Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Je anonymita diskusného fóra dobrou cestou ?

 Bc. L. Veselický
Čím ďalej, tým častejšie sa stretávam s vyjadreniami časti prispievateľov, že ich vôľa dať na túto webovú stránku nejakú informáciu je brzdená práve hlúpymi reakciami niektorých anonymných diskutérov. Gramatiku hodnú absolventa pomocnej školy možno iba ťažko ospravedlniť, ale uznávam, že občas sa chybička „vloudí“. Horšie je ale to, že anonymitu niektorí diskutujúci chápu ako jedinečnú príležitosť liečiť si svoje komplexy urážkami autorov článkov. Tento spôsob „boja“ názorov považujem za tragický. Prirovnám to k polemike o návrhu na zabránenie počatia dieťaťa duševne chorému človeku. Ortodoxní humanisti sa postavili rázne proti. Iba nedokázali odpovedať na jednoduchú otázku: Čo je humánne na tom, ak debilovi umožníte splodiť debila? V našom prípade sa nejedná o život. Iba o takú maličkosť. Slušnú výmenu názorov. V priamom rozhovore máme možnosť vidieť človeka s ktorým hovoríme. Nemusíme sa dohodnúť. Každá strana si je ale dobre vedomá toho, že ak toho druhého urazí, zamurováva si dvere nielen k dohode, ale aj k prípadnému ďalšiemu stretnutiu. Platia preto elementárne zásady slušnosti a iba hlupák si chce vedome svoje vyjednávacie pozície zhoršiť. Problémov okolo nás je hromada. O každom z nich je možné diskutovať. Lenže tá diskusia má zmysel iba vtedy, ak snaha pohnúť veci dopredu je zrejmá. Položím teda otázku: Aký zmysel má diskusia, keď do nej umožníme vstupovať aj tým, čo sa nevedia vyjadriť k veci, a celý proces iba narúšajú ?

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Ľubomír Veselický | 06-03-2010 16:53:14
A možno by stačilo iba jedného.
anonym | 06-03-2010 15:55:32
Veru tak,treba ich vsetkich pozatvarat,co si dovoluju osocovat slusnych ludi... *yes*
Johny | 06-03-2010 14:05:53
Konecne zmysluplna diskusia. *yes*
Ľubomír Veselický | 06-03-2010 12:04:30
Výborný recept! Stačí ho už iba uplatniť. Ďakujem.
anonym | 06-03-2010 09:12:00
Podľa mňa by sa problém nevhodných diskusných príspevkov dal vybaviť veľmi jednoducho. Stačí iba chcieť. Ak prihliadnem na text upozornenia, ktorý je tu zverejnený administrátorom, citujem: "Váš príspevok bude skontrolovaný administrátorom systému (nie autorom článku) a v prípade, že Váš príspevok do diskusie bude obsahovať vulgarizmy, osobné narážky a invektíva na redaktora či na osoby uvedené v článku tak príspevok bude zmazaný.". Jednoducho admin takýto nevhodný príspevok vymaže a vec je vybavená. Netreba o tom ani dlho rozprávať. Čo sa týka príspevkov, ktoré napĺňajú niektorú zo skutkových podstát trestného činu, príspevok by mal byť zverejnený iba dovtedy, pokiaľ orgán činný v trestnom konaní tento zadokumentuje pre účely trestného konania a potom môže byť administrátorom s kľudným svedomím zmazaný. Je to také náročné alebo sa tu budeme naďalej pohoršovať nad nevhodnými príspevkami a nič sa s nimi nebude robiť?
Ľubomír Veselický | 06-03-2010 08:44:24
Marekovi! Veľmi by Vás udivilo, keby Vám bolo preukázané, že jeden a ten istý autor sa v priebehu niekoľkých hodín prihlásil do diskusie 5 krát a vždy pod iným nickom? Ak je niekto zakomplexovaný, hlúpy a ešte k tomu plný zloby, neznamená to, že nedokáže byť vytrvalý.
Marek | 06-03-2010 08:20:47
Ja by som navrhoval úpravu stránok tak, že príspevky môžu prezerať všetci ale pridávať nové len registrovaný. Anonymita by aj v tomto prípade ostala zachovalá a ak by registrovaný uživatel porušoval pravidlá tak by bol varovaní a ak by to nepomohlo tak jednoducho jeho príspevky zmazané a účet zablokovaný. Keby som chcel niekoho otravovať svojimi komplexami 3x by som si rozmyslel, či budem vytvárať nové E-m@il schránky :P
Ľubomír Veselický | 06-03-2010 07:34:25
Páni a možno že aj dámy! Všetkým diskutujúcim, ktorí prispeli svojim názorom do tejto debaty úprimne ďakujem. Otázku anonymných, či neanonymných vstupov do diskusie som predostrel v úmysle zistiť, či moje stanovisko je extrémne a ojedinelé, alebo nie. S radosťou konštatujem, že mnohí z Vás máte na túto vec ak už nie ten istý, tak potom veľmi podobný názor. Stanoviská "Johnyho" a "luba" vnímam tiež ako dostatočne podoprené argumentami. Bol by som úprimne rád, keby dôvody, pre ktoré dnes títo diskutéri ostávajú v anonymite, čím skôr prestali existovať. Lenže to už je asi na inú tému.
Ľubomír Veselický | 06-03-2010 07:22:01
Lubovi z 5.3.2010 o 12:06! O Vás ako diskutujúcom moja úvaha nebola. Chápem, že status niektorých občanov v rámci takýchto debát im nedovoľuje prihlásiť sa pod vlastným menom. Čo mi ale vážne prekáža, je ich bezbrehá arogancia s akou kašlú na tému a svoje komplexy z neschopnosti vravieť k veci si hoja na autoroch príspevkov tým, že ich osočujú.
Marek Sladký | 06-03-2010 01:18:18
všimol som si že vačšina netových stránok kde je povolená aj diskusia pod článkami prešla na systém, že anonym vidí všetko ale ak chce pispieť do diskusie sa musí zaregistrovať. stačí im len prezývka, resp. nick a funkčný mail. urobili to z dovodu, že im anonymovia "zasierali" fórum, resp. diskusie. aj tu by to aspoň v takomto štýle nebolo zlé
Johny | 05-03-2010 16:18:36
Trestne oznamenie? No... To je tiez podla mna diskutabilne. Samozrejme, urazanie a invektívy zrejme k anonymom platia. A niektori prave kvoli nejakemu "oficialnemu" nicku prave sem chodit nebudu. Ono aj medzi anonymami sa daju spoznat konkretne osoby podla vyjadrovania. Diskutovanie o tychto veciach je ....proste na velmi dlho ..Ale rozhodne je to zaujimavejsie, ako rozpravat o mrtvom chalanovi....Vid diskusia v inom clanku.. Ako LUBO hovori - Nemam potrebu tu na niekoho nadavat, riesit svoje komplexy, a tym padom takisto nemusim byt registrovany. Viete, skor by povedal, ze ak by tu kazdy musel byt registrovany pod orig.menom, tak by tu bol sice mozno vacsi poriadok, ale diskutovalo by tu minimalne o 50% menej ludi. Pozrite, ak je clovek slusny, nech je anonym. Ak je to s prepacenim hovado - tak mu bloknut pristup - ale to je zrejme mozne, iba ak je registrovany. Ale pri tomto zase je otazka, ze co ak sa dotycny clovek preregistruje?!
lubo | 05-03-2010 15:45:52
p. Kurbel ta posledna veta je ciry nezmysel. :-) ja som anonym a anonymom aj zostanem, inak sem pisat nebudem. tot vsjo a nikoho som tu nikdy vedome neurazil a nenadavam a aj tak a nepodpisujem sa a ide to, ja by som povedal, ze je to o vychove a nie o tom ci sa niekto zaregistruje alebo nie
Pavol Kurbel | 05-03-2010 15:36:33
Pre Jonny Pane, poslená veta nie je nezmysel. Povedalo mi to veľa ľudí. Prečo si myslíte že som si to vymyslel? Ak je však rozhodnutím vydavateľa možnosť zostať v anonymite, tak je to v poriadku. Je to len a len otázka dohody a rozhodnutia vydavateľa. Som však presvedčený, že ak by sa každý musel podpísať, nebolo by tu toľko urážania poprípade by nehrozilo toľko trestných oznámení.
pAkos | 05-03-2010 14:55:57
to uz asi redakcia sered online nema ocom pisat?
Johny | 05-03-2010 14:53:45
Pan Kurbel...To je nezmysel, ta posledna veta: "Viem však, že mnoho ľudí sem práve preto neprispieva, že je to tu anomymné. " ...myslite? Skor si myslim opak. Takto ma clovek mozno normalne sa vyjadrit..viete, aj za slusnost dnes dostanete vynadane, takze...Ak ma niekto nutkanie ostat v anonymite, je to jeho pravo. Nemyslite, ze toho "Big brothera" alebo ako by to vsetko okolo nas nazval... bolo uz jednoducho az prilis?! Nie, ja som anonym v podstate a nemam dovod sa podpisovat. Nie preto, ze sa hanbim za svoj prispevok,alebo ze niesom chlap, ale preto, lebo nemam tu potrebu zavesit na nos niekomu svoju identitu. Ak sa chcete podpisovat, v pohode, to je len +. Ostatni by vsak do toho nuteni nemali byt. Predsa aj to je demokracia, ci nie?!
Pavol Kurbel | 05-03-2010 14:46:41
Myslím si, že nikto by nemal mať problém pod to čo napíše, aj podpísať sa. Anonymita len dáva pocit, že si môžem povedať to, čo si myslím, ale ak by som sa mal podpísať, tak to nenapíšm. Ak je niekto seriozny, nechce urážať a vie sa kultúrne vyjadrovať a argumentovať, napriek tomu, že má iný názor ako povedzme aj väčšina, tak by nemal mať problém podpísať sa. Ale je na zvážení každého ako píše. Viem však, že mnoho ľudí sem práve preto neprispieva, že je to tu anomymné.
lubo | 05-03-2010 12:06:40
anonymita je potrebna, napr. ja mam pracu pri ktorej musim ostat nestrany ako uz pri politike, tak pri sporte,hudbe... ak by sa tu zrusila anonymita nemohol by som sem jednoducho prispievať... :-X
Miloš Majko | 05-03-2010 11:35:15
annym 05-03-2010 11:19 - v tej podstatnej casti Vasho prispevku samozrejme ze s Vami suhlasim. A do extremov verim ze ziaden anonym nepojde. Johny 05-03-2010 11:11 - myslim si, ze ste to vystihli jednoducho a spravne. čenkove deti 05-03-2010 11:11 - az tak isty ako Vy, si nie som ani ja...
annym | 05-03-2010 11:19:32
Re: Miloš Majko 05-03-2010 11:02 Pri vsetkej ucte k PZ SR, ministerstvu vnutra, SIS a inym organizaciam ktore sa tvaria ze to "vedia" si dovolim tvrdit, ze uplne nevypatratelny. Nie nadarmo ide polovica všetkych vyrobenych superpocitacov do americkych organizacii s trojpismenkovymi skratkami :), ale pokial sa tu na fore nebudu objavovat plany na teroristicke utoky, myslim ze mozme tieto organizacie vynechat a trvat na tom ze pri spravnom postupe moze byt clovek uplne anonymny.
Johny | 05-03-2010 11:13:33
A uvedenie celeho mena neznamena vzdy slusnost...V niektorych pripadoch su dotycni primitivnejsie, nez nejakí anonymovia...Alebo ako by ich nazval. Cize pan Klokner, vazte si slova. A stojte si za svojim ako pisete. : :-D
Johny | 05-03-2010 11:11:38
Anonymita je dolezita najma z toho hladiska, ze si clovek otvorene moze povedat svoj nazor... Na druhej strane je mozno slusne vediet, ak niekto s niekym komunikuje, mal by vediet s kym... Ale anonymitu skumali mudrejsie hlavicky, nez su tuna, a.... v podstate tazko povedat.. V ramci slusnej diskusie nie je podstatne meno, vek,atd..... Ak ma rozumne napady, nazory a pod. :-)
čenkove deti | 05-03-2010 11:11:11
ja som si isty ze nebude zrusena . dneska sa tu clovek nasmeje , to vam poviem :DD
Miloš Majko | 05-03-2010 11:02:32
annym 05-03-2010 10:58 - Spravne - takmer...
Miloš Majko | 05-03-2010 10:59:36
čenkove deti - no, nebudte si tak isty. Je to otazka priorit. A tie na zaklade stavu a vyvoja situacie urcite nebudete urcovat Vy a ani iny diskutujuci ... Prispevky mnohych anonymov su mimoriadne vystizne a nazory je vhodne zverejnit. V ich pripade problem nieje. Ale tu mozno jedno percento moze zamiesat karty. Preto je to (ako som napisal v tom dlhom prispevku) aj na ostatnych anonymoch. Verejne odsudenie zakomplexovanych zufalcov aj ich kolegami moze udrzaniu anonymity vo fore pomoct.
annym | 05-03-2010 10:58:58
Re: Miloš Majko 05-03-2010 10:41 ono urcite, pri zachovani uplnej anonymity nie je vhodne pisat do svojho anonymneho prispevku slova ako "No pod si pre mna! najdes ma na tejto adrese: ..." :). Ale tak, zo skutocneho obsahu spravy, kde si autor ktory chce zostat v anonymite dava pozor na to co pise a neprezdradza zbytocne indicie ktore by viedli k jeho prezradeniu a k tomu pouziva urcity typ prostriedkov ktore "znehodnotia" vypatranie podla IP adresy a inych paramatrov ziskavanych cez prehliadac, je takmer nevypatratelny.
Miloš Majko | 05-03-2010 10:30:54
Znovu tu bola nastolena tema, ktora bola, je a bude aktualna dovtedy, pokym sa ludia nenaucia jednoduchy fakt - identifikovat pojem osobna demokracia. Nie je problem v kritike. Nie je problem v nazore, ktory sa nepaci, alebo je v rozpore s nazormi 99% obyvatelov. Ba dokonca nie je problem ani v tom, ze niekto rype do druheho. Faktom vsak je, ze identifikovany autor voci anonymovi ma z toho spagatu v rukach kusok, ktory sotva dokaze udrzat a nieto este ho tahat... A identifikovany autor ci uz clanku alebo diskusneho prispevku sa moze dostat do situacie, kedy jednoducho nie je schopny osocovanie, obvinovanie ci ohovaranie zo strany anonyma ustat. Taketo koanie ho doknca moze ohrozit existencne. Pri vymyslenom obvineni zo strany anonyma napr. z kradeze moze identifikovany autor prist o obchodnych partnerov, znamych, stratit meno ci cest. Jeho deti mozu v skole spoluziaci opluvat a jeho rodinu v praci ohovarat. A za co? Za to, ze vystupil z radov tych stotisicov, ktori este dnes o problemoch nas vsetkych suskaju iba doma za zamknutymi dverami? Za to, ze nicim inym nevytrca a nelisi sa od nich iba tym ze pochopil jednoduchy fakt, ze z kutika kuchyne ci obyvacky anonymne bez nazvania problemov a problemovych veci pravym menom sa tato spolocnost dalej nepohne? Tym ze uz nechce byt sucastou pretvarky spolocnosti Napisat nieco - cokolkvek verejne a podpisat sa pod to, si vyzaduje vela, vela odvahy a pochopenia a tolerancie hlavne autorovych blizkych. Prave ti totiz mnohokrat trpia spolu s nim. Je tu vsak niekto, kto sa jedinym z uvedeneho zaoberat nemusi. A to je prave anonym. Dovolim si vyslovit presvedcenie, ze nikto z identifikovanych autorov nema problem s kritikou, vecnou diskusiou ci akceptovanim nazoru druheho cloveka. Uz pri rozhodovani sa ci svoj prvy prispevok odoslu pod svojim menom, sa s urcitou stratou sukromia museli zmierit. No zaroven nemozem nevyslovit presvedcenie, ze nikto z nich sa nikdy nemoze zmierit s faktom, ze si do jeho mena anonymne a beztrestne kopne ktokolvek. A to mozno este niekto, kto mu denne s usmevom podava ruku, pripadne s nim sedi v rovnakej kancelarii. Nikdy sa nezmieria s tym, ze raz jeden z anonymov moze a to ci uz zo zavisti, nenavisti alebo jednoducho ten tak, mozno po x-tom pohariku znemoznit autora clanku ci jeho rodinu na dlhe, dlhe roky. Lubos tu polozil otazku - Je anonymita diskusného fóra dobrou cestou ? a nasledne jeden z anonymov odpovedal - je. Mne je uplne jedno, kto sa skryva za tymto jednoduchym a kratkym slovickom. Do momentu, kým na niekoho neutoci a neuraza. Na vysetrovanie, vznasanie obvineni a sudenie kazdeho z nas spolocnost vytvorila institucie. Nikoho nemoze sudit verejnost. Bez predlozenych dokazov, bez nutnej obhajoby. Verejnost ma pravo slobodne sa rozhodovat koho si zvoli na tu ktoru volenu funkciu. Ma pravo verejne posudzovat konanie voleneho zastupcu v urade ktory zastupuje. To, vcitane volieb je mozne anonymne. Takze, ako teda s anonymnou diskusiou? Ci zostane alebo nie, urcia hlavne diskutujuci. Aj ti anonymni. Vsetci ti, ktori svojimi verejnymi postojmi v DF zakomplexovanemu chudakovi okamzite daju pocitit, ze oni maju zaujem vyuzit moznosti, ktore demokracia ponuka, nie garantuje. Ze chcu, aby noviny boli novinami a nie toaletnym papierom, s ktorym si kazdy utrie ... Na zaklade podanych dvoch trestnych oznameni za ohovaranie v DF SeredOnLine.sk, v obidvoch pripadoch vysetrovatelia zaklopali na dvere konkretnych rodinnych domov a je uz len na ich vlastnikoch, ako sa zachovaju. I ked mnohi zvyknu hovorit, ze nezijeme v pravnom state, ich nazor moze poopravit poctiva praca organov cinnych v trestnom konani a sudov. Pretoze tu ide o spravodlivost. A to ide o hodne...
no ešteže ste Miloš dopísali | 05-03-2010 10:53:33
že by to záležalo od obsahu,lebo zostal som zhrozený z toho,že kvoli nejakým žabomyším vojnám by chlapci z URNA obsadili nejakú súkromnú firmu,odniesli server a počítače a tiež by som bol zvedavý ktorý sudca,alebo prokurátor by sa kvoli internetovej diskusii pod niečo takéto podpísal...
čenkove deti | 05-03-2010 10:47:33
Ivan Sklenár : a teba kto nuti citat diskusiu ? mas moznost vyberu , tak tu neplac
čenkove deti | 05-03-2010 10:42:27
Boze uplne zbytocna tema ... poviem vam ako to bude a je: anonymita nebude zrusena , to je fakt. a Ľubomír Veselický si tu len prihrieva vlastnu polievocku , a snazi sa dostavat do povedomia ludi . amen na 05-03-2010 10:30 letánie :)))
Miloš Majko | 05-03-2010 10:41:36
annym 05-03-2010 10:01 a annym 05-03-2010 10:28 - obaja vieme a zaroven vidime ;-) o com hovorite. No verte mi, ze aj v tomto pripade je len otazkou snahy identifikacia pisatela. Ide o to, co by obsahoval text, ktory by ste hypoteticky napisali. Zmytocne zachadzat do podrobnosti, no pri urcitom obsahu Vasej spravy by netrvalo mozno ani hodinu a aktualne sediaci clovek za klavesnicou Vasho pocitaca by pocitil to, co vacsinou vidi iba vo filmoch, pripadne vynimocne v spravodajstve. Ale o to tu predsa len nejde.
Ivan Sklenár | 05-03-2010 10:37:13
Vážení anonymovia, aký máte problém vystupovať v diskusii pod zaregistrovaným nikom, ktorý bude poznať len redakcia, ktorá by sa riadila nejakým dohodnutým kódexom? Chápem, že by to niektorých obralo o možnosť vypisovať invektívy a nepodložené informácie (a tiež možnosť si tak liečiť svoju frustráciu). Ale také diskusné príspevky tu ničím pozitívnym doteraz neprispeli. Takže nebude za čím banovať.
pre annym | 05-03-2010 10:37:07
no neviem,neviem,ono je síce pekné,že firma nevie poslať príspevok,ale po neviemkoľkých mesiacoch dokazovať,že konkrétny človek odoslal príspevok z kolegovej alebo inej kancelárie asi tiž nebude jednoduché.Ja by som to v takomto prípade tipol na záver:"trestné stíhanie bolo zastavené...P.S.a iné je používať niekoho zaheslovanú poštu a iné je poslať príspevok do fóra,kde nie je povinnosť registrácie!
annym | 05-03-2010 10:28:13
Zakladna otazka, ako moze "firma" poslat nieco do fora?! Vzdy to pise a posiela len jeden clovek. Zoberte si, ze by zamestnanec nejakej firmy nebol spokojny so svojim platom a chcel by si prilepsit elektronickym okradanim ludi a robil by to z pracovneho pocitaca / pripojenia. Policia by sa dopatrala po firmu, a bola by vinna cela firma, pripadne jej konatel?!, to mi neznie realisticky, ale pravdupovediac, pravnik niesom.
pre annym 10:01 | 05-03-2010 10:14:26
bolo by zaujímavé dosledovať,ako to dopadne s tými trestnými oznámeniami,ak boli teoreticky odoslané z nejakej firmy,ktorá je právnickou osobou a pokiaľ si dobre spomínam,trestnoprávna zodpovednosť právnickej osoby v našom právnom systéme neexistuje...
annym | 05-03-2010 10:01:02
Osobne som presvedceny ze tu na fore nie je plna anonymita, kedze v tom pripade by boli trestne oznamenia p. Majka absolutne zbytocne (pravdaze aj to sa da obist, ked clovek vie ako na to :). Ale co sa tyka anonymity, clovek chce byt v anonymite preto aby chranil svoju osobu/osobnost, to ze sa sprava v diskusii ako hulvat a jeho klavesnica sa viac podoba na kanal, nie je problem anonymity, to je problem slusnosti. Pravdaze, v ukryte anonymity si clovek dovoli viac, v skutocnom zivote slusny, vazeny clovek sa moze spravat ako chuligan, lebo "nikto mu na to nepride" ze to je on... Ale stale tu narazame na problem slusnosti, ohladuplnosti, dobreho spravania a mravov. Anonymita nie je problem, problemom moze byt clovek ktory sa pod nu schovava. S pozdravom, plne anonymný Annym.
anonym | 05-03-2010 09:17:40
je
Martin | 05-03-2010 08:29:32
Súhlasim s autorom príspevku makovy sliz.Precčo by nemohli písať aj anonými?Vedˇaj to sú ľudia, len nechcú byť menováný a denne koľko anonymov sa zapojí do rôznych diskusii.Mne to osobne nevadí vedˇnepotrebujem vedieť meno toho dotičného. !!!Každý sem piše len svoj názor a meno nieje potrebné!!!
ja | 05-03-2010 08:18:18
Diskusia je o argumentoch a nie o osobach, ktore ju vedu. Kto nevie zniest kritiku resp. uprimnost citatela ten by skutocne nemal pisat na internet ale skor doma do denicka. A na tych co pouzivaju vulgarizmy alebo porusuju legislativu sa vzdy najde nastroj
anonym | 05-03-2010 08:13:04
je fakt, ze v takejto diskusii jeden taha za kratsi koniec a nie je to rovny suboj
makovy sliz | 05-03-2010 01:45:11
je demokracia a nie doba zakazov. komu sa nepaci kritika pod clankami tak nech nepise, tak isto nik nenuti nikoho citat diskusie , ved to by sa muselo zblaznit 99,9 % autorov na internete. myslim ze majko to tu pise jasne: UPOZORNENIE: Váš príspevok bude skontrolovaný administrátorom systému (nie autorom článku) a v prípade, že Váš príspevok do diskusie bude obsahovať vulgarizmy, osobné narážky a invektíva na redaktora či na osoby uvedené v članku tak príspevok bude zmazaný. . takze zase tu neplacte a nerozoberajte nesmrtelnost chrusta. budiiicek .mozte byt radi ze tu necitate 3-4 registrovanych ludi a ze sem pisu anonymovia - totiz denne ich sem chodi citat minimalne 1500. takze budte radi za co najsirsie spektrum nazorov. ich obmedzovanie je cesta SPAT !!! Akí sú ľudia, taká je aj diskusia.
anonym | 04-03-2010 22:08:13
Ja chápem o čo ide. Moja otázka smerovala k spôsobu ako to dosiahnuť. To je to, čo ma zaujíma.
Ivan Sklenár | 04-03-2010 22:04:28
Nie som hovorcom p. Veselického, ale zareagujem na poznámku adresovanú práve jemu. Myslím že tu ide o vytvorenie akejsi "bariery slušnosti", ktorá by nemala byť prekročená. Dobre to vystihol M.cehlárik ml. Ak sa diskutujúci nevie vtesnať do rámca pravidiel slušného správania, určených povedzme redakciou alebo samotnými diskutujúcimi, nemusí diskutovať vôbec. Tu neide o to, či sa niekto vie alebo nevie obratne vyjadrovať. Ale ide o to, aby svojim príspevkom neposúval úroveň diskusie do mínusových podlaží.
anonym | 04-03-2010 21:46:08
Pán Veselický, máte nejaký návrh, ktorý by obmedzil vstupovať do diskusie ľuďom neschopným vyjadriť sa k veci a celý proces iba narúšajú?
milan cehlárik ml. | 04-03-2010 21:40:53
Istý čas som sledoval rôzne internetové diskusie vo väčšom počte. Potom som však v rámci zachovania vlastného psychického zdravia od toho upustil. A vôbec mi to nechýba. Ľudia, ktorí budú písať rôzne "nízke" príspevky budú vždy. No ja takých jednoducho ignorujem. Debata s nimi nikam nevedie a keď chcú kričať do tmy svoje výmysly, nech sa páči. Konštruktívne sa však s nimi nedá nijako diskutovať. Krásne to pomenováva Forrest Gump svojím známym: "pre hlupáka každý hlúpy." Nápad pána Sklenára s registráciou pod nickom, kde celé meno bude poznať redakcia je myslím veľmi dobrý. Pridal by som akýsi "kódex diskusie", porušenie ktorého by mohlo byť sankcionované od zmazania príspevku po zablokovanie registrácie.
Ivan Sklenár | 04-03-2010 21:08:42
Dokážem pochopiť, že nie každý je ochotný resp. má tú odvahu, vystupovať v diskusii pod plným menom. Pokiaľ by toto mala byť podmienka účasti v diskusii, mohlo by to viezť k jej útlmu. Avšak ani bezbrehé osočovanie a urážky, častokrát založené len na invektívach, nemali by mať na tomto fóre miesto. Svoje by Vám o tom p.Klokner, vedel povedať aj spolumajiteľ týchto novín. Ak si dobre pamätám, tak výsledkom takých anonymných vstupov sú jedno či dve podané trestné oznámenia. Myslím že o takýto druh diskusie nestojí nikto, kto sa podpíše svojim plným menom. Viem si však predstaviť diskusiu s takými pravidlami,kde čitatelia budú "poznať" diskutújúceho pod jeho nikom a redakcia SeredOnline pod jeho plným menom. Zatiaľ ku nej mám dôveru, hoci ju neviaže žiadne "spovedné tajomstvo" ale len etické princípy a dobrá povesť.
Ľubomír Veselický | 04-03-2010 20:01:28
Pán Klokner! Empatie máte na rozdávanie a to je naozaj vzácna vlastnosť. Váš vstup ma potešil. Namôjveru, že som rátal s tým, že sa ozve práve taký týpek, ktorý sa ešte dnes nemal na kom vyhojiť. Teda anonymita ako ventil? No, priznám sa, že takto som o nej ešte neuvažoval. Ďakujem za otvorenie nových dvierok. Idem sa porozhliadnuť.
Peter Klokner | 04-03-2010 19:52:26
Príklad použitý ako ilustrácia je skutočne pádny. Skúsme sa na to ale pozrieť aj z druhej strany aj za cenu toho, že to bude zaváňať masochizmom. Úprimne, potreba anonymity môže mať pôvod ako v pohodlnosti tak aj (a to asi v prevažnej miere) v duševnej úbohosti a neschopnosti svoj názor prezentovať a byť si zaň zodpovední. Takíto jedinci si potrebujú niekde vybiť svoju frustráciu a mne osobne vôbec nevadí, ak je to napríklad pri mojom článku či príspevku. Možno to dotyčnému prospieva v a nemusí mať potom potrebu byť nepríjemný na svoje deti či manželku-manžela. Berme to tak a nechajme tejto časti čitateľov túto možnosť. Jednak to nebolí a na druhej strane budeme mať dobrý pocit že sme niekomu pomohli :-)
Marek | 08-03-2010 00:25:42
hlupákov je všade dosť, tak načo ich deliť na zelených a červených.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign