Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Kam zmizli peniaze v Šoporni?

565

Šoporňa | Tak toto bola prvá otázka, ktorá rezonovala hlavou viacerým  poslancom v našej obci, keď sme sa konečne dostali k čerpaniu rozpočtu. Nastali problémy, prišli nezodpovedané otázky, klamstvá a ignorácia, nevysvetliteľné správanie, snaha všetkých odhaliť pravdu a zistiť čo sa stalo, kto je na vine a prečo. Množstvo otázok a postupné  zistenia nedovolilo poslancom zostať nečinnými.  

A čo sa vlastne stalo? Tak poďme  pekne od začiatku.  Po dlhých deviatich mesiacoch sa finančná komisia konečne dostala k plneniu a čerpaniu rozpočtu a zistil sa schodok 103 000,- eur a ďalších 50 000,- eur nebolo vôbec zaúčtovaných, čiže obec minula o 4,5 milióna korún viac ako bol príjem, došlo k výraznému prečerpaniu niektorých položiek rozpočtu zo strany starostu bez súhlasu zastupiteľstva, poukázalo sa na „zvláštne“ zmluvy uzatvorené s novou právnickou firmou za 11 520 eur ročne, pritom predtým nás právnik stál 900 eur ročne, prečo sú obecné noviny  o 1000 euro drahšie štvrťročne ako predtým a na rôzne projekty v obci, ktoré rozhodol len sám starosta. Postupne došlo k ďalším zisteniam, starosta odpredal služobné vozidlo, nerešpektoval uznesenia zastupiteľstva, došlo k podozreniam k porušeniu niektorých zákonov a jeho správanie smerujúce iba k jedinej odpovedi, že je štatutár, je to v jeho kompetencii a nebude sa k ničomu vyjadrovať čo vyústilo k postupnému podaniu viacerých trestných oznámení a k zbieraniu podpisov na petíciu za vyhlásenie referenda za jeho odvolanie.  

Následne začali záhadné  zastrašovania a vyhrážky na odstúpenie poslancov, viacero anonymov sa objavilo na stoloch nadriadených v ich zamestnaniach, ale ani toto nás nezastavilo, priam opačne, uistilo v tom, že treba našim občanom odhaliť celú pravdu a pokračovať v načatej práci. Veď oni nám dali dôveru a my nesmieme dovoliť ich a naše peniaze takýmto spôsobom „rozhajdákať“. Účasť viac ako 400 občanov na zastupiteľstve a verejnom zhromaždení nám dodalo nesmiernu podporu. Petícia bola 12.12.2011 odovzdaná na zastupiteľstve (1105 podpisov) a po overení bude známy ďalší postup, či spĺňa zákonné podmienky na vyhlásenie referenda. Teraz pokračujeme prípravou rozpočtu, aby konečne bol prehľadný,  zrozumiteľný pre všetkých a hlavne prospešný nám všetkým, teda celej obci a nedošlo tak ako v minulom roku k takému mínusu.

Toto je len v krátkosti a veľmi stručne opísaná situácia a zároveň takýmto spôsobom vyzývam všetkých čo majú záujem o takúto formu komunikácie, pretože miestny rozhlas je pre nás nedostupný.

Na záver len toľko, budem aj naďalej prispievať a zverejňovať všetko čo sa bude postupne odohrávať v našej obci, lebo nie som človek, čo zatvára oči nad neprávosťou, ale bojuje za pravdu a verejne pravdu hovorí. Odpoviem na každé vaše pripomienky a otázky o situácii v našej obci.

S pozdravom   Adrián Macho.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
pre ironik | 09-11-2017 11:33:20
Kedy bude prosim Vás najlbližšie zastupiteľstvo? Bude aj videjko? Ďakujem.
ironik | 07-11-2017 17:23:54
kde je tých 27.000 ktoré máš vrátiť obci? karta sa obrátila lenonko
ironia | 07-11-2017 14:35:30
Pekne si to Adrik napisal. Len skoda, ze karta sa obratila a za pravnika platime viacej ako minule volebne obdobie. Kde je ten tvoj pravnik co stal 900€ rocne?
Pre tieto informacie | 28-09-2014 15:41:50
Bolo by dobre to dat aj do sopornaskych novin..
Poďakovanie... | 27-09-2014 21:45:11
vyborný komentár,vytalačiť ako antikampaň Mgr...
tieto informácie | 27-09-2014 21:27:31
treba doručiť do každej domácnosti, nie každý sa stretáva
s týmito údajmi alebo číta SOL.
náš NEPODAR | 26-09-2014 16:12:51
Náš NEPODAR nesťastne zvolený za starostu obce začal výkon svojej verejnej funkcie veľmi svojsky a impozantne. Ešte ani nestačil zohriať starostovskú stoličku a už hneď na prvom zasadnutí OZ požiadal o zvýšenie základného zákonného platu- u neho mesačnej odmeny o 30 %. Na novica vo funkcii starostu bez minimálnej predchádzajúcej praxe v samospráve obce to bol určite trúfalý a zrejme aj nečakaný a prekvapivý počin, pretože ešte nezabehnutý poslanecký zbor mu túto požiadavku aj schválil. Pritom si p.p. poslankyne a poslanci asi neuvedomili, že to robí niekoľko stovák korún naviac oproti platom predchádzajúcich starostov/p.p. Kiš, Zemko/, ktorí však na tomto poste mali mnohoročnú prax a skúsenosti. Jeho neskrotná honba a túžba po maximálnom využívaní obecných peňazí pre seba však pokračovala jeho suverénnym vyhlásením, že on bude na služobné účely používať svoje vlastné motor. vozidlo a požadovať náhrady za najazdené km a spotrebované PHM. Veľmi šikovný ťah, lebo pri tomto spôsobe cestovných náhrad je obtiažne presne určiť najazdené km za služobnými povinnosťami a poľahky sa tak dajú získať peniažky na kúpu nového auta po určitej dobe. Našťastie to sa už poslanci spamätali a tento spôsob služobných jázd mu neschválili. Napokon veď v tom čase mala obec dve služob. motor. vozidlá. Na nasledujúcom zasadnutí OZ poslanci navýšenie platu starostovi zrušili, čo však nenastalo okamžite, lebo starosta odmietal podpísať predmetné uznesenie, čím nemohlo nadobudnúť právoplatnosť, až sa to ťahalo niekoľko týždňov, či aj mesiacov. Takto sa teda náš NEPODAR vyfarbil hneď v počiatkoch svojho neskôr veľmi, veľmi svojrázneho až škandalózneho starostovania.
Veľmi silný úder zo strany starostu do kompetemcii OZ sa dostavil už v mesiaci máj 2011, keď starosta postavil poslancov pred hotovú vec a oznámil im, že v ZŠ je zriadená "externá plynová kotoľňa" na čo obec obdržala dajaký grant. Ukázalo sa však, že kotolňu t.j. kondenzačný kotol HOVAL, plynové tepelné čerpadlo, konštrukčné a prípojné zariadenie dodala spoločnosť KOOR na základe hospod. zmluvy. Cena kotolne je 100 000,- Eur, čo bude obec splácať po dobu 10 rokov zároveň aj s dodávkou tepla a teplej vody. A tak od 30.5.2011 obec platí spoločnosti cca 3880,- Eur mesačne, 47 000,_ Eur ročne až do 1. l0. 2021. Zarážajúce na tom je i fakt, že existujúca kotolňa v ZŠ bola po rekonštrukcii a GO. Obstaranie !externej kotolne a nový spôsob vykurovania školy a dodávky TUV nebol prehodnotený a zavedený po nejakom ekonomickom rozbore výhodnosti skutočných nákladov, ale predovšetkým bez vedomia poslancov OZ.
Neskôr sa stratilo jedno služob. motor vozidlo, keď starosta povedal, že nevie, kde je ....a pokračovanie je uvedené hore v článku nad týmto príspevkom.
Nechce sa mi veriť, že sa nájdu občania obce, ktorí dobrovoľne a nezištne dajú svoj hlas pri nastávajúcich voľbách starostu obce tomuto nášmu terajšiemu NEPODAROVI. Veď o jeho rozšafnom drancovaní obecnej kasy a netransparentnom hospodárení s verejnými prostriedkami a majetkom obce sa dá už veľmi veľa napísať a to zrejme ešte veľa jeho machinácií navyšlo najavo. Ale všetko raz dozreje!!!
hehehehehe | 13-01-2014 22:15:39
tak to som sa dobre zasmial. Dobrééééé prirovnanie. presne a trefné, život za Hitlera, zivot za vodcu svorky.
Pre šoporňanov | 13-01-2014 20:09:00
Na Prima cool ide dokument Hitlerove deti.Podobnost so Šoporňanskymi Vlčicami je čisto náhodná.
hasici | 13-01-2014 19:55:19
nooo, asi vedia dobre hasiť, jeho problemy, sak to sú vacsina dievčat tuším ani nie sopornanky, sak susedia by vedeli hovoriť o tom,čo sa robí v Hasičárni, do noci diskotéky, alkohol, selijaké zivly si tam spravili zadarmo čurbesy. Hlavne ho treba chváliť. Vlčice.
hasič | 13-01-2014 18:56:09
a s hasičmi čo spravil jednoducho ich odkopol jak špinave handry čo niektory tam boli cely svoj život ani sa nikoho nepýtal jednoducho ich odkopol a hasičaren dal tým čo im vobec nepatri čo su lepšie ako boli šopornansky hasiči fuj








radio | 13-01-2014 16:15:31
no, normálne sa naserem a zavolám tomu redaktorovi do Rádia Regina a doplním informácie o starostovi, nech uz majú komplet obraz, ak si on myslí, že takto bude odrbávať dedinu a robiť sa cestným človekom,a to pošlem, a doplním všetky informácie , ktoré opomenuli a nech si to overia, a potom budeme počúvať, čo z toho bude.
pre pozitívna prezentácia | 13-01-2014 15:13:22
a čo aspoň spomienka na 80. výročie založenia TJ Sokol Šoporňa? mali ste na ŠK o tom informáciu, ale ignorácia terajšej garnitúry pri koryte zvíťazila nad zdravím rozumom a prácou predošlých generácií, ktoré dali základy športovej činnosti v obci a vynaložili nemalé úsilie v ťažkých vtedajších podmienkach bez nároku na "nabalenie sa" ale z ochoty a srdca vybudovali postupne to, čím sa vy teraz vychvaľujete...
pre pozitívna prezentácia | 13-01-2014 14:44:52
zabudol si na Šopornanskú 12, celoslovensky uznávanú súťaž, ktorej významné 25. jubileum zmietol zo stola a ani si nenašiel čas na usporiadateľov, ktorí za ním išli, a ešte arogantne a chrapunsky do novín napíše ,že p. poslankyna Kabrhelová za to môže, že nic nerobila, p. Kabrhelová má k dispozícii kopec mailov, ktoré mu písala, na ktoré on, ako obvykle neodpovedal. Toto by malo Slovensko vedieť, tie udavačské praktiky o tom môže hovoriť aj celý deň.
pozitívna prezentác ia | 13-01-2014 10:37:46
bola to veľmi pekná prezentácia činnosti občanov obce, jej spoločenských organizácií. Horšie to ale vyznelo, keď mal starosta priblížiť budovanie obce v posledných rokoch. Nemal veľmi o čom ohovoriť Pýšiť sa dvomi veľkými skalami zhodenými pred KD a velebiť to do nebies ako "najdôstojnejší" pamätník SNP na Slovensku no a potom ten pomaľovaný vyschnutý orech ako pamätník vysťahovalým ˇˇSoporňanom do Argentíny bolo trošku silné kaféé pre nás domácich. Najviac to však zahučalo pri tom futbale. To bola vyslovená nehoráznosť, aby človek, ktorý žije v Šoporni posledné dva- tri roky, pričom dva tri roky nevedel ani kde je futbaové ihrisko a teraz bol desť minút pri žiakoch a dorastencoch ako nosič vody, rozprával do rádia o šopornianskom fotbale, pričom dorastencov musel uviesť do stratena a o mužoch nemohol ani cekenúť, šak poslucháči rádia si vedia nájsť tabuľky príslušných futbalových súťaží a tí zainteresovan z celého Slovenska vedia aj o naších výsledkoch a postavení v tabuľkách. Chváliť sa, že prípravka neprehrala je trápna kamufláž situácie vo futbale v Šoporni. Trápny bol aj príspevok Piršela, ktorý v Šopornianskom futbale robil pre 38 rokmi dva mesiace trénera mužov, potom rýchlo zdrhol a 38 rokov nevedel kde je ihrisko.
V duchu ma napadlo, že keby tak tzv."starostova opozícia"
chcela urobiť reláciu do rozhlasu o jeho prešľapoch a jedinečnom geniálnom riadením obce, jeho šafárenií s rozpočtom atď., či by na to postačovala taká hodinová relácia do rozhlasu.
dôchodca | 12-01-2014 21:08:48
Je to tak ako bolo aj Modre z neba,co bola nehoraznost pre dedinu ale pre ostatnych to pekne vyznieva.
pre: takto to začínalo | 11-01-2014 19:07:36
napísané neskutočne presne!!!

prostredníctvom rádia môže vymývať mozgy tým slovákom, ktorí ho nepoznajú, Ale tí, ktorí vedia ako činí, tých neoklame! Dobro sa chváli samo, ego niekorých samochválnych netreba predostierať. Smrdí!
takto to začínalo | 11-01-2014 17:54:04
len som to chcel tu diskutujúcim, či píšucim kdejaké svoje príspevky troška pripomenúť, že z čoho to vzniklo...ale zato zajtra /v nedeľu/ na rádio Regina o 11.00 hod Vám všetkým a celému Slovensku a blízkemu či ďalekému ostatnému svetu megacentrálna osobnosť celého tohto diania vlastnoústne a úplne verejne najverejnejšie složí svoj sľub svojím voličom a oznámi im ako príkladne vzorne vykonáva svoju funkciu starostu obce, čo je jeho poslaním na tomto svete a tomu podriaďuje terajší celý svoj život a celú svoju energiu a silu bezozvyšku obetuje na oltár ľudu tejto obce, až do úplného vymačkania svojej sily vynakladá nesmierne úsilie na uskutočňovanie svojej myšlienkovo i skutkovo veľmi cielenej, predvídavej a progresívnej politiky zbezpečujúcej v súčasnosti, v krátkej budúcnosti ale i výhľadovo do budúcna nebývalý rozkvet obce a jej obyvateľov no predovšetkým seba a svojho feudálneho majetku, lebo len silný a bohatý starosta môže úspešne zvládať svoje náročné úlohy v riadení svojej obce a podriadeného ľudu.
Tak nezbudnite, zajtra počúvajte!!§
aaaa | 16-06-2012 12:08:08
včera som videl tú reklamu "úver veriteľ | 15-06-2012 19:53:36", správne že bola vymazaná
maria | 16-06-2012 06:26:32
to k čomu sa tu niekto vyjadroval??
úver veriteľ | 15-06-2012 19:53:36
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
ivan | 29-02-2012 07:45:58
a kto je za Smer???
obcan | 29-02-2012 07:44:16
Vazený tešme sa na referendum , konečne budeme mat troch starostov jeden za SMER, jeden za Obyčajný ludia a jeden Pán MK si este musí najsť stranu alebo byť nezávislý.Kto je za Smer vieme, další sa stretáva v pohode so zástupcami obyčajných ludí a bude veselo ! TEŠIM SA
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-02-2012 08:46:31
Adrian Macho | 07-02-2012 08:13:55 | - opatovne Vas upozornujem, ze svojim konanim navodzujete dojem verejnej komunikacie v mene poslanca OZ Adriana Macha.
Adrian Macho | 07-02-2012 08:13:55
Pisem Tebe a nie v Tvojom mene, že petícia je neplatná a môyeme začať nanovo
Uvedom sa | 16-01-2012 20:51:10
pre Rastislav Kadvan

Neviem čo tu nacvičujes ako ty kážu tak aj robíš ... dedina je asi tretý deň po tme prva vec ktoru i si mohol vsimnut ... no ked nie tak si ozaj mimo ... tak sa spamataj co tu pises a komu ... ries reality a nie nieco ine .. sam vidis co sa tu deje dedina je na HAMBU sveta
názor | 16-01-2012 17:57:01
celkom zaujímave čitanie..V čase ,ked maju ludia problémy zohnať si prácu je každá zbran dobrá..a ešte k tomu ked je niekto zvyknuty celý život sediet na teplom miestečku, ťažko sa mu odchádza..toľko k tým úradníčkam..inak ich osud mi je ukradnutý..ale inak dobre že to prepuklo.Morálny kredit pána Vlčeka ma trhliny, nech to vyplávalo na povrch..
dôchodca | 10-01-2012 22:32:57
Nuž chceli sme zmenu a ako dedina máme čo? H A N B UUU. Ešteže futbal ako tak ide. Len či aj ten nezostane v hanbe.
starostov volič | 10-01-2012 21:01:31
Som sklamaný zo správania starostu, jeho arogancii, klamstvu, mamonárstvu a útokom na ľudí, ktorí nesúhlasia s ním, počúvam to na zastupiteľstvách. Konečne by sa mali prihlásiť pracovníčky a učiteľky zo školy, ktoré museli pod jeho vedením z pracovísk odísť. Doporučujem vydavateľovi, aby tieto pracovníčky a učiteľky vyzval, tie určite vyjadria stanovisko k funkcii starostu a exriaditeľa školy. Váženého pána starostu by sme mali z obce vyhnať palicami, ak spreneveril a rozhajdákal verejné peniaze.
Včera som sa stretol s nejakou petíciou od slušných ľudí, p. Kakarová a p. Švihorík nie sú náhodou zamestnanci obce - dohodári? p. starosta ich využíva za verejné peniaze pre svoje potreby. Toto je treba overiť u kontrolorky obce, poslanci žiadajte vyjadrenie!!!!!!!!!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-01-2012 19:46:45
Uplne z nezavislej pozicie si dovolim pripomenut, ze obcania obce a to z obidvoch taborov či rozhadanych stran by si mali vazit tych, ktori vo verejnej v diskusii vystupuju pod vlastnymi menami a to aj v citlivych nazoroch kedy im je jasne, ze zakonite jedna zo stran bude proti nim.
Prave toto su ludia (a to nepoznam ani jedneho z nich), ktori si z pravidla velmi rozmyslia, co napisu. Totiz tvar a meno ma clovek iba jedno - nick si po zmyleni sa alebo vacsej kritike zmenite kedykolvek. Ospravedlnujem sa za zasah do diskusie, no stvorrocne skusenosti s moderovanim diskusnych for mi nedaju v takomto pripade nereagovat.
Dakujem za pochopenie.
Obyčajný občan | 10-01-2012 19:35:04
Keby bol starosta Vlček ekonóm v súkromnej firme a takto by v nej hospodáril, dostal by od riaditeľa hodinovú výpoveď a kopanec do... A keby bol starosta v inej obci, tak by ho ľudia vyhnali z Obecného úradu. A čo sa týka jeho charakteru, ako pedagóg nemá morálne právo vyučovať naše deti.

Pán Rastislav Kadvan, to čo píšete nie je vlastný názor, ale úbohé podliezavé články od ktorých očakávate pre seba určitý efekt. Je každému nad slnko jasné kam týmto mierite, lebo aj Váš podpis je len a len účelový...
Viera | 10-01-2012 09:47:44
pre tiž Šoporňan pán starosta sa nemusel zučastniť tej nahrávky ona vôbec nemusela byť, stačilo od neho jedno na samom začiatku ked prišlo prvé obvinenie mal vystúpiť povedať takto takto to je tu sú na všetko podklady a mohlo to byť všetko vyriešené. Prečo to nespravil ked je všetko v poriadku ako on tvrdí načo to nechal zájsť až takto daleko. Ked si je niekto istý, že je všetko tak ako má byť obháji sa na samom začiatku
Viera | 10-01-2012 09:26:16
Aj pre toto vznikli problémy v Šoporni! | SereďOnLine

začína séria príspevkov ktoré p. Macho sľúbil, nech sa páči prečítať
naco meno | 09-01-2012 23:23:55
pre aaaa:

Nebolo by to po prvý krát čo ho odniekial vynášajú, však pán Starosta!
aaaa | 09-01-2012 22:56:26
postoj starostu k tomuto celému naozaj vyzerá ako keby bol vinný keď nedal žiadne stanovisko, ani písomné. Keď nevie obhájiť svoje kroky nemôže byť vo verejnej funkcii, volenej ľuďmi - znova ho už nezvolia, taktiež musí rátať aj s útokmi, inak na to nemá a mal by sám odísť. Alebo čaká kedy ho vynesú ?
tiež šopornanovi | 09-01-2012 21:55:02
Títo ludia ked nevidia do problému sa môžu vyjadrovať iba teoreticky - este ze vy do toho vidite lepsie ako poslanci...

Za 8 rokov za predchádzajúceho starostu , ked sa v Soporni nič nerobilo, nič sa nevybavilo - teraz sa urobilo... Najali sa pravnici viac ako 12x drahsie -tych veru starosta potrebuje, svojvolne sa predrazili schvalene projekty... Fakt dobre...
naco meno | 09-01-2012 21:52:34
pre tiež Šopornan:

Čestné miesto je bez platu, takže pán Starosta určite nieje čestný človek, keď si zvyšuje plat skôr ako stihol prstom pohnúť, teda pred tým ako stihol pomínať všetky obecné peniaze!

Čo s tým čo majú trestné oznámenia? Ak by nebol zbabelec, tak prijme ponuku do tejto relácie a obháji svoje konanie.
tiež šopornan | 09-01-2012 21:30:05
Viera, ja byt na mieste starostu, tiež by som sa nezúčastnil Tv nahrávky a to už z toho dôvodu, lebo sú podané trestné oznámenia. To je sakramensky logicky jasné!!!!!!!! Pozrel som si na TV Krea, a čudujem sa poslancom, napr. p.Ščípovej, ktorá uviedla, že poslankynou nie je prvý krát a ona povie, že nevedela o čom hlasuje pri hlasovaní o plate starostu? Toto je prvá úloha poslancov aby sa dohodli pred hlasovaním. To isté povedal aj Mach, že on nevedel? nehnevajte sa ale poslanci asi nevedia načo sú tam. A miesto starostu že je čestné miesto? zasmial som sa. Čestné miesto je bezplatu. A ten múdry ujo zo ZMOSU? Títo ludia ked nevidia do problému sa môžu vyjadrovať iba teoreticky. A ešte jedna pripomienka: občania šoporne, za 8 rokov za predchádzajúceho starostu , ked sa v šoporni nič nerobilo, nič sa nevybavilo, to Vám vyhovovalo? prečo ste vtedy nič nerobili? Poslanci vtedy vám to vyhovovalo?
pre Veroniku | 09-01-2012 21:18:45
Z Vašich príspevkov je jasné, že Vy sa na stoličku riaditeľky veľmi tešíte a robíte všetko preto, aby ste na nej sedela.
naco meno | 09-01-2012 20:48:34
pre tiež šopornan:

Atmosféru o vine starostu si robí sám pán starosta svojim zbabelým správaním a výrokmi!
tiež šopornan | 09-01-2012 20:45:12
p.Kadvan nenechajte sa otráviť od svojich otázok, lebo v tomto prípade sú otázky potrebné. Sympatizanti p.Machu vždy útočia s príspevkami na toho kto sa zastane starostu alebo spochybný tvrdenia p.Macha. Pán Macho, len jedno chcem povedať: v diskusii ste vyhlasovali že pracujete v justícii, človek by povedal, že to môže byť práca okolo sudcov, ale ak sa nemýlim robíte vo veznici, či? Potom by ste mali vedieť, a dôsledne dodržiavať prezumciu neviny? Nemyslíte. Ak ste podali trestné oznámenie tak by ste mali počkať na šetrenie orgánov činných v trestnom konaní a nie tu sústavne navodzujete atmosféru o vine starostu.
Viera | 09-01-2012 20:37:25
http://www.rtvkrea.sk/video/player/index.php?id=2616#/0/0

pre utvorenie názoru si vypočujte hlavne pána Špánika, ktorý je nezávislý pozorovateľ zo ZMOSu. Pán starosta sa tejto diskusie nezúčastnil aj napriek pozvaniu tak ako sa nezučastnuje žiadnych diskusíí čo je samozrejme len v jeho neprospech aj ked sa mu priestor stále dáva
Marián | 09-01-2012 19:10:03
Adrián, držím palce. Terajšieho starostu som nevolil, lebo viem aký je v skutočnosti. O tom by mali povedať tí, ktorí dali výpovede - lebo sa už ďalej nedalo, resp. boli prinútení dať výpovede, lebo mali profesijný vzťah k práci, no nezhodoval sa s Jeho záujmami. Mám pocit, že tých skutočných slušných občanov v obci Šoporňa je dosť.
Rastislav Kadvan | 09-01-2012 16:55:30
Niekomu tu evidentne vadí, že sa pýtam. No, ale moje otázky sú aspoň k veci a majú aspoň nejakú hodnotu, na rozdiel od všetkých Vás, čo sa asi hanbíte za svoje názory a neviete sa ani podpísať .. a jediné čo prezentujete sú Vaše choré dohady o tom, že mne starosta donáša informácie, že som jeho pobočník a podobne. Ste len obyčajní lúzeri, čo len trieskajú drísty a ani sa nad nimi nezamyslia. Všetko čo som tu napísal, som oprel aspoň o nejaký fakt, alebo sa pýtam na konkrétne veci, ktoré ma zaujímajú. Keď si myslíte, že to, že chodíte vysedávať na OZ, Vás automaticky korunuje na ZNALCOV veci, tak si to myslite (lebo podľa Vašich reakcií to tak beriete). Ja neviem nič, lebo tam nechodím a Vy viete všetko, lebo tam chodíte :-) Aj do základnej školy ste chodili 9 rokov a kopa z Vás sa za ten čas ani základné veci nenaučila.

K pánovi (alebo kto to je) čo reagoval na mňa posledný .. už som to raz písal, ale zopakujem. Pán Macho uverejnil tento článok s otvorenou diskusiou asi preto, lebo chce diskutovať. Myslím že aj sám uváži, či chce reagovať alebo nie. Nemusí .. ale určite nepotrebuje rozumy od mudrlantov, ktorí mu to neodporúčajú.

Ale nechajme sa prekvapiť. Každý verí .. čomu chce. Ja sa pýtam, lebo to čo sa hovorí mi nestačí. Komu to stačí, jeho vec.
V podstate .. veď aj útok na WTC v roku 2001 bol "teroristický", aj Rytmus "napadol" Kazmu, aj BinLádina v Afganistane američania "zabili", potom ho pre istotu zabili ešte raz, keď sa ukázalo že stále žije ... ale šak nevadí :-)

No a pre všetkých ktorým vadí, že som sa pýtal ... toto je môj posledný príspevok do diskusie.
naco meno | 09-01-2012 16:20:23
Nech sa Vám páči, diskusia k danej téme v obci Šoporňa.

http://www.rtvkrea.sk/video/player/index.php?id=2616#/0/0

Utvorte si vlastný názor, pokiaľ ho ešte nemáte.
nestranný občan | 09-01-2012 14:33:58
Adrián nemrhaj svojim časom na vysvetľovanie Rasťovi Kadvanovi, veď nech príde na zastupiteľstvo a počúva, jeho otec chodí a asi mu dáva všetky tieto informácie, on si ich určite zapamätá, veď sú to pobočníci slušných ľudí - p. starostu, ktorý mu všetky tieto informácie podsúva do diskusie.
obycajny obcan | 09-01-2012 10:35:02
k prispevku pana machazo 6.1 odchod sekretarky: kto bola ta sakretarka a ake mala pracovne navyky Pozname !!!_
K prispevku sopornan zo 6.1 byvale prepustene alebo odisli sami ? myslim zamestnankyne. a viete co po nich zostalo?zistite si a potom piste!
Rastislav Kadvan | 08-01-2012 22:43:09
PRE Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni | 08-01-2012 22:21:09

Áno, tie informácie som si prečítal, ale slová, že zasadala komisia, kde boli prítomné i ekonómky z úradu a starosta a zistilo sa ... nie sú pre mňa presvedčivé. Zaujímala by ma napríklad nejaká výstupná správa tejto kontroly, na OZ kde sa toto prednieslo som nebol, ale ak by táto správa bola k nahliadnutiu, myslím, že by som nebol sám, kto by ju rád videl. Treba niekoho kontaktovať, alebo výsledok takejto kontroly nie je možné poskytnúť verejnosti?
Viete mi povedať, či to bola kontrola nezávislá, poverená a zostavená príslušnou vyššou inštitúciou, ako je obecné zastupiteľstvo? Ďakujem.
Rastislav Kadvan | 08-01-2012 22:24:19
PRE Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni | 08-01-2012 22:15:27

Chápem, že máte aj iné povinnosti ako odpovedať v diskusii .. takže to časové oneskorenie je vpohode.
Ďakujem za odpoved(e).
Registrovaný Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni | 08-01-2012 22:21:09
Pre "Rastislav Kadvan" - k poslednému komentáru sú informácie už v príspevkoch - výsledky finančnej komisie, keď dostala podklady k čerpanie rozpočtu za 9 mesiacov v roku 2011.
Poprosím neopakujme tie isté otázky a odpovede, potom pre čitateľov diskusia bude bezpredmetná.
Prajem príjemný večer - Adrián Macho.
Registrovaný Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni | 08-01-2012 22:15:27
Prepáčte, že som nereagoval skôr, ale nebol som prítomný, ale k veci.
Záverečný účet a stav na účtoch sú dve rozdielne veci.
-V záverečnom účte za rok 2010 je síce schodok 57 000 eur, ale treba si odrátať s toho refundácie (+33 000) a vyjde vám, že obec hospodárila v roku 2010 so stratou mínus 24 000 eur a túto sumu bolo potrebné zapracovať do úpravy rozpočtu v roku 2011. Samozrejme, toto prekvapilo aj poslancov a finančnú komisiu vzhľadom k tomu, že sme neustále na komisiách dostávali informácie, ako sme finančne na tom dobre, dokonca aj s pohľadu hospodárenia z roku 2010. Ale to je už niečo iné.
-Stav na účtoch k 31.12.2010 boli peniaze, ktoré obec v podstate svojim hospodárením za niekoľko rokov "usporila", toto vám potvrdia predchádzajúci poslanci, preto tá suma 204 000 eur. Treba ísť na úrad a požiadať o informácie, aké boli stavy v rokoch 2009,2008 ..., potom budete v obraze. Tieto peniaze mali byť použité v prípade realizácie "veľkých projektov" v obci, ako napr. kanalizácie a iné. Ešte jedna perlička - z tých 204 000 bolo 14 000 školských, ale v roku 2011 sa v účtovníctve neobjavili - tzv. "čierne školské peniaze." Ale o tomto neskôr, tak ako som napísal, aby to nebolo len v oblasti vypisovania, postupne v ďalších článkoch budú zverejňované dôkazy.
Rastislav Kadvan | 08-01-2012 22:10:59
Teraz by ma ešte zaujímalo, odkiaľ sa vie, že momentálne (teda v priebehu alebo ku koncu roku 2011) je NULA na obecnom účte , prípadne údajne vyše -100.000E, keď doteraz poslanci vyhlasovali, že starosta odmieta predkladať faktúry a účty a že sa im nedostáva požadovaných informácií a navyše keď už teraz vieme, že záverečný účet za rok 2010 bol vypracovaný až ku dňu 16.6. nasledujúceho kalendárneho roku.
Takže sú tieto informácie iba dohady, alebo sú aj niečím podložené, keďže záverečný účet za rok 2011 ešte neexistuje, a predpokladám, že výpisy z účtov (i keby chodili mesačne) poslanci nemajú k dispozícii ... či?
Rastislav Kadvan | 08-01-2012 21:54:52
Už rozumiem čo ste chceli povedať .. v takom prípade je takáto správa potom pre človeka, ktorý nechce čítať celých skoro 50 strán záverečného účtu (lebo im možno ani nerozumie) dosť zavádzajúca, keďže sa volá stanovisko k záverečnému účtu a prakticky k koncoročnému stavu prostriedkov na účte tam nie je ani slovo. Snáď lepší by bol názov stanovisko hlavného kontrolóra k hospodáreniu za rok 2010 ... ale hovorím za seba, možno ostatní to chápu.
Rasťovi | 08-01-2012 21:34:22
Kontrolórka konštatuje v r.2010 rozdiel medzi príjmami a výdavkami v tom roku že boli výdaje vyššie o 57 tis.Eur......čiže mohli byť výdaje vyššie len preto,že obec mala prostriedky na také výdaje bez úveru ......a i tak zostalo ešte na konci roku 2010 204tis.Eur
Rastislav Kadvan | 08-01-2012 21:28:36
PRE este raz pre Rastislava | 08-01-2012 21:26:40

Už som sa raz poďakoval. No ja si to prečítam celé, nie len stranu 33 :-)
este raz pre Rastislava | 08-01-2012 21:26:40
str. 33

http://www.soporna.sk/download_file_f.php?id=217864
Rastislav Kadvan | 08-01-2012 21:24:33
PRE pre Rastislava | 08-01-2012 21:15:44

Ja sa nehádam, ak aj Vy viete čítať, tak ste si určite prečítali, že jediné, čo som chcel, bolo vysvetlenie rozdielu medzi +204.000E a -57.000E, nakoľko v obidvoch prípadoch sa píše o stave ku dňu 31.12.2010.

Na vašu vetu "To ked je schodok v ramci roka, neznamena, ze je 0 na ucte To by ste Rastislav mohli vediet..." odpoviem takto - o žiadnej nule na účte som nikdy nič nepovedal, myslím, že to časť poslancov sa takto vyjadrovala, dokonca padla aj suma -100.000E na účte. Takže toto vysvetlite im.

A ďakujem za odkaz, ten dokument si pozriem.
Rastislav Kadvan | 08-01-2012 21:17:52
PRE Rasťovi | 08-01-2012 21:00:38

Môžem poprosiť odkaz na tú správu so zostatkom 204 tisíc? Snažím sa správne čítať. Dokument, ktorý spomínam má hlavičku: "Stanovisko hlavného kontrolóra k záverečnému účtu obce Šoporňa za rok 2010"

Pod hlavičkou je napísané:
"V zmysle zák. č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení, § 18f, písm. c, predkladám Obecnému zastupiteľstvu toto odborné stanovisko k Záverečnému účtu obce Šoporňa za rok 2010."

Áno, v správe sa spomínajú aj príjmy s predpokladanými výdavkami, aj nejaké porovnania s predchádzajúcimi rokmi.

Ale k sume cca -57.000E, ktorú som spomínal a ktorá je podľa správy schodkom rozpočtu, sa píše:

"Aj keď obec neeviduje žiadne dlhodobé záväzky po splatnosti, ani žiadne úvery, či pôžičky, výdavky v roku 2010 boli vyššie než príjmy a obec hospodárenie s finančnými prostriedkami skončila so schodkom 57.337,78E."

Z tohto textu nemám pocit, že by išlo o rozdiel medzi príjmami a predpokladanými výdavkami, ide o skutočný stav na konci roku.

Písal som, že nie som ekonóm, a že ak sa mýlim, nechám si rád veci vysvetliť. No nemám pocit, že som zle interpretoval text tejto správy.
pre Rastislava | 08-01-2012 21:15:44
Citat vedia mnohi, ale bohuzial len niektori s porozumenim...

Tu si pozrite str.33 http://www.soporna.sk/download_file_f.php?id=217864
To ked je schodok v ramci roka, neznamena, ze je 0 na ucte To by ste Rastislav mohli vediet...
Rasťovi | 08-01-2012 21:00:38
Na stránke obce je záverečný účet so stavom k 31.12.2010 so zostatkom 204 tis.Eur......kontrolórka vo svojej správe konštatuje rozdiel v príjmoch oproti predpokladaným . . .treba si pozrieť všetky fakty a správne čítať
Rastislav Kadvan | 08-01-2012 20:54:31
1. PRE Kam to speje | 08-01-2012 20:10:24

Citujem Vás: "Podľa tohoto čo tu vidím čerpáte len s toho čo vám náš starosta narozpráva ..."

> Podľa toho, čo tu píšete, asi nevidíte .. pretože ak ste si nevšimli, k svojej otázke som priložil relevantný odkaz na dokument, pod ktorým je podpísaná osoba, ktorá za jeho správnosť zodpovedá a ak sú informácie v ňom uvedené nesprávne, môžu sa z toho vyvodiť dôsledky.


2. PRE naco meno | 08-01-2012 20:16:31

Aj Vás zacitujem: "Zisťovať pravdu tu v diskusii nieje podľa mňa zrovna ideálne riešenie."

> Autorom článku, ku ktorému sa viaže táto diskusia, je pán poslanec Macho a takisto sa pravidelne i k názorom v diskusii vyjadruje, predpokladám, že jeho iniciatíva viesť túto diskusiu pramení z toho, že má záujem s ľuďmi diskutovať. Moja otázka bola položená jemu a od neho čakám tiež odpoveď. Že to podľa Vás nie je ideálne riešenie, ma nezaujíma.

PRE OBIDVOCH: keď sa ľudia, ktorí prídu na obecné zastupiteľstvo, budú správať ako ľudia a budú normálne komunikovať, a nie hučať po sebe jak opice, potom sa ho začnem zúčastňovať.
naco meno | 08-01-2012 20:16:31
pre Rastislav Kadvan | 08-01-2012 19:41:09

Tak ako to bolo spomenuté v predchádzajúcom príspevku, treba prísť na OZ, posadiť sa, počúvať vyjadrenia poslancov, pána starostu a na záver v diskusii môžete položiť svoje otázky.
Pán starosta Vám na ne veľmi ochotne odpovie, tak ako to robil na predcházajúcih OZ. Dúfam, že je tam cítiť poriadna dávka irónie.
Zisťovať pravdu tu v diskusii nieje podľa mňa zrovna ideálne riešenie.
Kam to speje | 08-01-2012 20:10:24
Rastislav Kadvan a veľa ďalších zaslepených spoluobčanov

-Keby sa zúčastňujete na obecných zastupiteľstvách tak by ste vedeli čo je vo veci. Podľa tohoto čo tu vidím čerpáte len s toho čo vám náš starosta narozpráva. Väčšina občanov ma prehľad o tom čo sa tu deje. Ale vy asi nie. Tak skúste prísť na zastupiteľstvá a sami uvidíte ako to je. A hlavne uvidíte správanie nášho pána starostu. Tie jeho reakcie na otázky. Same plané rečí a nič k veci. Pán starosta sám už vie že mu prihára.
zvedavý šoporňan | 08-01-2012 19:48:12
P.Kadvan. Tento Váš posledný príspevok sa páči aj mne a tiež som veľmi zvedavý na reakciu. Takýmto smerom by sa mala uberať celá diskusia.
Rastislav Kadvan | 08-01-2012 19:41:09
Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni | 08-01-2012 18:24:58

Pán poslanec, chcel by som reagovať na túto časť vášho príspevku - "k 31.12.2010 bolo na obecných účtoch viac ako 204 000 eur,"

Ja som sa na stránke obci / sekcia Samospráva - Hlavný kontrolór obce (http://www.soporna.sk/hlavny-kontrolor-obce.phtml?id3=38389) dopracoval k stanovisku hlavnej kontrolórky k záverečnému účtu za rok 2010, v ktorom sa konštatuje hospodárenie so schodkom cca -57.000E.

Môžete sa k tomuto vyjadriť? Pretože ide o dve diametrálne odlišné hodnoty a ak sa bavíme o záverečnom účte za rok 2010, čo je vlastne takisto stav k 31.12.2010, tak ako uvádzate i vy, mali by sme sa dopracovať k rovnakému číslu, teda aspoň podľa mňa.

Ak sa mýlim, pretože, priznám sa, nie som ekonóm, rád si to nechám vysvetliť. Ďakujem.
veru tak | 08-01-2012 19:27:52
skorumpovaný úrad, neschopné nové úradníčky a starosta čo má na svedomí minimálne to že rozdelil dedinu.
Kam to speje | 08-01-2012 19:12:32
Tak ako škola a aj obecný úrad je skorumpovaný
Veronika | 08-01-2012 18:35:13
ZŠ Šoporňa sa nedá porovnávať s okolitými dedinami. Ide to tam dolu vodou. Škola má krásny obal z vonka, ale z vnútra, tam vládnie napätie od upratovačiek až po učiteľov. To nie je správna atmosféra pre školu. Ešte, že sa Šoporňa zobudila.
Registrovaný Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni | 08-01-2012 18:24:58
Zdravím všetkých diskutujúcich a som prekvapený, kam až niektorí môžu zájsť, keď sú pritlačení k múru a nemajú kam ustupovať.
Nebudem a ani nechcem sa vyjadrovať na osobné útoky na moju osobu, všetci čo ma poznajú majú svoj názor, druhej strane to aj tak bude zbytočné vysvetľovať a pre nestranných môj názor nie je potrebný, to pochopia s uverejnených príspevkov, len mimochodom, robím pod spravodlivosťou viac ako 14 rokov a som rád, že aj "podporovatelia" p. starostu si všimli, že to na mne zanechalo "následky".
Pár odpovedí
-nie je to môj osobný boj proti starostovi, ale poslancov za všetkých občanov Šoporne, lebo vieme kam to smeruje, ak aj naďalej by sa takto hospodárilo,
-áno, na základe stanoviska bývalej kontrolórky a riaditeľka ZŠ sme dostali správu, že v roku 2011 nebol príjem za ihrisko, pritom sú zaúčtované doklady min. v sume 50 eur a dokonca správca na zastupiteľstve verejne prehlásil, že za ihrisko sa v roku 2011 platilo a toto tvrdenie sú ochotní verejne potvrdiť viacerí hráči,
-z minulého obdobia úhrady - ďalšie nezmyselné zbavovanie sa zodpovednosti, všetko ukáže záverečný účet,
-k 31.12.2010 bolo na obecných účtoch viac ako 204 000 eur,
-posledná vec, zmarenie referenda je trestný čin, ale veríme, že náš starosta je dostatočne rozumný a touto cestou nepôjde, veď je vysokoškolsky študovaný človek, čo vštepoval svoje pedagogické skúsenosti našim deťom, a touto cestou nepôjde, takže či bude referendum, to je teraz na starostovi, či umožní zákonne overiť petíciu a v prípade platnosti nezmarí referendum, veď aj tu je vidieť, "aspoň to tu tvrdíte", že má väčšiu podporu, tak to v referende dokážte, lebo chceme iba objektivitu, alebo sa niečoho bojíte?
Vzhľadom k tomu, že sa tu rozoberá veľa problémov o našej obci, tak sme sa viacerí poslanci rozhodli, že postupne budeme zverejňovať postupy poslancov a starostu v roku 2011, aby ste mali prehľad a neskĺzalo to k dohadom, kto má pravdu, ale videli ste dôkazy. Pripravujeme nový článok, ktorý by mal byť zajtra k dispozícii.
Zároveň ďakujem všetkým, čo sa zapojili do diskusie a som rád, že tento článok vyvolal takú vlnu záujmu.
Adrián Macho
pre naco meno | 08-01-2012 18:03:52
slušný odpovedá len na to čo mu vyhovuje
neslušný obyvateľ Šoporne | 08-01-2012 18:02:56
Nedá mi nezareagovať na tohto akože slušného obyvateľa Šoporne. Najskôr to načo musím reagovať:.Keď sa takto vraciate späť o 20 rokov, skúste sa zamyslieť nad tými, ktorý boli poslancami doteraz, koľko si zobrali, koľko si uliali a nad tým sa nikto mezamýšľa a ani to nikto nerieši. To preto, lebo za tou vzburou v Šoporni sú tí, ktorí boli od tohoto príjmu odstrihnutí a využili tých, ktorí im bezhlavo so vzburou pomáhajú.Toto ste vymysleli sám?? Lebo akosi tomu nerozumiem. Ani v minulom roku neboli niektorí terajši poslanci vôbec ani len na kandidátke, nieto aby boli vo funkcii a boli zvolení. Tak od akého príjmu boli odstrihnutí???? Ešte na niečo zareagujem. Písali ste na Macha že chodí do kostola a že je kresťan a popritom klame. Hej Macho chodí do kostola a chodí tam od malička nie ako tento "BOH" Šoporne. Ten sa čo bol teraz na vianoce pomodliť, aby mu neprišli na tie jeho klamstvá? Lebo keď mu nato prídu pôjde pekne na pár rokov off z dediny? Inak mimochodom mal zo sebou aj anjelov strážnych :-D A ešte niečo na záver: Nevyťahujte tu ničiu minulosť ani Machovú. Lebo všetci máme niečo za sebou a aj starosta. Pracoval na gymnaziu v Šali či nie? No a tiež to nevyťahujeme.
Slušný obyvateľ Šoporne | 08-01-2012 18:00:34
Veď každý mohol vidieť starého starostu sedieť v aute ako keby v údiarni. To nie je žiadne tajomstvo.

To je pravda, žiadna okolitá dedina nemá takého starostu, ale žiaľ, ani takých nemožných poslancov.
jana | 08-01-2012 17:54:41
Úprimnost je drahý dar, ktorý sa od lacného človeka očakávat nedá.....
Kam to speje | 08-01-2012 17:51:29
pre Slušný obyvateľ Šoporne

Prosím Vás ....

Pre soporňana.
1.Vedenie školy je v pohode a je v súlade so zákonom. To sa nepáčilo iba tým, ktorí o tom kričia, lebo im to bolo iba oznámené a nikto sa nepýtal na ich súhlas. Vidíš výsledky v škole a buďme radi že naše deti dostávajú vzdelanie na úrovni.
2.Videl si cestovné za vyučtovanie. 10x lacnejšie ako služobné. A v takom ofajčenom aute by si ani ty nechcel šoférovať.
3.Čo bolo predražené? Iba parkovisko pred školou a keď sa nad tým zamýšľam, nebolo to účelové od vykonávateľa diela. Veď on je šéf stavebnej komisie, je poslanec a on urobil zlú kalkuláciu. Nemal on oznámiť všetkým poslancom cenový rozdiel, ale on to hodil jednoducho na starostu.
4.Kto nikto nevidel faktúry? Všetci poslanci a určite aj Krajča, on ju predsa vystavil.
5.Na tom úbohom zhromaždení pred kinom nebolo viac ako 50 ľudí a aj z tých bola polovica z opozície. Bol som tam aj ja.
Adrian mi neleží v žalúdku, lebo by som sa z toho určite pozvracal, iba som nad tým rozčarovaný, ako môže jeden človek, ktorý chodí do kostola (podľa toho usudzujem, že je iba kresťan a nie veriaci) hovoriť také klamstvá. Všetko čo hovorí a hlása je veľká lož a on to dobre vie, ale už nie je cesty späť, lebo by zožal veľkú hanbu.
A ochranu v Leopoldove mi určite robiť nebude. Každý človek s čím pracuje a k čomu má blízko, tak toto vždy nechá na ňom následky. Takže o čom si budeme hovoriť. Na dotyčnom z Leopoldova to nechalo dosť veľké následky. Ako sa chová v práci, tak sa chová aj v živote

Odpovedám k otázke číslo 2 : Od kal viete že to auto je zafajčené?? ...

Odpoveď k otázke číslo 3 : Keď pán starosta mal na to peniaze kde je problém ??

Odpoveď k otázke číslo 5 : Úbohé to vôbec nebolo. Bolo načase aby to už vypuklo. Pretože takého starostu ako mi máme nemá žiadna okolitá dedina. A ako si môže on dovoliť to že nám neotvorí Obecný úrad?? Veď to stavali naši otcovia, dedkovia, pradedkovia.
Viera | 08-01-2012 17:47:00
Ja nesúdim starostu ako súkromnú osobu to mi je ukradnutý ale ako osobu starostu nakoľko je to verejná osoba zvolená občanmi aby slúžil obci a občanom obce a rozvýjal našu obec. Ale bohužial sa to nestalo. Tak ako starostu ho súdiť právo mám a každý jeden obyvateľ našej obce to právo má
Viera | 08-01-2012 17:42:51
Slušný obyvateľ ty sa porovnávaš s niekým kto koná protizákonne/trestné oznámenia sú podané/ tak to asi potom máme chápať ako láska - k sebe samému, spravodlivosť - pre seba, úcta - k sebe, všetko to, čo neublíži nikomu - všetko to, čo neublíži mne??
Ano v každého živote je určite niečo na čo nie je hrdý, ale ked niekto verejne koná protizákonne a druhý na to poukáže tak sme zrazu zlý lebo už nechceme takého človeka nechať konať proti nám?
Slučný občan vhodná doba na zverejnenie mena bola od začiatku len ten kto sa za to hambí sa schováva za pseudonymi
Slušný obyvateľ Šoporne | 08-01-2012 17:38:45
Nikoho neohováram a nikoho neurážam. Dotklo sa Vás to? To je dobre.
Kam to speje | 08-01-2012 17:35:12
pre Slušný obyvateľ Šoporne

Keď už mienite ohovárať ľudí tak si aspoň dajte svoje vlastné meno a nie sa tu preukazujete pod nejakým "Slušný obyvateľ Šoporne" je to úbohé
Slušný obyvateľ Šoporne | 08-01-2012 17:34:08
Vierka, nesúď nikoho. To môže iba ten, kto má na to právo a ty ho určite nemáš. Hoď doňho kameňom, kto je bez viny. Vieš isto, kto to povedal.
Viera | 08-01-2012 17:30:34
"Láska, spravodlivosť, úcta a všetko to, čo neublíži nikomu." tak toto sa nášho starostu určite netýka
Slušný obyvateľ Šoporne | 08-01-2012 17:27:43
Ja používam svoje slová a to čo mi hovorí moje srdce. Možno máme niečo spoločné! Chceš vedieť čo to je?
Láska, spravodlivosť, úcta a všetko to, čo neublíži nikomu.
voľby na starostu | 08-01-2012 17:24:51
Pred voľbami na starostu sa celú noc svietilo v škole a tlačiarne sa prekladali do kabinetov. Povedz niečo o tom slušný občan. Chceli by sme o tom aj mi vedieť.Referendum by sa malo konať na neutrálnom mieste a nie na škole, kde sa dá všeličo zmani...kde sú zastrašov... zamestnanci, upratovačky, dokonca aj pán, ktorý chodí po dedine s fotoaparátom a fotí určitých ľudí.Tak dotoho, napíš nejakú prózu, radi si prečítame.
Viera | 08-01-2012 17:22:28
Ano prenajal a niekoľko krát bohužial si asi niekto dal peniaze do vlastného vrecka....
Pre slušného | 08-01-2012 17:21:09
Slušný obyvateľ ked nie si starosta prečo používaš jeho slová.....
Slušný obyvateľ Šoporne | 08-01-2012 17:20:20
Neviem, či to je touto dobou, ale nejako sa tento svet asi zbláznil a prestal som mu rozumieť. Ľudia začali biť k sebe veľmi zlí a neuvedomujú si, že každá zloba bolí. Zunovalo sa Vám blahobytu? Nie je krajšie sa na seba usmievať, pomáhať si a vychádzať si v ústrety? Skúste sa nad tým zamyslieť. Veď, keď je myš sýta, aj múka je horká. Vážme si to, čo máme!!!
sopornan | 08-01-2012 17:11:47
som rad,ze si zareagoval.hlavne na tu skolu,lebo kvoli tomu,ze sa skola obnovila je on teraz starostom,lebo sopornania videli,ze sa opravuje a jemu to pripisovali k dobru....omyl,on bol len figurkou v celom procese obnovovani zsms...viem o com hovorim,viem kto obiehal a uplacal uradnikov aby sme dostali dotaciu z eurofondov...
Slušný obyvateľ Šoporne | 08-01-2012 17:06:24
Prečo si myslíte že som starosta. Nie som. Keď príde pravá chvíľa, odhalím sa. Nehanbím sa za svoj názor. Teraz to nie je vhodné.
Slušný obyvateľ Šoporne | 08-01-2012 17:03:07
Pre soporňana.
1.Vedenie školy je v pohode a je v súlade so zákonom. To sa nepáčilo iba tým, ktorí o tom kričia, lebo im to bolo iba oznámené a nikto sa nepýtal na ich súhlas. Vidíš výsledky v škole a buďme radi že naše deti dostávajú vzdelanie na úrovni.
2.Videl si cestovné za vyučtovanie. 10x lacnejšie ako služobné. A v takom ofajčenom aute by si ani ty nechcel šoférovať.
3.Čo bolo predražené? Iba parkovisko pred školou a keď sa nad tým zamýšľam, nebolo to účelové od vykonávateľa diela. Veď on je šéf stavebnej komisie, je poslanec a on urobil zlú kalkuláciu. Nemal on oznámiť všetkým poslancom cenový rozdiel, ale on to hodil jednoducho na starostu.
4.Kto nikto nevidel faktúry? Všetci poslanci a určite aj Krajča, on ju predsa vystavil.
5.Na tom úbohom zhromaždení pred kinom nebolo viac ako 50 ľudí a aj z tých bola polovica z opozície. Bol som tam aj ja.
Adrian mi neleží v žalúdku, lebo by som sa z toho určite pozvracal, iba som nad tým rozčarovaný, ako môže jeden človek, ktorý chodí do kostola (podľa toho usudzujem, že je iba kresťan a nie veriaci) hovoriť také klamstvá. Všetko čo hovorí a hlása je veľká lož a on to dobre vie, ale už nie je cesty späť, lebo by zožal veľkú hanbu.
A ochranu v Leopoldove mi určite robiť nebude. Každý človek s čím pracuje a k čomu má blízko, tak toto vždy nechá na ňom následky. Takže o čom si budeme hovoriť. Na dotyčnom z Leopoldova to nechalo dosť veľké následky. Ako sa chová v práci, tak sa chová aj v živote.
Veronika | 08-01-2012 16:58:48
Pán Macho a Multifunkčené ihrisko si niekto prenajal v roku 2011? Je pravda, že bol zisk 0 EUR.Je to klebeta, či pravda?
naco meno | 08-01-2012 16:42:31
pre Jana:

To mi je úplne jasné, chcem to však čítať od neho.
Som zvedavý akú omáčku zase napíše!
jana | 08-01-2012 16:40:17
pre: "naco meno"
pretoze on si mysli, ze zmari regerendum , ale aj to je trestne .... !!!
naco meno | 08-01-2012 16:38:27
pre Slušný obyvateľ Šoporne:

Pán starosta, prečo si myslíte, že predčasné voľby určite nebudú?
Viera | 08-01-2012 16:33:56
Nechápem prečo niektorý vytahujú veci čo bolo volakedy za minulých starostov, bohužiaľ vtedy sa nenašiel nikto kto by na to poukázal a verejne vystúpil. Teraz sa odvážlivec našiel a ten rieši situáciu ktorá je teraz nemôže predsa riešiť veci ktoré sa robili pred niekoľkými rokmi. P. Macho mal tú silu a odvahu a vystúpil a poukázal na to čo sa tu deje a je konečne načase s tým niečo robiť. Žijeme v súšasnosti a nie v minulosti. Za minulých starostov sa dokopy nič nerobilo /okrem pár chodníkov/ ale čo robí súčasný starosta jedno predražené parkovisko a ešte predraženejšie preliezky? Ani len budova starej škôlky sa už nestráži a tak aj teraz vyzerá. Kanalizácia veľký otáznik našej obce jeden starosta o nej len hovoril a terajší ju ani nespomenie. Zamestnankyne OU sa k nám obyvateľom chovajú ako k nepriateľom to tu nikdy nebolo, ved sú tam pre nás a nie len pre starostu.
Adrian začal konať a nerobí to len pre seba ale pre nás obyvateľov Šoporne pre naše deti, vnúčence... Takých ľudí potrebuje Šoporňa
naco meno | 08-01-2012 16:33:36
Slušný obyvateľ Šoporne | 08-01-2012 15:34:20

Ževraj tieto voľby boli najčistejšie aké keby v Šoporni boli?

Pán starosta, zabudli ste na to ako Vaša pani manželka krúžkovala Vaše meno na vzorových hlasovacích lístkoch, ktoré boli vylepené na chodbe?

Evidentne máte krátku pamäť, alebo si pamätáte len to čo Vám vyhovuje.

Dúfam, že tento rok skončíte v Šoporni na celej čiare!
sopornan | 08-01-2012 16:31:24
slusny obcan soporne,tebe vlcek volaco slubil,alebo si rovno on.len zaslepenec si ho moze zastavat.
1.vedenie skoly si dosadil on,napriek tomu,ze bolo schvalene ine obsadenie..
2.pouziva suktomne auto na sluzobne ucely,napriek tomu,ze mu to poslanci neschvalili
3.vsetko co sa v soporni urobilo bolo predrazene
4.okrem neho nikto nevidel faktury
5.ako si moze dovolit ignorovat riadne zvolane obecne zastupitelstvo/myslim ze to bolo v oktobri/ a nechat stat cca.200 ludi v zime pred kd?
ked toto je pre teba predstava slusnej formy spravania ok.jedine,ze by ti adrian lezal v zaludku,lebo ti robil ochranu v leopoldove:)
anonym | 08-01-2012 16:19:16
Pokiaľ si spomínam, bývalý starosta obce Šoporňa bol zapletený do úplatkárskej aféry okolo pozemkov /to písali v novinách/ v tejto afére bol odsúdený niekto z Pozemkového fondu v Trnave a myslím si,že aj nastúpil výkon trestu.
Viera | 08-01-2012 16:16:52
Pre slušný obyvateľ: Neteším sa predčasne ale "urobím pre to všetko v mojom okolí a budem slušných ľudí zo Šoporne usmerňovať, usmerňovať, usmerňováť a určite tú malú hŕstku zaujatých prevýšia. Mám už vynikajúce výsledky. Budete veľmi prekvapený." musela som skopírovať Vaše slová lebo presne takto to v mojom okolí a nielen v mojom je a tých ľudí ktorým sa rozlepili oči je ovela viac ako sa Vám môže zdať, ľudí ktorých starosta neskutošne sklamal....
Slušný obyvateľ Šoporne | 08-01-2012 16:14:23
To je dobre, vži sa do situácie. Keby bol tvoj manžel starosta a požiadal ťa o pomoc určite by si sa nehrala iba kefku ale velikánsku kefisko.
jana | 08-01-2012 15:57:12
pre "Slušný obyvateľ Šoporne" ak ma nepoznate a neboli ste tam, tak nehodnodte ci som slusne jednala alebo nie.... !!! a podobnu skusenost maju aj iny obcania .... a aj ako sedela starostova manzelka na urade kontrolovala kto co robi, a hrala sa na sefku.....
Slušný obyvateľ Šoporne | 08-01-2012 15:51:14
Vierka určite nebudú predčasné, neteš sa predčasne, mohla by si byť sklamaná.
Slušný obyvateľ Šoporne | 08-01-2012 15:49:51
Janka, keď niekam slušne prídeš a slušne sa opýtaš, tak určite dostaneš slušnú odpoveď. Vieš, veľmi záleží na charizme daného človeka a vždy je to tak, aký dáš, taký dostaneš. A to som už navštívil veľa inštitúcií a vždy iba s dobrým výsledkom. Takže pracuj na sebe a dosiahneš veľa.
Viera | 08-01-2012 15:47:48
A nový kandidáti si do volieb počkajú to je jasné ved skorej sa z nich nikto nemôže stať starostom to je úplne logické. Až na to, že tie voľby budú predčasné
Viera | 08-01-2012 15:45:38
Keď sedí manželka kandidáta na starostu v komisii a o on vyhrá o 31 hlasov tak to sú určite najčistejšie volby!!!!
jana | 08-01-2012 15:35:38
pre "Slušný obyvateľ Šoporne" ano bola, ohl. chcela som sa opytat ako je to s opatrovnictvom pre babku a na chodbe na mna vyblakol nejaky chlap co vlastne chcem ked starosta tam nieje a nikto iny o tom nic nevie lebo pani kt. to ma na starosti je PN, a ani ma len nepustil dalej aby som sa mohla opytat v kancelarii, tak toto je jednanie nasho uradu .....
Slušný obyvateľ Šoporne | 08-01-2012 15:34:20
Tak tieto voľby boli tie najčistejšie, ktoré v Šoporni boli. To viem určite. A noví kandidáti na starostu si musia počkať pekne do nových volieb. Inak to ani nebude, lebo to čo skúša Macho je hra na tenkom ľade pod ktorým je veľmi hlboké a studené jazero.
Slušný obyvateľ Šoporne | 08-01-2012 15:27:15
Ešte som zabudol o tej spúšti. Neviem na akú spúšť myslíš. Chýba ti niečo v bežnom živote v obci. Veď všetko funguje ako má, ba ešte lepšie. Bola si niekedy v poslednej dobe na úrade. Skús to, uvidíš a sama sa presvedčíš. Ja som to už urobil.
jana | 08-01-2012 15:26:30
pre "slušný obyvateľ Šoporne" ano mozno chcela, bohuzial nie vsetci obcania sa maju tak dobre aby si mohli kupovat vsetko nove....
jana | 08-01-2012 15:24:16
pre "obycajny obcan" ako viete, ze pan Macho ma ambicie byt starostom ? pokial ja viem, na to misto maju zaujem traja obcania Soporne, a zatial som nepocula, ze je medzi nimi aj pan Macho. a ak by aj mal, tak preco by nemohol, kazdy obcan ma pravo kandidovat vo volbach a nato su tam obcania aby rozhodli koho chcu na tomto mieste. (len skoda, ze v predchadzajucich volbach starosta vyhral necistou hrou, preco tam sedela jeho manzelka?)
Slušný obyvateľ Šoporne | 08-01-2012 15:20:04
Milá Janka, keď si bola niekedy na OZ a pozorne si počúvala, nie iba to, čo si chcela, ale všetko čo tam bolo povedané, tak určite by si si toto nemyslela. Na rezervnom fonde nebolo nikdy nič, lebo takýto účet nikdy neexistoval. A odložených cca 180 000 Eur na čističku, to je iba zástierka tých buričov. A chcela by si taký ošúchaný a zafajčený nábytok domov? Ja určite nie. A počítač? Raz som si kúpil starší počítač, ktorý bol možno v nejakej podobnej organizácii a viěš čo! Musel som ho vyhodiť kvôli smradu, ktorý z neho vychádzal. No povedz teraz, chcela by si niečo z toho.
Slušný obyvateľ Šoporne | 08-01-2012 15:08:04
Preto podporujem starostu Vlčeka a urobím pre to všetko v mojom okolí a budem slušných ľudí zo Šoporne usmerňovať, usmerňovať, usmerňováť a určite tú malú hŕstku zaujatých prevýšia. Mám už vynikajúce výsledky. Budeťe veľmi prekvapený.
jana | 08-01-2012 15:08:02
pre "Slušný obyvateľ Šoporne" tak preco, pan starosta, im zostalo odlozenych 180 000 eur na rezervnom fonde? kt. ste vy niekde minuli? a mali byt na nasu kanalizaciu. a to nieje vsetko? kde zmizol nabytok, pocitace, auto a ine veci.kt boli majetkom obce, preco ak to bolo nepotrebne pre obec, ste navyhlasili taku moznost pre obcanov aby si to mohli zakupit za zostatkovu cenu? preco skryvate faktury, nemaju byt zverejnene na internetovej stranke, ake mate dokazy, ze sa kradlo aj predtym? ked oni nam tu nieco zanechali..... ale po vas ostane len spust.....
Slušný obyvateľ Šoporne | 08-01-2012 15:05:27
Obyčajný občan ma iba doplnil. Vo všetkom mu dám za pravdu. Tá minulosť spomínaného je katastrofálna.
obycajny obcan | 08-01-2012 15:01:37
Pre uplnost:
- Kazdy poslanec obecneho zastupitelstva (aj pan MACHO), vie zo zaverov kontroly a financnej komisie, ze ziadne peniaze SPRENEVERENE NEBOLI, ale islo o uhradu penazi z MINULEHO VOLEBNEHO OBDOBIA.
- Pan MACHO uz po zvoleni prehlasil, ze bude hlasovat proti akymkolvek navrhom starostu (aj tak zatial ucinil, bez ohladu na NEGATIVNE NASLEDKY PRE OBEC).
- V obci je citit ambicie pana MACHA byt starostom, avsak treba si polozit otazku, ci moze byt starostom niekto s minulostou ako pan MACHO. Tu vsak Sopornanom pripominat rozhodne netreba.
Slušný obyvateľ Šoporne | 08-01-2012 14:47:41
Nechcel som už reagovať, ale musím lebo sa mi chce z toho zvracať. Pre slušných a neslušných a pre všetkých. Nie som ani ten donášač ŠTB, ako si myslíte, ani nikto kto využíva nejaké výhody. Som iba slušný pracovitý občan Šoporne.Keď sa takto vraciate späť o 20 rokov, skúste sa zamyslieť nad tými, ktorý boli poslancami doteraz, koľko si zobrali, koľko si uliali a nad tým sa nikto mezamýšľa a ani to nikto nerieši. To preto, lebo za tou vzburou v Šoporni sú tí, ktorí boli od tohoto príjmu odstrihnutí a využili tých, ktorí im bezhlavo so vzburou pomáhajú.
Jana zos susednej obce | 08-01-2012 13:22:56
P. Macho a ostatní poslanci, ktorí ste zistili, ake finančné machinácie prevádza súčastný tzv. starosta, chcem sa podakovať Vám aj ostatným, že konečne sa našiel niekto, kto verejne vstúpil do boja s týmto nečestným a podlým človekom..
P. starosta bol zákerný človek už na poste riaditeľa ZŠ, preto nechápem, ako si ho obec mohla zvoliť..ale veď to už je jedno, treba ho čím skôr z tejto pozície a funkcie odstrániť.
Bývalý p. starosta je človek, ktorý sa mohol titulovať STAROSTOM a nie tento babrák, ktorý dúfam (ak je ešte na Slovensku nejaka spravodlivosť), pojde na dlhý čas do chládku...
maxim | 08-01-2012 11:09:12
držím vám palce , aby toto divadlo v šoporni už skončilo - bývalý obyvateľ šoporne
maxim | 08-01-2012 11:07:58
jaký si mudry jak rádio, a čo vyhodil jedného alebo dvoch???? rozmantaj oči????
Veronika | 08-01-2012 02:06:13
Určite sa aj vedenie školy bojí o svoje stoličky, lebo ak by referendum prešlo, dlho v kresle asi nebude. A plat rádového učiteľa a dozor na chodbách nič moc.
neslušný občan šoporne? | 07-01-2012 21:14:11
Nečítal som celú diskusiu, lebo to fakt nemá význam, no pár viet prihodím do diskusie. Prečo si tu niekto dal nick: slušný občania šoporne, tomu vôbec nerozumiem. Slušný občania by to neurobili. K starostovi: poznám ho nejakú dobu, niečo urobil možno dobre, no niečo určite nie. A toho čo porobil zle, je bohužiaľ oveľa oveľa viac, ako toho dobrého. NAPR: Ako si mohol dovoliť v Šopornianských novinách uverejniť svoj názor v liste,ktorý bol podávaný do všetkých novín? Podotýkam, že išlo o také popísané blbosti aké som dávno nečítal. Ale nahnevalo ma ako občana Šoporne, že ako si to mohol dovoliť? Je to časopis obyvateľov obce Šoporňa(tak je to aspoň napísané na tých novinách)a nie časopis p. Vlčeka. Toto sa z éry bývalého starostu nestalo a tým netvrdím, že som jeho zástanca. K pracovníčkam obecného úradu: Môj názor je takýto. Netvrdím,že všetky pracovníčky, ktoré tam pracovali, boli ozaj na svojom mieste, no určite medzi tými vyhodenými, boli aj také pracovníčky, ktoré si tam pracovať zaslúžili, ale boli pre nepohodlnosť súčasného "BOHA" Šoporne vyhodené. A tieto nové čo tam pracujú?? hmmm veď sa konečne niekto objektívne zamyslite nad nimi. Mimochodom platíme ich z naších daní.
K škole a škôlke: Je tam síce nová p.riaditeľka, ale riadené to je stále p. starostom. A to je fakt, ktorý mi nikto nevyvráti!!!!! Ako príklad môže všetkým poslúžiť jedna zamestnankyňa: No kamarátstvo a rodinkárstvo vládne určite všade, tak sa pomaly ani nedivím tomu, že tak verejne vládne aj v Šoporni. Je toho oveľa viac čo by sa dalo písať, no tiež je to podľa mňa mrhanie časom. Bolo by skôr reálne, keby sa čím skôr uskutočnilo referendum a tam nech sa občania rozhodnú. Ja verím v to, že starostovi sa blíži koniec jeho krátkej kariéry.
Sklamaný bývalý Vlčkov volič | 07-01-2012 21:02:17
Začalo sa to pred niekoľkými mesiacmi po nástupe pána Vlčka, teda starostu obce, keď sa mu mal odsúhlasiť plat, ktorý si pán Vlček navrhol. Nim bol navrhnutý o 30% vyšší aký mu zo zákona patrí, a to ešte nič pre obec nespravil. Poslanci mu to chvalabohu neschválili. Samozrejme „čestný, spravodlivý, morálne zodpovedný“ pán Vlček vlčí vymyslel druhú alternatívu. Aby sa mu jeho zámer splnil netrvalo dlho a vyhodil jemu nevyhovujúce úradníčky, aby mu neprekážali v jeho „čestnom a spravodlivom zámere“. Toto si veľmi rýchlo všimol „slušný občan“ a zamestnanec OÚ, že pán „slušný, čestný a spravodlivý“ Vlček vlčí je jeho krvná skupina a ako starý komunistický donášač ŠTB, ktorý sa 20 rokov živil tým, že udával a strašil občanov našej republiky. Začal svoje praktiky využívať aj na OÚ, lebo cítil, že určite z tohto „čestného, spravodlivého“ kamaráta niečo vyťaží. Pán Vlček „čestný, spravodlivý“ prestal komunikovať s poslancami a začal si budovať svoju autoritu nevhodným spôsobom. Vyhrážal a vyhráža sa zamestnancom Obecného úradu rozviazaným pracovného pomeru, ak nebudú plniť jeho rozkazy. Takto sa pán komandír Vlček chcel stať nekontrolovateľným, a začal si nahradzovať to, čo mu nebolo schválené. A takto sa „slušný, spravodlivý, čestný“ Vlček vlčí so svojími „slušnými“ občanmi slušne na odmenách za desať mesiacov nabalili. Začali sa zmarené schôdze na Obecnom úrade Šoporňa. Na jednej nezmarenej schôdzi nevedel vysvetliť poslancom ani občanom, kde sa nachádza vozidlo OÚ, ktoré si „slušní“ ľudia predali. No všetky verejné schôdze sa snažil pán „slušný, čestný a spravodlivý“ starosta účelovo zmanipulovať, no a na tej poslednej stačil povedať občanom, aký je čestný a spravodlivý, morálne zodpovedný. No po tomto krásnom manipulačnom prejave zmizol ako gáfor. Čoho sa bojí tento čestný a spravodlivý štatutár??? Prečo marí referendum od samého začiatku, keď chodil aj so svojou manželkou za ľuďmi, ktorý roznášali letáky a vyberali zo schránok letáky a histericky ich trhali? A tak sa pýtam, prečo nenechá voľný priebeh referenda? Veď občania majú zo zákona nárok na referendum! Chodím pravidelne na verejné schôdze, ale ani na jednej, na ktorej bol pán veľký starosta ma nepresvedčil. Skôr ma utvrdil o jeho arogantnosti, falošnosti, nemorálnosti a v jeho klamstvách, čo svedčí o jeho skrivenom charaktere. Myslím si, že slušnému starostovi by mal plat 2100 eur stačiť a nie ešte kradnúť a šafáriť s peniazmi daňových poplatníkov, ktorí prispievajú na rozvoj obce. Som presvedčený, že pán starosta porušuje základné demokratické princípy, a preto ďakujem tým poslancom, ktorí naše peniaze a nedôverihodného starostu kontrolujú. Verím, že to dotiahnu do konca a zvolíme si nového demokratického starostu. Sklamaný bývalý Vlčkov volič.
pre kadvana | 07-01-2012 20:00:28
myslis na tvoje celo? . . Ked uz si teda neni pan starosta, tak si aspon jeho privrzenec. Tak sa ho opytaj ci uz zabudol ako ho musela policia vyhnat z gymnazia v sali ked nechcel odist po vypovedi. . A toto ho moze cakat znova, ale s jednym rozdielom. Ze ho dokonca ta policia zadarmo odvezie k jeho nepriatelovi rovno pod nos. Hahaha.
Rastislav Kadvan | 07-01-2012 19:45:51
pre kadvana | 07-01-2012 19:17:09

Človeče, neuraz sa ... no ja som určite súčasný starosta, len sa vydávam za nejakého Kadvana :-D Ty si zaklop na čelo a skontroluj, či tam máš všetkých doma ...

Ale vidno že máš prehľad .. vidieť, kde tráviš svoj voľný čas.
pre kadvana | 07-01-2012 19:17:09
a kam? Pod malinu? Tam ta neprivitaju asi dobre, tam chodi tvoj predchodca :)))) a dvaja kohuti na jednom dvore, to nerobi dobre . . . ))))
jaaa lulu zosoporne | 07-01-2012 19:14:04
Rastislav Kadvan - pod Malinu? :D
Rastislav Kadvan | 07-01-2012 19:02:41
Nejdeme radšej na jedno pivko? :-)
Rastislav Kadvan | 07-01-2012 18:55:18
pre kadvana | 07-01-2012 18:44:32

Zjavne netreba, máš v tom viac ako jasno ;-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-01-2012 18:54:30
Ako som povedal, najdete v skorsej komunikacii. Uz to je obmedzene a pri zbeznom pohlade mam pocit, ze diskusia je zatial v poriadku.
jaaa lulu zosoporne | 07-01-2012 18:53:18
pre anonym - asi to boli nicky "jaaa" "lulu" a "zosoporne" .
anonym | 07-01-2012 18:51:30
pan majko, a mozete nam tu napisat, ktoreze nicky sa nam tu skrizili do jedneho? Ulahcilo by nam to konverzaciu. . . Dakujem
jaaa lulu zosoporne | 07-01-2012 18:47:31
pre neviemkoho - no prosím...a zo všetkých píšeš na tento chat, čo? A už sme doma!
Rastislav Kadvan | 07-01-2012 18:47:02
Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni | 07-01-2012 18:14:17

Teší ma, že ste znalý veci. No od človeka pracujúceho v justícii by som napríklad očakával, že ak odhalí takéto praktiky starostu, bude priebežne zhromažďovať dôkazy o jeho vine, aby pri trestnom oznámení bolo z čoho vychádzať. Lenže z toho, ako sa situácia má, vychádza, že Vy (ako aj ostatní poslanci činní v tejto veci) nič nemáte a preto nič neviete dokázať. To ma trochu zaráža.

Ešte Vás musím sklamať trochu .. nie som nikoho sympatizant. Píšem nestranne, nevšimli ste si to? Ja som zásadový človek a som za to, aby každý, komu sa dokáže vina, bol potrestaný. No a to je presne to, o čom celý čas hovorím. Vinu treba dokázať. Ak ste ma za sympatizanta starostu nazvali preto, že som napísal, že sa nezúčastním referenda, tak áno - nezúčastním. Pretože mňa presvedčíte dôkazmi, nie slovami. Ak sa preukáže že pochybil a spreneveril .. veľmi rád zahlasujem za jeho odvolanie.

Ale ja už nebudem reagovať, vlastne som si svoj názor už vyjadril.
pre kadvana | 07-01-2012 18:44:32
pan Bil Gates, nechcete mi prosim Vas vysvetlit co je IP adresa??? . . Ja mam doma 3 taketo adresy, co vy na to? Jedna je zaporozie18, druha je miskolc25, a pozor, tretia je az za polarnym kruhom, a tam vam je cislo na nic. . . Ideme sa dalej o tom bavit??
jaaa lulu zo soporne | 07-01-2012 18:42:58
pre neviemkoho -síce si úplne mimo, ale asi Ťa dosť vytáčam, čo? Lebo už hodnú chvíľu si píšeš iba so mnou...:D. Lichotí mi to...:D
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-01-2012 18:39:37
Rastislav Kadvan | 07-01-2012 18:34:31 | - nemajte obavy, ak sa napadne nejaky diskutujuci snazi vyzivat pod niekolkymi nickami, ihned na to reagujeme. Mate moznost vidiet nizsie v diskusii. Lulu sa nam skrizil s dalsimi dvomi "svojimi vlastnymi ja" do jedneho :-)
Ivan | 07-01-2012 18:38:53
mate tak skreslené informácie, ze sa vám ani neoplatí odpovedať, to by bolo na dlho
pre ja luluu zosoporne | 07-01-2012 18:36:22
a luluu zosoporne je akoze nejaky podpis?!? . . Ked tak ja by som povazoval za podpis Alexandra Vlcekova. . . . To je bomba co? Na to je treba asi aj sampus otvorit, ako oslavu na odhalenie nicku. A pritom to bo take lahke, aj bez ip adresy . . . Hahaha
Rastislav Kadvan | 07-01-2012 18:34:31
anonym bohuzial | 07-01-2012 18:09:24

Neviem kto si, ale spamätaj sa. To ako keď dvaja či traja ľudia majú podobný názor, alebo súhlasia s názorom niekoho iného, tak automaticky ide o toho istého človeka?
Ja neviem, kto sú tí dvaja dotyční ľudia, o ktorých hovoríš, nakoľko vystupujú pod pseudonymami, a ani ma to nezaujíma. Ale ak máš s tým problém, kontaktuj majiteľa či spolumajiteľa (neviem) tohto média - pán Majko sa myslím volá, na zdvorilé požiadanie ti možno vyhovie a povie, z akej IP adresy boli tie ktoré príspevky písané (ak vieš, čo to je).
Spravodlivosť! | 07-01-2012 18:31:04
Pán starosta je zbabelec pre nás asi teda (ne)slušných občanov, keďže súhlasíme s názormi poslancov. Keby mal čisté svedomie, tak by sa zúčastnil všetkých verejných zastupiteľstiev a odpovedal by na otázky... Prečo nebojuje za svoju spravodlivosť, keď tvrdí, že je nevinný a čistý? Prečo sa stráni a uniká pred našimi otázkami a vyhýba sa aj médiám? Veď vtedy má šancu dokázať, že je nevinný, no očividne to tak nie je.
Musím sa priznať, že som mu dala svoj hlas vo voľbách, no teraz mi je to ľúto. Nečakala som, že to takto dopadne. Verila som mu! Som sklamaná a dúfam, že sa to dá všetko do poriadku. Dúfam, že referendum sa bude konať!!
Pán Adrián Macho, držím Vám a všetkým poslancom, čo bojujú za správnu vec palce! Bojujte za spravodlivosť, ktorá musí zvíťaziť, našu podporu máte a budete mať. . .
Ivan | 07-01-2012 18:29:06
ak by ste ovládali zákon, tak by ste vedeli, že overovať petíciu môžu v zmysle zákona len poslanci, teda komisia z poslancov a táto možnosť bola ponúknutá vsetkým poslancom, ale odmietli ju, tak tu nepíste somariny, ale nastudujte si niečo, ak sa chcete baviť o veciach v zmysle zákona a zákonnych postupov. Niektorí poslanci sú pripravení na jednotku, a netrepú do vetra, ako pan starosta, ktorý neovláda ani vlastný zákon , nehovoriac o iných zákonných normách, je slaby jak čajový odvar, až je to smiesne, nedokáze nic zmysluplne povedať, len to, že uz pracujú jeho právnici, hej, jeho právnici, platený z daní vsetkých sopornanov ,
Ivan | 07-01-2012 18:24:35
mate tak skreslené informácie, ze sa vám ani neoplatí odpovedať, to by bolo na dlho
jaaa lulu zosoporne | 07-01-2012 18:20:03
pre p. Macha - je mi jasné, že z tých siedmich čo sa v petícii angažujú mali o účasť v komisii záujem všetci...veď bodaj by nie. :D Len je to trochu neetické, nemyslíte? Pri overovaní by mal byť aj niekto z druhej strany...nemyslíte? Aby to bolo spravodlivé.
jaaa lulu zosoporne | 07-01-2012 18:14:24
anonym bohuzial - čím to je, že keď už nemáte žiadne aegumenty tak tu začnete rozoberť nicky. Píš k veci. Veď aj p. Macho a sopornan môže byť jedna a tá istá osoba a nikto to tu nerieši. Dôležitý je obsah. A či naň vieš argumentovať. Ak nie, tak tu nerieš kto čo...A ak to chceš riešiť, tak sa aspoň podpíš aj Ty.
Registrovaný Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni | 07-01-2012 18:14:17
Pre „Rastislav Kadvan“
-Zákon jasne definuje kto overuje petíciu, a pani poslankyňou Ščípovou boli vyzvaní všetci poslanci, či majú záujem o overenie petície a tí, čo mali záujem sú v komisii, tak ešte raz, poslanci idú len v zmysle zákona.....
-Evidentne ste sympatizant pána starostu a som rád, že sa môžem aspoň takto porozprávať aj s jeho prívržencami. Ale neviem, čo chcete preukázať, tento schodok zistila finančná komisia z čerpania rozpočtu z predložených materiálov za 9 mesiacov. Tu boli prítomné aj ekonómky z úradu a pán starosta a jeho slová boli, že na to sme sa zišli, aby sme to vyriešili, tak aký ešte chcete dôkaz. Zároveň to bolo zverejnené na zastupiteľstve. A mimochodom – návrh na druhú úpravu rozpočtu predložil starosta s vyššími výdavkami oproti príjmom o 230 000 eur, tak to tiež o niečom svedčí. Počkajte si na záverečný účet a aby sme neboli prekvapení ešte inak....
-Je smutné, že niekomu otvoria oči až následné zvyšovanie daní, alebo iné nepopulárne opatrenia, teba až keď to bude osobné a nestačí mu, že sa minula nasporená rezerva – 190 000 eur ale potom už bude neskoro, aby sme zaplnili dieru v rozpočte, ak aj naďalej sa bude takto hospodáriť. Ste tiež občan Šoporne (teda aspoň myslím a neskrývate sa za vymysleným menom) a máte teda takú istú možnosť, choďte na úrad a pozrite si čo vás zaujíma a potom budem rád, ak sem dáte dôkazy o opaku, alebo vyvrátite tvrdenia poslancov, alebo aspoň poviete ako ste na úrade pochodili, veď sú to aj vaše peniaze.
-Som rád, že rozumiete legislatíve. Ja pracujem v tejto oblasti 15 rokov a z toho som 10 rokov priamo v justícii, takže ďakujem za vysvetlenie. A dôkazy sú v rukách vyšetrovateľa a tu je zákonná lehota na všetko, čiže nikto to neovplyvní, stačí sa pozrieť na správy a rôzne mediálne kauzy, ako dlho to trvá. A som rád, že ste upozornili na krivú výpoveď, mne je to jasné, ale z toho obavu vôbec nemám. Ešte raz ďakujem za názor.
pre Rasta | 07-01-2012 18:11:04
Ja verim, ze sediet pojde a to poriadne nadlho...
anonym bohuzial | 07-01-2012 18:09:24
fiiha. . Napise pan kadvan ospevujuci prispevok, a zrazu za pol hod behom minuty reaguje aj jaa lulu zosoporne, aj slusny obcan zo soporne
. . Este mi tu chce niekto povedat ze to neni jedna a ta ista osoba?!?
Rastislav Kadvan | 07-01-2012 18:04:36
Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni | 07-01-2012 17:41:26

Adrián, ja s Vami celkom nesúhlasím. Podanie oznámenia a jeho šetrenie nie je síce krátkodobá záležitosť, no výrazne ju urýchli dokazovanie ... ak ste čítali môj predchádzajúci príspevok, tak určite viete o čom hovorím.
Tiež nesúhlasím s Vašim tvrdením, že "cieľom nie je niekoho dostať sedieť, ale preukázať pravdu a následne postupovať ďalej" ... pretože trestné oznámenie sa podáva na základe podozrenia spáchania trestného činu a je podnetom na začatie trestného konania. No a trestný čin je niečo, čo ak sa dokáže, tak dotyčný vyhráva trest odňatia slobody. Takže ide sedieť .....

Tak teraz neviem, či ste v skutočnosti zvážili závažnosť svojich obvinení, alebo ste sa len zle vyjadrili, lebo v prípade ich nedokázania ide o obvinenia krivé, ktoré sú mimochodom tiež klasifikované ako trestný čin.
sopornan | 07-01-2012 17:41:32
ja som neni sopornan,ale 12 rokov tu byvam a ano moj charakter je niekde inde .minimalne v tom co som ti pisal nizsie
Registrovaný Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni | 07-01-2012 17:41:26
Nielen pre“ jaaa lulu zosoporne“ – podať trestné oznámenie a vyriešenie je podľa súčasnej legislatívy časovo dlhodobá záležitosť a cieľom nie je niekoho dostať sedieť, ale preukázať pravdu a následne postupovať ďalej. A čo sa týka referenda, že je zbytočné a drahé – zo zákona jasne vyplýva, ako treba postupovať, ak je podaná petícia za vyhlásenie referenda o odvolaní starostu, ak o ňu požiada aspoň 30% oprávnených voličov a koľko to bude stáť, to je irelevantné, ale len na okraj – približné náklady na referendum v našej obci (ak sa aj tam niekto nenabalí) sú cca. 4000 eur, tak si porovnajte čo je drahé? Ako sa hospodárilo s rozpočtom v roku 2011, keď nestačilo na chod obce ani cca. 1 600 000 eur.
Nielen pre „Slušný obyvateľ Šoporne“ – aspoň na začiatku súhlasím s tým, že pán starosta vie čo robí, len nerátal s tým, že poslanci to zistia a zverejnia. Skôr ma prekvapilo, že sa hráte na slušného obyvateľa, máte osobné útoky, narážate na moju údajne poškvrnenú minulosť a čo je „vrchol vašej slušnosti“ – ťaháte do éteru moju rodinu a vystupujete anonymne. Ak je toto „slušnosť z vašej strany a považujete sa za slušného“ tak podľa mňa je to úbohé a svedčí to práve o opaku. Ja tiež a ani nikto s diskutujúcich, ktorí majú trošku cti a pravej slušnosti tu nerozoberajú ani osobu starostu, ani jeho manželku či rodinu, ani poslancov či prispievateľov a tiež by mohli poukazovať na vymyslené správanie v predošlých zamestnaniach, vymyslené sexuálne obťažovania, či vzťahy, alebo opletačky so zákonom, tak sa zamyslime, zdiskreditovať osobu nie je ťažké, ale na uverenie treba vystúpiť verejne a mať dôkazy, tak ako to riešia v našej obci poslanci a následne prijať aj zodpovednosť. A k tej vašej údajnej silnej skupine slušných a spravodlivých – nie ste jeden s tých, čo nám spríjemnili vianočné sviatky neskutočným anonymným letákom, potom chápem vaše reakcie, ale zaujímajte sa o širokú verejnosť našej obce a nie len o vašu skupinku. Na záver len k argumentácii na „Šoporňanov rodákov“. Uvedomujete si akú reklamu robíte našej obci, keď takto verejne hodnotíte a urážate rodákov zo Šoporne, že sú závistlivý, plný nenávisti a majú zvláštnu mentalitu? Tak toto je nesmierne „slušná a vychovaná“ reakcia „slušného občana“. Žijem tu 35 rokov , som na to hrdý tak ako drvivá väčšina „ŠOPORŇANOV“.
Pre všetkých – petícia bola odovzdaná zastupiteľstvu ako orgánu obce priamo na zastupiteľstve, keďže sa jedná o starostu v zákone je jasne napísané, že o nej rozhoduje obecné zastupiteľstvo. Jasne je v zákone definované, kto je určený a kým na overenie. Po overení isto bude uložená na podateľni tak ako má byť. Tento postup odsúhlasilo aj zastupiteľstvo uznesením, ale starosta to nechce v tomto znení podpísať. Viac k tomu netreba, ale celý problém je asi vtom, že niektorí zvedaví sa nemôžu dostať k petičným hárkom a tým pokračovať v tom, ako jednali s občanmi doteraz... .
jaaa lulu zosoporne | 07-01-2012 17:38:32
sopornan - hlavne že Ty si charakter! Preto si sopornan...:D
sopornan | 07-01-2012 17:33:14
jaa lulu ....teba hanba nefackuje? ja by som sem potom co ma odhalia ze vystupujem pod najmenej tromi nickmi ani nepachol...ale charakter ako ty slovo hanba nepozna
jaaa lulu zosoporne | 07-01-2012 17:27:44
Ale čo je? Nejak ste stíchli? :D
Slušný obyvateľ Šoporne | 07-01-2012 16:47:39
Pán Kadvan, veľmi pekný názor a pravda. Referenda sa netreba zúčastniť, lebo iste nebude, nie je na to dôvod.
jaaa lulu zosoporne | 07-01-2012 16:46:26
Rasťo Kadvan - 100 bodov máš u mňa! Presne si to všetko vystihol.
Rastislav Kadvan | 07-01-2012 16:38:04
Ohľadom petície .. len tak zo zaujímavosti .. je normálne, aby pravosť podpisov overovali poslanci? Oni sú predsa v tejto veci zaujatí ...

Ďalšia vec .. chcete odvolávať starostu, pritom .. už mu bolo niektoré z obvinení (príp. trestné oznámenie), ktoré ste na na neho podali, dokázané? Odvolanie by malo byť na základe preukázateľných pochybení, tie reči, že aby nenapáchal ešte viac zla, kým sa mu všetko dokáže, sú rozprávky pre malé deti. Totižto dnes nikto nevie, kde je pravda, sú ľudia, ktorí veria starostovi a sú ľudia, ktorí veria vám poslancom. Ale stále je to len o dôvere, nie o tom, že by sa vedela pravda. Ja osobne sa referenda nezúčastním, pretože neviem na koho strane je pravda, rovnako ako môže klamať starosta, môžete klamať aj vy. Podľa mňa je referendum o jeho odvolaní v tejto situácii čistý a vyložený nezmysel.

Ďalšia vec ... HOVORÍ SA, že situáciu na našom obecnom úrade preverovala istá vyššia finančná kontrola, ktorá údajne potvrdila, že sa hospodárilo neekonomicky a potvrdila schodok -100.000 E. Pán poslanec Macho .. je to pravda, a ak hej, existuje nejaká správa z tejto kontroly? Bolo by celkom logické, aby výsledok takejto kontroly bol k nahliadnutiu ... ak nebude, opäť nie je dôveryhodná.

Problém je totiž ten, že situácia, ktorá v Šoporni nastala, rozdelila celú obec na 2 skupiny. Avšak zjavné je, že ľudia sa k tej-ktorej skupine radia iba na základe sympatií, pretože nejaké pádne dôkazy na obvinenia nikto nemá. Vy poslanci, obviňujete starostu z mnohého, ale zatiaľ ste zjavne nič nedokázali. Argumentácia, že ak by ste neboli presvedčení o svojej pravde, tak by ste do toho neišli, je smiešna. Neuvedomili ste si totiž jednu vec, že vy ako skupina ľudí, ktorí ste prišli s týmito obvineniami, ich musíte vedieť dokázať. To zjavne neviete, pretože na OZ sa iba hádate, pritom nikto z vás nedokáže predložiť usvedčujúce fakty. Ani sa len o to nesnažíte, pritom mám pocit, že sa iba vyhovárate, že nejaký starosta vám nechce nič sprístupniť. Ono sa totiž hovorí: Kto chce, hľadá spôsoby, kto nechce, hľadá dôvody. Žiaľ, zatiaľ to vyzerá tak, že vy nehľadáte spôsoby ...
jaaa lulu zosoporne | 07-01-2012 16:12:26
jara- len či Ty nie si manželka pána Macha...:D. Si úplne vedľa!
Viera -nie, nemôže. V zákone je presne stanovené kde má byť. A pokiaľ viem, tak ani u notára nie je.
Slušný obyvateľ Šoporne | 07-01-2012 16:06:56
Reakcia pre "slušných". Tak ten zákon je určite na jeho strane, chyba na opačnej. Ako vidím, tak vieš o tom iba z klamstiev a klebiet, tak ako všetci ostatní, ktorý sa k tomu vyjadrujú bez konkrétnych znalostí, "jedna babka povedala".
Ďakujem tým, ktorí sa pripájajú k nám "Slušným občanom Šoporne".
jara | 07-01-2012 16:05:19
draha jaa lulu alias pani manzelka starostu uz sa neschovavajte za vymyslene mena on to ma uz zratane
Viera | 07-01-2012 16:00:56
ale u notara byt v uschove moze
Viera | 07-01-2012 16:00:54
ale u notara byt v uschove moze
jaaa lulu zosoporne | 07-01-2012 15:36:14
Viera - prečítaj si zákon o petičnom práve a zistíš akú blbosť si teraz napísala. Petícia vôbec nemá byť u toho kto ju kontroluje.
Viera | 07-01-2012 15:11:22
na overenie peticie boli zvoleny poslanci na zastupitelstve takze peticia musi byt u toho kto ju ma kontrolovat. OU nebol zvoleny za kontrolny organ ale OU je poviny poskytnut zoznam obyvatelov na kontrolu peticie
pre "slusnych" | 07-01-2012 15:11:06
To je len paranoia mysliet si, ze problem je v tom, ze starosta nie je Sopornan... Nech je aj z Marsu, mne je to jedno, len nech naklada s verejnymi financiami v SULADE SO ZAKONOM! On o tom len vznesene kvaka, ale ciny su bohuzial uplne inde...
jaaa lulu zosoporne | 07-01-2012 15:04:07
Viera - pokiaľ petícia nie je na úrade, tak nie je čo overovať. Lebo tým pádom ako keby nebola.
jaaa lulu zosoporne | 07-01-2012 15:01:08
Pripájam sa k onej silnej skupine ...:D. Pekne si to napísal...
Slušný obyvateľ Šoporne | 07-01-2012 14:30:45
Pán starosta vie, čo robí a buďme mu vďačný za to, že prišiel a vedie Šoporňu k lepšiemu. Veď Šoporňa doteraz spala hlbokým spánkom. Taký Adrian Macho sa hrá na veľkého a spravodlivého, ale o jeho poškvrnenej minulosti mlčí. Nech sa radšej nad sebou zamyslí a venuje sa sebe a svojej rodine. On vie o čom je reč. Nerobí pre spravodlivosť nič,tak ako to uvádza, ale všetko iba pre svoj vlastný prospech. Všetci poslanci iba kričia a nič nedokázali a o nič sa nepričinili. Už celý rok opakujete iba to isté, kričíte, zavádzate a už ani neviete čo ste kričali pred mesiacom, taký máte v tom zmätok. I z tých uvádzaných 400 zúčastnených ľudí na zastupiteľstve bolo za Vás iba možno 50 a kričali tak, ako by ich tam bolo 1105. Ja sa starostovi nečudujem, komunikácia s Vami nie je možná. Konečne vedie Šoporňu niekto, kto nie je rodený Šoporňan, ale má k nej bližšie ako hociktorý rodák, alebo niektorý z Vás, poslanci. Lebo iba ten, kto nie je zo Šoporne dokáže zmeniť zvláštnu Šoporniansku mentalitu, závisť a nenávisť. Držíme pánu starostovi palce a podporujeme ho. Silná skupina spravodlivých obyvaťelov Šoporne
viera | 07-01-2012 14:17:05
nie peticia nie je na urade ako uz napisala jana ele je u poslancov ktory su urceny aby peticiu skontrolovali a starosta koli tomu, ze sa k nej nedostal nechce poskytnut zoznam obyvatelov na jej kontrolu
jaaa lulu zosoporne | 06-01-2012 22:33:45
sopornan - ja to neviem, napríklad. Kto?
jana | 06-01-2012 22:27:35
pre - jaaa lulu zosoporne áno máš pravdu, ale to môže trvať rok - 2r. - 3r. .... , za ten čas čo všetko ešte napácha, koľko obecných peňazí ešte minie nezákonne aj napriek neschváleniu zastupiteľstvom, predraží projekty .... ?????????????????????????
sopornan | 06-01-2012 22:24:07
za prve neni som tvoj,ale k veci.vsetci vieme ako u nas funguje sudnictvo,takze to by sme ho tam mohli nechat este aspon 6-7 rokov,kym by nezacal predavat aj nase domy....
+ naozaj kazdy vie kto mu financoval kampan,alebo sa mylim?
jaaa lulu zosoporne | 06-01-2012 22:18:24
Sopornan - sorry môj, ale si úplne mimo! Mám jen jednu otázku na pána Macha: Ak je toto všetko čo tvrdí pravda, aj to že na starostu podal trestné oznámenie, tak by to znamenalo, že starosta pôjde čonevidieť sedeť, tak načo ho potom odvolávať? Vypisovať drahé referendum zbytočne. Veď pokál vím tak keĎ bude trestne stíhaný a odsúdený tak vo funkcii automaticky končí...mylim sa?
sopornan | 06-01-2012 21:18:39
jaa lulu zo soporne alias mgr.vlcek ,prip.pani manzelka,na vase nazory sa pytaju poslanci,obyvatelia najnovsie aj sol tak skuste reagovat tymto smerom a nie vypisovat bludy pod prihoretym nickom..
jaaa lulu zosoporne | 06-01-2012 21:08:09
Jana - Nie. Nie je to tak. A to ani nemusím byť jedna z nových zamestnankýň. Na čo také Ti dali takúto odpoveď ak smiem vedieť?
jana | 06-01-2012 20:34:40
ešte by ma zaujímalo prečo na of.stránke "Šoporňa" nieje uverejnená ani len jedná faktúra, objednávka, zmluva.... sú tam len nejaké hlavičky... a prečo niekedy bola na stránke možná diskusia a už dosť dlhú dobu to možne nieje? a pán starosta určite to čítate.... tak potom ak mate čisté svedomie , prečo neodpovedáte na otázky občanov?....
jana | 06-01-2012 20:10:16
kto povedal, že petícia je na úrade? tak to máš zlu informáciu.... , Petícia bola odovzdaná na úrade a súčasne odovzdaná komisii, ktorá ma preveriť právoplatnosť podpisov.
jana | 06-01-2012 20:04:57
jaa.... alebo kto si? no ako tak vidím ty si jedná z nových zamestnankýň, keď si ich tak obraňuješ? občan sa vždy dozvie jedinú odpoveď keď na úrade ... a to "je mi ľúto ta pani je na PN ".... ??? alebo nie je to tak??
jaaa lulu zosoporne | 06-01-2012 19:55:32
Viera Takže petícia je na obecnom úrade?
jaaa lulu zosoporne | 06-01-2012 19:53:58
...??? Ano bola. A žiadny problém. S tou arogantnosťou..vieš možno sa len potvrdilo ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva. KeĎ tam niekto príde a je arogantný.....
Viera | 06-01-2012 18:50:19
Petícia bola riadne podaná na zastupiteľstve kde nám ju ale nemal kto prijať /zámerne/ do podateľne. Bola podaná na druhý deň ráno a momentálne pán starosta nechce poskytnúť zoznam obyvateľstva na kontrolu petície...
Igor Lehocký | 06-01-2012 18:40:36
Pokiaľ vládne v Šoporni takáto atmosféra nedôvery na Obecnom úrade, medzi poslancami a starostom a na povrch vychádzajú vážne informácie o čerpaní verejných zdrojov so schodkom 150 000 Eur, to je skutočnosť nasvedčujúca tomu, že bol dotknutou osobou spáchaný trestný čin resp. zločin so škodou tuším že veľkého rozsahu, kde sa trestné sadzby hýbu okolo 10-15 rokov a viac.
Pokiaľ boli vykonané kroky k naplneniu vyhlásenia miestneho referenda v súlade so zákonom, je teraz otázkou, kto bude mať záujem referendum zmariť a akými krokmi. Ale aj na to Trestný zákon myslel. Ostáva už len každý krok smerujúci k referendu v Šoporni nenechať iba na postup v súlade so zákonom, ale postup si dokumentovať aj s využitím kamery alebo fotoaparátu, prípadne viacerými svedkami, aby nezákonné kroky kohokoľvek boli preukázateľné a zdokladované dôkazmi. Ak je aspoň z časti pravda to, čo je uvedené v príspevkoch pod týmto článkom o konaní starostu, je to do nebies volajúce po spravodlivosti.
anonym | 06-01-2012 18:31:53
Pán Majko, on(a) sa volá "jaaa lulu zošoporne", ale nechcelo sa jej (mu) to zakaždým rozpisovať :-)
anonym | 06-01-2012 18:29:22
Neriešte pracovníčky, ale starostu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-01-2012 18:29:19
zošoporne | 06-01-2012 17:59:16 |, jaaaa | 06-01-2012 18:02:11 | a tiez lulu | 06-01-2012 18:05:56 | - evidentne patrite medzi novacikov v diskusiach na SOL. Inak by ste vedeli, ze umyselne diskutovanie jedneho diskutujuceho pod viacerymi nickami s cielom navodit atmosferu vseobecnej zhody s urcitym nazorom, povazujeme za nevhodne. Zvykneme hovorit, ze ak diskutujuci nema s kym komunikovat diskusne forum SOL na komunikaciu sameho so sebou nie je vhodne.
Odporucame Vase myslienky zosumarizovat do jedneho prispevku. Bude to ferove nielen voci ostatnym citatelom, ale urcite aj voci dalsiemu rozvoju Vasej osobnosti.

Uplne najlepsou moznostou je registracia pod vlastnym menom alebo aspon nickom, co vo vacsine pripadov zabrani klonovaniu na dalsich virtualnych diskutujucich jedincov.
...??? | 06-01-2012 18:26:53
a čo si myslíš? teraz to na úrade ako vyzerá? bola si tam v nejakej vecí? skús si niečo vyžiadať ohľ.dani, sociálneho .... atď. nepochodíš, nové pracovníčky sú úplne o ničom žiadna škola, žiadne skúsenosti a sama arogancia ...
jana | 06-01-2012 18:23:07
prečo si myslíš, že niesu dôkazy? ak by neboli, tak potom na základe čoho poslanci podali trestne oznámenia...??? a to už ich polo niekoľko ....
lulu | 06-01-2012 18:05:56
To ako to vyzeralo predtým na obecnom úrade v Šoporni vie každý. Nielen, že sa od roboty nepretrhli, ale jedna nevedela čo robí druhá. Ak niektorá náhodou na deň vypadla, nemali ste šancu nič vybaviť. Na každom inom úrade sa pracovníci navzájom zastupujú. Obedná prestávka bola od nevidím do nevidím, hold chodilo sa do Pohody a tam to chvíľu trvá, nie? Konečne je tam poriadok!
jaaaa | 06-01-2012 18:02:11
Správne Peter! Presne tak to na obecných zastupiteľstvách vyzerá. Každý len vykrikuje, ale dôkazy nemá nikto. A furt to isté dookola.
zošoporne | 06-01-2012 17:59:16
Správne!
Fenomen | 06-01-2012 17:50:37
ta totok si bracho vychytal, starosta to v soporni a ja sa uznavam...
Veronika | 06-01-2012 17:28:29
Nielen na Obecnom úrade, ale aj v ZŠ Šoporňa je zastrašovanie zamestnancov a hustá atmosféra. A tiež by sa tam malo skontrolovať, či sa tam všetko robí transparentne.
šo.. | 06-01-2012 17:21:00
Petíciu sme podpísali, referenda sa zúčastníme.Adrian, držíme palce. Je pravdou, bol vytváraný nátlak aj na zamestnancov verejno-prospešných prác, aby podpísali ,že na OÚ nevládne dusná atmosféra a žiadny teror.Mňa by zaujímalo, prečo nové zamestnankyne nie sú vyškolené a podávajú nedostatočné informácie,alebo žiadne. Mali sme tam vzdelané a šikovné úradníčky, ktoré občanom pomáhali a poradili.Prečo musíme za informáciami chodiť do Galanty?
Viera Habová | 06-01-2012 17:01:11
Ja som zo Šoporne a táto situácia ktorá tu je je katastrofálna. Konečne sa našiel niekto kto verejne a nahlas vystúpil a začal obhajovať záujmy občanov a nie jednotlivcov.
Pán starosta bol síce zvolený na 4 roky ale bohužial už v tom prvom dokázal ako je neschopný viesť obec. Vyjadrenia, že on je štatutár predsa neriešia žiadne problémy. Koľko Vás je čo sa chcelo s pánom starostom stretnúť a nepodarilo sa Vám to lebo nemal na Vás čas a ked si ho našiel len vás zavádzal peknými rečičkami ale žiadnymi skutkami. Koľkým ľuďom v obci povedal, že ich žiadosť zamietli traja alebo štyria poslanci na zastupiteľstve, ale máme poslancov 11 takže podla všetkého nadpolovičná väčšina súhlasila takže žiadosť by musela byť schávlená. Nebolo to náhodou tým, že starosta žiadnu žiadosť nepredložil? A to je len časť toho ako starosta zavádza občanov.
A naše pracovníčky na obecnom úrade?? V obci máme málo nezamestnaných a dostatočne kvalifikovaných ľudí tak musíme príjmať ľudí z iných miest a obcí. Alebo podla známosti a sympatíí.
Externé pracovníčky si na našom OU robia čo chcú vo večerných hodinách sú tam samé, ako je to možné, že sú tam po pracovnej dobe bez toho aby tam bol niekto zodpovedný. Čo tam asi robia??
A pokiaľ ide o zavádzanie a hádanie, poslanci majú na všetko dôkazi inak by predsa do toho nešli. Ten kto chodí pravidelne na zastupiteľstvá má svoj názor ako to u nás funguje, ako sa stále poslanci domáhajú rôznych materiálov a nemá im ich kto dať.
A toho je ešte ovela viac.
Takže Adrian moju podporu máš a verím, že toto sa dotiahne do úspešného konca
pre nestranný občan | 06-01-2012 16:53:26
Pán starosta, ak chcete komunikovať cez internet,mal ste otvoriť ,,šoporňanskú " stránku.
Registrovaný Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni | 06-01-2012 16:22:46
Pre Petra - treba si pozrieť všetky záznamy na RTV KREA a nielen určitú časť a v nedeľu o 19:00 hod. bude v premiére diskusná relácia na danú tému, ale bohužiaľ pán starosta odmietol pozvanie, čo tiež o niečom svedčí. Prečo sa bojí verejne vystúpiť?
Registrovaný Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni | 06-01-2012 16:18:13
Pre "nestranný občan" - som veľmi rád, že nastupuje táto diskusia a je tu veľa ľudí či za, nestranných, alebo proti tomu čo iniciovali poslanci, ale verte mi, kedy som nebol presvedčený, že konám správne a pre obec, nešiel by som do toho a na druhej strane, ak by neboli dôkazy, tak od septembra, resp. októbra, by dávno vyšetrovateľ zamietol trestné oznámenia podané poslancami, tak ako bolo zrušené trestné oznámenie na moju osobu a je mi zvláštne, že nemenovaný pedagóg išiel krivou výpoveďou tvrdiť niečo, kde ani nebol.
Ale poďme k otázkam - stačí pozrieť zápisnice, kto a ako hlasoval a na posúdenie sú občania, aby zhodnotili, kto je fundovaný a kto len štatista.
- čo sa týka petície, osobne som prešiel viac ako polovicu obce a okrem toho, podpisy zbierali aj viacerí poslanci a občania, ale v zmysle zákona, iba ten, kto má viac ako 16 rokov, tak ak bol u vás mladý človek, to len preto, že to umožňuje legislatíva... Niečo na okraj, veľa ľudí nepodpísalo z rôznych dôvodov (obavy o zamestnanie ich alebo príbuzného, osobné útoky, strach), ale vyjadrili sa, že voliť pôjdu,
- chcete dôkazy, neviem čo viac môžu občania chcieť, keď sa minulo o 150 000 eur viac ako bol príjem v rozpočte, veď keby toto nikomu nevadilo a aj doma by takto hospodárili ... nerozumiem. Ako by sme dopadli? A potom by ste sa poslancov pýtali, prečo nič nerobili, ale väčšinu to začne zaujímať, až keď to bude osobné, teda dvihnú sa dane a poplatky, ale to nie je naša cesta. Toto my nechceme.
- k parkovisku, schválili sme ho ako jednu z troch akcií v roku 2011 s tým, že je to potrebné, nevyhnutné a výhodné pre občanov tak, ako aj chodník cez kostol a oprava Dukelskej, ale problém nastal, keď sme zistili, že bolo predražené o skoro 3 000 euro a to isté je aj na Dukelskej, čo je v rozpore zo zásadami hospodárenia, čiže znovu mali rozhodnúť poslanci či sa nájdu na to financie. Mimochodom - doteraz tam nie je zábradlie a pritom bolo v projekte a už niekoľko krát sme na to poukazovali. Na čo sa teda čaká, pokiaľ tam niekomu z nás sa nebodaj nezraní dieťa a čo potom, kto bude zodpovedný, teda keď niečo robíme, robme to poriadne.

Ešte raz ďakujem za diskusiu a som vďačný všetkým za tieto podnety a otázky.

S pozdravom Adrián Macho
Registrovaný Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni | 06-01-2012 15:22:31
Tak k prvej časti otázky, treba sa porozprávať s tými pracovníčkami, čo skončili a oni vám povedia aké praktiky sa tam dejú, ako sa búcha po stole, kričí a dokonca proti bývalému starostovi letela stolička a hodinové výpovede aj za cenu preplatenia nevyčerpanej dovolenky, to je na uváženie každého, no na druhej strane ako zamestnankyne pracujú, to ja nemôžem posúdiť, to je otázka na bývalého starostu, ktorý môže objektívne posúdiť za dlhé roky ich pracovnú morálku. A na zamyslenie isto stojí aj fakt, že terajší starosta dal všetkým zamestnancom OÚ podpísať, že na úrade nevládne dusná atmosféra a žiadny teror. "Prízvukoval, že všetci to podpísali dobrovoľne!"
Zároveň zamestnankyne čo pracujú vám potvrdia (ale musíte byť veľmi dôveryhodná osoba, aby ste ich neprezradili), že je to tam ešte horšie ako sa hovorí, dokonca to nezvládla ani sekretárka, ktorú si tam starosta prijal a už skončila.

A k druhej otázke - že poslanci útočili od začiatku, tak k tomu môžem povedať, že už na začiatku mal starosta zvláštne požiadavky, čo poslancom nebolo po vôli a to používať vlastné vozidlo na služobné účely, pritom obec mala dve (mala preto, lebo jedno svojvoľne predal bez súhlasu zastupiteľstva a občanom nevedel povedať, kde sa auto nachádza) a bez toho, aby preukázal svoje schopnosti chcel od začiatku plat o 30% vyšší ako základ. Pritom po schválení nového zákona o platoch starostov mu bol upravený až na 2100 euro. Tak ak toto považuje starosta a jeho prívrženci, že od začiatku išli poslanci proti nemu, tak vidíte, tu je pravda a nič to nemá spoločné s jeho osobou, ale len skutkami a snahou poslancov riadiť sa rozpočtom, aby sa nemuseli navyšovať prostriedky na mzdy.
pre Petra | 06-01-2012 15:07:06
Na MÚ sa v Seredi sa vyhodili pracovníci, aby sa mohli zobrať kamarátky, známi a hlsvne rodinní príslušníci na teplé miestečA dcérenka mamičky. Tak to je pre Teba dobré? Pre iných to dobré nie je
JA--- | 06-01-2012 15:05:54
a čo sa deje v ZŠ Šoporňa netransparentne? Zatiaľ som tu ani na jednej strane nevidel žiadne dôkazy, len samé dohady a z oboch strán prifarbené pravdy, preto som aj ja zvedavý na "vyšetrovanie" :)
Veronika | 06-01-2012 14:19:20
V ZŠ Šoporňa sa deje všetko transparentne? Ako to vidíte tam? Nestrácajú sa tam peniaze?...
Peter | 06-01-2012 10:54:09
pozeral som záznam na RTV Krea, kde bolo zasadnutie asi zastupiteľstva v kine a z celého záznamu mne vychádza, alebo skôr by som sa priklonil na stranu starostu a nie poslancov!!! V tom zázname poslanci nemali žiadne argumenty, len vykrikovali "pre veci znalých" nezmysly. Skôr si myslím, že poslanci verejne vyvolávajú hystériu a držia sa pravidla, že 10 krát opakovaná lož je pravdou. A že niekoho vyhodil z práce? pozrite sa na Msˇu Sereď, aj tam boli čistky a je dobre, nie:
nestranny obcan | 06-01-2012 10:46:59
Veronika | 06-01-2012 00:16:46 ... ešte sa nič neodhalilo, určite je veľa ľudí, ktorí tiež čakajú na to, ako sa táto situácia prešetrí. Nechápem teda Vašu prvú vetu, možno ste lepšie informovaná ako ostatní, ale z uverejneného článku nič také nie je zrejmé. Toľko k Vám.

Čo sa týka tejto šaškárne, ktorú iniciujú poslanci OZ v Šoporni .. stačí sa prísť pozrieť na OZ na ich aktivitu. Dá sa pozorovať, že keď je vyhlásené hlasovanie, viacerí poslanci čakajú najprv na to, ako zahlasujú ich kolegovia, aby následne zahlasovali aj oni .. z čoho by sa dalo predpokladať, že hlasujú účelovo a nie z vlastnej vôle. Taktiež pri hlasovaní je možné si všimnúť takých, ktorí sa častejšie, viac ako je normálne, hlasovania zdržia. Za čo je platený potom poslanec, ak nie je schopný za návrh, o ktorom sa hlasuje, vyjadriť svoj postoj? Čo sa potom dá očakávať od takýchto poslancov?
Jednu poznámku si neodpustím aj na autora - pán Macho, miestny rozhlas nie je na vedenie komunikácie medzi obecným zastupiteľstvom a občanmi .. na to slúži Obecné zastupiteľstvo, na ktorom však nie je celá poslanecká komunita schopná viesť normálnu diskusiu, len sa navzájom hádať a osočovať, nehovoriac o obviňovaní jeden druhého (keby aspoň na základe dôkazov). Na také obecné zastupiteľstvo, na ktorom sa do polnoci poslanci hádajú (takmer pobijú) potom normálny občan asi záujem chodiť nemá.
K spomínanej petícii za referendum .. ja osobne som ju nepodpísal, lebo považujem za nekorektné odvolávať starostu na základe dohadov, obvinení, ktoré sú zatiaľ stále nepreukázané (resp. v čase podpisovej kampane boli). Navyše, považujem za neprofesionálne, aby ma s takouto petíciou prišiel osloviť mladý chlapec, ktorý zjavne ani nevie, čo ľuďom dáva podpisovať. Takúto iniciatívu ste pokojne mohli zobrať do svojich rúk, alebo do nej zapojiť i ostatných poslancov.

Osobne ma však veľmi zaujíma, ako sa tieto vážne obvinenia vyšetria, pretože za niekoľko predchádzajúcich volebných období, kedy sa v obci absolútne nič nehýbalo (maximálne tak pred novými voľbami), vždy bolo tichúčko, pretože si poslanci aj zamestnanci dostávali svoje peniažky (a nebolo ich málo, čo odčerpalo z obecného rozpočtu nemalé peniaze). Nehovoriac o tom, že počas pracovnej doby ich bolo možné stretnúť, popri \"vybavovačkách\" aj na nákupoch v inom meste. Teraz, keď sa nový starosta rozhodol urobiť personálne zmeny, začnú sa veľké problémy. Zrazu niekomu vadí, že pred základnou školou, kde doteraz vedľa cesty autá parkovali v blate, sa urobilo parkovisko (údajne predražené) .. mimochodom ktorého zhotovovateľom bola firma, ktorej majiteľ je tiež poslancom OZ. Takže sa mi natíska otázka, prečo poslanci v čase, keď sa tieto stavebné práce odsúhlasovali, nehlasovali proti (keďže išlo o sumu cca 10.000€, ktorú musí schváliť zastupiteľstvo). Takže vtedy boli za a teraz kričia, že je predražené ..... to len tak, pre ilustráciu, pretože všetko, čo bolo v médiách písané (hovorené) a čo sa k ľuďom dostane, sú iba dezinformácie, alebo informácie neúplné, účelové. Lenže každá minca má dve strany ...

Ale ako som písal na začiatku, sám som zvedavý, ako sa táto \"kauza\" prešetrí a čo všetko sa preukáže.
Sopornanka | 06-01-2012 10:16:23
Som zo Soporne, pracujem v zahranici, avsak doma mam stale trvaly pobyt a situacia tam ma velmi zaujima. Je pravda, ze som vobec nevedela o nijakom referende, toboz uz nie coho sa tykalo, preto som vdacna za informacie. Chcem sa spytat. Pocula som, ze starosta vyhodil niekolko zamestnancov Obecneho uradu. Na jednej strane som pocula nazor ze z jeho strany doslo k neprofesionalnemu a neludskemu jednaniu, na strane druhej ze dotycni si neplnili pracovne povinnosti tak, ako by mali, a ze to bol dovod pre ich vyhodenie. Co je na tom pravdy???? Sama viem, videla som, ako sa na Obecnom urade pracovalo, nechcem nikoho tymto urazat, ani znevazovat, ale z mojho pohladu, mozno obemdzeneho, lebo do toho nemozem uplne vidiet, ked tam nepracujem, som nikdy nemala pocit, ze by sa isli, az na par vynimiek, pretrhnut od prace, a ze by si to v nijakej sukromnej firme nemohli dovolit. Tiez som pocula, ze poslanci neustale od zaciatku volebneho obdobia neustale bojuju proti starostovi a neriesia problemy obecneho charakteru, teda dovod kvoli comu boli zvoleni. Mohli by ste sa k tomu vyjadrit? Neberte to ako utok, ale ja napriklad fakt neviem, co si mam o tom mysliet, lebo z kazdej strany pocujem uplne protichodne informacie. Ak starosta prehajdacil peniaze, ktore mal na starosti a nevie to nijakym sposobom zdovodnit, tak sa to jendoznacne riesit musi. Za odpoved dakujem.
Veronika | 06-01-2012 00:16:46
Tak dalo sa to čakať, že sa to odhalí, bola to len otázka času. Nie som zo Šoporne, ale viem aj o ľudoch, ktorí prišli o prácu, lebo veľa ,,videli,,. Pán Macho, želám veľa síl a energie a rozumných občanov, ktorí prídu na referendum.
Robo Horvath | 06-01-2012 00:09:32
Tak toto je naozaj silná káva. Nie som zo Šoporne ale táto kauza bude zaujímať naozaj veľa ľudí a nie len v Seredi. Som rád že ste takéto šafárenie s peniazmi obyvateľov vašej obce zverejnili a máte skutočne môj obdiv a moc vám fandím. Nastal skutočne čas aby sa ľudia začali vážne zaujímať ako a kto narába s ich peniazmi. Toto je jasný príklad toho, že sa to deje a skoro všade a treba s tým už konečne niečo robiť.
sopornan | 05-01-2012 23:54:05
Adrian drzim palce a som velmi rad, ze mame aspon sikovnych poslancov, ked uz starosta je taky, aky je... Bojim sa vsak toho, ze na referende sa nezucastni dost ludi... Co bude potom??? Dufam, ze tych 1105, co podpisalo aj pride...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign