Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Kto a koho sa snaží verejne diskreditovať?

200

Je tomu iba niekoľko dní, čo primátor mesta  Ing. Martin Tomčányi zvolal rokovanie  MsZ s jediným bodom: "Stanovisko ku kampani smerujúcej k diskreditácii mesta Sereď".

Na pochopenie, k čomu vlastne došlo, treba tak ako pri všetkom dianí okolo nás poznať aspoň časť dôvodov a následkov, ktoré viedli k takémuto podľa mňa zúfalému kroku primátora.

Asi pred siedmimi mesiacmi poslanec MsZ  Pavol Kurbel  primátorovi, ale aj občanom pripomenul predaj budovy bývalého predškolského zariadenia dlhodobému nájomcovi a pod cenu znaleckého posudku. Následne poslanec Pavol Kurbel verejne upozornil na podľa neho  (ale aj ďalších troch advokátskych kancelárií a niekoľkých ekonómov)  nevýhodnú zmluvu týkajúcu sa prenájmu tepelného hospodárstva mesta súkromnej firme. A tiež na zvláštny postup pri tomto prenájme, kedy  MsZ síce hlasovalo a poverilo  konateľa  bytového podniku  "pripraviť zmluvu", no on ju hneď aj podpísal, čím bol majetok  mestskej eseročky  (poznámka: to už teda nie je majetok mesta? Ale o tom v samostatnom článku)  prenajatý za podmienok, ktorých výhodnosť alebo opačne nevýhodnosť už poslanci nedostali šancu posúdiť. V podstate bol teda majetok prenajatý  jediným človekom. Ako podozrivé sa poslancovi Kurbelovi zdalo aj to, že primátor ale aj napr. vtedajší poslanec Ing. Marian Sidor, CSc. a Ing. Róbert Král  verejne tvrdili, že zmluva bola v komisii legislatívno-právnej prerokovaná a to viac krát. Sidor sa teda spoľahol na kolegov odborníkov.

Problém je už len v tom, že na našu otázku predseda legislatívno právnej komisie  a poslanec MsZ JUDr. Michal Irsák tieto tvrdenia vyvrátil  s tým, že legislatívno právna komisia zmluvu neprerokovávala.  Áno, je to problém, no nie poslanca Irsáka, Kurbela, ale hlavne tých, ktorí tvrdia opak. No a následne to môže byť vážny problém pre nás občanov. A o tom poslanec  Kurbel hovoril aj na tlačovke v Trnave, ktorej sa z nemohúcnosti s vecou pohnúť rozhodol zúčastniť.

A pravdepodobne práve to naštartovalo primátora konečne k vystúpeniu, ktoré sa však ako obyčajne udialo za jeho réžie, pod jeho vedením, s pevne stanoveným scenárom s audiovizuálnou podporou  účelovo zostrihaného a otitulkovaného videa  Martina Daňa  GINN a dokonca s vlastným obecenstvom!

Poďme sa trošku pozrieť na to, čo sa vlastne udialo.

Myslím si, že už samotný pojem "pokus o diskreditáciu mesta" je zavádzajúci. Čo je vôbec diskreditácia? Najlepšie pozrieť tam, kde tomu "rozumejú". Preto dve na sebe nezavislé definície s uvedením relevantných zdrojov:

- - -

Slovník slovenského jazyka (z r. 1959 – 1968)1

diskreditovať, -uje, -ujú dok. i nedok. (koho, čo) pozbaviť, pozbavovať dôvery, pripraviť, pripravovať o dobrú povesť, znevážiť, znevažovať: diskreditovaný človek;
(Poznámky) mali diskreditovať minulosť týchto ľudí.
(Fr. Kráľ);

dok. i zdiskrediovať

|| diskreditovať sa pripraviť sa o dôveru, o dobrú povesť: Tým sa diskreditovala časom sústava tá. (Hurb.);

Zdroj:  http://slovnik.azet.sk/pravopis/?q=diskredit%C3%A1cia

- - -

Otvorený slovník cudzích slov

diskreditácia

zníženie autority, podlomenie dôvery
Zdroj: http://www.cudzieslova.sk

- - -

Na MsZ, ktoré inak nemalo vopred  (ako určuje zákon)  uverejnené materiály na naštudovanie, primátor mesta nechal prítomným premietať už spomenuté účelovo zostrihané a otitulkované video. Jeho prerušovaním a osobným komentovaním  počas viac ako hodiny, primátor osobne - nie Mesto Sereď -  útočil na konkrétne osoby. Video nieslo logo  GINN, za ktorým je Martin Daňo.

Osoby vážne osočované ako vo videu, tak samotným primátorom dostali na obhajobu či jednoduché vyjadrenie k primátorovým verejne prezentovaným tvrdeniam  -  poslanec Kurbel najskôr 3, potom 5 a nakoniec  10 minút,  občan Majko na návrh iného občana  jeden a pol minúty a Ivan Katrinec  svoje meno možnosť hájiť od primátora nášho mesta dokonca nedostal vôbec.

K tejto téme sa vrátim v samostatnom článku.

Zaujímavé je ďalšie dianie. Na  SeredOnLine.sk a FB sa krátko po  MsZ a použití videa   GINN  - Martina Daňa, objavili tieto diskusné príspevky:

Martin Daňo / GINN | 29-05-2015 18:12:23 |
Podozrenia GINN sa potvrdzujú - reportér Miloš Majko zo Serede, ktorý bol kandidátom tajnej spolupráce ŠTB pre styk s mládežou sa definitívne pridal na stranu ICOCRIM - vlastne bol to on, čo s nimi zorganizoval aj podvodnú tlačovku v Trnave (o meste Sereď) a včera v Komárne (o spoločnosti KOMVAK). Na tlačovke znova predniesli zmes nepodložených a zmiešaných informácií s cieľom našpiniť a rozrušiť verejnosť... veď uvidíte čo nevidieť... Nikdy som nevedel prísť na to, aký výsledok vlastne práca Majka prináša - no začínam v tom mať absolútne jasno

a ďalej:

Maškarník KATRINEC | 29-05-2015 18:14:32 |
Maškaráda falošných policajtov ICOCRIM ešte nekončí - minulý týždeń boli robiť tlačovku v Trnave - tu je nový článok Lenky Dale http://www.ginn.press/news/maskarada-icocrim

a tiež:

Pravda o ICOCRIM | 29-05-2015 18:18:49
čo je ICOCRIM nájdete tu https://www.facebook.com/groups/icocrim/

no a aby to bolo kompletné, tak ako reakcia na moje diskusné príspevky toto:

koleny STBák | 29-05-2015 19:28:31 |
Majko - toto sú frázy školeného ŠTB-áka - absolútne rovnaké a charkateristické pre odvrátenie pozornosti od teba

a pod iným článkom:

Kriminalnici ICOCRIM | 19-05-2015 17:19:19 |
Bolo jasne, ze tlacovku s ICOCRIM pripravil aj Majko z Reporter24 zo serede - vsade chodi s nimi - je to cele divadlo na ludi....

Všetko príspevky jedného autora  Martina Daňa -  GINN. Áno, toho Daňa, ktorého zostrihané video na  OFICIÁLNOM rokovaní MsZ verejne  (teda s jeho súhlasom) používal a počas prerušovania  aj osobne komentoval primátor nášho mesta  Ing. Martin Tomčányi.

Ja, na rozdiel od Daňa či primátora konšpirovať nebudem -  uvádzam VÝLUČNE  čitateľmi v tomto momente overiteľné fakty.

- - -

Už sme si povedali, čo je diskreditácia. Martin Daňo ma VEREJNE obvinil zo spolupráce s komunistickou ŠTB na základe záznamu, ktorý pred revolúciou do internej evidencie tajnej služby  zapísal dôstojník  ŠTB  súdruh Eliáš.

Asi nemá zmysel vysvetľovať tým, ktorí si už nezistili, prípadne zistiť nechcú čo znamená zápis  "KTS" - teda kandidát tajnej spolupráce, no pre tých, ktorí nevedia kde predmetné veci zistia, prinášam znovu  VÝLUČNE FAKTY a to priamo z Ústavu pamäti národa, Wikipedie a ďalších verejne dostupných zdrojov:

Kandidát agenta (tajného spolupracovníka) (zkratka KA, KTS): jednalo se o jedince, kterého chtěla StB získat za tajného spolupracovníka, ale spolupracovníkem nebyl a ke spolupráci se nijak nezavázal. Na KTS byl ale veden osobní spis, který zahrnoval krycí jméno, registrační číslo atd. Ve spisu bylo uvedeno také zda je vhodný na určitou funkci, pro jaký obor, byla vložena dokumentace různých prověrek. Kandidát většinou o své evidenci jako KTS nevěděl, a pokud se mu příslušníci StB nepředstavili, nemusel ani tušit, že jedná s rozvědkou StB. K 30. 6. 1989 bylo evidováno 3.816 spisů KTS, ještě v roce 1989 jich bylo ukončeno 1.251 a 411 získáno ke spolupráci. Koncem roku 1989 byla většina svazku KTS zničena. Pokud složka KTS nebyla převedena na svazek tajného spolupracovníka, k tajné spolupráci nedošlo, ale i z tohoto pravidla existují odchylky (viz spis ÉTER). Pokud se KTS příslušníci StB představili, mohl další styk s nimi přerušit či v něm dále pokračovat.

Zdroj: Wikipedia    

http://cs.wikipedia.org/wiki/St%C3%A1tn%C3%AD_bezpe%C4%8Dnost

 

http://www.upn.gov.sk/regpro/index.php

 

http://www.upn.gov.sk/regpro/zobraz.php?typ=kraj&kniha=88&strana=27&zaznam=81816

 

http://www.upn.gov.sk/sk/vysvetlivky-k-registracnym-protokolom/

 

Takže teda takto: O tom, že mňa a ďalšie tisíce ľudí  ŠTB možno sledovala  (povedané moderne monitorovala), že snáď v budúcnosti mala záujem  osloviť ma na spoluprácu, perzekuovať či niečo podobné, som ja netušil. A to až do zverejnenia predmetných materiálov na  ÚPN.

Človeku to však nedá a tak som sa rozhodol ísť za vecou dôkladne. Dohodol som si stretnutie  priamo  na  ÚPN a požiadal som pracovníkov ústavu, aby mi predložili spis, ktorý  ŠTB o mne pripravovala, pripravila alebo jednoducho čokoľvek, čo môže  existovať z uvedenej doby k mojej osobe. ŽIAĽ, v evidencii okrem predmetného záznamu sa nenachádza úplne nič. Pracovníci mi vysvetlili, že pravdepodobne som bol osobou monitorovanou z dôvodu mojej funkcie vo  vedení  S-klubu mládeže v Seredi. Preto "vedúci" - podľa ich vyjadrenia osoby pracujúce s mládežou systematicky monitorované boli. Logické to je aj pre mňa, nakoľko môj otec hneď po roku  1968  na protest vpádu okupačných vojsk Varšavskej zmluvy do ČSSR vystúpil z KSČ.  Neboli sme veriaca rodina a jediné čo o nás ešte mohlo figurovať v "systéme" je pomerne blízka príbuzná emigrovaná vo vtedajšej  SRN (pre neskôr narodených, v Západnom Nemecku). A teda asi ich zaujímalo, ako sa k mádeži správam. O tom, kto zariadil môj odchod z klubu, prečo a ako sa klub vyvíjal potom, v tomto článku rozoberať nebudem.

Stanovisko k mojej evidencii som si vyžiadal aj písomne. Prišlo mi síce po dosť dlhej dobe, no patrí medzi dôležité archívne materiály našej rodiny - ono totiž o 20 rokov ani ľudia v strednom veku  (nehovoriac o mladších), o praktikách bývalého režimu a tom, čo  ŠTB bola, nebudú vedieť úplne nič...

Z pohľadu zákona a aj môjho pohľadu k záznamu  KTS toto:

Tak, ako nikto z nás, ani ja som nemohol v minulosti ovplyvniť, aký ŠTB-ák ma bez môjho vedomia zapíše do nejakého jeho zoznamu, bude sledovať či odpočúvať. Obdobne ako teraz neviem či som odpočúvaný alebo je moja činnosť  monitorovaná - nevie nik z vás a ani Vy, čo teraz tento článok čítate. Obdobne teda neovplyvním ani teraz,  kam ma aký  SIS-kár zapíše a čo s mojim menom bude robiť.

Viem však ovplyvniť jedno - moje správanie, konanie a teda to, ako či sa budem mať právo svojmu dieťaťu pozrieť do očí...

- - -

A teraz jedno zásadné porovnanie:

- poslanec MsZ  Pavol Kurbel, ja  a nepochybne stovky ďalších obyvateľov mesta  už 7 mesiacov žiadame primátora mesta  Ing. Martina Tomčányiho, aby vysvetlil nám - občanom, v ČOM KONKRÉTNE JE ZMLUVA o prenájme bytového podniku pre  nás občanov výhodná. Nič viac a nič menej. Žiadne obvinenia z mojej strany voči primátorovi  zo zločinov - len obyčajná otázka položená VEREJNE  a pod menom a priezviskom  VOLENÉMU ZÁSTUPCOVI. 

A je to  primátorom vyhodnotené, ako "pokus o diskreditáciu Mesta  Sereď".  Zasadá mestské zastupiteľstvo za účasti obecenstva so zvykmi cvičencov spartakiády a uznesením, že sa v podstate máme vzdať  prirodzenej   OBČIANSKEJ ZVEDAVOSTI a oprávnených nárokov vedieť, kto a akým spôsobom nakladá s našim spoločným majetkom .

Na druhej strane  VEREJNÉ a bezprecedentné OBVINENIE fyzickej osoby zo spolupráce s ŠTB.  Napriek tomu, že stačí prečítať si návod uverejnený ako nad samotným záznamom v knihe, tak vo vysvetlivkách, kde už aj samotný  ÚPN aj za kategóriu   "KTS"   dáva text:  "Tieto osoby neboli spolupracovníkmi ŠTB!!! " s tromi výkričníkmi.

Tak to je potom čo? Ako nazvať toto chrapúnske správanie sa  Martina Daňa (neriešim jeho  106 firiem, DPH a iné veci, ktoré sú pre orgány činné v trestnom konaní)  dokonca priamo u nás v médiu, ktoré je po celej krajine známe ako demokratické, bez cenzúry a dohliadajúce na konanie samosprávy?

Nebudem sa bližšie rozpisovať o osobnom boji  Martin Daňo/GINN versus  Ivan Katrinec/ICOCRIM. Ani k jednému mňa osobne ani médium neviažu žiadne zmluvy a neobchodujeme spolu. O obidvoch však dlhšiu dobu prinášame informácie o ktorých si myslíme, že sú pre čitateľov zaujímavé.  Informácie bez akejkoľvek manipulácie, účelových komentov  a  - nezostrihané. Konkrétne Martina Daňa sme verejne podporili aj v kandidatúre do EU parlamentu.

Na tlačovky chodíme na pozvanie ich organizátorov tak, ako všetky iné médiá. A odpoveď na otázku, prečo sme boli v Trnave na tlačovke ICOCRIM? Asi by som bol riadny idiot, keby som si nechal ujsť tlačovku na ktorej vystupuje poslanec MsZ v meste v ktorom žijem a hovorí  veci o ktoré sa aj zaujímam.

Za dôležité považujem, aký materiál ktoré médium z tlačovky prinieslo -    materiál  od  GINN  manipulovaný strihom a subjektívnymi komentármi  premietaný na tlačovke  komentovať už nebudem, ten náš je samozrejme NEZOSTRIHANÝ  sústavne prístupný verejnosti.

- - -

Dlhodobo som sa vyhýbal miešaniu sa do osobných sporov medzi   Ivanom Katrincom a Martinom Daňom. Oznámil som obom, že si do ich sporov neželám byť zaťahovaný a že ako médium budeme naďalej  informovať  objektívne o dianí v spoločnosti, teda aj o aktivitách jedného a aj druhého rovnocenne.

Nepomohlo. Martin Daňo ma zatiahol do vlastného boja a vložil sa aj do vecí v Seredi, ktorým ja sám nerozumiem úplne dokonale napriek tomu, že mám podklady od oboch strán a aj od 3 nezávislých advokátskych kancelárií a niekoľkých ekonómov.

Stalo sa tak v podstate v deň konania  MsZ. Je to náhoda? Možno si treba pospájať fakty a vidieť ich v súvislostiach. Puzzle sú postupne dopĺňané viacerými aktérmi a výsledný obraz začína byť identifikovateľný. Zatiaľ  (alebo ešte stále) sa pokúsim nebyť osobný a správať sa budem profesionálne. Ďalej sa budem pýtať na veci, ktoré ma zaujímajú ako občana a aj ako novinára. Dokonca verejne vyhlasujem, že ak chce primátor mesta či ktokoľvek iný nazývať otázky občana či média voleným zástupcom  svojskými výrazmi - nemám s tým problém, je to na ňom.

Martin Daňo tvrdí, že bude pokračovať. Je to svojim spôsobom dobre, lebo každým aj jeho krokom prichádza k doplneniu ďalšieho dielu k obrázku, ktorého kompletný vizuál prinesie   jasno do veľa vecí a určite viacerým  ľuďom.

Kocky sú hodené... 

 

- - -

Z dôvodu zachovania objektivity a vierohodnosti prinášaných informácií znovu uverejňujeme:

- linky slúžiace čitateľovi k overeniu si pravdivosti informácií

- video z tlačovej konferencie  ICOCRIM a poslanca MsZ Pavla Kurbela

- účalovo zostrihané a otitulkované video  Martina Daňa - GINN

- kompeltné video bez strihu z rokovania  MsZ, na ktorom je videteľná manipulácia primátorm, prerušovanie a účelové zasahovanie do videa jeho jednostrannými vyjadreniami na konkrétne osoby, ktoré od neho následne buď nedostali  možnosť verejne sa hájiť  vôbec, alebo ju dostali iba symbolicky

Primátor mesta podľa mňa zásadne zneužil inštitút MsZ k vlastnej propagande a žiaľ, stále neodpovedal na základné otázky,  ktoré mu ako volenému zástupcovi a štatutárovi Mesta Sereď kladie poslanec  Kurbel, občania a samozrejme že aj ja osobne.

 


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Zdroj: UPN
200
Autor: Zdroj: UPN

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
onanym | 02-06-2015 20:15:21
Co sa STB tyka pan Majko, nemate tu co vysvetlovat. X krat ste to spomenuli, kto nepochopil, zbytocne sa tym zapodievat.
pán Majko | 02-06-2015 18:52:34
nič si o toho nerobte. Ten hajzík, vtedajší kapitán ŠtB Július Eliaš veľmi dobre vedel, ako si zvyšovať prémie a do kategógie dôverníkov si dával pomaly každého, koho stretol na ulici. Stačil s ním krátky rozhovor o sutách- on miloval najmä Chrysler, ale aj Ford.Ja som sa s ním bavil raz o Chryslery 180 a sup, hneď ma spravil dôverníkom. Dobré. No a milý Ďusko Eliaš si už dobrých 15. 20 rokov za poctivú eštebácku prácu užíva dôchodoch. Má tušim okolo 1100 Eura. O niečo menej ako disidenti.
onanym | 02-06-2015 16:57:42
Ten Dano a ta jeho vaGINN je co? To je ten saso co stale chodi vsade s kamerou?
Pavol Kurbel | 02-06-2015 15:59:25
Telefonoval mu ráno o ôsmej, ale aj niekoľko dní pred tým. Má to v telefóne. Len mu nezdvihol.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-06-2015 13:25:22
anonym | 02-06-2015 13:15:38 | napisali ste:

\"Clovek ktory je schopny napisat anonymne listy ma nikdy nepsresvedci o cistych umysloch.\"

a vyborne ste ma v toto pekne utorkove popoludnie pobavili pan

\"anonym\". ;-))))

Lego sa ruca...
anonym | 02-06-2015 13:15:38
Ano,telefonoval mu rano o osmej :D ved to primator jasne povedal.To myslite tiez vazne ze mal primator pozvat katrinca do serede?Vam nestacilo to video? p.Kurbel toto uz je nejaky chorobny jav a z toho dovodu vas budem trosku setrit.Clovek ktory je schopny napisat anonymne listy ma nikdy nepsresvedci o cistych umysloch.
Pavol Kurbel | 02-06-2015 13:05:56
Je mi jedno, čo si myslíte. Ak neplatí č. 1 a 2 určite platí č.3
A to že Martinovi telefonoval, hoci nemusel sa dá dokázať z výpisu hovorov.
A to že Martin nezavolal ani Majka ani Katrinca je tiež fakt.
Ale mne je to jedno, čo si myslíte. Je to vaša vec. Ja vás nebudem presviedčať.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-06-2015 13:00:41
súhlas s anonymom | 02-06-2015 12:52:59 | - Otazkou je, ci chce niekto niekoho o niecom presviedcat. ;-)

Tlacovku je potrebne zorganizovat, priestor zaplatit a ten, kto ju organizuje si urcuje vsetko, co urcit chce.
Nastastie.

A po druhy raz nastastie, primator mesta ci prednosta mozu vydavat prikazy vo svojich firmach a na MsU, kde tomu sefuju.
Pozor ! Nie beznym obcanom - ti su de jure ich zamestnavatelmi a teda OBCANOM su povinni skladat ucty. Nie zopar vyvolenym, ale vsetkym obcanom, resp. obyvatelom mesta.

Ale to chce najskor si veci - pojmy upratat v hlave...
súhlas s anonymom | 02-06-2015 12:52:59
V Seredi je predsa dosť miestností, kde by mohla byť tlačovka. Ale tu išlo zámerne obídenie Serede. Výhovorka, že TT je viac po ruke, tak to je blud. Ja z dialnice od Bratislavy odbočím na Sereď rovnako, ako na Trnavu. Je to iba o nejaké 4 km ďalej. Takže mňa ste nepresvedčili.
anonym | 02-06-2015 11:32:10
p.Kurbel toto snad nemyslite vazne.Tak primatora chceli pozvat len sa im s nim nepodarilo spojit?Tomu sam neverite.A co sa tyka toho tzv vami nazyvaneho paskvilu.Mne osobne to dost otvorilo oci.Cele je to jeden cieleny boj proti primatorovi.Hlavne z vasej strany sa to taha uz dost dlho.
Pavol Kurbel | 02-06-2015 11:12:31
Prečo bola tlačovka v Trnave a nie v Seredi?
1,V Seredi nemáme žiadny hotel a ani reštauráciu, kde by bola na to vhodná samostatná miestnosť.
2,Televízne štáby a novinári radšej prídu z Bratislavy do Trnavy ako do Serede. Majú to kúsok od diaľnice.
3, Je výsostným právom usporiadateľa tlačovky, aby si vybral miesto konania.
Pán Katrinec telefonoval primátorovi niekoľko dní pred tlačovkou a chcel ho pozvať na tlačovku. Martin však nedvíhal telefón.
Podarilo sa mu s ním spojiť až ráno pred tlačovkou.
Vyčítať, že primátor nebol pozvaný je to isté, ako keď zlodej kričí chyťte zlodeja. Na ten paškvil, ktorý nazvali Mestským zastupiteľstvom sa ani nepokúsili zavolať pána Katrinca, hoci vedeli, že ho tam budú okydávať. Nepozvali ani Majka, hoci vedeli, že ho tiež budú okydávať. A pokiaľ by som nebol poslancom, tiež by som asi nedostal pozvánku.
hombre | 02-06-2015 10:42:55
Po opakovanom vzhliadnutí videa z 25.5. ma nenapadá nič iné, iba to, že celé MsZ v onen deň bol celkom obyčajný paškvil s jediným cieľom, zdiskreditovať poslanca Kurbela a \"vyrovnávanie si\" osobných účtov s M.M. A to za každú cenu. Etika v tomto prípade zostala celkom bokom. Nemyslel som si, že až na takúto úroveň klesne p. primátor. Nakoniec, výrok poslanca Hanusa, že to nemá nič spoločného so zasadaním MsZ je toho jasným dôkazom. Preto si myslím, že je to pekná hanba pre poslancov, ktorí toto divadlo podporili.
Odkaz pre tých, čo poukazujú na to, že na tlačovku v TT nebol pozvaný primátor: usporiadateľ TK si stanovuje miesto a čas konania a zvyčajne stranu resp. jej činy, o ktorých TK má byť komentuje sám, bez kritizovaného. Obyčajne TK sú akýsi posledný pokus, keď už zlyhali iné možnosti (v tomto prípade prerokovanie na MsZ ešte v r. 2014) daný problém riešiť a to oboznámením verejnosti.
obyvateľ | 01-06-2015 21:18:05
Aj ked by mesto malo ist zak. prikladom a postupom treba povedat ze ucel na prospech obyvatelov trosku predbehol kancelarsku cast tohoto diela co bolo skutocne na prospech obyvatelstva a preto by som tu asi nehladal nieco co tu nieje. A v tomto davam vedeniu palec hore.
Ale za to co sa napr. dialo a udialo s MsBP by mali obyvatelia niekoho asi obesit.
Pavol Kurbel | 01-06-2015 21:13:00
Do dnešného dňa Martin na mňa nepodal žiadne trestné oznámenie. Aspoň o ňom neviem. Jediné čo urobil, začiatkom roka mi jeho právnik poslal výzvu na ospravedlnenie. Ak sa neospravedlním, tak vraj Martin zváži podanie trestného oznámenia. Preto, že som napísal len pravdu a nemám sa za čo ospravedlňovať, tak som to odignoroval. Jemu ale nevyhovuje dať trestné oznámenie, lebo by sa to dostalo k súdu a na súde by sa potom preukazovalo, či zmluva na prenájom Mestského bytového podniku je výhodná aj pre mesto, alebo len pre V.I.Trade A to on nepotrebuje.
primator | 01-06-2015 18:51:53
je kecal. Na zastupitelstve v 2014 odpovedal Majkovi ohladne neskolaudovanej cyklotrasy, ze to urobil zamerne, aby ju mohli obcania pouzivat a urobil byt to znova, aj ked tym porusil zakon. Vraj pre obcanov. Na poslednej fraske, zastupitelstve, povedal, ze chybu urobila pracovnicka mesta a bola za to potrestana prednostom. Co je pravda? Pan primator, si ty Ezop. Zamotavas sa vo vlastnych bajkach. Ked niekto natrepe vela bludov, zabuda, co povedal a to ho dobehne pri dalsom klamstve.
nesplnený sľub primátora | 01-06-2015 17:07:41
Opýtaj sa ho osobne!
nesplnený sľub primátora | 01-06-2015 17:04:17
MT po vyhratých voľbách hneď oznámil, že dáva trestné oznámenie na P. Kurbela a vyvodí právne kroky aj proti vydavateľovi Volebných noviniek. Peniaze, ktoré z toho získa, pôjdu občanom. Ak by podal to trestné oznámenie, už by sa muselo vedieť, či Kurbel pochybil. Kde skončili ním takto získané peniaze? Alebo nič neurobil? Prečo?
Johnny | 01-06-2015 15:08:53
Každého raz niečo zastaví ;)
Jozef | 01-06-2015 14:37:52
Naco hladat v cudzich mestach.
Zit mozno aj z kauz, ako napisal vice...vo svojom clanku.
A spomenul to aj richtar.
A sice - udajne sa Majko na adresu zamestnancov vyjadril takto:
\"O pracovníkoch mestského úradu a osobách pracujúcich v tejto budove ste v súvislosti s parkoviskom pri MsÚ napísali 29.4.2014 toto: Ja to vidim tak, ze v mastali je dobytok a na parkovisku auta. Vy to vidite inak? Ak ano, pochvalte sa –rad sa naucim nieco nove. Ak som pre vás dobytok, nemám dôvod sa mal s vami zhovárať. Ak máte otázku ako obyvateľ Serede, napíšte mi ju mailom, a ja na ňu odpoviem. Ľubomír Veselický \"

uz som to tu raz davnejsie napisal, ale zopakujem to:
Jasne vytrhnute z kontextu.
Takze:

parkovisko? | 29-04-2014 20:31:16
tie fotky sú o parkovisku či o vyobrazení áut, ktoré tam parkujú? teraz neviem..

a teraz Majkova reakcia:

\"Miloš Majko | 29-04-2014 21:54:20
Ja to vidim tak, ze v mastali je dobytok a na parkovisku auta... Vy to vidite inak? Ak ano, pochvalte sa - rad sa naucim nieco nove. ;-)

http://www.seredonline.sk/clanky/cast-parkoviska-pred-mu-bude-sluzit-verejnosti/

Či?
kto tvori myty, diskredituje a keca?
Dôchodca | 01-06-2015 11:20:51
Tí,čo sledujú ,čo sa tu deje,nie sú prekvapení.Dochádzajú argumenty,začnú urážať a ponižovať.\"Novinár\" z Ginn,vyšetrovateľ,podnikateľ,možno už aj trestne stíhaný za okrádanie štátu-je ten \"pravý\",ktorý má poslúžiť mestu Sereď.Majko,prišiel si na radu.GINN sa nezastaví pred ničím.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign