Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Grécko požiadalo o finančnú pomoc 45 miliárd Euro. Čo ďalej?

Miloš MajkoDátum24. 04. 2010 22:04:35TémaEkonomika

Zásady ekonomiky nepovolia. Vo vašej či mojej peňaženke, vo firme, v meste, ba ako ukázal vývoj - ani v štáte.

Grécko včera požiadalo medzinárodné inštitúcie o finančnú pomoc. Nie, nepotrebujú na frape, ktoré si turisti už dosť dlho a dosť draho v ich kaviarniach dávajú... Nepotrebujú požičať niekoľko zanedbateľných Euro - prvá injekcia ktorá by mala zabrániť štátnemu bankrotu predstavuje 45 miliárd Euro.

Čo bude nasledovať, dnes nevie s istotou povedať nikto. Nechcem sa zaoberať vyslovene ekonomikou - nie som ekonóm. Spomeniem však jednu z možných príčin.

Do Grécka som za ostatné tri roky cestoval niekoľko krát. Plány na obchodovanie boli veľké na obdivoch stranách. Detaily nie sú podstatné, stačí keď uvediem, že reálne podnikanie s touto oblasťou EÚ bolo a je nereálne. Trvalo mi - dnes sa tomu čudujem - hodne dlho, kým som pochopil, že sľubov tamojší podnikatelia dokážu dať hodne, no ich plnenie by asi potrebovalo niekoľko životov bežného smrteľníka. Mesiace čakať na prospekty, technické parametre či zmluvy však nemá zmysel. Budme realisti - svet sa rozvíja, rozvoj však lenivcov obíde. A obišiel.

Patrím medzi kávičkárov a keď nemám mať kvalitu, keďže závislosť nepociťujem, takže radšej nekvalitu vynechávam. Kvalita v Grécku je, no s obsluhou na juhu Peloponézu to je iné. Je osobne mám niekoľkokrát skúsené, že pätnásť minútové čakanie na obsluhu aj mimo sezóny nie je ničím výnimočným. Keď som sa spýtal domáceho, ako to je možné, odpoveď bola rýchla a jednoznačná - "ste v južanskej krajine, tu sme leniví a potrebujeme kľud. Musíme mať siestu, kľud a nenecháme sa uštvať! Prišli ste na návštevu - prispôsobte sa!" Podobne rozmýšľajú Taliani, Španieli, Portugalci... Všetko južania - na druhý kontinent teraz zachádzať nebudem. Siesta je národnou tradíciou. Lenivosť, kľud a nerozčuľovanie sa pri práci je štandardom. Ani oni sa v práci nezvyknú pretrhnúť a aj ich krajiny majú vážne finančné problémy. - Prispôsobil som sa. Na caffe som počkal. Chutilo. Vrátil som sa domov, do deja, kde je deň krátky na vybavenie potrebného. Dnes počúvam - že leniví Gréci prežrali viacej, ako mali v peňaženke. A ešte aj roky klamali. Klamali tých, ktorých dnes prosia o pomoc. Tých, ktorých nútili prispôsobiť sa ich lenivosti. Nebolo by férovejšie uznať, že niečo nedomysleli,že žili nad pomery a nezaťažovať ostatných iba ich problémami?

Nie som ekonóm, no nebolo by pre menovú úniu prijateľnejšie vystúpenie Grécka a neohrozovanie kurzu a dôveryhodnosti Eura touto krajinou? Nebude poskytnutá pomoc precedensom, na ktorý sa v možno krátkej budúcnosti odvolajú ďalšie krajiny, ktoré doteraz plytvali a hýčkali svojich v práci málo sa snažiacich občanov? A ak sa v budúcnosti únia rozhodne dlh povedzme Španielska, či Talianska nezalepiť - akým právom?

Určite padne aj upozornenie - nejde o dar, ale pôžičku s výhodným úrokom. Ešte máme v živej pamäti, čo spôsobí požičiavanie vopred nesolventným dlžníkom. Je to na pováženie. I toto je situácia, v ktorej asi nie je cesta dobrá a zlá. Je iba zlá a ešte horšia. I chirurg sa však v jednej chvíli musí odhodlať urobiť i keď bolestivý, no radikálny rez. Amputáciou odumierajúcej nohy možno zachráni život pacientovi. Na záver - vo vážnych finančných problémoch sa plácajú ekonomiky už menovaných južanských krajín. Prečo asi prosperujú krajiny severnej Európy?


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-02-2016 01:09:54
Mozno by to mohol byt smiech cez slzy, mozno pochvalenie sa - mal som pravdu a mozno len suche konstatovanie po 6 rokoch - inak to dopadnut nemohlo a to, ze som to predpokladal a aj na plnu hubu napisal - nuz, pisem aj ine veci, preco by som zrovna tu svoj nazor menil?

Takze teraz nie z mojho pera:

http://www.konzervativnyvyber.sk/dag-danis-sulik-mal-pravdu-radicova-a-eurotrtkovia-sa-mylili/5660/

- - -

Niekedy staci iba mysliet a byt nad vecou. Pouzit skusenosti a prehlad v danej problematike a nesnazit sa ist s davom za kazdu cenu...

Slubudem v prvom rade sam sebe, ze aj dalej budem konat rovnako a to aj vo veciach uz rozbehnutych - pravda o samospravach (aj o tej nasej v Seredi a aj tej Sintavskej, Sopornanskej a desiatkach dalsich, v ktorych to proste NEfunguje v prospech vacsiny...)
hdharlydavidsonloancompany@gmail.com | 29-06-2010 17:16:09
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Miloš Majko | 28-04-2010 17:37:31
... a este raz ... http://ekonomika.idnes.cz/pomoc-recku-se-prodrazi-az-na-120-miliard-eur-soudi-mmf-f9s-/eko-zahranicni.asp?c=A100428_160251_eko-zahranicni_fih
Miloš Majko | 28-04-2010 17:34:39
Niekedy rozmyslam, ci by niekedy nebolo lepsie mylit sa. Zial, niekedy sa to neda... http://aktualne.centrum.sk/ekonomika/ekonomika-v-eu/clanek.phtml?id=1206800
JA | 28-04-2010 15:40:05
pre veselického: je mi jasné, že hovoríte že väčšina EU fondov pomohla politická strana, asi o tom niečo viete však ;-) mne pomohli napr. v tom, že vďaka nim je na našej univerzite oveľa väčší priestor pre výskum na ozaj svetovej úrovni, štátna dotácia vedy (a tým aj vzdelávania!) pre VŠ je oproti fondom úplne smiešna.
Marek Tóth | 28-04-2010 11:35:17
Prispejem do diskusie iba starým známym: že situácia v Grécku je iba štartom. Už teraz sa vážne hovorí o podobných problémoch v Portugalsku, a ďaleko nie je ani Španielsko či Taliansko. Ak to pôjde takto ďalej. Tak už bude menej tých, ktorí by mali a mohli požičať ako potenciálnych príjemcov...
p.Majko | 28-04-2010 06:05:04
*yes* *yes* *yes* Treba prečítať.Len som zvedavý ako by dopadlo Slovensko,keby bolo v pozícii Grécka?
Miloš Majko | 28-04-2010 02:26:28
http://ekonomika.idnes.cz/recky-danovy-desatek-4-dam-sobe-4-na-uplatky-2-statu-f7d-/eko-zahranicni.asp?c=A100426_1375005_eko-zahranicni_spi
Pre p.Veselický | 27-04-2010 22:52:55
*yes* *yes* *yes*
Peter Klokner | 27-04-2010 21:37:00
Slovensko má jednu obrovskú smolu. Počítajme spolu. Vzhľadom na prastaré a oprášené červenoarmejské tradície sú prirodzenými voličmi koalície všetci rodinní príslušníci do tretieho kolena (každému sa nejaký ten flek predsa nájde). Nezabudnime na kamarátov, spolužiakov, známych a susedov (v tejto kategórii pre objektívnosť budeme variť iba z 1,5 násobku pokolenia). Akokoľvek, do 40% sa nedopracujeme. Dôvod ? Jednoduchý. Slovensko sa viac ako s lykožrútom trápi s problémom vysokého výskytu kreténov. Ako krásne sa nám teraz hodí toto ironické pomenovanie gréckych ostrovanov :-) A faktom je, že isté politické strany si túto zmesku v rámci pudu sebazáchovy kultivujú. Ide to neskutočne ľahko. Ako by aj nie, veď kríza im dopĺňa surový materiál jedna radosť tak prečo to kaziť nejakými úspešnými protikrízovými opatreniami ? A tak stačí iba mičurinská odhodlanosť a osvedčené ale maskované praktiky triedneho antagonizmu a šlape to. Jedincom sa podáva silný odvar sľubov jemne ochutený "bububu" korením. V prípade prevalenia vlastného prúseru sa samozrejme krátkodobo podávajú zvýšené dávky halucinogénnych preparátov alebo sa nasadí okamžitá terapia generikami kategórie "SPP" a "SE". Na túto zaberajú fakt neskutočne :-) Máte pocit že nejaké Grécko niekto z tých 40% vôbec chápe ? Ja o tom silno pochybujem. Napokon, ak už teda ideme solidárne pomáhať Grékom, vlastne tým iba signifikujeme očakávanú skoršiu či neskoršiu reciprocitu. Hlavne však nesmie v našich 40% skrsnúť ani iskierka pochybnosti o tom, že Grécko sa iba nevdojak pošmyklo na jednom svetlom míľniku svojej úchvatnej cesty k socialistickým zajtrajškom.
FAKTY | 27-04-2010 20:13:31
Pán Veselický mám obavu že to menšie zlo už volíme od tzv.nežnej revolucie.Mnohokrát sa ukázalo že to menšie zlo bolo nakoniec večšie.Ale kto sa vyzná?Politika je stále len panské huncutstvo.Kto na nu doplatí nemusím vysvetlovať.
Ľubomír Veselický | 27-04-2010 18:44:52
Ja! Tie miliardy z EÚ, ktoré k nám pritiekli pomohli najmä vládnym stranám, ktoré podľa svojho vplyvu v rezortoch rozdeľovali a stále rozdeľujú nenávratné finančné príspevky z európskych fondov. Ak by ste včera večer pozerali STV 2 tak by ste možno pochopili, že ten Titanik zvaný Európska únia sa práve začal potápať. Celá táto tzv. demokracia a systém konštituovania vlád cez politické strany zmutoval. Dnes nemáme na výber medzi dobrom a zlom. Voliť môžeme iba menšie zlo. z
Ľubomír Veselický | 27-04-2010 18:31:20
Ak si myslíte, že rozhodnutie EÚ je motivované čistým záujmom pomôcť Grécku, tak ste na omyle. Podľa oficiánych informácií sú francúzske a nemecké banky veriteľmi až 95 % gréckeho dlhu. Francúzi a Nemci cez EÚ teda chránia sami seba. Slovensko je v tomto guľáši iba malou prísadou. Ale ak sa Vám zdá, že je správne, keď se my chudáci máme požičať, aby sme pomohli Grécku, ktoré prehajdákalo svoj hrubý domáci produkt, tak je to Vás názor, a ja Vám ho vyvracať nebudem. Pripúšťam, že Gréci môžu byť hrdí na svoju kultúrnu minulosť ale za tie klamstvá o svojich výsledkoch, ktoré predkladali pred prijatím do EÚ sa môžu iba hanbiť. S tou vetou, že teraz máme slobodu ste ma naozaj pobavili. ;-)
JA | 26-04-2010 23:24:25
a pán veselický k tej poznámke o kapitalizme a tomu že čas ukáže ktorý systém je životaschopnejší...no to by potom podľa vašej teórie bol najživotaschopnejší ten systém ktorý v hstórii vydržal najdlhšie, a to bol systém mnohobožstva a otroctva v egypte, ktorý trval cez 3000 rokov ;-) toto je veľmi obmedzené uvažovanie. *headbang*
JA | 26-04-2010 21:56:07
pán veselický, to ťukanie na hlavu svedčí o vašej úrovni. vy ste tu všetci materialisti takže nechápete. nechápete. písať tu koľko majú oni priemer a koľko my je dosť trápne. vy tu všetci obviňujete celý národ za chyby jednotlivcov! gréci ako národ tvoria silnú kultúru s bohatou históriou a pán veselický okrem génov majú so svojimi predkami spred 1400 rokov spoločné to, že môžu byť na svoju kultúru hrdí, nie ako my - celú svoju históriu sme boli utláčaní inými národmi a teraz keď máme konečne slobodu tak si ju nevážime a sme národ bez vlastného názora, volíme si do vlády populistov a ešte aj v štátnom znaku máme maďarskú horu... takí ako vy nechápu že EU je hlavne o pomoci. to že do našej krajiny EU naliala miliardy (!!!) sa vám páči a ste spokojní, ale keď máme niečo dať my tak to už nie! Je absolútne oprávnené že napr. nemecko protestuje proti pomoci lebo oni sú jedna z krajín ktoré do EU rozpočtu dávajú viac ako berú, ale my si takýto luxus frflania nemôžeme dovoliť!!! Uvedomte si prosím tieto súvislosti. A každý človek rozmýšľajúci trochu do budúcnosti chápe, že raz sa aj my budeme sladať na rozvoj iných štátov v EU. Ak teraz nepomôžeme grécku, dokážeme tým svoju úzkoprsosť, neschopnosť, nedemokratičnosť, nevďačnosť, neúctu, nesolidaritu!!!!!
Ľubomír Veselický | 26-04-2010 17:34:13
re Ja: 25.4.2010 17:11! Váš názor je viac ako zvláštny. Čo majú okrem niektorých genetických vlastností dnešní Gréci spoločné s predkami pred 14OO rokomi? *loony* Ak bol môj dedo mecenáš a dal postaviť kostol, tak ja mám byť omilostený, keď tento kostol poškodím? Každý za svoje, priateľu! Inak sa z tých solidárnych interesov prepadneme všetci.
Ľubomír Veselický | 26-04-2010 17:27:43
Aby sme si rozumeli. Ja nejasám nad tým, že dolár voči juanu klesol. Ani nad tým, že dnes cca 40 % americkéhho kapitálu vlastní Čína. Ale fakty nepustia. Svojho času formuloval pán Lasica svoju najväčšiu túžbu takto: Želám si, aby sa kapitalizmus zrútil do priepasti, na pokraji ktorej stojí už od nepamäti. Pred tými päťdesiatimi rokmi to znelo ako dobrý fór. Dokonca aj pred dvadsiatimi rokmi sme si mysleli, že kapitalizmus je večný. Dnes mu komunistická Čína začala odpočítavať jeho dni. Pán Lasica sa asi reálne dožije toho, po čom tak "túžil". Kto tomu neverí, nech neverí. Čas plynie rýchlo. A rýchlo aj ukáže, ktorý systém je životaschopnejší.
pre p.Veselického 22.4.o 22:14 | 26-04-2010 11:41:49
Ospravedlňujem sa,že reagujem až teraz,ale zaujal ma Váš príspevok ohľadom Číny a juanu.Bolo by veľmi čierno-biele si myslieť,že pád kurzu USD voči juanu je taká úžasná vec.Čína samozrejme može získať na oslabení USD tak,že lacnejšie može nakupovať US akcie a cenné papiere,ale zároveň sa chytila do pasce,lebo keby to prešvihla s veľmi silným juanom,jej výrobky by sa na zahraničnom trhu stali menej kunkurencieschopné,lebo by boli logicky drahšie,ako pri nízkom kurze juanu.To by znamenalo pokles zahraničného obchodu a vývozu čínskych výrobkov. A samozrejme,nebudem sa tu rozpisovať,že za vysokou konkurencieschopnosťou čínskych výrobkov sú nízka cena práce,nedodržiavanie legislatívy v oblasti ochrany životného prostredia,ľudských práv a pod.Takže s tou Čínou je to tak. ;-)
lubo | 26-04-2010 10:50:58
Okrem dlhov má Grécko väčší problém: jeho hospodárstvo pre nadmerný konzum nie je konkurencieschopné... Krásna výstižná veta, toto vystihuje celý problém Grécka...
Robo | 25-04-2010 21:09:06
Hombre, aj my produkujeme a kam to speje? Od piatich k styrom. Nekric hop este sme nepreskocili. O par rokov to caka aj nas
hombre | 25-04-2010 20:35:09
Neboli to len Gréci, čo prispeli napredovaniu sveta. Tu je reč o tom že posledných 10 až 12 r. žili nad svoje pomery, nezodpovedne voči vývoju hospodárstva vo svojej krajine a navyše ich vláda klamala EU nepravdivými údajmi. Sú v situácii, ktorú si zapríčinili sami. Nebola v tom žiadna vyššia moc, ale ich príslovečné pohodlie. Nech si ho teda užívajú aj naďalej, ale zo svojho, z toho čo vyprodukujú.
JA | 25-04-2010 17:17:44
skloňovanie €: 45 euro - skolňujeme ako podstatné meno podľa vzoru mesto 45 Eur - Eur je skratka ekvivalentná skratke Sk,... neskloňujeme 45 EUR - EUR je skratka ekvivalentná SKK,... neskloňujeme
JA | 25-04-2010 17:11:41
jasné, to je najľahšie, vyhodiť grécko z únie a nechať ich nech sa starajú sami o seba...tí čo toto tvrdia vôbec nevedia o čom je EU. A osobne si myslím, že keby grécko nebolo v EU tak EU už ani existovať nemusí, má na to morálne právo :) grécko pomohlo celej európe (a svetu!!!) objaviť umenie, kultúru, DEMOKRACIU a mnoho poznatkov vo vede, tak prečo mu teraz odmietame pomôcť????? Len preto že si naivne myslíme, že nám sa nič také nemôže stať.
Marek Tóth | 25-04-2010 14:16:29
malá poznámočka na okraj: keď sme vstupovali do EÚ, tak už vtedy som tvrdil, že je to výhodnejšie pre samotnú EÚ ako pre Slovensko a že do EÚ by sme časom vstúpili bez ohľadu na "orientáciu" vlády. A tiež som vyslovil, vtedy ešte možno odvážne, dnes už asi až tak odvážne nie, tvrdenie, že EÚ a EURO neprekoná (t.j. jej životnosť bude menej ako) 2 generácie (50 rokov). Niekedy mi to pripadá, že som ešte bol viac ako optimista.
anonym | 25-04-2010 13:46:05
pre Roba: ALe aj ked nerobili tolko co my tak mali niekolko nasobne viac penazi ako my :)
poznámka | 25-04-2010 13:17:44
Skloňovanie: 45 miliárd EUR (nie Euro), 1 euro, 2 eurá, 3 eurá, 4 eurá, 5 eur...45 miliárd eur...až po nekonečno
Robo | 25-04-2010 12:52:32
Presne tak anonym.Grecko je krasna krajina s krasnou kulturou a bohatou historiou.Ludia su tam prijemni a pohostini.Ale ti ludia uz skor prisli na to, ze zivot nieje len to nahananie sa za peniazmi.Od rana do vecera sa nahanat v praci aby sme zarobili nejake peniaze, aby sme vladali poplatit vsetky vysoke poplatky,aby sme dokazali uživit aspon svoju rodinu.A to je chore. Davame si sami sebe prilis vysoko latku ktoru uz jednoducho povedane nevladzeme preskocit.Greci su len medzi prvymi. :-P
Miloš Majko | 26-04-2010 10:28:02
http://ekonomika.sme.sk/c/5345941/pomoc-pre-grecko-nie-je-ista-a-nemusi-stacit.html
anonym | 25-04-2010 11:15:06
Nehrozí rovnaká pohroma aj nám, ak budeme takto pokračovať? A hovoríme si, že nie sme leniví. Na vine je asi niečo iné.
sused | 25-04-2010 07:27:44
Grekov je treba vyrazit z unie inak sa eurozona rozpadne. *headbang*
sused | 25-04-2010 07:20:10
Ciganom je jedno ci vládne lavica alebo pravica maju sa stale dobre.
Miloš Majko | 25-04-2010 03:27:26
dakujem ;-)
shelley | 25-04-2010 02:38:06
Vo všetkom súhlasím s Vami. Kam sa to rútime? P.S. technický detail : hýčkanie sa píše s ypsilonom.
Milay | 24-04-2010 23:11:54
Slováci sú pracovitý a pohostinný národ od nepamäti,len tí lenivý zamestnávatelia to zneužívajú.Teraz si kladiem otázku,oplatí sa v tomto svete byť pracovitý? Pozrime sa na cigánov,tí sú lenivejší ako južania až tak,že nepracujú vôbec a žijú si dobre.
Ivan Sklenár | 24-04-2010 23:06:36
Bolo byazda dobré pripomenúť, aké politické zoskupenia sú pri moci v spomínaných krajinách. Grécko: socialisti min. 2 volebné obdobia, Španielsko: J.L. Zapatero, socialista 2x, Taliansko: stredoľavo orientovaná vláda, Portugalsko: socialisti, Maďarsko: dve volebné obdobia socialistov priviedli krajinu až nad samý okraj štátneho bankrotu. A ako to asi dopadne po druhom volebnom období vlády socialistov v SVK????
Ľubomír Veselický | 24-04-2010 22:14:44
Miloš! Škoda, že tak pragmaticky ako Ty, nerozmýšľajú aj páni, ktorí šoférujú EÚ. Financie, ktoré schválili Grécku poškodia všetkých ostatných členov únie. O chvíľu sa prihlásia Taliani, po nich Francúzi a nakoniec pôjde celá EÚ do teplých krajín. Situáciu využije Čína, dá pôžičku Únii a Euro vystrieda Juan. Sibyla sa nemýlila. ;-)
igg | 24-04-2010 22:13:34
*yes* *yes*
Miloš Majko | 25-04-2010 23:05:16
http://aktualne.centrum.sk/ekonomika/ekonomika-v-eu/clanek.phtml?id=1206532
lubo | 26-04-2010 08:40:38
Grecko nechcu vyhodiť z EÚ, Grácko chcú vyhodiť z eurozóny... PS: Gréci si zato môžu sami, politici už roky vedeli, že k tomuto dôjde a nič s tým nespravili, hold mali to ale ťažké keď gréci protestovali už vtedy keď sa len spomenulo utahovanie opaskov.... To isté maďari, blízko k bankrotu a nič nerobia, príklad Národná banka slovenska má stanovený zákl. úrok na 1 %.. Národná banka maďarska na 6 % !!! som zvedávý teraz po voľbách či budú nadalej oddalovat reformy blbosťami typu zahraniční madari, alebo začnú konat, inak máme o pár rokov situáciu ako s Gréckom...
Miloš Majko | 25-04-2010 23:04:51
http://aktualne.centrum.sk/ekonomika/ekonomika-v-eu/clanek.phtml?id=1206526
anonym | 25-04-2010 22:52:58
Poznámočka pána M.Tótha je veľmi primitívna. Nevidí k čomu nám EÚ dopomohla, čo všetko sa z fondov EÚ u nás porobili. Už sme boli na dobrej ceste nie len prijímať od EÚ ale aj pomáhať iným, ktorí to budú potrebovať. Je našou morálnou povinnosťou pomôcť aj Grécku pôžičkou.Náš hospodársky rast bol vysoký. Keby naša nezodpovedná vláda bola menej rozhadovala mali by sme aj naviac.
Pre 22:52 | 26-04-2010 08:27:10
Nevidím nič primitívne na poznámke p.Tótha.
JA | 25-04-2010 22:19:22
mali by sme sa cítiť byť grékom niečo dlžní a toto je jeden zo spôsobov ako aspoň čiastočne splatiť svoj dlh. V dnešnom odpornom materialistickom a hlúpom svete má však veľmi málo ľudí takýto triezvi úsudok *headbang* *headbang* *headbang*
anonym | 26-04-2010 10:08:00
Výšku dôchodkov a iné výhody, postupné zadlžovanie a pod. v Grácku spôsobila populistická vláda aby si udržala svojich voličov. Ťažšie je to zobrať, teda uviesť do normálnych kolají. K niečomu podobnému, najmä zadlžovaniu smerujeme aj my.Ak sa to nezmení vznikne u nás rovnaká situácia.
JA | 25-04-2010 22:14:28
a áno, aj iní pomohli napredovaniu sveta, ale boli to gréci ktorý vymysleli a rozvinuli demokraciu, ktorú si dnes ľudia mýlia s anarchiou, a preto sa ani nečudujem že máš také názory aké máš ;-)
JA | 25-04-2010 22:12:49
presne, o pár rokov sa to môže stať aj nám a potom som zvedavý na Tvoje vymudrované reči a na pocit, že nás chcú vyhodiť z EU len preto že naši vládcovia nemali triezvi úsudok. obviňovať všetkých grékov za chyby ich vlády je nesprávne.
lubo | 26-04-2010 09:55:12
ja chcem tiež robiť za 2000 ečiek v priemere a poobede mať takú 2 hodinkovú siestu, prečo nie? potom o 10 rokov, požičajte mi nech môžem takto pokračovať, toto je prístup Grékov totižto...Pokiaľ im požičiame, peniaze už neuvidíme a ja sa nemienim skladať Grékom na ich pohodlie, doba je ťažká, tak nech sa prispôsobia...
Pre JA 22:19 | 26-04-2010 09:38:06
A vedel by si napísať, čo takého sme Grékom dlžní? Priemerný dôchodok v GR je 1600,- € a u nás? Ak sa nemýlim, je to okolo 350,-€. Kto tu má komu pomáhať?

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign