Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Doktor Obrtel odovzdal veliteľovi konvoja NATO otvorený list 0

Pavol KurbelDátum07. 04. 2015 22:16:17TémaNa zamyslenie...

 

Praha 7. apríla (HSP/Foto:TASR/AP-Petr David Josek)

 

Prejazd vojenského konvoja USA cez Českú republiku rozdelil tamojšiu spoločnosť na dva tábory. Havlistický, ktorý víta členstvo v NATO ako aj ozbrojené vojenské akcie tejto agresívnej aliancie a na tých, ktorí  vojakov NATO vnímali ako okupačnú armádu a boli proti nej protestovať

Akcie odporcov prejazdu konvoja nakoniec vyzneli rozpačito. Napriek značnej mobilizácii aktivistov ich nakoniec prišlo k cestám a na zhromaždenia len málo. O to trápnejšie vyzneli ich akcie, keď tých, čo konvoj vítali bolo nakoniec viac. České média organizátorov protestov následne aj riadne vysmiali.

Na snímke stúpenci vítajú konvoj americkej armády počas príchodu do Českej republiky. Ilustračné fotoNa snímke stúpenci vítajú konvoj americkej armády počas príchodu do Českej republiky. Ilustračné foto

Pri tejto príležitosti však MUDr. Marek Obrtel, vojenský lekár, ktorý prednedávnom vrátil vyznamenania udelené mu NATO, odovzdal veliteľovi amerického vojenského konvoja tento zaujímavý list, ktorý vám prinášame v plnom znení.

Odovzdaný osobne 29. 3. 2015 vo Vyškove

Vážený pane!

Chcel by som Vám touto cestou odovzdať do rúk svoj otvorený list, ktorým by som rád vyjadril svoj názor v otázke zmyslu, legitimity a prospešnosti akcie - prejazdu amerického konvoja cez územie Českej republiky.

Prichádzate ako ozbrojení vojaci cudzieho štátu na naše územie za mimoriadne vypätéj medzinárodnej situácie, niekoľko dní predtým, než si pripomenieme 70. výročie oslobodenia našej vlasti od fašizmu a ukončenia druhej svetovej vojny. Prichádzate v čase, keď sa vo svete, v Európe, úplne otvorene na Ukrajine, ale aj v niektorých ďalších, napríklad Pobaltských krajinách, opäť rozhoreli fašistické pochodne a podpora fašizmu je úplne zrejmá i z vyjadrenia vrcholných politikov nielen týchto krajín.

Ja proti Vám dnes ešte nestojím na ulici s transparentmi, vyzývajúcimi Vás k návratu domov, alebo nazývajúcimi Vás okupantmi. Nehádžem po Vás paradajkami ani vajcami. Pretože by som si chcel myslieť, že to jediné, čo Vás priviedlo do Českej republiky po vlastnej osi, je pokloniť sa práve v tieto dni pamiatke viac ako 25 miliónov ruských a sovietskych obetí, 420 tisícom amerických obetí a mnohých miliónov všetkých ostatných obetí druhej svetovej vojny . Taký čin by som z Vašej strany vnímal ako nanajvýš šľachetný aj napriek tomu, že ďaleko pôsobivejšia by bola Vaša účasť v slávnostných uniformách a bez zbraní po tom, čo sa rýchlo a bez akýchkoľvek problémov dopravíte s technikou z Pobaltia do Nemecka špeciálnymi vlakmi.

Musím Vám však tiež úprimne povedať, že veľmi veľa občanov našej krajiny nevníma Váš prejazd Českou republikou týmto spôsobom. Vidí v ňom naozaj skôr demonštráciu sily a snahu pripomenúť nám, "kto je tu pánom". A nesmiete sa im čudovať. Vaša krajina - teda USA - majú na svedomí desiatky prevažne umelo vyvolaných vojnových konfliktov od ukončenia druhej svetovej vojny. Za nimi potom milióny mŕtvych, prevažne nevinných civilistov, vrátane detí. Bola to práve vysoká predstaviteľka Vašej prezidentskej administratívy USA, ktorá na otázku, či bolo nutné povraždiť pol milióna irackých detí, oznámila po krátkej odmlke - myslím, že tá obeť za to stála ..... Dodnes sme konfrontovaní s osudom Srbska, viac než 2000 srbských obetí amerického bombardovania, opäť vrátane detí. Ešte mnoho rokov budú ľudia nielen v Srbsku trpieť chorobami, spôsobenými negatívnymi účinkami ochudobneného uránu z tisícov Vašich bômb, ktoré padali na Juhosláviu, ale tie prebytočné tiež do vôd Jadranského mora, kde zostávajú veľkou neznámou. V Českej republike a v Európe máme veľké problémy s mohutnou imigráciou obyvateľstva z krajín Blízkeho a Stredného východu a Afriky, ktoré USA svojou imperialistickou medzinárodnou politikou úplne zničili. Na území normálne fungujúcich štátov s kompletnou infraštruktúrou je teraz "spálená  zem", v ktorých ste dopomohli k vzniku takých organizácií, akou je  Islamský štát, alebo predtým al-Kájda, Váš niekdajší spojenec.

Od roku 2000 napadla Vaša krajina vojensky bezdôvodne minimálne šesť krajín, kedy ani jedna z nich sa nedočkala proklamovanej slobody a demokracie, nieto dôsledného dodržiavania ľudských práv a slobôd. Ľudia sa potom právom pýtajú: "Kto je teda tým svetovým agresorom? Rusko, o ktorom sa to povráva a ktoré má vo svete dve základne na obranu proti islamským fundamentalistom, ... alebo je to práve Vaša krajina so 700 základňami po celom svete a s uvedenou minulosťou? Rusko, obkľúčené zo všetkých strán vojakmi NATO, provokované a donútene sa brániť agresii Spojených štátov, alebo práve Vaša krajina, snažiaci sa za každú cenu vyriešiť si svoje vnútorné problémy na úkor Ruska a celej Európy? "

Viem, ste len vojaci, a plníte nariadenia svojich veliteľov, oni zase tých svojich a tí potom tých najvyšších ..... A tí najvyšší realizujú vôľu vrcholných politikov USA a najmä onej hŕstky finančných magnátov, ktorí tvoria politiku USA k svojmu prospechu. A táto politika je často veľmi obludná. Vy ste iba jej vykonávateľmi. Často veľmi nepoučenými a účelovo zmanipulovanými. O tom som sa na vlastné uši presvedčil už mnohokrát, v Afganistane v Bagrame aj v Kosove na základni v Bondsteel, kde som strávil veľa času diskusiami s americkými vojakmi. Mnohí z nich ani nevedeli, kde ležia krajiny ako "Československo", Maďarsko alebo Poľsko či Rakúsko. Vedeli, že je Nemecko a potom už je len Rusko. Nieto aby poznali históriu a podstatu konfliktu napríklad v Srbsku, Kosove, Bosne a Hercegovine. Alebo teraz na Ukrajine. Lenže musíte vedieť, že my sme tá Európa, v Európe leží naša krajina, žijú tu naše deti, máme tu svoje domovy a svoje záujmy. Prevažná väčšina obyčajných ľudí sa necíti ohrozená Ruskom. Nie je k tomu žiadny logický dôvod, len demagogické výkriky našich skorumpovaných politikov a časti verejnosti, a to práve tej časti, ktorá Vás pri prejazde republikou vítala. Tá druhá časť dostala totiž jasne najavo, že vyjadrenie nesúhlasu môže hraničiť až s trestným činom. Ľudia majú obavy z vojnového konfliktu práve Vašej krajiny s Ruskom, ale na území Európy, mimo Vaše teritórium. Za Vaše záujmy. Tak ako tomu bolo zatiaľ vždy s výnimkou krátkeho obdobia konca druhej svetovej vojny, ktorého výročie si práve teraz čoskoro pripomenieme.

Na tomto mieste Vás chcem uistiť, že sa Vám snažím porozumieť. Tiež som bývalý vojak - vojenský lekár, podplukovník v zálohe. Za svoju 25 ročnú vojenskú službu som slúžil tiež v najvyšších funkciách zdravotníckej služby AČR. Pracoval som v mnohých prestížnych medzinárodných tímoch ako v rámci Partnership for Peace, tak neskôr najmä v NATO. Som bývalým veliteľom kontingentu AČR a náčelníkom 11. poľnej nemocnice v Afganistane a zdravotníckym poradcom veliteľa mnohonárodnostnej brigády v Kosove. Keď som však zistil, a presvedčil sa o tom, aká je úloha NATO a na čo táto organizácia slúži práve Spojeným štátom, ako je NATO zneužívané v prospech presadzovania ich vlastných mocenských záujmov, koľko krvi nevinných ľudí má NATO na rukách, rozhodol som sa obetovať svoju sľubnú vojenskú kariéru a armádu som opustil. Keď potom eskaloval opäť účelovo vyvolaný konflikt na Ukrajine, ktorý je ako cez kopirák podobný tomu v Kosove, s tým rozdielom, že Kosovu sme jeho samostatnosť priznali veľmi rýchlo a bez problémov, čo na východnej Ukrajine je problém neriešiteľný, rozhodol som sa aj preto vrátiť všetky svoje vojnová vyznamenania z operácií NATO a túto organizáciu som nazval zločineckou.

Rozumiem Vám, ste vojaci, máte svoje informácie a možno aj presvedčenie, že robíte dobrú prácu, ako som ich mal kedysi ja. Ale rovnako ako mi kedysi hovoril jeden vysoký dôstojník US Army zo skupiny PSYOPS, keď som mal pochybnosti o správnosti svojho konania: "You must think out of box", ja som sa snažil, ale márne, rovnako tak hovorím to isté ja Vám. "Think out of box, please ...", inak budete koniec života tráviť v depresiách a vo výčitkách svedomia. Som lekár a o ľudskej psychike niečo viem. Viem niečo aj o tom, aké to je, stať na nesprávnej strane barikády, ale človek má vždy šancu sa rozhodnúť ...

V tieto dni idete cez územie Českej republiky, aby ste si uctili pamiatku padlých v období druhej svetovej vojny, najstrašnejšej vojny v histórii ľudstva. Ja tomu chcem veriť, že to tak je ... Niektorí ľudia na Vás budú kričať, nadávať Vám a hádzať na Vás paradajky. Prečo, to som Vám už napísal. Sú tu však aj ľudia, ktorí Vám budú mávať a fotiť sa s deťmi na Vašich obrnených transportérov, čo bude príjemné ....

Môžem Vám ale sľúbiť, že až pôjdete rovnakou trasou  späť na východ, na líniu dotyku s Ruskom, kde Vaša krajina spôsobí svojou agresívnou politikou globálny konflikt, nikto Vám už mávať nebude. V tom čase už totiž aj tí najväčší tupci a zabednenci pochopia, že viesť akúkoľvek vojnu, nieto vojnu s Ruskom pre niečie mocenské záujmy na svojom vlastnom území, na podklade pochybnej ideológie a demagógie, je Bohapustý zločin a nebotyčná hlúposť, ale to už bude neskoro .

Vážený pane, odovzdajte, prosím, toto moje malé posolstvo Vašim vojakom, ako skúsenosť vojaka, ktorý si prešiel niečím, čo mnohých z Vašich podriadených možno ešte len čaká. Životy nás všetkých sú v rukách nenásytných magnátov a skorumpovaných politikov, ale tú konečnú genocídu na svojich národoch potom vykonáme my sami. Skúste o tom aspoň premýšľať. Ak sa nám to nepodarí, spomeňte si aspoň na moje slová. Ako kresťanom, za ktorého sa sám považujem, nám potom ostáva ešte modlitba, čo tiež nie je vôbec zlé ....

S úctou, pplk. v.z. MUDr. Marek Obrtel

bg

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Alegoria | 13-04-2015 22:44:03
https://www.youtube.com/watch?v=mnRHAa4wpIg
aj tak so mal najradšej truhlíka (pytlíka): všade som bol, všetko som videl, všetko poznám...
pre obcan | 13-04-2015 16:15:10
Na kazdeho prispievaceho,ktory nie je Vaseho nazoru mate len nadavky.To ma byt ako co,diskusia?uboziak ste.
občan | 13-04-2015 09:44:51
Otvoriť svoj zaprdený chlievik a vetrať pseudozásluhy ako argument?Dobre, nech vám vlastný pocit geniality dlho vydrží... :-)
pre: občan | 09-04-2015 22:16:20 | 11-04-2015 10:03:09
Ak sa ti môj názor zdá primitívny, je to tvoj problém. Je zaujímavé, že na tento názor prišiel pán pplk. až po 25 rokoch služby. Nezdá sa ti to zvláštne? Ja zdieľam rovnaký názor ako on, ale mne to trvalo oveľa, ale oveľa kratšie kým som si na NATO utvoril názor a to som ani nemusel byť profesionálny vojak a slúžiť kdesi na misiách. Takže ešte raz - jeho kritika je aj jeho vlastnou sebakritikou a sám si sype popol na hlavu. Inak nevadí mu, že aj vďaka tej organizácii vrahov berie výsluhový dôchodok? (ak sa ho náhodou vzdal, tak beriem späť...).
Video | 11-04-2015 04:44:46
Rozhovor v DVTV. Ten clovek mi pride trochu mimo a sam sa tam zamotava do vlastnych reci.
http://video.aktualne.cz/dvtv/cesko-je-vazalem-spojenych-statu-rika-byvaly-clen-misi-nato/r~02c457cc9c1011e49e4b0025900fea04/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-04-2015 22:37:17
občan | 10-04-2015 12:15:06 | - mozno ste pisali o sebe, no o mne tazko.

Ja sa staram o seba sam dlhsie, ako existuje Slovenska republika.

Ja patrim medzi tych, ktori prezili prave tento sku*veny system za \"otca naroda\" Meciara, jeho nasledovatelov a zijem aj dnes. A nikoho z nich k zivotu nepotrebujem, vsetci cicaju aj z toho, co som ja vymyslel, zrealizoval a dotiahol tam, kde to je.

Na namestiach v ´89 som bol osobne s fotoaparatom v ruke a bol som ovela dalej. A tak som stale a doteraz.

A teraz sa mozete pochvalit Vy... ;-)
Pre gulag | 10-04-2015 22:24:48
Čo si bol na vojne? Ak si teda bol. Ale máš dobrý tah - môžeš byť prieskumník. Ber to s úsmevom.
občan | 10-04-2015 21:14:22
Ak máte IQ baníckeho koňa, viem prečo nezistíte že je to iba o liste
pre obcan | 10-04-2015 16:36:41
Jedna sa o list,Vy zacinate o vsetkom a defacto o nicom.
gulak | 10-04-2015 15:34:41
Zaujímalo by ma,ako by sa slovenskí USA vlastenci tvárili,ak by NATO vstúpilo do vojny s Ruskom a navliekli by ich do uniforiem a hajde smer Ukrajina..stačí ak na Ukrajine začnú podnikať firmy z USA a v rámci ochrany svojich občanov tam USA pošle vojakov...
občan | 10-04-2015 12:15:06
Pán Majko, čo hovoríte na súčasný politický systém v tomto štáte ktorý tu máme od r.1989 teda už 26 rokov? Čo v tejto republike je postavené pre bežných ľudí? Prečo sme najchudobnejšia krajina a máme najbohatších politikov? Vy v tomto skurvenom systéme žijete a ťažíte z neho na zárobkoch, mal by ste teda vrátiť majetok ktorý ste získal v štáte v ktorom vládnu zlodeji? Podľa vašej \"logiky\" asi áno. Alebo vy ste nebol aktívne na námestiach v r.1989 a netešil vás pád komunistov? Každý má právo zvoliť si svoje pracovné zaradenie vo veku okolo 20 rokov, najmä ak získa vyššie vzdelanie, tak isto aj doktor s titulom MUDr. na ktorý sa vy môžete pozerať iba zdola, lebo aj to bola vaša voľba. Človek dozrieva vekom a iba si tipnem, že hodnosť podplukovnik dostane vojak z povolania po cca 20 rokoch nosenia vojenskej uniformi a vo veku 40-45 rokov je poznanie napr.vojenského systému SR alebo aj NATO diametrálne iné ako v čase keď sa ten dotyčný rozhodol byť vojenský doktor. Neviem či je nutné ešte niečo rozvádzať. Už tušíte prečo primitívne? Zadubenosť a závisť trčí z takých myšlienok ktoré tu prezentujete aj vy.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-04-2015 11:01:45
občan | 09-04-2015 22:16:20 | - preco je podla Vas postoj diskutujuceho pod Vami primitivny?

Ja tvrdim, ze ma logiku. Dotycny pplk. si nepochybne vyrazne (bezny clovek nema ani len predstavu ako velmi) prilepsil a dnes system, ktory mu to umoznil vyhlasuje za teroristicky?

To je co za cest a charakter cloveka? On je hrdina? Ja ho vnimam ako obycajneho spinaveho obchodnika, ktory vytazil zo systemu maximum a dnes - mimoriadne dobre zabezpeceny - chce tazit znovu. Minimalne medialne.

Obdobny pripad (len v opacnom poradi) mame aj medzi nasimi poslancami. Bezchrbtakov a obracacov kabatov je v kazdej spolocnosti dostatok. Len je potrebne, aby sa obcan na veci pozeral s nadhladom. Totiz rodina a priatelia ani jedneho z nich nebudu ich konanie hodnotit kriticky. Osobny prospech je osobny prospech...
občan | 09-04-2015 22:16:20
Ty sa vzdaj občianskeho preukazu za takýto primitívny postoj ty kkt
anonym | 09-04-2015 19:38:50
Budem rešpektovať názory tohto pána až po tom, keď sa vzdá aj výsluhového dôchodku. Inak tie reči pre mňa neznamenajú nič.
Jozef | 09-04-2015 19:31:55
Amici, v urcitych situaciach vrestia - \"Spomen si na Alamo\".
Ja by som im odporucil zavrestat \"Spomen si na Karibsku krizu\".
Toto iste sa chysta teraz.
pavol | 09-04-2015 16:25:06
V dnesnych casoch internetovej presytenosti informacii si staci iba vyberat, hodnotit, zvazovat a nakoniec prijimat svoj postoj a vytvorit si svoj podlozeny nazor. Bohuzial stale je mnoho ludi, ktorym staci markiza pripadne joj alebo ta3 na utvorenie si nazoru. USA je krajina s najvacsim dlhom na svete (cca 17bil. USD), krajina ktorej politici sa pri rozkradani a korupcii nezastavia pred nicim, ani pred ekonomickym krachom USA. Vojnove konflikty drzia ameriku nad vodou, zbrojny priemysel a tento tupy narod je schopny v kongrese odsuhlasit vojnu v Europe, teda na nasom uzemi, co je teda vrchol stupidnosti a bezohladnosti Ameriky. Kto nema dostatok informacii o povodcoch konfliktu na Ukrajine, ten bude mavat americanom na pozdrav ked sa budu presuvat vojenske konvoje k hraniciam Ruska. Iba uplny idiot dnes moze ameriku podporovat v tom, aby pre zaujmy par bohatych tupcov mohli rozputat vojnu s Ruskom.
gulak | 09-04-2015 13:58:10
Najprv si prečítaj svoje články...a zistíš,že najmúdrejší troll a truhlík si tu Ty..
bez agresie | 09-04-2015 13:02:56
...nech si ten dotycny spytuje svedomie sam - urcite ho to s odstupom casu trapy.
Ale sustredme sa na podstattu clanku a ten je napisany perfektne (nech ho pisal ktokolvek)
lubo | 09-04-2015 11:13:43
Gulak, hlavne ze ty pod kazdym druhym clankom fundovane komentujes, jak ten truhlik, vsade bol vsetko videl
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-04-2015 11:09:14
Cin tohto pana vnimam asi takto:

- nepochybujem o tom, ze vie co pise o hrozach vojny, ak bol niekde v Kandahare ci inom priamom konflikte, v ktorom je vojak denne ohrozeny smrtou

- v hodnoti podplukovnika bol roky mimoriadne dobre platenym zoldakom, ktory - povedzme si na rovinu - do misie isiel ako profesional ZAROBIT to, co by u nas ci v Cechach nezarobil

- poberal vysoky plat, rizikove ci hodnostne priplatky od organizacie, ktru dnes nazval zlocineckou

- jeho vysluhovy dochodoch je do jeho smrti o stovky percent vyssi, ako dochodky snad 90% ludi, ktori makaju cely zivot na to, aby on n iekde v misii mohol velit vojakom a vozit sa v opancierovanych autach

- VAZIL by sim si toho pana, keby tej zlocineckej organizacii VRATIL vsetky vyhody, ktore od nej dostal a bude dostavat po cely zivot

Inak to je clovek, ktory je schopny a ochotny urbit cokolvek preto, aby bol VZDY vpredu, kde z jeho konanie nieco extra zaujimave \"vypadne\"...
Dušan | 09-04-2015 10:54:26
Pán Kurbel, viem že ste prebral tento list z inej webovej stránky. Pán Kurbel, tak veľa rokov máte - potom aj veľa skúseností by ste mali mať - tak prečo nie ste schopní pochopiť, že tento článok je PR (reklama) z Ruska !!!! Stránka kde som ja objavil tento list je hlásnou trúbou Putina!!! Odkiaľ ste to prebral vy neviem, ale pôvod je jasný - Moskva. Alebo si myslíte, že Slovensko by malo patriť pod sféru vplyvu Putina a jeho družiny? Potom nemáte ani len páru o tom, ako to v Rusku skutočne beží...
gulak | 09-04-2015 10:13:55
Lubo...od Teba,ako najväčšieho truhlíka na tejto stránke je nepodstatné tvrdenie...
George Friedman | 09-04-2015 01:48:49
https://www.youtube.com/watch?v=LLtm-3jTJWE
lubo | 08-04-2015 21:36:55
Gulak, ty si sef internetovych trollov
usa primitiv | 08-04-2015 21:16:49
Primitivi a simpatizanti usa opytajte sa dedov a pradedov co znamena vojna!
gulak | 08-04-2015 19:49:40
Pre internetových trollov...v Rusku už dávno nie je boľševizmus...a ten nebol ani v Československu...naštastie..ale v dnešnej dobe sa niektorí politici,poslanci,či zamestnávatelia hrajú na Gubernátorov..mestá,či dediny považujú za svoju Guberniu
Konvoj | 08-04-2015 19:36:42
Češi ma prekvapili. Pozitívne. I napriek proruským internetovým trollom vedia kde je sever a kam patria. Tých pár boľševikov to nezmení (našťastie).
Bubo netrep | 08-04-2015 19:32:53
A duplikujem - netrep!
Bubo | 08-04-2015 18:55:08
Ziadna vojna proti Rusom nebude ,pretoze stačí z ruskej ponorky poslat stredne velku jadrovu nálož do vulkánu Yellowstone - a je po Amerike.
gulak | 08-04-2015 18:51:14
Čo myslite...kto je viacej nekritický..tzv.Slovenskí rusofili..či tzv.Slovenskí americkí vlastenci..
j.r.nem | 08-04-2015 18:33:26
Berte to aj z ineho hladiska.Je predsa fantasticke,ze si to moze dovolit napisat. Neverim,ze by mu to len tak preslo,keby takyto otvoreny list napisal nejakemu ruskemu generalovy.
anonym | 08-04-2015 17:37:36
Nič v zlom, ale je smutné, že pán pplk. v zálohe prišiel na tieto myšlienky až po tom, čo slúžil pre NATO, dostal vyznamenania od NATO a trvalo mu to toľko rokov, kým sa mu vyjasnili myšlienky. Článok je to síce výborný, súhlasím s ním, ale je to tiež ukážka toho ako dlho trvá, kým si človek uvedomí skutočnú pravdu. Vnímam to tak, že týmto článkom nielen kritizuje, ale si aj sype popol na hlavu.
lubo | 08-04-2015 16:32:58
Uz v druhej vete klamstvo, ozbrojeni vojaci cudzieho statu? Vojaci nato, prechadzaju uzemim nato.
Vitaju ich tisice ludi, aky to rozdiel oproti tomu ked prisli nasi bratia.
judas | 08-04-2015 15:47:19
neskutocne dobre napisany clanok,pan obrtel je naozaj rozhladeny clovek z mnohymi skusenostami.tento clanok by si mali precitat vsetci zadubeny politici vratane prezidenta,ktory robi vsade velke svali.
gulak | 08-04-2015 15:09:25
Z Ruska sa tu robí celosvetový strašiak...žiadne svetové mocnosti nebudú bojovať proti sebe...oveľa väčším nebezpečím je náboženský a rasový fanatizmus...
bez agresie | 08-04-2015 09:48:09
plne suhlasim, ze konvoj mohol prechadzat hoci aj cez SR ale na vlakoch v noci a tak trochu utajene bez zbytocnej medializacii, tak ako sa to robilo v minulosti. Obycajny lud ani nepostrehol, ze sa nejake tanky prevazaju z miesta na miesto.
...ale: vtedy nemal nikto zaujem prezentovat svoju silu tak, ako to dnes robi USA prostrednictvom NATO!
Velmi dobre napisany clanok, len keby si to ozaj vypoculi vsetci vojaci, ktori len plnia rozkazy - tak, ako mozno budeme nuteni aj my Slovaci v zalohe (ked pojdu tie vojska opacnym smerom!).

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign