Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Gruzínsko - Azerbajdžan - Arménsko a Náhorný Karabach 2018. Časť 3.

Miloš MajkoDátum24. 05. 2018 19:54:06TémaCestovanie
200

Sme na netradičnej expedícii po Kaukaze a ideme po ešte netradičnejšej trase. Spojili sme návštevu štátov, ktoré sú v dlhoročnom ostrom vojnovom konflikte o územie Náhorného Karabachu. My sme to dali. Vz to ale neskúšajte...

- - -

Cez azerbajdžánsko-gruzínske hranice sme prechádzali takpovediac so stiahnutým zadkom. Po celú dobu pobytu sme sa totiž báli odhalenia cez vlakové okienko vyhodených asi 60-tich kusov samolepiek s logom expedíce do Náhorného Karabachu.

Inú možnosť sme totiž nevideli, nakoľko pri ceste z Tbilisi do azerbajdžanského Baku nočným vlakom si azerbajdžanskí policajti dali za záväzok dokázať nám návštevu Náhorného Karabachu, pre ktorý sú takmer štvrťstoročie vo vojnovom konflikte s Arménskom.

Azerbajdžan sme teda opustili úplne bez problémov hodnotiac, že iniciatíva aj azerbajdžanských policajtov siaha len do výšky ich platu.

Po prechode Červeného mosta (reálne je sivý ako väčšina ostatných oceľových motov) opätovne vchádzame na gruzínsku pôdu. Nezdržíme sa tu však dlho. Namiesto pôvodného plánu ísť maršrutkou do Tbilisi a odtiaľ nejakým spôsobom (pravdepodobne taxíkom resp. maršrutkou) do arménskeho Jerevanu sa priamo na hraniciach rozhodujeme pokúsiť čas šetriť. Objednávame si taxík, ktorý nás odvezie priamo na arménske hranice. Týmto rozhodnutím šetríme prakticky jednu noc, čo je pri našich cestách neskutočne veľa.

Pri asi hodinovej ceste sa nič dôležité nestane a my nachádzame arménsky taxík čakajúci na gruzínskej strane hranice. Teší nás, že cez hranicu nebudeme musieť cupitať pešo. Dohadujeme sa na cene za priamu cestu do Jerevanu.

No až taká priama zase nie je, nakoľko pár sto metrov za hranicami zastavujeme pri prízemných budovách s obchodmi. Meníme peniaze aspoň na prvú noc pobytu v Arménsku.

Následne u arménskeho mobilného operátora kupujem SIMkartu s dostatočným kreditom na stiahnutie dát. Mobilného operátora si vyberám si na základe  odporúčania taxikára. Priplácam si vysoko nadštandardný servis u operátora, čo je evidentne chybou. To sa však dozvedám až následne v Jerevane. Základné služby sa "odborníkom" v predajni nadstaviť síce podarilo, no po priplatení si 5 GB dát mobil takpovediac ohluchol a oslepol. Po asi trištvrte hodine skúšania nadstaviť telefón systémom pokus-omyl si predajca aspoň v galérii prelistoval uložené súkromné fotografie a z čoho rýchle pochopil, že Arménsko nie je zrovna vrcholom mojich cestovateľských snáh. Nakoniec to tak či tak vzdáva a ja odchádzam s hotovosťou asi o 9 Eur menšou a telefónom použiteľným jedine tak na zatĺkanie klincov.

Taxikár nám oznamuje, že sa musí zastaviť v najbližšej dedine u seba doma prezliecť a dotankovať plyn. Súhlasíme, čo však pomerne rýchlo ľutujeme. Z prezliekania sa stala generálna očista jeho telesnej schránky a tankovania plynu takmer generálna oprava jeho auta. V servise pozostávajúcom z polorozpadnutej garáže s hlinenou podlanou mu demontovali starú plynovú nádrž, namontovali novú a počas nášho nervózneho čakania na ulici mu možno vymenili aj olej a urobili generálku motora. Neskôr ľutujeme, že sme nepočkali ešte pár minút navyše a nevymenili mu aj pneumatiky.

Unavení sadáme do taxíka a vyberáme sa na neskoro večernú cestu z gruzínskych hraníc do Jerevanu. Taxikár našu informáciu o cieli cesty, ktorým je Náhorný Karabach prijíma s radosťou a tvrdí, že počas konfliktu o toto územie bol dôstojníkom, ktorý na strane víťazných Arméncov bojoval.

Už z predošlej cesty viem, že cesta do Jerevanu z gruzínskych hraníc vedie mimoriadne blízko k štátnej hranici s Azerbajdžanom. Dokonca tak blízko, že na úseku niekoľkých kilometrov vodiči jednoducho na ceste radšej vôbec nezastavujú, nakoľko sa boja ostreľovania ostreľovačmi čakajúcimi na príležitosť na azerbajdžánskych pozíciách. Skutočne cesta cez Arménsko vedie prakticky po hraničnej čiare a bunkre je vidieť len niekoľko stoviek, niekedy doslovne len sto metrov od frekventovanej cesty. Keď prichádzame k predmetnému úseku, taxikár nás na to upozorňuje a keďže lokalitu má poznať dôkladne, otočený k azerbajdžanskej hranici nám vysvetľuje číhajúce nebezpečenstvá. Je tma a Murphyho zákony sú dôsledné. Nestíhame ho upozorniť na kráter v asfalte, ktorý v plnej paráde prejde pravým kolesom, čo spôsobuje okamžité preseknutie a vyfučanie pneumatiky.

Vojnovým veteránom podrobne poučený o číhajúcich nebezpečenstvách sa pozeráme na seba s nevyslovenou otázkou čo asi tak teraz taxikár urobí. Našťastie sme v pomerne kopcovom teréne tak bez akéhokoľvek šetrenia už prerazenej pneumatiky a disku, auto spúšťa za kopec, za ktorý by nás mal aspoň čiastočne kryť pred možným nebezpečenstvom zo strany vojakov susednej krajiny. Z kufra auta vykladáme batožinu a tak rýchle vymenenie rezervy som v praxi ešte nikdy nezažil. Vyzerá to tak, že sa u Arméncov nejedná o paranoju ale riziko ozbrojeného incidentu je v danej oblasti naozaj reálne.

Na večeru sa zastavujeme v jednej z reštaurácií popri ceste. Jedná sa o komplex samostatných záhradných domčekov, ktoré sú ideálne skôr pre skupinu túžiacu po súkromí pre alkoholovú párty, no jedlo je pomerne dobré a nám padne vhod. Naposledy sme ho totiž jedli niekde na odpočívadle v Azerbajdžane počas prestávky, ktoré mal autobus dve.

Blížiac sa k Jerevanu nám taxikár oznamuje, že nás vysadí na najbližšom stanovisku taxíkov, nakoľko on potrebuje ísť na nejaké sídlisko na predmestí. Prenikavý Pitralon, sprcha a čisté oblečenie a manželka nechaná v dedine pri hraniciach, pred nočnou cestou do Jerevanu nás presvedčilo o tom, že taxikár takéto nočné cesty do hlavného mesta využíva buď na stretanie s frajerkou, alebo na návštevu bordelu. V každom prípade nám to trošku komplikuje situáciu, nakoľko prestúpenie do ďalšieho taxíka nám závratným spôsobom predražuje celý transfer. Priplácame asi 5 Eur   ;-) a nakoniec zistíme, že ešte aj z nich mal taxikár dohodnutú províziu. Nový taxík nás odvezie na hostel, ktorý sme si operatívne zabookovali v reštaurácii pri večeri. Ide o novostavbu rodinného domu. Izby sú vkusne zariadené, čisté a keby boli sociálky priamo v nich, určite by sme mohli hovoriť o hoteli zaslúžiacom si aspoň dve hviezdičky.

Ráno sa taxíkom nechávame odviesť do centra mesta k mobilnému operátorovi, od ktorého očakávam nastavenie môjho telefńu. Otvára asi o trištvrte hodinu, preto využívame pohodlnú kaviarničku hneď vedľa a dávame si kvalitné espresso hneď s raňajkami. Z kaviarne  ako suvenír nesiem nápojový a jedálny lístok do Deniskovej (môj desať ročný syn) zbierky. Má asi kilogram, čo by som však neurobil pre doplnenie bohatej zbierky z celého sveta?

Hneď po otvorení predajne šikovná mladá slečna asi po 20 sekundách manipulácie s telefónom pokýva uznanlivo hlavou nad výškou môjho kreditu, ktorý mám zakúpený a informuje ma, že pri takto exkluzívnej službe musím doplatiť ešte nejakú dodatočnú aktiváciu. Stojí ma to ešte niečo viac ako Euro a následne internet v telefóne beží jedna radosť. Vo vedľajšej kaviarni zaplatíme účet a začneme s presunom na autobusovú stanicu, kde plánujeme chytiť najbližšiu maršrutku do Náhorného Karabachu.

Cestou obchádzame najväčšiu mešitu v meste, desiatky reštaurácií a kaviarní. V Jerevane to žije...

Keďže informácie domácich hovoria o pomerne dlhej vzdialenosti na autobusku, rozhodujeme sa použiť mestskú dopravu.

Na zastávke stretáme dvoch bezradných mladých talianov, ktorým arménština a nápisy na maršrutkách nehovoria úplne nič a tak sa vo viere v záchranu obracajú na nás.

Síce arménsky nevieme, no predsa len ruština situáciu vždy zachraňuje a tak ich dovedieme na autobusku. Meníme ďalšie Eurá a novým talianskym priateľom ešte pri okienku dohodneme lístky a pýtame sa na to, odkiaľ odchádzajú maršrutky do cieľa našej destinácie -  Stepanakertu.

Ani za okienkom sa s vytreštenými očami pozrie na hodinky a rukou ukáže na začiatok autobusovej stanice s informáciou, že o 4 minúty nám odchádza posledná dnešná maršrutka smerujúca do Náhorného Karabachu. Stíhame naozaj na poslednú chvíľu, platíme vyberačovi cestovného o pár drobných navyše.

Takže pozor ! Posledná maršrutka do Stepanakertu z Jerevanu odchádza denne o 11:00.

Vodič čaká na to, kým si kúpime minerálku a niečo pod zub. Následne v rozheganom mercedese opúšťame Jerevan.

Cesta do Náhorného Karabachu vedie  "popod" neďaleké pohorie a my s obdivom pozorujeme a fotografujeme svetoznámy Ararat.

Prechádzame krajinou z časti pripomínajúcou dobu dávno minulú. Mám na mysli tak sedemdesiate roky minulého storočia. Minimálne niektoré autá v niektorých dedinách pochádzajúce z doby najväčšieho rozkvetu socialistického  ZSSR to tak pripomínajú. V motoroch su mechanici strčení tak, že im trčia iba nohy. No čo už... Nie všetci žijú v blahobyte.

Asi po troch hodinách ako tak znesiteľnej cesty nastupuje hotové utrpenie vo forme neskutočne zákrutovej a zároveň stúpajúcej a klesajúcej cesty, ktorej kvalita na mnohých miestach je obdobná, možno horšia ako niektoré úseky ciest na Ukrajine. Nebolo by na tom nič mimoriadne, keby vodič maršrutky tento fakt neignoroval a neprechádzal po nej niekedy aj 100 km rýchlosťou. V maršrutke sedíme sami s mladou rodinou vracajúcou sa do Stepanakertu.

Lietajúc na sedadle z boka na bok rozmýšľame, či môže byť ešte horšie a či stihneme do hlavného mesta Náhorného Karabachu prísť pred tým, alebo skôr ako maršrutku povraciame.

Po ceste do Náhorného Karabachu prechádzame cez množstvo dedín a pri jednej z nich je veľký kruhový objazd. Priamo v kruhovom objazde je niekoľko stĺpov so zástavami štátov a čo nevidím. Mimo inými aj zástava Slovenskej republiky. Tak v Arménsku, niekde medzi Jerevanom a Náhorným Karabachom by som toto určite nečakal.

Ďalšou perličkou je trasa a geografické vedomosti domácich ľudí. V jednom úseku ideme iba niekoľko kilometrov od hraníc s Iránom. Vodiča maršrutky sa pýtam na hranicu vo viere, že sa dozviem o možnosti navštíviť aspoň prihraničnú oblasť na druhej strany čiary. V debate však nepokračujem, nakoľko vodič hovorí, že o žiadnej blízkosti iránskej hranici nevie a ani netuší či Arménsko s Iránom vôbec susedí. Ukazujem mu GPS-ko so šípkou, kde sa aktuálne nachádzame aj s vyznačenou hranicou, no on len pokrčí plecami a s dokonalým kľudom konštatuje, že to je nezmysel. Beriem jeho názor ako fakt a chápem, že keď niekto roky rutinne jazdí jednu asi 8 hodín trvajúcu trasu rozheganou maršrutkou a do iných štátov necestuje, necíti ani potrebu aspoň z času na čas sa pozrieť keď už nie na mapu sveta, tak aspoň Kaukazu, alebo krajiny kde žije.

Drobným uvoľnením je krátka zastávka na toalety a asi 20 minútové státie na hraniciach spôsobené dôsledným štúdiom našich cestovných pasov. Stojac pri okienku rozmýšľame, ako sa policajti budú pozerať na azerbajdžanské pečiatky, ktorých farba v našich pasoch ešte takmer nestihla zaschnúť. Vyzerá to tak, že v konflikte o Náhorný Karabach víťazná strana je podstatne tolerantnejšia v návšteve svojho úhlavného nepriateľa a chápu nás presne tak, ako nás chápať majú - sme cestovatelia turisti, ktorí s ich konfliktom nemajú nič spoločné.

Fotografujeme sa pri arménskej a karabašskej vlajke a následne opúšťame colnicu zaujímavo osadenú pod mohutným kamenným bralom. Sme v krajine, ktorej zvrchovanosť neuznal prakticky nik a tešíme sa, že sme na dosah k splneniu ďalšieho cestovateľského sna. Netušíme síce, čo nás vo vojnou ťažko skúšanom Náhornom Karabachu čaká, no sme radi, že sme tu.

Ďalšie stovky fotografií nájdete v galérii pod článkom.

Celý súbor reportáží z expedície   Gruzínsko - Azerbajdžan - Arménsko - Náhorný Karabach nájdete tu:  http://www.naexpediciu.sk/expedicia-nahorny-karabach-2018/

Ceny, časy odchodov vlakov a pod. sú aktuálne k termínu  uverejneniu článku, resp. termínu vykonanej cesty, čo bolo koniec marca a začiatok apríla  2018.

Ak máte záujem o rady, pomoc s organizovaním cesty, či konzultáciami týkajúcimi sa cenovo zaujímavého cestovania do netradičných destinácií, neváhajte nás kontaktovat e-mailom na: chcemist@naexpediciu.sk, alebo telefonicky na  0907 277 777. Pri komunikácii e-mailom vždy uvádzajte na seba telefonický kontakt. Ďakujeme.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-05-2018 21:54:33
nika | 25-05-2018 20:27:58 | - aktualne riesime dalsie v poradi uz asi desiate rozsirenie webhostingu specialne pre SOL, nakolko sa tu online nachazda asi 24 000 clankov so stovkami tisic fotografiami, tisickami priloh a stovkami tisic diskusnymi poispevkami.

Pravdepodobne uz cez vikend budeme riesit rozdelenie SOL na aktualne (cca posledne 2 roky) a SOL archiv - predchadzajucich 8 rokov.

Ak mate zaujem o pozretie si galerie, kludne prejdite pod ten isty clanokj sem: http://www.naexpediciu.sk/

alebo tiez sem: www.majko.sk

Srdecna vdaka za zaujem o cestovatelske materialy publikovane v nasich mediach.
Pripojte sa k nam na niektoru z ciest. ;-)
nika | 25-05-2018 20:27:58
preco nejdu pozriet fotografie

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign