Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Jednoducho niet kde zaparkovat...

Miloš MajkoDátum21. 04. 2009 11:42:15TémaDoprava
Sered, utorok 11.10 a naslednych 15 minut. Bezny, obycajny, pracovny den. Chcem zaparkovat tak, ako desiatky dalsich vodicov. Skoro by som povedal, ze mi je jedno kde, staci aby bolo na blizku caffee. Nemam sancu. Vyriesime stretnutie s obchodnym partnerom pri ceste ci na dialnicnom odpocivadle v aute, alebo v 4 cenovej na zeleznicnej stanici? Parkovanie je v centre mesta dlhodobym problemom. Kedy bude viditelny posun k lepsiemu? - Nie kopa reci a stucii - vodici i podnikatelia urychlene potrebuju nove parkovacie miesta! Vsetky fotografie boli vyhotovene v priebehu necelych 15 minut.

Fotogaléria k článku:





Zobraziť všetky fotografie






























Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
nevodič | 24-04-2009 16:19:23
áut len pribúda. skúste prejsť ráno o 07,30 cez cestu peši pri kostole, Lídli, Bille, stanici. Stojíte 10 minút a neprejdete. A to ak pozriete do tých áút, tak ma ide rozhodiť. V niektorých sopliaci a fifleny maximálne 20 ročný. Kde berú na také drahé autá peniaze? Peši neprejdú ani krok.
Peter Sabo | 22-04-2009 08:39:54
Nehovorim o platenych parkoviskach ale platenych parkovacich miestach. Zachytne parkoviska by boli, samozrejme, zadarmo. To by si vsak vyzadovalo tieto zachytne parkoviska vybudovat, pripadne stavajuce zrekonstruovat a zefektivnit. No a nakoniec naucit ludi dany system vyuzivat, ak idem do mesta kde mam pracu a zdrzim sa v nej 8 hodin nezaberem predsa miesto na krajnici pred bankomatom ale odstavim auto trochu dalej(na zachytnom parkovisku) a tak to miesto zostane volne pre desiatky vodicov ktory na nom budu parkovat pocas celeho dna kratkodobo. Takyto system funguje v stovkach miest ale ako tu bolo pisane vyzaduje si od vodicov urobit aspon zopar krokv navyse.
Aďuška | 22-04-2009 07:50:27
Platené parkoviská nič nevyriešia. Presný opak. Vieš si to predstaviť? A si vodič vlastne? Chyba je v tom že tu je málo priestoru a niet kde rozširovať cesty. Riešenie neni jednoduché a potrebuje iné riešenie, ktoré by najlepšie vedeli iba odborníci čo s tým stále pracujú a vedia ako riešiť najlepšie takú situáciu.
anonym | 21-04-2009 21:08:16
Presne tak. Jediným východiskom sú veľké záchytné parkoviská. To si ale bude vyžadovať od ľudí, aby zaparkovali ďalej od miesta svojho cieľa. Lenže s tými lenivými zadkami to bude pre nich ťažké.
Ľubomír Veselický | 21-04-2009 20:58:16
Anonymovi z 21.4.2009 o 20.28 hod. Je lichotivé, že môj názor považujete za rozumný. V skutočnosti to ani nie je názor, iba akési konštatovanie. Najviac ma na veci mrzí, že sám nepoznám dokonalé riešenie. Hovoríte, že pribúdajúce parkovacie miesta musia ísť na úkor iných plôch. Je to tak. Jediným znesiteľným východiskom preto bude budovanie väčších záchytných parkovísk, tak ako o nich hovorí pán Peter Sabo. Toto považujem za reálne riešenie.
anonym | 21-04-2009 20:28:42
Najrozumnejší názor na danú problematiku má p. Veselický. Autá pribúdajú, ale nepribudne už ani meter štvorcový priestoru. Darmo tu rozpráva niekto o koncepčných a neviem akých riešeniach. Takže to bude len horšie. Ak si niekto myslí, že sa situácia niekedy zlepší, tak je naivný. Do 10 litrovej bandasky sa 15 litrov benzínu nezmestí. Tak tu nemudrujte. Parkoviská nie sú z gumy, aby sme ich natiahli koľko potrebujeme. Ak sa majú zvyšovať parkovacie kapacity v meste, tak to zákonite musí byť výlučne na úkor iného priestoru. A to tiež nie je racionálne riešenie. Problém je v ľuďoch. Ak idem napr. do bankomatu SLSP, auto sa dá odparkovať aj pred Lidlom a nie rovno pred bankomatom.
Marek Tóth | 21-04-2009 16:38:36
Peter - taketo riesenie je fajn, len musi byt na MsU vola na to !!! A nie vyhovorky, preco nieco nejde ... Prave sa schvalil navrh vytvorenia parkovacich miest na ul. SNP - pozdlzne statie v smere od Lidla po Parkovu ul. = zase sa mesto zapchava ... *loony*
Peter Sabo | 21-04-2009 16:19:24
Riesenie by malo byt hlavne koncepcne a nie stylom urobme nejake miesta. Treba si uvedomit ze ak chceme parkovanie udrzat v unosnej miere aj v buducnosti musime sa priklonit k rieseniu kedy budeme mat v meste niekolko velkych(zachytnych) parkovisk a mensie v centre mesta budu len kratkodobe. Tento problem by bol riesitelny tak ze sa na urcitych miestach mestach vytvoria velke parkoviska (Lidl, Kaufland, Kupelne,Gymnazium, Hubert, Billa) a ostane parkoviska v centre mesta by boli spoplatnene. Totizto parkoviska v centre mesta by mali mat vyhradne kratkodoby charakter (parkovanie na max. 2-3 hodiny) a nie dlhodoby. Len takto sa da situacia vyriesit aspon z mojho pohladu.
Miloš Majko | 21-04-2009 15:38:04
Pri Lidli alebo, Kauflande alebo niekde inde mimo centrum som nebol preto, lebo som chcel zaparkovat v centre mesta. Nemam problem s inym nazorom - su taki, ktori auto vytahuj na vikend, dokonca taki, ktori za 10 rokov najazdia tolko, ako niekto za mesiac. Kazdy z nas ma ine potreby a jeho praca ma iny charakter. Nebranim nikomu aby auto zaparkoval na zaciatku napr. Bratislavy a pod Michalsku branu doklusal peso alebo na korculiach. Je to vylucne vec nazoru. Co sa tyka parkovania pred prevadzkami - popytajte sa podnikatelov na moznosti. Nemyslim si vsak, ze je to o tom, ze vodic chce prist autom az k barovemu pultu. Jednoducho vzdy ide iba o vyhovorku zo strany tych, ktori desiatky rokov nerozmyslaju v intenciach, co bude pre mesto dobre o 5 ci 10 rokov. Riesia momentalnu situaciu a tym vlastne kazdym nekoncepcnym riesenim plytvaju verejnymi financiami. Mesto a doprava v nom musi byt riesena odbornikmi razantne a s vyhladom na desatrocia. U nas sme zvyknuti o potrebe rieseni skorej iba dlhe roky rozpravat - a nekonat. P.S.: Co si myslite, odpovedal po dvoch zimnych sezonach (rokoch) jednym slovom na jednoduchu otazku obcana veduci OIV? A pritom otazka je stavana tak, ze odpoved moze byt iba "ano" alebo "nie". Ja mam za to obdobie v poste citacie zakonov, rozbory problematiky, pokusy o zosmiesnovanie - len ta odpoved akosi chyba... Je to vizitka veducich pracovnikov MsU. A to chceme hovorit o zlozitych viziach mesta na desatrocia ;-) Problematike sa venujeme v niekolkych clankoch.
Marek Tóth | 21-04-2009 15:17:23
Dám čiastočne za pravdu "prispievateľovi" - vodiči by najradšej išli so svojim autom až k pultu, regálu predajne !!! Jednoducho sme už takí ... Ale bolo by dobré a hlavne zdravé aby sme sa niekedy zdvihli a prešli pár metrov naviac. Tým nepopieram problém s parkovaním meste, ktoré je už načase aby sa riešilo !!!
prispievateľ | 21-04-2009 13:58:13
p.Majko máte určite pravdu ,ale vždy tu je ale. prečo ste v tom momente ako uvádzate neodfotili parkovisko pri Lidli a parkoviská na Kúpeľnom nám., ktoré bývajú poloprázdne. Ľudia by chceli ísť s vozidlom až do obchodu a tu je problém. Nikdy nebude pri jednom obchode voľné parkovisko pre všetkých zákazníkov. Hovoríte, že vodiči a podnikatelia potrebujú urýchlene parkoviská. Kde boli doteraz podnikatelia, ktorí si urobili prevádzky v meste, pričom pri každej prevádzke by si oni mali vytvoriť niekoľko svojich parkovacích miest. Prečo sa tak nestalo? Kde nastala chyba a teraz sa sťažujú že nemajú kde zaparkovať. Napr. na vašich fotkách na v jednosmerke by kľude mohli byť na ľavej strane niekoľko parkovísk, ale by sa ubralo z parku. Prečo sa tak neurobí. Keby sa zobralo z parku takých 1,5 metra, nikomu by to neuškodilo a jeden problém by bol vyriešený. načo sa čaká?
Ľubomír Veselický | 21-04-2009 13:15:08
Bude aj horšie. Možno je to tým, že pribúdajú iba autá a ani meter štvorcový komunikácií, alebo nedajbože parkoviska.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign