Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Hosťom relácie "Kaviareň" bol podpredseda vlády SR , Dr. Dušan Čaplovič

Miloš MajkoDátum27. 05. 2010 17:28:36TémaDISKUSNÉ RELÁCIE
 PhDr. Dušan Čaplovič DrSc., podpredseda vlády SR pre vedomostnú spoločnosť, európske záležitosti, ľudské práva a menšiny, historik, archeológ - hosť relácie "Kaviareň"

Sereď | Včera v popoludňajších hodinách sa v kaviarni Old Times Caffee v Delta pasáži, uskutočnilo verejné nahrávanie relácie "Kaviareň". Hosťom relácie bol PhDr. Dušan Čaplovič DrSc., podpredseda vlády SR pre vedomostnú spoločnosť, európske záležitosti, ľudské práva a menšiny. Vo viacej ako hodinovom rozhovore odpovedal na aktuálne témy súčasnosti. V súvislosti so Sereďou sa vyjadril ku skvalitňovaniu života mladých rodín a k rómskej problematike týkajúcej sa aj nášho mesta. Rozhovor spracovávame.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Miloš Majko | 30-05-2010 20:41:10
Novy prispevok "Kaviaren" pod ktorym bude relacia je v konceptoch. Po zostrihani video Marek Koller vlozi do prispevku a bude publikovany.
Marek Sladký | 30-05-2010 19:13:35
viem že máte veľa práce, ale pokiaľ sa tu ten záznam objaví, tak článok bude už o tri strany ďalej. alebo sa potom presunie do popredia?
Ľubomír Veselický | 30-05-2010 17:28:42
Bol to iba príklad. Rovnako dobre som mohol napísať o zdĺhavom konaní samosprávy napríklad pri vydaní nariadenia o odstránení stavby, ktorú postavil príslušník životom ťažko skúšaného etnika, alebo príslušného kurátora, ktorý dva mesiace rozhoduje o odňatí dieťaťa nezodpovedným rodičom. Vidím, že sa chytáte všetkého, ale nezazlievam Vám to. Za nedostatok tohto príspevku považujem skutočnosť, že videozáznam, ktorý dokumentuje obsah rozhovoru s D.Čaplovičom ani po piatich dňoch nebol k článku pridaný. Mnohé príspevky by sa to totiž vôbec neboli objavili.
anonym | 30-05-2010 13:31:45
Aby ste nepovedal, dám Vám čosi aj za pravdu. Vaše slová :"Jeho nástupca tiež nebude môcť za to, že sa napríklad niektorý policajt radšej otočí, namiesto toho aby porušovateľa zákona legitimoval..." sú pravdivé, pretože Čaplovič ani prípadný jeho nástupca totiž nezodpovedajú za činnosť polície.
anonym | 30-05-2010 13:23:11
Ako som vmontoval ja policajtov do problému? Prečítajte si svoj príspevok z 29-05-2010 23:20 a pochopíte, kto začal o nich hovoriť prvý. Tiež neviem ako sa Vám podarilo do problému vmontovať policajtov. Ťažko sa debatuje s človekom, ktorý si nepamätá čo hovoril včera. Takže žiadna účelová manipulácia sa z mojej strany nekoná, nadväzujem na Vaše príspevky.
Ľubomír Veselický | 30-05-2010 13:19:07
Vidím, že dokážete poprieť aj vlastný nos medzi očami. Citujem Vaše slová: ...legislatíva v tomto smere je postačujúca, len sa nevyužívajú jej možnosti. A zase sme na začiatku problému - kto je za to zodpovedný? Nie pán predseda vlády pre národnostné menšiny..?" Práve v súvislosti s konaním pri riešení problomov s etnickými skupinami povedal podpredseda vlády, že legislatíva je postačujúca, iba nie sú využité jej možnosti. Ako ste dokázali vmontovať do problému policajtov, to neguším. Táto Vaša účelová manipulácia je príliš priehľadná. Prešaltrujte! Alebo s bavme vecne, alebo to ukončime.
Igor Lehocky | 01-06-2010 12:00:10
Na úrovni obce alebo mesta sa každý dobre mienený zákon "rozbíja" na osobných vzťahov, alebo na obave z nepríjemností zo strany konkrétnych osôb, ktoré svoje vyhrážky voči pracovníkom obce alebo mesta mnoho krát napĺňajú, to je v tom horšom prípade. V tom lepšom prípade sa zodpovední pracovníci nazvú rasistami alebo že rómovia sú diskriminovaný a aj keď to pravda nie je, obavy z negatívnej reklamy brzdia ľudí konať aj v súlade so zákonom.
anonym | 30-05-2010 13:07:18
Pán Veselický čo tu splietate? Čaplovič nezodpovedá za konanie policajtov a rovnako za ich konanie nebude zodpovedať ani jeho nástupca. Kto tu trepe do vetra? Každý nech zodpovedá za to čomu šéfuje. Ak berie za to plat, treba mu pripomenúť aj povinnosti a zodpovednosť bez ohľadu na to, že zlyhávajú jeho podriadení. Zlyhávanie podriadených je vizitka nadriadeného.
Ľubomír Veselický | 29-05-2010 23:20:28
Tak tento záver si zaslúži medailu. Podpredseda vlády je zodpovedný za to, že príslušní štátni zamestnanci a výkonní funkcionári samospráv nevyužívajú platnú legislatívu. Treba ho vymeniť! Jeho nástupca tiež nebude môcť za to, že sa napríklad niektorý policajt radšej otočí, namiesto toho aby porušovateľa zákona legitimoval, ale zodpovedný bude podpredseda vlády. A tak aj toho vymeníme. Lebo nezvláda agendu. Anonym! Toto ste naozaj mysleli vážne, alebo iba tak trepete do vetra?
anonym | 29-05-2010 20:58:42
Pán Majko, súhlasím s Vami, že legislatíva v tomto smere je postačujúca, len sa nevyužívajú jej možnosti. A zase sme na začiatku problému - kto je za to zodpovedný? Nie pán predseda vlády pre národnostné menšiny..? Odhliadnuc od vzdelanostnej a inteligentnej úrovne tohoto pána, dovolím si položiť otázku - zvláda túto agendu alebo nie? A ak áno, do akej miery..? Je to slabé, slabé a ešte raz slabé. Výsledok vidíme všetci v každodennej realite.
Ľubomír Veselický | 29-05-2010 20:45:02
Krstný otec by o Vás povedal. Tomuto človeku sa nedá dôvodiť.
anonym | 29-05-2010 14:39:43
to nie je zatracovanie, ale bohuzial, ak je niekto inteligentny, nemoze si vybrat zly SMER, jedno vylucuje druhe. A nijako to nesuvisi s nabitym programom. Nabity program mali aj komunisti...to este vobec nic neznamena
Ľubomír Veselický | 29-05-2010 07:52:21
Zatracovať človeka iba za to, že je v politickej strane, ktorá sa niekomu nepáči je povrchné. Spochybovať inteligenciu pána D. Čaploviča je už úplná ničím nedoložená zlomyseľnosť. Pán Čaplovič prijal pozvanie do Kaviarne v dobrej vôli a záujme pomôcť pri riešení problémov nášho mesta. Ako podpredseda vlády má svoj program doslova nabitý. O tom dúfam nikto nepochybuje. Preto by sme si mali vážiť, že nám venoval toľko času, koľko si nakrútenie rozhovoru s ním vyžadovalo.
Ľubomír Veselický | 01-06-2010 18:57:57
Možno to nie je celkom o osobných vzťahoch, ale skôr o odvahe kopnúť do osieho hniezda.
anonym | 28-05-2010 13:34:13
ak si vybral zly smer, bohuzial nemoze byt inteligentny
lubo | 28-05-2010 12:08:18
pani, ja som p. Čaploviča videl v diskusii po Lampou kde sa diskutovalo o historii, o madaroch atd. a poviem Vam, ze tento pan je jeden inteligenty rozhladeny clovek, posobil na mna ja velmi slusnym a skromnym dojmom. Skoda len, ze si vybral zly "SMER"!!
Miloš Majko | 28-05-2010 11:38:44
Mozno Vas rozhovor s panom Caplovicom prekvapi tak, ako prekvapil mna. Dokazal totiz to, co sa docitate v mnohych materialoch aj v nasich novinach - legislativu mame na vsetko, len ju nevyuzivame dosledne a nevyuzivame jej moznosti.
anonym | 28-05-2010 11:29:24
Ak dospejeme v diskusii k tomu, že vlastne existujú slabé možnosti na riešenie rómskej problematiky, načo je tu potom funkcia p. Čaploviča a úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity a kam sa potom za tie roky podeli milióny korún, ktorými úrad disponuje? Ak sa problematika nedá riešiť, prečo sa na ňu vyčleňujú nehorázne peniaze a ako boli použité, keďže sa to ani nedá riešiť? Samý alibizmus!!! Nech si hovorí kto chce a čo chce, ale výsledok snaženia tohoto pána a úradu splnomocnenca je totálne nulový!!! Tak to vnímam ja, M. Sladký a iní ľudia, ktorí napriek snahe zistiť čo sa urobilo môžu len skonštatovať, že žiadny výsledok nie je vidno. Nezabudnite mi napísať čo som pre to urobil ja. Odpoviem popredu - ja tu na to nie som, aby som riešil problematiku Rómov. Verejnosť skôr zaujíma čo urobil ten, ktorý to má v agende. Ak sú malé právomoci niečo zmeniť, nech sa zruší vládna funkcia pre národnostné menšiny spolu s úradom splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity. Zriadiť pracovné miesta, úrady, vyčleniť milióny na riešenie a nedať právomoci, to je o čom..?
Marek Sladký | 28-05-2010 10:48:12
p. Veselicky ja som ho kritizoval ako obcan, ktory si nevsimol ze by sa nieco zmenilo za ten cas co je vo funkcii. Skoro kazdy den o jeho praci bolo hovorene ci uz v tv alebo inych mediach. Alebo ho mam pochvalit na zaklade jedneho videoobrazu? Ako volic si vsimam robotu poslancov za cele obdobie a nielen za posledne 2 mesiace pred volbami, ked rekapituluje len uspechy. Alebo na toto nemam pravo? Je to zle ked mam iny nazor ako vy?
Miloš Majko | 28-05-2010 11:17:08
Marek, v tomto pripade ide skorej o niekolko vyrokov pana Caplovica, z ktorych je uplne zrejme, kto ma ake moznosti v rieseni akej problematiky.
anonym | 28-05-2010 07:57:15
Pán Veselický, priznám sa, že ma zarazili Vaše vety v súvislosti s cigánmi, citujem: "A čo by sa do pekla s nimi malo robiť. A kto by to mal asi tak robiť?". To ste ako mysleli? Dúfam, že len ironicky. Ak si kladiete otázku čo sa má s nimi robiť a kto by to mal robiť, tak asi ste pred chvíľou prišiel z Marsu a o tomto probléme ste nikdy nič nepočul. Takéto otázky môže položiť len človek, ktorý sa včera narodil a nevie o čom je reč.
pre pet | 28-05-2010 07:37:06
*yes* konecne rozumny hlas, to su tu inac sami ficovolici? Okrem nich tu predsa ziju aj mladi vzdelani ludia, a pre tych je tu konecne alternativa: SaS, a ani pan Veselicky proti tomu nic nezmoze, aj ked sa snazi, to mu treba uznat
L-O-V-E | 27-05-2010 22:45:39
Tak zo všetkých strán,ktoré kandidujú sa zatiaľ nenabalila jedine ĽSNS...čiže voľte č. 14 :-D :-D :-D :-D
Ľubomír Veselický | 27-05-2010 19:15:11
Marek! Odporúčam Vám počkať na videozáznam, vypočuť si vyjadrenia pána Čaploviča a potom odôvodnite, čo z toho čo vláda urobila a robí, bolo alebo je podľa Vás zbytočné.
Ľubomír Veselický | 27-05-2010 18:07:12
Už len formulácia - "ktorá k cigánom neurobila vôbec nič" je nielen gramaticky ale aj obsahovo chybná. Autorovi je očividne jedno, že neuvádza jediný konkrétny problém, ktorý vláda začala riešiť a nedosiahla žiadny výsledok. Hlavne, že kritizuje. Argumentáciu o dôchodkovom veku s obľubou používajú tí, čo sú mladší. V prípade výzvy "Dobre,poďte, kandidujte, vyhrajte voľby a ukáže všetkým, ako dobre to viete!" nastáva zrazu nebeská tíšina a entuziazmom spenená mladá krv sa mení na olej mlčania.
Marek Sladký | 27-05-2010 18:05:08
presne tak, zbytočný človek ktorý je platený z našich daní. ale to sa dá povedať o celej našej sociálne orientovanej vláde
pet | 27-05-2010 17:37:10
táto osoba je najslabší článok vlády. Zbytočná funkcia, ktorá k cigánom neurobila vôbec nič. Takýto dôchodca má ísť do dôchodku a nie zaberať miesto.
Ľubomír Veselický | 27-05-2010 22:06:22
Pet! Netrepte! "S cigánmi sa nič nerobí." A čo by sa do pekla s nimi malo robiť. A kto by to mal asi tak robiť?Počkajte na vyjadrenie D.Čaploviča. Možno potom pochopíte, že tento problém nie je výsostne našim, ale celoeurópskym problémom. POvedzte úprimne. Stojíte v rade na pošte. Rad predbehne cigánka a jeden, čo mal byť vybavený sa ozve, aby išla na koniec radu. Vy stojíte druhý pred okienkom. Podporíte toho človeka pred Vami a tiež vyzvete cigánku aby sa postavila na koniec radu? A úprimne poviete, že nie, tak prosím čušte! Ak úprimne poviete, že sa ozvete, tak máte právo pokračovať v tejto diskusii.
zvedavý | 28-05-2010 07:47:35
veď obkecávať a hovoriť o ničom to som ho zažil, len skutek utek, vidíte nejaké konkrétne výsledky p. Veselický?Boli tu 4 roky.Kedy pojde premier do Švajčiarska ako veľmi sľuboval?
zvedavý | 27-05-2010 22:26:27
"celoeuropsky parlament" nech si zoberie cigánov a roky s nimi žije a potom p.Čaplovič nech im robí hovorcu-uvidíme, uvidíme..... a ako je to s SaS p,Sulík vysvetlil,len premier je veľmi nervozny,preto drísta sám bez spoludiskutujúceho....
pet | 27-05-2010 21:25:24
pán Veselický, normálne sa čudujem, že idete poukazovať na nejakú gramatiku a zastávate človeka , ktorý ozaj neurobil pre cigánov nič. Máte pravdu som mladší ako pán dôchodca Čaplovič a aj pôjdem voliť novú mladú krv zo SaS, ktorá zatiaľ nie je skazená. A poukazovať na pracujúcich dôchodcov a ešte takýchto, nevidím problém, lebo keby tento pánko kandidoval napr. za SDL tak tiež by sa tam nedostal a možno by ho dali na 150.miesto v kandidátke. SNS robí kampan presne takú ako to vnímajú všetci občania, možno okrem štátnych zamestnancov. Všetci to vidia, že so cigánmi sa nič nerobí a majorita dopláca na týchto vyžieračov sociálnych dávok, čo určite dobre viete.
Ľubomír Veselický | 27-05-2010 22:23:12
Robo! Pokojne sa do toho gulášu vložte. Každý progresívny návrh vnímavých ľudí posúva dopredu. A na tých nevnímavých účinkuje iba atómová bomba. Tak ako kedysi na komunistov. Ostanú iba ožiarení a škodia ďalej.
Robo | 27-05-2010 22:14:59
Akoze sa zatial moc nechcem miesat do predvolebneho gulasu, ale v TV spravach davali, ako sa sef SaS obratom smahu napakoval na pozemkoch 40 melonikmi.Raz tu uz taky spasitel bol a volal sa Rusko a strana ANO.A ako to dopadlo?
Ľubomír Veselický | 28-05-2010 05:03:39
Zvedavému! Ste vedľa! Pán D.Čaplovič nikomu hovorcu nerobil a nerobí. Rovnako ako M.Sladký komentujete to, čo ste ešte nevideli. Počkajte na videozáznam.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign