Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Kto bude vinný?

647

V areáli Základnej školy J.A.Komenského sa nachádza nezakrytá šachta. Ja som si ju všimol pred týždňom.  Včera sa mi môj vnúčik - prváčik priznal, že skoro do nej spadol. Nevšimol si ju doteraz nikto, či nech si dá každý pozor? Treba si pamätať, že deti sú hravé a veľmi zvedavé. Alebo doteraz tam nikto nespadol, tak máme čas.


Fotogaléria k článku:

647
Autor: Jaroslav Hrušovský

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Jaroslav Hrušovský | 07-06-2015 14:27:41
anonym 06:06:2015 21:52
Objavili ste Ameriku, pretože 03.06. 2015 16:59 som napísal, že je to betónová skruž. Fotím už vyše šesťdesiat rokov a doteraz neviem ako sa dá zakrytá šachta alebo jama účelovo vyfotiť tak,aby vyzerala ako nezakrytá a hlboká. Samozrejme bez použitia fotošopu. Pre tých, čo sa nemôžu rozhodnúť či je to šachta (expert Ja1) alebo nezasypaná jama (Brigita) iba toľko: je to nezakrytý a neoznačený otvor v zemi. Ten musí byť, ak má rozmer viac ako 30x30cm označený a zabezpečený, pravda pán Ja1. Ak niekoho zrazí auto nebude podstatné či to bola škodovka, audina, BMW-čko alebo fiatka alebo akú mala farbu, ale že ho zrazilo. Pre zábudlivých a takých, ktorí si myslia, že deti po vyučovaní nemajú čo behať po areáli školy pripomínam: fotil som to 26.05.2015 a 29.05.2015 strávili deti v škole noc a jedna akcia bola-hádajte čo?- áno, v noci hľadali stratený poklad. Myslíte si, že ho hľadali v triedach alebo v riaditeľni? Ja nie. No a ak vám na ničom nezáleží a všetko je podľa vás stále v najlepšom poriadku, tak pokojne sa ďalej prechádzajte so zavretými očami. Nič som nevidel, nič som nepočul, nič som nepovedal.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-06-2015 21:52:35
anonym | 06-06-2015 21:40:32 | - ten, kto to odfotil a upozornil na problem, mozno zachranil zdravie nejakeho dietata.

Patri mu za to vdaka.

Ale mate pravdu - je potrebne pytat sa kompetentnych, kto je za nezakrytu sachtu/kanal/skruz - proste dieru konkretne zodpovedny. Vdaka za tip. ;-)
anonym | 06-06-2015 21:40:32
Nie je to šachta ale betónová skruž. Ten kto to odfotil takto účelovo aby to vyzeralo na nezakrytú a hlbokú šachtu asi nemá nič iné na robote. Mal to nahlásiť riaditeľovi školy a nie robiť z komára somára.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-06-2015 14:41:18
Obcan | 06-06-2015 14:22:30 | - odpovedzte si na otazku - kto zaplati odskodne pri pripadnom uraze dietata a kto stoji v konecnom dosledku za financovanim v meste a organizaciach patriacich mestu.

A znovu - neporovnavajte sukromnu firmu so samospravou. Je to neporovnatelne v riadeni, zdrojoch prijmov, ale aj v kompetenciach.
Obcan | 06-06-2015 14:22:30
p.Majko vo vela veciach s Vami suhlasim,ale tuto nemozem,aj ked uznavam ze na MU su,no nazvime to mierne-diletanti a vacsina z nich ma ludi u prdele,no co sa tyka tej zodpovednosti primatora treba byt objektivny-je jasne ze ma kompetencie a aj tie peniaze,no iste nemoze byt zodpovedny za taketo veci,na to su tie nizsie stupne riadenia...
To by stihali kazdeho riaditela velkeho podniku kde sa stane neaky smrtelny uraz,ked napr.niekoho pritlaci kamion k rampe.
To tam ten riaditel mal stat a obiehat celu fabriku ?
Ten ma inu napln prace.
Ine je to s tou medializovanou vodou a udajnym primatorovym clenstvom v predstavenstve.
Tam je jasne preco nepojde proti ,,svojim,, a nepojde ani tvrdo za zaujmami obcanov mesta...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-06-2015 13:45:52
Sam primator vie velmi dobre, preco ho spominam. Preco spominam konkretne jeho. ON JE TOTIZ JEDINY, kto je v KONECNOM dosledku zodpovedny ako statutar mesta. Ziaden pracovnik na kosacke,ziaden sef sukromnej dodavatelskej firmy - pre obcana to je vylucne voleny zastupca - primator. On ma dostatok kompetencii a penazi na to, aby veci vyriesil.

Nie je to nic osobne, je to o tom, ze ludia nie su zvyknuti nazyvat vecci pravymi menami a radsej budu nadavat na chudaka na ulici, len aby sa nahodou nedotkli niekoho, kto sa na nich moze spatno pozerat. Mne je jedno ako sa na mna pozera. Ja sa pozeream na to, ako sa on snazi vsetko pred obcanmi poposuvat na nizsie stupne riadenia - ked nieco nevyjde, tak akoze on s tym nema nic.

Keby som chcel byt nesluzny, napisal by som to inak - no zostanem slusny. Skuste teda rozmyslat, kto voci obcanovi nesie zodpovednost - uradnik, alebo voleny funkcionar...

Chapem, ze v teple a pri pivku sa rozmysl tazko...
Jaroslav Hrušovský | 06-06-2015 13:25:14
Ivan, autor článku som ja a tu hore je tiež moje meno a predstavte, nevolám sa Majko a ani primátora som v článku nespomínal. Nebuďte tak slepo zamilovaný do toho nášho primátora a nestrachujte sa o neho, nikto ho nechce odstrániť. Čo to hovoríš? Prepáčte, to mi tu niekto za mnou žundre, že vraj zatiaľ.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 06-06-2015 12:12:49
Ivan | 06-06-2015 11:48:09 - kebyže mi tam padne dieťa a ublíži si, tak automaticky žalujem mesto. Pretože je zriaďovateľom. A štatutárom mesta je?
Ivan | 06-06-2015 11:48:09
cakal som kedy autor clanku narazi zase na slovo primator, on vlastne moze aj za to ked sa vonku potknem o vlastne nohy, ze? minimalne úpodla p. Majka. To uz ozaj neviete ako utocit na nho? toto je uz ubohe z Vasej strany a smiesne :) nerobte to tak okato a mozno Vam to niekto ja uveri...

to ze to je nebezpecne je pravda ale pomaly vyvolat on na primatora zato to je take seredsko onlineske :))

Dakujeme p. Majko vy ste nas superhrdina:))
abcd | 05-06-2015 23:40:15
Ludia, ludia ste vy niektori vazni tupci...
Neviem si predstavit co by ste robili potom,keby si tam ublizilo vase dieta....
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-06-2015 23:29:20
V takomto pripade by mal primator mesta VEREJNE AUTOROVI CLANKU podakovat za upozornenie na tento problem.

Zodpovedneho cloveka za nezakrytu sachtu, skruz, dieru alebo si to nazvite ako chcete - by mal potrestat a vydat prikaz okamzite skontrolovat vsetky arealy minimalne materskych a zakladnych skol.

A za to, ze sa doteraz ziadnemu dietatu nic nestalo, by mal primator nechat sluzit omsu...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-06-2015 23:22:48
Ja1. | 05-06-2015 16:54:52 | - ak nejake dieta - a je jedno kedy - do takejto sachty NEDAJBOZE spadne, zodpovedny bude ten, kto sachtu bol povinny zabezpecit proti padu - v areali ZS ani nehovorim.

Pisete obsirne a znovu pre niekoho mozno aj doveryhodne - no mylite sa!

Nebudem hladat tlacove spravy, rychlejsie som nasiel toto:

http://www.aktuality.sk/clanok/206413/tragedia-do-kanala-spadlo-iba-3-rocne-dievcatko/

a nasledne toto:

http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/174388-za-smrt-dievcatka-mozu-niest-zodpovednost-vodari/

Ale spominam si, ze uz bolo rozhodnute. Hladajte fakty a nezavadzajte verejnost!
J.H. | 05-06-2015 23:08:43
Vážený pán odborník a expert na šachty.
Netušil som, že každá šachta musí končiť v čističke (ČOV) aby bola nebezpečná. Som rád, že to už viem. Termín \"nezasypaný otvor\" použila pani(slečna) Brigita. No a ten hlod s tým obrubníkom a dverným prahom ma úplne dojal. Slovenčina má na takéto vyjadrenia viacero označení, nebudem ich tu všetky uvádzať. Lekcia o zodpovednosti má tiež svoju úroveň, totiž za bezpečnosť dieťaťa resp. vnuka samozrejme zodpovedá rodič alebo zákonný zástupca, ale keď ho dám do školy a po vyučovaní je v školskej družine a má k dispozícii celý areál školy tak čo? Je po vyučovaní tak už zodpovedám ja??? To žartujete. Lekciu z výchovy detí si láskavo nechajte pre svoje potomstvo a neurážajte. Deti sú živé, hravé a zvedavé. Ak Ste také detstvo nemali, tak Vás ľutujem, samý príkaz a zákaz, hotový tábor. Samozrejme, tú fotku som vyrobil doma vo fotošope, tam naozaj bola iba štrkom nezasypaná jamka, kde sa deti hrali guličky. A ešte niečo: keby podobný nezakrytý otvor u mňa na stavbe, kam mali prístup iba poučení pracovníci stavby, našiel referent BOZ (dúfam, že viete čo tá skratka znamená), bol by to zápis do denníka a výtka či finančný postih, verte mi. Nesnažte sa preto obhajovať nedostatky, ktoré sa samozrejme vyskytujú všade, ale snažte sa o ich odstránenie, či už priamo alebo upozornením na ne. Keďže pod príspevok Ste sa nepodpísali tak z jeho obsahu mám dojem, že Ste buď funkcionár školy ale jej zriaďovateľa. Keď chcete poučovať, nabudúce sa láskavo podpíšte, aby som vedel odkiaľ vietor fúka. Ďakujem.
Ja1. | 05-06-2015 16:54:52
P. Hrušovský táto fotka vypadá ozaj ako keby dieťa mali hľadať až niekde v čističke odpadových vôd. Píšete pani/slečne/ Brigite, že stačí sa potknúť a dieťa môže spadnúť tvárou priamo na druhý okraj toho \\\"nezasypaného /???/ otvoru\\\". Presne tak isto môže spadnúť aj pri ceste na obrubník dajme ich mestu odstrániť.A čo doma ak sa potkne o prah dverí? Preč s nimi! A Váž. pán technik: Šachta je hĺbený výkop, ktorého najväčšia pôdorysná plocha je 36 m2 a jeho hĺbka je najväčším rozmerom.Meria sa v osi šachty ako zvislá vzdialenosť dna a roviny vodorovného premiestnenia. Tým nechcem znevažovať Vaše Vám určite silné obavy o vnuka. Len pochybujem, že v noci bola \"šachtová\" akcia bez dozoru pedagogického a kvalifikovaného personálu spomínanej školy. A čo sa tam deje hlavne mimo vyučovaciu doby? Mimo vyučovacej doby za priestupok, alebo nebodaj trestný čin je zodpovedný ten, kto v čase jeho spáchania dovŕšil pätnásty rok svojho veku. Zodpovední sú však za to aj rodičia, vrátane povinnosti prípadne vzniknutú škodu zaplatiť, pretože ako zákonní zástupcovia nenaučili svoje dieťa rešpektovať uložené zákazy. Dokonca ak by rodičia zanedbávali výchovu mohli by spáchať trestný čin oni. A možno to platí aj o tej \"šachte\" asi neučíte doma vnuka nerešpektovať príkazy pedagógov a skákať do, či na šachtu? Prípadne vyhľadávať miesta na sebapoškodzovanie?
J.H. | 03-06-2015 16:59:54
Nieje to iba 50cm nezasypaného otvoru ale normálna betónová skruž - technicky teda šachta a stačí sa potknúť a dieťa môže spadnúť tvárou priamo na druhý okraj toho \"nezasypaného /???/ otvoru\" Bolo to tam dlhšiu dobu, ja som to fotil 26.mája-viď dátum na snímke. A viem, že deti tam mali akciu v noci. Nepíšem žiadne bludy, iba niektorí ľudia neznášajú kritické pripomienky, lebo:-mal si to povedať radšej mne, nemuseli o tomu všetci vedieť- u nás je všetko najlepšie, ale to sme tu už mali.
Brigita | 03-06-2015 13:47:26
Nie priamo ale nepriamo, deti sa tam zo školy vôbec hrávať nechodia.Iste si mohol niekto ublížiť, to netvrdím že nie, ale robiť z toho životu nebezpečnú šachtu,len aby sa o niečom písalo? Stačilo ísť do školy a nahlásiť to. Myslím že sú dôležitejšie veci ktoré treba riešiť.
J.H. | 03-06-2015 13:08:02
Pani (slečna) Brigita, nie sú to žiadne bludy, bola to realita a aj v polmetrovej šachte sa dá pekne dochrámať, verte mi. Zdá sa mi, že sa Vás to priamo dotýka.
Brigita | 03-06-2015 12:53:53
Nie je to žiadna šachta, prejdite sa tam a uvidite asi 50 cm nezasypaneho otvoru, takze tam ani nahodou nemohol nikto spadnut.... a myslim ze je to uz zakryte.Zase len nieco o com sa zbytocne pisu bludy...
hombre | 03-06-2015 10:50:54
zodpovednost | 03-06-2015 10:36:14, že je budova školy a celý areál majetkom mesta je pravda, ale toto celé zariadenie bolo zverené, ako som už napísal,do správy ZŠ JAK a tá má zodpovednú osobu aj za areál a za to čo sa v ňom deje. Byť riaditeľom tejto školy, tak by som bol pekne nervózny z toho ako to tam vypadá a čo sa tam deje hlavne mimo vyučovaciu doby.
Odkaz pre p. riaditeľku: pohovorte si na túto tému s príslušným inšpektorátom práce a bezpečnosti a od neho sa dozviete, čo by ste mali robiť.
zodpovednost | 03-06-2015 10:36:14
myslim, ze zriadovatelom skol je obec.
Skola je majetok obce, cize zodpoveda starosta resp. primator.
Ak sa mylim, ospravedlnte ma prosim a opravte.
hombre | 03-06-2015 10:19:38
No kto iný ako prevádzkovateľ zariadenia! V tomto prípade ZŠ JAK a pani riaditeľku z toho nevynímajúc. Oni zodpovedajú za celý areál a aj za to, čo sa v ňom deje. Keď sa nejaké dieťa celé dochráme, ničia zodpovednosť mu jeho zdravie nenavráti.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign