Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Názor občana

Marek SladkýDátum15. 09. 2014 15:02:17TémaNázor občana
38

Tak ako sa striedajú dni tak sa striedajú aj roky. Dnešná doba je taká uponáhľaná, že ani nevnímame ako rýchlo starneme. Starosti máme vyše hlavy, tak nevnímame ani čo sa deje okolo nás a nieto ešte vo vašom meste. Veď priznajme si, kto z Vás sa zaujíma o čom sa hlasuje a rozhoduje na zasadaniach mestského zastupiteľstva. Sú ľudia čo sa o to zaujímajú vo voľnom čase, ale tých by sme dokázali spočítať na jednej ruke. Ešte pred vznikom tohto média som nemal ani šajnu o tom čo sa deje za bránami nášho zastupiteľstva, že hŕstka ľudí rozhoduje o nás bez nás. Nebolo by už načase aby sa osadenstvo ľudí čo hlasujú za niečo čo nečítajú (stačí im povedať, že je to OK a potom 50 rokov bude mesto platiť za niečo čo využíva niekto iný) vymenilo za ľudí čo chcú mesto vylepšiť bez toho aby sa to predražilo z peňaženky mesta? Chcem veľa, ak žiadam aby body o ktorých sa rokuje a hlasuje boli preložené aj do nášho slovníka? Veď povedzme si pravdu, ak mesto vydá nejaký návrh VZN a môžme sa k nemu vyjadriť (ÚPM detto). Len samé paragrafy s odvolaním sa na iné paragrafy a to je znefunkčnené týmto paragrafom. Áno, musí to mať aj takýto formát ale nebolo by lepšie ak by sa to na ďalšej strane  napísalo aj zrozumiteľne (napr. týmto VZN sa zakazuje, resp. povoľuje to a tamto). Robia sa investície (áno, treba investovať) ktoré sú často predražené. Ak ide nejaká investícia do mesta, tak musí prejsť cez správneho človeka, resp. firmu ktorú vlastní správny človek. Chcelo by to novú krv a nové tváre. Ale to by asi nehralo do karát "starousadlíkom" z Námestia republiky. Tak preto si rozmyslite či pôjdete o 2 mesiace na správne miesto. Mimochodom urobili aj dobré veci ale tie zlé majú väčší dosah na naše peňaženky. Budúcnosť je v našich rukách.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Hrko | 22-09-2014 18:03:39
Eurofondy su stopnute.Takze dlhu dobu v Seredi nic.
Robo Horvath :) | 21-09-2014 21:39:43
Pre 21-09-2014 18:17:48
Skoda ze si neodpovedal na moju otazku ale neva asi vies preco. Samozrejme ze je chvályhodne ak sa dokazu presadit peniaze na projekty z eurofondov a robilo sa to aj za predchodcu ale nato su tam a aj zato sa berie super plat.
Ale k veci.
A co ak to bolo najskôr dohodnute inak ze ten WC vred mesta co tam niekomu vadil lebo tesne vedla maju prevadzky a lepsie by im pasovalo parkovisko, by boli ochotne aj postavili a zaplatili to parkovisko a mesto teda obyvatelov to nemuselo skoro nic stat. Co ak to mal takto dohodnute prave Vranovič a co ak prave aj s Horvatom. Len sa to nestihlo a prisla zmena na urade a potom niekto prisiel na to ako sa to da spravit lepsie a hlavne vyhodnejšie,otazne je ale pre koho. Ale samozrejme ze sa to urobilo v sulade so zakonom. Ale zakonne to mesto stalo asi 60 000 euro.
Horváthovi | 21-09-2014 18:17:48
Ak niekto napíše, že primátor urobil parkoviská pri Perlovke pre svojich kamarátov, treba rozmýšlať,
Mikuláš a videopožičovňa, Klčo foto, Horvát , Tatra banka, T- Com , Orange a Reštaurácia Perlovka Raninec.Robil to iba pre nich ? Alebo upratal Vred , ktorý špatil centrum mesta a zapáchajúce a nefunkčné hajzle nemal nikto z jeho predchodcov záujem riešiť.
Ak sa jedná o amfiteáter, každý súdny človek v meste to ocení a vyčítať že na to zohnal peniaze z fondov môže iba hlupák. Roky to nezaujímalo primátorov a dokonca v amfiteátri bol skládka sutiny . Trápilo to Roba Horvátha?
Ak tento zákerný človek má informácie že primátor konal protizákonne, má podať trestné oznámenie. Lenže to sa musí už u policajtov predstaviť a podpísať vlastným menom. A na to on nie je . Potichu zákerne, písať nepodložené svinstvá.
Možno by mohli byť napísané informáci o
výmene okien na Hviezdoslavovej škole
výmene okien na Cirkevnej škole
zisk okolo 2 340 000 € na kaštieľ budúci ok
zisk financií na osvetlenie veľkého parku
docielenie rekonštrukce pošty
a mnoho iných vecí , na ktore sa získavajú financie z fondov a nezaťažujú rozpočet mesta.

Ale prečo by mal niekto pochváliť toho druhého za iniciatívu, dobrú prácu pre seredčanov? Je to také typicky seredské, že niekto , kto sa podpisuje ako Robo Horváth ,uráža , osočuje a teší sa pri počítači. Cieľ je jediný, pošpiniť . Určite to netreba nechať len tak , Robo a jemu podobní za to vlastne nemôžu. Prírodu neoklameš a tak isto ani väčšinu normálnych ľudí v Seredi. Takých srabov ako Robo Horváth ešte bude, len ich treba vyriešiť tiež trestným oznámením za ohováranie. Aj keď aj potom srab zostane len srabom.
Robo Horvath :) | 21-09-2014 12:32:35
Ja netvrdim ze konal protizakonne. Urcite ma tolko rozumu aby konal v sulade so zakonom a niektore veci su proste nedokazatelne pred zakonom ale dali by sa riesit uplne inak proste pre väcsiu vseobecnu efektivitu a spokojnost obyvatelstva. Napr parkovisko Perlovka je toho prikladom ze to mohlo byt uplne inak a mesto teda obyvatelov by to skoro nic nestalo. Ale to je uz aj tak jedno a svoje svedomie by si mal asi spytovat niekto kto tieto rozhodnutia robi ze ci ich skutocne robi v maximalne dobrej viere,efektivite a spokojnosti obyvatelstva a svojich volicov. Ale ja nim uz urcite nebudem a podla môjho nazoru tak nekona. A dufam ze uz tu opät nie je doba kedy si obyvatel nemôze napisat svoj nazor. Alebo uz je to tu?

A na zaver len mala otazka. Preco mesto nekonalo ked este ani nebolo rozhodnutie o parkovisku ale lipy uz niekto odstranil a to bez povolenia? Na tento moment tu na SOL opozornil tusim pan Sklenar ale odpoved asi doteraz neprisla. Preco asi?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-09-2014 12:17:48
pre Horvátha | 21-09-2014 08:09:23 | - citam prakticky vsetky diskusne prispevky a RH po 3 rokoch uspesneho tajenia identity aj predo mnou, asi 2 roky posnam osobne. Teda, poznal som ho davno, len som konkretnu osobu nemal sparovanu s nickom.

Takmer vo vsetkych prispevkoch pise konkretne, pouziva argumenty a vo svojich obsiahnych prispevkoch vysvetluje to, co by vobec vysvetlovat nemusel.

Vy ste vo svojom prispevku o dlzke troch riadkov RH oznacili za uzasneho primitiva a porovnali ste ho s prostoduchym imbecilom.

Nic viac a nic menej. Ziaden argument a ziaden aspon pokus o vyvratenie jeho tvrdenia.

Myslite si, ze to je spravne? Na zaklade coho ste presvedceny, ze na taketo prispevky mate pravo?

anonym | 21-09-2014 10:45:22
Pán Horváth,nabudúce sa už volieb radšej nezúčastňuj, lebo potom ľutuješ koho si volil. Aj vďaka tebe primátor (vraj) robí to o čom píšeš. Už keď sme pri tom - píšeš o konkrétnych pochybeniach konkrétneho človeka. Vieš svoje tvrdenia aj preukázať? Ak nie, vystavuješ sa tomu, že primátor môže na tvoje tvrdenia zareagovať. Ak máš dôkazy o týchto praktikách primátora, je tvojou občianskou povinnosťou kontaktovať orgány činné v trestnom konaní a oznámiť im to. Urobil si to? Vyšiel si s niečím čo sa nedá vziať späť. Som zvedavý ako sa s tým vysporiadaš. Prajem ti všetko dobré.
adresované | 21-09-2014 09:39:35
@ "pre Horvátha | 21-09-2014 08:09:23, pre R.Horvath | 21-09-2014 09:14:13" a všetkým ďalším, s im podobným zmýšľaním: R. H. hovorí pravdu keď už v inom nie, tak v tom, že kto nechce vidieť alebo vedieť, tak ten neuverí ani keby R.H. predložil listinný dôkaz od súdu o podfukoch, v ktorých má pán primátor prsty. Nedávno otvorený amfík je pekná vec. Ale je to len kulisa z Potemkinovskej dediny, ktorá sa tu cielene a dlhodobo stavia pre hlupákov. A tých je v tomto meste veľa.
pre R.Horvath | 21-09-2014 09:14:13
Neviem posudit,ci mate pravdu,v tychto takzv.nekalych praktikach starostu,ale ked ste si tym isty,nechapem preco s tym nic nerobite.Napr.trestne oznamenie.Takto to vyzera len ako ohovaranie.
pre Horvátha | 21-09-2014 08:09:23
Stále viac a viac len uzvrdzujete ľudí aký úžasný primitív sa skrýva za anonymom Robo Horváth. Komplexami trpiaci jedinci, s výrazovými prostriedkami prostoduchých imbecilov by mali sedieť v izbe na to určenej.
Čo majú takýto ´´ ľudie ´´ zo života okrem zloby ktorú robia a šíria?
Robo Horvath | 20-09-2014 21:21:08
Pre anonym | 20-09-2014 13:27:59
Za to co urobil M T v meste je pre nevediacich ako spasitel mesta. Ale obyvatelom co vedia ake su prepojenia a pozadia jeho skutkov je na grc. A mne tiez. Priznam sa ze ked som ho volil som nepredpokladal ani vo sne ze sa to takto zvrhne pod jeho vedenim.
Niektore projekty cisto ucelove a stratove pre mesto a obyvatelov a na prospech jeho kamaratov.
MsBP je prikladom toho ze ani si neuvedomujete o čo ste vlastne prisli ale časom to pochopite.
Alebo napr.parkovisko Perlovka asi 60 000 eur je fuč a kamarati sa usmievaju ze im parkovisko kamarat M T presadil zadara ako darcek z dani od obyvatelov mesta. Tie mlade lipove stromy co odstranili s predstihom potichu a bez povolenia boli prikladom tejto ucelovej investicii M T na prospech kamaratov a za peniaze mesta teda nas obyvatelov. Dalo by sa pokracovat ale skoda casu.
Ten kto nechce tak nevidi to zakulisie ale ten kto chce vidiet tak ho vidi a vie ze uz ho viac volit nebude.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 20-09-2014 14:56:01
ak by p. Vranovič neurobil nič pozitívne v prvom volebnom období, tak by ho nik nevolil po druhý krát. Alebo sú ľudia ovce a zabúdajú, že pre nich nič neurobil? Zdá sa mi, že moc obhajuješ M.T. ale nik z nás tu nepovedal, že nič neurobil. Ale ušetriť na jeho projektoch (resp. predpripravených) sa určite dalo.
ano veru tak je | 20-09-2014 14:08:35
už som tu raz spomínal, R. H. su traja minimalne, jeden :), druhý :( a tretí..., teraz sa nahneval tak sa smeje ;)ee
anonym | 20-09-2014 13:27:59
Ach , ach ty čo sa predstavuješ ako Robo Horvát, fakt si jeden zakomplexovaný trulko, čo nemôže zniesť že za 4 roky urobil Tomčáni veľa pre Sereď , nerozprávall le robil a je to v meste vidieť. Odfúkni si lebo praskneš od závisti . Za Vranoviča 8 rokov v prdeli.
Robo Horvath | 20-09-2014 10:50:24
Pre anonym | 20-09-2014 09:43:06
Trapko ja som dal ako priklad roky jeho prace pocas poslancovania. A k majetku co sa ako poslanec dopracoval.
A tvoje videnie co tu prezentujes ze co urobil ako primator je zrejme ale treba povedat ze dokoncoval projekty pripravene za Vranovica s podstatou relativne plnej mestskej pokladne co mu tiez zanechal Vranovic. Uvidime co zostane v pokladni a ake tarchy po Martinovi.
Pre mna je ale podstatne to ako bravurne a expresne Martin odľahčil toto mesto a obyvatelov o tepelne hospodarstvo MsBP včetne geovrtu. Pan Kurbel to tusim nazval krádež storočia.
Takže zhrniem. Majetok mesta a obyvatelov a jeho kontrola je fuč a popripade prevedeny v s.r.o. bez kontroly obyvatelstva.
Tak toto a takto to fungujuce ste obyvatelia naozaj chceli? Ja urcite nie a preto ho volit nebudem.

Pre toto mesto je naskodu ze Majko nejde kandidovat za poslanca vdaka comu by obyvatelia mali pravdive informacie a hlavne by nastala vecsia verejna kontrola napr. aj v s.r.o. mesta lebo doteraz obyvatelia nevedia nič.
Pocitam ze futbalove loby si pečlivo organizuje svoju kandidatku a maju naozaj velku sancu. Ale treba povedat obyvatelom ze v pripade ich uspechu sa budu peniaze odlievat na ich potrebu podstatne viac ako doteraz. A to si treba uvedomit ze ci toto je ta ceta ktoru ako obyvatelia tohoto mesta chceme alebo nie.

Tak ako Majko, nechces napisat obyvatelom svoje rozhodnutie ci sa pokusiš nastupit do tohoto vlaku a napravit jeho smerovanie lebo nie nech ide napospas?
anonym | 20-09-2014 09:43:06
Prejdi sa po Seredi a ak objektívne nevieš kriticky zhodnotiť pozitíva a porovnať stav v Seredi za Lehotu , Vranoviča a Tomčániho tak je zbytočná každá debata.
Veď pri volbách má možnosť voliť slobodne , každý podľa svojho uváženia. Budeš mať možnosť voliť za primátora aj kandidáta KDH J. Trojáka .
Alebo takého sraľa Roba Horvátha ktorý by mohol byť na njakej psychokandidátke bezmenne zakomplexovaných .
Marek Sladký | 20-09-2014 09:32:12
Čo som urobil pre občanov? No predsa to čo som jediné mohol. Čiže platil dane. No, ale že kandidujem za starostu ma pobavilo :)
Robo Horvath | 20-09-2014 09:16:48
Pre Anonym | 19-09-2014 22:45:13
"Čo urobil pre občanov Marek Sladký okrem toho že kandiduje ? ? ?"

Poukazujes a chces porovnavat nieco co je neporovnatelne, nakolko Marek tu moznost co doteraz Martin ma nemal.
Ale kludne mozeme polozit otazku aj trochu inak.

Co take urobil Martin pocas 20rokov poslancovania okrem toho ze vdaka tomu ze bol poslancom sa dostal k lukratívnym pozemkom a najmom mesta?
Aj toto je realita ktora mi nedovoli ho volit.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-09-2014 22:55:12
Anonym | 19-09-2014 22:45:13 | - Marek, ty tajnostkar, ani si nespominal...

;-)
Anonym | 19-09-2014 22:45:13
Čo urobil pre občanov Marek Sladký okrem toho že kandiduje ? ? ?
Je pravda , že kandiduje na primátora
Martin Tomčányi
Marek Sladký
Jaroslav Troják
?
Registrovaný Vladimír Herega Vladimír Herega | 19-09-2014 21:59:51
pre Marek Sladký | 19-09-2014 21:45:42
Miesto odškodnenia alebo prispôsobenia ceny za nekvalitný tovar sme sa dočkali jeho zvýšenia.Nuž zase sa ukázalo, že občan má právo len pred voľbami, inak idú jeho nároky dolu kanálom, presne ako ten bordel, ktorý nám občas púšťa veselý strojník pod vysokým tlakom :-D
Marek Sladký | 19-09-2014 21:45:42
Nejde len o to čo sľúbil pred voľbami ale aj cez funkčné obdobie. Napríklad aj odškodnenie obyvateľov keď tiekla špinavá voda.
pre Jozefa | 19-09-2014 20:42:17
Jozef, to je dobré, že ste sa rozhodol pripomenúť sluby primátora pred poslednými voľbami, aspoň si môžeme pozrieť, že takmer všetko čo sľúbil aj splnil....palec hore
Jozef | 18-09-2014 16:20:05
seredan | 18-09-2014 15:10:09

tych 50% je moc. Je to tak max. 10-15%.
Ale je to aj nasa chyba - malo ich kontrolujeme.
Sucasny richtar pred volbami sluboval toto:

"Dovolím si tvrdiť, že v každej firme, v každej organizácii najviac závisí od toho, aký je šéf, riaditeľ, majster. Či dokáže ľudí spájať, kolektív utužovať do celku, ktorý môže potom urobiť veľké a dobré veci. SPOLOČNE. Dobrý vedúci počúva názory kolegov a podriadených. JE TO NUTNÉ. V Seredi sa to nenosilo. Píšem zámerne v čase minulom, pretože pevne verím, že sa to zmení. Bez ohľadu nato, kto sa primátorom stane. Verím, že všetci, ktorí zvolení nebudú, pomôžu dobrej veci aj po voľbách. Ak sa podarí splniť čo i len 30% z toho, čo kandidáti na poslancov a primátorov sľubujú, bude to výhra. Čo považujem za nutné presadiť spolu s poslancami, zamestnancami, občanmi? 1. spoluprácu s firmami, podnikateľskými subjektami, komunikácia, komunikácia a komunikácia... 2. zvýšiť pocit bezpečnosti občanov a spoluprácu MsP a štátnej polície 3. pripraviť projekty na voľnočasové aktivity, podpora športu, detí, mládeže i starších občanov 4. budovanie oddychovo-rekreačnej zóny za Raketou, cyklochodník a značené cyklotrasy, objekt kasární 5. informovanosť občanov prostredníctvom internetu (oficiálna stránka mesta, SOL), technicky vyriešiť online prenos zo zasadnutí MsZ do domácností - prípadne na verejnosti velkoplošnou obrazovkou 6. orientovať sa na projekty z EÚ a mimorozpočtové zdroje, posilniť oddelenie projektov "

ale zabudol, ze to bol on a jeho verni, ktori sabotovali usilie predchadazajuceho vedenia mesta.
Tym nechcem povedat, ze sa nic nespravilo, ale ten humbuk okolo. Staci len spomenut stadion, sokolovnu, spinavu vodu, vyhodenie volicov zo zasadnutia komisii....
Nejake zvysovanie poplatkov, alebo dani, nezaujem o obcana pri planovani vacsich investicii atd.

Tak som sa rozhodol, ze oprasim svoj archiv "ich" slubov a do volieb "im" ich budem pripominat.
seredan | 18-09-2014 15:10:09
Ano clovek nevie co sa deje v meste. nie kazdy sleduje web, alebo mestsku TV alebo nieco podobne.
mozno tak max 50percent obyvatelov rozhoduje za vsetkych. a este ak z nich je polovica skorumpovanych.
nech sa na mna nikto nehneva.......
reklama a podobne veci su slabe u nas.
bolo to vidiet uz vela krat, ze na roznych podujatiach, verejnych diskusiach a podobne ze sa zucastnilo minumum ludi.
Ludia nie su sprosty len im terba dat vediet
Martin Blasko | 17-09-2014 20:54:56
Volit poslancov je dolezite, pokial tam budu spravny a cestny ludia, potom moze byt primator aj Bin Ladin.Tu sa menili doteraz len primatori, vecsina ludi za uspechom i neuspechom MU vidi primatora, ale realita je tak, ze poslanci su stale rovnaky,.....ludia, ktory sleduju svoje zaujmy a nie zaujmy nas a mesta.Chce to novu krv, novych ludi, ved uz na jednani poslancov s obcanmi je vidiet ich arogancia a povyseneckost.....Marek, fandim ti a drzim palce,...som rad, ze si nabral odvahu a ides do toho....palec hore!!!
poslanci | 17-09-2014 12:05:28
Je pozoruhodné, akí sú vnímaví a pozorní na to, čo sa týka ich. Samozrejme, že si počet poslancov odsúhlasili na najvyšší počet. Veď ako inak. Ale keby boli takí pozorní aj voči občanom. Napr. zákon hovorí okrem iného, že dôchocovia nad 62 rokov môže dostať zľavu na daň z nehnuteľností z rodinných domov, bytov, garáži. Samozrejme, že naši poslanci zvýšili vek na 65 rokov a zamietli túto zľavu poskytnúť dôchodcom bývajúcim v obytných domoch. Práve im ešte zvýšili daň. Aj odvoz veľkorozmerného odpadu odmietli obyvateľom bývajúcich v obyt.domoch. Tí si majú odvoz zabezpečiť. Oni sa o seba vedia postarať.
Peter | 17-09-2014 09:36:26
Toto sa ozaj deje?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-09-2014 23:36:31
Historia neoklame. Vieme kedy ktory poslanec ako hlasoval, kedy sa zdrzal hlasovania, ba dokonca, kedy ucelovo z doleziteho hlasovania odisiel von - napr. telefonovat alebo na toaletu. Ale len z doleziteho hlasovania! Aby mu obcan nemohol vycitat jeho postoj. Vychcanost, zakernost a predpriprava na alibi - ja nie, to oni...
A vieme, ktori poslanci to urobili velakrat - vlastne pravidelne... A to hovorim aj o predoslych volebnych obdobiach. ;-)

No a potom su ti ostatni, z ktorych vacsina ani vlastne nevie, o com je rec, ako maju hlasovat a "co je dobre" (si co sa oplati?) podporit alebo opacne, zmiest zo stola.

Teda, toto volebne obdobie pozna este dlsiu sortu nasich zastupcov - skoro som zabudol - a to tých, ktori ani necitaju za co hlasuju a teda klincuju to uplne. Proste hlasuju na zaklade predoslych dohod, resp. vpyvu a poziadaviek zaujmovych skupin... - To sme to dopadli...
právomoc | 16-09-2014 23:08:09
Aj keby mal primátor akékoľvek dobré návrhy, keď mu ich zastupiteľstvo neodsúhlasí, sa nebudú realizovať. Preto nemôžeme všetku vinu dávať len primátorom, či už p. Vranovičovi alebo p. Tomčanyimu. Záleží na každom jednom poslancovi za akým účelom kandidoval - či pre svoje vlastné záujmy, alebo chce pomôcť svojimi radami a návrhmi mestu. Ale ako sa hovorí: "Každé hrable k sebe hrabú."
neseredan | 16-09-2014 21:29:17
Typický predvolebný článok. Treba novú krv, všetkých vymeniť pretože nič nerobia atď. To čo Tomčányi urobil sa počíta, nie to čo niekto pripravil. Ale vážne - kandidujte a zmeňte veci k lepšiemu. Do 21. máte čas aj hlasy nazbierať. A možno Vás zvolia. Zatiaľ len zbytočne kritizujete.
Áno - hlasmi sa získa legitimita. Ak by súčasná vládna garnitúra chcela niečo zlepšiť tak mala podporiť dvojkolovú voľbu starostov a primátorov. No ani sa nečudujem prečo, sú to jednoduché počty.
Jozef | 16-09-2014 18:13:29
Vlado, dobre by bolo aj vysvetlit, ako tie lovase zostali.
Cyklotrasa - mohla byt hotova, lenze skupinka okolo majitela nechcela.
Rekon. namestia - mohla prebehnut uz vtedy, keby nebola vyhlasena sutaz tak, ze bola napadnutelna hned od zaciatku.
A takto by sa dalo pokracovat aj v inych projektoch, vtedy pripravenych dnes realizovanych.
A vobec sa tym nechcem zastavat byvaleho richtara.
Vladimír Herega | 16-09-2014 15:16:01
pre anonym | 16-09-2014 13:05:09
Pohroma ako pohroma.Nechcem nikoho zastávať ale faktom je, že práve vďaka nemu ostalo v mestskej kase kopa lovášov a projektov, ktorými sa teraz chvália iní.Aj s tými, proti ktorým sa predtým zdvíhali ruky.Ale súhlasím s názormi, ktoré tu už boli spomenuté.Ľudia majú možnosť rozhodnúť o tom kto ich bude ďaľšie 4 roky zastupovať a tým myslím, skutočne zastupovať, nie len hájiť svoje záujmy a dohadzovať firmám zakázky.
hombre | 16-09-2014 14:37:03
Každý môže odovzdať svoj hlas kandidátovi, ktorému najviac dôveruje. Avšak mal by byť o ňom dostatočne dobre informovaný. Jedno slovenské príslovie však hovorí: "Nie všetko je zlato, čo sa leskne!"
anonym | 16-09-2014 13:05:09
Vranovič ? ? ?
Pohroma pre Sereď. Nestačí že z neho urobili riaditela ZDŠ v Šurovciach?
Opýtajte sa Šúrovanov.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 16-09-2014 13:01:15
To je jedno koho budete voliť. Ide o to aby sa k urnám dostavilo čo najviac ľudí aby sa dalo povedať, že áno toto je vôľa obyvateľov a dali mi tú dôveru aby som ich zastupoval. A nie ako niektorý odignorujú voľby a potom frfocú na zvolených zástupcov.
volic | 16-09-2014 12:47:59
ja urcite Martina volit budem!! Horvath pocul som ze Vranovic by chcel kandidovat, mozes ho volit ;-)
Robo Horvath | 16-09-2014 10:13:20
Podla mna len napravuje to co za tie roky co tam stale bol a je nespravil resp aj pokazil a teda uz dost a ja Tomcanyiho volit nebudem.
seredanka | 16-09-2014 09:38:07
mozno by bolo na mieste,kandidovat a nie len kritizovat,taky ako ste vy a vam podobny viete len kritizovat ,ale ruku k dielu neprilozite .ja urcite budem voli Martina Tomcanyiho,jeho praca hovori za vsetko ,mesto sa po dlhych rokoch prebudilo.Martin u mna mas palec hore
daniel | 16-09-2014 09:08:53
"na pobavenie" : toto si vystihol !!! Cha cha cháááááá
na pobavenie | 16-09-2014 08:54:02
Psychopat napustil jedom peniaze, ktoré daroval detským domov. Zomrelo 20 poslancov, 2 starostovia a 1 minister :D
volic | 16-09-2014 07:49:17
jednoznacne volim tomačániho, jeho praca hovori jasnou recou. menit akcneho, konstruktivneho cloveka na pozicii primatora by bol momentalne nezmysel.
voľby | 15-09-2014 21:27:48
Je zlý celý volebný zákon, pretože keď volíte nejakého človeka z jednej strany, nemôžete si vybrať z inej a tak praktický volite stranu, kde si potom oni dosadia koho uznajú za hodného. Keď niekto nie je organizovaný v nejakej strane, musí behať ako splašený a získavať si podpisy. Tak isto, keď by ste chceli byť vo volebnej komisie musí vás tam poslať strana, inak nemáte šancu. Tiež sú tam zabetónovaní tí istí a tí samí.
pre uvidime | 15-09-2014 19:12:31
Ak si z uradu je najvyssi cas ta vymenit,lebo tvoje zabrzdene uvazovanie narobi len a len skodu!Jeden z tych co za nase peniaze cusi v kancliku ako vos pod chrastou?
uvidime... | 15-09-2014 19:04:44
Pan Sladky a prispievatelia, som zvedavy ci budete kandidovat alebo len kritizovat a spomente si ze ak budete zvoleny taketo clanky , mozno i horsie bude o Vas pisat zasa len Vam podobny.
šintavanka | 15-09-2014 18:28:39
Pán Sladký , výborný článok a výstižne ste popísali problém nielen v Seredi, ale napríklad aj v susednej Šintave. Bohužiaľ sa stalo zvykom, že poslanecké stoličky obsadzujú stále tie isté tváre a o tie starostovské (primátorské) bojujú stále tie isté osoby. Mestá a obce potrebujú nové tváre a novú krv ako ste uviedli vy. U nás v Šintave voliči strácajú chuť voliť, lebo budú pravdepodobne opäť tí istí kandidáti na starostu ako v minulých komunálnych voľbách. Voliči potrebujú mať na výber a práve nová tvár, ktorá by zamiešala karty, priniesla nové pohľady, nápady na zlepšenie života nás občanov, by mala určite zelenú u voličoch, ktorí chcú kandidáta bez politickej minulosti a nechcú starousadlíka.
sereďan | 15-09-2014 18:05:05
Viacerí "starousadlíci" si spravili z poslaneckej funkcie "živnosť". Nemám tým však na mysli odmeny!! Až nechutne využívajú svoje postavenie v komisiách... Už je načase vyčistiť ten Augiášov chliev a nahradiť "inventár" slušnými ľuďmi. Príležitosť na to bude 15.11.14
Robo Horvath :) | 15-09-2014 17:33:57
V tomto clanku je nieco co ma nieco doseba na zamyslenie sa ze dozrel cas na totalnu obmenu osadenstva vedenia tohoto mesta a prehodnotit tieto doterajsie kroky (zmluvy). Marek Sladky dufam ze budes jeden z novej Seredi :) a urcite mas môj hlas.
Martin Blasko | 15-09-2014 16:43:28
Dobry postreh Marek,...suhlasim s tebou a urcite volit pojdem.
Majka | 15-09-2014 15:56:40
Pán Sladký s pánom Majkom určite by mali byť poslancami alebo primátorom niektorý.Držím palce obom.
Pán Sladký, | 15-09-2014 15:43:05
Marek, dúfam že budeš kandidovať do mestského zastupiteľstva, nech sa má kto postaviť za nás obyvateľov Serede.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign