Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Druhá verejná diskusia na horúcu tému.

Miloš MajkoDátum08. 02. 2010 17:05:25TémaDISKUSNÉ RELÁCIE

Sereď | Pred niečo viacej ako týždňom sme avizovali pokračovanie verejného natáčania relácie Kaviareň - diskusie zaoberajúcej sa tématikou ktorá zaujíma mnohých diskutujúcich z diskusného fóra SeredOnLine.sk a občanov mesta. Sľub plníme a už dňa 9.2.2010 o 18.00 hodine sa v priestoroch kaviarne Old Times Caffee v Delta pasáži stretneme a budeme diskutovať o téme školskej dochádzky, záškoláctva a vzdelanostnej úrovne detí prevažne sociálne slabšieho obyvateľstva. Pokúsime sa hovoriť o probléme sťaženého uplatnenia sa na trhu práce tej časti mladých ľudí, ktorí buď nezískajú vzdelanie žiadne, alebo iba minimálne. Za účasti odborníkov v danej problematike snáď trošku rozoberieme tému, ktorá v demokratickej a civilizovanej spoločnosti jednoducho nemôže zostať tabu. Do diskusie prijali pozvanie PhDr. Miroslava Vašková, riaditeľka Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Galante, PaedDr. Jaroslav Čomaj, riaditeľ ZŚ J. Fándlyho v Seredi, za MsU Ing. Mária Mrnková referentka odd. vnútornej správy a pozvaní boli aj zástupcovia Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny, ktorí sa však diskusie nezúčastnia. Pozývací e-mail s odpoveďou uverejňujeme: Vazena pani riaditelka, dovolujeme si Vas pozvat na natacanie verejnej diskusie zameranej na temu - školska dochadzka, zaskolactvo so zameranim na socialne slabe vrstvy obybatelstva, pripade na cast Romskych deti. Ide o diskusiu ktorej prvu cast s temou "Zamestnavanie Romov" za ucasti Asociacie zamestnavatelov Romov sme uverejnili 01. 02. 2010. Diskusia mala mimoriadne pozitivny ohlas vo verejnosti a radi poskytneme medialny priestor znovu a to na rozobratie uz spomenutej temy. Predmetna tema sa mimoriadne uzko dotyka aj Vasho Uradu prace, socialnych veci a rodiny. Verime, ze sa diskusie zucastnite a svojimi jedinecnymi skusenostami s predmetnou problematikou prispejete k zvyseniu kvality diskusie a zaroven verejnosti odprezentujete strategiu riesenia danej problematiky Vasim uradom. Verejne natacanie diskusie: utorok, 09. februar 2010 18.00 hod., Delta pasaz v Seredi, kaviaren Old Times Caffee (prichod diskutujuceho je nutny najneskorej o 17.30. hod.) Prosime Vas o potvrdenie Vasej ucasti e-mailom. Dakujeme. Tesime sa na dalsiu spolupracu Za Reporter24.sk a SeredOnLine.sk s uctou Milos Majko odpoveď úradu: Vážený pán Majko, ďakujeme za pozvanie, ale na natáčaní verejnej diskusie sa nezúčastníme. V prípade potreby Vám radi odpovieme na Vaše písomné otázky . Ing. Olšová Tatiana riaditeľka OSVaR, ÚPSVaR v Galante - - - Verejné natáčanie relácie sa ako obyčajne uskutoční v kaviarni Old Times Caffee v Delta pasáži o 18.00 hodine. Verejnosť si musí miesta rezervovať vopred, nakoľko kapacita kaviarne je obmedzená. Ďakujeme.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
pre 11-02-2010 17:52 | 11-02-2010 18:54:46
Ja neviem čo tam robia mimo úradných hodín. Možno majú inú prácu, ktorú nevybavujú počas stránkových hodín. Nechodím ich kontrolovať a preto si ani nedovolím naisto tvrdiť, že nerobia nič. Na rozdiel od teba. Mohol si sa lepšie učiť, zamestnať sa tam tiež a vychutnávať si výhody úradníckej práce. Každý využíva výhody, ktoré mu dané zamestnanie poskytuje.
anonym | 11-02-2010 17:52:38
Neviem, čo po úradných hodinách mimo popíjania kávy a iných tekutín najmä v piatok môžu ešte robiť. Suhlasím s Jozefom.
anonym | 11-02-2010 15:23:59
Úradné hodiny určite nekorešpondujú s dĺžkou pracovného času. Ak majú napr. v piatok úradné hodiny od 8.00 do 12.00 to ešte neznamená, že robia iba 4 hodiny. Pracovnú dobu majú aj mimo úradných hodín, ktoré občan (napr. ako ty) vníma. Stačí tak? ;-) Inak ak si myslíš, že im je tam dobre (možno im aj je), mohol si to ísť aj ty robiť. Nemusel si im závidieť, ani im nič vyčítať. Aj ty si si mohol užívať výhody tohto zamestnania. ;-)
Jozef | 11-02-2010 11:08:58
anonym: som rad, ze ma mas rad ale teraz vazne, musim sa ospravedlnit, pretoze som si vsimol, ze medzi strankove dni zaradili uz aj utorok. Ale pocet hodin sedi.Asi si este na uradoch nikdy nic nevybavoval.Pokial si zamestnanec zober si dovolenku, pokial zivnostnik, nerobis nezarabas.A bohuzial vacsinou tie urady si platis zo svojich dani odvodov... a su tam na to aby tebe sluzili. A sluzia? cest vynimkam. Úradné hodiny: pondelok 08:00-12:00 13:00 - 15:00 utorok 08:00-12:00 13:00 - 15:00 streda 08:00-12:00 13:00 - 15:00 štvrtok nestránkový deň piatok 08:00-12:00
anonym | 11-02-2010 10:31:38
jozef takých múdrych ako ty mám rád... kde si prišiel na to, že štátny úradník robí od 8.00 do 14.00? Zrátaj si aká je to dĺžka pracovnej doby... *loony* to si iba niekde počul a všetkému hneď uveríš?
Jozef | 11-02-2010 07:56:14
ludia neblaznite, po 18.hodine? Ved uz mala "padla". Statny uradnik robi(ha ha) len od 8.do 14. a aj to s 2-3 pauzami,a len cez strankove dni. P.Kucera: na tuto problematiku Vam nevypracovali program?
anonym | 11-02-2010 07:51:56
a prečo by mala riaditeľka chodiť na takéto stretko pri káve? čo sa tým vyriešilo alebo začalo riešiť? nič, iba si ľudia v kaviarni podebatovali. V takomto prípade sa ani nedá nič riešiť. Tak zbytočne útočíte na riaditeľku.
anonym | 10-02-2010 23:08:32
Pokial sa nemohla zúčastniť sama, mohla poslať za seba náhradu.
anonym | 10-02-2010 18:49:31
Riaditeľka nepovedala, že nemá záujem baviť sa na túto tému. Akurát sa nechce (alebo nemôže) zúčastniť diskusie.
Anonym 09:42 | 10-02-2010 10:07:07
Áno, presne o tom to je!!
anonym | 10-02-2010 09:42:22
Pani riaditeľka OSVaR má buď problémy s ústnym vyjadrovaním, alebo nevie k danej veci zaujať stanovisko /nedostala k tomu od nadriadených metodický pokyn/ V obidvoch prípadoch by nemala na takejto funcii zotrvávať.
Jozef | 10-02-2010 08:10:03
...Za riadne plnenie povinnej školskej dochádzky a školských povinností sú zodpovední obaja rodičia, respektívne osoby, ktorým je dieťa zverené do náhradnej starostlivosti. Zákonný zástupca dieťaťa je povinné prihlásiť školopovinné dieťa na zápis do školy a dbať o to, aby dieťa školu navštevovalo pravidelne a včas. Pozastavením vyplácania prídavkov je možné motivovať rodičov, aby mali zodpovednejší prístup k plneniu si svojich rodičovských povinností. prave p.riaditelka mohla podat info, kolkych "rodicov" takto motivovali,(resp.zastupca obce,nakolko tieto peniaze pridu na obec, ktora ich ma spravovat).
pánovi Majkovi:14,05 | 09-02-2010 15:47:55
Presne v tom je rozdiel medzi ľuďmi , ktorí pociťujú zodpovednosť pri výchove detí a tými , ktorí ich plodia bez toho, aby zvážili čo z nich bude ak im nemôžu, alebo nechcú zabezpečiť riadne vzdelanie a rodičovskú výchovu. Potom sa stane ,že tí , ktorí by zabezpečili kvalitné potomstvo pre túto spoločnosť s reprodukciou váhajú a tí druhí sa množia. Pri takomto uvažovaní nás prečíslia.
Miloš Majko | 09-02-2010 14:16:55
Pan Kucera, su veci, ktore nie je vhodne rozoberat na verejnosti, no dovolim si povedat, ze nie je problem v termine. Zosuladenie viacerych ludi s roznymi povinnostnami, priestoru a celej rezie na jeden termin nie je jednoduche. Koniec koncov pri najlepsej snahe sa kazdemu moze prihodit nieco, co neumozni dodrzat aj mesiac vopred dohodnute terminy. Ziaden termin vsak automaticky nezabezpeci ucast - kde nie je vola, nie je cesta... - a to skutocne nechcem aby cokolvek vyznelo ironicky. Este raz - my poskytneme medialny priestror, organizaciu a mozeme iba oslovit, pozvat. Ostatne skutocne nie je na nas...
anonym | 09-02-2010 14:16:25
Ale keď p. riaditeľka sa tejto by som povedal priam povinnosti vyhýba, tak kde začať? To je jej zodpovednosť a zodpovednosť úradníkov riadených MPSVaR!! Predovšetkým.
Miloš Majko | 09-02-2010 14:05:27
Mozno dnes bude "iba" diskusia. Nasledne riesenia su na kompetentnych. Ako som uz uviedol, noviny mozu poskytnut iba medialny priestor, dat dokopy ludi a vytvorit podmienky. Kompetentni vask musia chciet. Nesmu sa schovavat a tvrdit iba to iste - je to citliva tema. Pre koho je citliva... - pre Romov? - pre majoritnu cast obyvatelstva? Nesrandujte! Hovorime o veciach, ktore denno denne vidime na vlastne oci. Vsetci. Zijeme s nimi (problemami) a nikto nechce nic ine, len aby boli uz konecne realne riesene. Nie iba slovami. Roky bezia. A bezni ludia - ziju s beznymi problemami. Chcu a potrebuju pomoct. Maju pravo na pomoc. Platia za to, aby pomoc v krizovych situaciach dostali. Spytajte sa ich ci a aku pomoc realne dostanu. Je nutne jasne povedat, ze dnes uz mozeme len konstatovat, ze ak stat nebude mat vzdelane deti s pocitom zodpovednosti sa svoju buducnost, ak nebudespolocnost vychovavat mladych ludi s pracovnymi navykmi - jednoducho spolocnost zanikne. Dnes hovorime ked sucasnu situaciu nezmenime. O desat rokov mozno budeme uz len konstatovat - je neskoro, mali sme zasiahnut davno. Proces je nezvratny. Pozor - nejde o fikciu. Statistiky su neuprosne. Mam 41 rokov, manzelka takmer o desat menej a mame jedno dvoj rocne dieta. Zvazujeme ci budeme mat druhe. A takto rozmysla vacsina mladych rodin. Jednoducho nevidia perspektivu - dnes sa z kazdeho z nas zo dna na den moze stat chudak odkazany na cudziu pomoc. Bude na tu pomoc? Bude ju mat kto a z coho ju poskytnut? A to ide o buducnost nas vsetkych. Sme si vobec isti, ze neskoro nie je uz teraz?
Petr Kučera | 09-02-2010 13:47:58
Vážení, tieto verejné diskusie sú dobré pre zahájenie analýz a riešenia problematiky. nečudujem sa pani riaditeľke UPSVaR, pretože je treba takéto podujatia plánovať vopred a úrady majú svojich nadriadených. Tiež ma mrzí, že sa nemôžem zúčastniť, odchádzame na východ do jednej obce, kde rokovanie prinesie už konkrétne výsledky a opatrenia. Prajem pekný deň a úspešné rokovanie.
anonym | 09-02-2010 13:36:20
Či tam tá riaditeľka príde alebo nepríde je to úplne jedno si myslím. tak ako napísal v predchádzajúcej diskusii k podobnej téme jeden prispievateľ: 03-02-2010 21:29 Som si vedomý, že moje slová nič neriešia. Očakával som Vašu reakciu v tomto znení. A čo ste tam vyriešili vy? Viete čo je na tom všetkom zaujímavé? Či budete o tom rozprávať a hľadať riešenia a ja neurobím pre to absolútne nič, výsledok je rovnaký. Lepšie povedané žiadny. Toto vám pripomeniem o pár dní, týždňov alebo mesiacov. Nič sa nepohne. Veríte mi? Potom budem môcť ešte raz skonštatovať, načo boli dobré tie rečičky. Na nič. Veď tým, o ktorých tak strašne debatujete a hľadáte pr nich nejaké riešenia, je to úplne ale úplne jedno... prajem plodnú diskusiu ;-)
L-O-V-E | 09-02-2010 13:02:20
Odpoveď p. riaditeľky mi skôr pripomína odpoveď človeka,ktorý chce niekoho niekam neslušne poslať,ale preformulovala to do slušnej a formálnej podoby :-D
sin | 09-02-2010 09:59:10
Odpoveď p. riaditeľky je ukážka arogancie štátom plateného úradníka. Keby si p. riaditeľka uvedomila, že zodpovedá za správne využitie peňazí daňových poplatníkov (z ktorých je napokon aj sama platená) a mala by aspoň trochu úcty k prispievateľom na jej plat, nemohla by napísať tak stupídnu odpoveď.
Jozef | 09-02-2010 09:57:34
skusim ako P.Kucera jedinecne skusenosti, zvysenie kvality, strategia riesenia.. zo strany OSVaR, ÚPSVaR? Asi mi usla pointa.
Jojo | 09-02-2010 08:01:07
"ďakujeme za pozvanie, ale na natáčaní verejnej diskusie sa nezúčastníme." Presne ako som si aj myslel. Tí najhlavnejší teda zástupcovia sociálky nemajú záujem o riešenie tohto problemu. Ale čo aj ja viem, nie všade to takto je. Okkres Galanta je týmto povestne známy. Skúste sa na vec popýtať napr. v Nitre ako to tam funguje.
Petra Slížová | 08-02-2010 17:11:51
*yes*

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign