Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Kamery a bezpečnosť v Seredi

Vladimír HeregaDátum20. 02. 2014 18:33:30TémaBezpečnosť

Vzhľadom na nedávne udalosti, ktoré sa bohužiaľ dotkli priamo blízkeho človeka, som sa rozhodol napísať tento článok. V Seredi máme momentálne rozmiesnených cca 50 kamier.No pýtam sa, sú všetky funkčné a vždy v prevádzke?Mali by byť.Ak sa však pozrieme nato, čo sa nedávno stalo napr. v meste, keď neznámy páchateľ nabúral s autom a rozbil 3 autá ale z kamier sa nezistilo nič, alebo poškodené auto nejakým hrdinom či hrdinami, a v neposlednej rade zranenie ženy pri poliklinike v pondelok, kde páchateľ z miesta činu ušiel a to ešte nerátam nespočetné zlodejiny na mestskom cintoríne, je na mieste otázka, či sú rozmiestnené správne a či sú stále pod dohľadom a v prevádzke.Je jasné, že kamery nemôžu byť všade a páchateľov neodradia, no rozhodne prispejú k ich odhaleniu. V minulosti som písal o zlodejinách na cintoríne, ohľadom ktorých som sa stretol s p. Veselickým a síce po dlhšej dobe sa osadila kamera na moste, ktorá sníma aj priestranstvo cintorína, no v noci je tam na dve veci, lebo ak nemá nočný režim, na cintoríne sa v noci nesvieti ak nerátam kahance, čiže sotva niekoho nasníma. Priamo v areáli však nie je ani jedna. Netreba, škody v tisíckach eur, ktoré sa tam za tú doby stali nie sú podstatné. To, že sa tam denne pohybujú desiatky, ba stovky ľudí, cez deň alebo aj večer tiež nie je zrejme podstatné. Načo, veď ide len o bezpečnosť bežných občanov. Je správne, že sú strážené detské ihriská a frekventované ulice ale prečo sa neosadí aspoň jedna aj za Kauflandom na Fándlyho, kde je dosť rušno hlavne v noci a nie je nič zriedkavé ak si nejaký hrdinovci dokazujú zdatnosť na autách, ktoré sú tam odparkované, čo sa teda stáva aj na Cukrovarskej, napriek tomu, že tu kamera je. Nechápem, načo sú v parku 4 kamery, z toho jedna v prázdnom areáli Amfiteátra. Ukradnúť tam nie je čo, a tí čo tam v noci chodili, tam chodiť budú takisto. Podľa akého vzorca sa tu rozmýšla? Kamerový systém sme zaplatili všetci ale, ak sa človek pozrie nato, kde a ako sú umiestnené, zistíme, že najprv sú nejaké záujmy a až potom záujmy verejné. Je určite dobre, že ich tu máme ale je potrebné aby snímali neustále a aby to čo nasnímajú aj niekto sledoval. Neviem koľko operátorov to má na starosti, ale ak je to len 1 človek, tak sa môže zblázniť a aj tak mu kopec vecí unikne. Stálo by určite zato, keby MP dávala k dispozícii pre verejnosť náhľad záznamov. Už len kvôli tomu, že veľa vecí by sa určite vyriešila rýchlejšie.Pretože byrokracia okolo riešenia trestných činov v našej republike je taká zdĺhavá, že niekedy je aj 7 dní málo nato aby si niekto niečo vyžiadal. Je mi jasné, že teraz si mnohí povedia, zase tí veční kritici, čo oni spravili pre toto mesto? To čo aj všetci, platím dane, teda aj zástupcov mesta a zaujíma ma kde a ako sú investované. Ale rovnako dobre si uvedomujem, že ak je nejaký problém, mal by sa riešiť, nie sa tváriť, že všetko je ok, máme najbezpečnejšie mesto na svete, 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
pre...dalsieho mudrlanta | 27-02-2014 17:32:38
Tak ako odhliadnuc od toho ze oznam by mal ist od kauflandu a nie sa chodit vypytovat ci im nahodou nechybaju, ako mozes tvrdit ze sa tak uz aj napriek tomu zo strany MP v minulosti niekolkokrat nestalo...???!!!
Ved sa to tu uz v minulosti niekolkokrat spominalo ze napriek upozorneniu bola ich reakcia taka aka bola... Predtym sa sa chystas niekoho zosmiesnovat a kydat si over fakty a potom pis!!!
pre mudrlanta | 27-02-2014 12:54:52
ono keby MP sa opýtali vedenia Kauflandu ,či im chýbajú nákupné vozíky a Kaufland by potvrdil,že nechýbaju je to iné no to by sa im muselo chcieť sa ísť opýtať .
a ešte predtým | 27-02-2014 10:54:51
ako mi dáš odpoved lebo vidím že si odbornik teoretik, co si sucho precital par § z priest. zakona si nastuduj co je to priestuk, zavinenia, znaky sk. podstaty priestupku tj subjekt, subjektivna stranka, objekt, objektivna tranka. Tu je to celkom dobre rozpisane v stati 3.1 a 3.2
http://nechodimnaprednasky.sk/nahlad-prednasky/5088/spravne-pavo-procesne-ucivo
Pre jozefa | 27-02-2014 10:08:38
Splietas dve absolútne rozdielne veci ale radikálne odlišné veci tak ako ti to vyhovuje. Skusim to ešte raz možno aj trocha proti otázkou dokonca tam bude aj krádež. Práva nefalsovana s úmyslom takže aj tento príklad bude nie presne taký istý . Zase to bude o tom co som už písal predtým nie je poškodený nieje skutok a nevznikla škoda na majetku tak ako to predmetný par. 50 vyžaduje. Predstav si ze idem na bicykli do obchodu. Je to starsi bicykel ani ho preto nezamknem. Niekto mi ho ukradne (doslova ukradne tj je tak ešte aj úmysel hoci niekto šikovný by sa aj z toho vedel vyvlieknut stačí vedieť čo a ako povedat) a ja vec neoznamim na políciu pretože išlo o starší bicykel co pre mňa nemal žiadnu hodnotu (aká to analógia s kauflandom ktorému na vozíkov nezáleží pretože pre nich zrejme nemajú žiadnu hodnotu a viacmenej s tým rátajú a zrejme to majú zaratane do cien tovarov) . V skutočnosti došlo ku skutku kradeze ale ja som vec neoznamil - ma polícia podľa teba povinnosť začať vec riešiť ako priestupok proti majetku ak navyše ten bicykel na druhý deň nájdu na ulici... ?
re Jozef | 26-02-2014 21:54:02
Takže podľa tvojho vysvetlenia pokial by naši spoluobčania na Cukrovarskej ul. si premiestnili lavičky z namestia pred svoje domy nebol by podla teba naplneny par.50 z dôvodu,že by sa im nepreukázal umysel.Trochu zvráteny vyklad priestupkového zákona.
Yveta | 26-02-2014 21:44:36
Vedenie MP sa zmenilo no podľa môjho názoru ešte k horšiemu,nakoľko dva roky dozadu bolo vydieť MP viac v uliciach,ako teraz.
re Jozef | 26-02-2014 19:15:27
Este k tomu pridaj to ze nikou nechybaju a este stale mi tvrdis ze je to priestupok proti majetku?
Ozaj ako ten umysel ukradnut vozik by si preukazal? ty povies ze je to umysel a hotovo? Aaach jaj kde si ty a kde je realita...
Sak skus to inak, podaj oznamenie na policii z podozrenia na priestupok proti majetku, a sam sa potom mozes dotazovat na postup a ako tovje oznamenie skoncilo...
Jozef | 26-02-2014 18:36:49
pre:
co nechapes na tom §50?
alebo sa bojis dokazovat umysel?
Snad nechces povedat, ze tych 10-15 vozikov, ktore tam pred nedavnom stali v gete plne bordelu a dlhy cas, sa da ospravedlnit tym, ze si len chceli doviest nakup domov a potom ich vratit?
A pri takych mnozstvach, keby cajti chceli, tak sa to da kvalifikovat uz ako precin.
Ale skus si to dat vysvetlit niekomu inemu, kto sa nebude bit do prs.
Pre Petra | 26-02-2014 17:49:29
Možno si to nepostrehol ale Vedenie MP sa menilo pred dvoma rokmi ci aj toto je zle a zase treba zmena?
Re Jozef | 26-02-2014 17:47:03
Aj si čítal ten priestupkovy zákon alebo si to len myslíš že to tak je...? Kde si ty a kde je realita... Žiaľ to ze ty si to myslíš je malo je vidieť že sa v tom absolútne nevyznás ale budeš sa tvrdohlavo biť do pŕs ze máš pravdu. Pri všetkej úcte k tvojim vedomostiach v iných veciach v týchto sa nevyznás ani za mak neber to v zlom prosím ale takto sa to ťažko vysvetľuje ak ty si o tom ani z rýchlika nepočul... Daj si niekomu skusenejsiemu vysvetliť §50 priest zákona. Potom po debatu jeme
Peter | 26-02-2014 14:44:24
jedno je isté,že MP nás poplatníkov stojí ročne cca 400 000 eur a výsledok ich práce je minimálny. Treba s tým už niečo robiť buď je chyba vo vedení MP,alebo v samotných policajtoch to už si musí vyriešiť primátor.
Vladimír Herega | 26-02-2014 11:32:11
pre reVladimir 25-02-2014 16:40:09
Vážený, nemám potrebu písať bludy alebo len tak do vetra.Napísal som sem veci z vlastnej skúsenosti.Kritika sa nepáči nikomu a ano kritizovať dokáže každý.No naozaj sa mi nepáči, ked zavolám na MP, že sopliaci idúci zo školy si krátia čas na zastávke okopávaním áut alebo ich triafaním gaštanmi a pod.Výsledok?Hliadka nikde.Volal som hliadku MP, že na cintoríne sa pohybujú idivíduá, ktoré určite nešli nikomu na hrob, nakoľko mali so sebou viac tašiek než na na nákup do Tesca.Výsledok?Hliadka ani po 20 min. nikde.To nie sú výmysli ale realita.Ako občan platiaci dane, by som konečne rád videl, že aj v Seredi sú nejak rozumne využité, nie len na novú trávičku a utopené v Sokolovni.Je super, že riešia fajčiarov a psíčkarovak robia bordel, no rovnako by mali venovať pozornosť aj závažnejším veciam.
Jozef | 26-02-2014 09:53:47
na tu prvu polovicu Tvojho komentu som Ti odpovedal v tych povinnostiach MsP.
A co sa tyka tych vozikov: predstav si, ze ide o priestupok.
Vzhladom na cenu toho vozika cca 115 Eur, sa jedna LEN o priestupok.
re Jozef | 26-02-2014 07:35:14
Ale podla teba tvojich nazorov tu mam dojem, ze MP v Seredi ma suplovat pracu dopravnej policie, VPP, zberacov ozranov, zamtecacov ulic, hygieny, ochrany lesov a pod...
MP ako si si vsimol kedze podal predch. prispevku si sa pozrel aj do zakona ma presne vymedzedny okruh veci, ktore moze riesit, ostatne oznamuje a pod.
Inak vo veci tych motorkarov nechapem jedno, ked by aj kamera zaznamenala znacku ale vodic ma helmu (a keby aj nemal) tak ako urcia ze napr. prekrocil rychlost? To budu vyratavat podla zaznamu aku vzdialenost presiel za aku dobu???
A este jedna vec, konene uz pochop ze vo veci tych vozikov nejde o ziadny priestupok, znova opakujem nieje poskodeny nie je skutok! Ked raz niekomu nechybaju aj napriek tomu ze o tom vedia tak co s nimi? Predstav si ze si polis a ten cigan, ktoreho stretnes na Cukrovarskej po ceste domov s vozikom ti povie, ze si len odvezie nakup a kosik neskor vrati. Je to kradez, hmmm..? Skus sa este raz mrknut potom do priestupkoveho zakona a zisti ako to je... ;-)
Jozef | 25-02-2014 22:00:14
evidentne si ma nepochopil. Ale nevadi.
Rychly a zbesili. Na stretnuti z obcanmi, asi rok a pol/dva nazad sa vyjadril nacelnik MsP, ze su prilis rychli a nevie identifikovat Eč.
Hugo boš pred Kauflandom, ukazu sa po zavolani obcanom, ale o pol hodiny je to znova, nakupne voziky - uz zo zakona, ked ich vidia na dvore cukrovarskej je jasne, ze ide min. priestupok. Na cistenie je tu uz majitel.
Ludia,ktori chodia z nakupov z Kaufu, tie sprchujuce stetky vidia, MsP to vie, ale nic neriesi.
Tie smeti pred R1 som myslel na vyjazde z Trnavskej. Aj o tom vedia. Stacila by jedna kamera tam a nie v amfiku.
A teraz k vyrubu stromov: myslis, ze tatkovia mesta su postaveni nad zakon, ktory maju chranit MsP?
A nakoniec k vandalizmu, MsP zamestnala "sledovacov" kamier, cim vytvorila chranenu dielnu. Mame cca 56 kamier.
Na smene su traja, je problem sledovat kamery a snazit sa zabranit nepravostiam?
anonym | 25-02-2014 21:45:22
Určite o niečom svedčia, ale dovolím si tvrdiť, že niektoré názory sú prehnané. Pochybujem, že z tých sťažujúcich sa niekto vie, či práve policajti boli inde alebo nie. A ak mali čas na ich vyriešenie, tak proste mali smolu, ale presne tak to má byť. Takže z tých názorov o (ne)činnosti MsP je kopec len o fňukaní a poukazovaní na iného. Ak to policajti brali do radu, tak je to OK. Zostali len komplexy, ktorými potom prifarbujú konanie policajtov. Nevylučujem, že posudzujú rovných a rovnejších, ale nie v takej miere ako sa o tom píše.
re Jozef | 25-02-2014 21:44:40
Ale dal si si namahu a vypisal cele litanie avšak minimalne si spolovice vedla... Ale nevadi dam si aj ja namahu
Kolko ludi sa stazuje na hluk a vysoku rychlost tychto rychlych a zbesilych?
- ako konkretne maju MP riešiť rycho jazdiacich motorkarov? zial nie je v kompetencii MP riešiť tieto dopravne priestupky...

Dalej, pred nakupnymi centrami - cigani s predajom Hugo Boš.
- neviem ako ty ale už x-krat tam boli títo cigáni riešení hliadkami, staci si otvorit oci
Dalej, pred nedavnom tu bol clanok o nakupnych vozikoch v cukrovarskom gete. Hygiena nakupu potravin Ti asi nieco hovori.
- co konkretne s nimi maju sprvit, ist ich do GaG čerp. stanice vydezinfikovat? Ked navyše nikomu nechybaju - nieje poskodeny, nie je skutok, ale to je asi vela na tvoje zmyslanie...
Dalej, kolko ludi sa stazuje pri prechadzke okolo skoly na Fandlyho na "sprchujuce" sa stetky.
Uz len tu na SoL Milos vickrat pisal o pouzitych striekackach pohodenych kdetu po meste.
- neviem to ich maju ist vyzbierať?

Skus sa previezt z Trnavskej na R1. Kolkokrat je tam na zakrute vyhodene vrece s odpadkami.
- aj vies kolkokrat uz boli tie !ku.vy tam riesene , len neviem ci je to ta priorita podla koho, stat cely den na Bratislavskej a davat pozor na ne ci neodhodia servitku ci iny odpad? Je to priorita podla teba a nebyt v meste cely den???? Zvlastne...
to nehovorim o rozstrielanych kamerach v meste.
- veci stare 8 rokov ale nevadi, aj tak nechapem, mala MP viesť objasnovanie trestných cinov ktore boli tymto skutkom naplnne???
Vyrub stromov bez toho, aby ohrozovali bezpecnost.
- to ked je v meste vydane povolenie a este aj tu je to oznamene tak co tomu mai branit vlastnym telom ci??

Nedavne podpalovanie smetnych stati.
- niekde to tu v archive je a nechce sa mi to hladat, pachatel bol odhaleny, ci to zase len ty nechces vidiet?

Ukradnute kolesa aut, posprejovane fasady, prekopnute smetiaky.
- tu uz sa zial dostavame do fazy , ze nie sme vo filme Minority report, takze predpokladam ze tam nemaju vedmy, ktore vopred nahlasia zlocin a je potrebna spolupraca s obcanmi, ktori ak vidia nieco podozrive zavolaju ...
Nebudeme sa tu hrat na to ze je vsetko ok a v najlepsom poriadku, ale nevymyslajme si zase pseudo veci. Vela veci je urcite treba zlepsit, ale ak tu niekto robi take halutrie za pokutu ktoru dostal opravnene a niekto mu v tom este dava za pravdu, tak sa musi v tomto state a zmyslani ludi velmi vela veci este zmenit... zial.
Jozef | 25-02-2014 20:52:24
Ale to je samozrejme, len najprv treba vycistit chliev, a az potom vychytat muchy.
Nie naopak.
A tie odozvy Seredanov o pokutovani jedneho a druhemu odpustenie, tiez o niecom svedcia.
Či?
anonym | 25-02-2014 20:48:58
Ok, súhlas. Ale stále mi uniká tá postupnosť čomu sa venovať prednostne. Pretože ak nie sú na Bratislavskej konkubíny, ak je pred Kauflandom kľud, tak prečo neriešiť práve blbečka, ktorý nevie kam so špakom? Aj to je priestupok a aj ten treba riešiť. Inak policajt riskuje, že bude za jeho neriešenie potrestaný nadriadeným. Samozrejme je iné, ak sa ponáhľajú zachrániť človeka (napríklad) a po ceste si všimnú letiaci špak na chodník, nebudú sa tým zaoberať. To je ten dôležitý záujem služby. Inak je jedno či priestupok riešia ex offo alebo na základe oznámenia. Ráta sa všetko. Čo si nevšimnú policajti, na to upozornia občania. Klasická spolupráca polícia-verejnosť. Kde je problém? Proste si zvyknime na to, že dajú pokutu za špak a pritom za rohom sa dejú aj horšie veci. Ale zatiaľ nevymysleli teleportáciu pre účely policajnej praxe, ani schopnosť byť na mieste pár minút pred tým ako treba. Ja hovorím jedno - treba brať porušenia zákonov a VZN do radu.
Jozef | 25-02-2014 19:53:32
Ok.
takze podme,za par tyzdnov vyrazia na cesty motorkari.
Kolko ludi sa stazuje na hluk a vysoku rychlost tychto rychlych a zbesilych?
Dalej, pred nakupnymi centrami - cigani s predajom Hugo Boš.
Dalej, pred nedavnom tu bol clanok o nakupnych vozikoch v cukrovarskom gete. Hygiena nakupu potravin Ti asi nieco hovori.
Dalej, kolko ludi sa stazuje pri prechadzke okolo skoly na Fandlyho na "sprchujuce" sa stetky.
Uz len tu na SoL Milos vickrat pisal o pouzitych striekackach pohodenych kdetu po meste.
Skus sa previezt z Trnavskej na R1. Kolkokrat je tam na zakrute vyhodene vrece s odpadkami.
to nehovorim o rozstrielanych kamerach v meste.
Nehovorim o teraz propagovanom probleme osvetlenia stadionu a problemoch susednych domov.
Vyrub stromov bez toho, aby ohrozovali bezpecnost.
Nedavne podpalovanie smetnych stati.
Ukradnute kolesa aut, posprejovane fasady, prekopnute smetiaky.
Co som este zabudol? Pokial tu v meste zijes, tak naco viac.
A najviac ma serie to, co som uz spomenul, oznamovatel je znamy do par hodin a je obtazovany prestupcom.

MsP -zabezpečuje verejný poriadok v obci, spolupôsobí pri ochrane jej obyvateľov a iných osôb v obci pred ohrozením ich života a zdravia,
spolupôsobí s príslušnými útvarmi Policajného zboru pri ochrane majetku obce, majetku občanov, ako aj iného majetku v obci pred poškodením, zničením, stratou alebo pred zneužitím i s využitím ústrední zabezpečujúcich signalizáciu a iných zabezpečovacích systémov (pulty centrálnej ochrany),
dbá o ochranu životného prostredia v obci,
dbá o dodržiavanie poriadku, čistoty a hygieny v uliciach, iných verejných priestranstvách a verejne prístupných miestach,

a toto ma konat zo zakona, nie az po upozorneni.
gulak | 25-02-2014 19:53:22
No u nás psíkov väčšinu venčia malé deti a tie majú v paži,kde sa ich psík rozhodne urobiť kôpku -ako by ste to riešili-hmmm
anonym | 25-02-2014 19:26:40
Jozef, skús vysvetliť tvrdenie, že najprv treba riešiť závažnejšie veci a potom prkotiny. To akože policajt MsP bude ignorovať fajčiarov, psíčkarov a bude vyčkávať na lepšiu príležitosť? V akom poradí? Napíš konkrétny príklad ako to treba riešiť podľa závažnosti, pretože ja stále naivne verím, že veci treba riešiť podľa toho ako sa udejú, nerozlišovať viac a menej závažné a brať to do radu. Ideš.
Jozef | 25-02-2014 19:05:15
nie, nie je to pase.
Ale su podstatne zavaznejsie porusenia zakona a poriadku.A v prvom rade je treba riesit tieto. A az potom prkotiny.
Spak, alebo psie hovno mi byt, garaz, alebo zahradu nevykradne. Takisto, ked na ne stupim nepichnem sa do nohy ako pri striekacke po narkomanovi. Je Ti to jasne, co tym myslim?
Na to aby susedov chalan nerozkopal smetiak, alebo nepopisal schranku myslim stacime aj my, susedia, a nic nas to nestoji. Ak chapes co tym myslim.
Jozef, | 25-02-2014 18:59:05
takze spaky a psie hovienka su vlastne pase..nemali by sa pokutovat..podla Vas..cize podla vasej teorie ked necham vykadit svojho psa do zahona ruzi, ked sa budu spaky na kila povalovat popri smetnikoch, to je akoze OK..to podla Vas do kompetencie strazcov poriadku nepatri..tak dobre..ale nech za to potom nedavaju pokuty..zozerie nas spina a spory zo psich exkrementov pri koseni, hlavne, ze si niekto splnil sirsiu agendu..
Jozef | 25-02-2014 18:44:15
chlapci, nechcem Vam brat iluzie, ae MsP je len na trochu vacsiu srandu. Asi ako byvali vartasi v narodnych podnikoch.
Staci si pozriet vyrocnu spravu o cinnosti a uspechoch MsP v Seredi za rok 2013.
http://novinky.sered.sk/clanky/2014-01-23-cinnost-msp-sered-v-roku-2013

Ked si myslite ze spaky a psie hovienka spasia ten bordel, ktory dopustili tatkovia mesta za tie roky, tak sa Vam cudujem.

Na poslednom stretnuti mesta a obcanov sa okrem ineho prejednavalo aj to, ze ohlasovatel priestupku bol nasledne obtazovany prestupnikom. Jano Mizerik slubil, ze to presetri.
Mate vedomost o tom, ze by sa nieco v tomto riesilo?
A vy tu riesite chalana, ktory típol vajgla na chodnik.
Viete kolko je v meste popolnikov? A kedze fajcenie zatial nie je zakazane, tak co ma fajciar urobit s vajglom?
Stetky, drogy, kradeze, obtazovanie a pod.Vam nevadi?
Tomuto mestu ti, ktori makame odvadzame dane. Je to akesi predplatne na sluzby pre nas obcanov mesta, ktorymi sa ma mesto o nas starat. A co z toho mame? Okrem superhyper ihriska a Sokolovne a podobnych "vymozenosti" trt s makom a dva orechy.
Ale mozno mi to vicelotor vysvetli a dokaze mi , ze sa mylim a je to opat mytus.
Matej, | 25-02-2014 18:14:23
zbytocne sa urazate a prskate okolo seba siru..vajgle na zemi nemaju co robit! Sluzia na to smetne kose, niektore maju dokonca zabudovany popolnik..Naramne ma vie pobavit, ako sa cele roky poukazuje na Rakusko, Nemecko, ako sa poniektori rozhorcuju nad tym, ako je tam cisto, aka uroven..ale aby mali k tej urovni u nas aj sami svojou troskou prispiet, to uz nie..suhlasim s tym, aby sa vypalovaci zobakov pokutovali..zvlast hulici na zastavkach.pretoze tym minimalne porusuju zakon ochrane nefajciarov..nech sa pani mestski vyberu rano o 5,15 pred progres..vtedy je koncentracia zvlast vysoka..tlupy, co sa vozia autami, si najskor vybafkaju svoju rannu davku a spaky odhodia na zem..detto galantska zastavka na cukrovarskej, ked chodi bus do samsungu..ak je znecistenie verejneho priestranstva priestupok, ak je bafkanie tusim 50m od zastavky zakonom zakazane, zbytocne sa sponujete..a to nehovorim o cintorinoch spakov pod oknami panelaku..darmo..podla tohoto sme, ako narod, strasne prasce
anonym | 25-02-2014 16:55:41
Je to tak, príslušníci MsP nemusia všade ísť osobne. Podstatné je zaznamenanie priestupku a jeho následné riešenie, čo však občan už nevidí a potom sa tu tára dve na tri. Ak je možnosť, tak prídu kam treba, ak to nie je možné, dotyčný sa predvolá a vybaví potom. Mám teraz na mysli hlavne dopravné priestupky. Domov príde "pozvánka" na vyriešenie dopravného priestupku, ktorý bol zaznamenaný dňa... A je to. Hovoriť iba o tom čo vidím a nehovoriť o tom čo nevidím nie je moc objektívne. Ono v polícii všeobecne existuje niečo ako dôležitý záujem služby a lietajúce špaky to z hľadiska nebezpečnosti činu pre spoločnosť práve nemusia byť.
re Vladimir | 25-02-2014 16:40:09
Kolkokrat si bol na MP pozriet ako funguju a ako zaznamenavaju kamery dianie okolo seba a ako sa yhodnocuju ked tu takto hovoris do vetra nieco co si myslis a pises to ako fakt, ktory je nespochybnitelny... Ako vies ci tie auta hala bala ako si to ty nazval nie su zaznamenane a nasledne riesene???? Ak je hliadka niekde na inom pripade nemoze byt sucasne pri autach hala bala...
Kolkokrat si taku vec oznamil ak ta to tak vynimocne irituje??
Vladimír Herega | 25-02-2014 15:55:09
Jasné, že niekoho naštve pokuta, ktorú dostal práve za niečo čo spravilo xy ľudí a verím, že na kamerách ich je neúrekom no zase prídeme k tomu, že riešený sú len niektorý.Osobne som nefajčiar a neschvalujem robenie bordelu odhadzovaním špakov, servítkov či iného odpadu mimo kôš keď je ten dokonca v blízkosti.Smutná realita však je, že veľakrát, keď som čakal na autobus, tak tam lietali najmä pri Kocke špaky jak na leteckom dni, no MP nikde.Alebo parkovali určité autá hala bala po chodníkoch, v zákaze no zase nikde nikoho.A naraz zastane auto pri kvetinárstve na Cukrovarskej, s tým, že z neho vystúpi starší človek ako som bol svedkom pod. incidentu a už tam boli MP a riešili ako keby sa jednalo o vraždu.Problém je ten, že máme kamery, no vidia čo chcú, teda nie ony ale ich operátori.Pretože, keby zodpovedne vykonávali svoju fuknciu, tak Sereď vyzerá trošku inak a najmä by sa tu nerobili rozdiely na rovných a rovnejších.
anonym | 25-02-2014 15:38:49
Chápem, že chlapec chcel poukázať na veci, ktoré (ne)fungujú ako by mali, ale je čudné, že práve taký na ne poukazuje. Keby to napísal človek, ktorý dokáže hodiť špak do odpadového koša, tak ten príspevok by mal u mňa väčšiu hodnotu. Toto je len zúfalý výkrik človeka, ktorého serie pokuta a on to obkecá o tom čo by sa malo ako robiť. Proste komplex. Chápeš?
Peter | 25-02-2014 14:43:49
Ryba smrdí od hlavy.Treba vymeniť celé vedenie MP a nie že tam majú zamestnané ešte manželky.
Priateľu anonym | 25-02-2014 12:31:37
Ja vidím s toho príspevku, že chlapec chce poukázať na veľa vecí, čo si vôbec nevšímajú mestský cirkusanti. Vo dne sledujú cez kamery kto a čo sa previní a po nociach ich stretneš občas na Bratislavskej. Robia sčítanie sociálnych pracovníčok. Občas sa prevezú pomedzi činžiaky a to je všetko. Pred pár rokmi chodili pešo a budili aspoň trochu rešpekt. Dnes sa prevezú aby ich bolo vidieť a zdochol pes.
Myslím, že celé plánovanie týchto mládencov je o ničom. Zasa iba prízvukujem, že ryba smrdí od hlavy. Keď je niekto neschopný riadiť a urobiť nejaké účinné opatrenie na odhalovanie nezákonnosti, neviem, či by to mal robiť.
anonym | 25-02-2014 09:37:57
Pokuta sa nedáva podľa toho či je človek významný alebo bezvýznamný. Pokuta sa dáva debilovi, ktorý odhodí špak. Načo vymýšľať nové kritériá na udeľovanie pokút, stačí si vstúpiť do svedomia a neukazovať na iných, že aj oni... To sú argumenty typického zakomplexovaného človiečika, ktorý to nevie rozdýchať. Stačí tak?
re Matej | 25-02-2014 08:57:40
Ten posledny komentar je ocividne tvoj, tak by ma zaujimalo ako by si vedel ktory ten spak bol tvoj aby si ho zodvihol... ci to je jedno jeden by si len zobral a hotovo... ono nebyt ludi ako ty tak tam ziadny vajgel nie je... a to co si pisal na tych ostatnych pred kockou tak si vsimni ze nech su aki su maju popoplniky priamo pred sebou na stoloch a tam to hadzu. Podla mojho nazoru a tvojich reakcii tu tak tvoj trest v podobe pokuty bol ten najlepsi mozny vychovny prostriedok, inak by si tu takto nevystrajal... Zamysli sa nad sebou a neukazuj na inych ale zacni od seba!!!
občan | 24-02-2014 01:06:11 | 24-02-2014 22:12:14
Z toho oddelenia prave píšeš ty chudák.Si neskutočný frajer za PCčkom. V jednom máš pravdu. Viac by ma potrestalo keby povedal že mam ten špak zdvihnut a nieto ešte vyzametat cele okolie... Ale oni si len chceli zarobit a nie vyčistit mesto.Ich nesralo to že som zahodil špak ale tešilo že dajú pokutu niekomu bezvýznamnému. A o tom to je. Im bol ten špak viac u riti ako mne.
občan | 24-02-2014 10:52:20
Pred kamerami na MP sedia 3 ludia,ktorý majú sledovať kamery a keď toľko toho nevydia trba sa opýtať čo tam teda robia.
Obcan | 24-02-2014 08:27:49
Neviem preco tu chalana urazate za to ze napisal pravdu.
Nesuhlasim s tym samozrejme aby niekto robil bordel,ale takisto ak je niekto policaj ma mat rovnaky meter.
Uz viackrat tu bolo od ludi pisane na MP ze vedia byt hluchi a slepi ked to treba.
Vela ludi pisalo ze vedia hned prist ak sa zaparkuje co len na chvilu zle a pod.
Raz tu neaka pani pisala ze pri novom namesti niekto dostal hned pokutu a ked tam o chvilu parkovalo auto miesteho poslanca tak presli okolo a nevsimli si to.
Mozno nahoda.
Ja som tiez asi 2-3 krat videl ako relativne rychlo dokazali prist ked niekto zaparkoval pri starej drogerii a nekompromisne riesili dotycneho ze mohol byt rad ze je rad.
Mozno nahoda.
Podstatne je ale to ze ak je raz niekto policajt,nech riesi bez rozdielu kazdeho,alebo nech to teda radsej nerobi a najde si inu pracu.
Sered ma meno take ake ma,odhodeny vajgel oproti kriminalite,drogam,prostitucii je v porovnani s tym nic.
Este raz zopakujem-nezastavam sa chalana,pokutu si zasluzil,ale policia ci uz mestska,alebo statna sa ma viac zameriavat aj na inych ako ,,vajglovych zlocincov,,.
Je jasne ze treba vysledky a tie sa meraju poctom blockov,ktore je velmi lahke ziskat od obyc.ludi,tazssie je to uz pri kriminalnikoch.
Dokial sa bude merat praca policie podla blockov vela sa toho nezmeni,na papieri budu statistiky krasne,realita uplne ina...
občan | 24-02-2014 01:06:11
máš pravdu Matej, ide tu o princíp a ako je vidiet z tvojich prispevkov tak si velmi prizemný psychopat. policajti ti mali dat do ruky metlu, na hlavu dat žltu vestu a 2 hodiny si mal zametat spaky. Potom by ta presli drb.ute reci. Prave takí ako si ti znecistujú okolie okolo seba a este idu sa aj chválit a urazat druhých. v GA v nemocnici je jedno oddelenie ktore by ti pomohlo.
pre seredan | 22-02-2014 11:35:53 | 23-02-2014 23:33:05
Tvoji rodicia si ten sex tiez mohli v ten osudny vecer odpustit.
Matej | 23-02-2014 23:30:44
Tu nešlo o pokutu ale o princíp. Keby ten vajgel zahodil niekto znamejší v tomto meste tak sa tade mestský policajti dve hodiny neprevezú. a keby tam nahodou aj za bieleho dna cigáni okradali staru babku o dochodok tak by sa vyparili na dva dni z mesta a cakali by na posily. Ide o to ze keby som sa po odhodeni vajglu zobral prec tak po mne vyhlasia celostatne patranie.keby som tam zabil dochodkynu tak ba sa zahadne kamera sama pokazila alebo otocila asi smerom do neba aby nic nevidela.
Vladimír Herega | 23-02-2014 21:43:34
Či už funkčné alebo nie, isté je to, že kamery sú niekedy využívané veľmi účelovo za doslova výberom pokuty za prkotiny, príp. 1-2 min. parkovanie v zákaze, alebo pri kvetinárstve na Vinárskej, pri zastávke na Cukrovarskej a pod. ale len málokedy vidia závažné priestupky a prečiny.Prečo je tomu tak a komu to vyhovuje je zase otázne.Prečo sa kamery umiestňujú tak ako sa umiestňujú si zase môže každý domyslieť.Isté je však to, že ak sa ich sledovaniu bude stále venovať len 1 človek, stráca tých 50 a viac kamier úplne zmysel.Prečo tam nesedia dvaja alebo traja dispečeri, ktorý by mali pod dohľadom určitý počet záznamov?Viac očí viac vidí a verím, žeby sa dokázalo tak vyriešiť oveľa viac a závažnejších prečinov než sú odhodené vajgle.
gulak | 23-02-2014 17:35:19
Ja to netvrdím,ak si prečítal zdroj informácii-jedna babka povedala,ale ja tu babku nepoznám,každý deň vstáva pri kostole,treba za ňou zájsť a opýtať sa jej,ako to myslí...
re: gulak | 23-02-2014 17:28:58
Citujem: len nefunkčné atrapy,niekedy do sídla MP,chodia tam určité nepovolané osoby,prezerajú si záznamy a čo tam nechcú,tak to sa tam vymaže..

Tak toto je velmi ale velmi nebezpecne podozrenie hraniciace s naplnenim sk. podstaty trest. cinu tak na MP ako aj v tvojom pripade, pozor na taketo vyjadrenia, aby ta to v buducnosti nemrzelo...!!!!
Ak mas takyto poznatok si povinny podat trestne oznamenie a ak nemas takyto dokaz tak sa radsej zdrz komentara, pretoze ja byt na strane vedenia MP podam trestne oznamenie na teba!
gulak | 23-02-2014 16:52:26
Hmm,článok o kamerách a vykľuje sa z toho problém vajglov,ale teraz z jedného seriózneho zdroja-jedna babka povedala-niektoré kamery sú,len nefunkčné atrapy,niekedy do sídla MP,chodia tam určité nepovolané osoby,prezerajú si záznamy a čo tam nechcú,tak to sa tam vymaže....
janasc | 22-02-2014 20:36:08
keby ľudia neboli prasce? a kedy to tak bude...ide len o to,že niektoré veci sa dejú okolo nás a ľudia ich prehliadajú...niektoré povolania sa podceňujú a niektoré preceňujú...v mojom príspevku do diskusie išlo o to, že si vážim aj takúto prácu a všímam si ju!!!a v každom prípade ak chceme naučiť práce aj tých,ktorí o to nikdy nestáli,tak aj každý piaty papierik je lepší ako nič...v každom prípade ako vidím si o všimli viacerí...a sorry viem,že tento článok je o inom,ale nedalo mi to...
dvaja traja pani | 22-02-2014 20:11:55
Keby ludia neboli prasce tak tu nemaju ziadnu pracu... a ta ciganka to ma povinne, inak ked si ju vsimnete lepsie tak ona nic nerobi sem tam nieco napichne, ale ked jej to spadne predtym ako to da do kosa tak sa uz na to vykasle, nehovoriac tom, ze dvihne len asi kazdy 5 papierik/odpad , ktory uvidi...
dakujem | 22-02-2014 15:42:01
patri aj janasc..reakcia bola este pred vasim prispevkom..
Dakujem patri najma tym panom, co este pred briezdenim, kazdy den, v case aj necase, ked sa mesto este len prebudza, tiahnu poctivo svoju karu a upratuju bordel v nasom meste..opytajte sa tychto muzov a nepotrebujeme ani tolko kamier a spiclov
obcan, | 22-02-2014 15:21:04
dakujem za vsimavost a upozornenie..ak pani boli traja/teraz managerka :), patri im rovnako velke dakujem..tito pani su skutocnymi strazcami a vykonavatelmi poriadku v nasom meste..hanbim sa za to, aky bordel musia upratovat



janasc | 22-02-2014 15:18:27
Som veľmi rada,že si ľudia všímajú tých ľudí, kt. v oranž.vestách a károu upratujú mesto, myslím si že si skutočne robia svoju prácu veľmi dobre a svedomito....sama som si ich všimla a vždy ked ich stretnem mám z ich práce kt. robia veľmi dobrý pocit... tiež si myslím,že by si za svoju prácu zaslúžili poriadnu odmenu...a myslím že sú traja+ ešte jedna rómka...
Obcan | 22-02-2014 14:28:43
Som rad ze sa tu neako ,,omylom,,dostala zmienka o dotycnych panoch s tou karou co chodia po meste a naozaj PODSTIVO upratuju,klobuk dole !
Ale myslim ze su traja aby sa jednemu z nich nekrivdilo :-)
Teda aspon boli,ale teraz s nimi chodi jedna pani spoluobcianka a ta im asi robi odborny dozor,lebo tu sa vidim len prechadzat :-)))
Ale este raz,kedze si to naozaj malokto vsimne-ti pani sice ,,len,, upratuju,ale svoju pracu si robia svedomite.
Verim ze ,,Velky brat,, to tu sleduje a aj ked im neda tych spominanych 1000e,tak aspon neake tie odmeny si zasluzia.
Pardon,zabudol som ze niesu poslanci :-)) ) )
prepacte | 22-02-2014 13:44:05
duplicitu prispevku..odisla baterka:)
sereden: | 22-02-2014 13:21:05
ano, presne na toto som chcel pokazat..na marnost ich snahy, kedy uz za briezdenia chodia s tou karou a upratuju, podotykam ze svedomito a poctivo,svincik po tzv. cistotnych obyvateloch nasho mesta..lebo, povedzme si uprimne, kolki tu pizukaju, v akom bordeli su nuteni zit, ale aby si upratali pred vlastnym prahom, to ich ani nenapadne..len hystericky vyvreskuju, ze je to ulohou mesta..toto je len na margo dodrziavania cistoty v okoli pribytkov..pre tych,co sa stazuju, ze za poriadok okolo ich domov je zodpovedny niekto iny..vykadil sa vam susedov pes do ruzoveho krika? Upozornite majitela, zavolajte MsP..sustavne poukazujte na nedodrziavanie VZN, kontaktujte ko mpetentych..komu inemu ma zalezat na prostedi, v akom zijeme..ak sa odburaju taketo malichernosti, ostane cas aj na riesenie zavaznejsich problemov..aj na grazlov, co parkuju, kde nemaju, aj na pokutnych predavacov, aj na fetakov..treba to tu proste vycistit..len uz treba proste niekde zacat..mozno staci vyzbierat spaky pod oknami..a potom nam bude odrazu vadit naboj od susedov
sereden: | 22-02-2014 13:18:22
ano, presne na toto som chcel pokazat..na marnost ich snahy, kedy uz za briezdenia chodia s tou karou a upratuju, podotykam ze svedomito a poctivo,svincik po tzv. cistotnych obyvateloch nasho mesta..lebo, povedzme si uprimne, kolki tu pizukaju, v akom bordeli su nuteni zit, ale aby si upratali pred vlastnym prahom, to ich ani nenapadne..len hystericky vyvreskuju, ze je to ulohou mesta..toto je len na margo dodrziavania cistoty v okoli pribytkov..pre tych,co sa stazuju, ze za poriadok okolo ich domov je zodpovedny niekto iny..vykadil sa vam susedov pes do ruzoveho krika? Upozornite majitela, zavolajte MsP..sustavne poukazujte na nedodrziavanie VZN, kontaktujte ko mpetentych..komu inemu ma zalezat na prostedi, v akom zijeme..ak sa odburaju taketo malichernosti, ostane cas aj na riesenie zavaznejsich problemov..aj na grazlov, co parkuju, kde nemaju, aj na pokutnych predavacov, aj na fetakov..treba to tu proste vycistit..len uz treba proste niekde zacat..mozno staci vy
seredan | 22-02-2014 12:39:55
suhlas, ti dvaja si zasluzia aby ich praca bola ocenena ovela viacej ako dostavaju. Neviem kolko zarobia, ale im by som dal aj 1000 eur. Cele dni chodia a zbieraju bordel po ludoch.
pre: Matej | 22-02-2014 12:30:29
Klasický príspevok človeka, ktorý dostal oprávnenú pokutu a bude poukazovať na iných. Keby som bol mestský policajt, tak ti ten vajgel dám aj zožrať. Práve kvôli takýmto primitívom vyzerá mesto ako jedno smetisko. A vôbec nezáleží na tom, že sa jedná o maličkosť v porovnaní s inou protiprávnou činnosťou. Treba začať od seba. Ale vyplakal si sa. Kvôli tvojmu vajglu si usúdil, že aj policajti boli v mladosti znásilňovaní, len ty nemáš chybu. Druhýkrát si hoď špaka pod paplón a popraj si dobrú noc. Zakomplexovaný primitív. Teba asi v mladosti neučili, že odpad patrí niekde inde, ale nie na zem.
ti dvaja | 22-02-2014 12:22:36
ktorych stretavam kazde rano uz o 5,15 na namesti, v oranzovych vestach tlaciac karu, zbierajuch spinu po uvedomelych obcanoch, ktori uz od dobroty nevedia, co by si do pribytku vycapili,ale vlastne schodisko a svincik okolo vchodu ich uz nezaujima, robia pre toto mesto ovela viac, ako tie desiatky kamier..upratuju bordel po nas..po tych, co nechaju spaka rovno pod oknom, po skolakoch, ktori cestou zo skoly odhadzuju do krikov nezjedene desiate, obaly z cipsov kupene v automate cez prestavku, upratuju bordel po tych, co cestou z kauflandu vyhodia z tasky natrhnuty sacok z chleba, uctenku, skatulku z cigariet, roztrhnutu igelitku..len tak ju smaria do orgovanoveho kriku..mozeme sa aj roztrhat, aby sme mali v okoli svojich domov cisto..neprejde den, aby som zo ziveho plota pri zastavke ne Cukrovarskej nevyberal sajrajt po chlivakoch, co prejdu okolo a je im zatazko odhodit bordel do kosov, ktore tam su! A ze su tam kamery? Kolki z tych prasiat uz boli pokutovani? Ti dvaja s tou karou si zasluzia metal..za starostlivost a trpezlivost..za to, ako ako dennodenne upratuju a udrziavaju aku-taku cistotu nasho mesta..robia ovela viac zasluznej cinnosti, ako dokazu vyhodnotit a riesit tie drahe kukatka rozmiestnene v uliciach..- v suvislosti s poriadkom v nasom kocurkove
seredan | 22-02-2014 11:35:53
Matej velka skoda pre ludstvo, ze si neskoncil ako flak na plachte :D
obhajoba takzvaných ms policajtov alias karnevalových ťažkoodencov. | 21-02-2014 06:22:37
Chlapče, kde to žiješ? Tu sa riešia iba priestupky, na ktorých sa dá zarobiť. Veľké veci sú zakázané a je stopercentne lepšie a jednoduchšie, keď dajú pokutu za debilovinu, ako riešiť niečo, s čím by si niekto mal špiniť ruky. Za vyriešené maličkosti sú plusové body. To by si mal vedieť. Na takých , ako si ty, sa môžu vybujačiť, ale na svojich kamarátov a známych to nie. "Ryba smrdí od hlavy"
Čo sa týka sledovačov kamier, tak čo by si chcel od tých!!!
To sú všetci, čo prešli veľmi tvrdým výberom (po známosti).
Takže vážený, čo do nich zapárate. (Jsou to jenom loutky za kterejch nitky zatahujou jiní!!)
Matej | 21-02-2014 05:19:12
Dobrý deň.Je to síce trochu mimo od témy ale pred dvomi dňami sa mi stala takáto skúsenosť. Išiel som čakať na námestie slobody priateľku ktorá mala prísť autobusom z NR.Po ceste na námestie som si zapálil cigaretu a kým som došiel k zástavkám tak som sa postavil s cigaretou pred 101 drogériu aby som neporušil zákon a nefajčil v zastávke. Keď som mal už v ruke len vajgel tak som ho zahodil pred seba medzi asi ďalších 1000 vajglov, ktoré tam boli.asi po 3 minútach prišlo auto mestskej polície a vystúpili dvaja majstri sveta.vypýtali si občianku ktorú som pri sebe nemal a oznámili mi, že som spáchal priestupok zahodením vajgla na zem. To beriem. Vedľa stáli ďalší ľudia ktorí pod vplyvom alkoholu tam tie vajgle hádžu dennodenne a nikto nič.Keď som sa ohradil na nich tak mi tí klauni v uniformách platení aj z mojich daní povedali, že majú kamerový záznam. Čiže som pochopil, že nejaký úchyl čo sedí pri kamerách ma pozoroval a čakal kým ho zahodím na zem aby mohol na mňa poslať tých, v mladosti týraných a znásilňovaných chudákov, čo zasahujú len keď sa neboja. Keby sa takto dôkladne venovali aj iným činnostiam tak by naše mesto bolo asi úplne vyčistené od kriminality. Ale to by ten za kamerou musel mať záujem sa venovať aj iným priestupkom ako tomu napríklad bolo pri Bandaskovi keď tam nejaký bastard rozbil 3 autá a kamery nezachytili ani prd vo vetre. Ale veď aspoň nebudú na zemi vajgle, to je podstatnejšie pre toto mesto ako nejaký feťáci, štetky, autíčkari alebo ožralí teenageri ktorím po alkohole narastú svaly jak Chuckovi Norrisovi a rozbíjajú mesto a autá a podobne.A samozrejme nezabudnime, že som dostal aj pokutu.
lili | 20-02-2014 20:13:18
no to je fasa a to slubili kameru aj na parkovisko na garbiarsku vedla zdr.strediska tam maju zlodeji a dileri raj tak zasa raz len sluby
Registrovaný Vladimír Herega Vladimír Herega | 20-02-2014 20:02:13
Popis o kamere č.17 je pre p. Dezinformácie a dohady
Registrovaný Vladimír Herega Vladimír Herega | 20-02-2014 20:00:35
pre obcana - zase obcan??Už vás je tu neúrekom :-))

http://www.seredonline.sk/clanky/mestska-policia-odprezentovala-kamerovy-system/

Kamera č.17 ak tam teda vôbec je alebo bola.
A súhlasím s vami tiež, že je to o ľuďoch.
obcan | 20-02-2014 19:55:41
pan Herega, vidno ze o kamerach v meste nemate ani sajnu. Ako pisu predomnou, je pri poliklinike kamera? Viete ako pracuju kamery, viete kto moze sledovat zaznamy? Pamatam si dobu, ked ludia nechceli o kamerach ani pocut. Teraz by ich chcel kazdy. Ani 1000 kamier nepomoze, pokial ludia zostanu nevsimavy a nebudu veci nahlasovat na mestsku, pripadne statnu policiu. To, ze kamera nieco snima, neznamena ze sa na tom mieste nemoze nic stat. Nie je mozne, aby clovek mohol usledovat tolko kamier, kolko je v meste. Velmy rad by som vas posadil za kamery na MP a bol by som zvedavy, ci by ste vsetko ustriehol. S niektorymi vecami v clanku s vami suhlasim, napr. naco je v parku tolko kamier, ked v noci je tam aj tak tma ako v rohu.
Registrovaný Vladimír Herega Vladimír Herega | 20-02-2014 19:54:42
Zákon o ochrane osobných údajov, bohužiaľ zase je to len o slovných hrátkach, pretože týmto zákonom sú chránený predovšetkým páchatelia trestných činov, nie poškodený.Poškodený zistí napr. vykradnuté alebo poškodené vozidlo.Dá oznámenie na polícii.Tá ho musí zo zákona prijať, následne vyhodnotiť či sa jedná o trestný čin alebo priestupok.Bohužiaľ, pri väčšine ide vždy len o priestupok, a tých je toľko, že sa riešia podľa závažnosti.Takže ak sa dostanete na radu, záznam, ktorý by inak mohol v tej danej chvíli pomôcť, už dávno neexistuje.K problematike toľko.
Dezinformácie, dohady... | 20-02-2014 19:29:09
Citujem:
"napr. v meste, keď neznámy páchateľ nabúral s autom a rozbil 3 autá ale z kamier sa nezistilo nič, " - toto tvrdíte pretože to viete, alebo si to myslíte...?

Citujem:
"a v neposlednej rade zranenie ženy pri poliklinike v pondelok" - tam je kamera, ktorá vidí celé priestor pred poliklinikou...?

Citujem:
"Stálo by určite zato, keby MP dávala k dispozícii pre verejnosť náhľad záznamov." a ďalej: "niekedy je aj 7 dní málo nato aby si niekto niečo vyžiadal."
Treba si naštudovať problematiku a zákon o ochrane osobných údajov a potom budete vedieť prečo je to tak ako to je...


Registrovaný Vladimír Herega Vladimír Herega | 20-02-2014 19:24:10
Som si toho plne vedomý pani Tóthová. No ako som uviedol v článku, čo vlastne snímajú a ako sú záznamy sledované, ak sa tu pomaly pod kamerami vykrádajú a poškodzujú autá, zrážajú ľudia ale páchateľ neznámy???Taktiež aj tá čo je na moste? Čo vlastne dokáže nasnímať na priestranstve, ktoré nie je osvetlené??
Ďakujem za odpoveď
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 20-02-2014 19:05:45
Téme bezpečnostných kamier sme sa venovali v nasledovnej reportáži:

http://www.seredonline.sk/clanky/mestska-policia-odprezentovala-kamerovy-system/

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign