Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 20. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Hospodárenie mesta Sereď počas zimnej sezóny

Lukas ValentovicDátum11. 05. 2010 19:56:12TémaMestský úrad
 Ilustračná foto

SEREĎ | Koniec zimnej sezóny je za nami. Mesto hodnotí stav vynaložených prostriedkov počas zimy. Dlhá zimná sezóna spôsobila škrt cez rozpočet väčšine mestám. O informácie súvisiace s vynaloženými finančnými prostriedkami na údržbu počas sezóny sme požiadali vedenie Mestského úradu v Seredi. 1.) Koľko finančných prostriedkov bolo vyčlenených na zimnú údržbu 2009/2010 a koľko peňazí sa vyčerpalo, Odpoveď: V období Zimnej údržby MK 2009/2010 (od 15.11.2009 do 15.03.2010 ) bolo na zimnú údržbu vynaložených spolu 36 623,73 €. Z uvedenej sumy bolo : - 3 561,41 € - úhrada vo finančnom roku 2009 za obdobie – 15.11.09 až 15.12.2009. V roku 2009 bolo vyčerpaných na tento účel v období od 01.01.2009 do 15.12.2009 celkom 26 747,29 €. - 33 062,32 € - úhrada vo finančnom roku 2010 za obdobie – 16.12.09 až 15.03.2010. . 2.) Prostriedky vynaložená na zimnú údržbu ovplyvnia čistotou mesta Sereď počas letnej sezóny, Odpoveď: zabezpečovanie čistoty mesta je hradené z inej položky rozpočtu 3.) Koľko finančných prostriedkov je vyčlenených na zimnú a letnú údržbu v roku 2010, Odpoveď: Pôvodne plánovaný výdavok pre rok 2010 na zimnú údržbu vo výške 20 000€ sa už vyčerpal na začiatku roka a bude potrebné ho navýšiť pri zmene rozpočtu. Na bežnú údržbu MK (výtlky po zime, bežné opravy, dopravné značenie) je v samostatnej položke vyčlenených celkom 68 400 €. O navýšení, resp. vzájomnej kompenzácii položiek rozhodne aktuálne podľa situácie MsZ. 4.) Kto zabezpečuje údržbu a čistenie miestnych komunikácií a chodníkov, Odpoveď: Zjazdnosť a schodnosť MK počas zimného obdobia zabezpečuje zmluvný partner –TECOM s.r.o., Sereď - s výnimkou prípadov podľa ustanovení § 9 cestného zákona 135/1961 a §6 VZN 4/1995 Mesta Sereď (chodníky pred domami).


Fotogaléria k článku:

 Ilustračná foto
Popis: Ilustračná foto

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Robo | 16-05-2010 21:46:59
V tom clanku boli spominane aj technicke sluzby a tiez si myslim,ze ich zriadenie pod mestom, by moholi byt finacne tazkym a narocnym priveskom.
Ľubomír Veselický | 16-05-2010 20:30:12
Robo! Cením si Vaše úprimné slova a plne rešpektujem Vaše právo mať vlastný názor na každý problém, o ktorom sa vyjadrujete. V mojich očiach ste sa zaradili medzi ľudí, s ktorými je prospešné komunikovať, i keď sa nepoznáme osobne. K článku o Lipanoch. Takto to dopadne, keď na poste primátora je človek s jasnou prestavou a schopnosťou dosahovať vytýčené ciele. Mimochodom. Geovrt v Seredi, na ktorého bolo už aj v našom meste vypísané výberové konanie, som pred tromu rokmi medzi priority mesta navrhoval ja.
Robo | 16-05-2010 15:33:09
P.Veselicky ja pracujem 12 aj 14 hod.denne a som rad ze uzivim rodinu.Tak na poslanectvo by som nemal naozaj cas. A robit nieco naco nema clovek cas a este zato brat peniaze,tak nato nemam zaludok.Ale ako to sledujem niektorym vcelku dobre travi.Ale to neberte osobne. A co poviete na ten clanok?
Robo | 15-05-2010 23:10:43
P.Veselicky uz som tu pisal,ze si vas zato vazim.Ale nemusim so vsetkym suhlasit.Obcas moze mat aj obycajny clovek neaky navrh,napad alebo riesenie v prospech obcanov alebo mesta. A nemusi byt poslanec.Len to chce trochu pruznost a smrnc,lebo Sered slape na jednom mieste a az zaostavame. Je tu aj jeden zaujimavy clanok. http://firmy.etrend.sk/firmy-nefinancny-sektor/lipany-profituju-z-filozofie-primatora.html
Ľubomír Veselický | 15-05-2010 21:09:36
Robo! Som jediným poslancom seredského MsZ, ktorý na tejto stránke podáva konkrétne informácie o dianí v MsZ,a jedným z asi piatich, ktorí sa vyjadrujú k pripomienkam diskutérov (i anonymných) v snahe objasniť problémy z pohľadu reálnych možností mesta. Robím to, lebo som presvedčený, že občania si zaslúžia byť informovaní nielen o tom, o čom rokujeme, ale aj o názore poslanca na predmet rokovania. Konštruktívnu kritiku beriem. Nikdy som nemal a ani nemá problém priznať, ak sa mýlim. Hnevá ma ale, že často sú v diskusii vynesené súdy a uzávery bez toho, že by sa niekto zamyslel nad tým, či riešenie problému nie je podmienené niečím zásadným. Robo! Aj ja mám stále nedostatok času. A niektoré "vojny" má už vážne unavujú. Lenže mesto potrebuje v zastupiteľstve práve takých, čo čas nemajú. Takých, čo ho majú dosť, tam už má. Pekný večer!
Robo | 15-05-2010 15:05:58
P. Veselicky napisali ste jednu vetu, ktora ma zaujala ,,Kazdy z nas sa na poslancku stolicku dostal z vole urciteho poctu ziskanych hlasov.,, A ja si to dovolim len trochu doplnit za vas ,,Kazdy z nas by sa mal prezentovat pred vami, volicmi svojimi cinmi.,, Mojim cielom nieje stat sa poslancom, nakolko som casovo velmi zaneprazdneny. Ale za to ma vie rozculit neschopnost a necinnost niektorych ludi, ktori su navyse za to dobre plateni z nasich dani. Ked je nieco dobre pre obcanov samozrejme treba to aj pochvalit. Ale na druhu stranu ked sa mi nieco nepozdava tak musim aj kritizovat. Ale ak ste si nevsimli vzdy ked nieco kritizujem tak sa snazim dat aj nejake riesenia.A konstuktivna kritika vas poslancov moze posuvat doporedu.Ja viem ze sa to necita dobre a preto vecsina poslancov tu nema odvahu pisat, reagovat alebo obhajovat nieco.Ato nieje dobre.Lebo zato co pracujete ako poslanci dostavate peniaze a teda nech ludia vedia ako za ich peniaze efektivne pracujete.A nie ze si len nieco precitaju v Seredskych novinkach.
Robo | 14-05-2010 21:05:07
Pardon zabudol som napisat cest vynimkam. Ale zaujimave ze ked islo o zahmleny projekt priem.parku, tak vtedy to par poslancov chvala bohu dokazalo stopnut. A primator si nepomohol aj ked to obhajoval.
Ľubomír Veselický | 14-05-2010 20:50:40
Silo! Každý, kto ide kandidovať nesie kožu na trh. Rozhodnutie to nie je ľahké. Preto potrebuje kvalitný kandidát podporu politickej strany, ale v našom meste ani tento model nefunguje. Jedno je isté. Pokiaľ občania nebudú mať vážny záujem o zvolenie kvalitného kandidáta, teda pokiaľ sa nebudú zaujímať o to, kto sa ako javí, vyjadruje, koná tak šanca obstarožného pána, ako vravíte, bude vždy vysoká. Opýtam sa ale inak. Poznáte niekoho mladého, ambiciózneho, čestného, kto by to skúsil?
Ľubomír Veselický | 14-05-2010 20:44:39
Robo! Jedna vec je mať názor na niečo, druhá, či je ten názor aj niečím podložený. Zákon 369/1990 o obecnom zriadení v predchádzajúcom i dnešnom aktuálnom znení presne určuje postavenie a právomoci primátora i zastupiteľstva. Primátor je človek s najvyššími právomocami. Môže napríklad vetovať rozhodnutie zastupiteľstva. Porovnanie, že je iba jeden a teda má iba jeden hlas je pomýlené, pretože pri prijímaní uznesenia nehlasuje. Prepáčte, ale máte v tom hokej, a tu nie je priestor na podrobné vysvetľovanie. Ak si myslíte, že poslanci sú iba hrabači sena, tak je to Vaša vec, ale takýmto výrokom sa už prezrádzate, že Vám ide skôr o kritiku pre kritiku, ako o úprimný záujem zmeniť stav, ktorý kritizujete. Každý z nás sa na poslaneckú stoličku dostal z vôle určitého počtu získaných hlasov. Rovnakú šancu stať sa poslancom máte aj Vy.
Robo | 14-05-2010 17:19:07
Ja nemam ten nazor,ze za vsetko moze primator.Ved on je jeden hlas a poslancov je kolko hlasov? Ale to by tam museli byt dobri poslanci a nie hrabaci sena.
Silo | 14-05-2010 14:26:05
Ale otázka je aj taká, prečo tí kvalitní a čestní ľudia nejdu kandidovať na post primátora, vo finančnom ohodnotení to asi nie je, veď môžeme čítat aké sú vysoké platy primátorov, je to možno v tom, že čestný, charakterný, vzdelaný človek v najlepších rokoch si povie ja tu síce bývam 10-20 rokov ale pracujem v Trnave alebo Bratislave, málo ľudí ma pozná ,a preto zasa voliči zvolia radšej obstarožného pána, ktorý toho veľa pre Sereď neurobí ale ktorého nejakým spôsobom ľudia viac poznajú napr. že v meste pracuje, viac ľudí stretáva, a preto to v Seredi ide tak ako to ide
Ľubomír Veselický | 13-05-2010 20:19:37
Robo! Samé sa to riešiť nebude. A Vy sa z problému nevyzúvajte! Vy aj ja môžeme pre dobro veci urobiť len málo. Všetkých 14 tisíc oprávnených voličov v Seredi v komunálnych voľbách koncom roka to môže dosiahnuť jednoducho. Zvoliť na post primátora človeka, ktorý bude mať vytvorenie TS mesta nielen v programe, ale bude mať aj vážny úmysel dotiahnuť vec do konca. Dobrá samospráva je o kvalitných a čestných ľuďoch. Začať musíme zhora.
Robo | 13-05-2010 18:34:59
No, to uz je lepsie.Ale ako sa to bude riesit? Resp. co preto aby sa to riesilo spravite ?
Ľubomír Veselický | 13-05-2010 18:07:28
Robo! Neviem, či pneumatiky s nastrelenými hrotmi sú bežnou výbavou vozidiel, ktoré jazdia v severských štátoch. Ale poďme domov. Zatiaľ ma nikto argumentmi nepresvedčil o zmysle posypu miestnych komunikácií s výnimkou hlavných ťahov cez mesto. Zásadný zlom k horšiemu nastal v počiatkoch samosprávy, kedy bývalé technické služby prešli do rúk súkromného prevádzkovateľa. Dnes sa nevieme z problému vyhrabať, hoci ekonomická štúdia zriadenia vlastných technických služieb je stará niekoľko rokov. Súvisí to s neschopnosťou možno aj nášho dnešného zastupiteľstva postaviť si radšej menej cieľov, ale zrealizovať z nich maximum. Keď si pozriem naše priority a urobím odpočet dnešného stavu plnenia, tak hotových je biedne málo. Neexistenciu vlastných TS považujem za zásadnú prekážku dosiahnutia hospodárnosti a efektívnosti v oblasti zimnej údržby miestnych komunikácií. (Dúfam, že toto už na vysvetlenie môjho prvého vstupu do tejto diskusie bude stačiť.)
Robo | 12-05-2010 23:59:03
No čo občania, stačí?
Robo | 12-05-2010 23:50:53
P Veselicky v statoch ako su Fini,Nori a Svedi sa nedaju moc porovnavat,lebo tam je stala vrstva ujazdeneho snenu a tam sa ani nerobi posyp.V zime sa tam jazdi na gumach co maju trne.Takze to je nieco ine ako u nas. Ale co je premna dôlezitejsie? Ze sa robil posyp a odhrnanie len par krat a milion sk. je fuc. A to este nebolo dostatocne mnozstvo techniky.Asi ked mesto zmeni dodavatela, ktory bude mat viac techniky,tak budu fuc dva melony sk.Len aby to nedopadlo ako pri výmene dodavatela na vyvoz smeti. A obcan plati rastolko.Ved to je akoze v pohode
Ľubomír Veselický | 12-05-2010 20:21:12
Re: Robo 11.5.2010 23:23! Posyp vedľajších ulíc zmesou je zbytočný, drahý a neúčinný. Švédi, Nóri a Fíni jazdia po snehu cca 4 mesiace v roku. Nesypú, nesolia. Uplynulá zima bola dlhá, ale snehové zrážky, na ktoré bolo potrebné reagovať odhŕňaním boli iba 6. Januára a po 28. Januári prerušovane asi 5 dní. Stačilo včas odhrnúť a najmä za čerstva pozametať. Nestalo sa. Ľudia sneh na frekventovaných chodníkoch stihli ušliapať a tak musel nasledovať posyp. Ten ostal na mnohých chodníkoch a cestách dodnes. Systém zimnej údržby nie je dobrý. Dodávateľ nemá dostatočné množstvo techniky ani ľudí. Stačí?
anonym | 12-05-2010 14:54:27
Dlhá zimná sezóna spôsobila škrt cez rozpočet väčšine mestám. Ale na odmenách sa nešetrilo. ;-) ;-)
Robo | 12-05-2010 14:22:42
A co takto vecsia kontrola verejnosti.Nech verejnost vidi ako sa naklada s peniazmi nas vsetkych ;-)
Robo | 12-05-2010 14:15:42
Mozno by viac zaujimalo aj kolko za aky vykon sa plati,nez neake kvartalne vydavky ;-)
JA | 12-05-2010 12:37:27
hlavne by nebolo od veci keby sa v zime udržovali aj vedľajše cesty nie len hlavné ;-)
Lukas Valentovic | 12-05-2010 10:24:05
Odpoveď prišla od Ing. Vladimír Práznovského - vedúci OIV MsÚ Sereď
Laco | 12-05-2010 09:41:43
Veľmi dobrá téma a pre nás občanov myslín si, že aj zaujímavá. Ale odpovede mesta až na pani Halabrínovú sú skryté v anonymite pracovníka MsÚ. Prečo pod odpoveďami nie je uvedený konkrétny pracovník mesta. Aj teraz je to len anonymné a aj ohľadom svietenia VO, že sa jednalo o údržbu tiež len anonymné. Prečo sa skrývať
michal | 12-05-2010 00:18:19
no to by aj mna zaujimalo co myslite pod tymi vyrazmi
Robo | 11-05-2010 23:23:09
P.Veselicky ,ako by to mohlo podla vas lepsie, uspornejsie, flexibilnejsie a ucinnejsie fungovat?
Ľubomír Veselický | 11-05-2010 23:05:19
Celá zimná údržba sú iba hlboké koľaje zvyklostí okolo ošetrovania komunikácií. V zásade platí, že plán zimnej údržby funguje iba dovtedy, kým nenapadne prvý sneh, alebo poľadovica. Ošetrovanie je neflexibilné, nehospodárne a často neúčinné. A to iba preto, že nik nie je schopný zamyslieť sa nad alternatívami alebo novými postumi ošetrovania.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign