Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Krach kapitalizmu, alebo krach prirodzených hodnôt?

Miloš MajkoDátum10. 06. 2015 11:08:54TémaTak to vidím ja...
200

Krach kapitalizmu, zlyhanie zriadenia a vychvaľovanie socializmu. Istoty, zamestnanie, rovnako pre všetkých a podobne - to sú témy mnohých ľudí, ktorí vinia za stav spoločnosti samotný systém. Nie systém však spôsobuje neprávosti, s ktorými sa denno denne ľudia potýkajú aj tam, kde by im mali slúžiť a maximálne vychádzať v ústrety.

Jeden týždenník  sa tentokrát problematike venuje pomerne podrobne a to aj v rozhovoroch s predstaviteľmi komunistov a ďalších špecializovaných článkoch. Aj to sú pohľady, na ktoré majú ľudia právo.

Problém však nie je v samotnom systéme, ale v ľuďoch, ktorí prostredníctvom systému a nefunkčnosti kontrolných mechanizmov zneužili až zotročili ľudí, vytunelovali firmy a svojim nezodpovedným konaním poškodili desiatky tisíc rodín. Problém je v tom, že toto sa môže stať a stane vždy a v každom systéme vtedy, keď zlyhajú už spomenuté kontrolné mechanizmy.

A stane sa to vždy tam, kde vymožiteľnosť práva bude kúpiteľná, kde morálka, česť a spravodlivosť zostanú pojmami danými na okraj spoločnosti v snahe zarobiť čo najviac bez ohľadu na spôsob zárobku.

Cestu nevidím v odsudzovaní systému, ale v kontrole jeho tvorcov a účinnom trestaní tých, ktorí ho zneužívajú. A v demokracii to je naozaj iba na samotných občanoch.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
doporučím Vám | 13-06-2015 15:19:33
dobrého psychiatra. Je to môj dobrý známy a doteraz si nevšimol, žeby som bol mimo. Som zvedavý čo povie Vám.
pre: presne tak | 13-06-2015 12:14:10
takto rozmýšľajú slaboduchí jedinci, ktorí majú mindrák zo slobody, s ktorou si nevedia rady, lebo v ich nikto nevodí za ručičku ako za socíka.
aspoň pár príjemných | 13-06-2015 10:55:06
správ z Doneckej oblasti.

íčky.

Hlava lidové republiky Alexandr Zacharčenko tvrdil, že chápe důležitost těchto programů, zvláště pokud sníží zločinnost. Ale peníze nejsou, a tak dělejte, co můžete. Vedení ministerstva zdravotnictví se mění každých pár měsíců. Nic nenavrhuje, peníze nemá a pracovat s narkomany se bojí.

Vztah k narkomanům se vůbec zhoršil, byli postaveni mimo zákon. Nepovažují je za nemocné, ale za zločince. Některé zavřeli do sklepů, kde je bili, další zmizeli beze stopy. Panuje tu chaos, zuří válka.
Boj proti narkomanům

Nyní si narkomani dávají mnohem větší pozor. Někdo přestal, někoho přestat donutili. V sousední Luhanské lidové republice je zacházení ještě horší, kozáci tam přivázali několik narkomanů ke stromům a zbičovali je karabáči.

„Ve Slavjansku zavřeli narkomany do sklepa, kam naházeli granáty,“ tvrdí jeden z výrobců drog. „Teď už se něco takového neděje, ale nátlak je tvrdý, vždyť platí válečný stav,“ dodává. Toto je priam úžasné, čo tvrdí výrobca drôg.
presne tak | 13-06-2015 10:25:12
tento systém,alebo zriadenie teda kapitalizmus je svinstvo najhrubšieho zrna, lebo dovoľuje páchať zločiny a pritom zločincov podporuje. Preto jedine socializmus je riešením. Také svinstvá a zlodejiny ako sa páchajú teraz socializmus nikdy nedopustil. Títo tzv. demokrati sa majú skutočne čoho báť. Socialistických súdov, väzníc a všetkého čo s tým súvisí. Po víťazstve socializmu poklesne len v Seredi kriminalita o 90 percent. To si pište!!!!!
o!k!ale | 13-06-2015 08:48:52
System im to dovoluje,tak je dobry?Ak by to system nepovoloval,tak pri takom konani bude nasledovat prisny trest a ten by ako vychovny prostriedok mal prevychovat ludi!
demokracia | 12-06-2015 08:53:12
vsetko zalezi od toho, ako sa ten system pozrieme. Je potrebne pozerat sa na to s nadhladom. Nie vsetkym ludom sa da vzdy vyhoviet, ale je dolezite, ked je spokojna vacsina.
To je moje kredo!
Kazda krajina sa da spropagovat tak, ci onak. Zalezi, kto je autorom a co za tym autor vidi, resp. co tym mysli.
Media su vtedy nezavisle, ked dokazu ukazat dobru ale aj zlu stranky veci.
Preto sa pytam, chcete povedat, ze v tychto krajinach chodia ludia po chodnikoch po chodnikoch s ostanatymi drotami s ocelovymi gulami okolo noh?
Mozno maju stazene vycestovanie z krajiny, alebo inak povedane viac kontrolovane, ale na strane druhej, aj kontrolovany vstup do krajiny. Tym padom sa im tam nedostava vsakovaka haved z celeho \"demokratickeho\" sveta.
Vzdy hovorim, ze pokial nebude dobra osveta, resp. propagovane dobre veci, moralka, ciny a pod. nebude dobrych ludi.
Ked nebude dobrych ludi, nebude dobre nic!
pre peter | 12-06-2015 08:14:41
A to ste prave na velkom omyle.LUDi system nemeni.Ten isty typ ludi,ktori dokazali znicit,teoreticky dobru ideu socializmu,tito ludia znicia este lepsie zriadenie,demokraciu.A vzdy su to ti isti! Nenazranci,tuzba po moci za kazdu cenu.Asi to je normalne,je to v ludoch,historia to dokazuje.
Peter | 11-06-2015 23:08:37
Ak mi system umozni vsetko to co je vymenovane v clanku,vsetko zle tak je ten system dobry?Je ale iba pre mna!System umoznuje beztrestnost,podplacanie,nefunkcnost kontrolnych organov a pod.a stale tvrdime ze je dobry?Iba ludia su zli?Treba zmenit system aby sa aj ludia boli nuteni zmenit!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-06-2015 22:39:44
demokracia | 11-06-2015 12:12:30 | - ano, bol som tam pozriet, mam precestovane osobne.

A prave preto tvrdim, ze placate nezmysly.
ratafák plachta | 11-06-2015 19:58:50
demokracia, nože napíš kolkých severokorejcov si sa pýtal na život?..:-)...Bronx a periferie Paríža sú obývané prevažne ludmi, ktorých predkovia alebo oni sami utiekli z nedemokratických režimov, aby mali čo do úst a \"kultúrne nás obohatili\"..zaujímavé že do tej Číny či S.Korey moc ludí za lepším životom neuteká..čím to je?
demokracia | 11-06-2015 12:12:30
ake ostnate droty? - boli ste tam pozriet? Boli ste sa tam pytat ludi, ako to v skutocnosti je?
Jasne, ze su tam provincie, kde to je katastrofalne, co samozrejme propaguju aj media, ale na strane druhej, co Vam hovori Bronx a ostatne periferia demokratickych velkomiest (Pariz, Sydney a pod:::)?!
Preco aj toto media nepropaguju? Ked chce clovek prejst ulicou, musi byt v aute zamknuty a zastavit sa neodporuca - to je akoze normala demokracie, neeee?
tomáš | 11-06-2015 09:41:43
\"demokracia\" dúfam že už máš kufre zbalené a jednosmerný lístok do týchto rajov na zemi zakúpený. Takú hovadinu napísat, to si vyžaduje viac než len silný žalúdok. Ale našťastie ti táto nefungujúca a prehnitá a nenávidená demokracia umožňuje kydať na ňu a snívať sny o lepších spoločenských zriadeniach smerom na východ. Ono sa dobre bľaboce z pohodlia vlastného gauču, keď človeku nič nehrozí, že? Priateľu tak si túto demokratickú výsadu váž a porozmýšľaj nad tým, že sa v skutočnosti nemáš až tak zle v porovnaní s tým, ako zle by si sa mohol mať, keby si sa ocitol v prostredí seberovných, nič neznamenajúcich, nivelizovaných otrokov v bezvýchodiskovej realite obohnanej ostnatými drôtmi. Tam si človek naozaj nemôže sťažovať, lebo môže predsa dopadnúť oveľa horšie, keby začal nahlas vyslovovať svoje skryté túžby.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-06-2015 09:03:18
demokracia | 11-06-2015 08:30:45 | - dakujem za sprijemnenie dnesneho dna prispevkom s tak humornym obsahom. ;-)
demokracia | 11-06-2015 08:30:45
anonym - skuste sa ist spytat ludi do Severnej Korei aj do Ciny ci sa im zije zle.
Maju sa uplne v pohode - lebo je tam poriadok, kazdy (vratane politikov a zlocincov) dodrzuje zakony. Zakony samozrejme myslim tie, pre obycajnych ludi - teda pre vacsinu.
Sudy nemaju problem odsudit hocikoho a rovnako a tresty su take, ktore odradia delikventov od dalsieho zufalstva.
Dušan | 10-06-2015 20:36:13
Súhlasím s článkom na 100%.
anonym | 10-06-2015 20:31:33
Kapitalizmus nie je politicky system, je to ekonomicky system zalozeny na volnom trhu (funguje aj mimo demokracie napr. v Cine). Ze je kapitalizmus zatial to najlepsie co mohlo byt (aj ked nie dokonale) dokazuje vyvoj v rovnakych krajinach s inymi systemami - porovnajte Zapadne a Vychodne Nemecko alebo Severnu a Juznu Koreu. Dajte prec dojmy a uvedomte si odkial kam ludia utekali. Vysledok musi byt kazdemu znamy.
vláda | 10-06-2015 14:31:36
Včera bol uvedený článok z výsledkov prieskumu a hodnotenia riadenia viacerých štátov na svete. Neviem už presne, asi zo 131 hodnotených štátov, Slovensko sa ocitlo na chvoste,na 128 mieste, t.j. ako najhoršie. Bola tam aj poznámka, že náš štát riadia amatéri. A je to pravda. Jeden politik je raz ministrom financií, v zápätí ministrom dopravy atď. Jednym slovom: politika patent na rozum. Keď už na nátlak verejnosti musí opustiť svoje miestečko, je vykopnutý \"výš\". Sedí v parlamente. Sú tam zabetónovaní aj bez potrebného vzdelania a súseností v riadení v úvedenom odbore. Pokiaľ budú nám tu vládnuť politici inak to nebude. Budú sa priživovať na úkor občanov a zadložovania štátu. Splácať to budeme my, nie oni.
demokracia | 10-06-2015 13:42:43
netvrdim, ze za soika bolo vsetko dobre, ale aspon sa dodrziavali zakony a zlocinci sedeli za mrezami.
Dnes su zlocinci povazovani za hrdinov - to su frajeri, co dokazu niekoho oklamat, okradnut a aj zavrazdit.
...a este aj sudy ich nevedia odsudit, lebo su skorumpovane!
A presne tomuto sa hovori pokles moralky, co ma za nasledok upadok spolocnosti a krizu.
demokracia | 10-06-2015 13:25:55
suhlasim s textom, ale v ani jednom zriadeni, nemoze hocikto (myslim nevzdelancov) rozhodovat o osude vacsiny.
Dementi si vysvetluju damokraciu tak, ze mozu vsetko. Hovno velke!
Mali by len tolko, kolko im inteligentnejsia cast naroda povoli.
Je jasne a historiou dane, ze nie kazdy ma \"bunky\" na rozdavanie. Preto odkazujem vsetkym plytkym ludom, nech radsej drzia \"hubu a krok\" a potichu suchaju nohama pod stolom.
Je cele ked uz moralak upadne, ale za komunistov ju drzali nakratko, nie ako v demokracii - tak to potom cele vyzera
senior | 10-06-2015 12:24:19
imho, kapitalizmus a demokracia sú nezlučiteľné. Kapitalizmus bol, je a bude vykorisťovanie človeka človekom, veď už v názve má - že vládne kapitál. Teda naozajstná demokracia v kapitalizme je utópia - u nás určite.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign