Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Dnes poslanci MsZ rozhodujú o výške dotácií pre jednotlivých žiadateľov. Prinášame VIDEO rozhovor so zástupcami jedného športového klubu.

Miloš MajkoDátum15. 02. 2018 02:12:55TémaSeredskySport.sk
200

Sereď  /  Rozhodnutie členov komisie školskej, kultúrnej a športovej o pridelení dotácií žiadateľom je na svete a vyslúžilo si veľa negatívnych ohlasov nielen od väčšiny žiadateľov, ale aj zo strany širokej verejnosti. Na dnešnom rokovaní MsZ budú poslanci o dotáciách rokovať a návrh komisie buď schvália, alebo rozhodnú inak.

Prinášame videorozhovor natočený v štúdiu so zástupcami jedného zo žiadateľov, ktorý verejnú diskusiu k dotáciám rozpútal. Sme radi, že k tomu došlo a v diskusiach na túto tému budeme pokračovať po celý rok.


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Marián malis | 16-02-2018 20:22:51
Nie je, je možnosť že zamenia budovu mesta za budovu vuc čo hala je majetkom vuc.alebo halu ktoru chcú postaviť pre tenis, spraviť aby vohovovala všetkým.
ina moznost nie je? | 16-02-2018 20:11:50
A v meste nie je taka hala okrem obchodnej akademie ktora by vyhovovala a je majetkom mesta?
Marián malis | 16-02-2018 15:48:27
Načo sa stava hala ktora nikomu nevyhovuje. Kto sa na tom nabalil?
pre Mariána Mališa | 16-02-2018 13:03:50
Sokolovňa má zmenšené ihrisko aj pre basketbal. Keď sa stavala tak pozemok nedovoloval postaviť väčšiu. Vedľajší pozemok patrí cirkvi.
Marián malis | 16-02-2018 12:25:41
Lebo ked stavali halu sokolovnu tak spravili ju malú.a trénovať na malej ploche je ako keby moravcova trenovala vo vani.treba aby sa rozmýšľala ked sa niečo realizuje.
dotaz | 16-02-2018 11:41:14
Este by ma zaujimalo preco musia trenovat a platit v majetku VUCke ked by sa to dalo aj v napr.v basket hale cize majetku mesta co by znamenalo usporu pre mesto v konecnom dosledku. A preco sa takto nepostupuje aj pri futbale. To znamena rovnaka ciastka na sportujuce dieta pricom to bude samozrejme zdokladovane pouzitie nakladou a dost. Ziadne dalsie dotacie na dospely sport.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-02-2018 07:57:41
Je potrebne konecne NASTAVIT PRAVIDLA pridelovania penazi tak, aby NEBOLO mozne opakovat stav, ktory nastal teraz.

Pytajte sa Starecka, co ako poslanec pre obcanov kedy spravil. S akou temou vystupil a co OKREM DOTACIE pre klub kde sefuje KEDY PRESADIL!!
pre obyvatel 1 | 16-02-2018 01:00:02
Po dnešnom zastupiteľstve už rozdielne podmienky nie sú, pretože na jedno hrajúce dieťa dostali hádzanári a basketbalisti približne rovnako. To je prepočítané po odrátaní nákladov hádzanárov na halu. Takže v čistom. Takže podporujme sa a vzájomne sa tešme z úspechov. Ide nám o to isté - o deti.
Marián malis | 15-02-2018 19:32:09
Ak chceme aby nase deti nefetovali, neflakali sa po uliciach tak musime pre ne niečo aj robiť.nie hádať sa!tu sa míňajú peniaze na hlúposti, žúrky a vymyslene položky. Rodičia platia členske a peniaze su neni v klube evidované. Kde sú? Kluby berú dotacie na mená ktoré ani nenavštevujú klub.kto zarába na deťoch?
obyvatel 1 | 15-02-2018 18:53:39
pre 15-02-2018 17:51:32 ani neviete ako moooc sa mylite. Ja som len analyzoval chory stav, ktory tu panuje. Jednemu hojno a druhemu howno. O co su viac tie deti co hraju basket ako tie ktore robia ine sporty ? Napriklad aj tie ktore hraju hadzanu? Vasa arogantna slepost uz nedokaze rozoznat tie rozdielne podmienky pre tie hrajuce decka???
pre obyvatel 1 | 15-02-2018 17:51:32
Vam vobec nejde o mladeznicky sport,lebo keby ano tak ,tak vam uniklo,ze basketbalovy klub je vlastne tym najvacsim klubom,ktory po desatrocia vychovava mladych,a su ich na tisice od jeho vzniku.Viete vy vobec co pisete? Len kydat.
obyvatel 1 | 15-02-2018 15:51:14
Jozef vyborne. Takze zhrniem: basket klub dostal 413 000 € za rozostavanu stavbu v dezolatnom stave, ktoru znacne tiez dovtedy financovalo dotáciami mesto, plus 10 000€ za kazdy rok do kolaudacie plus 50 rokov uplne zadarmo uzivat halu, vcetne energii( voda,lektrike kurenie)co nie je malo plus dalsie stedre dotacie ktore dostavaju od mesta kazdorocne.

Chce snad este obyvatel 2 alebo niekto nieco na obhajobu takychto spinavosti ake sa tu deju, voci dalsim detským klubom, sportom a celkovo voci obyvatelom co toto platia, este niekto nieco povedat??
Seredan | 15-02-2018 15:10:06
Starecek musi penit. Hned mal odstupit z komisie.
Jozef | 15-02-2018 14:04:00
aha tu:
http://www.seredonline.sk/clanky/vyberame-z-redakcnej-posty-prenajom-aj-pre-dalsiu-generaciu/
obyvatel 1 | 15-02-2018 13:46:14
Viem odhadnut ze naklady na energie celej tej budovy su vecsie ako mesto vyberie za najom v tej budove. Teraz po zatepleni je to o nieco lepsie ale ked si znovu pripocitate energie plus naklady na zateplenie tak je to prene to o com som pisal ze je to pre mesto extrémne dozivotne nevýhodné a zatazujuce rozpocet mesta na ktory sa obyvatelia skladaju.
A toto je zavadzajuce \"Neviem ako to presne bolo ale basketbalisti previedli na mesto nedokončenú telocvičňu aj s prednou časťou (pôvodná budova)\" lebo poviete len A ale to B ktore som napisal ja a ktore je podstatnejsie ako to vase A ste zamerne nenapisal. Preco asi? Myslim si ze obyvatelom je potrebne podavat realne a pravdive informacie a to sa v tomto meste pod taktovkou sucastneho vedenia nenosi. A vidim ze aj u vas staci napisat len A
obyvatel 2 | 15-02-2018 12:49:04
Poprosím uviesť ktorá veta z tých čo som napísal nie je pravdivá alebo je zavádzajúca. Lebo inak netuším prečo by som to tu takto nemohol prezentovať. Ani vy asi nemáte celkom jasno koľko do toho mesto dalo alebo dáva na prevádzku a koľko získava z nájmu a napriek tomu tu prezentujete ako je to pre mesto extrémne nevýhodné.
obyvatel 1 | 15-02-2018 12:01:31
Ale ked neviete ako to presne bolo tak naco to tu takto prezentujete. Ja viem ze ta skola co tam bola aj s tou starou telocvicnou patrila statu. A este skor zidodovskej komunite. Takze tak ci tak sa k tej budove dostal basketbalovy klub lacno cize pravdepodobne prevedenim majetku na sportovy klub. A za stedre dotacie od mesta uz aj v tej dobe mali snahu postavit novu tel. pre ich potrebu ale to financne nezvladali lebo mesto sa im podarilo dojit len do urcitej miery co ale zdaleka nestacilo na vystavbu takejto stavby. Tak nastalo pre tento klub vykupenie ze si to cele zobralo na chrbat mesto. Co bolo nestastne rozhodnutie pre mesto lebo si zobralo na seba zbytocnu dozivotnu financnu zataz ktoru bude mesto a obyvatelia financovat. Nakoniec to je realne vidiet ze mesto financuje vsetko co sa tam deje a financne naklady boli a su na tuto stavbu a jej prevadzku obrovske. Tomuto sa mesto mohlo vyhnut a basket klub si mal najst na celu stavbu sukr. investora. Obyvatelia a mesto boli takto zatiahnuti do obrovskych zbytocnych nakladov a dozivotnych vydavkov na tento basket klub pricom sa im este aj teraz takto stedro nadeluje na ukor kopu dalsich detskych sportov a aktivít ktore sa tu deju. Vysvetlite niekto preco tieto deti nasho mesta tohoto hadzanarskeho klubu s historiou a vysledkami netrenuju zadarmo ?
obyvatel 2 | 15-02-2018 11:17:45
Neviem ako to presne bolo ale basketbalisti previedli na mesto nedokončenú telocvičňu aj s prednou časťou (pôvodná budova) a dnes síce za telocvičňu neplatia, ale z prednej budovy inkasuje nájomné mesto. Mesto teda má náklad na halu ale má aj príjem z nájomného. Určite teda nie je pravda, že halu užívajú celkom zadarmo ako sa to často nesprávne uvádza. Ak porovnáme náklad na telocvičňu hádzanárov a príjem mesta z nájomného, možno to z dlhodobého hľadiska nie je pre mesto celkom zlý biznis. Tým ale nechcem povedať, že hádzanári by nemali dostať od mesta pri rozdeľovní peňazí viac, pretože podľa mňa robia už dlho z deťmi perfektnú robotu a zaslúžia si aby mohli dôstojne fungovať. Držím im palce.
obyvatel 1 | 15-02-2018 10:48:43
Konecne sa odvazil niekto povedat nahlas a verejne ako to nespravodlivo funguje v tomto meste. A fakt ze musia platit este aj za telocvicnu aby vobec mohli trenovat tie deti tak to je katastrofalne. Kolko platia futbalisti mestu za cely stadion alebo kolko platia basketbalisti za halu mestu a to este aj s výrivkou na streche. Toto je sila ake chrapunstvo sa v tomto meste pod vedenim Tomcanyho a spol. deje. Primator tvoj charakter sa tak skrivil ze sa cloveku dvíha zaludok

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign