Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"Humánny, morálny, hrdí a slušní" Rómovia...sterilizácia nie!!!

1024

Napísal som článok o sterilizácii rómskych žien, je to veľmi kontroverzná téma, samozrejme, že som očakával ostrú diskusiu, výmenu názorov, osobných invektív a rozhnevanú časť rómskych čitateľov.

V článku pod názvom Sterilizácia Rómskych žien z osád jedným z riešením ako ozdraviť rómsku populáciu    

http://www.redakcia1.com/2014/02/sterilizacia-romskych-zien-z-osad.html

sa zamýšľam nad správou, ktorú vydala Svetová zdravotná organizácia. V správe sa uvádza alarmujúci zdravotný stav Rómskeho obyvateľstva žijúceho v komunitách ( v osadách ) na Slovensku, v Maďarsku, Chorvátsku, či v Rumunsku. Tento alarmujúci, zlý zdravotný stav sa podpísal na rómskych osadníkoch, predovšetkým zlými sociálnymi podmienkami, ktoré sa podpísali pod asociálnym správaním obyvateľov, nedodržujúcich základne morálne hodnoty človeka, a tie sa napríklad podpísali na degenerácii rómskeho obyvateľstva žijúceho predovšetkým uzavretých izolovaných komunitách.

Geneticky podmienené choroby

Jednou z príčin vyššieho výskytu geneticky podmienených chorôb je fakt, že slovenskí Rómovia sú populácia s najvyšším koeficientom inbrídingu v Európe, čo zvyšuje pravdepodobnosť recesívne dedičných cho­rôb. Autori spomedzi 444 jedincov z 101 rodín z olaš­ských Rómov v okrese Nitra zistili koeficient inbrídingu 0,017 a 0,084, čo je najvyššia hodnota v európskej populácii, obdobne ako v Indii. Ostatná populácia má tento koeficient v hodnote 0,00008. Počet konsangvin­ných manželstiev dosiahol až 30,7 % (najčastejšie manželstvá medzi bratrancom a sesternicou) (5). V týchto manželstvách je nadpriemerne zvýšené riziko, že potom­kovia budú homozygotní pre niektorý znevýhodňujúci recesívny gén, pri čom riziko je priamo úmerné stupňu príbuznosti rodičov.

Potvrdil sa vyšší výskyt primárneho kongenitálneho glaukómu v rómskej populácii (incidencia 1 : 1250, pre­valencia 1:2120) oproti nerómskej populácii (incidencia 1 : 22 000, prevalencia 1 : 51 000) (6). Pediatri upozor­ňujú na vyšší výskyt poruchy MCAD (acetyl-CoA dehydrogenázy mastných kyselín so stredným reťazcom) u Rómov. Tento deficit patrí medzi najčastejšie a najzákernejšie dedičné metabolické poruchy, vyznačuje sa vysokou mortalitou a morbiditou, klinicky sa prejaví život ohrozujúcim stavom alebo náhlou neočakávanou smrťou (3).   

 

Tento úryvok je iba malou časťou celej správy, kde sa ďalej píše, že jedinci sa rodia s mentálnym poškodením a inými geneticky spôsobenými chorobami na základe príbuzenského vzťahu medzi jedincami žijúcich v rómskych komunitách, prevažne však v osadách na Slovensku, Maďarsku, či v Chorvátsku. Najviac sa u takýchto jedincov prejavuje kongentiální glakóm/zelený zákal, ktorý spôsobuje slepotu, alebo škúľavosť... Podľa správy, ktorú vydala Svetová zdravotná organizácia, následné táto správa bola prezentovaná medzinárodnými médiami, ako napríklad CNN, BBC, u nás na Slovensku túto správu priniesla televízia Markíza, Joj a Slovenská televízia. Týmto ochorením trpí každé tretie rómske dieťa žijúce prevažne v osade.  

 

Na základe týchto skutočností som sa zamyslel nad sterilizáciou, v článku som nepísal o násilnej sterilizácii, ale ako o jednom z možných riešení na ozdravenie rómskej populácie, hlavne tej budúcej. Jednoducho povedané, a odpusťte mi toto tvrdé vyjadrenie, aby degenerovaný jedinec, neplodil ďalšieho degenerované jedinca....  V osadách sa rodia ťažko mentálne postihnuté deti, alebo telesne postihnuté len preto, že niekoľko generácii žije v príbuzenskom vzťahu. Napríklad tento jedinec, v podstate chudák človek, ktorý žije stratený život, a tento svet mu nič neprinesie, skôr naopak, nemá však problém splodiť ďalšieho zvyčajne podobne postihnutého potomka. 

Na tento fakt upozorňujú Medzinárodné organizácie. Svetová zdravotná organizácia vydala kompletný dokument o zdravotnom stave rómskeho obyvateľstva. Sme dennodenne svedkami, ako žijú Rómovia v osadách odrezaných od sveta. Sme svedkami, ako rodičia predávajú svoje dcéry na sex, či maloletých na pedofilné  hrátky pre zahraničných cudzincov, o čom sa popísalo veľa článkov. Všetci dobre vidíme, kam táto situácia vedie! V poslednom čase sme svedkami tu u nás na Slovensku, ako maloleté deti 10 až 14 ročné prepadávajú v deň vyplácania dôchodkov starých ľudí, bijú ich na zemi, kopú do nich a v niektorých prípadoch takto prepadnutý človek skončil v nemocnici. Do kamery, keď sa redaktor jednej televízie pýtal maloletého páchatela, prečo to urobil, jeho odpoveď, podotýkam odpoveď 12 ročného chlapca znela, "ta som ho kopal, keď bul na žemi"...  Sexuálnym životom začínajú rómske dievčatá v osadách žiť už v 12 rokoch, keď takéto dievča dovŕši 20 rokov je matkou minimálne piatich potomkov, a celá rodina žije v katastrofálnej zlej sociálnej situácii. V nedávnej dobe sme boli svedkami prípadu, kedy vlastný otec spával so svojou dcérou, a splodil tak 10 potomkov, všetci bolo ťažko mentálne postihnutí!  Toto je len časť holých faktov, tak prečo nehovoriť o sterilizácii! O antikoncepcii môžeme hovoriť len vtedy, keď jedinec je mentálne schopný posúdiť svoju situáciu, je normálny a vie, že napríklad ešte nechce dievča, či žena otehotnieť. . Je to malý operačný zákrok...

 

Takýto jedinci sa rodia s vrodenou demenciou, neschopnosťou žiť v reálnom svete, a pri veľmi nízkej citovej a socializačnej úrovni je takýto jedinec úplne odrezaný od spoločnosti, ako v komunite, tak aj v majorite... 

Dôsledkom týchto skutočností je vyššia úmrtnosť u Rómov žijúcich v osadách. Deti sa rodia s primárnou demenciou, chorobami, o ktorých som už vyššie zmieňoval, k tomu sa pridružujú ďalšie choroby srdcovocievneho charakteru, či iných závažných ochorení nádorového typu.    

 

Situácia v osadách je výhodný biznis 

 

Zamyslel som sa aj nad myšlienkou, prečo sa tento problém nerieši, a nechal dostať do štádia v akom je. Odpoveď je jednoduchá, tento stav vyhovuje obom stranám barigád, teda majorite, aj minorite. Viete koľko státisíc, ba miliónou eur sa premárnili akože na riešenie tejto situácie, a skončili vo vreckách politikov, strán, miest obci a rôznych nadácií, ktoré v konečnom dôsledku nič neurobili. Nedávno média informovali, že z eurofondov na riešenie rómského problému sa peniaze využili pre štátny rozpočet, a na výstavbu infraštruktúry miest a obci, to je parádny biznis, peniaze prakticky zadarmo, a to ešte nevieme koľko z toho ostalo vo vreckách iných "šedých eminencií". Keby nebolo osád, nemali by prácu sociálny terénny pracovníci, politici by nemali kde naháňať a kupovať hlasy, a naši rómsky predstavitelia by boli vlastne úplne zbytočný, žiadny Fízik, Samko, Patkoló a iní. Keby neboli osady, nebola by Jarmila Vaňová, či iní rómsky novinári, ktorí z toho ťažia. Podpora akože rómskej kultúry, viete aký je to skvelý biznis, urobíme nový dizajn stránky RPA - Rómskej tlačovej agentúry a ostatné peniažky už niekde skončia, prečo vlastne tá podpora? Aby Váňová a spol natočili napríklad akože dokument, ktorý skončí na Youtube.  A tak z priemernej ženy predtým bývajúcej v panelovom byte je taká malá smotánka na tortičke. Zrazu je na autíčko, domček, záhradu, a život ako v bavlnke, čo na tom, že pani redaktorka príde do osady urobiť reportáž, je dobre najedená, oblečená zatiaľ, čo okolo nej behajú hladné deti, a je nepredstaviteľná bieda...  Bože, ešteže sú tie osady plné stratených ľudských osudov, že páni a dámy!!? 

 

Osveta sex, sterilizácia ! 

 

Osveta? Neviem, mala by účinok len vtedy, keby spolupracovali mladí ľudia v osade, úrad, zdravotníctvo, ako aj rodina. Sex, bežná prax 12 až 16 ročných deti v osade. Sterilizácia hovorím áno, keby bola zadarmo, veľa žien z osady by si ju nechali urobiť, pretože po 10 pôrode je taká žena vysilená ako nikdy... Násilná sterilizácia hovorím áno, v príde ako je jedinec, ktorý vystupuje na tomto videu je nutná, pretože rodina sa o neho nevie postarať, štát tiež nie, a takýto jedinec je schopný plodiť, ako som napísal zvyčajne tiež rovnako postihnuté dieťa... 

 

Mal som rôzne komentáre k prvému článku, že som dement, rasista, Hitler, že som nehumánny, nemorálny, neslušný a podobne, očakával som takéto reakcie, no najviac ma pobavili komentáre niektorých Rómov, ktorí mi napísali, že ich môj článok uráža, lebo oni sú hrdí Rómovia. Dobre teda...! Ste hrdí aj vtedy, keď v televízii vidíte mentálne choré rómske deti z osád, ste hrdí aj vtedy, keď žijú v nepredstaviteľnej biede, behajú polonahé, zatiaľ čo ich rodičia prepadli alkoholu, fetu, drogám. Ste hrdí, keď vlastní rodičia predávajú svoje deti na sex, ste hrdí, keď otec spí zo svojou dcérou a splodí 10 mentálne postihnutých deti, ste hrdí, že 10 - 14 ročné deti prepadávajú starcov na ulici a okradnú ich o dôchodok, vtedy vás to moralisti neuráža??!!! Lebo mňa, ako Róma, áno...!!!


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
pre ........ | 10-08-2014 16:40:14
totok další dáky čak noris s 9 v kufri ešte k tomu? Tu si každý píše čo ho napadne alebo čo by chcel aby ho napadlo :D umem už aké scifíčka sa tu píšu :D
pre-čak noris | 10-08-2014 16:37:22
počuj moj pekný tak ty máš riadne nakukané filmy od toho čaka norisa čo? bože to aká rozprávka bola :D :D určite si zvítazil ako v každom filme čak vyhral :D :D
anonym | 08-08-2014 16:27:31
Ty kde žiješ?
čak noris | 07-08-2014 23:39:34
jak tak čitam tie príbehy tak i ja pridám. Nákupná horúčka pred vianocami a kamoš sa nechal nachytať ciganom na lacne vonafky, šampony, mydla pri stojacom aute pri kaufe. Keď nič nechcel tak dostal po papuli a ešte ho okradli. Alebo íneho kamoša stale vydierali cigoši z cukrovarskej o peniaze. Daj peniaze alebo dáme ti bitku. Nikdy si od nich nič nepožičal, to bola ich finta. Chalan sa bál , tak som mu k narodkám daroval pištol z druhej ruky a teleskop. Chalan bol furt dosratý a dal ju ciganovy namiesto penazí. Ked sa mi priznal, išiel som za ciganmi na križovatku pod kamery, nech daju pištol naspet. Bola už preč. A vtedy si začali doberať mna kvôli peniazom ,ktoré som si odnich vraj požičal, často mi držali nôž pod krkom, robili gestá , že ma zastrelia, vyhrážali sa, kedykolvek som ich stretol.
čak noris | 07-08-2014 22:59:59
članok som nečítal, zrejme ma už nič nové v ňom neprekvapí. Na toto, len dve slová: "komora,plyn."
........ | 07-08-2014 19:12:39
Daniel ďakujem.............
daniel | 07-08-2014 17:16:22
Bodkovaný,toto si dobre napísal!
....... | 07-08-2014 17:02:20
Zásadne hu ve vačku nenosím.Ani nemosím. Takže poďme po slovensky. Ak máte iný a predovšetkým účinný recept ako riešiť Cigánsku problematiku už Ste s ním mal byť na Úrade vlády. Veď tam sú samí experti.Škoda že na pár hodín neprídu do Seredi ale ako normálni ľudia.Nie ako nadľudia na vládnych autách.... Nech tam zoberú aj svojich starších rodičov a nech ich ponechajú pár hodín na parkoviskách pred obchodnými domami a na svoju vlastnú kožu pocítia , čo je to "Rómska problematika". Potom určite zmenia názor. A keď nie, treba ich presťahovať k Cigáňom buď na Trnavskú, alebo Cukrovarskú. Nech nie som sviňa, na úvod postačí keď budú ich susedia...... Aspoň si skúsia aj Dobrovodského susedov a reálne zistia, čo je to problematický spolubývajúci. Hawk.
pre ttie bodky | 07-08-2014 15:58:58
No stebou sa asi neda diskutovat,ked mas devinu vo vacku.
Jozef | 07-08-2014 15:11:50
skus to napisat bez vulgarnosti a po slovensky.
Podporim Ta. Takto to vyzera ako neartikulovany vykrik do tmy.
A tym Tvoje vyjadrenie trati vsetko.
-------- | 07-08-2014 11:32:24
Po treťom bez akých koľvek papierovačiek sterilizácia. Aj u tej čoich vrne, aj u toho čo ich naje.... e. kto na nich bude robiť. kto bude živiť dementov?
V Čine je to normálne pri prvom potomkovi. A Fico je s Čínou kámoš . Veď na tie vypasené svine idúce spred cukrovaru do Kauflandu pozrite. Bruchá ako 3OO kg kanci, 16 ročné cigošky v kočíku 4 panghartov v ňom a dvoch pri ňom. Kto to nevidí, je slepý k.....o ......k.....o.....t.
Dokedy sa tej Cigánskej zgerby budeme báť pod hrozbou rasizmu???? Angličania a Francúzi s nimi spravili poriadky jedna dva. Zkurnevný cigoč predáva drogy. Keď človek náhodou napíše, že kleby ich prdal jehodieťaťu tak hoto cigoša na miesta dorazí, tak sa vystavuje nebezpečenstvu trestného stíhania. A p..o ..j ---b a...n ... ý cigoš z Cukrovarskej bude drogy predávať veselo ďalej. Raz sami snažili pomôcť pri nákupe preKauflandom. Samozrejme provokatívne som si z vrecka nechal trčať asi 700 Eur, správal som ako ako polopripitý. Takú úslužnosť a ochotu cigánskej čvargy som v živote nevidel, keď som začal vykladať tovar dokufra, tá jedna cignánska lundra sa pritlačila na môj zadok , cigošovi to bolo veľmi smiešne až dovtedy,kým somjej ohlavu neoprel devinu, ktorú som mal v kufri.Prekrásny pohľad na dosratých cigošov.Asi dva krát odvtedy ma tam len zbadali a v momente zmizli do toho ich zasratého cigoškého brlohu. A ja som mal pocit dobre vykonanej práce. Takže cigoši Česť práci !!!
Kristína | 07-08-2014 10:24:35
Konečne niekto nabral odvahu a napísal o tomto probléme verejne, odborne a hlavne neprikrášlil otrasnú realitu. Ostáva nám dúfať, že budú závery výskumu vyslyšané, pretože situácia je neúnosná...
daniel | 04-08-2014 22:11:25
Pán Kmeťo. Teraz večer som mal možnosť si druhýkrát v kľude prečítať Váš obsiahly článok. Teda poviem Vám:klobúk dolu! Neviem či mi na diaľku čítate myšlienky alebo čo...
Ste museli nabrať aj dosť odvahy to napísať. Ale Vy očividne nepatríte medzi tú cigánsku chátru o ktorej píšete a ktorú ja nazývam čierna zgerba. Tu už sa ani nie je o čom vyjadrovať keďže ste to pekne napísal. Úprimne Vám držím palce!
litik | 04-08-2014 21:30:18
ste pan pan Kmeto aj ked ste rom,klobuk dolu.jasny a pravdivy pohlad na danu situaciu.
politici budu hladat riesenie ak naozaj pride k extremnemu stretu ciganov a bielych.vidime to ak napr:spadne most uz aj tam leti minister,alebo zivelna pohroma ktora strhne cesty hned tam je premier.preco sa nerobia preventivne opatrenie,ale hasi sa az po poziari?
a tak je to aj s romskou otazkou.viac nebudem pisat,lebo pan MAJKO sa za takych ludi co tu akoze osocju ciganov hanbi, ako sa tu vyjadril.
pre Daniel | 04-08-2014 20:36:24
já niesom Dena , ale preklep som teda dala veru :D
daniel | 04-08-2014 17:16:21
Dena na kercedesi? To už si sa poriadne preklepla!
vrrrrrrrr | 04-08-2014 16:50:02
Aj tak nechápem ako môžu prežiť cigáni s toľkými deťmi !!! šak niektorý robia od nevidím do nevidím pri 2-3 deťoch a majú čo robiť aby sa mali ako tak dobre a to ani na dáku dovolenku nemôžu pomyslieť, z toho čo dastanú od štátu a zárobku. Cigáni nerobia berú len prachy od štátu a aj tak prežijú. Je to vobec normálne??? To už ozaj sme taký drb. že nevieme vybaviť ani to načo máme nárok a oni vybavia aj nemožne , prídu na socku na kercedesi pýtať príspevky ktoré napokon aj dostanú!!!!!!! Už mi to naozaj lezie na nervy
gulak | 04-08-2014 15:05:20
To,že tento problem nikto nerieši a neprispôsobiví sa majú lepšie,ako pracujúci ľud -je vina aj nás,že neustále volíme tú istú politickú sebranku,ktorá cigošov skôr ohraňuje,ako prevychováva-tak sa páni voliči už konečne prebudte a vo voľbách nevoľte tých istých vychcálkov...
cigáni | 04-08-2014 13:39:50
My všetci jedným dychom na nich nadávame. Ale musíme si priznať, že sú od nás o mnoho múdrejší. Vedia na čo majú právo, kam sa obrátiť a že sú neprispôsobilí? Boli by hlúpi, keby túto možnosť nevyužili. Chyba je v nás, že si necháme s nami manipulovať ako sa tam tým hore zachce a ako potrebujú. Sme ako barany. Nadávame na nesprávnom mieste. A tí z EÚ si ich tam mali ponechať a ukázať nám, ako ich prebychovať. Jednoduchšie je z diaľky dávať rozumy.
pre p.Kmeťa | 04-08-2014 13:17:14
Pán kmeťo, teraz už očakávajte len steč zo strany novinárov, osvetových pracovníkov a všetkej tej hávede v kravatách, ktorí okrem zneužívania eurofondov a tliachania p...n nevedia nič. Ich tento stav živí, robí ich zbohatlíkmi,preto nemôžete očakávať ich pozitívnu reakciu. Ale len zúrivé útoky býkov a hadími zubami Indickej kobry.
Cigáni zabíjali !!! | 04-08-2014 12:38:08
To je tiež pekný článok. Aj ten nadpis ma zaujal. A keď sa to tak zoberie aj je pravdiví. Len neviem, ako budú tí cigáni odmenený. Že by podmienka? Alebo nebodaj rok, či dva? No vysokourodzený páni sudcovia aká zhovadilosť z vás vylezie?
NERASISTA | 04-08-2014 12:30:37
Neni som rasista, ale cigáňov nemám rád. Znesiem aj černochov, vietnamcov, číňanov aj hocičo. Ale keď vidím tú háveď, ako sa to nudí hneď od ich skorého rána (okolo obeda), tak nemám na nich iného slova, ako darmožráči. Ten obrázok? Na to mám tiež argument. Od malička niektorého z rodiny takto týrajú, dolámu mu aj prsty na rukách, len aby ich niekto lutoval a aby dostávali na neho peniaze. Toto je pre nich dôležité ! PENIAZE!!! Iba jednu vec by som vrátil. A to je 44. a 45. (rok 1944 - 1945) Čo nestihol dokončiť istý nemecký občan. Nestihol od tohoto zla očistiť civilizáciu.
daniel | 04-08-2014 09:53:03
Tu sa už ťažko niečo zmení. Tí príživníci(a teraz nemám na mysli len neprispôsobivých cigánov) sú už jednoducho zvyknutí na fajront keď skoro ráno o jedenástej vstávajú.A predstava že by mali ísť do roboty je pre nich strašná. Ani nad tým neuvažujú. Čo sa týka neprispôsobivých cigánov,to ozaj len plameňomet! S nimi už nehne nič! V tých osadách na východe,ale aj niekoľko rodín tu v Seredi žijú vo svojom uzatvorenom svete a nemajú ani kontakt s civilizáciou. Doslova ako divá zver. Stačí pozrieť denno denne v správach že žijú ako stáda divochov v praveku. Od malička tie jejich decká vidia ten istý obraz a majú zafixované v hlavách že tak to musí byť.
Retro | 04-08-2014 09:48:56
Fuj je mi zle ked uz vidim len tu cigansku fotku!!!!
Anonym | 04-08-2014 09:37:51
všetkých tú háved prašivú
Čo rómovia - cigáni. | 04-08-2014 09:36:57
Priateľu.Cigánom sa vymeriava dôchodok s priemerného zárobku. Keďže nikdy nepracovali, niet inej možnosti, len s priemeru. Je to tvrdá realita. My biely, keď len pár dní odpracujeme, vypočíta sa nám dôchodok len zo životného minima. Preto sa stáva, že ak odrobíme 5 rokov a platíme minimum s nášho platu alebo odrobíme 40 rokov a platíme si iba s minimálnej mzdy, dostaneme minimálny dôchodok. To znamená, že dostaneme okolo 180 Eur. Cigáni dostanú za poctivé ničnerobenie starobný dôchodok do 400 Eur. Pýtaš sa kedy sa to zmení? Trochu napoviem, že už nikdy. Zvrat mohol nastať v roku 1993, keď sa tento organizovaný bordel začal. Dobrovolný nepracujúci mali dostať iba minimum a to 2500 Sk na mesiac a pracujúci minimálnu mzdu 10000 Sk. Postupne pracujúcim zvyšovať až na dnešný priemerný plat. A to by sme videli, či by sa darmožráčom chcelo sedieť doma, alebo by sa chopili práce. Aj teraz by to možno šlo, ale všetko je tak prehnité, že o tom pochybujem. To by sa rázne muselo cigánom a dobrovoľne nepracujúcim vyplácať maximálne do 100 eur a pracujúci by mal dostávať minimálne 500 eur. a viac, podľa odvedenej práce. Ale to asi v tomto prehnitom režime nebude.
rómovia | 03-08-2014 21:39:44
Tento problém sa vlečie veľmi dlho. Toľko finančných prostriedkov, čo sa do našich spoluobčanov investovala sa ani neá povedať. A aký výsledok? Majú aj iní občania také výhody ako oni? Zaberajú súkromné pozemky a nič sa nedeje. Práve naopak. P. premiér dáva návrh, aby sa už zastavaná pozemky vyvlastnili ich majiteľom. Stavajú sa im domy. Bytovky, ktoré v Košiciach búrajú, tp nie sú staré stavby a ako ich zničili? Obyvatelia bývajú v oveľa starších domoch. A stále dokola sa im dáva nové ubytovanie. Dokiaľ sa to bude tolerovať? Vláda si od svojich výhod neodstúpi, tak iné neostáva, len zvyšovať dane z nehnuteľností, ktoré si občania už z danených peňazí zaobstarali, zdanením úspor, alebo štát sa ešte ďalej zadlžovať. Nebolo by lepšie narodiť sa rómom? O všetko by sa vám postarali a nakoniec by mala nad vami záštitu EÚ. Kto vie z akého základu sa im počítajú dôchodky a koľko rokov majú odpracované, čo sú podmienky pre priznanie dôchodku?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign