Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Je prejazd cez zábrany na cyklotrase pre cyklistov a korčuliarov bezpečný ?

redakcia SOLDátum30. 06. 2018 23:59:36TémaCyklotrasa
226

Dnes vo večerných hodinách nám bol do redakcie doručený nasledovný e-mail od nášho čitateľa, týkajúci sa cyklotrasy Sereď - Kaskády:

 

"Dobrý deň,

 
bol som pozrieť na novej cyklotrase vedúcej zo Serede na Kaskády s tým, že odskúšam kolieskové korčule a kolieskové lyže. V celku by to bola pekná cyklotrasa až na pár dôležitých postrehov. Ten, čo navrhoval šírku ako aj zábrany zrejme nikdy nejazdil na bicykli a ani na kolieskových korčuliach. 
 
Som vyučený letecký mechanik a zábrana, ktorá má zabezpečovať zákaz vjazdu motorových vozidiel a tým aj bezpečnosť samotných cyklistov/korčuliarov je veľmi zle riešená. Chápem, že túto zábranu môžu použiť aj záchranné zložky ale stačilo by pre konfortné jazdenie a ušetrenie finančných prostriedkov už len pootočenie samotnej zábrany (vedúcej cez šírku cyklocesty) o 180 °. Samotný prejazd cyklistov/korčuliarov cez tieto zábrany (každá má inú výšku a iný sklon/dľžku najazdu a zjazdu) bol na hranici bezpečnosti jazdy po tejto novej a peknej cyklotr ase. A na mále som mal aj ja. A nakoľko som i certifikovaný technik bezpečnosti ochrany zdravia pri práci, verte, že akonáhle by som prišiel k úrazu, riešil by som to súdnou cestou. Ako spor občana a mesta Sereď. A samozrejme by som žiadal nemalé odškodné, stratu spoločenského uplatnenia a ...
 
Preto by bolo vhodné aby poslanci mesta Sereď prizvali na riešenie tejto situácie bezpečnostného technika a odborníka z oboru strojárstva (konštruktéra), ktorý by vhodnejšie skonštruoval zábranu.
 
Verím, že sa poslanci touto námietkou budú zaoberať a vec riešiť k spokojnosti občanov mesta ako aj návštevníkov, ktorí tam prídu. Taktiež by bolo veľmi vhodné poriešiť aj parkovanie priamo pri tejto cyklotrase pre samotných korčuliarov, ktorí túto cyklotrasu vo veľkej miere využívajú. Dokonca som zaregistroval počas jazdy pod hrádzou ŠPZ áut z LV, TT. Super by padlo, ak by tam bola možnos ť napiť sa pitnej vody a nejaký bufet. Ale to by som asi chcel veľa.
 
S pozdravom
 
Jano"

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Obyvatel | 03-07-2018 09:22:58
Jednoduche a esteticke riesenie su solove uzamykatelne stlpiky na rozteč vozickarov. Cize to bude bezbarierove nie toto co je tam je tam
káder | 03-07-2018 06:46:57
Tá zábrana je tam pekných 20 rokov, a nemá nič spoločné s výstavbou cyklotrasy v Seredi. Od Serede je ich hneď niekoľko. Prečo pánovi leteckému mechanikovi vadí práve táto? Jazdím tadiaľ na bicykli a aj behávam a neviem o tom že by mal niekto s tou zábranou problémy :) Ale keď je toto najväčší problém leteckých mechanikov a bezpečnostných technikov tak som rád.
ranxon | 02-07-2018 21:42:39
To mi pripadá ako \"nevim čo, ale ja to chcem\"
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-07-2018 20:22:28
tony | 02-07-2018 16:00:25 | - kto je za navrhy rieseni a ich predkladanie obcanom plateny - obcan, alebo voleny funkcionar s timom \"odbornikov\" na urade?

Dakujem za odpoved.
tony | 02-07-2018 16:00:25
opatrenia by mali byt rozumne....?nevidim tu nikde ziadne konkretne riesenie,ktore bude lepsie ako to predchadzajuce.ak niekto chce kritizovat,logicky ocakavam,ze navrhne lepsie konstrukcne riesenie.rad by som vedel ako pouzivali hradzu vozickari ked tam nebola ziadna cyklotrasa.
Ani tak ani tak | 02-07-2018 13:36:29
Prejsť tade cyklovozíkom a invalidným vozíkom je riadny rozdiel, ale zrejme s tým našťastie nemáte skúsenosť. Samozrejme autá,motorky tam nemajú čo robiť s tým len súhlasím, ale dať tam toto ? To akože motorkára toto zastaví ? Chápem že sa nedá vyhovieť všetkým , ale keď už robia dáke opatrenia - mali by byť rozumné !
Viktor | 02-07-2018 12:37:03
Som nevedel že hrádza na kaskádach patrí mestu Sereď...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-07-2018 22:33:07
Zastavam nazor, ze nie Jano je divny, ked verejne upozornil na zavazne nedostatky nachadzajuce sa pravdepodobne uz v projekte cyklotrasy.

Byt na mieste volenych funkcionarov (to plati aj pre obcanov), vazil by som si toho, kto svoj cas venuje napisaniu zmysluplneho prispevku v zaujme bezpecnosti vsetkych ludi na cyklotrase.

Ano, plne sa stotoznujem s nazorom Jana pisuceho, ze ludia ktori vacsinu veci dnes od stola tvoria, ich pravdepodobne nepouzivaju. Pocnuc damskym zachodom na namesti, pokracujuc prvou castou cyklotrasy a tou z tohto clanku konciac.

Je smutne, ze verejne financie nas obcanov su stale castejsie vynakladane na zaklade slabeho, resp. ziadneho odkonzultovania veci s obcanmi, pre ktorych su robene.
Nasledne su vysledky stale nedostatocne.

A povazujem za mimoriadne nestastne akekolvek kritizovanie ludi na problem poukazujucich, namiesto tych, ktori ho sposobili.

Skor sa verejne pytam - co urobia kompetentni s opravnenou kritikou, kedy budu nedostatky odstranene a komu konkretne budu dodatocne naklady zosobnene?
Anonym | 01-07-2018 21:54:09
Samozrejme, Jano nezabudol dodat, ze ak by prisiel k urazu, riesil by to sudnou cestou a nemalym odskodnym.
s.i.n. | 01-07-2018 18:34:34
Musím dať za pravdu Petrovi 01-07-2018
...\"Musíte myslieť na to, že sme v Seredi a nie v Rakúsku, Nemecku a inej motoristicky vyspelej krajine, kde motoristi rešpektujú zákaz a nejazdia na cyklotrase.\"

Asi ešte dlho potrvá, kým si našinec zvykne rešpektovať dopravné značenia bez výhrad.
Čitateľ Jano, by lepšie urobil, ak by namiesto svojej \"námietky\" podal podnet na odstránenie nedostatkov, naozaj vážnych, ktoré ohrozujú bezpečnosť a tie aj prípadne zdokumentoval. Dávam mu za pravdu, že lepšie by mohli byť riešené oceľové nájazdy (ich sklon) pri závorách.
To či bude pozdĺž trasy aj nejaký buffet na občerstvenie, nečakajte že bude riešiť správca tejto cyklotrasy. Šikovní podnikatelia majú v tejto veci voľnú ruku.
Peter | 01-07-2018 08:47:11
Milý čitateľ.
Nechcem obhajovať niekoho, kto tieto zábrany navrhoval, ale ako letecký konštruktér skúste navrhnúť niečo, čo zabráni vozidlám (štvorkolkám a motorkám) vjazd na cyklotrasu a ktorý by bolo možné v prípade potreby otvoriť. Musíte myslieť na to, že sme v Seredi a nie v Rakúsku, Nemecku a inej motoristicky vyspelej krajine, kde motoristi rešpektujú zákaz a nejazdia na cyklotrase. Nie raz sa mi stalo, že som sa musel uhýbať skútrom, motorkám a štvorkolkám.
Jazdím na korčuliach, bicykli, kolobežke a nikdy som nemal problém túto zábranu obísť. Dokonca mám cyklovozík pre dieťa, ktorý má šírku 850mm (tým narážam na príspevok predomnou) a nemal som žiadny problém túto prekážku prekonať. Aj s malým dieťaťom, ktoré sa ani nezobudilo pri prechádzaní. Radšej sa spolu tešme, že máme cyklotrasu, kde sa nemusíme báť jazdiť, aby nás zrazilo auto a neriešme takéto ...
To už môžete riešiť výšku obrubníkov, dilatačných špár a iných prekážok v meste, kde môžete tiež spadnúť na korčuliach. Nehnevajte sa na mňa, ale pokiaľ máte problém s prejdením malého schodíka na korčuliach, radšej si dajte chrániče a prilbu a ak spadnete predídete väčšiemu úrazu a tým pádom Vaše odškodné bude menšie a tieto ušetrené financie budú použité na lepší účel.
Prajem Vám veľa kilometrov bez nehody.
Peťo.
OTRAS | 01-07-2018 00:58:06
A čo taký vozíčkar ?! Ten má vzlietnuť aby to prešiel, či ľuďia na vozíku nemôžu ísť po cyklotrase na prechádzku s rodinným príslušníkom ?? To len hlupák mohol navrhnúť !!!

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign