Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

George Soros a Rada Európy dospeli k dohode o založení novej európskej rómskej inštitúcie

Brusel 30. marca (MECEM) – Miliardár, finančník a filantrop George Soros a Rada Európy majú pomôcť vytvoriť novú európsku rómsku inštitúciu. Podľa informácie, ktorá bola dnes zverejnená, to bude inštitúcia zameraná na záchranu a podporu rómskej kultúry.

Podľa Sorosa sa Rómovia viac ako štyri desaťročia v Európe pokúšali zriadiť inštitúciu, ktorá by tento cieľ realizovala. Soros sa domnieva, že absenciu rešpektu voči rómskej kultúre pociťuje hlavne rómska inteligencia. „To vyvoláva pocity vylúčenia a popiera príležitosti na uznanie vplyvu rómskej kultúry na kultúrny život ako taký. Pre dosiahnutie tohto cieľa je potrebné spojiť sily,“ uviedol Sorosa dodal, že verí, že nová rómska inštitúcia tento cieľ aj naplní.

12 miliónov Rómov v Európe je dnes najväčšou menšinou. Drvivá väčšina komunity žije trvale oddelene od majoritnej spoločnosti. Podľa Sorosa nemá táto intolerancia miesto v súčasnej Európe.

Nový inštitút bude podľa publikovaných informácií aktívny hlavne v oblasti boja proti predsudkom. Autori projektu veria, že inštitút by sa mohol stať mocným zdrojom sebaúcty a pôsobiť ako dôležitý symbol. Tiež by mal skúmať spôsob života Rómov a poukazovať na to, čo nás odlišuje, či čo nás spája. Za najdôležitejšie považujú autori projektu skutočnosť, že by mal byť pre rómske deti zdrojom hrdosti na svoju etnicitu.

Finančne bude projekt podporovať OSI a Rada Európy. Autori vyhlasujú: “Naše dve organizácie pôsobia ako zakladatelia spolu s novou skupinou – Aliancia pre európske rómske inštitútu. Aliancia sa bude skladať zo súčasných rómskych projektov ako sú napríklad Rómske múzeum z Rumunska, Dokumentačné a kultúrne centrum nemeckých Sintov a Rómov z Nemecka a iné. Spoločne sme sa zaviazali k financovaniu novovytvoreného inštitútu vo svojej päťročnej počiatočnej fáze.“

Inštitút bude podporovať dokumentovanie kultúrneho dedičstva Rómov. Prostredníctvom rôznych podujatí, výstav a predstavení sa bude snažiť vzdelávať širokú verejnosť o bohatstve a úspechoch rómskej kultúry. Bude tiež pôsobiť ako politický poradca Rady Európy a členských štátov, a snažiť sa nadviazať partnerstvá s podobnými inštitúciami po celom svete.

 

zdroj: www.mecem.sk


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
daniel | 09-04-2015 16:53:44
No aspom nejaký úspech! Ja som ale myslel celkovo SEREDONLINE a nie iba túto sekciu. A už ma to nebaví písať dokola to isté. Končím na dnes. Majte sa !
j.r.nem. | 09-04-2015 16:31:46
Daniel,mali ste tu ,v tejto sekcii 4prispevky,ktore sa tykaju ciganov,v jednom ste napisal, to co teraz tvrdite.
daniel | 09-04-2015 15:35:53
Drahý J.R.nem ! Musíte mať asi klapky na očiach alebo čo. Najmenej 5.x som tu písal,že nehádžem všetkých cigánov do jedného vreca. A dokonca mám aj nejakých cigánov kamarátov ! A aj môj strýko je cigán! Ja tu kydám len na tých,ktorí si to zaslúžia ! To mám opakovať donekonečna ?

A že si tu niekto vylial zlosť na Židov ma nezaujíma. Nech si to zlízne sám ! Mne sa dvíha žalúdok predovšetkým z tých pričmúdených neprispôsobivých parazitov !
j.r.nem. | 09-04-2015 15:31:01
Pre Daniel,vzpominal ste ciganov v Nemecku,nemam ponatia,ako sa tam maju,lebo a teraz\'davajte dobry pozor,je to vec socialna,alebo maju narok,aby sa o nich stat staral,alebo nemaju,tak je to s Turky Arabami,Kosovari,vsetkymi moznymi narodnostami,je ich tu neurekom.To je ten rozdiel,v legistlative,nie v narodnosti.Kto nema narok,kto je zdravy,kto klame,kto podvadza,na toho si posvitia,je to tak aj na Slovensku?Nie!Zdravy ludia dostavaju invalidne,bohati beru socialku,na drahych autach si chodia pre ich prispevky,veselo si kupcia sdrogami,priamo pred ocami verejnostiAtd.atd.Na nejaku moralku nemusite apelovat,kktodostane,berie a to bez rozdielu narodnosti.Opytajte sa radsej,ako je to mozne!Korupcia rodinkarstvo,Ja tebe ty mne.
j.r.nem. | 09-04-2015 14:48:39
Teraz pekne po poriadku,bol napisany clanok,ze Soros zaklada nejaku nadaciu,pre zachovanie kultury urciteho etnika,clanok bol umiesteny zamerne,lebo autor vedel,ze prinesie odozvu,to je vsak v poriadku,to nie je od veci.Samozrejme,ze ihned zareagovali,ludia,ktori vzdy na tuto vec reaguju,to by mi tiez nevadilo(pre mna za mna mozte si tych olasskych ciganov poslat kam chcete,viem co su zac a viem co dokazu),ale,vec ma hacek!V Seredi existuju aj cigani,je ich viac,ako si myslite,ktori su pracoviti a slusni ludia,neviem,preco by sa ti mali nechat pravidelne urazat,a ponizovat,mili Danielko,Ty nie si boh aby si mohol takto klasifikovat ludi,a urcoval,co kto moze na Slovensku a jemu podobni.To je jedna vec,druha vec je ovela zavaznejsia,toto takzv.pomenovanie clenov vlady Ukrajiny a Polska a vsetkym objavit zidovske mena,to uz je inaksie kafe.Ja si myslim,ze autor tohoto prispevku moze byt rad,ze nema na krku trestne oznamenie.Takto som to napisal,musite len poriadne citat.A potom ,naco take velke slova,Daniel a Jozef o zrade atd.Mozno som spravil pre Slovensko viacej ,ako Vy vsetci dohromady.
mach | 09-04-2015 09:19:31
j.r.nem : ale ved nikto to takto vobec nemysli. Ide konkretne o to, ze tu ludia maju asi dost toho parazitovania urcitej skupiny ludi na ukor inej skupiny ludi /povacsine tej vacsej/.
Je tragedia ak clovek ktory riadne pracuje zije z tejto mzdy na pokraji chudoby. Treba sa zamerat a pomoct v prvom rade ludom ktori pracuju a vytvaraju hodnoty. Ak toto bude v poriadku nikto sa nebude pozastavovat nad pomocov pre ciganov ktorych zivotnym stylom je nepracovat.
daniel | 09-04-2015 08:57:15
Pre j.r.nem. Jozef to čo ste napísal je celé zle ! Buzeranti nie sú vyvrheli a rozhodne si nikto neželá ich zničiť. Len nech so svojou úchylkou zalezú niekam kde nebudú na očiach ! A nech sa nestavajú na úroveň nás normálnych,teda nijaké manželstvá a vychovávanie detí.

A cigáni? Myslím tí zlí-neprispôsobiví. Nedať im nijaké privilégiá,nedovoliť aby si stavali svoje chatrče kde sa im zapáči nech si bývajú kde chcú. Tak ako je to na tom vašom úžasnom západe. Alebo mi chcete povedať že aj v Nemecku sa majú cigáni tak dobre ako tu? Prečo tam potom odtiaľto všetci neodídu? Nie to sa nestane ! Tu im je lepšie. Štát sa o nich svedomito stará. V Nemecku si ani neškrtnú. Asi tak nejak. Pekný deň prajem !
j.r.nem. | 09-04-2015 07:45:18
Ked sa Vam odlahci,prosim,buzeranti su vyvrheli vsetkych ciganov treba znicit,a tak pod.,podla toho,kto je na rade.Je to tak spravne?Bravo,tym je vsetko vyriesene.
dlhé články | 09-04-2015 01:03:06
a ešte dlhšia historická pamäť
1200 rokov spolužitia Rusov s Chazarmi:
https://www.youtube.com/watch?v=x1BtHfTyppQ
pre j.r.nem | 08-04-2015 20:45:50
Daniela z tohto teraz vynechajte, nepoznam ani jeho ani vas, ale dovolim si tvrdit , ze mi pripominate isteho pana, ktory opustil republiku. Ked pride, vsetko tu kritizuje, hodnoti, pritom nespravil pre Slovensko nič.
Ak ste srdcom este Slovak, musite sam vidiet, že to nemame lahke a nie CIGANI ,ale my biely sme diskriminovani.
Jozef | 08-04-2015 20:34:53
Jozef, Daniel ma vskutku pravdu, opustili ste Slovensko a pretrhali vsetky vztahy.
Dnes je tu trochu inak ako by ste si zelali.
Pred nedavnom ste tvrdili, ze demokracii sa treba ucit, vyvyjat sa atd.
Trt s makom a dva orechy. Uz vtedy som Vam pisal, ze demokracia je a trebu ju len zit.
Ked teraz niekto nechce mat za suseda cigana, ktory serie po dvore, zida, ktory nenavidi Goja, muslima s dynamitom pod suknou, alebo buzika, Vy sa hned vyprsite a vynadate mu do netolalerantnych, zlych a neviem akych odludov.
Dozite si svoj zivot tam, v demokracii a zundrite na nas, ktori sa ju este len ucime.
Ved mozno aj my utecieme niekam, kde uz je.
Este stale Vam vykam, aj napriek Vasmu prieku.
j.r.nem. | 08-04-2015 20:22:05
Vidis,Daniel,ako si ma vystihol.
prej.r.nem | 08-04-2015 19:44:29
My si na tejto stranke vyjadrujeme svoje nazory, tak isto ako vy. Nepači sa vam to , nediskutujte. Ono je najlepšie byt teraz mudry, nežit na Slovensku, nevidiet tuto romsku problematiku. A hlavne ste nemuseli na nich 40rokov robit,
nemuseli ste sa na to pozerat, ako ich nasa vlada vyzdvihla na piedestal a spravila z nich diskriminovanych chudakov.&&&



gulak | 08-04-2015 19:44:17
Daniel..dnes na ČT2...bol dobrý dokument o zaplavovaní EU migrantami...poviem Ti nechcel by som sa dožiť toho,čo dnes zazívajú domáci obyvatelia..Grecka,Bulharska,Talianska,Francúzska..príklad z Bulharska...sú tam azylové domy,kde žije asi 100 detí,z toho iba jedno chodí do školy..ked sa pýtali rodičov,prečo neposielajú deti do školy..ich odpoved bola,že je to strata času...pretože čakajú na štatut migranta...dostanú nove papiere a rozprchnu sa po celej EU...poviem Ti,čakajú nás ťažké časy..
mach | 08-04-2015 19:35:55
Daniel a v ktorej krajine žije r.j.nem?
daniel | 08-04-2015 19:19:22
gulak nič si z pána j.r. nem nerob. Už tu našťastie nežije 40.rokov. Nemá vôbec prehľad čo sa tu deje a len sem zbytočne strká nos ! Je zbytočné s ním diskutovať. Stále si melie len to svoje. Strašne zakomplexovaný.
On myšlienkami žije stále v tej Seredi akú ju zradil a opustil pred 40.rokmi. Nechaj ho v jeho snoch !
gulak | 08-04-2015 18:21:26
Pre Gulak....za Vás istotne nehovorím..nefandite si...ste mi celkom ukradnutý...podstata veci..je napr. aj správne pomenovanie problémov...a ked to niekto povie natvrdo...tak je hned oznámkovaný..ako určitý rýpajúci element..
j.r.nem. | 08-04-2015 17:40:01
Gulak,tak ako ste to napisal,to je logicky spravne,to sa vyvratit neda,lenze to nema s podstatou veci nic spolocneho.Pozrite si hlavne tie dlhe prispevky,hlavne tie o tej zidovskej ukrajinskej vlade,o to tu ,hlave islo,ale ked vas priatel Daniel ma v hlave len ciganov a buzerantov,tie diskusie ma uz osobne nebavia,je to furt o tom istom.
pre anonym | 08-04-2015 17:27:33
Sak urobte referendum.
anonym | 08-04-2015 17:23:01
Pre: pre gulak
Myslel tým určite aj mna, nakoľko to vystihol správne a súhlasím s tým.
pre gulak | 08-04-2015 16:47:11
Kto je to my,nehovor za nas,hovor za seba a eventuelne za svojich kamaradov,ale v ziadnom pripade za nas.
gulak | 08-04-2015 15:01:14
A prečo by sme mali byť toleratní k etnikám,ktoré nie sú tolerantné k nám..tiež zvrátená logika...
j.r.nem. | 06-04-2015 09:35:26
Tak potom neviete sam co pisete,skuste si zrekapitulovat,co ste vsetko napisal!
daniel | 05-04-2015 22:05:12
J.R.Nem,máte to nejaké popletené. Neviem kde som napísal článok plný nenávisti voči židom a maďarom ako tvrdíte,ale nevadí. Vynechal ste obyvateľov Antarktídy ! :-)
J,R..Nem.. | 05-04-2015 21:47:35
Mam 68 rokov,ale cloveka s takuou zvratenou logoikou,aku mate vy Daniel som sa este nestretol.Ja nie som tolerantny,pretoze neuznavam vasu netolerantnost k Ciganom Zidom Madarom homosexualom,a ku komu este?
a ako je to na slovensku? | 05-04-2015 21:39:58
ako sme ľahko manipulovatelní:
https://www.lifenews.sk/content/met%C3%B3da-overtonovho-okna-ako-presadi%C5%A5-nepresaditeln%C3%A9-napr-kanibalizmus
študujme a nedajme so sebou manipulovať
daniel | 05-04-2015 17:40:48
Integrovať cigánov do spoločnosti sa nepodarilo Márii Terézii,ani ostatným panovníkom po nej a dokonca ani komunistom! A teraz si príde Soroš so svojimi peniazmi a myslí si že dokáže zázrak ! Cha chááá ! Ktovie čo je za tým...
anonym | 05-04-2015 17:31:59
Daniel, veď som napísal, že je to zvrátene. Viete ľudia ako soros nám zachvíľku začnú tvrdiť že aj dievča ktoré má prvý menuješ v 11 rokoch je pripravená na sexuálny život a rodenie deti. Stačí 200mil.usd a dobrá kampaň do nejak mimovládky . Tiež sa nám to zdá momentálne ako idiotizmus, ale čo vy viete o 20 rokov..... . Toto je choré ľudia ako soros .
daniel | 05-04-2015 17:09:44
anonym nezdá sa ti to zvrátené keď dvaja chlapi vychovávajú dieťa ! Ono je to zvrátené ! A choré. A pán J.R.Nem je ten kto je tu extrémne netolerantný ! Howgh,dohovoril som
anonym | 05-04-2015 17:01:21
system kde je pod pojmom rodina myslený zväzok muža a ženy a nie napr.dvoch mužov alebo dvoch žien. A samozrejme tým súvisiaci proces výchovy deti kde sa mi zdá zvrátene, aby dvaja muži vychovávali dieťa, ktoré nesplodili.
j.r.nem. | 05-04-2015 16:33:38
Bohuzial,nechapem,co mate na mysli,ked hovorite o krestanskom systeme.
anonym | 05-04-2015 16:00:26
j.r.nem , samozrejme, že s takými názormi nesúhlasím aj keď svoj názor na to ako cigani zneužívajú nielen system SR ale aj iných štátov mám skôr extrémistický. Napríklad čo sa týka židov tiež mám svoj názor nie na národ ako taký, ale na sionistickí bandu vojnových stavačov po celom svete a v tomto smere môj názor na nich tiež viacej extrémistický. Mne ani homosexualy nevidia, ale nehnevajte sa ak niekto ako Sosor a podobný zločinci financujú nejakú lgbt len kvôli tomu aby vyvolali medzi ľudmi nevraživosť a nenávisť a roztratili kresťansky systém tak to je veľa. Veď nech si to skúsia v Izraeli :-) už chápete?
J:R:NEM. | 05-04-2015 15:26:32
Kazdy nazor je taky,aky je.kazdy nazor ma svoju charakteristiku,a je k urcitej teme,ako by ste nazvali tie nazory,ktore nabasaju ,aby zdoccli,pokapali zabit ich,ked napisete henten cigan je takyto a takyto,lebo cela rodina je takato,alebo hentaka,suhlasim,to je Vas nazor,ked niekto ale napada narod,etnikum,alebo sexualny stav kompletne,ci sa to tyka ciganov,lebo zidov,alebo co ja viem komu by ste este dovolovali zit ,alebo nezit,tak je to co,ako byste to nazvali vy?
anonym | 05-04-2015 14:18:46
J.r.nem ved ste to práve vy kto každého kto prezentuje svoj názor nalepkujete slovom ako extremista, antisemitista a rasista. Možní sú to pomenovania, ktoré bežne používate v komunikácii s ľudmi s ktorými nesúhlasíte alebo majú svoj , teda iný názor ako vy. Demokracia je aj slobodnom prejave svojich názorov a skúsenosti. Aj keď priznám sa demokracia ako taká nefunguje dnes v žiadnom state.
anonym | 05-04-2015 14:04:18
Pre J. R. Nem. Viete co je nebezpecne? Tvarit sa, ze tu vlastne je vsetko v poriadku a nepripustit si nedajboze, ze tu tento problem existuje. Je podla vas lepsie zatvarat pred tym oci? Nehovorit o tom? Ved je to cim dalej tym horsie a ten co na to poukaze este si zlizne vasu kritiku? Preberte sa a nechajte si vasu toleranciu. Tej uz bolo dost a treba jasne pomenovat problem tejto krajiny.
občan | 05-04-2015 13:59:10
Chcú brať Cigáňov ako rovnocenných, ale musia im založiť inštitúciu, lebo sami od seba to nedokážu...
j.r.nem. | 05-04-2015 13:40:16
Pre Daniel,ste velmi kratkozraty vidite v tejto veci akurat tak po cukrovar,nemam chut neustale opakovat to iste,pretoze Vy nerozlisujuc stale to iste opakujete.Ziadna spolocnost,ziadnne etnikum nie je homogenne,a ked Vy mate sufliky,ktore podla Vasej potreby vytahujete,to znamena,ten narod je taky,toto etnikum je taketo,buzeranti su taki atd. Nema cenu s Vami vazne diskutovat.Ja poznam fantastickych ciganov,japoznam fantastickych zidov a poznam aAJ fantastickych homosexualov.Ale poznam aj hnusnych ciganov ,a inych hnusnych ludi a su medzi nimi hlavne rasisti,extremisti,a vobec ti co si myslia o sebe,ze su nadriadena rasa.
daniel | 05-04-2015 12:39:01
Pán J.R.Nem.
Vy sa čudujete že sú tu rasisti? Ja mám na mysli ohľadom našich pričmúdených spoluobčanov. Ostatné etniká ma nezaujímajú. Poznám tu v Seredi aj jedného originál černocha ktorý tu žije už 15.rokov. Stretneme sa,podáme si ruky a prehodíme pár slov. Necítim kvôli nemu nijakú nenávisť ani odpor. Je to len obyčajný človek s tmavou farbou pleti. Nikomu nič neurobil,správa sa slušne,chodí do roboty...
Ale tá čierna neprispôsobivá pakáž čo sama seba nazýva ľudia (rómovia),tak tá mi naozaj vadí ! V živote nič neurobili,od narodenia sú invalidi a len vyciciavajú túto republiku.
A my bieli im tu dokonca vadíme. Všade kam prídu sa rozdrapujú ako keby všetko patrilo iba im a bieli choďte nabok ,lebo ideme my ! Keď ste vy odišli zo Slovenska,to ich tu toľko ešte nebolo a vtedy sa chovali pomerne slušne. No dnes čo si dovoľujú,to už ozaj presahuje všetky medze!
Žijete dlho preč,stratili ste pojem o tom aké to tu je.
Zhruba v tom čase ako ste odišli zo SR som mal 10-11.rokov. Mama ma poslala na bicykli niečo kúpiť. Ja samozrejme cez park okolo kaštieľa po tých úzkych chodníčkoch. Ako naschvál tam sedela na lavičkách tlupa cigánov a tí jejich parchanti lietali okolo lavičiek hore-dolu. Spomalil som aby som niektorého nezrazil,ale jeden z tých malých opičiakov mi strčil palicu do predného kolesa.
Samozrejme som preletel cez korman,nič síce zlomené ale odraté kolená a lavý lakeť až do krvi. Ešte ma aj dokopali ! A to všetko len tak pre nič za nič! Až jeden z tých starších cigánov začal po nich vrešťať,tak ma nechali na pokoji.
A potom že majme ich radi. A za čo?
Moja náprotivná suseda prenajala cigánom dom na dva roky.Celý jej ho zdevastovali,prebúrali steny,spálili všetko čo bolo z dreva (na dvore si robili opekačky)a tak ďalej. No najhorší bol ten hluk! Hlavne v noci. Hukot,krik,plieskanie dverami na autách a vytrubovanie. No dá sa v lete spať pri otvorenom okne,keď vám toto robia 3-4.metre od okna? A hneď za domom mám činžiak a tam na siedmom bývali ďalší. Takisto neustály krik,hurhaj a najradšej mala cigánka vysýpanie odpadkového koša zo 7.poschodia ! To bol zážitok ! Pod oknami sa im robili kôpky ako na známom Košickom sídlisku a tie ľahšie veci vietor roznášal aj do nášho dvora. Nijaké dohováranie nepomáhalo. Boli sme poslaní do p..e ! Z takéhoto chovania tej čiernej zgerby sa ani nečudujte že ich tu väčšina ľudí doslova nenávidí! Slušní cigáni tu sú,ale je ich žalostne málo.
J.R.Nem. | 05-04-2015 08:54:39
Toto uz ozaj nema nic spolocneho s volnym prejavom slova a slobodou,ktora je v demokracii zarucena.Sol sa stava pomali,ale iste platformou pre extremistov,rasistov toho najhorsieho razenia,antisemitistov,a roznych radikalnych individui,ktore pod takzv.anonymitou,rozsievaju nenavist a zlobu.Ked je to kritika ,nic proti tomu,ale to s kritikou nema nic spolocneho,je to jednoducho hnusna vlna nenavisti,proti roznym etnickym mensinam,statov,a ras.Toto by malo slusnych a poctivych ludi vazne znepokojovat,lebo to nevesti nic dobreho pre Slovensko.Ale pretoze su to defacto stale ti isti ludia,ktori si myslia,ze takto bojuju za nieco lepsieho(ako sa vyjadril jeden rasista),som si isti,ze existuje vacsina ludi na Slovensku,ktore taketo metody odmietaju.Ja viem,ze napr.Sered ma velke problemy s urcitou skupinou ciganou,aj ja plne schvalujem,keby sa proti nim pravne, ahlavne podla zakona zakrocilo,ale existuju tisicky inych ciganov,ktori nie su na obtaz majority.Kazdy jeden clovek je idividuum,Velmi som sa tesil,ked som na internete objavil SOL,a hned obrazky pana Hrusovskeho,a pekne vzpomienky a clanky pana Sklenara,bolo to pre mna,ktory zije v cudzine pekna vzpomienka na Sered,ale momentalne,to co nachadzam pod prispevkamije niekedy zly sen.Nechcem sa zmierit s tym,ze toto by mal byt obraz Slovenska,pri vsetkom,zlom,co Slovensko momentalne suzuje.
a ako je to na slovensku? | 05-04-2015 00:11:51
a dnesni Ukrajina:

- Prezident - Poroshenko (Valtsman) - Žid.
- (Prezident) Turchinov (Kogan) - Žid.
- Premiér - Yatsenyuk (Bakaj) - Žid.
- Minister financií - Alexander Shlapak - Žid.
- Minister obrany - Andriy Paruby - Žid.
- Podpredseda vlády - Vladimir Groysman - Žid.
- Minister vnútra Arzen Avakov - Žid.
- Minister kultúry - Sergey Nischuk - Žid.
- Riaditeľ Národnej banky - Stepan Kubiv - Žid.
- Vedúci prezidentskej administratívy - Sergey Pashinskiy - Žid.

Hlavní \"opoziční\" prezidentskí kandidáti:
- Julia Thymosenko (Celia Kapitelman) - Židovka.
- Vitali Klitschko (Etinzon) - Žid po otcovi.
- Oleg Tyahnibok (Frotman) - Žid po mame.
- Dmitry (Avdimou) Yarosh- Žid/Chasid.

Ukrajinskí oligarchovia - všetci Židia:
I. Kolomoysky, E. Hurwitz, G. Bogolyubov, Poroshenko, D. Firtash, Liovochkin S., W. Hayduk, V.Nemirovsky, K. Zhavago, V. Pinchuk, E. Prutník, Achmetov (tatársky) A. Martynov, V. Kostelman, E.Sigal, Kolesnikov, A. Feldman, F. Shpyg, N. Shufrych, A. Rodnyanskii, I. Butler, A. Abdinov Yermolayev, M. Kiperman, E. Zvyagilskiy, F. Zhebrovskaya, S. Ronis, H. Korban, G. Surkis, J. Surkis, V. Shamotiy, A. Leszynski, J. Rodin, M. Becker.

Všetky médiá - v rukách Židov:

a treba tady:

Polská elita

polishforumsLech Wałęsa - Lejba Kohne
Aleksander Kwaśniewski - Izaak Stoltzman
Jolanta Kwaśniewska -Konty - Kohn
Leszek Balcerowicz - Aaron Bucholtz
Marek Borowski - Szymon Berman
Jarosław i Lech Kaczyńscy - Kalkstein
Jacek Kuroń - Icek Kordblum
Jan Maria Rokita - Izaak Goldwicht
Tadeusz Mazowiecki - Icek Dikman
Adam Michnik - Aaron Szechter
Andrzej Olechowski - Mosze Brandwein
Włodzimierz Cimoszewicz - Dawid Goldstein
Hanna Gronkiewicz-Waltz - Haka Grundbaum
Hanna Suchocka - Haka Silberstein
Stefan Niesiołowski - Aaron Nusselbaum
Bronisław Geremek - Berele Lewartow
Ludwik Dorn - Dornbaum
Janusz Korwin-Mikke - Ozjasz Goldberg
Grzegorz Kołodko - Samuel Hanerman
Marian Krzaklewski - Dawid Zimmerman
Jan K. Bielecki - Izaak Blumenfeld
Bolesław Bierut - Rotenschwanz
Lech Falandysz - Aaron Fleischman
Władysław Frasyniuk - Rotenschwanz
Ryszard Bugaj - Izaak Blumfeld
Andrzej Milczanowski - Aaron Edelman
Józef Cyrankiewicz - Izaak Cymerman
Wisława Szymborska - Rottermund
Jerzy Stuhr (aktor) - Josek Feingold
Józef Oleksy - Szymon Buchwio (Łemek)
Jan Olszewski - Izaak Oksner
Janusz Onyszkiewicz - Jojne Grynberg
Piotr Ikonowicz - Dawid Goldsmith
Jerzy Jaskiernia - Aaron Aksman
Janusz Korczak - Henryk Goldszmit
Hanna Krall - Haka Rejchgold
Janusz Zaorski - Jakub Bauman
Leszek Moczulski - Robert Berman
Jan Parys - Haim Pufahl
Krzysztof Skubiszewski - Szymon Schimel
Irena Szewińska - I. Kirszenstein
Stefan Szwedowicz (brat Michnika) - Szechter
Paweł Śpiewak - Stinger
Jerzy Turowicz - Jakow Turnau
Jerzy Urban - Josek Urbach
Mieczysław Wachowski - Jakub Windman
Henryk Walczak - Zukerman
Andrzej Zoll - Rojeschwanz

(upozornuju, ze Chazarsky zid nema etnicky nic spolecneho se sefardskym zidem)
pre: kto je kto | 02-04-2015 20:01:28 | 04-04-2015 21:46:08
...a taký neskape!
judas | 04-04-2015 21:21:07
mam silnu potrebu zalozit nejaku stranu,pomoc bielemu ojedinelemu jedincovi.
biela rasa zachvilu bude velmi vzacna.budeme ako biele levy,vytrcat z radu a casto loveny.
a ako je to na slovensku? | 03-04-2015 00:54:46
Vláda české republiky totiž schválila další strategii podpory Romů, tentokrát do roku 2020. Na tuto podporu potečou miliony z našich daní proudem. Tomio Okamura zveřejnil nekonečný a hlavně neveřejný seznam všech dosud podporovaných institucí, sdružení, nadací, svazů, iniciativ, drahých koncepcí a strategií, které v současnosti mají řešit romskou integraci. Kdo neví, říká se tomu etnobyznys. A jak napsal Tomio: \"k těmto nákladům si připočtěte dávky, podporu bydlení, zničené byty, dluhy na odpadech, vodě, energiích, zplundrované části měst a kriminalitu\".

Tento zveřejněný tajný seznam se nesměl dostat na veřejnost a naše redakce se rozhodla, jako jediná v ČR, jej zveřejnit. Přejeme příjemné počtení a hlavně zamyšlení, na co vynakládá současný režim naše daně, přitom na nemocné děti musíme dělat celonárodní sbírky!

A zde je seznam obskurních spolků-kterých je přesně(zatím)139:

1)Rada vlády pro záležitosti romské menšiny
2)Oddělení kanceláře Rady vlády ČR pro záležitosti romské menšiny
3)Sekretariát Rady vlády ČR pro záležitosti romské menšiny
4)Výbor pro spolupráci se samosprávami a koncepci romské integrace
5)Výbor pro Evropskou Platformu a Dekádu romské inkluze
6)Monitorovací výbor pro činnost Agentury pro sociální začleňování v romských lokalitách
7)Komise pro vybudování Památníku romského holocaustu
8.)Platforma pro začleňování Romů
9)EU Roma Network
10)Výbor expertů pro romské záležitosti při Radě Evropy
11)Národní demokratický institut pro vedoucí národních romských agentur
12)Evropské centrum pro prevenci a kontrolu přenosných nemocí mezi Romy
13)Koncepce romské integrace na období 2010-2013
14)Koncepce romské integrace na období 2014-2017
15)Zpráva o stavu romské menšiny v ČR
16)Materiální a sociální revitalizace sociálně vyloučených lokalit
17)Monitoring situace romských komunit v ČR
18)Podpora terénní práce
19)Podpora romských poradců pro obce s rozšířenou působností
20)Podpora koordinátorů pro romské záležitosti
21)Strategie podpory sociálně vyloučených romských komunit při sčítání lidu, domů a bytů v roce 2011
22)Ethnic Friendly zaměstnavatel
23)Akční plán pro Romy a Sinty
24)Deklarace o narůstajícím anticiganismu a rasistických útocích proti Romům v Evropě
25)Evropský školící program pro romské mediátory
26)Prevence sociálního vyloučení a komunitní práce
27)Dekáda romské inkluze 2005-2015
28)Akční plán Dekády romské inkluze 2005-2015
29)Středoevropská romská strategie v rámci Visegrádské čtyřky04001
30)Podpora koordinátorů romských poradců.
31)MARE ČHAVE - ASOCIACE ROMSKÝCH OBČANSKÝCH INICIATIV
32)Cikne Čhave
33)Čačipen
34)Český západ
35)Čhave Jilestar
36)Čhavorikano lima - Kroužek her a nápadů o.s.
37)Demokratická aliance Romů ČR
38)Demokratický svaz Romů
39)Dětský hudební a taneční soubor CIKNE ČHAVE
40)Dětský klub 10
41)DROM - romské středisko
42)Dům romské kultury o. p. s.
43)Etnická asociace ETNICA
44)Hnutí občanské solidarity a tolerance
45)IQ Roma servis
46)Kale jakha - Rožnovský svaz Romů
47)Khetane-Spolu
48)Klub pomoci Romům
49)KoCeRo - komunitní centrum Romů, o.p.s.
50)Komunitní centrum Chánov
51)Kotec o.s.
52)KULTURNÍ A ZÁJMOVÉ SDRUŽENÍ ROMŮ
53)Kulturní svaz občanů romské národnosti
54)Lačhe Čhave
55)Liberecké romské sdružení
56)Muzeum romské kultury Brno
57)Muzeum romské kultury, o.p.s.
58)Muzeum romské kultury, státní příspěvková organizace
59)Nadace Open Society Fund Praha
60)Nadace R-MOSTY
61)Nadace rozvoje občanské společnosti
62)Nevo dživipen (Občanské sdružení Nový život)
63)Nevodrom - Sdružení moravských Romů ČR
64)Nová škola, o.p.s.
65)o.s. Pardubických Romů
66)O.S. Romů Integrace NOVUM Chomutov
67)\"Občanské sdružení \"\"Sdružení Romů sev. Moravy\"\"\"
68)Občanské sdružení Amare Krupka
69)Občanské sdružení DŽIVAS
70)Občanské sdružení ESTER
71)Občanské sdružení olašských Romů
72)Občanské sdružení pro romský národnostní tisk ČR
73)Občanské sdružení přátel města Milovic
74)Občanské sdružení ROMANE ČHAVE
75)Občanské sdružení Romodrom
76)Občanské sdružení Romů - NEVO DROM
77)Občanské sdružení Romů - základní organizace Třebíč
78)\"Občanské sdružení Romů \"\"ADAM\"\"\"
79)Občanské sdružení Romů Rakovník
80)Občanské sdružení Spektrum
81)\"Občanské sdružení ŠES-T škola etnicky smíšená - \"\"Tolerance\"\"\"
82)Občanské sdružení za lidská práva rómských občanů
83)OPIM - organizace na podporu integrace menšin
84)OS Galerie Romale
85)OS Orlických Romů
86)OS Romů rychnovského regionu
87)Pomozme olašským Romům
88)Rada Romů města Chomutova
89)Ratolest Brno, o.s.
90)Regionální sdružení DŽENO Ostrava
91)\"Regionální sdružení olašských dětí a mládeže \"\"FEDER ROMA\"\"\"
92)Romane Čhave
93)Romane čháve-romští chlapci
94)Romea
95)Romská občanská iniciativa ČR
96)Romská SŠ sociální s.r.o.
97)RÓMSKÁ UNIE
98)Romské křesťansko-vzdělávací sdružení Matice romská
99)RÓMSKÉ OBČANSKÉ SDRUŽENÍ - STŘEDISKO PRO LIDSKÁ PRÁVA
100)Romské občanské sdružení Karlovy Vary
101)Rómské občanské sdružení mládeže OV Louny
102)Romské sdružení občanského porozumění
103)Romské sdružení Savore
104)Romské sdružení Šluknov
105)Romské studentské informační centrum Athinganoi
106)Rozvojové občanské sdružení Tolerance Šumava 2000, o.s.
107)Sdružení broumovských Romů
108)Sdružení dětí a mládeže Romů ČR
109)Sdružení DŽENO
110)Sdružení Chrastavských Romů
111)Sdružení kolínských Romů
112)SDRUŽENÍ PŘÁTEL ROMSKÉ KULTURY
113)Sdružení přátel romské Střední školy sociální
114)Sdružení Romano jasnic
115)\"Sdružení romských žen Berouna \"\"BEROMA\"\"\"
116)Sdružení Romů a národnostních menšin Plzeňského kraje
117)Sdružení Rómů a národnostních menšin v České republice
118)Sdružení Romů a národnostních menšin v ČR o.s.
119)Sdružení Romů a národnostních menšin v Hodoníně
120)Sdružení Romů České republiky
121)Sdružení Romů ČR
122)SDRUŽENÍ RÓMŮ ČR LOVOSICE
123)Sdružení Romů Kopidlnska
124)SDRUŽENÍ ROMŮ MĚSTA LITVÍNOVA
125)Sdružení Romů města Mostu
126)SDRUŽENÍ ROMŮ MĚSTA MOSTU
127)Sdružení Romů v Náchodě
128)Sdružení Romů v Žádovicích
129)SDRUŽENÍ SLOVÁCKÝCH ROMŮ
130)Slovo 21
131)Sociální sdružení Romů-základní organizace Hodonín
132)Společenství Romů na Moravě (Romano jekhetaniben andro Morava)
133)Společnost přátel časopisu Romano Džaniben
134)Sportovní Federace Romů ČR
135)Svaz Romů v Břeclavi
136)Svaz sdružení Romů
137)Tolerance a občanská společnost (OS Tolerance)
138)Unie Olašských Romů
139)Vize Romů Rokycany
kto komu a za čo? | 03-04-2015 00:51:11
Iveta Radičová pôsobiaca v Sorosovej neziskovke Open Society Foundation, riaditeľka neziskovky S.P.A.C.E., ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny za druhej Dzurindovej vlády, neskôr premiérka tzv. Zlepenca, oficiálne odišla z politiky na konci roku 2012.

Už pred časom sa však vyjadrila, že zvažuje návrat. V júni sa vyjadrila, že dostala ponuku od Wiesenthalovho inštitútu v Berlíne, ktorý má špeciálny program pre bývalých členov vlády. „Chcem vážne vstúpiť do diskusie, či prežije EÚ v súčasnej podobe a chcem poznať stanoviská aktérov zmien,“ zdôraznila. Témou jej práce má byť Európska únia v strednodobom a dlhodobom horizonte.

„Okrem teórie založím prácu na hĺbkových rozhovoroch s vybranými premiérmi krajín EÚ. Rozhovory doplním o analýzu rozhodnutí EÚ a národných politík v konfrontácii so stanoviskami Medzinárodného menového fondu, Svetovej banky, Európskej komisie a Eurostatu. Môj pohľad bude pohľadom, ktorý nebude obmedzený národnými politikami,“ povedala Radičová.

Okrem toho, aj keď oficiálne mimo politiky, podporovala dvoch kandidátov (Ivana Štefanca z SDKÚ-DS a Janu Žitňanskú z NOVY) v eurovoľbách a podporuje kandidátov v blížiacich sa komunálnych voľbách (Mariku Hosszú na post primátorky Nových Zámkov, ktorá je nezávislá a Pavla Nechalu na post starostu Petržalky, ktorý je nezávislý).

Dnes má Iveta Radičová viesť spolu s bývalým veľvyslancom USA v Poľsku Victorom Ashem pozorovateľskú misiu Medzinárodného republikánskeho inštitútu na ukrajinských parlamentných voľbách. Tie budú pritom už 26. októbra. V misii bude okrem nich ďalších desať pozorovateľov. Parlamentné voľby sú podľa Radičovej príležitosťou pre Ukrajinu pokračovať v demokratizačných procesoch. Členovia pozorovateľskej misie budú na Ukrajine sledovať volebný proces a sčítanie hlasov. Ich oficiálnou úlohou má byť identifikovať silné a slabé stránky v ukrajinskom volebnom systéme, vrátane predpisov kampane, hlasovania, procesu sčítania hlasov a podávanie správ.

Aké demokratizačné procesy sa vlastne po vyhnaní Janukoviča na Ukrajine rozbehli? Ktoré su tie konkrétne zmeny smerom k väčšej demokracii a slobode na Ukrajine? Keď budú voľby sledované zástupcami USA a EÚ, tak budú a priori nezávislé, ale ak by boli sledované zástupcami Ruska, budú a priori zmanipulované? Len jedna strana má svoje záujmy?

Medzinárodný republikánsky inštitút je pridružený k Organizácií Spojených národov a spolufinancovaný Snemovňou reprezentantov Spojených štátov. Jeho sídlo sa nachádza vo Washingtone, DC a predsedá mu od roku 1993 senátor John McCain. Medzinárodný republikánsky inštitút u nás spolupracuje napr. s Inštitútom pre verejné otázky a v minulosti preň vystúpil aj Mikuláš Dzurinda.
judas | 02-04-2015 22:55:10
len jednu institucu by som odporucil dachau.
pre kto je kto | 02-04-2015 20:52:37
A,co teraz,napiste mu nech sa hanbi!
kto je kto | 02-04-2015 20:01:28
Gyorgy Schwartz, známy pod menom George Soroš, sa narodil 12. augusta 1939 v Maďarsku. Jeho otec Tivadar sa zápalisto učil esperantu, vynájdenému v roku 1887 a dizajnovanému tak, aby mohol slúžiť ako globálny jazyk bez akejkoľvek národnej totožnosti. Rodina Schwartzovcov, to boli nepraktizujúci Židia, ktorí si zmenili meno na Soroš, aby sa asimilovali do nežidovskej populácie, keď sa v 30-tych rokoch aj do Maďarska rozširoval nacizmus.
\"Soros\" je výraz z esperanta a značí \"vzlietnuť\". V roku 1944 pricestoval do Maďarska Adolf Eichmann, aby dozeral na ikvidáciu maďarských Židov. Deti rodiny Sorošovej dostali falošné dokumenty a rozoslali ich do rôznych kresťanských rodín. George Soroš skončil u muža, ktorého úlohou bola konfiškácia majetku židovskej populácie. A Soroš s ním chodil na všetky pochôdzky.
Odvtedy niekoľkokrát zopakoval, že rok 1944 bol najlepším rokom jeho života. Joshua Muravchik v článku Wall Street Journal napísal, že \"toho roku v Maďarsku zlikvidovali 70 % Sorošových židovských etnických bratov, takmer polomilióna ľudských bytostí. Tí okolo neho zomierali alebo sa strácali a v tom počte bolo nepochybne mnoho takých, ktorých osobne poznal. Ale on nedáva najavo, že by ho to rmútilo, buď vtedy alebo teraz, v retrospektíve.\"
V rozhovore pre reláciu \"60 minút\" sa ho moderátor Steve Kroft spýtal na jeho \"najlepší rok\": Kroft: Ako tomu rozumiem, chodili ste so svojím ochráncom, ktorý prisahal, že ste jeho adoptívnym krstným dieťaťom.
Soroš: Áno. Áno.
Kroft: Chodili ste s ním na pochôdzky a fakticky ste mu pomáhali pri konfiškácii majetkov Židov.
Soroš: Áno. To je pravda. Áno.
Kroft: To zneje ako skúsenosť, ktorá by mnohých tak psychicky zničila, že by museli stráviť celé roky na psychiatrii. Bolo to ťažké?
Soroš: Nie, vôbec nie. Vôbec nie.
Kroft: Nemáte pocit viny?
Soroš: Nie.
Samozrejme, že sa necítil byť vinný. Soroš má morálne cítenie hlboké asi ako riečne korýtko. A predsa mal odvahu povedať, že jeho cieľom je byť
svedomím sveta. Muravchik vo svojom článku popisuje, že Soroš sa priznal, že už od detstva
mal veľmi potentné, mesiášske fantázie, ktoré sa musel snažiť držať na uzde, inak by ho dostali do ťažkostí. Viete si predstaviť tie dôsledky, keby tento mesiášsky sociopat mal byť \"svedomím sveta?\" Ste bohovia! Ale nech je to ako chce, po II. svetovej vojne študoval Soroš ekonomiku v Londýne, kde sa dostal pod vplyv profesora Karla Poppera, jeho etnického druha z Maďarska.
Popper bol jeho radcom až do svojej smrti v roku 1994. Najznámejším Popperovým učením je koncept otvorenej spoločnosti a fallibilizmus. Fallibilizmus je filozofická doktrína, podľa ktorej môže byť poznanie aj chybné. Ale možno sa v tomto mýlim. Koncept otvorenej spoločnosti v sociálnom inžinierstve značí \"skúšaj a potom hodnoť\". Roy Childs v súvislosti s konceptom otvorenej spoločnosti píše: \"Od II. svetovej vojny sa väčšina západných demokracií držala Popperovej rady ohľadom opatrného postupného sociálneho inžinierstva a demokratickej sociálnej reformy a toto ich dostalo do úžasného neporiadku.\" V roku 1956 sa Soroš presťahoval do New Yorku, kde pracoval na Wall Street a začal hromadiť svoje bohatstvo.
Špecializoval sa na \"hedge funds\" a špekulácie s menami. Soroš je v podnikaní absolútne bezohľadný, nemorálny a veľmi chytrý, preto rýchlo zbohatol. Do začiatku 80-tych rokov bol už na ceste stať sa človekom s veľkou mocou, akým je teraz. Kyle-Anne Shiverová v článku \"Americký mysliteľ\" uvádza: \"Soroš zarobil svoju prvú miliardu tým, že v roku 1992 spôsobil pokles ceny britskej libry... a stal sa známy ako `muž, ktorý priviedol na mizinu Bank of England`.
A priviedol ju na mizinu na chrbátoch tvrdo pracujúcich britských občanov, ktorí veľmi utrpeli tým, že ich domy a životné úspory takmer z jedného dňa na druhý stratili na hodnote.\" Soroš v roku 1994 zakrákal v časopise \"The New Republic\", že \"bývalé sovietske impérium teraz nazývajú Sorošovo impérium\". Keď v súvislosti s Ruskom v roku 1999 vypukol škandál, na základe ktorého sa takmer úplne zrútila ruská ekonomika, vtedajší predseda kongresového výboru pre bankovníctvo Jim Leach to charakterizoval ako \"jednu z najväčších lúpeží v dejinách\". Tak veru: Sorošovo impérium. Soroš v roku 1997 takmer zruinoval ekonomiku Thajska a Malajzie. Vtedajší malajský premiér Mahatír Mohamad povedal o Sorošovi, že je to \"zloduch a osol\". A thajský aktivista Weng Todžirakam povedal: \"My považujeme Soroša za čosi ako Drakulu. Ten vyciciava krv z ľudí.\"
Grécka webstránka Greek national Pride píše: \"(Soroš) bol súčasťou kampane, ktorá mala za následok
rozpad Juhoslávie a spôsobila ťažkosti v Gruzínsku, Ukrajine a Burme. Keďže Soroš sám seba označuje za filantropa, jeho rolou je ideologicky upevňovať globalizáciu a nový svetový poriadok, čo bokom zneužíva na finančné zisky pre seba. Soroš nemá svedomie; je to kapitalista, operujúci absolútne bez morálky.\" Francúzsko Soroša bralo súdne na zodpovednosť za zneužívanie dôvernej informácie pre vlastný finančný zisk a súd mu vymeral pokutu 2,9 milióna dolárov. A nedávno ho aj jeho rodné Maďarsko pokutovalo za \"ilegálnu manipuláciu trhu\". Elizabeth Crumová píše, že \"maďarská ekonomika bola v štádiu prechodu, keďže krajina sa snaží byť stabilnejšia a viac sa podobať na západnú. (Soroš) úmyselne znížil hodnotu akcií najväčšej maďarskej banky, na základe čoho začala maďarská ekonomika prudko upadať a z toho pádu sa ešte aj doteraz snaží spamätať.\"
Chcem týmto povedať, že Soroš je planetárny parazit. Jeho zovretie, chamtivosť a nenažranosť má globálny dosah. A čo Amerika? Soroš povedal denníku \"The Australian\": \"Amerika ako centrum globalizovaných finančných trhov pohlcuje svetové úspory. Tomu je teraz koniec. Hra skončila.\", dodávajúc, že nastal čas \"veľmi vážneho prispôsobovania\", pokiaľ ide o konzumné návyky Američanov. Si pripravená uťahovať si opasok, Amerika?! Ďalej denníku povedal, že svetová finančná kríza bola \"stimulujúca\" a že v istom zmysle to bolo jeho celoživotné dielo. Stimulujúca. Zdajú sa vám stimulujúce tie straty pracovných miest, to habanie domov a až neuveriteľne veľký americký dlh? Ani mne nie. Webstránka SorosWatch charakterizuje svoje poslanie takto: \"Tento blog je k dispozícii pre tých, ktorí nejako utrpeli v dôsledku bezohľadného finančného podnikania... Georga Soroša.
Vaše príbehy sú početné a odlišné, ale majú spoločného menovateľa: deštruktívna moc nesvedomitej chamtivosti. Máme v úmysle neúnavne sledovať počínanie Soroša, kamkoľvek sa pohne a písať pravdu v nádeji, že jedného dňa prestane poľovať na svetovú chudobu... že bude braný na zodpovednosť.\" Ale vráťme sa späť k Amerike. Soroš sa už niekoľko rokov snaží zničiť Ameriku zvnútra. Ľudia nás varujú. Bill O`Reilly pred dvoma rokmi v \"The O`Reilly Factor\" napísal, že \"Soroš je extrémista, ktorý si želá otvorené hranice, zahraničnú politiku jedného sveta, legalizovanie drog, eutanáziu, atp. Toto je nesmierne nebezpečné.\" Rachel Ehrenfeldová v roku 1997 napísala: \"Soroš používa svoju filantropiu na zmenu - lepšie povedané dekonštrukciu - morálnych hodnôt a postojov západného sveta a zvlášť Američanov.
Jeho otvorená spoločnosť` sa netýka slobody; tu ide o licenciu. Jeho vidina odmieta usporiadanú slobodu a uprednostňuje ideológiu práv a nárokov.\" Hádam najdôležitejší z tých, čo sa snažia prichádzať s pravdou, sú David Horowitz a Richard Poe. V knihe \"Tieňová strana\" načrtávajú detaily o tom, akým spôsobom Soroš podkopal Demokratickú stranu a teraz ju doslova vlastní. Soroš ju celé roky napĺňa radikálmi a odstrkáva bokom umiernených. Keď sa chcete dozvedieť viac, Jamie Glazov na stránke FrontPage uvádza rozhovor s Richardom Poeom. Z \"tieňovej strany\" sa stala \"tieňová vláda\" - Obamova administratíva. ...
DiscoverTheNetworks (ďalší dobrý zdroj informácie) píše: \"Soroš týmto, podľa jeho vlastného priznania, napomohol zinžinierovať puč na Slovensku, v Chorvátsku, Gruzínsku a Juhoslávii. Keď si Soroš vyberie nejakú krajinu ako terč pre \"zmenu režimu\", vždy začína tým, že tam vytvorí `tieňovú vládu` - často už vopred sformovanú v zahraničí a hotovú prebrať moc, keď sa vynorí príležitosť. Tieňová strana, ktorú vytvoril v Amerike, veľmi pripomína tie, ktoré vytvoril v iných krajinách pred vypuknutím puču.\"
Tento citát napísali, samozrejme, ešte pred prezidetskými voľbami.
Hoci Soroš zatiaľ nevlastní Republikánsku stranu, jeho chápadlá siahajú aj tam. Ten hádže špinu na obe strany chodbičky, to mi môžete veriť. A akoby to nestačilo, má už dlho konexie aj so CIA. A nemožno opomenúť ani zábavný priemysel a médiá, kde vlastní mnohé aktíva a politické reklamné organizácie, ktoré štedro finančne podporuje. Matthew Vadum píše: \"Tento liberálny miliardár, ktorý sa stal filantropom, už celé roky skupuje mediálne vlastníctvo, aby mohol k Američanom doručiť odkaz, že sú príliš materialisticky založení, márniví, sebeckí a príliš hlúpi na to, aby mohli sami rozhodovať o vlastnom živote.\"
Richard Poe píše, že Sorošova súkromná filantropia v hodnote takmer piatich miliárd dolárov sústavne podkopáva americké tradičné západné hodnoty. Soroš finančne podporuje organizácie za právo na umelé prerušenie tehotenstva, ateizmus, legalizáciu drog, sexuálne vzdelávanie, eutanáziu, feminizmus, kontrolu súkromných zbraní, globalizáciu, masovú imigráciu, homosexuálne manželstvá a iné radikálne experimenty sociálneho inžinierstva.\" Soroš finančne podporuje MVO, ako aj organizácie typu MoveOn.org, Apollo Aliance, Media Matters for America, nadáciu Tides, ACLU, ACORN, PDIA (projekt smrti v Amerike), Las Raza a mnohé iné. (zoznam ním financovaných MVO možno nájsť na adrese iscoverTheNetworks.org)
A Poe pokračuje: \"Soroš cez globálnu sieť inštitútov a nadácií Otvorenej spoločnosti už 25 rokov najíma, cvičí, školí a inštaluje sieť verných spolupracovníkov v 50-tich krajinách a potom ich umiestňuje do vplyvných pozícií v médiách, vo vládach, vo finančníctve a v akademickom svete.\" Účelom tohto článku je poukázať na to, že bez Sorošovho finančného navrtávania lebiek a bez jeho machiaveliovskej manipulácie by Amerika bola oveľa bezpečnejším, triezvejším a stabilnejším miestom pre život. Amerika teraz stojí na pokraji priepasti a z toho faktu možno priamo viniť Soroša.
Ten vigorózne, chytro a zákerne plánoval zruinovanie Ameriky. Jeho činy sú nemorálne, dvojtvárne a zradné. Keby sa mu odobralo americké občianstvo, to by bol prvý krok pred nastávajúcimi súdnymi pojednávaniami. K tým napokon musí dôjsť. Nech to stojí čo chce, to hniezdo zmijí na Capitol Hill a všetkých tých zradcov vo vláde treba brať na zodpovednosť za ich správanie, inak je slobodnej Amerike koniec.
Záverom si pripomeňme slová Patricka Henryho: \"Je nám náš život taký drahý a pokoj taký sladký, že sme ochotní kúpiť si ho aj za cenu reťazí a otroctva? K tomu nech nikdy nedôjde, všemohúci bože! Neviem, čo si vyberú druhí, ale čo sa mňa týka: Dajte mi slobodu alebo mi radšej dajte smrť!\" V týchto dňoch jeho slová znamenajú oveľa viac, než len svojráznu nadsázku z dávnych dôb. To je pomalé horenie, ale veľmi intenzívne: žiara, ktorá nám v srdci zapaľuje odvahu.

zdroj:afinabul.blog.cz
anonym | 02-04-2015 19:22:28
Čo čakáte od amerického finančníka židovského pôvodu? Dnes stačí mať peniaze a ľudom v Rade Európy sa podlamujú z toho kolená. Projekt neprinesie žiadny prospech nikomu z tých, ktorým akože idú pomáhať. Zachraňovanie a podpora rómskej kultúry nemá nič spoločné s pracovnými návykmi, ktoré by prioritne táto (zatiaľ) menšina potrebovala. Takže efekt nulový.
peter | 02-04-2015 18:50:17
...tak toto nie je adresovane mne - ja predsudky nemam. ..... len skusenosti
Seredan | 02-04-2015 18:32:23
Jednoducho povedane ludska hyena Soros zacina tlacit peniaze tam komu potrebuje. Tento clovek ktory zbohatol na ukor obycajnych ludi mal davno byt popraveny namiesto toho sa tu udava ze filantrop..... Tak ale asi je to v mode byt filantrop kedze aj Nas Kiska rocker ktory si lieta domov vladnym lietadlom za nase peniaze. Hanba
daniel | 02-04-2015 17:25:59
Žišmárja ! Načo je cigánom inštitúcia ? Vysťahovať ich na Antarktídu aby tam pokapali od zimy a bolo by to vyriešené !
shelley | 02-04-2015 17:01:11
Nuž....nechcela by som byť netolerantná, ale....či to zase nebude len čierna diera na peniaze....koľko takýchto inštitúcií už bolo vytvorených ? Bodaj by sa mu to, chlapcovi bohatému, podarilo.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign