Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Koľko nás stoja Seredské novinky

Nakoľko sa tu v článku pána Veselického vedie obsiahla diskusia o dotácii pre seredonline. sk, rozhodla som sa zverejniť informáciu o výške dotácie pre Seredské novinky. Dňa 25.5.2010 ( upozorňujem, že to bolo pred uverejnením článku pána Veselického ) som poslala mailom na MÚ požiadavku nasledovného znenia : Vec: Žiadosť o poskytnutie informácie Dostalo sa mi do rúk májové číslo Seredských noviniek. Zaujala ma posledná strana, na ktorej sa nachádza reklama, v ktorej sa ponúka možnosť inzercie v Seredských novinkách. Podľa paragrafu 211 / 2000 Z.z. o slobodnom prístupe k informáciám Vás žiadam o vyčíslenie, koľko stálo vydávanie Seredských noviniek mesto Sereď ( tlač + ostatné náklady ) v rokoch 2006, 2007, 2008, 2009, 2010. Prosím o vyčíslenie každého roku zvlášť. Zároveň Vás žiadam v súvislosti s možnosťou uverejňovania inzercie v Seredských novinkách, kto bude konečným príjemcom finančných prostriedkov z uverejňovaných reklám . Bude to Mestský úrad alebo firma MNEWIS ? Za odpoveď vopred ďakujem Tóthová Iveta --- Dňa 27. 5. 2010 som dostala odpoveď : Odpoveď na dožiadanie v zmysle zák. č. 211/2000 Z.z. Na Vaše dožiadanie zo dňa 25.5.2010 o poskytnutie informácií v zmysle zák. č. 211/2000 Z.z. o slobodnom prístupe k informáciám Vám odpovedáme nasledovné: V roku 2006 bola MsZ v rozpočte mesta schválená čiastka 421 tis. Sk na vydá- vanie Seredských noviniek, čerpanie z rozpočtu – 350 tis. Sk. V roku 2007 bola MsZ v rozpočte mesta schválená čiastka 553 tis. Sk, čerpanie z rozpočtu – 507 670,- Sk. V roku 2008 bola MsZ v rozpočte mesta schválená čiastka na Seredské novinky vo výške 650 tis. Sk, čerpanie z rozpočtu – 619 823,- Sk. V roku 2009 bola MsZ v rozpočte mesta schválená čiastka na SeNo 23 236 €, čerpanie bolo – 23 236 €. Na rok 2010 bola MsZ v rozpočte schválená čiastka na SeNo 23 236 €, čerpanie – 9 299,12 €. Vzhľadom k tomu, že od 01.06.2010 je MsZ odsúhlasená zmena vydavateľa Seredských noviniek – vydavateľom od 01.06.2010 je Dom kultúry Sereď, Vaše dožiadanie sme odstúpili aj Domu kultúry v Seredi, ktorý Vám odpovie v zmysle zákona na druhú časť Vášho dožiadania ohľadne inzercie. S pozdravom Karmen Vavrová referent OVS --- Z domu kultúry som odpoveď do dnešného dňa nedostala. Úsudok o výške dotácie na seredské novinky nechám na každom z Vás. Seredské novinky sú plne hradené z peňazí nás - daňových poplatníkov. Zhodnoťte či si aktuálnosť článkov v seredských novinkách a ich obsah zaslúži tak vysokú dotáciu.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
niko | 07-06-2010 22:46:39
mozno len sofer ,,majster twenty,, p. lehocky... ;-)
Igor Lehocky | 07-06-2010 14:49:00
Naozaj neviem a nepochopím, čomu sa bráni mesto v prípade seredonline.O SN, ich aktuálnosti, kvalite a čítanosti tu už bolo napísané aj k iným príspevkom myslím že úplne všetko.Porovnávať "pekného Trabanta" s aktuálnym, dynamickým a moderným "Autosalónom", v ktorom si každý vyberie je dosť smiešne.Už ma len napadá,že je škoda,že "urazení"deň čo deň čítajú SOL.Keby sa dalo zariadiť, že by nemali prístup na SOL a boli by odkázaní iba na pekného Trabanta,ako dlho by im to vydržalo?
Ľubomír Veselický | 06-06-2010 22:27:12
ooo! Kvalita tlače a papiera tiež určuje cenu. Nižšie náklady na trnavské Novinky z radnice iba predpokladáte. Skúste ich doložiť číslami.
Miloš Majko | 05-06-2010 21:18:44
Nie je mozne non stop sediet nad novinami. A kazdy ma hranicu tolerancie v inej rovine. Ja osobne mimoriadne citlivo vnimam akekolvek prejavy cenzury. A tazko hovorit, co je standarsny nazor - i ked negativny a co uz je nieco, co sa niekoho dotkne. Inak povedane, ked niekto vyjadri negativny nazor na kohokolvek, ten koho sa to bytostne dotyka, to vacsinou vnima ovela citlivejsie, ako ostatni. Planujeme urobit verejnu diskusnu relaciu "Kaviaren" na temu SOL. Ocakavame ucast publika, ktore bude mat moznost online reagovat a prezentovat svoje pohlady na vsetky veci - ako na spolupracu novin s mestom, tak diskusiu, obsah novin ci ich smerovanie. Ocakavame ucast ako odporcov novin, tak priaznivcov. I ked je to mozno paradoxom, sme na jednej lodi a dovolim si povedat, ze takmer vsetkym ide o to iste. Rozdielne vsak vnimame sposoby dosiahnutia cielov. Termin verejneho nahravania relacie bude oznameny v novinach.
anonym | 05-06-2010 21:09:47
Trochu by som oponoval čo sa týka mazania príspevkov. Nejde len o podniknutie právnych krokov voči tým, ktorí urážajú konkrétne osoby. Je tu však stále dosť príspevkov, v ktorých sú vulgarizmy, rasistické narážky atď. Aj tieto treba vymazávať.
Miloš Majko | 05-06-2010 20:40:37
Prispevky ktore su v rozpore s platnou legislativou sme vzdy riesili, riesime a aj budeme riesit v sulade so zakonom.
Miloš Majko | 05-06-2010 20:37:37
pre hombre 05-06-2010 20:24 - povazujem si za povinnost reagovat na opravnene otazky citatelov. Ide o verejne zdroje a my nemame co skryvat - vsetko zverejnujeme. Vela otazok smeruje na mna a ja nepatrim medzi tych, ktori by zili z financnych zdrojov danovych poplatnikov, ci penazi mesta. Citatelia si pytaju informacie o dotaciach pre ine media. My nimi disponujeme - su to verejne udaje a preto nevidim jediny dovod neposkytnut ich verejnosti. Neodpisali sme vysledky hlasovania poslancov. Ale nemozeme nereagovat na sirenie skreslenych ci neuplnych informacii, a zaroven nemozem nereagovat na korektne polozene otazky. Znovu hovorim - SOL to boli su a aj budu. Otazkou vsak stale ostava online spravodajstvo v rozsahu, v akom ho SOL poskytuje uz takmer 2 roky na naklady tvorcov novin. To je ucel platenej spoluprace - sluzba, za ktoru mesto platilo inym mediam - napr. aj TV ZOBOR. A plati stale niektorym dalsim. Prirodzene ze budeme akceptovat rozhodnutie poslancov MsZ, ktori maju moznost sami si zvolit kluc podporovania sirenia informacii o meste a v meste. Zaroven by ako voci poslancom mesta, vedeniu mesta, tak voci citatelom nebolo korektne nedeklarovat trvalu nezavislost a objektivnost v inflormovani verejnosti.
Robo | 06-06-2010 23:12:16
No to by aj mna zaujimalo.Cena a pocet vytlackov?
pre hombre | 05-06-2010 20:24:07
Nemal som na mysli žiadnu formu pochlebovania SOL voči radničným pánom. Nie je však tajomstvom, že sú tu kritizované niektoré diskusné príspevky, pretože nepatria do slušnej diskusie. Práve tu vidím možnosť a momentálne aj príležitosť ako viac zdokonaliť úroveň SOL a určitým spôsobom sa zaviazať, že admin bude vymazávať, resp. v maximálnej možnej miere eliminovať tieto neduhy. To by mohol byť krok ako si zlepšiť vyhliadky na dotáciu. Hlasovanie o tejto zmluve bude 15. 6. a podľa mňa je nešťastné už teraz kritizovať všetku nevôľu poslancov MsZ predmetnú zmluvu schváliť. Priestor na kritiku by som ponechal po hlasovaní, bude ho ešte dosť. Myslím, že by bolo uvážlivejšie neodpisovať vopred hlasovanie. Nie je to dobrá stratégia. Obávam sa, že takýmito článkami škodia samotní autori svojim internetovým novinám.
Miloš Majko | 05-06-2010 20:00:44
anonym - navrhnite, ako este viacej vylepsit (pripadne ako vylepsite) obsah SOL. Dakujem.
Drago | 05-06-2010 18:38:46
no tak myslim ze po takychto udajoch by ste mali vediet co je lepsie a prinosnejsie pre nas obcanov,, ci mesiac stare udalosti a klamstva poslancou v SN ,alebo niekolko hodin stare udalosti s moznostou diskutovania a hlavne pravda v SOL,, ZAMYSLITE SA VED SU TO NASE PENIAZE!!
Miloš Majko | 05-06-2010 16:04:17
Nedovolim si povedat, ze uroven SN je zla. Aktualnost materialov je vzhladom na ich mesacnu periodicitu na urovni viac menej statistiky. Myslim si, ze kazdy z nas vidi, ako rychlo plynie cas, co sa za mesiac udeje. Za ten posledny sme tu maliu dve povodne a vela akcii pre deti. Priestor v printovych novinach je vyrazne obmedzeny a teda nie je mozne hovorit o fotoreportazi a prirodzene uz vobec o videu. Uroven SN vsak musi posudit obcan. Ten, musi aj akceptovat fakt, ze kazde jednotlive noviny stoja cez 10 Sk. Ako som uz napisal, SN by sa nemali tvarit ako klasicke noviny. Mali by byt predovsetkym na uverejnovanie novych VZN, oznamov pre obcanov a komunikaciu MsU a poslancov s obcanmi. Nieco ako verejnopravne media. Uz vobec by nemali mat moznost uverejnovat reklamu. Je to nezmysel a podnikatelom v danej oblasti skladajucich sa na ich vychadzanie uberaju z reklamneho kolaca. SN na 100 % patria mestu - teda obcanom mesta. Bud budu SOL poslancami akceptovane take ake su, teda prinasajuce pravdive a objektivne informacie, alebo jednoducho poslanci neodsuhlasenim spoluprace s mestom, deklaruju svoj strach z ich existencie a otvorenej komunikacie s obcanmi. Aspon tak vyznievaju dovody rady. Ked sa v tejto suvislosti pozrieme na anonymnych prispievatelov do DF a porovname ich s ucastnikmi napr. predvolebneho mitingu - kde je rozdiel? Snad kazdy kto nieco povie musi predlozit OP? Kazdy citatel je natolko inteligentny, aby vedel rozlisit uroven jednotlivych prispevkov DF a na zaklade toho im prilozil patricnu vahu. A kazdy autor si zvazi, ci za par Euro preda svoje meno, alebo bude pisat pravdu. Verejnost i poslanci vedia, ze SOL neziadaju peniaze zadarmo. Na zaklade svojich dvojrocnych nespornych vysledkov ziadaju to, co ostatni dostavaju dlhe roky. Zial na kvalitu tych ostatnych spatna vazbe neexistuje. Nie je v nich mozna diskusia a teda autor sa mylne moze domnievat, ze jeho materialy su genialne, on je neomylny a vsetci schvaluju to, co napisal. Skutocne si myslime ze na takeho klamanie samych seba nie je prineskoro? Naozaj tak zaostavame vo vyvoji?
Ľubomír Veselický | 06-06-2010 11:42:39
Rastúce náklady na Seredské novinky súvisia okrem iného s počtom vydávaných stránok, druhom papiera, počtom výtlačkov i cenou tlače a distribúcie. Súste si spomenúť v akom rozsahu a na akom papieri vychádzal Most v r. 2006 a 2007. Porovnávať Seredské novinky a internetové noviny je zbytočné. Nie sú porovnateľné. Tieto dve médiá si nikdy nekonkurovali a nikdy si konkurovať nemôžu. Tlačené noviny majú vzhľadom na svoj časový proces vzniku veľkú nevýhodu. Nedokážu byť aktuálne v priebehu niekoľkých hodín. Na druhej strane ich čítanie je veľmi pohodlné a nie je závislé na energetickom zdroji. Nikto z doterajších diskutujúcich sa žiaľ ani len nezamyslel nad tým, aká je skutočná spoločenská objednávka po tlačovom mestskom periodiku. Faktom je, že ľudí odkázaných na tlačené noviny je stále viac ako tých, čo sú pripojení na internet. Obidve tieto médiá majú svoj priestor a obidve podávajú informácie. Preto by mali byť obidve mestom podporované.
JA | 05-06-2010 15:35:22
nikedy :-D :-D :-D
hombre | 05-06-2010 15:08:42
pre :anonym 10:42 Vážený pane, nech to myslíte akokoľvek dobre, SOL sa nikedy neznížia k pochlebovaniu radničných pánov. Ani si nikedy nevymýšľali nič, čo by nebola pravda a nedalo by sa obhájiť. Súhlasím s Vami v tom ,že u niekoľkých poslancov a p. primátora spomedzi nich nevynímajúc, si SOL postavia skôr proti sebe ako na svoju stranu. Ale také obdobie poklonkovania za kúsok syra, to sme tu už mali a vznikla z toho spoločnosť, kde väčšina občanov trpela skoliozou (skolioza=pokrivenie chrbtice) a mocní si pokojne vládli a ťažili z riadenej neinformovanosti obyvateľov krajiny. A o to myslím že SOL ide. Odstrániť neinformovanosť.
anonym | 05-06-2010 13:28:34
nemyslim si ze seredske novinky su zle.Nemozeme porovnavat online internetove noviny s tlacenym mesacnikom.Stale si myslim ze je co napisat aj do tlacenych novin a mnohe spravy napriklad zhodnotenie roznych udalosti a mnozstvo ineho sa hodi aj do tlacenej verzie.Okrem toho su zadarmo a k dispozicii aj ludom,ktori nepouzivaju internet a neni ich malo
niko | 05-06-2010 11:14:21
ja by som bol aj za pausalny poplatok pre SOL napr. vo forme 1 Eur. mesacne,po prihlaseni a zaplateni poplatku na ucet. urcite by ma to nezabilo a ak tak spravi 1000 ludi ,ktorim by to nevadilo, nemuselo by SOL ziadat mesto o prispevok ( ja viem ta principialnost...) :-P ;-)
anonym | 05-06-2010 10:42:55
SN sú naozaj predražené vzhľadom na kvalitu a neaktuálnosť článkov, ktoré ponúkajú. Ak by som však ako redaktor mal záujem na dotácii pre SOL, odpustil by som si takéto články. Treba si uvedomiť, že na mestských mocipánov takéto kritické články pôsobia negatívne, tá snaha je kontraproduktívna a výsledkom toho všetkého môže byť, že si sami zatvárate cestu k dotácii pre SOL. Odporučil by som menej kritiky, pretože dosiahnete opak. Čím viacej sa tu objavia články na podobné témy, tým menšia šanca bude na získanie dotácie. Skúste sa nad tým zamyslieť, nemyslím to v zlom. Momentálne je v kurze kritizovať drahé a úbohé SN, vyzdvihovať SOL a to aj s masívnou podporou čitateľov. Váš kolektív to možno povzbudí, ale týmito krokmi si cestu k dotácii nevydláždite. Nemyslím, že je to dobrá stratégia.
sin | 05-06-2010 10:33:44
SN sú, ako píše Pedo, predovšetkým pre poslancov MsZ negramotných v práci s PC :-(
Pedo | 05-06-2010 09:28:41
v SN sa väčšinou prezentujú poslanci MsZ a obhajujú sa prečo robia svoje veci ako robia. Tak sa pýtam načo také dotácie pre prezentovanie sa poslancov? Tých 23000 € je nehorázna suma za novinky, ktoré s údajmi sú aj tak pozadu. Ak by sa vrazili tie peniaze napr. do obnovy mestskej stránky bolo by to užitočnejšie a nebolo by to ani tak nákladné. V dnešnej dobe vzhľadom na ich obsah sú SN luxus. Načo sú nám informácie zo SN, kde sa 10 poslancov akože chváli, že čo oni urobili, ako zahlasovali a potom dookola sa obhajovali prečo tak urobili. To nech si zaplatia články zo svojho, ale nie z daní občanov.
anonym | 06-06-2010 20:14:57
Všetky vytlačky SN ktore sa davaju v činžiakoch do schranok hned končia v krabiciach a v smetiakoch lebo to nikto nečita ked je to mesiac stare
Katka | 05-06-2010 08:41:39
*yes* suhlasim s Milay 05-06-2010 05:27
Milay | 05-06-2010 05:27:48
Podľa môjho názoru,SN sú obsahovo slabé,zprávy mesiac staré už nemajú skoro žiadny význam.SOL sú photové,rýchle a obsahovo bohaté.Možnosť reagovania na jednotlivé témy je tiež veľkým prínosom.Podľa môjho názoru,SN sú veľmi drahé,v porovnaní cena-kvalita a kľudne ich môže nahradiť mestský rozhlas(pre tých,čo nemajú internet)a radšej podporiť SOL,ktoré sú na dobrej úrovni.
ooo | 06-06-2010 20:23:36
Obhájcom SN doporučujem pozrieť sa ako vyzerajú Novinky z radnice v Trnave. Kvalita papiera a tlače nie je dôležitá, dôležitá je náplň. Predpokladám, že MÚ Trnava svoje noviny vydáva v ďaleko vyššom náklade a neporovnateľne lacnejšie, ako Sereď.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign