Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"koľko zbytočných dokumentov si od nás rôzne úrady žiadajú a aké nezmyselné povinnosti nám ukladajú"

Miloš MajkoDátum06. 12. 2017 08:58:44TémaAktuálne témy

Milí priatelia,

radi by sme sa znovu pozreli na to, koľko zbytočných dokumentov si od nás rôzne úrady žiadajú a aké nezmyselné povinnosti nám ukladajú. Jozef Rajtár, náš tímlíder pre štíhly štát, chce zozbierať najabsurdnejšie papierovačky, ktoré musíme riešiť. Pozrite si krátke video - https://www.youtube.com/watch?v=3L8vQIFLmj8 .

Ak máte nepríjemné zážitky s behaním po úradoch, ozvite sa, prosím, Jozefovi na adresu absurdistan@sas.sk a napíšte čo najpodrobnejšie, čo presne ste vybavovali, koľko a akých dokladov ste potrebovali. Pošlite nám to spolu s kópiami dokladov, samozrejme, bez vašich osobných údajov. Chceme zistiť, čo treba zmeniť. Zozbierame vaše trápenia a navrhneme zrušenie alebo minimalizovanie týchto nezmyslov. Z vašich tipov vyžrebujeme troch pisateľov a tých by sme radi pozvali na návštevu Európskeho parlamentu.

Prajeme nám všetkým celý ďalší rok nielen bez zbytočných papierovačiek, ale aj s perspektívou života v krajine, ktorá sa bude stále viac pripravovať na poriadnu vládu a lepší život.

S úctou

Richard Sulík


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
pre skusenost | 07-12-2017 09:53:56
No ja neviem, ta Vasa skusenost mi nejak nezapada, asi sa niekde stala chyba. https://www.vszp.sk/novinky/ak-koncis-strednu-alebo-vysoku-skolu-nezabudni.html
obyvatel 1 | 07-12-2017 09:43:51
aj takyto zivot nam serviruje spavny SMER ale najskor zaziva zder

http://www.topky.sk/cl/10/1674903/Hroziva-buducnost-Slovakov--Budeme-pracovat-takmer-najdlhsie-v-Europe--Tabulka--z-ktorej-ide-strach
moja skúsenosť | 07-12-2017 09:16:44
Syn až na konci júna končil bakalárske štúdium (štátnice mal až 22. júna), ale úrad práce mi pre istotu už od 1. júna vydal rozhodnutie o pozastavení rodinných prídavkov. To pre istotu, lebo asi majú aj zopár takých prípadov, že niekto už po skončení bakalárskeho štúdia nepokračuje v štúdiu (inžinierskom, magisterskom) a tak aby náhodou nevyplatili tých pár eur prídavkov naviac. Úrad práce však tohto môjho syna \"pre istotu\" veľmi rýchlo odhlásil aj zo zdravotnej poisťovne, takže od 1. júna nikto (t.j. v tomto prípade štát) neplatil za neho zdravotné poistenie.To sme my ale nevedeli. Pri starších deťoch sme takúto skúsenosť nemali.V septembri, po zápise v škole na pokračovanie štúdia a po predložení dokladu o tom, že stále pokračuje v štúdiu, úrad práce obnovil vyplácanie rodinných prídavkov, ale už tak rýchlo (a asi vôbec) nenahlásil zmenu do zdravotnej poisťovne, takže koncom novembra nám došla zo ZP upomienka, že od júna nemá platené zdravotné poistenie. Vraj systém to už nemá takto doriešené. Pýtam sa, čo keby v období jún-november potreboval nejaké zdravotné ošetrenie, výdaj liekov a všade by zistili, že je vlastne neplatič poistného, kto by hradil náklady na lekárov, výdaj liekov?
Niekto tu vymyslel nejaký systém, ale nedotiahne ho až do dôsledkov do konca. A obyčajný človek, ktorý je na poslednom mieste v tomto systéme, aby behal po poisťovni a riešil takto vzniknutú situáciu, ktorú si sám nespôsobil.
Emana | 06-12-2017 19:59:56
Ak by živnostníkov zbavili rôznych zbytočných príkazov, zákazov, nariadení a pod., čo budú robiť zamestnanci rôznych kontrolných úradov ?
Snád by viacerým pomohlo, keby sa elektronicky prepojila Soc. poisťovna a Zdrav. poisťovna. Aspon keby všetky inštitúcie sídlili v jednej budove.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 06-12-2017 15:32:34
v dnešnej dobe počítačov treba na každú žiadosť 40 papierových príloh.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-12-2017 14:00:10
pre M.M | 06-12-2017 12:34:07 | - v prvom rade podstatou clanku nie je vzdelanie ziadneho aktera, ale snaga SaS odstranit byrokraciu v systeme.

Mate nieco zmysluplne k teme?
pre M.M | 06-12-2017 12:34:07
Prečo ste sa hneď chytili a zamerali na SMER ? Ste snáď opozičný mediátor ?
TO že niekto dostane v Sladkovičove titul je protizákonné ? Pokiaľ máte dôkazy že sa tam rozdávajú tituly nezákonne tak by ste to mali ohlásiť na polícii.

Bol tu spomenutý Rajtár ktorý má stredné vzdelanie. Ten Rajtár ktorý potopil aj svojho asistenta Rybaniča a zničil mu kariéru a aj budúcnosť.
sepultura666 | 06-12-2017 10:03:28
ako tradicne,ficovce okupuju vsetky weby,vsetky diskusie a len cakaju,aby mohli obhajovat svojich smerackych polobohov a spinit na niekoho,kto sa snazi poukazovat na zlodejstva a aroganciu a absurditu tychto smerackych zlodejov...cest vasej zasluznej praci,ficoovce....
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-12-2017 09:51:39
Zaroven je potrebne povedat, ze SAS ma zaujem riesit a napravat to, co vyznamne likviduje nielen podnikatelov, ale uz aj obcanov, ktori vybavuju cokolvek. Prezamestnanost na uradoch je obrovska a kazdym rokom zavratne narasta byrokracia a dokazovanie potreby mnozstva uradnikov.
Problemom je, ze aj v case, kedy stat na elektronizaciu vynalozil miliardy z nasich dani.

Podstata problemu teda je v tom, kto sa ozve. Ak ten, komu ide o buducnost az vlastnu existenciu, tak dovody chapem... ;-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-12-2017 09:46:15
Realita | 06-12-2017 09:39:30 | - viete, ako ziskali tituly niektoi vysokopostaveni clenovia SMER-SD na vysokej skole tutola vo vedlajsom meste?

Pytajte sa. Ja som sa pobavil fakt dobre.

Ak niekto podviedol vo vzdelani, je nutne vyvodit zodpovednost.

Ale aj vtedy je nevyhnutne voci zodpovednym vyvodit zodpovednost, ked boli vyberove podmienky nastavene na konkretneho uchadzaca a v rozpore so zakonom. Napriklad, ako v pripade hlavnej kontrolorky mesta Sered.

Moralny upadok v spolocnosti za poslednych 10 rokov je tak zavratny, ze sa z neho budu spamatavat este nasi vnuci.
Skody narobene v spolocnosti su pravdepodobne vyssie, ako za 3 vlad V. Meciara.

Moj nazor a verte, ze by som sa rad mylil...
Realita | 06-12-2017 09:39:30
Jozef Rajtár, náš tímlíder :)

“Vyštudovali ste šesťmesačný kurz na škole, ktorá je špecialista na vzdelávanie cez internet. Píše sa tam, že pre vstup do programu sa nevyžaduje žiadne predchádzajúce vzdelanie. Vyžaduje sa osobný počítač, prístup na internet a osobná disciplína. Podľa našich zákonov to nereprezentuje vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa,” podčiarkol.Kaliňák uistil, že nemá nič proti stredoškolsky vzdelaným ľuďom, prekáža mu však, že Rajtár predstiera, že má vysokú školu a dokonca to mal aj zneužiť. Podľa ministra totiž pôsobil ako člen dozornej rady v štátnej akciovke Slovenská konsolidačná, na čo treba vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa. Zároveň mal Rajtár ako člen dozornej rady schváliť predaj pohľadávky vo výške 4,5 milióna eur za 18.000 eur. “To je Bašternák čistý amatér oproti vám,”

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign