Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Dnes o 18.00 hodine budeme hovoriť o našom meste - cieľom je zbližovať a nie rozdelovať

Miloš MajkoDátum28. 12. 2012 01:32:52TémaINFOSLOBODA

Už druhý list od primátora mesta ma  časťou jeho obsahu vyslovene prekvapil. Týka sa  ako stretnutia  ním zvolaného na  sobotu 22.12.2012  o  10.00 hod., na ktoré som bol pozvaný  žiaľ zo signatárov otvoreného listu sám a aj stretnutia, na ktoré sme pána primátora pozvali na dnešné popoludnie do studia so zámerom zhodnotenia  polovice volebného obdobia.

Citujem z listu primátora mesta  Martina Tomčányiho: "Pozvanie  na   stretnutie 22.12. 2012 t.j. v sobotu   som navrhoval    z dôvodov,  aby   sa  ho mohlo zúčastniť   čo najviac  občanov, ktorí podpísali  (ako tvrdíte)  list, ktorého   ste spoluautorom   a  hovorí   o  zlom rozhodovaní a hospodárení volených  funkcionárov.  Tu mali  možnosť   tento list   podpísať   čitateľne,   menom   a  adresou  a  písomne  vzniesť  konkrétne  výhrady  a bolo  by  im  odpovedané . Vo Vašom   liste   sú otázky a preto  sa domnievam, že  ak   sa niekto   pod  otázku podpíše tak   na ňu očakáva  odpoveď.  Preto  nerozumiem  Vami  prezentovanému   stanovisku ,  že  signatári    odpovede neočakávajú . 

Vami navrhované    stretnutie   dňa   28.12. 2012   nám nevyhovuje, pretože  na  tento   deň máme dlhodobo plánovaný  iný program"

Zaskočilo a doslovne uráža ma, že pravdepodobne si autor listu myslí, že  niekto z nás, dokonca možno ja sám, sme podpisy na otvorenom liste snáď nafingovali.

Keďže  debata o úspechoch a neúspechoch dvojročného volebného obdobia súčasného primátora mesta a poslancov  MsZ sa s určitosťou rovnajúcou sa 100% tám odkladá,  dnes o  18.00 hodine sa v studiu stretnú tí signatári listu, ktorí to uznajú za vhodné a budú volne diskutovať možno aj o tom, prečo niekto akosi ťažko pripúšťa, že nespokojných občanov s konaním nami volených zástupcov samosprávy je predsa len viac ako - jeden.

Vítaní je každý občan mesta, ktorý si myslí, že otvorený list je pravdivý a stotožňuje sa s jeho obsahom. Ak má niekto záujem zaujať stanovisko iné, radi sa s ním pobavíme a vypočujeme si jeho názor.

Preto  dnešný piatok o  18.00 v studiu  SOL budeme verejne hovoriť o tom, s čím sme a s čím nie sme v meste spokojní.

Považujem za potrebné zdôrazniť, že našim cieľom nie je rozdeľovať občanov či stavať barikády medzi nich a vedenie mesta či volených zástupcov samosprávy, ale práve ich búranie a zbližovanie. A v každom prípade otvorená komunikácia prostriedkamiu, ktoré vyhovujú väčšine občanov a nie iba vedeniu mesta a poslancom  MsZ.

Ak má však pravda a oprávnené požiadavky občanov byť aj bolestná máme za to, že jej obchádzanie či účelové prehliadanie problémy neriešia, ale odsúvajú na neskôr.Následne ich riešenia sú v konečnom dôsledku predražované nám, občanom.

Náhradný termín rozhovoru s primátorom mesta a poslancami  MsZ oznámime verejnosti včas.

 

 

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
seredsky sport info | 28-01-2013 22:37:41
tu stranku som nahodne objavil na nete. treba skopirovat co sa da pokial to nezmizne zase niekedy ...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-01-2013 18:47:43
seredsky sport info | - nasli ste riesenie, ktore si mozete dovolit. I tak som vsak rad. Ak mate zaujem o zachovanie tohto archivu, poskytnite do e-mailu pristupove udaje, pripadne ma kontaktujte. Ako som uz spomenul v skorsich komentaroch, domena aj webhosting su zaplatene.
Dakujeme.
seredsky sport info | 28-01-2013 18:28:31
z archivu : http://seredskysport.blgz.cz/
Dokedy? | 20-01-2013 12:58:25
Dockame sa zverejnenia tejto relacie?
Uz je to takmer mesiac.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-01-2013 22:13:59
Miloš | 01-01-2013 20:33:07 | -ano, uvedomujem si, kolko zloby a nenavisti je v niektorych prispevkoch. Uvedomujem si zaroven, ze presne tolko isto zloby a nenavisti je v ich autoroch. Zaroven si uvedomujem, ze su to neskutocne duchom chudobni ludia, pretoze sa pod svoje nazory ani len nevedia podpisat a ci na poslancov, na primatora mesta, ale aj na mna utocia spoza rohu a zakerne. Su to slabi jedinci, ktori by vela chceli a nic nie su ochotni dat.
Uvedomujem si, ze su to ludia, voci ktorym sa slusny clovek iba tazko ubrani a porazi ich iba sila slusnych a vytrvalych. Teda, ak ovsem boj s nimi vovec ma zmysel. Ja sti totiz myslim, ze oni sa porazaju sami a to svojou primitivinou malostou a povahou, ktora im nedovoli robit viac ako robia, teda ich zivotnou filozofiou je iba a iba zakulisny utok na ineho.

V casti mojho nazoru na to, kam patri poslanec, ktory neplni sluby dane volicom s Vami diskutovat nebudem.

A k Vasmu vyroku voci mne ci SOL snad iba otazka - preco vyberate zly tovar z kontajnera, citate ho, diskutujete v nom a vobec, zahadzujete sa s takym odpadom?
Miloš | 01-01-2013 21:23:49
ty si mzslíš že poslanec ktorý nedodržiava sľuby má právo zastávať svoj mandát? To sme teda dopracovali v tej našej demokracii.Sa nečudujem že to v meste vyzerá tak ako to vyzerá
postreh | 01-01-2013 20:56:21
...noviny nerobia svet lepší alebo horší... robíme to my ľudia...a pán Majko asi stúpa niektorým "vyvoleným" poriadne na "otlaky"... či???
Miloš | 01-01-2013 20:33:07
Pán Majko, ak použijem vašu terminológiu, tak do kontajnera na odpadky patria aj seredonline s vami. Neviem, či ste schopní uvedomiť si koľko zloby a nenávisti je v uverejňovaných príspevkoch. Myslím si,že bez vašich novín by bol svet lepší.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-12-2012 16:03:31
Pravda | 31-12-2012 15:36:03 | - mylite sa naozaj neskutocne! Ja urcite nehladam prekazky. A mylite sa aj v tom stahovani / kradnuti udajov.

Vy hovorite vsak iba to, co Vam vyhovuje a to v prvom rade preto, lebo za nic nenesiete zodpovednost.

Hovorite o veci z pohladu svojho a ja mozem tak isto zacat hovorit vylucne z pohladu mojho. Omyl! Obaja sa dopustime zasadnej chcyby. Nik z nas totiz nepozna (predpokladam ze ani Vy) podmienky, za ktorych si Michal ulozenie dat na danom serveri dohodol. Podmienky si nepochybne dohodol on sam a mohli byt aj individualne - napr. sa mohlo zaviazat, ze server dostane zadarmo, no spolupraca potrva X rokov, data bude moct ulozit pod podmienkou splnenia urcitych podmienok, ktore nam nie su zname. Je tu vela otaznikov na to, aby niekto svojvolne bez znalosti odpovedi na ne konal aj v tejto veci. Zial je to tak. Pokym nebude pristup k databaze poskytovatela sluzby Michalovi oficialny, tak ja do toho !pytliactva" jednoducho nejdem.

Odpoved na Vasu otazku je jednoducha - ked budem mat k dispozicii data, seredsky sport bude mat zelenu s datami. Ked nebudu data, staci tim ludi, ktori budu pisat, fotit a filmovat a seredsky sport bude mat zelenu sice bez archivu , ale ano, ako pamiatka na Michala kedykolvek.

Predpokladam ze viem na co narazate. Takze nasledovne - ja som slub schopny a ochotny dodrzat - v diskusii mate podklady, ze som urobil vsetko, aby dodrzany bol. Je tu registrovana a zaplatena domena, je zaplateny webhosting, je k dispozicii redakcny system.
Len udaje chybaju. A tie nie su a ani nikdy nebudu na mne.
Mate moznost pisat, fotit a vkladat materialy tak, ako hocikto iny.

A aky je rozdiel medzi verejnym slubom poslanca a obycajneho cloveka? Rozdielov je viac - ten najmarkantnejsi je myslim si ze jasny - sluby davaju volenym funkcionarom mandat zastupovat obcanov a vladnut y pozicie funkcii, kam ich na zaklade slubov volici dostanu.

Uz 5 rokov tvrdim, ze voleny funkcionar neplniaci dane sluby na zaklade ktorych mu volici dali svoje hlasy, by mal odstupit, pripadne o svoj mandat zo zakona prist.

Ti poslanci, ktorych som volil ja a neplnia to co slubili, sa k mojmu hlasu dostali podvodom. To je moj nazor. Reklamujem ich a ziadam vymenu. Nefunguju, nezodpovedaju "navodu na obsluhu", nesluzia ucelu, na ktory som ich svojim hlasom poveril (objednal a predplatil si sluzbu).

Ako nefunkcna, zla, pokazena, neopravitelna vec patri do kontajnera, tak do kontajnera s odpadom patri aj takyto poslanec, starosta,primator ci prezident.
Pravda | 31-12-2012 15:36:03
Pan Majko, potom kradnete data aj vy, kazdy den. Totizto stiahnutie udajov zo stranky programom ktory som sem dalje realizovane na baze normalneho prehliadania stranky. Teda stiahnu sa len dostupne data, ktore su na internete. Je to to site ako ked Vas prehliadac stiahne stranku aby Vam ju zobrazil.
Ak mate autorske prava, pan Majko,a tie mate. mate plne pravo tieto udaje stiahnut aj takouto cestou. Nikde nie je toiz napisane, ze majitel prav si nemoze robit kopie diel ku ktoremu mu patria autorske prava. Aj ked predate svoju fotografiu a poviete, ze je original, stale si ju vy ako autor vystavovat, mat ju doma, verejne prezentovat. Takto funguje autorsky zakon.

Pan Majko, vidim, ze bohuzial z Vasej strany je to skor o hladani prekazok.

Spytam sa teda jednu jedinu otazku:
Bude web po Michalovi Kubalovi seredskysport dalej pokracovat ako ste napisal 20. Marca 2012 alebo nie?

Dakujem za odpoved

PS: Odpoved na otazku ohladne anonymov a kritiky:
V com sa lisi verejny slub politika, od verejneho slubu normalneho obcana?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-12-2012 15:19:46
Pravda - rad by som sa pozeral na niektore veci s lahkostou, aku Vase postavenie voci nim umoznuje Vam...

- nakladat s datami ano. Nik na ineho vsak nemoze preniest viac prav, ako sam vlastni a uz vobec nemozeme hovorit o stave, ze sa dostaneme k datam kopirovanim ich zo servera, ktory nevlastnime a nepozname podmienky, za ktorych ich Michal na server ulozil / bolo mu ich ulozenie umoznene.

Je zasadny rozdiel, kto a ako sa k datam dostane. Mozno vo Vasom ponimani prava nie, kedze preto aby niekto nenarusil Vase sukromie, diskutujete a iste by ste aj data z cudzieho servera kradli cez anonymizer.

Moznosti mate jasne vyspecifikovane, je na Vas, ci ich akceptujete. Mne to je v podstate jedno.

Co sa tyka spolahlivosti a urovne sluzieb je zrejmy rozdiel medzi servermi "zdarma" a servermi, ktore za sluzby inkasuju peniaze. Na miesto hostingu doplatil aj Michalov projekt.

Skuste definovat, aky je rozdiel medzi diskutujucim kritizujucim konanie poslanca MsZ ci ineho voleneho funkcionara a diskutujucim kritizujucim konanie vo veciach verejnych napriklad pri osobe Ivana Sklenara, Ivety Tothovej ci mojej.
Pravda | 31-12-2012 14:27:06
V tretej ete je preklep, psoledne slovicko ma byt ja.

Ospravedlnujem sa.
Pravda | 31-12-2012 14:25:53
Pan Majko to je co, preboha?
Preco by som aj pod mojim menom mal zverejnovat obsah, ktory mne nepatri?

Pan Majko este raz, vy mate pravo nakladat s tymi datami nie vy.
Ja som nedal verjny slub, ale vy.

Tak sa tu uz prosim Vas nehrajme na to, ci to mam spravit ja alebo vy, alebo Jozko Mrkvicka.

Ak mate zaujem o data mozete ich mat.

A pan Majko, pardon, ale opat. Najprv Vam anonymovi nevadia ak kritzuju trebars poslancov ci vedenie mesta.
Ale ak anonym poukaze na Vas nedodrzany slub, uz je ten anonym zly, zly zly.

Preboha, majte aspon rovnkay meter.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-12-2012 14:12:01
Pravda | 31-12-2012 13:50:56 | - co sa tyka anonymizerov cez ktore pristupujete do diskusie - nespomenul som to z dovodu, ze by mi dosli nejake argumenty. Tie som uviedol myslim si ze dost podrobne vo svojom skorsom prispevku. Ine neboli, nie su a ani nebudu.
Uviedol som to pre to, aby som porovnal zodpovednost, styl prace a komunikacie medzi nami dvomi. Ja mam zodpovednost vo vyske 100%, vystupujem pod vlastnou identitou a za svoje peniaze. Vy mate zodpovednost 0 %, vystupujete a diskutujete uplne anonymne a za peniaze inych.

Neviem ci to pochopi kazdy, no je v tom zasadny rozdiel. Ak si niekto mysli ze nie, rad si to s nim vymenim.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-12-2012 14:00:29
Pravda | 31-12-2012 13:50:56 | - dobre. Mam pre Vas dalsi navrh.

Zabezpecte predmetne data Vy. Ostatne je zaplatene uz takmer rok, cize problemom nebudu financne prostriedky - to bola robota a naklad moj. Zodpovednost za vsetko Vsak ponesiete Vy.

V tomto momente mi je uplne jedno kto ste, no data von budete musiet dat pod identitou vlastnou. To preto, lebo inak to pri takychto projektoch nejde.
Pravda | 31-12-2012 13:50:56
Pan Majko, mam zaplatenu VPN-ku z dovodov ako napriklad nakup na zahranicnych serveroch ci pristup k datam ktore nie su so Slovenskou IP-ckou dostupne. Takisto ju mam preto aby sa nejaky sikovny "IT fanda" nesnazil ma stopovat , zistovat kto som a tak zasahovat do mojho sukromia. Toto je vsak uplne mimo nasu temu, a je vidiet, ze pokial vytahujete tieto veci, ocividne sa dostavate do uzkych a dochadzaju Vam argumenty.

Pan Majko, mne ide len o jednu vec, o to aby ste dodrzal slub, ktory ste dali citatelom ale hlavne vdove po cloveku, ktoreho si vazite.

Dal som Vam moznost ako ste sa mohli dostat k datam, ktore neviete ziskat cez FTP. Vy ste zacali polemizovat o tom, ze to nie je legalne. Teraz sa tak pytam preco?
Urcite poznate autorsky zakon pan Majko, a ako viete vsetky clanky, fotografie, kolaze a v podstate cely obsah Michalovej stranky je jeho vytvorom. Disponujete pravom nakladat s tymto materialom. Preco by ste nemohli tieto data stiahnut, mnou uvedenym sposobom, nejdna sa o kradez, potom by totiz kradezou bolo kazde prezeranie stranky, ktore realizujeme.
Sam ste uviedli, ze su tu "objektivne" okolnosti, ze sa enviete dostat k datam. Pritom je tu moznost ako sa k tymto datam dostat.
Pripadam mi to pan Majko ako keby hladate cesty ako to nejde, nez aby to ste hladali cesty ako to pojde.
To naozaj chcete ten slub ponechat len tak?
To naozaj chcete celu Vasu snahu ukoncit na troch emailoch?
Pan Majko, prepacte, ale co si vydiskutujeme na osobnom stretnuti?
Ved vsetko je tu napisane, cierne na bielom.
Alebo to sa chcete naozaj spravat ako politici?
Naslubovat a potom sa vyhovorit?
pre Pravda | 31-12-2012 13:42:16
ty si ale riadne obmedzeny kkt..
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-12-2012 13:30:57
Pravda | 31-12-2012 13:15:39 | - ano, mate pravdu ako fyzicka osoba, ktora zasadne pristupuje cez anonymizer a teda aj kradez dat by vykonala tak, aby organy cinne v trestnom konani mali maximalne stazene dohladanie zlodeja.

A nemate pravdu v pripade, ze budete konat pod svojou vlastnou identitou, zo svojej statickej IP a nasledne ukradnute udaje uverejnite pod vlastnou registraciou v registrovanom mediu s plnymi kontaktami na vydavatela a teda pri plnej pravnej zodpovednosti za svoje konanie.

Neviem, ci som to napisal dostatocne zrozumitelne, ak nie - lepsie neviem.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-12-2012 13:26:43
Pravda | 29-12-2012 14:16:17 | - neuvadzate nieco, co by sa dalo charakterizovat ako "objavenie Ameriky".

Neviem, ci ste schopny uznat fakty a teda brat do uvahy, ze SOL nie je nejaky fun web jednotlivca, pokus o recesiu ci zabavka ...nast rocneho fandu IT.

SOL su registrovane medium dnes s nadregionalnym vyznamom a z toho vyplyvajucimi zavazkami a povinnostami.
Od medii ktore nepochybne navstevujete, sa lisime sa iba jedinym - ani v jednom sa s citatelmi v diskusiach "nezahadzuje" vydavatel, autor clanku ci niekto konkretny. Vzdy to je anonimny ADMIN - vacsinou brigadnik, ktory je imunny voci nadavkam, invektivam, urazkam a vsetkemu okolo toho, pretoze sa ho to netyka osobne. Osobne sa ho tyka iba vysledok na jehu ucte v den vyplaty. Podobne, ako pri telefonistoch u mobilnych operatorov. A ani ti nic nevysvetluju, neargumentuju - jednoducho urobia svoju robotu a hotovo. To, ze u nas je tomu inak, sucasna doba ocenit a docenit nedokaze.

V pripade Vami atakovanej veci - Vy by ste si ako osoba mohli dovolit urobit to, co mate na mysli. Ja ako osoba tiez - pre vlastnu potrebu. Ale nie pre SOL. To je zasadny rozdiel a v momente, ked takto zasadne veci pochopi siroka citatelska verejnost, tak bude vela veci inak.

Inak povedane, v niektorych pripadoch bud budu veci oficialne, alebo nebudu vobec. Mozno je to smutne, mosno to nie je ferove, mozno to je nespravodlive. Ale je to tak.

Navrhol som Vam vsak nieco, co by mohlo veci posunut dopredu. Nereagovali ste. Preto je na mieste otazka - chcete este dlhe mesiace komunikovat o zial za danych okolnosti neriesitelnej situacii, alebo urobit nieco v prospech projektu?

Ak ta prva cast, tak prosim bezo mna. Ak ta druha, tak mate moznost kontaktovat ma e-mailom, telefonicky ci osobne. Rad pomozem a urobim naozaj vsetko preto, aby to dopadlo dobre.

Prajem veseleho Silvestra a vsetko dobre v novom roku!
Pravda | 31-12-2012 13:15:39
Pan Sklenar, pan Majko,
Pred dvoma dnami ste sa pytali co viac sa da spravit, dal som sem nastroj pomocou ktoreho sa to da. Pytam sa, preco neodpovedate?

Prosim priznajte si, ze mam pravdu.
koľko mudrych koľko mudrych | 31-12-2012 13:02:08
ľudí sa tu ozvalo...Prečo sa nepustíte vy do takej práce,ked to viete lepšie ako p.Majko?!Najlepšie je sedieť,urážať a kritizovať!!!Lenže nebyť SOL nevedeli by sme ozaj nič...
Pravda | 29-12-2012 14:16:17
Pan Sklenar, pan Majko:

http://www.httrack.com/page/1/en/index.html

Napriklad.

Pan Majko, ano ste iny, nedokazete priznat chybu, v tom je vasa slabost, ktora Vas a Vase noviny polozi na lopatky.
Ivan Sklenár | 29-12-2012 14:11:31
Pravda | 29-12-2012 13:35:00, pane, ďakujem za Vaše želanie pekného zvyšku dňa. Dúfam, že počasie vydrží až do večera.. Ale musím podotknúť, že ste si nevybral práve najšťastnejší príklad s tým linkom na ten článok kde sa spomína ZsVaK a problémy, na ktoré je tam poukazované. Oni totiž, ZsVaK, ten potrubný rozvod majú v správe a zodpovedajú za jeho prevádzky schopný stav. Za web hosting "webzdarma.cz" nezodpovedá vydavateľ SoL. Vy by ste v danej veci vedel urobiť niečo viac a účinnejšie? Ak Vám to nebude robiť ťažkosti, poraďte čo!
P.S. azda bude lepšie využiť dnešné pekné počasie...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-12-2012 14:05:20
Pravda | 29-12-2012 14:00:23 | - vzdavam sa. Tadialto cesta nevedie. Asi som fakt iny... Prepacte.
Pravda | 29-12-2012 14:00:23
Pan Majko, ale nie WebZdarma ale Vy ste napisal 20.Marca 2012 ze seredskypsort bude zit dalej. Vy ste si nepreveril ako funguje webzdarma a ci sa budete vediet dostat na ich FTP a stiahnut si data tymto sposobom. Ono tie data, teda to najdolezitejsie na stranke sa da stiahnut aj bez FTP pripojenia, ale to Vam nemusim hovorit.

Mrzi ma len, ze praca ktoru tu niekto zanechal niekto chcel prebrat a ja som veril, ze ju aj prebere. Nechem od Vas aby ste robil to co Michal, stacilo by keby su len data(clanky, fotky, videa, atd.) dostupne ako archiv. Dnes nemame ani to a bojim sa, ze nikdy nebudeme mat.

A pan Majko prosim dajte mi link kde ste svojich citatelov informoval o problemoch s WebZdarma, kde ste napisal aspon raz ako je na tom projekt seredskysport? Pretoze pokial ste nedokazali od 20. Marca 2012 napisat ani len jednu strohu informaciu o tejto situacii, prepacte, ale mam naozaj velmi silny pocit, ze to je ututlavanie.

Prajem prijemny den
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-12-2012 13:55:38
Pravda | 29-12-2012 13:35:00 | - nerad, ale musim zareagovat na Vasu odpoved panovi Sklenarovi.

Mylite sa! Je v tom rozdiel, tu princip nezostava a to na fakt nepotrebujem obhajovat. Ja z toho nemam a ani by som nemal nic, opacne, stalo ma to peniaze. Neslo o nic ine, ako o naozaj uprimnu snahu zachovat Michalovu pracu. Ze to skazila tretia strana? Nuz zial, taky je svet. Nezijeme odizolovane a neverim, ze by niekto predpokladal, nulovu reakciu firmy, ktora ponuka moznosti umiestnenia webu na svoj server.

Z jednej strany to ciastocne pochopitelne je - zadarmo niet dovodu pohnut prstom ani v pripade, ktory sa tyka Michala.
Ale to uz nie je o obchode, ale o etike.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-12-2012 13:47:51
Pravda | 29-12-2012 10:41:45 | - ututlavat nieco, do coho som v zaujme zachovania prace ineho ja vlozil energiu, vlastne peniaze a urobil som vsetko, co som urobit mohol?

Viete, znovu mi to bude asi niekto vycitat, ale Vy asi srandujete. Ja podla Vas ututlavam to, ze zlyhal dodavatel niekoho ineho? Do prdele, ale ja nie som vsemohuci!!

To nie je moja technicka zalezitost, ale firmy, ktora sa dlhe mesiace na 3 e-maily odoslane s vysvetlenim, podkladmi a prosbou ani len neozvala.
Nemozem za to, ale mam pocit, ze to nie je moja zla reklama, ale ich.

Nastala situacia, ktora je porovnatelna s tym, ako keby dana firma jednoducho skoncila svoju cinnost. V takom pripade by som sa dopracoval k rovnakemu vysledku.

Stav, ktory nastal by mal byt ponaucenim kazdemu - zial, kto si mysli, ze sluzba zadarmo moze mat kvalitny servis a zaruky. Z casti to vieme vsetci, no ze nema servis ziaden, to ma fakt prekvapilo.

A este tu moze byt zlyhanie ludskeho faktora. Mozno len nejaka slecinka par mesiacov necita postu. Ale ani to ja neovplyvnim.

Dal som niekolko navrhov, ako ich vidite Vy?
Pravda | 29-12-2012 13:35:00
Pan Sklenár uprimne cakal som podonu reakciu.
Budem citovat pana M.M. z diskusie k spinavej vode:

"Chapem problemy s nekvalitnym rozvodom, starym potrubim a neviem este ake objektivne okolnosti. No nie su to problemy zakaznika!"

http://www.seredonline.sk/clanky/povestna-kvapka-pretiekla-dodavatel-pitnej-vody-si-so-zakaznikmi-robi-co-chce/

Noviny su vlastne produkt/sluzba a citatel je zakaznik a preto som tu napisal, ze doslo ku nekvalite. Uprimne, nic za noviny neplatim preto nebudem chcet naspat ziadne peniaze ani nic podobne, ale princip ostava.
Prajem prijemny zvysok dna.
Ivan Sklenár | 29-12-2012 13:07:31
Pravda | 29-12-2012 10:40:34 : Zarazila ma vo Vašej odpovedi veta "Budem pokracovat tym, ze mna ako citatela nezaujimaju technicke problemy ktore mate Vy." Jej obsah v kontexte Vašej odpovede má asi taký význam, ako keby sa u verejného prepravcu sťažoval cestujúci slovami: "Mňa nezaujíma, že Vám počas prestávky z autobusu ukradli kolesá a nemôžete pokračovať v jazde. Veď podľa cest. poriadku sme už dávno mali pokračovať v jazde a ešte stále sme sa nepohli z miesta". Položme si otázku, koho by okrem Vás zaujímali nižšie zverejnené informácie o tech. problémoch, podotýkam objektívnych?! Okrem Vás ešte človeka, ktorý je podobne zaujatý ako ste Vy! Prepáčte, neútočím na Vás, len mi to tak pripadá.
Pravda | 29-12-2012 10:41:45
Pan Majko, nebudem tu teraz rozoberat technicku otazku veci a to napriklad stiahnutie stranky (dostupnych udajov)ked uz nemate pristup na FTPcko.
Budem pokracovat tym, ze mna ako citatela nezaujimaju technicke problemy ktore mate Vy. Dali ste slub a tento slub ste nedodrzali. Mozno by to vyznelo inac ak by ste o tom informovali ale vy ste to ututlal, ak by som to nevytiahol tak o tom vie kto 5-10 ludi?
Pan Majko, nepripomina Vam to nieco?
Pochovali ste Vas projekt s dobrou myslienkou, pretoze ste sa ponorili do bahna vojny, myslite si, ze kazdy na Vas utoci a vy ste ten dobry a ten kto ma pravdu. Obcas by nebolo na skodu sa zastavit a porozmyslat nad tym kam toto cele smeruje, pretoze podla mna zabudate na podstatne veci a zabudate plnit svoje sluby.

Prosim neberte to ako utok, ale ako kritiku Vasho citatela.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-12-2012 06:04:03
keket | 28-12-2012 21:02:37 | - uz Vas nick napoveda, ze asi nebudeme vysielat na rovnakej frekvencii. Pytam sa Vas ale, co Vam dava pravo s niekym (nielen mnou) ci o niekom bavit sa stylom, akym sa bavite?

Urazil som Vas osobne, Vase meno, ublizil som Vam, alebo nieco podobne?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-12-2012 03:07:48
Pravda | 28-12-2012 16:30:19 | - napisali ste:

"Pan Majko, skoda, ze oznamujete diskusia takto neskoro. Keby som namieste otvoril by som temu vasich slubov.
Pre malu ukazku, odporucam precitat http://www.seredonline.sk/clanky/sportovy-web-seredskysportinfo-bude-zit-dalej-/

Skusme sa prosim zamysliet, nad tym co je v danom clanku a aky je stav dnes..."

- a teda kde je pravda?

Podme po poradi. Hned ako som sa dohodol s pani Kubalovou, kontaktoval som web hosting, kde Michal mal data seredskeho sporu. Nik na e-mail nereagoval a telefonny kontakt nemala spolocnost na webe uvedeny. Zial. Web poskytuje nasledovne moznosti: "Pro technickou podporu použijte fórum Podpora. E-mail na správce (podpora@webzdarma.cz) je určen jen pro situace, kdy není vhodné popisovat daný problém do veřejného fóra. Na dotazy, jejiž řešení lze nalézt v sekci podpory, neoficiální FAQ nebo v diskusním fóru, odpověd NEDOSTANETE! E-mailová podpora zejména nebude řešit problémy s chybami v PHP kódu atp. Telefonická podpora není dostupná! Děkujeme za pochopení. E-mailové kontakty: všeobecné informace info@webzdarma.cz "

V e-maili bolo myslim si ze podrobne vysvetlene co sa stalo a e-mail obsahoval vsetko potrebne vratane suhlasu vdovy po Michalovi na prenos dat do nasho systemu.

Ani na druhy e-mail nik nereagoval a zial ani na moj treti pokus.

Prikladam kopiu e-mailov:

od: reporter24
komu: info@webzdarma.cz
cc: majko
dátum: 27. marca 2012 20:56
predmet: ziadost
odoslané z: gmail.com

reporter24
27. mar



komu: info, majko



Dobry den,
Dna 21. marca 2012 sme Vam zaslali ziadost nasledovneho znenia:


Dobry den,

Na Vasom serveri je hostovany web www.seredskysport.info. Jeho zakladatel Ing. Michal Kubala zo Serede (Slovensko) dna 09.03.2012 zial zomrel. Manzelke nezanechal ziadne pristupove udaje na FTP a do databazy.
Ako vydavatel zastupujem internetove noviny www.seredonline.sk a na zaklade dohody s manzelkou Ing. Michala Kubalu noviny preberu pod svoju spravu aj web, ktory Ing. Kubala zalozil a budeme v jeho rozvijani ako pamiatku na neho pokracovat.
Prosime o informacie, ake udaje potrebujete k tomu, aby ste nam oznamili pristupove hesla na FTP server a do databazy na hosting www.seredskysport.info.
Prosime k sprave prilozit aj telefonicky kontakt pre urychlenie jednania.

Srdecne dakujeme za pochopenie.

S uctou

Milos Majko
+421 907 277 777

www.seredonline.sk, www.rescueonline.sk

Pridavame link oznamujuci umrtie Michala Kubalu.

http://www.seredonline.sk/clanky/s-hlbokym-zarmutkom-oznamujeme-/


-- -

Zial do dnesneho dna sme neobdrzali ziadnu odpoved, preto ziadot opakujeme. Zaroven prikladame suhlas – videozaznam manzelky zomreleho Michala Kubalu.
Suhlas mame pisomny overeny totarom.

http://www.seredonline.sk/clanky/aj-ked-clovek-odide-nieco-po-nom-zostane/

Za rychlu odpoved srdecne dakujeme.

Milos Majko

- - -

Dodnes sa nik neozval. Michalov notebook zostal zaheslovany a aj ked sme najskor chceli skusit prelomit heslo, nakoniec sa na to admin nedal, nakolko nebol ochotny znasat nasledky za pripadne skody, ktore by mohli pri niecom takom vzniknut.

Zaroven som okamzite a na vlastne naklady registroval internetovu domenu www.seredskysport.sk:

Domain-name seredskysport.sk
Admin-id WEBS-0001
Admin-name Websupport, s.r.o.
Admin-legal-form s.r.o
Admin-org.-ID 36421928
Admin-address Stare grunty 12, Bratislava 84104
Admin-telephone 0904/306 081, 0904/306 081, 0904/306 081
Admin-email helpdesk@websupport.sk
Tech-id WEBS-0001
Tech-name Websupport, s.r.o.
Tech-org.-ID 36421928
Tech-address Stare grunty 12, Bratislava 84104
Tech-telephone 0904/306 081, 0904/306 081, 0904/306 081
Tech-email helpdesk@websupport.sk
dns_name ns1.websupport.sk
dns_name ns2.websupport.sk
dns_name ns3.websupport.sk
Last-update 2012-03-04
Valid-date 2013-03-03
Domain-status DOM_OK


a objednal a zaplatil som nevyhnutny web hosting, na ktory mali byt data Michalovho webu prenesene. Admin bol tymto povereny a doverujem mu v plnom rozsahu.

Co dodat?

Michal svoj web pravdepodobne z dovodu setrenia mal vyhotoveny na free software a hostovany tam, kde to nestalo nic, pripadne uplne minimum. Zadarmo vsak tazko mozno ocakavat od firmy nejaky servis - potvrdilo sa, ze ani v tak smutnych pripadoch, ako je ten Michalov.

Mojou snahou bolo uctenie si jeho pamiatky aj pomenovanim niektoreho z podujati v meste, ktorych sa zucastnoval, pripadne na ich organizacii participoval. Oznamil som to odboru skolstva MsU - dalej sa k tomu vyjadrovat nebudem.

Napriek tomu, ze sport nie je mojou silnou strankou, chcel som to urobit pre Michala a pre tych, ktori chcu svoje sportove aktivity propagovat. Dvere maju otvorene uz 5 rokovca naozaj su vitani na SOL. Ak niekto prejavi zaujem, niet dovodu nevyhoviet a nespravit cast pod registrovanou domenou - staci chciet.Zial, bez pristupu k databaze a jasne ze suhlasu Michalovho poskytovatela web hostingu, sme sa k datam nedostali a ani sa k nim bez uvedeneho nedostaneme.

Priatlu, povedzte uprimne, mam moznost urobit viac? Ak ano, co este? - Pre Michala to urobim preto, lebo verim, ze by sa podobne zachoval aj on ku mne.
Po jeho smrti ma telefoinicky kontaktovali viaceri - jeho kolegovia z inych kutov republiky, nejaki spolupracovnici na nejakych projektoch a niekolko krat redakcie ohladom fotografii, ktore zaslal do sutazi. Vzdy som im odovzdal potrebne linky na ozrejmenie situacie a odkazal som ich na vdovu po Michalovi, pripadne MsU, ako jeho posledneho zamestnavatela.

Navrhnite nieco dalsie. Stretnime sa a popracujme spolocne na niecom, co bude zaroven pamiatkou na neho a aj na dobry zamer, ktory rozbehol.
Urobme - pokracujme v tom, co on uspesne nacal. Bude mi (a mozno aj Vam) ctou pod nazov napisat, ze toto zalozil a dusu tomu vlozil prave Michal Kubala. Preco? Nuz preto, lebo presne viem, co si to vyzaduje, i ked SOL je diametralne odlisnym projektom a investiciou ako Michalova stranka. Naklady sa vsak pri tych na SOL urcite zvezu presne tak, ako sa vezu doteraz.

Dakujem.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-12-2012 00:22:41
miloš | 28-12-2012 23:57:19 | - mylil som sa? Ak ano, napiste prosim v com. Dakujem.
miloš | 28-12-2012 23:57:19
p. Sklenár: dakujem za odpoveď

p. Majko: no coment ;)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-12-2012 22:55:49
miloš | 28-12-2012 21:29:26 | - napriek tomu ze pravdepodobne nosime rovnake meno, zastupujte sa prosim sam, pripadne si zaplaťte advokata.

Pre upresnenie, co Vas presvedcilo o tom, ze Vas Ivan Sklenar alebo ja zastupujeme?

- - -

Mesto Sered sa jednym pochvalit moze urcite - dostatkom na vsetko odhodlanych a vsetkeho schopnych anonymov.
Registrovaný Ivan Sklenár Ivan Sklenár | 28-12-2012 22:16:53
miloš | 28-12-2012 21:29:26 Ak mám dobré info, tak diskusia je zablokovaná na žiadosť autora článku, ktorý má právo a určuje, na akej úrovni sa bude diskutovať.
miloš | 28-12-2012 21:29:26
p. Majko: prečo je zablokovaná téma "Úplná informácia" a je prístupná len pre registrovaných???

čiže ako vyplýva z listu p. vicepripátora, Vy a p. Sklenár zastupujete väčšinu občanov.... :) ja len sám za seba hovorím, že vami teda nechcem byť zastupovaný...
keket | 28-12-2012 21:02:37
pindo - velmi pekne napisane.
tato stranka si nezasluzi nosit vo svojom nazve slovo SERED .
zaklopte uz Majkovi niekto na celo, nech sa zobudi a vrati do reality, lebo inac tu z toho vazne bude len blog jeho psychotin...
sered | 28-12-2012 20:38:21
pre pindo | 28-12-2012 13:50:37

Výstižné, pravdivé a úprimné. Palec hore.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-12-2012 17:28:32
zzzzzzzz -nechajme ste nejaku tu chvilu diskutujucim,. I tak pripravujeme nahravanie v studiu, takze reakcie az po.
pre zzzzzzzz | 28-12-2012 17:24:28
Na nikoho tu neutocim, iba poukazujem na to ze v danom clanku je napisane ze v pribehu par dni sa web seredskysport zachova ako samostatna sucast SOL, to bolo 20. marca 2012. Dnes je 28. decembra 2012, stranka seredskysport.info neexistuje, kde su teda udaje z nej? To, ze je nieco v pozadi mna ako citatela zaujimat absolutne nemusi, bol tu dany verejny slub citatelom. A dnes? Nikde nic.... take su fakty
pre zzzzzzzzz | 28-12-2012 17:24:23
ak vies aka je pravda, to sem napis.
pre zzzzzzzzz | 28-12-2012 17:23:41
ze by pravda utocil na p. Majku? Ale no, len sa pyta na splnenie slubu. Clanok si mozete precitat a terajsi stav skontrolovat tiez.
zzzzzzzz | 28-12-2012 17:18:13
Pravda - aj ty na pána Majku útočíš neoprávnene. Ja viem aká je pravda. A ty "pravda" to vieš? Určite sa k tomu vyjadrí aj pán Majko. Ak si sa mýlil, ospravedlníš sa mu?
Pravda | 28-12-2012 16:30:19
Pan Majko, skoda, ze oznamujete diskusia takto neskoro. Keby som namieste otvoril by som temu vasich slubov.
Pre malu ukazku, odporucam precitat http://www.seredonline.sk/clanky/sportovy-web-seredskysportinfo-bude-zit-dalej-/

Skusme sa prosim zamysliet, nad tym co je v danom clanku a aky je stav dnes...
anonym | 28-12-2012 15:26:33
Je zaujímavé, že takmer každá debata tohto druhu skĺzne do roviny financovania SN a financovania SOL, hoci nie vždy prioritne o to v článku ide. Komu to neustále vyhovuje zachádzať týmto smerom a prečo? A čo je vlastne na tom také ťažké pochopiť rozdiel medzi internetovými novinami, kde je prakticky možné písať vo veľkom rozsahu s využitím okamžitej interakcie a medzi SN, ktoré sú kapacitne obmedzené na niekoľko strán a interakcia tam jednoducho nemôže fungovať z dôvodu periodicity vydávania? A čo je na tom ťažké pochopiť, že o obsahu SN nerozhodujú všetci občania Serede? Ako by to asi vyzeralo, máte niekto predstavu? Bol by to jeden veľký bordel, lebo všetci by chceli všetko čo proste nemôže fungovať. Nechápem prečo dokáže niekto kritizovať, že sa jeho príspevok nedostal do SN? A prečo by sa mal? Nedá sa všetkým v tomto smere vyhovieť.
miloš | 28-12-2012 15:17:19
pindo: pekne zhrnuté palec hore :)

p. Majko: zverejnený list je jedna vec, ale mna skôr zaujímalo, koľko ludí sa pod ten list podpísalo :)
pindo | 28-12-2012 15:06:58
pan majko dakujem vam za odpoved.

stručne
ad 1. - nesuhlasim, ze kazdemu rovnako. SOL a SN su dva rozne typy medií. zjednodusene by som povedal nieco ako keby porovnavamme verejnopravne. cize ten rozdiel vo financovaní byt musí, inak by sa nedodržal štatút slobodneho media a o tom ma nepresvedcite. SN su agendou mesta, SOL vasou. nevidim dovod poskytnut financne prostriedky aj vam.

ad 2. toto nie je otazka demokracie, ale formalnej kategorizacie daneho periodika. ci chceme, alebo nechcem vsetko sa skatulkuje a tieto nase mestské noviny patria presne do tejto skatulky. ja by som ich nazval informačný vesník. clovek od neho ocakava informacie suche a strohe a nie nejaku politologicku polemiku a siahodlhe rozbory.

ad 3. nehovorim ze sa mi nepaci, ale fakt som nasiel nejednu vetu ktora, ktora stylisticky nie je spravna. ak chcete mozem aj konkretne, ale to vobec nie je podstatne. myslel som to v dobrom ako radu pre vás.

odpoved na vasu otazku : nemyslim, ze by kritika mohla byt uverejnena v SN z dovodu jednak rozsahoveho a obsahoveho ako som uz aj vysvetlil. skratka takzto tzp interakcie s citatelom neyapada do konceptu tzchto novin a malokedz sa s nim stretnete aj v inom periodiku.
a na vzsvetlenie druheho dovodu uvediem priklad : noviny pravda vlastní cez chápadlá roznych dcerskych spolocnosti financna skupina J&T. je uplne logicke, že tvrdá kritika voci tymto financnikom sa neobjavi na strankach tychto novin. neviem presne ako je to prislovie ale tusim - koho chlieb jes, toho piesen spievaj (alebo tak nejak, viete co myslim)

a k tym nazorom na vasu osobu som samozrejme necakal vasu odpoved. chcel som len aby ste sa zamysleli a dufam, ze ste si niektore moje slova zobrali k srdcu. clovek sa potrebuje vyvijat a na to potrebuje aj nazor zvonku.
a nevidim dovod podpisat sa, osobne sa nepozname a ani si nemyslim ,že by ste mali zaujem poznat ma.
pozdravujem a pekný den
pre mina | 28-12-2012 15:04:13
Mino, prepac, ale vidis to prilis cierno-bielo, a nezabudaj, ze si na osobnom blogu pana M. samozrejme, ze tu bude z neho ludomil. Skus sa trosku povzniest nad reci co to pan M. tak dlho siri a pozri sa kto co spravil v skutocnosti pre ludi.... a kto co vsetko nasluboval...
Postreh | 28-12-2012 15:02:00
Pan Majko, tie Vase nepodlozene tvrdenia: "Keby bez akehokolvek prieskumu verejnej mienky a proti zmyslaniu vacsiny obyvatelov..." ako mozete prosim Vas tvrdit , ze proti zmyslaniu vacsiny? Vy ste sa bol spytat 15 000 volicov? Vy ste sa ich vsetkych opytal? Novinar by si mal davat pozor na taketo vyjadrenia, ktore nie su podlozene.
mino | 28-12-2012 14:57:29
Ako to tak citam tak sme asi uplne bezproblemove mesto. Vidim ze ludom tu ani nevadi ze za ich peniaze im vymyvaju mozgy, vacsina poslancov a primator su desatrocia podnikatelsky prepojeni s mestom a z Majka a Sklenara ktori skutocne zastupuju obcanov voci mestu tu pekne urobime hlupakov! Gratulujem vam ludia vy si demokraciu nezasluzite!
anonym | 28-12-2012 14:39:21
Pán Majko, ak sú SN platené z našich peňazí neznamená to, že my občania máme právo zasahovať do ich štruktúry a určovať čo sa kedy zverejní. Ako by to vyzeralo keby sa každý domáhal zverejnenia svojho článku? Určite by všetkým nemohli vyhovieť. Zmierte sa s tým, že o tom rozhoduje "niekto" a nie "hocikto". Argument, že je to platené aj z mojich peňazí neobstojí. Len si zoberte, že napr. aj vozidlo mestskej polície bolo zakúpené aj z mojich peňazí a prevádzka je financovaná tiež z mojich peňazí, ale zato od nich nežiadam, že sa chcem previesť na tom aute. Ako to tak môžete vnímať? V meste je množstvo vecí platených z našich peňazí, ale to nezakladá nárok občanov prisvojovať si vlastnícke práva k týmto veciam alebo určovať ako sa s tým bude hospodáriť.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-12-2012 14:31:37
Peter D | 28-12-2012 14:27:01 | - ked suhlasite napr. s vyjadrenim: " stručne, jednoducho a výstižne informovať o udalostiach v meste a úspechoch mesta." a " žiadna kritika, polemiky, komentáre." - a stale je rec o mediu platenom z dani danovych poplatnikov, tak vyrok "to co mame si zasluzime" zostane platny asi fakt dlho. Kludne pridite o 18. do studia vyjadrit svoje dalsie nazory na chod demokratickej spolocnosti.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-12-2012 14:31:34
Peter D | 28-12-2012 14:27:01 | - ked suhlasite napr. s vyjadrenim: " stručne, jednoducho a výstižne informovať o udalostiach v meste a úspechoch mesta." a " žiadna kritika, polemiky, komentáre." - a stale je rec o mediu platenom z dani danovych poplatnikov, tak vyrok "to co mame si zasluzime" zostane platny asi fakt dlho.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-12-2012 14:27:12
miloš | 28-12-2012 13:50:21 | - list je zverejneny a Vase tvrdenie ze ho nikto nevidel je velmi odvazne. Na com sa zaklada?

A prave: "či budú správne peniaze použité " - tomu sa venujeme. Otazkou je, co a kto povazuje za to "spravne" pouzitie. ;-)
Peter D | 28-12-2012 14:27:01
..pripajam sa k nazoru poslednych dvoch gratulantov a tesim sa na Majkov komentar :)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-12-2012 14:24:49
pindo | 28-12-2012 13:50:37 | 95.102.185.77 |

prvy bod vynecham - jedine pripomeniem - rovnaky pristup ku vsetkym. Nic viac a nic menej.

druhy: "kydáte na SN, ale tie splnaju vsetky kriteria a standardy informačnej tlačoviny vydávanej mestským zastupiteľstvom. plnia predovšetkým informačnú teda spravodajskú úlohu - teda stručne, jednoducho a výstižne informovať o udalostiach v meste a úspechoch mesta."

a dalej:
"priestoru na publicistiku v takomto type tlačoviny nie je! čiže žiadna kritika, polemiky, komentáre."

- prepacte, mozno by bolo fajn naozaj si pripomenut datum, ktory piseme a zijeme..

Mozno Vam to vyhovuje - neberiem Vam Vas pohlad na vec, no prosim, neberte Vy mne moj. Dakujem.

Na temu medii vydavanych volenymi funkcionarmi mam v archive priparveny s Andrejom Tuserom rozhovor, ktory som robil osobne. Tak ako Transparancy Itnernational a Fair Play. Vyckajte, vseto ma svoj cas.

treti: to ze sa Vam nieco nepaci, neznamena, ze to je zle. Ale zase, nazor Vam neberiem.
Ked si vsak urobite rozbor preco, mozno pridete aj na odpoved v com je problem. A on je, i ked sa mozeme tvarit, ze ho nevidime.

Co sa tyka frasky pomocnicek, tak to nie je moja fraska, ci fraska SOL, ale jednej osoby a to Ruda Miskolciho.
Nasledne tych, ktori naleteli na nepodlozene a klamlive informacie na FB.
V clanku je chronologia vyvoja vsetkeho, co sa veci tyka SOL a pomocnicka. Doteraz je SOL v pozicii pomocnika pomocnickovi a opacne - ...

Chapem Vas pohlad na niekoho, kto pod svojim menom napise to, co si mysli a urobi to tak, ako to Vy nedokazete / nechcete / nemozete.

Otazka na Vas? - mate moznost to, co ste napisali v SOL na moju osobu napisat aj v SN na osobu primatora mesta, ci jeho zastupcu?
A to tu je zasadny rozdiel - financovanie media. Nemalo by to byt tak trosku opacne? ;-) (je to ironicke?)

pindo, nie je podstatne, ci som alebo nie som sportovec. Keby bez akehokolvek prieskumu verejnej mienky a proti zmyslaniu vacsiny obyvatelov poslanci a primator mesta schvalili takto vysoku financnu ciastku na cokolvek - tym skor pre akykolvek sukromny klub - mate moje cestne slovo, ze by som bol proti. A nepochybujem o tom, ze aj vacsina z tych ludi, ktori su proti aj teraz.

Co sa tyka nazorv napisanych v diskusii na mna, k tomu sa vyjadrovat nebudem. Su to Vase nazory a na hodnote ziskaju az vtedy, kde pod nimi budete podpisany Vasim menom a priezviskom ako ja pod svojimi.

Aj Vam prijemny zvysok tohto roka a vsetko dobre v tom novom.
pre pindo | 28-12-2012 14:08:40
+1 na 100 percent sa pridavam k vasmu nazoru, aj ked na urodnu podu tiez na 100 percent nepadne
pindo | 28-12-2012 13:50:37
nechapem pan majko, preco neustale ziadate nieco od SN.
ad 1. hrdíte sa nálepkou NEZAVISLÉ a SÚKROMNÉ noviny. ak by ste dostali dotáciu od mesta, tento status už SOL nebude moct použivať. myslite si o tom svoje, ale je to tak. nerozumiem preto, prečo stále pýtate penize, budte hrdý, že ste všetko vybudoval sám a bez pomoci "zhora".

ad 2. kydáte na SN, ale tie splnaju vsetky kriteria a standardy informačnej tlačoviny vydávanej mestským zastupiteľstvom. plnia predovšetkým informačnú teda spravodajskú úlohu - teda stručne, jednoducho a výstižne informovať o udalostiach v meste a úspechoch mesta. priestoru na publicistiku v takomto type tlačoviny nie je! čiže žiadna kritika, polemiky, komentáre. odporúčam pozrieť nejakú literatúru od Andreja Tušera, ten o žurnalistike píše veľmi jednoducho a zrozumiteľne.

ad. 3 nemám pocit, že by ste nedostávali priestor v SN. kazdý mesiac vyjde nejaký Váš článok ( neurazte sa prosím, ten v decembrovom čísle bol štylisticky veľmi nedotiahnutý. niektoré vety nedávali zmysel, popracujte na tom). myslím, že úspech je, že nejaký priestor ste v tomto médiu vobec dostal, pretože rozsahom SN nie sú obsiahle a každý kúsok priestoru je vzácny (moj názor, možno je to inak a rozsah nemá obmedzenie)

tento komentár nepatrí celkom pod tento článok, ale vyplynul mi z posledných úvah o SOL, ktoré vyvrcholili týmto článkom a diskusiou.
Nemajte mi za zlé, ale v poslednej dobe je toho moc. Všetci sú proti vám, všade hladáte nepriatela ( kauza okolo OZ Pomocnicek bola nie že fraška, ale rovno groteska). celé mi to vyznie tak, že vy si mozte rypnut do kazdeho, kydař spinu na hocikoho, ale akonáhle sa niekto čo i len krivo pozrie na vás, už ho roznesiete na kopytách - je to vase médium, máte tú moc. vo svojich argumentoch ste však slabý, a dokonca mnohokrát žiadate od svojich oponentov slušné vystupovanie, pričom vy sám neváhate použit štiplavu ironiu, osočovanie, ba dokonca vulgarizmy. niekedy mám pocit, že ste nadobudli pocit nesmrtelnosti a neomyslnosti a kazdy kto má iný názor ako vy je hlupák. je mi z toho celého zle, pretože tieto noviny vdaka tomu dostávajú len charakter akéhosi blogu, ktorý dokáže nadchnút už len vasich obdivovatelou a nohsledov.
preto vás prosím, nešetrite pokorou, sebareflexiou a počúvajte aj iné názory ! pravda a objektivita nie je jednoznačná a uchopitelná vec, je velmi krehká a nejasná. aj ked si to neviete priznař, aj vy sa v niečom mozte mýlit. nevytvárajte umelo kauzy, to ze nie ste sportovec neznamená že iným obcanom nevyhovuje umelý trávnik, výstavba sokolovne, tlačené SN. je skrátka vela káuz a afér kde sa vaše a moje názory rozchádzajú. preto sa čudujem, že takéto opozitné názory nemajú vo vašich novinách priestor.
neberte moje slová v zlom, len ako návrh na zamyslenie pre vás. ja s citanim týchto novín končím. dával som vám poslednú šancu, ale kazdy si svoj hrob kope sám a u mna ste tieto noviny pochovali práve vy.
prajem pekný deň a naozaj úprimne želám vela elánu pri práci na vašich novinách v budúcom roku !
miloš | 28-12-2012 13:50:21
ide o to, že pán Majko disponuje listom, ktorí bol podpísaní "občanmi" a nik ten list nevidel len p. Majko :) teraz ked sa majú signatári stretnúť, zvoláva každého. celkom zábavné :) o čo Vám ide p. Majko, chcete od mesta príspevok na Vašu podnikateľskú činnosť?? Treba sa venovať iným a podstatnejším veciam napr. nový rozpočet, či budú správne peniaze použité a pod...
Michal Majerník | 28-12-2012 13:43:43
František to velmi dobre napísal. Mna by som tiež očakával že budem vedieť s poslancom diskutovať napr. cez internet a nie chodiť na stretnutia ktoré tak ako polovica mesta pracujúca v Bratislave nemám šancu stihnúť. Myslím že nikomu nejde o to aby tam sedeli iný ľudia ale proste chcem mať vysvetlené načo je dobré mať umelý trávnik a zrušenú pohotovosť pretože samému mi to mozog nevie dobre spracovať.
František | 28-12-2012 13:20:56
Pán Veselický, robíte tak že vás kedy chce položí na lopatky aj pán Majko a aj iný obyvateľ mesta. Bude to tak dovtedy kým sa budete skrývať. Ponúkajú vám možnosť komunikovať a aj ja som za to. Ja napríklad nikdy za vami nepôjdem na úrad, mám iné starosti. Ale cez SOL som sa pýtal už veľa krát a odpoveď žiadna. Majko má pravdu, nemôžete diktovať vy nám voličom čo musíme spraviť na to, aby ste vy milostivý odpovedali na naše otázky!!! Spamätajte sa a nerobte si z nás ľudí sluhov a opice.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-12-2012 12:22:15
Pan viceprimator, teraz si si poi dlhom case na vlastnej kozi vyskusal, ako funguje skutocna demokracia a otvorenost media obcanovi.
Sam si si bez akychkolvek zasahov ZADARMO vlozil do SUKROMNEHO media clanok, ktory Ti nik necenzuruje, nemeni jeho obsah a ani nediktuje kedy ho tam budes mat uverejneny.

Lubos, verejne sa Ta pytam, kedy budu v printovej verzii Seredskych noviniek a tiez v internetovej verzii tohto media platene nami obcanmi uverejnene to, o co sme MY OBCANIA verejne poziadali tych, ktorych sme volili na to, aby konali v prospech vacsiny a teda demokracie?

Lubos, kedy bude v internetovej verzii SN uverejneny material, o ktoreho uverejnenie som Ta poziadal pred niekolkymi mesiacmi a pripomenul som Ti to v rozhovore na kameru?
Pripominam Ti, ze neuverejnenim predmetneho materialu si zvyhodnil a dlhodobo zvyhodnujes ine sukromne medium, co povazujem za neprijatelne. Ze to nie je v poriadku aj z pohladu zakona, asi pripominat nemusim.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-12-2012 12:04:43
miloš | 28-12-2012 11:51:01 | - nuz, odpoved je jednoducha. Nik z nas sa nepotrebuje uzatvarat a kazdy obcan je v rieseni veci verejnych vitany.

Som si isty, ze keby sme urobili uzatvorenu spolocnost, tak by sa nasiel ten, kto sa spyta - to idete robit nieco, o com nechcete aby ludia vedeli?

Ziadne konspiracie, nic, o com by nemohla verejnost vediet.
A bodaj by nestacila kapacita studia! To by bol uspech! Nie nas, ale obcanov tohto mesta a nasich deti.
miloš | 28-12-2012 11:51:01
nerozumiem prečo sú pozvaní všetci a nie len signatári. Asi tých signatárov nie je tak veľa :)
Postreh | 28-12-2012 10:12:11
A opat debatu zverejnime menej nez 24 hodin vopred. Ach pan Majko, zas Vam tam pride zo 10 ludi a budete sa pohorsovat ako sa nikto o nic nezaujima. Keby taketo veci planujete aspon dva tyzdne dopredu tak by Vam to studio ani nestacilo. Z tohto srsi obrovska neprofesionalita.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign