Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Doprava pred ZŠ Komenského je hlavne ráno pre deti nebezpečná!

Miloš MajkoDátum17. 10. 2016 01:19:40TémaBezpečné mesto
200

Sereď  |  Mimoriadne zlú situáciu s dopravou pred ZŠ Komenského v Seredi, na ktorú v redakčnej pošte koncom týždňa upozornila čitateľka  SoL, starostlivo sledujeme už od minulého roku, kedy došlo aj ku takpovediac kozmetickým úpravám vo vodorovnom dopravnom značení. Pribudol priechod pre chodcov. To je žial všetko...

"Chcela by som vedieť , ako bude riešené parkovanie a celkovo doprava v okolí školy. Už teraz je to tam totiž o držku v raňajších hodinách pred začiatkom vyučovania a takisto aj popoludní. Neviem si to totiž vôbec predstaviť."

Od začiatku školského roka viac menej pravidelne pred vchodom do školy v najexponovanejšom čase stojí hliadka  MP. Možno rozblikané auto MP trošku pomôže, no nie je všeliekom. Cesta už od predajne NAREL je úzka a od vchodu do MŠ pre deti v podstate pre deti životu nebezpečná. Väčšina z nich sa vzhľadom na úzky chodník do školy presúva po okraji úzkej cesty.

Rodičia prirodzene svoje deti chcú vysadiť pred hlavnou bránou do areálu školy, čo podľa nového vodorovného značenia ale nie je možné. Zastavenie aj na krátku dobu je možné mimo vchod a už spomenutý priechod pre chodcov. Teda tam, kde na kraji cesty parkujú ďalšie autá.

Bez obáv môžeme dopravnú situáciu pred školou nazvať  alarmujúcou a otázka stojí, ako je možné, že samospráva tak dlhodobo tento bezpečnostne nevyhovujúci stav toleruje.

Nedá my nespýtať sa kompetentných, z akého dôvodu nebola cesta okolo školy, resp. v minulosti troch a dnes dvoch (jednej zlúčenej)  základných škôl riešená najneskôr v čase, kedy bol pred areálom vyhotovovaný nový múrik s oplotením. Vypílením stromov starých asi 50 rokov vznikol dostatočne široký voľný priestor v areáli od budovy školy a jeho zmenšenie o dva či tri metre s následným rozšírením cesty, mohlo situáciu na niekoľko rokov aspoň ako tak vyriešiť. 

Bez väčších problémov, no o to s väčšou obavou  tvrdím, že tento úsek cesty našich detí do školy je "časovanou bombou"  a že nestojí otázka či príde k úrazu, ale kedy a s akými následkami. Budú až takúto situáciu kompetentní považovať za inpulz vykonať pre bezpečnosť našich detí viac?


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko


Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Obcan | 18-10-2016 20:22:52
Ako sme my len mohli prezit to ze sa chodilo do skoly pesi a aj cez cele mesto...
Argumentovat vacsou premavkou je blbost-ak je dieta nezodpovedne,alebo ho nevedu k tej zodpovednosti rodicia,tak by ho auto zrazilo skor aj vtedy aj teraz.
Suhlas s tym ze by dnes rodicia tie decka najradsej zaviezli k skolskej lavici a cez prestavku aj na zachod.
Ale tiez suhlas aj s tym ze ked vypilovali stromy,tak areal mohli o par metrov zuzit a ako-tak by si vyriesili na chvilu ,,neriesitelnu,, situaciu.
Tiez je moznost dat tam zakaz-deti vysadia pri skolke,alebo prilahlych uliciach a hadam sa uz zvladnu dopravit po ulickach bez premavky tych par metrov aj same...
Ale aj tak je to take usmevne cez slzy ake narocne je aby decko prislo do skoly,potom sa smejeme aki su tupi v tej Emerike,alebo pripadne sa zasne nad ,,inteligenciou,, utecencov,pritom aj tu sa uz prestava pouzivat ten zdravy sedliacky rozum...
Peter | 18-10-2016 15:27:12
Tak tu niekomu vôbec nejde o bezpečnosť detí,alebo až v druhom rade.Tu ide o to,že kompetentní nekonali by sa tak ťažko skúšaní obyvatelia mesta mohli dostať autom až do zborovne.Niekedy sa zdá že ak sa dá očierniť vedenie mesta,tak sa niekto totálne dokáže zhodiť.
seredan | 18-10-2016 11:27:10
mal by tam byt celkovy zakaz vjazdu. Nemaju tam jednoznacne auta co hladat. A to ze budu zapchy na vedlajsej ulici mi je uplne jedno. Treba mysliet na deti nie na rodicov co by najradsej decka natrepali autom az do triedy.
ziak | 17-10-2016 22:36:39
Ako ja toto nechapem, ked som bol prvak aut tam chodilo minimum...teraz rodicia tak tie deti rozmaznavaju,ze by ich aj autom do triedy zaviezli..teraz som v 9.rocniku a som rada ked mi da nejake auto prednost,aby som stihol na cas do skoly.
Geco | 17-10-2016 21:22:24
súhlasím s prvým prispevkom aj s doprava...ste pohodlni a všade sa rozvazate autom...choďte peši alebo na bicykli a žiadny problém pred školou nebude
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-10-2016 17:57:59
Peter | 17-10-2016 17:34:15 | - ide o presunutie identickeho problemu do inej ulice, alebo bola moznost problem vyrieist a kompetentni NEKONALI?
Peter | 17-10-2016 17:34:15
Viete to aj vysvetliť?To porovnanie zápchy,ja som žiadnu zápchu neporovnával,len som napísal že by sa posunula o desiatky metrov ,na čo sme zvyknutí a hlavne by sa tá bezpečnostná situácia pred vchodom vyriešila v prospech detí.Buuum barasa ale ved Majko.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-10-2016 16:20:55
Peter | 17-10-2016 15:22:09 | - mesto malo moznost cestu a chodnik rozsirit. Problem nie je novy a situacia sa bude len zhorsovat.

Porovnavat zapchy v meste napr. na M.R.Stefanika s bezpecnostnou situaciou priamo pred vchodom do ZS - to je take - nuz... Petrove. ;-)
anonym | 17-10-2016 16:19:02
Ja sa tiež čudujem, že už roky sa s týmto nik nezapodieva. Skutočne čakajme až kým sa nestane niečo vážne, pretože každodenná ranná situácia k tomu vedie. Čo tak zbúrať ten starý plot, ktorý ohradzuje Komenského škôlku, a ktorý sa zvonka smerom na chodník aj tak rozsýpa /tiež možno čakať nejaký úraz/ posunúť ho a zväčšiť tak cestu a chodník pre chodcov spraviť po pravej strane, nový bezpečný so zábradlím, ktorý by bezpečne doviedol deti až do školy. Neviem kto má aké právomoci, len mi nepovedzte, že sa tam zmeny nedajú spraviť!!!
Peter | 17-10-2016 15:22:09
To že sú v meste v určitých časoch zápchy a nie len v Seredi a nie len pred školou je tiež fakt.Ako by to mala samospráva vyriešiť?Ak by sa dala na inkriminovanú ulicu značka zákaz vjazdu,zápcha by sa posunula o niekoľko desiatok metrov inde,na čo sme už zvyknutí ale hlavne by boli ochránené deti v blízkosti školy.Nedá sa vyhovieť všetkým nech je samospráva aká chce,ale v iných mestách ak sa dá chránia deti v blízkosti školy v okruhu niekoľko desiatok metrov zákazom vjazdu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-10-2016 13:46:27
doprava | 17-10-2016 13:27:41 | - mozno niekto vymysli este jednoduchsiu argumentaciu k uplne nebezpecnemu stavu v doprave vedla ZS. Ale nastastie len mozno...
doprava | 17-10-2016 13:27:41
To musia rodičia voziť svoje detičky až po dvere školy? To nemôžu pár metrov prejsť pešo? Však pomaly budeme chodiť autami aj na WC. Potom, že sú deti lenivé, nie div.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-10-2016 13:11:50
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
gulak | 17-10-2016 12:58:57 | - suhlasim ze z malej casti moze byt problem aj v arogancii ni.ektorych vodicov. No iba v malej.

Cesta a chodnik su uzke - to je fakt.
Deti tam chodi mimoriadne vela a zhruba v rovnakom case - to je tiez fakt.
Bola sanca vec riesit pri realizacii muru - neriesene - tiez fakt.
Situacia s mnozstvom aut sa nezlepsi - tiez fakt
Akymkolvek administrativnym opatrenim (zakaz vjazdu a pod) sa situacia este zhorsi a to o niekolko desiatok metrov dalej - ani to asi nik nepopre
Za dany stav je zodpovedna samosprava (vedenie mesta) - alebo snad nie?

Vsetko je o prioritach.
gulak | 17-10-2016 12:58:57
Tu nejde o konanie primátora,ale konanie niektorých rodičov,ktorí si zakladaju na netradičnej poznavacej značke..takýto kreteni daju prednost,len tanku..
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-10-2016 11:49:30
Vyhladom na vyvoj v spolocnosti budu mat auta prioritu uz asi vzdy - snad neskor elektricke. ;-)

V kazdom pripade cyklistika v meste na na nizkej urovni a su lokality z ktorych na bicykli ist do centra mesta po ceste rovna sa provokovaniu osudu.

Bezpecnost je o prioritach. U nas o bezpecnosti vedenie mesta rado hovori. Stav je taky, ze primator Tomcanyi po nastupe do funkcie zakladnu a jedinu komisiu pri MsZ - poriadok a bezpecnost - zriadit nenavrhol. Asi vie preco...
Registrovaný oz Mám rád cyklistiku oz Mám rád cyklistiku | 17-10-2016 11:19:09
Súhlasím s tým, že situácia je neúnosná a kritická. Maľované značenie trochu pomohlo, ale problém nerieši.
Mám však trochu iný názor na riešenie, uprednostnil by som samotných ľudí ako chodcov a myslel aj na cyklistov, ktorých chodí do školy nemálo a chodilo by ešte viac ak by to bolo bezpečnejšie. Autá nemôžu mať prioritu.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign