Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Doneck - my o ňom počujeme, iní tam musia žiť...

Miloš MajkoDátum28. 08. 2014 16:19:42TémaAktuálne témy
200 Veronika, pokojná bojovníčka

Už niekoľko mesiacov aj Slováci s obavami sledujú situáciu vo východnej časti Ukrajiny, ktorá sa žiaľ sústavne zhoršuje. Nepomáhajú rokovania politikov, sľuby bojujúcich strán, ba dokonca ku ukončeniu ozbrojeného konfliktu nepomohla ani tak tragická udalosť, akou zostrelenie civilného lietadla  leteckej spoločnosti  Malaizia Airlines nepochybne bolo. Ozaj, nie je okolo toho akosi podozrivo ticho?

Tí, ktorí majú pocit, že väčšina médií prináša skreslené až zavádzajúce informácie o dianí v tejto časti sveta, sa nemýlia. Áno, naozaj väčšina médií aj o tejto vojne, o jej dôvodoch a následkoch  a o utrpení tých najobyčajnejších ľudí  neprináša informácie pravdivé, alebo aspoň nie všetky a objektívne.

Sme radi, že čitateľom a divákom našich médií môžeme priniesť informácie takpovediac priamo z miesta udalosti a od ľudí, ktorí tam boli osobne.

Prinášame rozhovor s Veronikou, ktorá sa zúčastnila cesty s humanitárnou pomocou určenou tým, ktorí svoje domovy pre vojnu museli opustiť. Boli donútení k tomu, čo našťastie my nepoznáme. Zatiaľ. Totižto nik s istotou nedokáže povedať, ako sa bezpečnostná situácia aj v Európe bude vyvíjať v nasledujúcom období. 

- - -

Okrem rozhovoru s Veronikou prinášame aj video, ktoré natočili  dobrovoľníci zo Slovenska pri návšteve utečeneckého tábora na západe Ruska, aby ľuďom bez domova poskytli humanitárnu pomoc.


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
.-.-.-.-.-.- | 14-09-2014 11:17:56

Vy slávni demokrati, čo sa pcháte do každej Západnej rite, toto doniesla tá Vaša demokracia po roku 1989 na Slovensko. Takí ako Vy by Ste mali rýchlo zaliesť .....
Úvod
»
Domáce

Slováci sú odkázaní na potravinové balíčky: Dostanú ich desiatky tisíc najchudobnejších!
Pošlite nám tip
Ilustračné fotoIlustračné foto
pred 36 minútami

BRATISLAVA – Nárok na potravinové a hygienické balíčky by malo mať v najbližších rokoch niekoľko tisíc sociálne najodkázanejších občanov na Slovensku.

O túto formu pomoci z Operačného programu potravinovej a základnej materiálnej pomoci v rokoch 2014 až 2020, ktorý zastrešuje rezort práce, sa budú môcť uchádzať rodiny s deťmi poberajúce dávky v hmotnej núdzi, starobní dôchodcovia i bezdomovci.

Ako vyčíslil počas štvrtkovej (11.9.) Hodiny otázok v parlamente minister práce Ján Richter (Smer-SD), o túto pomoc by sa mohlo uchádzať 53.000 rodín s nezaopatrenými deťmi, približne 11.000 starobných a invalidných dôchodcov. "V operačnom programe sa navrhuje, aby podmienky poskytovania pomoci napĺňala fyzická osoba s ťažkým zdravotným postihnutím, ktorá nemá príjem zo zárobkovej činnosti a je jej poskytovaná pomoc v hmotnej núdzi, ide približne o 5000 osôb. Sú to ďalej iné fyzické osoby v mimoriadne nepriaznivej životnej situácii alebo krízovej životnej situácii na základe posúdenia partnerskou organizáciou," priblížil Richter.

Okrem potravinových balíčkov by mali sociálne najodkázanejší občania na Slovensku dostávať pomoc aj vo forme hygienických balíčkov a teplého jedla. "Týkať sa má fyzických osôb bez prístrešia. Ide o osoby, ktoré nemajú zabezpečené nevyhnutné podmienky na uspokojovanie základných životných potrieb. Použijem jednoduchý výraz - bezdomovci. Predpokladáme, že je ich približne 8000, ktorým by sa takáto forma pomoci poskytla," uviedol v parlamente Richter.

Návrh operačného programu rezort práce predložil v auguste tohto roka do medzirezortného pripomienkového konania a začiatkom septembra ho schválila vláda. Následne bol odoslaný Európskej komisii na posúdenie. "Tá môže vzniesť pripomienky do troch mesiacov od dňa predloženia operačného programu. Členský štát následne poskytne komisii všetky potrebné dodatočné informácie a podľa potreby pripraví navrhovaný operačný program. Za predpokladu, že sa všetky pripomienky vznesené komisiou primerane zohľadnia, komisia schváli návrh operačného programu najneskôr do šiestich mesiacov, o čom bude následne členský štát informovať," spresnil Richter.

Ministerstvo práce bude riadiacim orgánom operačného programu. Celkovo je naň vyčlenených 65,1 milióna eur do roku 2020. Richter zdôraznil, že v procese prípravy boli prijaté viaceré opatrenia s cieľom zapojiť zainteresované strany do prípravy operačného programu. "Na základe nominácií oslovených organizácií boli menovaní členovia pracovnej komisie, ktorú zastupujú Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny, Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny, Slovenský Červený kríž, Slovenská katolícka charita, Evanjelická cirkev augsburského vyznania, Únia miest Slovenska, Združenie miest a obcí Slovenska a Potravinová banka Slovenska. Pri príprave operačného programu sa brali do úvahy skúsenosti členov tejto pracovnej skupiny s poskytovaním a distribúciou potravín s cieľom vyvarovať sa nedostatkom, ktoré vznikli pri implementácii potravinovej pomoci v minulosti," dodal Richter.
,-,-,-,-,-,- | 14-09-2014 11:10:59
4i si človek podpíše ,-,-,-, alebo !!!!! alebo hahaha, je vždy identifikovateľný. Vždy záleží na obsahu.... ale aj niečom inom. V živote ani jeden ani druhý mudrdlanti neboli na Ukrajine. Ale všetko poznáte ako Truhlík z Ferda.Prosím Vás ja sa nezhodím k Vašemu primitívnemu štýlu, ale slušne povedané, už by Ste tomu Obamovi mohli vyliesť von z análneho otvoru.Vcelku nič sa Vám nestane, zostanete len tým, čím Ste boli aj v hrubom čreve. Takže ako sa do hory volá....... No a o tom, že zahmievate svedčia len aj Vaše názvy. Prajem Vám úspešné obhajovanie fašistov z Kijeva a úspešné striekanie kobrieho jedu na Rusko. To je patrne asi jedno jediné, čo Ste v doterajšom živote dosiali. Naozaj, máte za sebou úspešný život a v jarme imperializmu bude mať ešte lepší. Vy môžete ďakovať ruským vojakom, že VAši rodičia neskončili v plyne,alebo v inom vyhladzovacom tábore Adolfa Hitlera. To Vy ale ťažko pochopíte, Vaše šedá kôra mozgová odmieta prijať objektívne informácie.
Vtip | 13-09-2014 20:20:05
Nepochopil som ho. A že mu trčí zo zadku Rusov bodka som neodhadol. On už leží na Červenom námestí.
Lubo- on to nemyslí vážne, chce byť za každú cenu na druhej strane. Aj takí sme.
Lubo | 13-09-2014 18:59:12
Bodkovany, preco uz nepisete pod Vasim menom ako donedavna? Preco pisete pod viacerimi prezyvkami? Preco chcete vyvolat dojem, ze vela ludi stoji za tym chorym mozgom z Ruska?
.-.-.-.-.-.- | 13-09-2014 16:52:13
pre j.r.nem.
Vážený súdruh kapitalista. A tento poznáte? Ak nie, mali by Ste sa zamyslieť.....

Angela Merkelová je nanávšteve u Obamu a Obama sa jej chváli:
Pozri Angela, keď stlačím tento
gombík, celá Moskva je zrovnaná so zemou.

Keď stlačím tento gombík, celé Rusko je zrovnané so zemou.
A ak stlačím tento gombík, celé Rusko aj Čína sú zrovnané so zemou.

Angela mu odpovie:
No. . . Moja babka bývala v Berlíne a v dome mala tri záchody.
Prvý mala porcelánový záchod, druhý mala strieborný
záchod a tretí mala zlatý záchod.

Ale keď prišli Rusi, dosrala sa na chodbe.
Ale pomôžu z Poľska. Zaútočia s jablkami.

klobuk dolu | 13-09-2014 13:29:13
pred obetavostou pomoci na vlstnu past.
jedno by som si vsak doporucil vylepsit. na stranke mate konto, na ktore je mozne posielat peniaze. nie je tam uvedene, na koho je konto vedene. odradza to...lebo vela ludi moze usudit, ze peniaze predsa idu skor na vlastne potreby ako na tu pomoc. tak skuste s tym nieco urobit. drzim paste. jano
Ma Lian | 13-09-2014 04:07:58
:) veronika prejavila odvahu a motivovala mnohych z nas


sisa | 12-09-2014 23:58:10
"Novodobé médiá pravdu, dôkazy a ani fakty nehľadajú - oni ich samé vytvárajú."

"Vinník je v médiách stále vopred známy. Médiá a politici ukazovákom mieria a označia démonov, bez akýchkoľvek dôkazov, bez akýchkoľvek diskusií. Ak je váš názor opačný a nekompatibilný s mienkotvornými žurnalistami, patríte k teroristom, alebo dostanete nálepku - extrémista. V lepšom prípade len komunista, v tom primitívnejšom - konšpiračný teoretik"
"PRVÝM PORAZENÝM V NOVODOBÝCH VOJNÁCH JE SAMOTNÁ PRAVDA... "http://chladek.blog.sme.sk/c/364626/syria-irak-a-isis-bestialny-plan-washingtonu-pre-rozputanie-vojny-na-blizkom-vychode.html
gulak | 12-09-2014 11:16:25
V prvom rade treba zastaviť boj na Ukrajine a potom..ťažko si predstaviť,že ruskojazyční Ukrajinci budú žiť v mieri s ľudmi,ktorí im zavraždili synov,bratov,otcov,rozbili celú infraštruktúru. Už teraz je Ukrajina rozdelená a podľa mňa neexistuje sila,ktorá by ju mierovou cestou dala dokopy.Hovoriť o územnej celistvosti..je čistá ilúzia.
j.r.nem. | 12-09-2014 09:53:25
Pre bodkovaneho,mate pravdu,je strata casu SA s Vami zaoberat
.-.-.-.-.- | 12-09-2014 09:32:49
Buďte taký láskavý, prečítajte si aj Moskovskú Pravdu v anglickom jazyku, občas aj TIMES a potom určite prestanete tárať dve na tri. Lebo budem mať podozrenie, že Ste takto tieskal aj na zjazdoch KSČ.
Ale na druhej strane je to zbytočné, keďže jedine Váš názor je najsprávnejší.Ako u báťušku Josifa.
j.r.nem. | 12-09-2014 09:12:10
Pre bodkovaneho,nesirte take slabomyselne sracky,ste cisty blazon,ktory ,sa nevie zmierit s liberalitou a svobodou.Ja zijem v tejto podla Vas hnusnej kapitalisticke spolocnosti a citim sa TU vyborne,a ja som bol aj v Rusku,a vsade policajti,na parkovisku som musel platit,ackolvek bolo neplatne,na hraniciach 4 hodiny bezdovodne cakat,sami naduti uradnici,ktori cakaju na uplatok,bohati,ktori si robia co chcu.Ozralci,aj mili sympaticki ludia,ale ti sa svojimi nazormi lisili diametralne od Vasich.A viete co,Egypt zu stoji na nasich hraniciach uz aby ste bol v Rusku.Kazdy,co le trosku normalne rozmyslajuci clovek,vie o co sa jedna
a kazdy vie ,ze tieto nezmysli moze vytvarat clovek,ktory nesmierne tuzi za diktaturou.
pani Veronika VEĽKÝ OBDIV | 12-09-2014 02:26:09
Veľký obdiv a rešpekt pred takouto babou.Má malé dieťa a toľko pochopenia a odovzdania pre druhých.Prial by som si mať kúsok z Vašej odvahy a LÁSKY. Srdečná VĎAKA!!!
00.12.09 2014-36,7645 | 12-09-2014 01:02:49
Premisa: Svet sa namiesto spájania rozdeľuje a jediný kto zo stáleho šírenia strachu pred teroristickou hrozbou profituje, je ZBROJÁRSKY PRIEMYSEL.
Kto vlastní zbrojársky priemysel???
Kto sa teší dosiahnutému úspechu???
Kto sú vlastne tí TERORISTI???
Pán Majko nám to ,,NEPOCHYBNE" VYSVETLÍ.
9/11/2001 | 11-09-2014 21:43:29
http://aac.slobodnyvysielac.sk/
.-.-.-.-.-.- | 11-09-2014 21:26:52

Blahoželám Vašej americkej demokracii k obrovským uspechol.K takým sa nedopracoval ani Josif Visarionovič v čase svojej najhoršej krutovlády.

Úvod
»
Zahraničné

Toto je krutá americká pravda: Celej spoločnosti hrozí rozpad a obrovská chudoba!
Pošlite nám tip
Autor George Packer odhaľuje kruté skutočnosti americkej spoločnostiAutor George Packer odhaľuje kruté skutočnosti americkej spoločnosti
pred hodinou

BRATISLAVA - Amerika je v rozklade. Spoločnosť sa rozpadáva a rozdiely medzi bohatými a chudobnými sa zväčšujú. Nikdy predtým neboli Spojené štáty tak ohrozené chudobou ako je tomu teraz. Až 50 percent obyvateľov je tak chudobných, že neplatia žiadne dane! Nová kniha amerického novinára odhaľuje temné zákulisie života najmocnejšieho národa na svete. A je to pozoruhodné čítanie.

Ideál slobodnej spoločnosti a demokracie v Spojených štátoch amerických je zrejme v troskách. Aspoň to tak naznačuje novinár George Packer z týždenníka New Yorker. Vo svojej najnovšej knihe Rozpad spoločnosti: Vnútorné dejiny novej Ameriky ponúka zaujímavý pohľad až do vnútra americkej spoločnosti. A vyzerá to katastrofálne.

Packer si zobral na mušku životy niekoľkých Američanov z rôznych úrovní spoločenského rebríčka. Za posledné tri až štyri dekády sa toho veľa zmenilo. Takýmto ambicióznym pokusom chce autor ukázať skutočný obraz životnej úrovne.

Krajina víťazov a porazených. Tak nazýva autor zatiaľ ešte stále najbohatšiu krajinu sveta. Ibaže víťazov je pár a porazených stále pribúda. A nie je cesty späť. Hrozí, že sa politický systém rozpadne. Môžu za to najmä politici.

Organizované peniaze ovládajú politikov, tvrdí novinár Toto je krutá americká

Amerike vládne „systémová kríza“, ako ju nazval autor. Ťažko si ju samotní občania pripúšťajú. Pravdou však zostáva, že až 50 percent Američanov je takých chudobných, že neplatí žiadne dane! Dokonca aj miestna mafia je na tom tak zle, že nemá komu brať. Packer takto tvrdo opisuje v knihe nepríjemné skutočnosti.

Keď sa väčšina občanov strednej vrstvy nedočká mesačnej mzdy, dostáva sa do existenčnej krízy, varuje novinár. Prirovnáva to k situácii vo Walmarte – najväčšom obchodnom reťazci. Všetko je lacné, ale zároveň aj platy sú nízke. Poctivé štúdium s výhľadom na dobrú prácu už dávno nie je realitou.

Krízu prehĺbila posledná hypotekárna katastrofa. Vláda tlačila banky, aby rozdávali hypotéky aj ľuďom, u ktorých hrozilo nesplatenie pôžičky. Keď následne spľasla bublina, mnoho dlžníkov sa dostalo do obrovských problémov. Banky utrpeli enormné straty, ktoré však vykryli peniaze daňových poplatníkov.

S tým súvisí aj hlavná kritika Wall Street. Vládu vraj ovláda úzka skupina finančníkov, ktorí prostredníctvom lobistov ovládajú politikov. Najhoršie na tom je fakt, že vyhliadky na zlepšenie sú mizerné. "Pocit samoty – izolovanosti duší, oklamaných inštitúciami, utláčaných mocou veľkých peňazí – vám prenikne pod kožu a zostane tam," napísal o knihe britský Guardian.

"Kniha začína ako hororová novela, ktorá to aj v určitom smere je," píše zase New York Times. Ihneď po vydaní kniha vyvolala obrovský záujem, pretože predkladá verejnosti veľmi neutešený stav americkej spoločnosti. Dočkala sa veľkej pochvaly, ale zároveň aj kritiky.
Vy dvaja a ja | 11-09-2014 20:48:47
No ku komu sa z Vás prikloniť. Jeden ťahá na západ druhému trčí zo zadku Rusov iba bodka. V tomto peknom upršanom dni máte vlastne pravdu obama pardon obaja. Ale aj obaja trepete nepodložené nezmysly, asi máte suchoty - v pohári. No - na zdravie . Dám si ešte zo svojho čara (vína pozn. autora) a hneď sa mi zdá že tu je najlepšie. Bodka-čiarka-prepínam.
Tak neblbnite, sú tu ľudia.
,-,-,-, | 11-09-2014 20:34:50
Príjemný večer do zahraničia. Treba si nájsť tento článok a pozdravte Vašich kapitalistických hrdlorezov a kámošov imperialistov.

Toto je krutá americká pravda: Celej spoločnosti hrozí rozpad a obrovská chudoba!
lubo | 11-09-2014 20:33:44
politolog, siritel osvety, psycholog, mierotovorca, otvaratel oci, neni to sam Voloda?
lubo | 11-09-2014 20:31:36
dolezity je obsah nie forma . . .

PS:píšem zo zahraničného zariadenia, kde je automatická oprava textu, preto mi to niekedy opravuje na nezmysli, pokiaľ si to neskontrolujem, občas z toho vyjde celkom nezmysel...
Mrzí ma ale, že Vás zrovna na zaujalo toto, že ste napríklad nezkritizoval to vymývanie mozgov, čo tu predvádza ten bodkovaný pán...
.-.-.-. | 11-09-2014 20:30:48
No podľa Vašeho vyjadrovania Ste už fakt zrelý na odborný lekársky dohľad. Strácate súdnosť, nasledujú cholerické výbuchy, Vaše nenormálne reakcie s nastupujúcimi poruchami ovládania sa,...... s Vami sa ťažko diskutuje keď máte sklony k diktátorstvu.Pardón, Vy to voláte americká demokracia.....
Lubo.... | 11-09-2014 20:13:28
...Ty przniteľ slovenčiny.
Lubo | 11-09-2014 18:49:34
Bodkovany, Vy ste chory...daj sa liecit ti Konev
.-.-.-.-.-. | 11-09-2014 18:36:39
Ak Vám lepšie vyhovuje , Líbya, Egypt - kam Vami oslavovaní amíci s pomocou EU zaviedli demokratické poriadky, prajem šťastnú cestu. Ak Vám vyhovuje Islamský štát- nech sa páči. Ja sa predsa radšej rozhodnem pre boľševické Rusko.
pre bokovaneho | 11-09-2014 12:46:08
Jedinou tvrdou realitou je co?Velkorusko a my v nom?
.-.-.-.-.-.- | 11-09-2014 12:02:39
Vážený pane, buď nechcete, alebo nedokážete vnímať tvrdú realitu. To nie je môj, ale Váš problém. Prajem Vám šťastnú cestu na demokratickú Ukrajinu, ale aby Ste nemohol povedať že som sviňa prajem Vám aj šťastný návrat.Síce do Ficolandie, ale vždy lepšie ako Ukrajina.
pre bodkovaneho | 11-09-2014 08:25:40
Na celom svete nie je momentalne vacsi nacionalizmus,ako v Rusku.Putin neustale hovori o Velkorusku,mozete mi teda ako velky milovnik Putina ,co tym mysli?Napr na Slovensku je momentalne tiez ultrapravicove hnutie,jeden z nich je dokonca zupan,pytam sa Vas,moze k voli tomu nejaka cudzia krajina zasahovat do diania na Slovensku,tak ako to Rusko robi z Ukrajinou?O co Vam vlastne ide ?Drviva vacsina ludi,je spokojna s demokraciou,ked sa Vam nepaci zit v demokracii,demokracia Vam dava moznost vybrat si krajinu podla svojho gusta.(pravdu povediac velky vyber uz nemate)Samozrejme ,potom by ste clanky takehoto typu pisat nemohol.Tento konflikt sa neda vyriesit vojnou.A zacina si to uvedomovat aj Putin.Takze nerobte z nas vsetkych blbcov.
.-.-.-.-.-.-. | 11-09-2014 05:33:19
Len táto Vaša zlatá demokracia príde na Ukrajine k moci, začnete velebiť komunistov v ČSSR. Len si to dobre Vy páni demokrati prečítajte akej skutočnej čvargy a svoloče a zločincov sa zastávate.Rusov osierate a nás by Ste najradšej videli v pekle. Prajem Vám príjemné čítanie a husou kožou.

Ukrajinská ultrapravica baží po moci
#voľby #ultrapravica #Ukrajina #Pravý sektor
Boris Latta | 10.09.2014 08:47

Sloboda, Baťkivčina a najnovšie Pravý sektor Dmitrija Jaroša bažia po moci. Tým viac, čím viac sa blížia ukrajinské mimoriadne parlamentné voľby stanovené na 26. októbra. Situácia v Donbase sa tak stáva výhodným artiklom v boji o voličské hlasy.
Vytlač článok
Vytlačiť
Baťkivčina, Ukrajina, parlament
Poslanci politickej strany Baťkivčina v ukrajinskom parlamente.
Autor: Reuters, GLEB GARANICH

„Sme pripravení urobiť poriadok v krajine a v plnom rozsahu využiť plody ľudovej revolúcie, prísť do Kyjeva a povedať, čo si myslíme,“ ohlásil ultranacionalista Jaroš jednu zo svojich téz v predvolebnej kampani, ktorá sa nedávno začala. „Ľudia na juhovýchode umierajú a zločinci v Kyjeve nezásobujú vlastencov zbraňami,“ konštatuje sa na internetovom portáli Pravého sektoru.

„V Európe by takúto extrémistickú stranu zakázali,“ reaguje renomovaný ukrajinský politológ Michail Pogrebinskij o. i. na zákon presadzovaný Pravým sektorom, podľa ktorého právom každého Ukrajinca by malo byť vlastníctvo a nosenie zbrane na verejnosti. O tom, kto bude schvaľovať zákony, musia rozhodnúť samotní ukrajinskí voliči. O ich hlasy sa však čoraz viac usilujú bojovať nacionalisti, ktorí zrovnali so zemou Slaviansk a Kramatorsk a ani dnes neberú vážne prímerie a rozkazy z Kyjeva. Ako v tejto súvislosti tvrdí väčšina analytikov, Kyjev tak musí platiť za svoje dlhy. Zatiaľ sa navonok tvári, že nič nie je zlé na plánoch jarošovcov a im podobných.

„Pochopiteľne, že prezident Porošenko, šéf parlamentu Turčynov, ako aj premiér Jaceňuk nemôžu nič robiť s Pravým sektorom, ktorý ich podporoval na Majdane. Napríklad ho nemôžu postaviť mimo zákona. A tak v budúcnosti bude strana extrémistov kompromitovať parlament,“ pripúšťa politológ Leonid Poľakov. Vlažný prístup vládnej moci v Kyjeve k ultranaciona­listom môže signalizovať podľa viacerých aj ukrajinských pozorovateľov dve veci: jej neisté postavenie a politickú nezrelosť, ak nie celého politického systému, tak aspoň parlamentu. Aj ďalší nacionalistickí hráči, napríklad v strane Sloboda, bažia po moci. Lenže už pred štyrmi rokmi Európsky parlament stranu charakterizoval ako „xenofóbnu“ a „antisemitskú“. Boli to napríklad jej poslanci, ktorí v rámci „parlamentnej demokracie“ vypoklonkovali zo snemovne komunistov a dnes tlačia na súd, ktorý rozhoduje o ich osude v parlamente.

Všeobecne sa zatiaľ očakáva, že parlamentné voľby vyhrá Blok Porošenka, ktorému šéfuje Jurij Lucenko, najnovšie známy viacerými škandalóznymi vyhláseniami. Loviť by strana mala v liberálnych vodách. Podľa odborníkov sa však k liberalizmu hlási približne iba 30 percent spoločnosti. Aj preto sa práve Porošenko ponáhľal s vyhlásením predčasných volieb.

„Čím dlhšie by sa odkladali, tým viac by boli horšie prezidentove výsledky hlasovania. V prvom roku mandátu hlavy štátu jeho rating vždy zaznamenal pokles. Bolo to v prípade všetkých doterajších ukrajinských prezidentov,“ upozornil politológ Vladimir Fesenko.

O volebné hlasy sa pobije aj nezávislý poslanec Oleh Laško, ktorý má veľmi blízko k Pravému sektoru. „Aj keď je v úlohe neskrotného banditu, očakáva sa, že môže získať až desať percent hlasov,“ predpovedá politológ Pogrebinskij šance „hrdinu“ škandálov v parlamente a sponzora práporu Ukrajina. Ambície vo voľbách neskrýva ani strana vedená exministrom obrany Anatolijom Geraščenkom, ktorú tvoria podľa politológov „rusofobi s teroristickými maniermi“.

K volebnému cieľu pôjde samostatne aj Jaceňuk a Tymošenková. Naposledy menovaná sa už chystá v Kyjeve spustiť tzv. protimajdan s cieľom prilákať rozčarovaných Ukrajincov. A tých je čoraz viac. Hlavným cieľom Tymošenkovej však zostáva celonárodné referendum o vstupe do NATO. A to napriek signálom z Bruselu, že ide o predčasný krok. Napokon o tom, akú predstavu o mieri na Ukrajine ma Tymošenková, svedčia jej slová zo záznamu súkromného telefonátu. Podľa nej treba na Donbas zhodiť atómovú bombu. Ako bude Donbas hlasovať, a či vôbec bude, Tymošenkovú zatiaľ nezaujíma.

A tak v novom 450-člennom parlamente budú mať podľa doterajšieho vývoja prevahu radikáli. O nejakom zoskupení širokospektrálnych síl na pôde snemovne zatiaľ niet ani stopy.
Rusi sa s nami hrajú ako mačka s myšou | 10-09-2014 23:39:28
ubrali nám plyn/zatiaľ 10-20%/a počkajú či budeme takí hrdinovia že hoci nám bude chýbať,budeme ho reverzným tokom posielať na Ukrajinu - to ešte bude iné divadlo..
MsBP??? | 10-09-2014 22:36:43
Robko trochu si zaspal v čase, náš skvelý primátor a psyslanci to už stačili predať PENTE, pardón teraz je to ENARGETIKA Spol. Riť. Otv. Sic máme geoteplo, ale obávam sa že to nebude
stačiť
Robo Horvath :( | 10-09-2014 21:24:37
A uz to zacina. Skurvena politika zacina prinasat svoje ovocie a obyvatelia to trpko a chladno pocitia a este si aj priplatia. Treba sa sa alternativne zariadit a pripravit na zimu. Dufam ze aj MsBP je na to pripraveny a ze obyvatelia v nasom meste nebudu mrznut.

http://www.topky.sk/cl/10/1423245/Slovensko-zaznamenalo-pokles-dodavok-plynu-z-Ruska--Co-sa-deje-
.-.-.-.-.- | 10-09-2014 19:26:15
A to Tí zástancovia demokratickej Ukrajiny s plnými ústami drístov ešte netušia, že slová gen.Vojteka sa plne naplnia. Premenené na drobné. Boeing 777 zostrelila ukrajinská stíhačka kanónom ráže 30 mm. Čo po tej tragédii nastalo všetci dobre viete. Hrôza. Len preto, že všetko zavinilo Rusko.Keď sa preukáže opak,bude Ukrajina za všetko zodpovedná. Vy slávni obhajcoviA Ukrajiny. Dúfam, že potom v rámci demokratických pravidiel odplávate na večné časy do riti.A nebudete znečisťovať vzduch Vašimi nezmyslami.
držte si klobúky,ideme z kopca | 10-09-2014 15:53:49
spravy.pravda.sk/ekonomika/clanok/329489-rusi-priskrtili-poliakom-plyn-podla-kyjeva-to-rusi-revez/
svetielko nádeje | 09-09-2014 03:26:15
zajatci
ww.youtube.com/watch?v=kng-ehttps://wG2TDoU
odkaz tzv. európanom
https://www.youtube.com/watch?v=V6R5MLflMAY
Od východu smerom na západ prúdi nelineárne svetlo, ktoré obaľuje Zem špirálou smerujúcou ku stredu. Tým mení, miesi, reštrukturalizuje, kyprí rôzne miesta na planéte. Rekalibruje rebríček hodnôt, kladúc na prvé miesto dôležitosť lásky. Empatie, ľudskosti, mieru, slobody. Od južného k severnému pólu priteká nelineárnym tunelom času nelineárne svetlo a rozpúšťa nevedomie i nevedomosť. Od západu k východu je to neviditeľná špirála, ktorá bude meniť myslenie ľudí v najviac energeticky zatemnených miestach i hlavách. Pohľad na všetko čomu človek odmietal porozumieť. Je to energetická vibrácia bieleho svetla jednoty /frekvencia lásky/, ktorého zámerom je uvedomenie si dôležitosti duchovných tradícií a tým i duchovných energií, ktoré v nevedomosti človek odmietal. Dôležitosti väzieb nielen rodinných /rodové statky/, ale i nikdy nepretrhnutých nitiek /pupočnej šnúry/ s galaktickou rodinou. Sú to informácie, ktoré máme v bunečnej pamäti.
Je čas návratov. K sebe, k myšlienkam, ktorými budeme budovať každým prítomným okamihom už nie labilné a lavírujúce domčeky z karát, ale pevné múry svojho domova naplneného empatiou. Láskou, ktorou sme.
Ilona
Zdroj: FB, autor textu Ilona Pálušová
svetielko nádeje | 09-09-2014 03:26:15
zajatci
ww.youtube.com/watch?v=kng-ehttps://wG2TDoU
odkaz tzv. európanom
https://www.youtube.com/watch?v=V6R5MLflMAY
Od východu smerom na západ prúdi nelineárne svetlo, ktoré obaľuje Zem špirálou smerujúcou ku stredu. Tým mení, miesi, reštrukturalizuje, kyprí rôzne miesta na planéte. Rekalibruje rebríček hodnôt, kladúc na prvé miesto dôležitosť lásky. Empatie, ľudskosti, mieru, slobody. Od južného k severnému pólu priteká nelineárnym tunelom času nelineárne svetlo a rozpúšťa nevedomie i nevedomosť. Od západu k východu je to neviditeľná špirála, ktorá bude meniť myslenie ľudí v najviac energeticky zatemnených miestach i hlavách. Pohľad na všetko čomu človek odmietal porozumieť. Je to energetická vibrácia bieleho svetla jednoty /frekvencia lásky/, ktorého zámerom je uvedomenie si dôležitosti duchovných tradícií a tým i duchovných energií, ktoré v nevedomosti človek odmietal. Dôležitosti väzieb nielen rodinných /rodové statky/, ale i nikdy nepretrhnutých nitiek /pupočnej šnúry/ s galaktickou rodinou. Sú to informácie, ktoré máme v bunečnej pamäti.
Je čas návratov. K sebe, k myšlienkam, ktorými budeme budovať každým prítomným okamihom už nie labilné a lavírujúce domčeky z karát, ale pevné múry svojho domova naplneného empatiou. Láskou, ktorou sme.
Ilona
Zdroj: FB, autor textu Ilona Pálušová
anonym | 07-09-2014 21:37:39
https://www.youtube.com/watch?v=-48kh4JMusY
pre bodkovaneho | 07-09-2014 19:34:42
Nechceli a nevyhlasili uz aj separatny stat?Tak to Gase neobracajte vsetko naopak.Islo o to,ze zostanu sucastou Ukrajiny,o tom to vsetko bolo.Precitajte si co ste sam napisal,Takze ziadny separatny Stat!!Kolko mrtvych,Kolko znicenych existencii,kolko nenavisti a zloby a mohli to mat hned a bez bojov.Takte nerobte z nudze cnost.Svoje demokraticke prava mali aj pred povstanim,este raz,chceli sa odtrhnut öd Ukrajiny a to sa im nepodarilo.Vacsie pravomoci,to je O.K.A zelam im to,hlavne ze budu mat mier.
Lubo | 07-09-2014 18:26:43
Tazko s ludmi ktori rozmyslaju ako v 70-80 rokoch nic nenarobite, za bolsevika to boli najvacsie svine a donasaci...
.-.-.-.-.-.-.- | 07-09-2014 17:15:55

Kolo scete, toľo scete: dohoda o Východnej Ukrajine je na svete. No a Kijev musí uznať plne demokratické práva občanov vlastnej krajiny. Vás to určite ništ nehovorí


Znenie dohody:

Zaistiť okamžité obojstranné prímerie
Zaistiť overovanie stavu prímeria pozorovateľmi OBSE
Previesť decentralizáciu moci, ktorá umožní dočasnú miestnu vládu v oblastiach Donecka a Luhanska na východe Ukrajiny pod špeciálnym štatútom
Zaistiť neustále aktívne monitorovanie OBSE na rusko-ukrajinských hraniciach spolu s vytvorením bezpečnej zóny v pohraničných oblastiach
Okamžite prepustiť všetkých zajatcov a nelegálne zadržané osoby

Schváliť zákon proti stíhaniu a trestaniu ľudí zodpovedných za určité udalosti v Doneckej a Luhanskej oblasti Pokračovať v inkluzívnom národnom dialógu
Podniknúť kroky na zlepšenie humanitárnej situácie v Donbase (Donecku a Luhansku)


Zaistiť skoré miestne voľby v Donecku a Luhansku.


Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/7370534/ukrajina-slubila-uznat-luhansk-a-doneck-dohodu-ohrozuje-palba.html#ixzz3Cdua6B2s
pre bodkovaneho | 07-09-2014 17:01:12
Co Vy TU trepete dve na tri a snazite sa tu Rusko predat,ako idealnu krajinu,Vy ste sa nacisto zblaznil jedna diktatura je to ,nic ineho,a potom co hned do toho miesate Obamu a Fica a zidobolsevizmus a co ja viem co vsetko.Vovocka Putin,ked to len citam,uz mi je zle,a zase USA a potom IS ked ste toho nazoru,je Rusko zachrani svet,tak prosim,mne Rusko stacilo v 68 roku,to je totizto datum,kde nas Rudi vrhli do doby Temna a nadledky pocitujeme az doteraz.Ukrajina je suverenny stat,nejde Vam to hlavy.A zistite si,co znamena slovo imperializmus,presne tak sa Rusko chova,o nic lepsie ako USA.A to je vsetko..Vase ody na Rusko a hlavne Putina,si mozte vychvalovat Kollo chcete
Lubo | 07-09-2014 15:43:20
Skusim este raz, naco chodit do bruselu? Ved aj v seredi zijem ako obcan eu a ty takisto, to je co? :) podporujes eu svojimi prispevkamy vo forme dani, odvodov. Takze dakujeme :))
,-,-,-,-,- | 07-09-2014 15:05:35
pre Luba. Ak Ti raz Islamisti narazia kôl do riti, dúfam že posledné čo stihneš zvresknúť bude zase: Dasvidánia boľševik a ivzviníte.
Keď Ti je dobre v tej únii tak si bež do Bruselu.
Veď milujú vojnu, vraždenie, nespravodlivosť, podrobovanie si národov Východnej Európy. Takže bež si za svojimi.Dlho to nepotrvá a pošleme ich aj zo SLovenska do riti. TY to aj tam nepochopíš prečo, ale údajne Boh odpúšťa. TAkže máš štastie.
Lubo | 07-09-2014 12:15:26
Pre bodkovaneho, naco by som chodil do kyjeva? Mne je v Eu dobre, citim sa v nato bezpecne, to vy mate problem, dasvidania bolsevik
.-.-.-.-.- | 07-09-2014 12:10:26

Pre 07-09-2014 11:58:26

Na rozdiel od Teba je moja šedá kôrová mozgová v úplnom poriadku. Ale Tebe už asi nie je pomoci. Trepeš dva na tri ako delegáti zjazdu Boľševickej partaje.|
.-.-..-.-.- | 07-09-2014 12:05:17
MIlý Lubo, musím Vás hlboko sklamať. Politruci boli vždy moji najväčší nepriatelia.Boli to väčšinou pitomci hrubého zrna.Veď sa školili v kukuričáku.Oni na rozdiel od nás aktívnych na Západnej čiare len kecali.V pohode sopm ich trpel, ako väčšina Slovákov trpí Dzurindovcov, Fígeľovcov a čo ja viem akú inú čvargu. Ale VY keď Ste taký múdry, choďte do Kijeva. Letenku Vám v pohode zaplatím,prílet na Boryspoľ, odtiaľ 18 km do centra Kijeva. Domov to máte lepšie z Letiska Žulany/ priamo v meste Kijev/ v Užhorode podľa sily vetra za 2-3 hodinky, potom pohoda autobus do Michaloviec, alebo vlakom do Čopu odtiaľ priamo Blava. Potom proti Vášmu komentáru nebudem absolútne pindať .Lebo komentovať miesta, kde som bol len prstom na mape je.... ako lízať cez sklo med. Ja som tam na rozdiel od Vás žil skoro 5 rokov, tak viem na rozdiel od Vás čo píšem a hovorím. TAkže ta najprv vybehnite a potom určite nebudete ľudí ohlupovať demokraciou EÚ.
Do pobačénia.
re pre bodkovaneho | 07-09-2014 11:58:26
Preco svoj nazor pridate ku vacsine a nemate svoj vlastny?Ani vacsina nezarucuje ze je to spravny nazor!Fico povedal,ze ma vyhrady a bude si ich uplatnovat v sankciach proto rusku!Dosrany Fresso ihned reagoval,ze nema mandat a ide proti politike EU!Cesi to zobrali ako samozrejmost a nerobia z toho senzaciu ved by sme isli sami proti sebe!Tu je vudiet aka je demokraticka a vlastenecka akoze pravica na slovensku!Vsetci ti ktorim sa strkas do analu ta maju v p.....i!Nevidis to,lebo si akurat strceny vo vnutri.Vylez von a zacni vnimat realitu ak mas cim!Ani slavna EU nemala vyhrady voci Ficovym antisankciam!
lubo | 07-09-2014 07:48:11
Pre bodkovaneho, my zijeme v nato, ste si este nevsimol? Ci Vas politrukov to ucia ignorovat?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-09-2014 02:47:59
.-.-.-.-. | 07-09-2014 01:52:47 | - nie je uplne normalne, ze na temu maju rozni ludia rozne nazory?

;-)
.-.-.-.-. | 07-09-2014 01:52:47
A ja zase nechápem, prečo nežijete v USA alebo v centrále NATO. A čo poviete na tie Ficové slová o vstupe Ukrajiny do EÚ a NATO.To je myslím to podstatné v tejto debate.
pre bodkovaneho | 06-09-2014 19:52:52
Vovocka Putin,to hovori za vsetko,Nechapem,ze este zijete na Slovensku.
Robo Horvath | 06-09-2014 18:12:58
pre 06-09-2014 18:02:09 tak tak veru tak, este zaplaceme
,-,-,-,-,- | 06-09-2014 18:02:09
Tá banda z EU bude prosíkať na kolenách Vóvočku Putina, aby banditov z Islámskeho štátu zastavil. A Tí hajzlíci ho ešte posielajú do pekiel, že pomáha Asadovi. Uvedomte si, že ten ebil Obama sa postaral o prevrat v Egypte a Líbii a dôsledku sú tu. A o tom že zavraždil Husajna ani nehovorím. Dôvod? Zbrane hromadného ničenia/ najmä chemické/. Tá poločerná opica Obama ich do dnešného dňa NENAŠLA!!!! Capíto????? Vy demokrati z EU !!!!!!!!
,-,-,-,- | 06-09-2014 17:52:49
Patrne asi neviete, kde je sever, juh západ a východ. A Vy ssi patrne asi s tými Vašimi slinami zalepujete očí. Takých ako Ste vy a súdruh Fico vôvec nemám v láske, ale rešpektujem VAše názory a nebudem na Vás pľuť. Dúfam, že Ste počúvali Váš dnešný príhovor Vášho židoboľševického zradcu Fica na adresu Vašej milovanej Ukrajiny EÚ a NATO. Ukrajina podľa jeho výsosti predsedu vlády do EÚ a NATO ani zhodou nešťastlivých okolností nepatrí. Je to prvý krát, čo s tým židoboľševikom súhlasím. VY demokrat, chopte pušku a behom do prvej línie NATO.Dajú Vám čestný metál in memoriam. Vy geroj, keď tak mudrujete tak bežte proti medveďovi. JA na rozdiel od Vás som budoval skutočnú republiku a všetkých. Vy len drístate keci a blbosti, presne ako tá banda príživníkov z EU.
pre bodkovaneho | 06-09-2014 15:01:24
Strieka Vam slina z ust ,alebo sa este ovladate.Hajdi do Ruska s Vami.Skoda casu sa vobec s Vami bavit.
Peter | 06-09-2014 09:48:17
Presne tak,ak voleni rozhodnu o komvencnej vojne o co sa silou ,mocou snazia,tak do prvej linie s nimi,a je jedno ci Obama,Barosso alebo Merkelova!!Treba sa orientovat na tu bandu co sa snazi zalozit islamsky stat a vrazdi na desiatky nevinych muzov!A prizvat aj Putina a Cinanov ti nerozpravaju do vetra ale konaju a razne!
,-,-,-,-,-,- | 06-09-2014 09:18:55
Takže zbohatlícka banda z EÚ , imperialistická banda zločincov a vojnových štváčov začala proti Rusku vojnu. Zatiaľ len studenú. Keď dôjde na zbrane, do prvých línií pošlú iných. A tie svine Barroso a spol.si budú naďalej krochtať vo svojich svinských válovoch a drístať o demokracii. A nájde sa pár debilov, ktorí povedia, že demokracia je už len to, že sem môžem písať. A na Slovensku okrem vybranej židoboľševickej šlachty na čele s Ficom bude zbytok zdochýňať ako Vaši pradedovia resp. dedovia na Piave za Franza Jósefa. Možno sa Vám raz otvoria oči. Viem, že nie je žiadny veľký výber, ale radšej medveď ako strýček Tom.

.-.-.-.-.-.--.-.- | 05-09-2014 10:32:00
Vy milovníci amerických imperialistov a zložincov,len sa pozrite s akým nadšením vítali tých Vašim miláčikov z NATO na Britských ostrovoch.

NEWPORT - Hlasné skandovanie, megafóny, bubnovanie, prenikavé zvuky a stovky protestantov s transparentmi proti NATO v rámci summitu, ktorý sa koná včera a dnes v Newporte. Wales je svedkom jednej z najväčších demonštrácií, akú generácia svetových lídrov v rámci summitu zažila.

Už od 30. augusta sa ľudia hrnú do južného Walesu na medzinárodný mierový pochod proti summitu Severoatlantickej aliancie v Newporte. Tábor mieru a protesty sa oficiálne začali v deň summitu.
pre anonym | 04-09-2014 22:14:31
zopár fotečiek od bratov čechov
https://www.youtube.com/watch?v=vjsWQCeNQA0&app=desktop
.-.-.-.-.-.- | 04-09-2014 20:11:52
Kde sa hrabú feťáci zo Seredi. Havel už v 1968 schovával pytel/mech/ maryšky. Samozrejme že Gorby sa súdruhom z Československa ospravedlnil za okupáciu. Škoda že nedodal, že keď sa tesne za internacionálnej pomoci Sovietskeho zväzu pokúšal minister zah. vecí prof. Jiři Hájek dostať k rečníckemu pultu, samotní američania mu v tom zabránili.A žiadny západ nám neprišiel na "pomoc".Samozrejmé, lebo musel rešpektovať Postupim. A plne ho aj rešpektoval. Gorby vypustil z fľaše Gína.Rozpad ZSSR, a Západ si nás rozobral coby dup. Len naivný snílek si môže myslieť, že Ruský medveď si na hranice pustí NATO.To sú fakt niektorí padnutí na hlavu? A sankcie.K smiechu.Rusi dovážajú od iných a výrobcovia v Európe sú v prdeli a pôjdu ešte hlbšie.A komu že sa tí sráči z NATO budú vyhrážať a komu diktovať? Rossii? Asi padli z jahody, ale presne na lebinu. TAkže prajem Vám príjemnú debatu o demokracia a banditovi Porošenskovi, bývalému ministrovi Janukovičovej vlády.
anonym | 04-09-2014 19:41:18
Zopar foteciek z poslednej navstevy bratov Rusov u nas.. kto sa nepouci z historie, je odkazany si to prezit znova:

http://static.trololol.cz/img/content/1/1393774523_9babc547.jpg
gulak | 04-09-2014 17:28:17
Je to špinava vojna,pri ktorej umierajú nevinní civilisti,to že Ukrajina je huckaná proti Rusákom(špinavými amíkmi),je jasná vec,len imbecil to nechápe,v živote by sa sama Ukrajina nepostavila proti Rusku,je zaujímavé,že počas tejto hnusnej vojny utieklo z Ukrajiny do Ruska okolo 800 000 ľudí.Tvrdí sa,že iskričku vojny zapálilo Rusko anexiou Krymu,teoreticky je to pravda,ale neviem si predstaviť,že by Rusáci svojvoľne(bez zase nejakej špinavej dohody s USA) anexovali Krym...no a Ukrajina to je tiež umelo vytvorený
štát...Kyjev ..to bola najprv Slovanská osada,ktorú v r.882 dobyl knieža Oleg z Rurikova...Kyjevské kniežatá boli Rusi...a nie žiadny Ukrajinci...odjakživa to bola Kyjevská Rus a nie Kyjevská Ukrajina..
Lubo pre pre lubo | 04-09-2014 15:19:11
Ked uz chcete poucat o gramatike, najdite si tych 6 chyb v prispevku a opravte ;) farizej, ale k veci, nepochybujem o tom, ze vsetci tito proruski internetovi demonstranti uz maju zbalene a idu bojovat za Volodu a novorusko proti zlej eu a usa, inak ste len obycajni gargaji a taraji...
ako to vidím ja | 04-09-2014 09:56:16
myslím si,že táto situácia vznikla narušením určitej pomyselnej rovnováhy,ktorá bola nastolená novým geopolitickým rozdelením sféry vplyvu v Európe v r.1989 na schôdzke na Malte medzi Bushom a Gorbačovom,kde boli dohodnuté zmeny,ktoré veľmoci viac menej dodržiavali na základe dohôd z Jaltskej konferencie v r.1945 medzi Stalinom,Churchillom a Roosveltom.Jaltská konferencia v podstate rozdelila sféry vplyvu medzi tzv.Západom a Východom,ktoré sa od r.1945 nezmenili a obe strany ich aj tolerovali/viď.Maďarsko 1956,Československo 1968,Poľsko 1981/,keď Západ nechal Rusov spraviť si poriadok na "vlastnom"dvore a vojensky nezasiahol.
Konflikty medzi USA a ZSSR sa odohrávali na Blízkom východe,v Afrike,ale aj v Latinskej Amerike,kde súperili o každý štát kde by mohli ovládať príslušný režim.
Situácia sa dramaticky zmenila po r.1989/schôdzka Bush-Gorbačov/,kde došlo k novému prerozdeleniu a posunu hraníc medzi Západom a Východom a následne rozpadnutiu ZSSR,ktorého najsilnejší nástupník - Rusko prišiel o pobaltské štáty a celú strednú Európu.Avšak ani toto nebol koniec zmien a postupne sa do sféry vplyvu Západu/aj vojensky - NATO/začala dostávať aj Ukrajina a myslím,že toto bol ten zlom aj pre Rusko.
Inak pre všetkých ktorí si myslia,že proti nejakým ruským žoldnierom bojuje prostý ukrajinský ľud,sú na veľkom omyle - operácie sú konzultované americkými poradcami CIA,to priznala aj Ukrajina aj USA,takže vlastne na Ukrajine sa bojuje o budúcu podobu mapy Európy.
anonym | 04-09-2014 07:45:37
Ukrajina zabrala Rusom ich uzemie,Ukrajina podnecuje vojenske povstanie v Rusku,zasobuje to povstanie zbranami a financuje ho.Nie je to tak,pan Jozef a Vam podobni.Mili madarski spoluobcania referendum,vidite kolko privrzencov mate na Slovensku (vsetko myslene ironicky)Ja osobne vidim roztahovacnu politiku Ruska,ktora este neskoncila.Strach uz maju Estonci,Lotisi a Litva.Je uplne fuk,aka vlada je na Ukrajine.
awakening | 04-09-2014 00:34:59
Priatelia, som veľmi potešení že nie som sám, konečne sa
prebúdzame. Skutočná pravda už sa nedá skrývať (zverejnené videá a výpovede...) len ten kto nechce hľadať a prijať skutočnú pravdu a nie tú pokrivenú ktorú sa nám snažia podsúvať, ako to vyhovuje tým čo vlastnia médiá tv, noviny a podobne a netrpia selektívnou hluchotou a slepotou Vám všetkým zo srdca ĎAKUJEM.
pre: lubo | 03-09-2014 23:47:18
Drahy Lubo prave ste si sam sebe odpovedali. Vasa gramatika jasne poukazuje na znizeny koeficient IQ ktory poukazuje na vasu neschopnost byt minimalne na urovni ziaka 4 triedy na zakladnej skole. Je logicke ze vase nadobudnute informacie o diani vo svete su pre vas matuce a zlozite. V tychto pripadoch by ste mali uprednostnit nieco na rovakej urovni ako napriklad debata o futbale. Tam by ste mohli k danej veci aj nieco trefne napisat.
Lubo | 03-09-2014 22:23:39
Zaujimalo by ma ci su niektori ludia tak sprosty alebo plateny...
zas ja | 03-09-2014 22:10:11
Francuzi sice stopli lode ale co sa nepise je ze peniaze ktore boli pouzite na stavbu lodi zaplatime my vsetci. Takze zbrojarenske firmy zarobia tak ci tak a my z eu im to preplatime.

Dnes sa vo svajciarsku konalo stretnutie medialnych a filmovych skupin. A ukazalo sa ze spojene staty su nespokojne s tym ze ich kulturne filmy su minimalne prezentovane v europskych tv. A ziadaju aby sa domace TV navysilo ich kinematografiu.

Demokracia v pohybe....
Jozef | 03-09-2014 21:36:18
tento premier je ....
tolko k nemu.
A teraz k lodiam - prva uz je v RF a dalsie dve sa dokoncuju.
A okrem toho, Ukry makaju vo svojich vojenskych fabrikach aj nadalej pre RF. A vagony nalozene voj. materialom putuju aj nadalej do Ruska.
Poliaci svoj tovar pre RF prebaluju v Bielorusku, Cesi v Kazachstane... atd.
A my, predavame Ukrom plyn z Ruska, len z druhej strany, od vcera spatnym tokom. Aj napriek tomu, ze cokoladovy zajac schvalil zakon o moznom odstaveni tranzitu do EU.
Dve správy | 03-09-2014 21:22:22
Zlá - premiér zabudol na rok 1968 a tragédiu pre nás s tým spojenú
Dobrá - aj Francúzi pozastavili predaj vojnovej lode Rusom
.....spletajte svoje konšpirácie ďalej, len nezabúdajte kto sme, kam patríme a kam chceme ísť.
anonym | 03-09-2014 21:04:28
Čo to tu píšete, veď jasne bolo na začiatku povedané, že na Ukrajine radoví občania bojujú za demokraciu.
Jozef | 03-09-2014 19:54:31
Milos, v porovnani s Ukrajinou su nase zabomysie vojny srandou.
Tam vlada posiela zoldakov, aby zabijali svojich vlastnych obcanov. A teraz, ked Ukry zistili, ze sa im zoldaci vymykaju z ruk tak su nestastni.
Stracaju uzemie za uzemim a najlepsi sposob, ako sa zbavit teraz uz nezelanych zoldakov, je nechat ich vykupat sa vo vlastnych sr....ach.
Viedel som doteraz uz prilis videi, ktore ukazuju to, co sa tam skutocnee deje. Ti zli "separatisti" sa spravaju k zajatcom ludsky, osetria ich, nakrmia a pokial to nie su "na kontrakt", tak obycajnych brancov posielaju humanitarnym koridorom domov k mamkam.
Toto "karatelnije" nerobia.
pre: Ma | 03-09-2014 18:16:58
Nemyslim si ze rusko potrebuje rozsirovat svoje uzemie. Nema dovod. Lezi na najvacsich nerastnych zdrojoch ktore este sa este ani nezacali tazit.
Namiesto toho amerika je uz znacne obrobena a neponuka do buducnosti to co ma rusko. A co sa tyka bridlicoveho plynu tak to ukaze cas ake dosledky si tazba vyziadala.
Amerika bojuje dolarom - papierom ktory si tlaci podla potreby.
Tu je jedina moznost ako tak vratit na par rokov svet do rovnovahy a to je ina celosvetova mena.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-09-2014 15:35:36
pravda | 03-09-2014 15:27:48 | - obe strany maju mocenske ambicie a teritorialne naroky. Obidve strany su zhruba rovnako silnymi mocnostami a Studena vojna stanovovala jasne hranice a manitinely, ktore viac menej vo vlastnom zaujme respektovali vsetci.

Dnes je situaci ina. Nadprodukcia a nevyhnutnost zvysovania spotreby k prezitiu spolocnosti, minanie nerastnych surovin, energetickych zdrojov a sustavny tlak ekonomiky ktoru sa nedari oklamat ani tym najbohatsim sposobuju nastup urciteho chaosu a stav, kedy ide o utrhnutie si svojho zvanca za kazdu cenu.

Spytam sa, nevidite paralelu nielen z globalneho pohladu, ale aj pri diani v EU, nasej krajine, ci v meste alebo dedine? ;-)
pravda | 03-09-2014 15:27:48
Porovnavat svajciarsko moze len clovek bez znalosti. Krajina ktora bola v druhej svetovej vojne ako zberna vsetkeho nakradnuteho z celeho sveta a vdaka tomu je tam kde je. Statut neutralna znamena vy bojujte a nam davajte svoje peniaze do opatery.
Problemom je NATO a jeho agresia. Amerika a jej tzv. demokracia neuznava inu ideologiu ako tu svoju korporatnu.
Vcera som cital na NY TIMES ze rusko ma vojensku prevahu kedze v rusku je povinnna vojenska sluzba a ludia maju armadne skusenosti. A tiez dodali ze rusko a cina maju tichu dohodu o obrane svojich statov.

Mysliet si ze eu a nato maju zaujem ukrajinsky lud vytiahnut z biedy je komicke. Tam ide o privatizaciu a skupenia ich statneho majetku a postavit zakladne NATO aby provokovali rusko.
ukážková demokracia | 03-09-2014 00:45:26
pokiaľ sa tvoj názor nebude zhodovať s mojím a mám tu moc....
https://www.youtube.com/watch?v=--FQ8ItWpEw
prasenko | 02-09-2014 23:39:59
http://www.alternews.cz/rothschildove-jsou-vzdy-blizko-majetku-revolucionarum-aneb-porosenko-prodava-aktiva/

http://afinabul.blog.cz/1409/zidia-ako-otcovia-vojen
pre obcan | 02-09-2014 19:56:59
Strcte si tie odporucania na nejake stranky na Internete niekam,napiste svoj nazor.
obcan | 02-09-2014 19:22:53
Reportáž CNN http://edition.cnn.com/video/data/2.0/video/world/2014/09/01/pkg-magnay-ukraine-donetsk-grief.cnn.html
Lubo | 02-09-2014 18:26:19
Viem viacej, ale nemam zaujem, ty nechces pocuvat, pekny vecer
Pre pre lubo | 02-09-2014 13:19:16
Mysim,ze ste teraz ale poriadne odbocil od temy,vsade,ale vsade SA miesa situacia na Slovrnsku.
pre Lubo | 02-09-2014 12:52:57
Vykonna moc na slovensku,je rozdelena na dve casti,parlament a obcania!Obcania mozu svoju moc vyjadrit referendom,avsak vyhlasenie referenda musi byt o dolezitych otazkach verejneho zaujmu ktore je limitovane tusim 350 000 tis.hlasmi! Minimalne.Tak asi vtedy musi byt vyhlasene referendum na slovensku!Tiez su obmedzene otazky referenda,ludske prava a pod.su tabu!Nepoznam to do detailu ale zhruba tak!Pozor neporovnaval som demokraciu vo Svajciarsku s Putinom ale so slovenskom a spominal som to v samotnom vykone dodrziavania zakonov a nie ich prekrucania podla svojicj predstav toho kto je prave pri moci!Ak vies viacej tak Ok!
lubo | 02-09-2014 12:12:16
A ešte, prosím, neporovnávaj Švajčiarov a ich priamu demokraciu s Leninom, čo to trepem, pardom s Putinom. Uražaš tým Švajčiarov.

Keď vo Švajčiarsku vyhlásia referendum, tak je to v celom Švajčiarsku, neurobi to len talianska, francúzka, alebo nemecka časť krajiny...
lubo | 02-09-2014 12:09:18
OK, tak teraz vazne, aky pravny zaklad by malo take referendum? Keď už teda ideme diskutovať na urovni zakona zákonov, ustavy.
pre Lubo | 02-09-2014 12:05:04
Existuje zakon zakonov tzv.ustava!Aj teferendum ma svoje limity!Tento tvoj priklad beriem ako recesiu,lebo verim ze to nemozes mysliet vazne.Svajciarsko je dobry priklad,ta o vsetkom celospolocenskom diani rozhoduju ludia a ak je to nejasne vyhlasia referendum!Tam si ale nerobia zakony site na mieru tomu kto je prave pri moci kazde volebne obdobie ale sa riadia dlhe roky rovnakymi zakonmi a venuju sa tomu aby boli striktne dodrziavane a nie menene ako to komu vyhovuje!
lubo | 02-09-2014 11:40:04
Gratulujem, len mi nie je jasne, aky pravny zaklad by malo taketo referendum?
Špecialne pre teba priklad: Spravim referendum v Seredi s navrhom na vyhlasenie neutrality, odrhnutie od EU, referendum bude uspesne, zvladneme to a oddrhneme sa od tej zlej EU a budeme sa tu mat jak Švajčiari, zvyšok Slovenska, Sveta, podla teba bude musieť rešpektovať našu voľu, to by bolo jakee super, že? sem ta by vznkol nejaky štátik vo vnutri iného štátu. Taká šintavská republika, alebo Šopornansko patanská únia.
pre Lubo | 02-09-2014 11:29:11
Ak by bolo referendum o autonomii dolnej zeme,takurcite by bolo na tom uzemi ktoreho sa to tyka!Ak by bolo!Vysledok referenda by boli nuteni respektovat aj rusini,ktori byo tom vobec nerozhodovali!Preco by mali rozhodovat vychodniari o tom co chcu kvazi madari?Najprv by musela byt politicka vola take nieco vyhlasit,ale celistvost slovenska je osetrena roznymi dohodami!Suhlasim vsak s tebou ze v danej situacii je EU pre nas to najlepsie!EU stratiala svoj vyznam a kredit bezbrehym rozsirovanim,ae to zasa bola nutnost zo strany najbohatsich statov aby si udrzali svoj standard a viee pre co!
lubo | 02-09-2014 11:07:26
Hm, kvalitny nazor, tak potom navrhujem nech je aj v dunaskej referendum o odtrhnuti zitneho ostrova, ved co maju co rusini od svidnika rozhodovat o madaroch z dolnej zeme.
PS: ver tomu ze EU je terno, hlavne pre nas...
pre Lubo | 02-09-2014 10:46:23
Celostatne referendum nikam nepovedie,lebo vychod chce do EU a zapad k Rusku!Zapad krajiny je najbohatsi a vychod EU nepotrebuje !Nema vyznam aby ludia pri slovenskych hraniciach rozhodovali o osude ludi tisice kilometrov vzdialenych!Rusky vplyv na zapade Ukrajiny bude vzdy ci sa pridaju k Rusku alebo nie!Tu ide o bohatstvo a nie o etnicke a ppodobne rozpory!Preco v Britanii nie je celoplosne referendum o odtrhnuti Skotska ale len Skotske referendum?Preco by to tak nemohhlo byt aj v pbastiach Ukrajiny,ktoreocividne chcu zostat pod ruskym vplyvom?Nie narodnost,prislusnost,obycajni ludia,ale uhlie ,ropa,plyn brania slobodne sa rozhodnut!A na vychode krajiny bola revolucia,tak to bolo OK,ale na zapade krajiny su to teroristi!Neviem zaradit toto demokraticke pocinanie EUa USA!Ukrajina je nestabilna ako aj Turecko a netrrba ich brat do EU!Nejake vyhody v ramci obchodu,cestovania a pod.ale ako riadny cen to radsej nie,lebo tam budu okane boje stale!A priznajme si ani EU nie je ziadne ohromne terno ako pre nas tak pre ukrajincov uz vobec!
j.r.nem. | 02-09-2014 08:49:58
To ,co sa deje na Ukrajine ,je skutocne velmi nebezpecne.Mam taky pocit,ze na to vsetci skaredo doplatime.Putin,to je ten ktory systematicky Ide za svojim cielom,vytvorit velkorusko.Krym,ku Krymu potrebuje kontakt nielen cez vodu.Vsetko,cele scenarium vyzera ako pred vypuknutim 2.svetovej vojny.Vychodnu Ukrajinu si nakoniec Rusko pripoji,ale u toho nezostane.Zapad,nebude v ziadnom pripade riskovat vojnu s Ruskom.Chudaci Ukrajinci,ale aj chudaci Rusi.Tato cela situaciaje zavinena len urcitym malym okruhom ludi,ci z Ruska,Ukrajiny ,USA,alebo EU.Je to vsetko zabalene do obvyklych politicky znesenych idei a my normalny ludia na to skaredo doplacame.Tak to bolo vzdy.
lubo | 02-09-2014 08:25:39
stale to hovorim, tito bolsevici maju zmyslanie ludi s polovice 20 storocia, kam Ruska noha kedysi vstupila to je ich. Najvtipnejsie ale je keď sa oháňaju Slovanstvom. Nejako im nedochádza že Slovania sa vždy medzi sebou tak trochu zabijali, Poliak s Rusom, Srb s Chorvátom, Rus s Ukrajincom, atď...Ja som ale za Referendum, nech vyhlasia celoukrajinske referendum a nech sa domáci vyjadria.
anonym | 02-09-2014 07:18:14
Nejak to mate vsetci popletene.
hhhhjoo | 01-09-2014 20:54:23
A ako prebehli volby na ukrajine ? Dali ludom si vybrat medzi klickom, tou posahanou a porosenkom. To je ta demokracia ? :D sa je co cudovat kes vychodna cast ukrajiny ignorovala volby. Hanba
.-.-.-..-.-.-.-. | 01-09-2014 15:37:24
Je nám naprosto jaSNé, žE MY TO TU nevyriešime. Už sa teším na zistenia komisie ohľadne pádu malajského 777. Čo bude potom. Zatiaľ je známa len jedna vec, že ten demokraticky zvolený prezident Petro Porošenko bol ministrom počas prezidentovania Janukoviča. Teda toho, ktorého " vôľa" ľudu s podporov amerických imperialistov a euroeuier zmietla.Takže vychádza to fajn, bývalý oligarcha v ministerskom odeve Janukoviča, postúpil vyššie na stolec prezidenta demokratickej Ukrajiny v kabáte vrahov z USA a EU. Dobré, len čo je pravda. Takže nech žije demokracia.
pre autorku | 01-09-2014 11:28:14
To,co podavate ako objetivnu reportaz,je cisto tendecna Propaganda,ktoru vidime kazdy den v Ruskych mediach.Jedine comu verim,su prehlasenia od Svaz matiek ruskych vojakov.Je to jedna z mala z ruskych mimovladnych organizacii,ktore nie je len tak lahke umlcat od ruskej diktatury.
skutocny chlap | 31-08-2014 20:54:01
http://m.youtube.com/watch?v=uid6k1wjPQg

Hoj, mor ho! detvo môjho rodu,
kto kradmou rukou siahne na tvoju slobodu:
a čo i tam dušu dáš v tom boji divokom:
Mor ty len, a voľ nebyť, ako byť otrokom.


anonym | 31-08-2014 15:55:01
Aj citatel SOL sa na zaciatku konfliktu mohol docitat, ze to vlastne obcania bojuju za demokraciu. 😃
EU+NATO | 31-08-2014 11:03:42
Nedomyslene uz od zaciatku!Nikoho na Majdane nezaujimalo co chcu ludia na opacnom konci statu!Par ludi pompezne urobilo revoluciu za podporyEU,NATO abohatych oligarchov sami pre seba a pre EU!Teraz strielaju do vlastnych ludi co s tym nesuhlasia!Aka uzasna demokracia podporovana najvacsimi demokraciami na svete!Jedneho dna skoncia pri mure ako Caucesko!Poliaci sa pasuju za vodcov boja proti Rusom trapnymi obstrukciami a snazia sa nezmyselne vyvolat konflikt!Kto asi za tym vsetkym stoji?Sami by sa do takeho konfliktu nepustali!Zlodej krici chytte zlodeja!Take strkanie sa do konecnika tu uz davno nebolo.'
gulak | 31-08-2014 09:48:45
Porošenko za vlády Janukoviča bol ministrom hospodárstva,vlastne bandita vystriedal banditu,na tejto nezmyselnej vojne zarábajú jedine oligarchovia-napr.v tzv.Nové Rusko,je tam koncentrovaná zbrojárska výroba,sú tam opravárenské podniky,kde po dvoroch sa povaľovali desiatky vojenskej techniky,po vypuknutí konfliktu stovky Ukrajinských vojakov aj s touto technikou utieklo k Rusom...je zaujímavé,že zatiaľ neexistujú priame zábery o tom,že by Ruská technika,prekročila Ukrajinské hranice,všetko sú to,len vyhlásenia očitých svedkov,ktorým sa práve vtedy pokazil foták...najhoršia vojna-je vojna proti vlastnému ľudu...
holubica | 30-08-2014 22:28:51
neni, mier ako mier, to čo si písal je vlastizrada, a je to riešené na mieste polným súdom, Začínam mať pocit, že toto neni už len o ukrajine, začne zima a bude tomu rok, medzi tým sa dejú ine veci, čo sa už nepáči ani rusom, je to IS
anonym | 30-08-2014 17:57:15
Moj nazor je, ze ak sa niekto vyberie bojovat ako "civil" na vlastne triko a bez prislusnosti k armade, tak je obycajny vrah. Aky zakon ho opravnuje len tak z vlastneho presvedcenia ist zabijat, hoci aj za dobru vec? Alebo tu mame anarchiu, ze hocikto si zmysli odist do vojny a tam strielat na ludi, ktorych si oznaci za nepriatela? Je to moj nazor. Vie mi to niekto vysvetlit, kedze u nas este stale platia nejake zakony?
pre Lubo | 30-08-2014 09:06:06
Plne s Vami suhlasim,a ten pan alebo pani,co Vam odpovedal,nech ide zit do Ruska,nikto mu v tom nebrani,a nech napise nieco take v opacnom smysle,tak nabuduci den bude sediet zbity v base.Kazdy ,ale ozaj kazdy,AJ ked neveri nasim mediam,musi vidiet tuto roztahovacnu politiku Ruska a ani nie Ruska,ako Putina a jeho pomocnikov.Je na dobrej ceste rozputat ozajstny svetovy konflikt.Najprv krym,teraz vychodna ukrajina a takto to pojde dalej.Pripomina mi to rok 1939.Nezastavam sa ani zapadu,ti zase museli predvidat,ze rokovat o Ukrajine sa Musi aj s Ruskom a nie bez neho.To je jedna vec,ale takto navonok skryto a nehanebne podryvat autoritu suvereneho statu.Odkial maju separatisti zbrane,velitelov logistiku atd?Este raz,nie mozne aby narodnostne skupiny v tom ci v inom state vyhlasovali svoje vlastne staty.A ked referendum ,tak celostatne,nie len na vychodnej Ukrajine
pre: lubo | 29-08-2014 21:19:25
Vlastizradu ? Je vlastizrada ist chranit obyvatelov pred genocidou ? Su to hrdinovia ktori sa zopreli zapadnej spolocnosti ktora ma jedinu ulohu a to ovladnut tento svet.
Zo serede isli bojovat (ludia vedia kto) a planuju ist dalsi zo serede a z okolia.
A takto je to vsade v europe ze ludia idu bojovat za novorusko. Nemaju uz zaujem o tu americku hyenu.
lubo | 29-08-2014 18:06:17
dufam ze ti co odisli bojovat budu sudeny za vlastizradu! tieto linky na ohcybne stranky co sem zas volakto dava nema ani zmysel komentovat...
.... | 29-08-2014 12:08:19
Namiesto kladenia otazok a chybnych zaverov, venujte cas hladaniu... informacie su... a nie je tazke ich najs.
.... | 29-08-2014 12:05:36
https://www.youtube.com/watch?v=kI3-hFXVe3Y

Pre ignorantov...
.... | 29-08-2014 12:03:40
http://despiteborders.com/mocenske-boje-oligarchov-po-majdane-sa-stupnuju/

Mrzi ma ze v dobe technologie par kliknuti sa najdu ignoranti... je tak tazke priemerne inteligentnemu cloveku dospiet k objektivite?
Dohoda o mlcanlivosti ? | 29-08-2014 10:29:20
http://www.hlavnespravy.sk/styri-krajiny-uzavreli-dohodu-vysledky-vysetrovania-letu-mh17-budu-zverejnene-len-s-ich-suhlasom/340559

Zaver nech si nech si spravi kazdy sam...
anonym | 29-08-2014 08:57:28
Ti seredania maju nejaky mandat, ci?
Alea | 28-08-2014 23:11:31
28-08-2014 22:00:3

Fašistická Ukrajinská vláda na čele s Prasačenkom.

Okolo zostrelenia lietadla to fakticky dramaticky utichlo, pretože všetký prvotné obvinenia bez dôkazu zo strany USA a Ukrainy na Rusko boli vyrieknuté, všetký konšpiračné teórie okolo pádu napísané a napokon i objasnenie letu MH17 objasnené. Napokon sa ukázalo, že to bola Ukrajinská vládna stíhačka, lenže to už nikoho nezaujíma, pretože holá pravda nieje až taká senzačná ako čistá lož.
Robo Horvath | 28-08-2014 22:10:01
Obdivuhodne . Je dobre ze vdaka aj tomuto pohladu si ludia spravia realnejsi usudok nez to co nam tu tlacia do hlavy.
Fašisti ? | 28-08-2014 22:00:34
A ktorí sú fašisti? Tí čo nechcú aby sa rozkradnutá a chudobná Ukrajina konečne vybrala západným smerom ako sme my chceli v 68 roku a podarilo sa to až v 89? Alebo vlastní Ukrajinci?
sera | 28-08-2014 21:37:48
Ved aj Seredania isli pred tyzdnom na vychod ukra. Vela slovakov islo bojovat proti fasistom.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign