Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Kruhový objazd Komenského

Peter SokolDátum09. 11. 2012 14:46:00TémaMestská polícia
7

V okolí  základných škôl na Komenského ulici vznikajú každý pracovný deň nebezpečné situácie. Rodičia, ktorí vozia svoje deti do školy vo väčšine prípadov nedodržiavajú dopravné predpisy. Napr. kruhový objazd na konci Komenského ulici využívajú vodiči na zastavenie a vykladajú deti v kruhovom objazde, čím bránia prejazdu ďalším vozidlám a ohrozujú svoje deti. Ako vodiči by mali vedieť, že v zmysle §25 ods.1 písm.4  Zákona o cestnej premávke č.8/2009 Z.z. vodič nesmie zastaviť a stáť na kruhovom objazde. Ďalej pri príjazde ku kruhovému objazdu zámerne nerešpektujú prikázanú dopravnú značku C7 (kruhový objazd) a cestu si skracujú do protismeru kruhového objazdu.  Niektorí zase by s vozidlami išli rovno až pred triedu a tam vyložili svoje deti.  Mesto Sereď v danej lokalite osadilo novú kameru a Mestská polícia sa v najbližších dňoch bude viac zameriavať na dodržiavanie bezpečnosti detí pred školským zariadením. Z uvedeného dôvodu Mestská polícia upozorňuje vodičov, aby dodržiavali stanovené dopravné predpisy a aby dopomohli k bezpečnému pohybu detí pred základnými školami.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
pre: vsetci | 15-11-2012 15:11:48
pani, ked vam tak strasne vadi , ze tam rodicia zastavia a vylozia deti - stalo sa vam niekedy, ze ste tade prechadzali a niekto pred vami prave zastal? --- asi nie, lebo naco by ste tade inak chodili ? len tak sa tam otocit ???.... okrem toho : kolko nehod a urazov sa tam vlastne stalo ze tu riesite tento nenormalne strasidelny problem ? .. neviem o ziadnej, mozno som zle informovana .. diskutuju tu len muzi, ktori tade vlastne ani nechodia , len tu rozpravaju o predpisoch.. naozaj tam chodia hlavne rodicia mensich deti a ti ktori byvaju dalej ako 900 !!! METROV od skoly (to si ten pan fakt mysli ze je to tak vela ? ste srandovni :-)
jozi | 14-11-2012 21:56:59
zvonar takto-ty asi potrebujes vediet ze si obycajny arogantny primitiv-houk
Re: Páči lo | 14-11-2012 14:53:19
Aj mne sa páčilo, ako tí, čo tam videli policajtov jednoducho zastavili niekoľko metrov pre kruhovým objazdom. Vyhli sa bločkom, lebo oni zákony poznajú. Nemusia sa ich doučovať. Vôbec im nevadí, že zablokujú premávku. Dnes bol jeden, čo nemal problém nechať auto priamo na chodníku. Však nevadí, detičky a rodičia to obídu po trávičke.
Páči lo | 14-11-2012 08:27:37
TAk dnes sa to policajtom podarilo! Veľmi sa mi páčilo ako si posvietili na tých super vodičov zastavujúcich na kruháči. Bločky len tak lietali. To je ono len tak dalej páni policajti. Toto ste mali robiť od začiatku. Držím palce aby vyzbierali čo najviac pokút za to státie aby sa ponaučili vodiči ktorý nevedia od dobroty kde zastaviť. Snád sa doučia zákony kde možno stáť a zastaviť :-D
zvonar | 13-11-2012 16:08:42
@ obcan aj ini, ktorych tu je po K (krk): reaguj k veci a nie na mna...ako mozes nieco alebo niekoho, o com nemas ani dumstu a nepoznas, komentovat...len mi tu nevypisuj, ze na zaklade toho, ze tu niekto chce jednoduche riesenia...ja tiez netvrdim, ze zijes v dobe pred vynalezom kolesa...je tu plna vlecka kandidatov na prezidenta.
obcan | 13-11-2012 13:01:12
zvonar ty si strasne divny clovek. Ty bez auta zrejme nespravis ani krok. Keby sa da aj na zachod sa nim dovezies. Ach jaj, skoda reci na teba aj tak to nema zmysel.
re:Zvonar | 13-11-2012 06:25:19
Teda aj občas po sebe niečo prečítaš...? Ale že jaký si ty pseudodopravný inžinier.. Z kruhového objazdu, ktorý je kruhový objazdom strhnem dopravné a značenie a už nebude kruhovym... Fuu tak toto je minimálne adept na "perla roka" Všetko možné budeš vymýšľať, len aby si si mohol ospravedlniť svoje vozenie detí až pred vchod od školy... Skús sa nad tým zamyslieť ešte a napíš až potom, ok?
Ja, moji rodičia ale aaj moje deti chodia pešo, či už na stanicu ale aj do školy tu pešo niekoľko stovák metrov a to cez frekventovanú križovatku, frekventovanú cestu na Cukrovarskej už roky a je to ok... To čo tu ty vypisuješ nie je nič iné ako demagógia a znova aj ja sa budem opakovať, deťom vôbec neuškodí, ak sa prejdú 50-100m peši !!!
zvonar | 12-11-2012 23:07:17
Dakujem pan Sokol za kludnu odpoved:), ale vsetky tieto a par inych "moznosti" mna aj inych napadlo, ale ziadne neriesia stav idealne.

Pre Janicko a inych animatorov ... nepoznas ma a bud rad, ze ani ja Teba, tak sa nestrkaj do zadkov rodicov, ktori nechcu nic ine, len bezpecnost pre svoje deti v predmetnom prepchatom uzle roznych pseudovodicov.

Ake take jednoduche riesenie: strhnut znacku kruhoveho objazdu (bude to ovela menej smiesne), osadit na obluk zakaz statia a vybavene. Mam 5m auto a nikdy nemam problem prejst okolo ziadneho zastaveneho auta rodica. Howgh
obcan | 12-11-2012 21:38:00
len hlupak pojde do protismeru, alebo zastavi v kruhaci ked tam vidi policajtov. Este je to tu aj zverejnene ze sa to zacne riesit. Len nech pokutuju pohodlnych vodicov, ktory sa nevedia vpratat do koze, nie len pokutu by som im dal ale aj oplieskal vodicak o hlavu.
martina | 12-11-2012 14:10:25
zaoberal sa niekto otazkou, kolko ten kruhac stal penazi a na kolko % je vyuzivany?
Odpoveď pre zvonara | 12-11-2012 14:01:09
alias zvonar, k Vašej otázke len toľko, že pokiaľ veziete dieťa o 7,30 hod. do školy nevidím problém, aby ste dieťa nevysadili pred kruhovým objazdom pred prechodom pre chodcov, alebo na Dolnomajerskej ul. čo bude pre neho iba 50m naviac do školy. Ak hovoríte o 7,30 hod. to nie je neskorý čas príchodu do školy. Ak dieťa potrebujete odprevadiť aj do triedy, tak vozidlo musíte odstaviť pred školou (ak bude miesto) alebo na voľné parkovacie miesto priľahlých parkovísk. Problém tu vzniká aj z dôvodu, že väčšina chodcov chodí po ceste a nie po chodníku a tak sa na ceste stretávajú chodci s vozidlami. Pokiaľ by chodci využívali chodníky, nemuselo by dochádzať až k takým kritickým situáciam. Dopravná situácia v danej lokalite v ranných hodinách je ozaj problematická a preto mesto pripravuje komplexné parkovanie pred školou a v okolí kruhového objazdu. P.S.
re: Peter | 12-11-2012 13:45:37
Peter ti si jeden z tých rypákov ktorým vyhovuje to čo chcú. už sa konečne zobudte a svoje lenivé deti naučte že nohy majú na chodenie. celá situácia okolo školy je komplikovaná,ale odbavovať sa na policajtoch to ozaj musí vyžadovať guráž. nech tým čo porušia predpis, nech dajú aj 100 €, ked sú magori. ak by nebodaj zrazilo niekoho pri kruháči verím, že peter bude prvý kto bude vypisovať de boli policajti, a podobné žvásty.
Peter | 12-11-2012 10:52:41
Dnes som sa trocha pobavil. Policajti sa schovali medzi autá, ktoré boli zaparkované pre pre bytovým domom vedľa kruháča a sliedili na toho, kto si skráti cestu, resp. pribrzdí v kruháči. Vôbec ich netrápilo, že nejaké autá su odparkovené za značkou zákaz vjazdu a pod. Myslím si, že situácia bola ešte komplikovanejšia. Autá, ktoré štandardne sa iba otočili okolo kruháču, išli pred školu, tam zastavovali na ceste a tým bola daná cesta ešte preplnenejšia. Málo kto odparkoval auto Ďalej a v kľude sa prešiel :-(.
Pár rokov dozadu som podobných policajtov stretával na priechode pre chodcov pri "Papuči", kde aspoň dohliadali na bezpečnosť detí. Tam boli užitočnejší ako dnes, keď sa opierali o odparkované autá a čakali na prípadné porušenie predpisov....
jano | 12-11-2012 10:40:03
pre zvonara
ked zdvihnes svoj darebny zadok z auta za 2 min. si v skole
o čom to je? | 12-11-2012 09:30:32
naučiť sa predpisy, spraviť vodičák - to je jedna vec, ktorú zvládajú aj tí, čo majú len základku, ale potom v praxi dodržovať to, čom som sa naučil, pre svoj dobrý pocit, že som nič neporušil a nikoho neohrozil v akejkoľvek situácii - to je vec druhá, ktorá závisí od miery zodpovednosti ...

Takže do toho! Nech sa aj naše deti naučia, že na pár sekúnd/minút hrubo porušiť zákon "sa môže", veď ja si dôvod nájdem a ten musia všetci pochopiť... tie deti raz tiež budú vodičmi a budú mať zodpovednosť, takže - čo sa za mladi naučíš...
Peter | 11-11-2012 23:49:24
Myslím si, že to nie je problém, len tohto pseudokruhového objazdu s vyústením do dvoch uličiek a jedného zákazu vjazdu. To, že tam niekto zastaví, vyskočia deti z auta a pokračuje sa ďalej, nikoho neohrozí. Tam je miesta dosť, aby sa im druhé auto v pohode vyhlo.
Väčší problém je, keď niektorí zastavia na ceste (v kľude zablokujú za nimi idúce autá v smere ku kruhovému objazdu), vystúpia z auta, aby vybrali dieťatku tašku z kufra, potom sa dlho lúčia, a ešte sa rozčulujú, keď ich upozorníš, že bránia v premávke.
Toto sa týka aj ulice pred ZŠ Fándlyho. Tam stoja autá aj 3 vedľa seba (jedno v parkovacom pruhu a 2 na ceste) a v kľude blokujú aj autá v protismere :-).

V Seredi vzniká každodenne oveľa viac nebezpečných situácií. Asi by bolo dobré začať upozorňovať na všetky. Stačí sa postaviť na pár minút na svetelnú križovatku a hneď vidíte ako auto odbočujúce vľavo nedá prednosť oproti idúcemu autu, alebo autu, ktoré má po pravej ruke a v pohode ohrozí chodcov prechádzajúcich cez prechod (mamičky s kočíkmi by o tom vedeli písať príbehy).
Stačí sa na pár minút postaviť na parkovisko pred Billu a hneď vidíš, ako niekto zaparkuje priamo pred vchodom, pritom majú bielou farbou presne naznačené, kde majú parkovať. Tak isto pri odchode chodia opačne, ako naznačuje šipka na ceste...
volakto | 11-11-2012 19:43:28
Kde boli mestský policajti doteraz že sa na kruhovom objazde zacali ukazovat az teraz ked si svoje ctené RITE prestahovali do byvalej materskej školy a nemusia chodiť dlhé kilometre aby buzerovali. doteraz to problém pre nikoho nebol a druhá vec je tá že tie autá tam stoja max 30 sekund
zvedavý | 11-11-2012 15:12:30
hlavne naučiť deti chodiť pešo, prechádzka im len pomôže, nadýchajú sa čerstvého vzduchu/celé dopoludnie sedia zatvorené v škole/a rodičia s nimi strávia aspoň viac času, no nie?!
Kritka? | 11-11-2012 13:32:41
zvonar:
Odparkovat pri novsich barakoch na Cepenskej, okolo garazi, ZS Komenskej az na POH.
Odparkovat na Hviezdoslavovej, chodnikom okolo noveho ihriska na POH.

Obidve trasy pesi 10min. maximalne tam aj naspat.
Staci si privstat.
zvonar | 11-11-2012 13:22:59
@ Reakcia | 10-11-2012 08:03:56...mam pocit, ze si autor clanku, ale mozno sa mylim...ja nesrandujem vzdy, len ty mas asi problem citat s pochopenim...kde pisem, ze byvam na Dolnomajerskej???...chapem, ze su zamestnania, kde maju ludia časúúú...ze? Ja sa nepytam na moznosti rannej prechadzky, ale kde bezpecne vylozit deti, kedy budem vediet, ze rovnako bezpecne sa dostane k dveram skoly...takze 6r prvacikov budeme vykladat niekde, kde sa da rano v meste zastavit...dakujem za odpoved, viac som ani necakal:)
seredan | 11-11-2012 11:22:33
ja mam na to len jeden nazor vsetci sa tlacia s autami az ku brane skoly detom pomali po nohach s kolesami prechadzaju ja poviem ktomu len jedno aj moja mala tam chodi do skoli a viem aka je to situvacia ras donej niekto nacuva alebo zatruby a vytiahnem ho ven s auta a dolemem mu hnaty s palicu lebo mam strasne nervy na tych arogantnych primityvnich vodicou !!!
Kritika? | 11-11-2012 10:43:47
Suhlasim s Martinom, 5 rokov sme dochadzali cela trieda prakticky 1,5 kilometra peso. Nic sa mi nikdy nestalo a som rad, ze ma rodicia nenaucili zlozvyk vdaka ktoremu su dnesne deti lenive prejst peso par metrov. Riesi sa tu dopravna situacia a vraj zle vyrieseny kruhac, pritom je to len dosledok celeho problemu. Ten tkvie v uz spominanej lenivosti ludi.
A len tak na zamyslenie:
Vraj je kriza a mame sa strase zle, no na auta, benzin/naftu mame a to dokonca ju minat takymto neefektivnym sposobom.
raz dávno taký starý pán,tuším nejaký Sokrates povedal: | 10-11-2012 21:06:56
„Dobrý občan má dodržiavať aj zlé zákony, aby neviedol ostatných občanov k tomu, nedodržiavať zákony dobré."
pre všetkých | 10-11-2012 20:36:42
Ak tam chodíte často tak ste si mohli všimnúť že tam chodí aj mamička s chlapčekom na vozíčku. Poznám ju a viem že nemá vodičák dlho, no nikdy nezastavila na kruhovom ani nešla do protismeru a to má nato väčšie právo ako ktokoľvek z vás čo vozíte svoje detičky priam až ku schodom aby sa náhodu nezadýchali!A to vravím že má dieťa na vozíčku a tá tam fakt potrebuje chodiť- myslím pred školu. No ostatný by ste sa mali nad sebou zamyslieť a poslať svoje ratolesti pekne peši.Nemyslím že by im to bolo na škodu a to nemyslím naozaj nijako zle. Len chcem tým ukázať to,aby ste sa zamysleli či je to fakt také súrne aby ste si detúrence vozili čo najbližšie ku bránam škôl ???????
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-11-2012 20:34:55
V jednej veci je potrebne vzhoviet rodicom - bezpecne vylozenie dietata pred skolou. Nie vsak za cenu porusovania predpisov. Preto je na kompetentnych, aby vzriesili dopravu tak, aby boli v maximalnej moznej miere eliminovane situacie, ktore mozu byt pre deti ohrozujucimi. Platime si za to dostatok odbornikov - maju moznost odbornost dokazat v praxi.

Je pravdou, ze aj z dovodu nedodrziavania predpisov dochadza hlavne v oblasti ZS a MS Komenskeho k zaujimavycm dopravnym situaciam.
Martin | 10-11-2012 20:26:58
to sa mi snad ani nechce verit! x rokov som ja aj kopa teraz uz mojich byvalych spoluziakov chodili peso do skoly x stovak metrov a tu budu ludia porusovat zakony, len aby svoje ratolesti doviezli co najblizsie... A ESTE SA BUDU ROZCULOVAT...
wow, to snad uz ani nie je mozne, dufam, ze takto budu rodicia pokracovat este dlhe roky, aby ich deti museli vyvinut iba minimum namahy a potom to tak dnes aj vyzera
pre Janju | 10-11-2012 20:18:37
Milá pani ja tam tiež každé ráno vozím dieťa do školy a nepotrebujem stáť na kruhovom -kde je to zákonom zakááááázané!!! Mali by vás zato pokutovať až by ste zozelenali! Je neprípustné aby ste tam brzdili premávku alebo aby vdaka vám museli iný vodiči ísť do protismeru aby mohli vôbec odísť. Je to len pohodlnosť vašich detí že sa im nechce ísť do školy peši. Sú tam predsa prechody tak čo tu tárate o bezpečnosti? KAždý vodič tam chodí pomaly a tie deti rešpektuje a zastaví im ! Tak sa tu neodvolávajte na bezpečnosť !!
Janja | 10-11-2012 19:44:12
Dobrý deň, dovolím si reagovať na váš príspevok a požiadať vás o riešenie problému vykladania detí pred školou. Deti vykladám na kruhovom objazde z jedného hlavného dôvodu a to je ich BEZPEČNOSŤ !!! Keď vystúpia na kruháči, tak po ceste do školy idú len po chodníku a nemusia prechádzať pomedzi cúvajúce autá. Parkovanie pred týmito 3 školami je veľmi zle vyriešené - viem o čom hovorím, chodím tam každé ráno- zaparkovať ráno pred tým činžiakom nie je jednoduché - veď je to parkovanie pre ľudí čo tam bývajú, pred školou je 6 parkovacích miest, z ktorých váčšina vodičov vychádza cúvaním medzi deti idúce do školy. Veľmi dobre viete, že výškovo menšie deti vodič nemusí vidieť...
Okrem toho deti musia prechádzať cez dva prechody - keď zoberieme do úvahy množstvo aut ktoré tam prejdú a niekedy nepredvídatelné reakcie detí - tak je zázrak, že sa tam ešte niečo nestalo. Ja sama som bola svedkom viacerých nebezpečných situácii. Keď tam máte kameru, tak asi viete koľko áut tadiaľ ráno prejde v čase 0d 7.15 do 7.50. Povedzte mi prosím kde mám ráno vyložiť deti, aby bola zabezpečená plynulosť premávky a bezpečnosť mojich a ostatných detí.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-11-2012 17:04:31
obcan | 10-11-2012 16:27:06 | - som za kazdu rozumnu vec a aktivitu, ktora verejnosti pomoze pochopit problematiku dotykajucu sa viac menej kazdeho z nass. No ide o nieco, ce nemoze urobit jedinec - ide o aktivizmus a do toho sa musi zapojit viac ludi. Je to ako s Bezpecnym mestom. Projekt dobry, ucelny, dnes prevereny praxou. Jeho este vacsie priblizenie do praxe a blizsie k nasim detom si vyzaduje 5 ci 10 nasobok poctu ludi, ktori sa mu sporadicky budu venovat. Vela? 10 ci 20 ludi zo 17 500? Ak by to bolo vela, tak si zaslusime ho*no a nie projekty, ktore povedu z biedy, v kotrej sa nachadzame dnes uz snad po vsetkych strankach.
Tak tomu je aj v pripade kamionov. Dohodnite nieco realne a dajte vediet. SOL je tu pre obcanov 5 rokov, bude aj v tomto pripade.
obcan | 10-11-2012 16:27:06
pre sofer ako hovoris MsP ma kamery tak mozno to auto je nasnimane a budu si vodica predvolavat, takze hliadka tam vobec nemusela ist.

Pre p. Majka - neuvazovali ste dohodnut sa s vedenym MsP napriklad na jednom doobedi kde by ste s hliadkou kontrolovali kamiony prechadzajuce cez Sered? Potom by sa videlo kolko kamionov zasobuje a kolko len prechadza. Ludia by mali lepsi obraz o tom ako to vlastne s tymi kamionmi je.
re:sofer | 10-11-2012 16:20:31
Ked budeme vždy len niečo predpokladať a nekonať, tak ďaleko nezájdeme. Aj keď tu skôr išlo o to, že si to len napísal a ponosoval...
Ten istý prípad:
Keď nabudúce uvidíš, ako niekto vykráda susedove auto a neďaleko je kamera, tiež budeš predpokladať, že ak mu to trvá pár minút, niekto si to všimnúť musí...?
Nie nie takto to nefunguje ako vidíš.
sofer | 10-11-2012 15:38:32
pisal som sem o tom parkovani na kruhaci a kedze hned par mudrlantov zanalyzovalo moju inteligenciu, tak len doplnim...
- MSP som nevolal preto, lebo kym som odparkoval soje auto, tak pani prave prichadzala k svojmu autu a odisla, kazdopadne... neviem ako presne vyzera obsluha kamier na MSP, ale clovek by cakal, ze ak tam par minut auto stoji odparkovane, tak by si to niekto mohol vsimnut
- tipujem ale, ze buduci piatok o 19:00, ked konci trening nejakej detskej tanecnej skupiny, tak sa tam situacia moze zopakovat, tak vsetci spravodlivosti chtivi, po poriadku tuziaci si mozu pripravit fotoaparaty, mobily a striehnut... :)
Ing.Makoty | 10-11-2012 13:27:28
No,Miloš Ťa chce do diskusie ,aj JA!!! Nájdeš odvahu??? môžme sa stretnúť,ja Ty,Miloš,nikto nemusí o tom vedieť,preberieme KRUHÁĆ...Kávu a občerstvenie zaplatím...A to mám toľko otázok na Miloša,že sa tak teším.....
re:Makoty | 10-11-2012 13:07:43
Teda ty si strašne divný človek.. Stále človeku vkladáš do úst niečo čo nepovedal. A preto už zase sa ubudem opakovať - nesúhlasím s nedodržiavaním zákonov kýmkoľvek a kdekoľvek!!!!!!!!!
To len aby si to pochopil. Ja som len vyslovil názor, že som skeptický a pretože do problému trocha vidím a viem koľko sa už spravilo práce, fotiek, videí, žiadostí, sťažností na tranzit kamiónov a výsledok po niekoľkoých rokoch prakticky nulový. Nič a nič menej a prosím ťa aj do budúcna, prestaň ma škatulkovať a vkladať do úst niečo čo som nevyslovil/nenapísal! Dakujem za pochopenie!!!!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-11-2012 12:53:51
Suhlasim, moj mobil je v kontaktoch. Dohodnite stretnutie a dajte vediet cas.
Ing .Makoty | 10-11-2012 12:52:19
A...Zostalo ticho?!?!?!
Ing .Makoty | 10-11-2012 12:43:57
Ale dajme rande...Som za to,Miloš,ja,Ty...
Ing .Makoty | 10-11-2012 12:42:33
Ale dajme rande...Som za to,Miloš,ja,Ty...
Ing.Makoty | 10-11-2012 12:41:08
re:Makoty | 10-11-2012 12:33:37
"Ja ti nacvakám len značky PL.HU, a od PN okresu...." ok super a čo ja s tým...?
Ako aby si ma chápal, ja s tebou súhlasím a chcel by som veriť, že tým niečo dosiahneš, ale keď vidím v akom stave je tento Bananistan, pravdupovediac som pesimista...

Tak si jeden z tých...Ćo serie na všetky zákony čo platia v tomto Bananistane???...A je mi z toho SMUTNE!!!!
re:Makoty | 10-11-2012 12:33:37
"Ja ti nacvakám len značky PL.HU, a od PN okresu...." ok super a čo ja s tým...?
Ako aby si ma chápal, ja s tebou súhlasím a chcel by som veriť, že tým niečo dosiahneš, ale keď vidím v akom stave je tento Bananistan, pravdupovediac som pesimista...
Ing .Makoty | 10-11-2012 12:29:56
No ale ak sa do toho zapojí aj Miloš...Klobúk dole..
Ing.Makoty | 10-11-2012 12:28:22
a od PN okresu....HORE !!!
Ing.Makoty | 10-11-2012 12:24:43
Ja ti nacvakám len značky PL.HU, a od PN okresu....
re:Makoty | 10-11-2012 12:11:10
Zase zdôrazňujem, že neschvalujem porušovanei dp. predpisov a dopr. značiek, nech je to kdekoľvek a kýmkoľvek a nech je to tu alebo v GA pri Tescu..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No a k tomu vysedávaniu pri Lidli, neviem do akej miery sa ti to podarí objektívne zmapovať, keďže sme vchádzajú aj kamióny, ktoré idú zásobovať miestne firmy ako napr. ZIPP a pod. a to by si zistila, iba vtedy ak každý jeden dosleduješ, že kam vlastne išiel... Nie je to zlý nápad, ale je nedomyslený... A to, že značka nie je aj od Hlohovca je podľa mňa absolutne absurdná situácia podobná tej so zákazom vjazdu na ul.Jesenského k budovám MSP, Mama klubu a dôchodcov...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-11-2012 12:04:11
Ing.Makoty | 10-11-2012 12:00:10 | - som za. Dajme sa dokopy dvaja ci traja a zmapujme to. Som teda prvy - dalsi sa mozu pridat. Termin dohodneme.
Ing.Makoty | 10-11-2012 12:00:10
A značky platia podľa mňa rovnako, či je to pri škole alebo napr.v Galante pri TESCU alebo na hlavnej križovatke....A s tou stoličkou...Dodrý nápad..Tiež sa chystám tak na 2-3 hod. zaparkovať auto pred Lidlom ,ako sa dodržuje vstup kamiónov smerom na Hlohovec...A nedávno som sa pýtal aj POSLANCOV ZA VÚC..(Miloš,dalšia TÉMA do SOL.)Prečo od HLOHOVCA stále chýba značka pre zákaz kamiónov smerom na Sereď,,,
re:Makota | 10-11-2012 11:34:18
Ale prosím ťa, kde ja píšem že je to ok a že s tým súhlasím...? Zase nevieš čítať a keďže už ma to nebaví, tak ako ma nebaví čakať na to vysvetlenie súvisu vzdialenosti budovy MSP od miesta spáchania priestupku tak ti napíšem už len jedno a vrátim sa tým k samotnej podstate článku, s ktorým súhlasím. Súhlasím s tým, že sem MSP dala tento článok kde na problem upozornila a bude vodičov vozidiel riešiť a súhlasím s tým, že je to porušenie predpisov a treba ho snakcionovať. To pre pochopenie pre teba, lebo ty si písal úplne od veci a teraz si to zase úpne otočil o 180 stupňov a mne si vložil do úst niečo, čo som nikde nepovedal (nenapísal). A týmto už naozaj končím, lebo je to s tebou ťažke...
PS: Ale aspoň sme sa zhodli na tom, že obaja to konanie vodičov odsudzujeme... :-)
Ing.Makoty | 10-11-2012 11:22:53
No comment...Ja mám vodičák hodne dlho(od 1983)...Nikdy by som na kruhovom nezastal,a nie zaparkoval , ako je to v Seredi..Ak je to podľa Teba OK,tak prosím...
re:Makota | 10-11-2012 11:04:59
Aha sorry, už si napísal, 20m peši.. asi bez komentára... stale si si neprečítal ten môj prvý príspevok, asi sa ti nechce hľadať, tak ti to sem ešte raz skopírujem, ok..? A skús čítať prosim pozorne... Takže citujem výňatok z tej reakcie: " To akože by mala byť na základni MSP 24 hod. nonstop v stave pohotovosti jedna hliadka, ktorá od brány MSP má vyhliadať smerom na kruháč a v prípade porušenia predpisov vyraziť tam..?"
Ešte doplním, ruky na prsia a šprintom to stihnú aj za pár sekúnd, keď majú akú takú kondičku... :-)
Skusim ešte výňatok príspevku jedneho anonyma, citujem:
"Ja by som navrhol, aby si jeden príslušník MsP priniesol ku kruháču rybársku stoličku a čakal na vodičov, ktorí nezvládajú jazdenie na kruhovom objazde :-). Koniec srandy. Súhlasím s tým, že vzdialenosť MsP od kritického miesta nemá žiadny súvis s riešením dopravných priestupkov. "
Tak by snáď už aj mohlo stačiť, ak to už ani teraz nepochopíš, tak strácame čas...
re:Makota | 10-11-2012 11:00:31
Ale ako sa s tebou dobre dopisuje...:-) Si tak správne nasraný a to ti zahmlieva rozum a správny úsudok. Skús sa naozaj popozerať po okolí, pozrieť občas správy a pod. a zistíš, že podobné veci sa dejú úplne všade, daj si dole klapky z očí a začni všímať okolie... Ani tu sa nepíše o tom, že by tam pravidelne a denne parkovali autá 2-3hod ale že tam viacmenej zastavia a vyložia deti a to parkovanie nie je pravidlom, takže klidek a preto píšem, že sa tak deje aj na iných miestach, ale asi nie všade sú kruháče priamo pri škole ako tento... (takže ak je kruháč tak ako napr. v GA, tak tam nie je dôvod ani na zastavovanie, takže zase porovnávajme porovnateľné).
Ešte stale si mi neodpovedal na dotaz, že aká je priama úmera medzi vzdialenosťou budovy MSP od kruháča a rýchlosťou riešenia?
Ing.Makoty | 10-11-2012 10:39:27
re:Makota | 10-11-2012 09:19:42 Aký by bol rozsiel v tom, že by bola budova MSP vzdialená 500m, 100m alebo 700m ...?

20m PEŠO !!!!
Ing.Makoty | 10-11-2012 10:16:40
Chodím tade denne, tak na konci mesiace uvidíš , že ani kamera nič neznamená.....
Ing .Makoty | 10-11-2012 10:13:42
KDE PARKUJÚ AUTÁ V KRUHOVOM OBJAZDE!!!!
Ing.Makoty | 10-11-2012 10:11:28
re:Makota | 10-11-2012 09:19:42
Ale prosím ťa zas neprehánaj, to čo sa deje tu sa deje všade na SVK, treba ale vytiahnuť päty z mesta občas..:-)
No a k tej vzdialenosti MSP a kruháču, to som nepochopil...? To akože by mala byť na základni MSP je 24 h nonstop v stave pohotovosti jedna hliadka, ktorá od brány MSP má vyhliadať smerom na kruháč a v prípade porušenia predpisov vyrazť tam..? Alebo si snáď myslíš, že ten človek čoje tam snáď nonstop pozerá smerom na kruháč alebo ako to máme chápať...? Aký by bol rozsiel v tom, že by bola budova MSP vzdialená 500m, 100m alebo 700m ...? Skús mi popísať rozdiely, aké by sa vzťahovali smerom k možnosti všímania si porušovania predpisov na tom kruáči vo vzťahu k vzdialenosti budovy k nemu...? To si rád prečítam ... ! :-)


No vytiahol som len jednu vetu: Ale prosím ťa zas neprehánaj, to čo sa deje tu sa deje všade na SVK, treba ale vytiahnuť päty z mesta občas..:-) KDE PARKUJÚ AUTÁ V KRUHOVOM OBJAZDE!!!!
re:Makota | 10-11-2012 10:04:15
Vidím, že si nič nepochopil.. Skus si ešte raz prečítať celý môj predchádzajúci príspevok, ak to nepomôže tak to skus ešte aspon 3x za sebou a silno sa zamysli. Ak to ani potom nepomôže, tak mi napíš skusim to vysvetliť ešte raz, takým spôsobom, aby to pochopili aj ľudia ktorý to pomalšie "zapaľuje" .. :-)
Ing .Makoty | 10-11-2012 09:58:08
re:Makota | 10-11-2012 09:19:42 no a všimol som si že ani nevieš aká je ani vzdialenosť od kruháču smerom od MsP..Kamera je rovno v stĺpe na kruháči,MsP je 20m od kruháču,tak ak niekto zaparkuje rovno v kruháči,tak podľa mňa MsP spravý 100 krokov , do dvoch minút PEŠO!!!, aj je tam...
Ing.Makoty | 10-11-2012 09:49:39
A pre anonym | 10-11-2012 09:28:46...
Doteraz to tam bolo bežné, tak hádam teraz, ak tam je tá kamera to bude iné...
Ing .Makoty | 10-11-2012 09:45:16
re:Makota | 10-11-2012 09:19:42 Máš vodičák!!!!!!!!!!!!!!!!!
Prepáč tie výkričníky!!!!! Skús ZAPARKOVAŤ V BRATISLAVE NA KRUHOVOM OBJAZDE A UVIDÍŠ:::::
anonym | 10-11-2012 09:28:46
Ja by som navrhol, aby si jeden príslušník MsP priniesol ku kruháču rybársku stoličku a čakal na vodičov, ktorí nezvládajú jazdenie na kruhovom objazde :-). Koniec srandy. Súhlasím s tým, že vzdialenosť MsP od kritického miesta nemá žiadny súvis s riešením dopravných priestupkov. To len niektorí zakomplexáči musia poukázať na to, že sa to deje blízko MsP a vraj ako to len budú riešiť. Lebo ak to začnú naozaj na tvrdo riešiť, tak budú reči, že ako si rodičia majú lenivé deti voziť do školy a prečo im to nie je umožnené. Preto bolo prezieravé zo strany MsP najprv upozorniť, aby vodiči dodržiavali pravidlá cestnej premávky. Ak nepomôže pekné slovo, tak si potom nikto nezaslúži zľutovania pri kladení pokút.
re:Makota | 10-11-2012 09:19:42
Ale prosím ťa zas neprehánaj, to čo sa deje tu sa deje všade na SVK, treba ale vytiahnuť päty z mesta občas..:-)
No a k tej vzdialenosti MSP a kruháču, to som nepochopil...? To akože by mala byť na základni MSP je 24 h nonstop v stave pohotovosti jedna hliadka, ktorá od brány MSP má vyhliadať smerom na kruháč a v prípade porušenia predpisov vyrazť tam..? Alebo si snáď myslíš, že ten človek čoje tam snáď nonstop pozerá smerom na kruháč alebo ako to máme chápať...? Aký by bol rozsiel v tom, že by bola budova MSP vzdialená 500m, 100m alebo 700m ...? Skús mi popísať rozdiely, aké by sa vzťahovali smerom k možnosti všímania si porušovania predpisov na tom kruáči vo vzťahu k vzdialenosti budovy k nemu...? To si rád prečítam ... ! :-)
anonym | 10-11-2012 09:14:46
Mať vaše starosti. Moje deti chodia pešo do školy cca 900 m. Zatiaľ im to neuškodilo (aspoň som nepostrehol). Keď vidím pred školou autá, ktoré sa snažia svojich vypasených maznáčikov priviesť dobre že nie až ku vchodu, tak mi je tých detí ľúto. A rodičov ešte viac.
Ing .Makoty | 10-11-2012 09:09:25
No a najviac sa mi páčia ženské,ktoré idú akože chudnúť,alebo udržovať svoju, akože postavu...Dotrepú sa autom , pritom 99% býva v Seredi,a mnohé 10-15 min. chôdze od telocvične...
Ing.Makoty | 10-11-2012 08:51:06
Ajjaj, no to som zvedavý ako bude MsP reagovať na ,,vodičov ´´ čo jazdia v kruháči v protismere, a čo som si všimol najčastejšie, mamička čo si príde vyzdvihnúť svoju ratolesť z družiny , jednoducho parkuje rovno v kruhovom objazde!!!! A táto rarita je snáď vidieť ozaj zasa len v Seredi...MSP je 20 m od kruháču...
Reakcia | 10-11-2012 08:03:56
Teda ľudia, to fakt ste niektoré tie príspevky mysleli úplne vážne (sofer, Jozo...), alebo len srandujete...?
Jozo: Dúfam, že nie si držiteľom vodičského oprávnenia, lebo táto tvoja veta veta by sa mohla stať pamätnou a vyhlásiť ako vážny kandidát na "hlúposť roka" a pánboh nás ochranuj pred takými vodičmi (teda dúfam, že nie si vodič). To čo je za choré uvažovanie typu, nechápem zmysel ... ?? Tak keď by sme podľa tohto uvažovania jazdili všetci tak je tu anarchia a chaos a nebolo by potrebné sa ani učiť dopr. predpisy. Keby som si myslel, že keď je niekde STOP-ka a ja nechápem zmysel, tak nezastavím... choré choré choré a ešte raz choré!!!!!!
sofer: Aj keď niekde spozoruješ požiar, napíšeš na druhý deň do novín, že si videl horieť napr.garáž a kde boli hasiči..??? Niekedy mám dojem, že tu žije stádo baranov a nie ľudia, pretože podľa tohto chovania mam dojem, že aj to stádo má spolu vyššiu inteligenciu ako tento tu tvoj prezentovaný postreh...
zvonar: To aj ty sranduješ...? keď vozíš dieťa z Dolnomajerskej, tj -100 - 200m na aute až pred budovu školy??? Čo tak vyraziť z domu o 10 min. skôr, prejsť sa pekne kusok pešo, spravite niečo pre seba aj dieťa a nebudete sa musieť pýtať na absolútne hlúpe otázky...

Samozrejme súhlasím so všetkými príspevkami, kde viacero ľudí poukázalo na to, že deťom neuškodí prejsť sa kúsok pešo, naozaj je to prospešnejšie ako tu lamentovať ... Keď moje dieťa vie prejsť do školy cca. 550m (merané prostredníctvom Google street wiev) tak prečo nevedia aj tie Vaše prejsť 100 - 200 m, ak zastavíte niekde pri parkovisku na Dolnomajerskej, Hornomajerskej, Legionárskej... Úplne zbytočná debata.
Jozo | 10-11-2012 02:46:15
Nechapem zmysel celeho kruhoveho objazdu. Tak naco sa zamyslat nad tym ci tam niekto zastavuje.
anonym | 10-11-2012 00:27:18
sofer, preco si nezavolal MsP? Ovladas ich telefonne cislo alebo si vyliezol z nejakej samoty? Naco tu teraz places?
sofer | 09-11-2012 21:41:03
...prave som tam videl auto PARKOVAT! ...asi 15 m odtial boli 3 volne parcovacie miesta... kamera je tam uz namontovana... co dodat?!
ha ha | 09-11-2012 21:09:57
je to všetko úplne smiešne. Detičkám by asi uškodilo chodiť kúsok pešo veď sú úplne zmorené, pravidelným trénovaním a trošku chôdze by im už uškodilo. myslel som to ironicky. Každý krok naviac je len prospešný alebo sa mýlim!!!
A.B.C.D | 09-11-2012 20:42:27
Dakujem za upozornenie, obcas som si tiez zlahcila , aj ked v podstatne menej exponovanom case. Som rada za upozornenie vopred. Aka pokuta by nas caka v buducnosti?
anonym | 09-11-2012 20:19:56
t-b-k ty skor posobis ze si mimo reality... co je na tom zle, ze MsP upozornuje dopredu ludi, aby nerobili priestupky? Ked davaju hned pokuty, je zle. Ked upozornia, je zle. Ty si ten typ cloveka, ktory si vzdy najde nieco. Nepochopim, co moze vadit na tom, ze niekto upozorni vodicov aby sa nespravali ako dobytok.
anonym | 09-11-2012 19:49:27
Čo vám nedáva zmysel? V závere príspevku sa predsa uvádza, citujem "...Mestská polícia upozorňuje vodičov, aby dodržiavali stanovené dopravné predpisy a aby dopomohli k bezpečnému pohybu detí pred základnými školami.". Ak vám toto nedáva zmysel, tak pozerajte radšej Farmu. Tam zmysel nájdete. Alebo sa vám zdá, že MsP chce od ľudí, aby tam dohliadali na bezpečnosť? Ako ste dospeli k presvedčeniu z článku, že tam majú robiť poriadky obyčajní ľudia?
t-b-k | 09-11-2012 19:25:52
Pán Sokol, stále mi to nejak nedáva zmysel čo tu vypisujete. Keď už ste raz v tej akože mestskej polícii a krásne ste opísal paragraf podľa ktorého robia vodiči priestupky tak nechápem prečo nerobíte poriadky. To máme my obyčajný ľudia tie poriadky tam robiť? Či? Veď vy ste platený (a podotýkam slušne) za poriadok v meste.
martina | 09-11-2012 17:16:56
pre seredan: a co tak uplny zakaz vjazdu na predmetny kruhovy objazd? jednu vyjazdovu vetvu si znarodnili mestskaci, tak nech sluzi cely objszd iba mestu a nie ludom. je najjednoduchsim riesenim na "komplikovane vyriesitelne miesto" capnut zakazovu znacku.
zvonar | 09-11-2012 17:02:27
ja som tam chodil 5 rokov a viem vo co gou, cely priestor je v spicke (najma rano) prehusteny ... riesienim by bolo planovane otvorenie vstupu od Hviezdoslavovej ... osobne vidim prinos tohoto hrackarskeho kruhacu, s jednym prijazdom a vyjazdom prakticky do zakazu vjazdu, okrem zviditelnenia sa "kablom", pri pretekoch na kolieskovych korculiach a kolobezkach.
seredan | 09-11-2012 17:02:16
presne ako pise anonym 09-11-2012 16:38:14 tych vodicov co stavaju v strede kruhacu treba zacat riesit. Ani prejst sa okolo nich neda a najhorsie je ze deti vyskakuju s tych aut skoro za jazdy. Preco by kazdy mysel dieta zaviest az pred skolu, ved hadam deti maju nohy a prejdu cca 50 metrov k budovam. A celkovo by som zakazal prejazd cez komensku ulicu pred skolami, podla mna tam nemaju auta co robit.
anonym | 09-11-2012 16:38:14
zvonar - ja tam jazdim denne a problem s tym nemam. Nie je problem zastavit o 50-100m dalej a dieta odprevadit peso - ak to inak nezvladne same. Vrcholom drzosti je ked vybehuju deti z auta odparkovaneho rovno v kruhovom objazde, rodicia sa doslova tlacia autami rovno pred skolu, aby ich milacikovia nahodou neprisli o nohy kratkou prechadzkou. Suhlasim s postojom MsP a pevne verim, ze vodicov, ktori sa nevedia spravat aj potrestaju.
zvonar | 09-11-2012 15:28:22
Pan Sokol, veziem 6r. dieta...od Dolnomajerskej...rano o 7.30...mohli by ste nam prosim priblizit a poradit kde bezpecne zastavit, aby sme neporusili predpisy a ostal vlk nazraty a nase deti cele? Prosim len nespominajte tie tusim 3 parkovacie miesta vedla kruhaca ani pred bytovkou. Dakujem.
adina | 09-11-2012 15:04:25
možem potvrdiť,väčšina nevie čo je to kruhový objazd a letia do protismeru,a cyklisti takisto...rovno mne pod kolesá

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign