Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"Každý má síce právo na vlastný názor, ale nie na vlastné fakty." - píše Tomáš v diskusii k programu s Tiborom E. Rostasom

Miloš MajkoDátum14. 03. 2017 22:24:27TémaDISKUSNÉ RELÁCIE

Pod článkom s uverejnenou diskusnou reláciou s Tiborom Eliotom Rostasom vložil diskutujúci príspevok, ktorý si podľa môjho názoru zaslúži byť pretransformovaný do samostatného článku, pod ktorým diskusia bude určite na prospech veci. Lebo o diskusii to predsa je.

tomáš | 14-03-2017 18:58:27 |

Upozorňujem, že môj nasledujúci komentár komunikuje nevhodné stanoviská, obsahuje nekorektné vyjadrenia a vulgárne výrazy. Ospravedlňujem sa preto vopred slabším povahám. Ale chujoviny treba nazvať chujovinou.
Po vzhliadnutí videa konštatujem, že všetky prahy bolesti boli prekročené, pozeraním týchto potemnelých fantasmagórií a konšpiračných ejakulátov. Ale zase zistil som, že existujú poruchy vnímania reality, na ktoré súčasná psychiatria nemá diagnózu.
V akej nevedomosti som sa ja túlal sa týmto svetom, kým mi tento falošný prorok nevysvetlil ako to celé je.


Už som si tu prečítal slepo súhlasné reakcie, že je v poriadku že tento vierozvest dostal priestor, lebo veď demokracia bla bla bla . Prečítal som si aj reakcie, kde s ním podaktorí síce nesúhlasia, ale tiež by diskusiu nezakázali lebo veď ideálna rečová komunikácia. Asi budem prvý (ak sa nemýlim) ktorý napíše, že som presvedčený, že pán Rostas by nemal takto veľkoryso dostávať čas a priestor (nemýľme sa, pri súkromnom médiu sa nejedná o cenzúru), pretože to budí dojem, že úchylní autori konšpiračných teórií a ruskí trollovia sa medzičasom stali serióznymi partnermi na diskusiu. Zásadne som proti takej vyváženosti, ktorá sa zvykne vynaliezavo označovať ako princíp “päť minút Hitler, päť minút Židia”. S fikciami a predsudkami nemá zmysel viesť diskusiu, lebo im to len dodáva nezaslúženú pozornosť. A presne to je jeden z ich cieľov – pripustiť, že vec nie je objasnená, rozhodnutá, že stále v otázke historických faktov nie je jasno. Akosi sa nemôžem zbaviť dojmu, že z toho vanie vánok z východu. Každý má síce právo na vlastný názor, ale nie na vlastné fakty. A môžu byť fakty alternatívne? Minimálne pán Rostas si myslí, že môžu. Ja som presvedčený, že sloboda prejavu sa vzťahuje na názory, nie falošné fakty (ktoré Rostas chrlil vo veľkom). Ale chápem, že smäd po alternatívnej realite je dnes veľký a má aj viac príležitostí k uspokojeniu než kedykoľvek predtým. Zmätenie zo súčasného zložitého sveta plného protichodných informácií vedia šikovní demagógovia šikovne využívať. Konšpirátori ťažia z obrovskej príťažlivosti podvratných teórií, ktorých sugescii dezorientovaný človek ľahko podlieha (preto som rád že sa v štúdiu našli aj kriticky mysliaci ľudia, ktorí Rostasa nachytali ako sa povie na hruškách a bolo to na Rostasovi nepríjemne vidieť). Nepochopil som účel ani výsledok tejto diskusie, keďže sa protistrany nakoniec zhodli iba na tom, že navzájom nesúhlasia, čo bolo už vopred avizované.


Pointa však leží inde ako vo faktoch a kontrafaktoch (pretože aj konšpiračný mamľas bude donekonečna tvrdiť, že fakty sú na jeho strane). Pointa leží v štruktúre falošných teórií, pojmovej analýze a tiež v psychológii autorov takýchto „alternatívnych teórií“. S konšpirátormi teda nie je treba polemizovať, ale predovšetkým demaskovať ich ideologické pozadie. Podľa Aristotela je najväčšia hlúposť diskutovať o hlúposti s hlúpymi. Niečo na tom bude. Ak je niečo hnoj, tak to nebude voňavé seno. Ako raz niekto múdry napísal, podobnosť medzi Čarlím Mansonom a Tiborom Rostasom nie je celkom náhodná. Ak ste niktoš, ak ste umelecky neuspeli a ak máte mesiášske ambície, musíte si na svojom blbom ksichte nechať narásť chlpy...a potom možno stúpnu vaše šance na nazhromaždenie dostatočného počtu kreténov. Alebo inak povedané, dlhé vlasy, chlpy na brade, retiazka a citáty od „autorít“, publiku celkom neznámych a buďte si istý, že blbci vám neprestanú aplaudovať. Rostas sa rozumie nielen konšpiráciám, ale aj marketingu.
Toľko taľafatiek pospolu som hádam ešte ani nepočul: počnúc NATOm ako teroristickou organizáciou, cez tvrdenie že ruská propaganda je lož, nezmysloch a skratkách o inštitúte referenda (čo mu pán Majko veľmi trefne vysvetlil), banálnych tvrdeniach typu aby sme si udržali najlepšie mozgy, hnoji o izraelských tajných službách, o sebestačnom Slovensku (ktoré mu pán v štúdiu krásne vyvrátil), o Rakúsku (o ktorom mimochodom nemal ani šajnu a preto diskusiu odviedol k cenzúre jeho osobnosti), až k svinstvám okolo pána Benčíka. Jediné čo som mu veril, že myslí to myslí vážne bolo, keď hovoril, že treba odvážnych ľudí, ktorí sú inšpiráciou ako Štúr, Štefánik, v tejto línii narcisticky narážajúc zrejme na svoju maličkosť. No a korunou jeho vyváženého pohľadu na svet bolo, keď si ako šéfredaktor vlastného plátku nemohol spomenúť ani na jeden článok kritický k Rusku. Čo dodať. Možno by som mu pripomenul, kde boli jeho redaktori, keď z Grozného zostali len ruiny potom, čo ruský vrchný gen. Tročev nechal mesto zrovnať so zemou a od surovosti ruskej armády sa človeku dvíhal žalúdok?


Úspech takýchto Rostasov si vysvetľujem v kontexte intelektuálne a morálne zničenej spoločnosti, v ktorej si osobnosti, ktoré by inak boli grotesknými marginálnymi figúrkami, môžu získať rešpekt ba obdiv, pretože skvelým spôsobom reprezentujú ľudí, ktorí ich obdivujú. To je najhorší zo všetkých úpadkov. Všeobecné vyhliadky do budúcnosti preto považujem za dosť neradostné.

- - -

Za dôležitý považujem fakt, že diskutujúci Tomáš si urobil čas na pozretie celej relácie a následne na napísanie zaujímavého názoru vychádzajúceho z pomerne podrobnej analýzy v diskusii preberaných tém.

Verím, že diskutujúci sa nám ohlási osobne - podrobnejší rozhovor by sme uvítali.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-03-2017 20:30:04
Za najdolezitejsie pri normalne mysliacich obcanoch povazujem dostatok informacii z relavantnych zdrojov. Rozumny clovek si nazor urobi.
anonym | 15-03-2017 20:25:09
To je OK, ale tvrdim, ze nemozno slepo velibit niektoreho z nich. Ani jeden nie je dobry, ani jeden si nezasluzi vychvalovat.
pre Dodatok | 15-03-2017 20:15:48
Prestaň písať bludy.
Vieš čo znamená slovíčko okupovať?
Každý občan ? Naozaj? A máš aj nejaký dôkaz? Alebo len taras na úrovni Rostasa? Neviem načo by napríklad špehovali teba, bezvýznamnú kvapku v mori.
Nemôžeš mať svoj názor? A keď ho máš tak ťa zavrú? Pošlú do uránovej bane? Jaaj to bolo vtedy ked tu boli Rusi. Nezamienaj si rozdiel medzi perzekúciou za názor s neschopnosťou obhájiť lži.
Mimochodom, Banášová je pochovaná? Zaujímavé že sú jej plne noviny má vlastnú reláciu/show a aj cenu OTO....Hmmm to ju ale zničili.
Máme tu viac amerických vojakov? To fakt? A kde sú prosím ta tie desaťtisíce američanov? Skryvaju sa v horách alebo čo?

Tvoj príspevok je krásnou ukážkou alternatívnych faktov, teda bohapuste lži od vrchu až po spodok.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-03-2017 20:00:25
anonym | 15-03-2017 19:49:51 | - je to pochopitelne. Ide o dve mocnosti, ktore o svoj geopoliticky vplyv superili, superia a superit budu. Vsetkymi prostriedkami - aj vojensky.

anonym | 15-03-2017 19:49:51
Je ubohe velebit Rusov a odcudzovat NATO. Je ubohe velibit NATO a odsudzovat Rusov. Jedni aj druhi maju za usami a ak niekto velebi jednych a odsudzuje druhych, zakonite vidi veci ciernobielo. Objektivita nula bodov. Howgh.
onanym | 15-03-2017 19:28:40
pre anonym | 15-03-2017 16:22:02
- zaujimave, ako dobre ma poznas. Zase kamo, som realista a viem, ze nijake riesenie nie je idealne. No, az tak daleko by som s Ruskom nesiel. Len mi islo o nazorny priklad, ze nie je vsetko je super s Ruskom. A stojim nohami na zemi. A tie osoby Stanke, Kemka, ci kto dalsi..nemam sajn, ake maju nazory, tak ma s nimi nespajaj. Kazda alternativna \"pravda\" ma svoje alternativne moznosti...
- s gulakom vsak mozem suhlasit.

A ja svoju cinnost tuna ukoncim tym - pri nazore na svet pouzivajte hlavne svoj rozum a nie co vam tlacia do hlavy. Ci mainstream media, alebo tie tzv. alternativne media..
dodatok | 15-03-2017 19:28:14
P.S. Ludia stale opakuju ze rusko nas okupovalo pred 30 rokmi.
Dnes nas okupuju USA len nie so zbranou. Kazdy obcan je spehovany, odpocuvany a monitorovany. Clovek nemoze mat dnes svoj nazor a ked sa opovazi vyjadrit tak mimovladne media ho hned pochovaju ako v pripade Banasovej.
Dnes tu mame viac americkych vojsk ako kedysi rusov spolu s tym ze media nam stale vykresluju rusov ako tych zlych. To iste ked nas rusi krmili zlými americanmi. Nic sa nezmenilo len je modernejsia doba.
gulak | 15-03-2017 16:40:58
Len naivní ľudia si možu myslieť,že Rusko nam chce zle a USA len dobre...svetove velmoci vždy parazituju na ukor iných štatov....a demokracia neexistuje v nijakom štate..dnes su ludia na verejnosti neustale špehovani roznymi kamerami..pričom je zaujímave,že tá kamera vždy zachytí nejaký dopravný priestupok,ale ked sa stane nejaká lupež,prepadnutie..tak tá kamera je skoro vždy otočena iným smerom..
pre anonym | 15-03-2017 16:22:02
Este treba napis ako rusko bojovalo v roku pred nasim letopoctom.
Nemecko tu vyvrazdilo miliony ludi ale to je v poriadku lebo ty mas len to rusko.
Madarizacia na svk ti tiez nevadi ked nas tu zotrocili a nasich dedov a matere bili remenom za slovansku narodnost.
Amerika napadala a bombardovala staty na opacnej strane zemegule.
Jasne sa len ukazuje ako taky Hrib dokaze zmasirovat najjednosuchsich obyvatelov a vstiepit im jeho nazor.
Keby Hrib, Kemka, Stanke povedali ze z ruska prichadzaju zombii tak uzivatel - anonym by uz teraz doma barikadoval
onanym | 15-03-2017 15:01:52
Ak by sa niekomu NATO zdalo ako jediny agresor...skuste si mrknut aspon zoznam akcii, do ktorych sa protipol NATA pustil.. https://spravy.owl.sk/detail/vojny-a-vojenske-intervencie-ruska-vratane-zssr-v-20-a-21-storoci-15-oktober-2016-verejne-1444067615645727

A pekny den zelam
seREdan | 15-03-2017 10:07:22
Som si vedomý že v dnešnom svete s rozvinutým prístupom k informáciám, ktorýje prehustený rôznymi \"pravdami\" často krát s protichodným obsahom je dosť ťažké sa orientovať a nájsť skutočnú pravdu. Preto by som sa najradšej vyhol tejto filozofickej kategórii, lebo každý sa ju snaží prispôsobiť svojmu videniu sveta a potrebám. A tomuto sa nevyhol ani Tomáš vo svojom diskusnom príspevku tomáš | 14-03-2017 18:58:27 | Týmto jeho príspevkom sa zaradil medzi mnohých úbožiakov navonok síce s prejavom intelektuála, zato obsahom plným sofistikovanej nenávisti v tomto prípade voči T.E.R. Čím sa p. Tomáš líšite od mocných bývalého režimu, ktorí nepripustili svojich kritikov ku žiadnemu prejavu? A dokonca vyzývate aj menej sledované médiá ako sú tie meinstreemové, aby sa takýmto ľuďom neposkytoval priestor. Váš výrok „..že pán Rostas by nemal takto veľkoryso dostávať čas a priestor...“ vás diskvalifikoval v očiach každého slušného človeka na úroveň obyčajného diktátora s intelektuálnym prejavom!! Je mi vás ľúto.
onanym | 15-03-2017 09:27:44
A co sa tyka Bencika - popieranie holocaustu nie je vari trestny cin? Rovnako \"bonzovanie\" obcanov v cudzej armade nie je trestny cin? A to, ze ich \"natrel\", je len ich hlupost. Kazdy by si mal byt vedomy svojho konania. CO je trestne a co nie. A ich profil? Ja osobne ho mam \"zamknuty\". Takze nik cudzi mi tam nemrkne. A aj medzi priatelmi mam zopar ludi nastavenych tak, aby mi tam nic nevideli. Takze to uz je skor o ich hluposti.
onanym | 15-03-2017 09:22:39
Aha...tak mi povedzte ku komu sa priklonit? K agresorom z Ruska? Mohli by sme si o tom popisat ak chcete viac - napadnutie Finska, potlacenie povstania v Madarsku, NDR (pokial viem), priatelska navsteva Ceskoslovenska, ktora trvala cez 20 rokov, Afganistan, Osetsko, Ukrajina, atd...Povedzme si to takto, kazdy ma krv na rukach.
p.onanym | 15-03-2017 09:15:33
Samozvaný “lovec konšpirátorov” a “bojovník proti Ruskej propagande,” Juraj Smatana, opäť perlí. V snahe ospravedlniť americkú agresiu voči Líbyi, pri ktorej zahynuli tisíce nevinných ľudí vyhlásil, že mu je táto agresia milšia, ako uvažovať o opustení vojenskej organizácie NATO. Inými slovami, ak ide o vraždenie v záujmoch
onanym | 15-03-2017 09:04:25
Tomas to napisal perfektne. Vy, odporcovia NATA sa s otvorenou narucou sa chcete trepat s otvorenou narucou do Ruskych ruk?! Ste normalni? Hadam sami neverite bludom o nasej neutralite... TO proste nejde...
Pre Tomáš | 15-03-2017 08:20:03 - takemu Smatanovi ci Bencikovi nesiahate ani po paty...Havrana neriesim. Jeho pseudointelektualne kecy ma fakt, ale fakt netrapia...
Pre Tomáš | 15-03-2017 08:20:03
Úspech takýchto \"Tomášov\" si vysvetľujem v kontexte intelektuálne a morálne zničenej spoločnosti , ktoré by inak boli grotesknými marginálnymi figúrkami, môžu získať rešpekt ba obdiv, pretože skvelým spôsobom reprezentujú ľudí, ktorí ich obdivujú. To je najhorší zo všetkých úpadkov za výdatnej podpory novinárov. Všeobecné vyhliadky do budúcnosti k vôli tímto \"Havranovcom, Smatanovcom a Benčíkovcom\" preto považujem za dosť neradostné.
Pre pre tomas | 15-03-2017 08:18:22
To je presne to,čo sa snaží Tomáš ľuďom vyjasniť.Ked nemáte potrebné znalosti,tak nedristajte!Kedy napadlo NATO Irak.Bolo to USA,za pomoci Veľkej Britanie.
pre Tomas | 15-03-2017 00:22:51
neboj nabuduce bude video kde bude Lipsic, Matovic, Korda, Thotova, Kemka, Hrib, Remisova, Galko a ine pre teba osobnosti naseho slovenska. Tam budes mat moznost sa odbavit nasobne aj niekolko krat za sebou.

P.S. Pokial nieje NATO teroristickou organizaciou tak potom nechapem ako mohlo zautocit na Iraq kde tajne zlozky klamali ludom ze Sadam ma biologicke zbrane : Ako je mozne ze NATO nerespektuje OSN ?

Takychto Tomasov svet potrebuje inak by mi nemal kto na pumpe umyt okna.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign