijako!! Tvoria ho ludia slobodne a na zaklade vlastnej iniciativy - ZADARMO, za svoje prachy a vo svojom volnom case. A preco? Lebo su to ich noviny. Lebo je to nieco, co vybudovali oni samotni a preto, lebo ti ludia vedia, ze noviny sa nikdy neznizia na uroven predposlednych dvoch cisel SN. Pavol Kurbel ich obsah myslim si ze ohodnotil sice bez obalu, ale zato naozaj trefne a pravdivo.

Lubos, v komunikacii samospravy s obcanmi nie je v meste v sucasnej dobe vela ciest, ktore by obcania akceptovali a stotoznili by sa s nimi. Vam sa systematicky dari vyuzivat a dokonca nase spolocne peniaze vrazat do tych najmenej ucinnych, najmenej akceptovanych samotnymi prijimatelmi informacie a to este takych, kde je vazba od obcanov NULOVA!!
To fakt Vam ide o to, na seba nepocut ziadnu vytku, kritiku ci postreh normalneho obcana, ktory nie je plateny z dani tak ako Vy a teda namiesto chodenia na urad musi nahanat kazdu korunu aby mohol zaplatit napriklad vyssie dane, ktore chystate na konci roka?

Lubos, dokedy budete od ludi chciet, aby sa prisposobovali oni Vam? Nehovoril si v minulosti nieco ine?
Registrovaný Ľubomír Veselický Ľubomír Veselický | 08-05-2012 19:13:35
Pán Sklenár! Fakt, že iba jedna pripomienka, či návrh po konkrétnej výzve počas niekoľkých týždňov hovorí sám za seba. Trochu ma udivuje, že práve Vy možnosť spolurozhodovania o meste limitujete iba na vzťah primátora a poslancov. Kto dal návrh na presun pamätníka obetiam prvej svetovej vojny? Vy osobne. Kto navrhol vyhlásenie súťaže o nové prvky drobnej architektúry? Vy osobne. A kto na ne reagoval dvoma samostatnými výzvami? Primátor mesta. Chcete teda poprieť, že nerozhodujete aj Vy ako občan o tom, čo by v Seredi mohlo byť nové a progresívne? Na prstoch jednej ruky by som mohol spočítať obyvateľov, ktorí sa pre mesto angažujú tak ako Vy. Môj článok nebol o Vás, to dobre viete, ale o tých, ktorí okrem vypisovania hanlivých označení v diskusiách k článkom nič iné nedokážu.
Registrovaný Ivan Sklenár Ivan Sklenár | 08-05-2012 15:30:30
p.Veselický, prepáčte mi, ale už samotný názov Vášho článku pôsobí na mňa zavádzajúco. O spolurozhodovaní možno hovoriť len vo vzťahu primátor-poslanci. Tak to vyplýva zo zákona o obecnom zriadení. Občan rozhoduje iba raz za 4 roky počas volieb do MsZ. Potom už len môže podávať podnety na riešenie. Ak by som posudzoval branie týchto podnetov na zreteľ volenými zástupcami z vlastných skúseností, tak je to vyjadrené číslami, z 95% mrhanie času. Ba možno aj viac. Myslím že viete, že o čom hovorím. Ale aby sa tu nepísali články len pre ich písanie samotné, posun vpred aj v tomto smere by mohol nastať, ak by problémy, ktoré mesto rieši, počnúc pracovníkmi príslušných odborných útvarov až po poslancov boli v prvom návrhu zverejnené. Tam by sa mal dať dostatočný priestor na pripomienky verejnosti a tieto následne akceptovať alebo po odbornej diskusii odmietnuť. Takýto postup v riešení zásadných problémov, ktoré ovplyvňujú tvár tohto mesta a dotýkajú sa jeho občanov považujem za racionálny. Potom by mohla byť diskusia pod akýmkoľvek článkom úplne otvorená.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign