Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Dnešné rokovanie MsZ = veľká fraška v malom meste

200

Po dlhšom čase som sa dnes rozhodol ísť pozrieť na rokovanie poslancov Mestského zastupiteľstva v Seredi. Zaujímala ma jedna konkrétna téma prerokovávaná v bode č. 8 - vysvetlenie zvýšených platieb za kúrenie na Základných školách. Budem úprimný, vo svojom článku sa nebudem prioritne venovať samotným číslam -  k téme sa dostatočne podrobne vyjadril poslanec MsZ Michal Hanus v článku podo mnou, ale popíšem postup prejednávania tohto za veľmi dlhé obdobie asi najdôležitejšieho bodu rokovania MsZ.

Centralizovaním vykurovania, teda pripojením základných škôl na centrálne vykurovanie namiesto využívania vlastných kotolní mali školy dosiahnuť úsporu každá asi  13 000 EUR  za sledované obdobie.  Po prečítaní si podkladov som bol nesmierne zvedavý, ako sa pokúsi primátor mesta Martin Tomčányi pred poslancami a verejnosťou, ale predovšetkým pred riaditeľmi škôl obhájiť rozdiel v odhadoch a reálnych nákladoch na vykurovanie základných škôl  v prípade J. Fándlyho o viac ako 28 000,-€ s DPH a J. A. Komenského 32 000,-€ s DPH za sledované obdobie oproti stavu v minulosti.  Nejedná sa teda o fazuľky.Ako som však napísal, vychádzajúc z faktúr a ostatných materiálov reálny stav je diametrálne odlišný od sľubov.

Pripomínam a zdôrazňujem, že počas sledovaného obdobia oproti minulosti došlo k výraznému zníženiu spotreby plynu u predmetných subjektov, zima bola podstatne teplejšia ako tá minulá a napriek tomu sa predpovede (alebo snáď len želania?) napríklad aj primátora mesta akosi nenaplnili. Čím to je?

Spomínam si na články uverejnené poslancom MsZ Pavlom Kurbelom krátko pred komunálnymi voľbami, v ktorých sa vyjadroval k podmienkam v zmluve o prenájme tepelného hospodárstva súkromnej firme a zmluvu verejne hodnotil ako pre mesto nevýhodnú. Veľa nechýbalo a došlo by k jeho lynčovaniu a to dokonca aj na účelovo zvolanom rokovaní Mestského zastupiteľstva, ktoré podľa môjho názoru primátor zneužil na propagandu a poníženie každého bez možnosti obhajoby, kto si čo i len dovolil verejne sa ho spýtať na výhodnosť zmuvy pre mesto a na predmetnú zmluvu upozorniť. Ale aj na klamanie občanom o jej prerokovaní na legislatívno-právnej komisii. Ako dokáže byť niekedy "osud" dôsledný. Nebolo potrebné čakať ani nijako veľmi dlho a na základe výšky platieb vynaložených základnými školami za vykurovanie mi nedá inak ako opätovne sa primátora mesta Martina Tomčányiho verejne spýtať:

Pán primátor, stále považuješ predmetnú zmluvu pre mesto (pre istotu špecifikujem - nás obyčajných občanov) za výhodnú?

Ešte pred rokovaním MsZ som si bol istý, že primátor mesta a štatutár Tomčányi bude hľadať spôsob ako z tejto situácie "vykorčuľovať" s čo najmenšími škodami pre seba a možno aj niektorých kolegov z MsZ a teda nebude stav obhajovať on sám. Dôvod sa určite nájde, minimálne ten, že sa jedná o vysoko odbornú problematiku. Za tých takmer 30 rokov poznania konania  M. Tomčányiho som sa nemýlil. Naozaj sa s obhajobou pred mikrofón nepostavil on sám. Teda dobre. Že ale šéfa súkromnej firmy Energetika s.r.o. bude veľa krát pri vysvetľovaní nahrádzať konateľ mestského Bytového podniku Káčer, teda človek, ktorý bez vedomia a mandátu MsZ podpísal predmetnú zmluvu a tento človek  bude zároveň verejne obhajovať de facto súkromnú firmu, s ktorou de jure nemá (nemal by mať) nič spoločné, to by ma už naozaj nenapadlo. V Seredi je ale možné skutočne všetko. Aj takáto podľa môjho názoru anomália.

Po spracovaní videa občan bude mať možnosť vidieť, ako dokonale sa dá manipulovať so spôsobom podávania informácií verejnosti. Ako dokáže osoba vedúca zastupiteľstvo vymedziť dostatočný, ba dokonca vysoko nadlimitný čas na diskusiu poslanca v momente, kedy hovorí o veciach všeobecných, prípadne takých, ktoré pre niekoho citlivé nie sú a ako na strane druhej dokáže veľmi rýchlo slovo odobrať až diskusiu ukončiť v momente, kedy poslanec chce dokázať svoje tvrdenia o nevýhodnosti zmluvy a prípadných následkoch z nej vyplývajúcich napr. možno aj v tomto konkrétnom prípade.

Ako som už na začiatku avizoval, nebudem sa venovať samotným číslam - tie sú proste dané a nespochybniteľné. Riaditeľom vyššie platby za kúrenie vyplatené súkromnej firme jednoducho chýbajú v kase. Okrem toho v spleti čísel, s ktorými sa radi na verejnosti prezentujú všetci odborníci väčšina ľudí buď nerozumie vôbec alebo sa v nich vyzná iba ťažko. To im samozrejme že vyhovuje. Videu, ktoré uverejníme po jeho spracovaní však porozumie každý, kto mu porozumieť chce alebo si mu porozumieť môže dovoliť. Uverejníme dve verzie. Jednu úplne kompletnú bez akéhokoľvek zásahu strihom alebo úpravami videa a druhú, na ktorej poukážeme na to, akým spôsobom je možné manipulovať verejnou mienkou keď je na to dostatočná moc, peniaze a alebo snáď správna motivácia?

Napriek tomu, že moje plány na dnešné predpoludnie boli iné, jeho lepšie a účelnejšie využitie si predstaviť neviem. Dokonca som sa neplánovane aj pobavil na vyhlásení 10 minútovej prestávky krátko po mojom príchode pred prerokovávaním tohto pre verejnosť mimoriadne dôležitého bodu programu.

Ako obyčajne aj pod týmto článkom očakávam rôzne komentáre a budem to považovať za pochopiteľné. Žiaľ faktom je, že do dnesšného dňa výhodnosť zmluvy primátorom Tomčányim verejnosti vierohodne vysvetlená nebola a mám taký pocit (vychádzajúc z údajov predložených riaditeľmi škôl) že varovania zpred dvoch rokov napísané poslancom Kurbelom začínajú byť realitou.

 


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-11-2017 11:53:08
anonym | 14-09-2016 13:13:38 | - tak teda my sa nevyzname...

Ty sa vyznas? Prides nam do dalsej verejnej diskusie vysvetlit prakticku vyhodnost prenajmu tepelneho hospodarstva pre obcanov mesta? Nie, nemyslim jedincov ci niektore firmy.
Myslim vacsinu obyvatelov mesta.

A mozes pridat aj vysvetlenie vysledkov kontroly kontrolorky Horvathovej a dlhodobo NEZAKONNEHO STAVU v mestskej spolocnosti, za priamej zodpovednosti primatora a statutara mesta Tomcanyiho.
Corra | 15-09-2016 10:17:26
Uz z minulosti vieme ze p.Kurbelovi a p.Majkovi
na nas obyvateloch mesta zalezi ..
Mozno sa to mnohym pacit nebude
ale ja si myslim,ze su to charakterni a cestni ludia
ktorym mozno verit
Preto poukazujte dalej na nepravosti,
vytrvajte vo svojom spravodlivom boji..
Vela ludi sa na vas spoliaha

anonym | 14-09-2016 13:13:38
Hanus, Majko a Kurbel sa vyznajú v energetike ako hus v pive.
Vivat sereď.
dado | 13-09-2016 15:48:57
Moje stanovisko: Páni Hanus, Kurbel a Majko majú pravdu, primátor & co. Klamú (s veľkým K).
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-09-2016 09:29:18
anonym | 13-09-2016 08:58:02 | - moje vydelanie v danej oblasti je NULOVE.
Prave preto som v uvode clanku napisal:
\"vo svojom článku sa nebudem prioritne venovať samotným číslam - k téme sa dostatočne podrobne vyjadril poslanec MsZ Michal Hanus v článku podo mnou\"

Udaje zverejnene riaditelmi skol - udaja z faktur, nasledne porovnanie VEREJNYCH SLUBOV a vycislenie setrenia su dane a nie Hanusom, Comajom, Majkom a ani nikym inym, ale tymi, ktori toto nedodrzali.

To su FAKTY a na posudenie tychto faktov nie je potrebne ziadne specialne vzdelanie.

Dovody - to je ina vec. To je ale debata na iny clanok. ;-)
anonym | 13-09-2016 08:58:02
Pán majko, článok vytrnutý z reality, napísaný jednostranne, ekonomicky nepodložené veci z vašej strany.
Rozhodnutia sa robia na roky dopredu a keby ste sa trochu zaujímali o tepelnú problematiku sídlisk a bytových domov nemôžete napísať takúto zmes neodbornej všehochuti .
Absencia vypchodiskovej situácie za posledných 5-6 rokov pred zmenou ???
Zhodnotenie a ukončené investície???
Plán investícií a zabezpečenie financií na projety z EÚ???
Aké je vaše vzdelanie dosiahnuté v tejto oblasti???
pre ekonom | 12-09-2016 21:11:28
Nepovažujem sa za najmúdrejšieho na svete. Preto sa rád nechám poučiť. Myslím to úprimne. Ak sa v niečom mýlim, bol by som vám vďačný, keby ste mi povedal v čom 0905626236
ekonóm | 12-09-2016 15:44:29
Pán Kurbel odporúčam prečítat základy ekonómie:) možno to pochopíte potom :)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-09-2016 00:46:17
Obcan | 11-09-2016 22:38:01 | - o ziadnom stretnuti nedal vediet nik z obcanov, ani z vedenia mesta.
pre občana | 11-09-2016 23:31:41
Ak Majka pozvete, tak určite príde. Musí vedieť kedy a kam.
Zavolajte na 0907 277 777
Obcan | 11-09-2016 22:38:01
Myslite ze sefovi bude zalezat aj na tom aby posledne cinziaky v meste mali zdroj kvalitnej pitnej vody ? Alebo zeby zase len obhajoval novovzniknutu firmu ?
Bolo by fajn,keby na zajtrajsie stretnutie obcanov tam bola aj kamera SOL.
Ludia si spravia sami obraz a akteri budu aspon minimalne nervoznejsi :-)
O tom ze budu rozpravat ako robia vsetko len to naj pre obcana vobec nepochybujem :-)
pre seredská samospráva | 11-09-2016 22:18:41
hádam by si nechcel, aby sa zaujímali o niečo, čo nevyhovuje šéfovi
Sereďská samospráva | 11-09-2016 19:06:07
Vie mi niekto povedať načo sú tam poslanci? Vziať na vedomie informácie tendenčne podané, ktoré sa dotýkajú značnej časti obyvateľov mesta a tieto sú proti ich záujmom bez širšej rozpravy, tak to je už prisilná káva.Načo sa tam schádzate?Až na tých dvoch či troch poslancov ostatní len čakali, kedy sa tento bod programu uzavrie. Pekná hanba vám pos(l)ranci!!
a sakra | 10-09-2016 21:11:28
len tak pre zaujímavosť som si spočítal, koľko som platil minulý či predminulý rok a teraz, tak ma skoro trhlo. Čím menej kúria v bytoch tým viac platím. No super partia
seredan | 10-09-2016 18:49:46
tlieskam nasmu vedeniu mesta, pekne nas sklbe. A naco je tam taka kontrolorka co nic nevie skontrolovat. Ak vidi ze je to nevyhodne pre mesto preco nekona? Treba aj daco robit nie len svoju velku rit a crevo pretrcat.
s.i.n. | 10-09-2016 15:33:19
Možno sa už začína niektorým sereďanom v hlavách brieždiť ani nie tak, komu som to dal svoj hlas, ako skôr prečo som nešiel v novembri 2014 voliť. A \"vstupy\" p. primátora do rozpravy len dokazujú, že je to veľký manipulátor na pravdu. Za tých vyše 26 r. vo verejných funkciách to má celkom slušne zvládnuté....
Obcan | 10-09-2016 10:38:24
A to by este radi odstavili ludi z poslednych cinziakov co maju este zdroje vody zo studni a napojili to na rozvody so srackami-iny nazov ma fakt nenapada.
Otazka je preco tomu tak je a vlastne v koho zaujme je to.
Platit za humus a este zaplatit naviac,to musi mat niekto fakt silny zaludok to obhajovat.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-09-2016 22:07:33
Predmetny bod MsZ zacina prerokovavat po 10 minutovej prestavke a to

od 17:30 min zaznamu.
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 09-09-2016 21:16:37
AKTUALIZÁCIA: pridané video
obcan | 09-09-2016 20:37:54
a co na to hovori pan prednosta Krajcovic? Pokial ma pamet neklame on sa snimi poznal
obyvatel | 09-09-2016 19:11:24
Za taketo natlakovo smerujuce spatne hospodarenie ktore jasne naznacuju vysledky, by malo nastat zemetrasenie na MsU cize vymena celeho vedenia mesta. Nechapem co este sa musi stat a dokazat aby sa ludia konecne zobudili a ukoncili tu manipulaciu ktora sa tu deje. A ked je tupost a sprostost nad zdravým rozumom tak potom platte.
demokracia | 09-09-2016 10:39:27 | 09-09-2016 18:40:21
plne suhlasim s tymto nazorom co bol ako prvy , ale nie zavesit za gule do prievanu ale nadelit velke odmeny
demokracia | 09-09-2016 10:39:27 | 09-09-2016 18:40:10
plne suhlasim s tymto nazorom co bol ako prvy , ale nie zavesit za gule do prievanu ale nadelit velke odmeny
pre novy cas | 09-09-2016 13:06:14
Mas recht. Trafil si to presne. Hanus a Kurbel. Este sa pridal aj Irsak. Toto sú ludia, ktori sa zapajaju do diania v meste a na zastupitelstve. Zvysok ticho sedi. Nedaj boze, ze by boli ineho nazoru ako si niekto praje. Aj tak budu musiet drzat ustocka, lebo inak...! Novy cas, novy cas. Ty si ho sem priniesol ten novy cas. A nielen novy, ale aj najvyssi. Najvyssi cas premyslat, kedy sa uz popracu.
s.i.n. | 09-09-2016 12:34:24
novy cas | 09-09-2016 11:07:43 Neurážaj NČ aj keď ten žije zo senzácií. Ale ideš na to dobre. Dnes máš mick NČ, zajtra možno seredan, potom niečo iné. Ale stále je z teba rovnaký hlupák.
Bude asi lepšie počkať si na to video.
novy cas | 09-09-2016 11:07:43
o com bol tento clanok ? tlachanie a tlachanie iba :) vypovedna hodnota clanku = -1 ale na to sme si uz zvykli v tomto bulvarnom platku :) a hanus? ten vie iba to co vsetci, kritizovat ale nic neurobil. absolutne nijak neprispel k zlepseniu zivotnej urovne. to je taka kurbel skola :D
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-09-2016 10:55:34
demokracia | 09-09-2016 10:39:27 | - NEdoverujte SOL ani mne! - ale faktom.

Ja sa tu venujem IBA sposobu prezentacie a obhajovaniu neobhajitelneho ako vedenim sukromnej firmy, taak primatorom, prednostom uradu a pod.

Fakty najdete pod clankom M.Hanusa, poslanca MsZ.
Dakujem.
obyvatel | 09-09-2016 10:45:48
To je tak ked niekto namiesto hlavou rozmysla riťou. To znamena ze hlave je to jedno ved to niekto pre niekoho zaplati k spokojnosti zainteresovaneho molocha a riťi to jedno nieje lebo ta chce na istej dobre platenej stolicke sediet este hodne dlho. A samozrejme ze to zaplatia obyvatelia. A nieco podobne bude cakat vsetkych co su napojení na a platia za centralne vykurovanie. Toto su plody nezaujmu obyvatelstva a tak im treba. Par ľudí tu na tento scenar upozorňovalo a boli skoro zlinčovaný ako nepriatelia tohoto mesta.
demokracia | 09-09-2016 10:39:27
...spolieham na SOL a na to, ze tieto informacie su pravdive.
Potom zacinam rozmyslat, preco primator ma problem priznat chybu (za ktoru on \"mozno\" nemoze) a dat veci naporiadok.
Myslim tym zrusit vsety zmluvy okolo vykurovania, vratit vsetko naspat a za gule do prievanu zavesit ludi, ktorych ma pod sebou a ktori toto vsetko zariadili (akoze v prospech mesta a skol)???!!!

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign